Hírek, újdonságok

bartimex
2023.09.21 07:01
Focal Stellia high end fejhallgató teszt

Kevés zárt fejhallgató kapható milliós összeghatár fölött, pedig ez a kivitel számos előnyt nyújt a privát szférára vágyó maximalistáknak. Szinte az összes Focal megfordult szerkesztőségünkben, ezért a Stellia sem maradhatott ki. Különlegessége, hogy hordozható kivitelben kínál 40 mm-es, berillium membrános hangszórót. De a franciák szeretnek stílusosan fellépni, ezért vizuálisan is áldoztak a luxus oltárán. Már csak az a kérdés, hogy mit tud a gyakorlatban?

 

 

bartimex
2023.09.18 07:04
Aurender A200 bemutató - TheAudioBeatnik

Az Aurender A200 zenei szerver, hálózati lejátszó és DAC. Az előd A100 továbbfejlesztett verziója. Mivel drágább mint a kifutó modell, joggal merül fel a kérdés, hogy mi indokolja a drágulást? Szerettem volna meghallgatni, hogy pontosan mik a változások, mivel az előd modellt azóta is referenciaként használom a rendszeremben. Derítsük ki együtt, hogy milyen fejlesztéseket kapott.

Audio Pro Drumfire II multiroom hangrendszer teszt

Négy éve volt szerencsénk az Audio Pro hangrendszeréhez, a Drumfire-hoz, majd annak különálló részeként bemutattuk a Drumfire D-1 multiroom hangszórót is, most pedig megérkezett hozzánk a Drumfire új, komplett változata, ami a korábbihoz képest inkább apróbb módosításokat kapott, hiszen az előd példátlan sikereket ért el, ami magát a gyártót is meglepte!

 

 

bartimex
2023.09.13 05:50
Klipsch Heresy IV hangfal teszt

A Klipsch Heresy története egészen 1957-ig vezethető vissza, amikor Paul W. Klipsch egy kisebb hangfalat fejlesztett ki a Klipschorn kategóriában. Az idő is bizonyította azt, hogy a tervezőnek igaza volt, hiszen a negyedik fejezetéhez érkezett a legendás Heresy, amit a gyártó egyenesen a világ legvadabb hangfalaként definiál!

 

 

Luxman L 507Z bemutató - Homecinema Magazine

Még két év, és a Luxman a százéves fennállását fogja ünnepelni. Ezúton tisztelgünk előttük. Nem könnyű dolog ez napjaink gyorsan változó szórakoztató elektronikai piacán. A hagyománytisztelő japán cég a hosszú távú folytonosság jegyében tervezi a készülékeit, ami néha régies stílusúnak tűnhet. Ha például a Luxman német webhelyén a Digital Player fülre kattintok, nem hálózati lejátszók, hanem SACD/CD kínálat jelenik meg.

Ha jobban megnézem a bemutatóban szereplő Luxman L-507Z integrált erősítőt, korántsem tűnik százévesnek. A 25 kilós újdonságuk inkább az arany nyolcvanas évek megjelenésében pompázik. Valahogy így néztek ki akkoriban azok a cuccok, amit nem engedhetett meg magának. Jut eszembe, az L507Z ára tízezer Euro körül mozog, tehát még mindig nem spórolható össze tízóraira kapott zsebpénzből, egyértelműen a High-End költségvetésbe tartozik.

Sonus faber Sonetto III bemutató - Positive Feedback

Alig telt el egy év azóta, hogy a Sonus faber Lumina V-ről bemutatót írtam.

Egy éles fülű olvasó hozzászólása szerint „a Lumina V elképesztően távol áll a Sonetto VIII-tól. A Sonetto VIII a bemutatóban szereplő Sonus faber Sonetto III nagy testvére. Kapva kaptam az alkalmon, amikor a Sonus megkérdezte, hogy érdekel-e munka? A két hangfal közép és magas sugárzója megjelenésre teljesen egyformának tűnik, ráadásul a Lumina V olyan jó ár-érték arányt képviselt, hogy helyet kapott a személyes gyűjteményemben. Vajon a Sonetto III a lant alakú kabinetével és az alumínium mély membránjaival megszolgálja-e az ezer dollárnyi árkülönbséget? Derítsük ki!

bartimex
2023.09.06 18:36
Focal fejhallgató akció!

Cserélje újra a régit!


Focal fejhallgató vásárlás esetén beszámítjuk régi eszközét! A feltüntetett promóciós áron kapja új fejhallgatóját!

Primare I35 Prisma bemutató - LBTechReviews

Az igazság gyönyörű

Nagyon jól felszerelt, és nagyon jól szól. A Primare I35 Prisma az igazat mondja, a valósághoz szorosan ragaszkodva. Emellett mindenféle formátumot meg szerver tartalmat is lejátszik.

Mindegy milyen hangfalai vannak, azok megérdemelnek egy hozzájuk illeszkedő erősítőt. Ahogy a hangfal ára és minősége emelkedik, azzal együtt nőnek az igények. Az ötezer Euro vagy magasabb árkategóriát képviselő erősítők már nagyon jók, biztos, hogy ezek közül választva semmiről nem marad le. Sokféle hangfalat képesek uralni, és a hangjuk is kiváló.

Ha drága hangfalba szeretett bele, a mellé olyan erősítőt célszerű választania, ami hagyja azt érvényesülni, és tiszta jelekkel hajtja meg. Ha az arany középutat keresi, a Primare I35 Prisma valahol ott található.

Ezzel az erősítővel még a nagyon drága hangfalakat is gond nélkül használhatja, így érvényesülhet az általános szabály, hogy a legtöbbet a hangfalra kell költeni. Aztán, ha a sors úgy hozza, hogy olcsóbb hangfalra kell váltania, az erősítő abból ugyanúgy kihozza majd a maximumot. A Hi-Fi szerelmeseinek tehát valami hasonlót célszerű választani.

bartimex
2023.09.02 14:51
Rose RA180 bemutató - HiFiClube

Miközben José Victor Henriques bemutatót írt a Rose RA180 D-osztályú integrált erősítőről, költői hangulatba került, majd spirituális kapcsolatot létesített a zenével annak ellenére, hogy belső konfliktusba került az esztétikai érzékével.

A „L’important c’est la rose” című dalt Gilbert Bécaud tette híressé, amelyet én Amália Rodrigues előadásában hallgattam meg. A dal a Rózsakeresztre utal:

bartimex
2023.09.02 14:21
KEF LS50 Meta hangfal teszt

A KEF LS50 hangfal talán az egyik legmegosztóbb sugárzó a népszerűbb modellek közül. Ennek oka vélhetően a designból ered, hiszen rengeteg kezdő hifistának megakad a szeme rajta. Jól néz ki, szokatlan, igényes és speckó színek közül lehet választani. Viszont hangkarakterét tekintve egyáltalán nem egy kezdőnek való, illetve párosítani sem egyszerű, de alább részletezem, hogy miért is.

Ezt a cikket a GedeonAudio.hu portál engedélyével, tartalmi változtatások nélkül közöljük. 

Fyne Audio Vintage Five high end állványos hangfal teszt

A Vintage sorozattal az volt a célja a brit Fyne Audio-nak, hogy a klasszikus hangfalesztétika és a fejlett akusztikai tervezés tökéletes ötvözetét képviseljék.  Az összesen négy tagot számláló családból első körben hozzánk a Vintage Five jutott, ami kisebb helyiségekbe igyekszik becsempészni a cég által megálmodott hangzást, ami a modern technológia és a múltidéző megjelenés párosából jött létre.

 

 

Megdobogtatjuk a szívét! Luxman L-509Z képregény

A Luxman L-509Z áprilisi beharangozásakor még nem tudtunk részleteket mutatni a Z széria zászlóshajójáról. Most megkaptuk az első képes beszámolót, ami feltárja a belső részek finomságait. Nem árulunk zsákbamacskát, jelentős áremelkedés várható az előd modellhez képest, de reálisan végig gondolva a piaci viszonyokat, ez napjaink valósága. Mire beérkezik, majd hozzászokunk a gondolathoz. Most pedig lássuk, mit rejt a belbecs.

UNISON RESEARCH – SIMPLY 845 SZTEREÓ INTEGRÁLT ERŐSÍTŐ

Az Unison-t 1987-ben alapították, és a Simply Two volt az első elektroncsöves, integrált sztereó erősítőjük. A mára legendává vált Absolute 845 modellben alkalmazott közvetlen fűtésű triódákkal az új Simply 845 az Unison Research integrált csöves erősítő a jelenlegi modellsorozat csúcsán, helyezett pozícióban áll. A Simply 845 közvetlen leszármazottja a Smart 845 mono végerősítőnek, ami úttörőnek számít a cég életében, mert ez volt az egyik első erősítő, amely a hatalmas 845 csövet hozta. Azóta sok víz lefolyt az audio-rajongók homlokán, mégis mindig, vagy talán annál is inkább, megkülönböztetett figyelemmel tekintettek az Unison Research termékeire. Az új Simply 845 a vállalat legjobb termékének nyomdokaiba lép, az Unison Research cégtörténet ikonikus darabjának jövőbeni pozíciójára pályázik. Egyszer már feltettük a kérdést …”melyik második legyen az első?”… mert előfordult már az audio-történelemben, hogy nem a csúcsmodell lett népszerű, hanem az utána következő. Lássuk!

Teljesítmény: 2 x 23 Watt
Frekvenciamenet: 20 Hz – 50 000 Hz (+0 dB, -1dB 12W)
Negatív visszacsatolás: 14 dB
Bemeneti impedancia: 47k Ohm / 100 pF
Kimeneti impedancia: 6 Ohm
Méretek: 370 x 260 x 570 mm
Tömeg: 30,5 kg
TRAFOMATIC AUDIO RHAPSODY PSE 300B INTEGRÁLT CSÖVES ERŐSÍTŐ TESZT

KLASSZIKUS ERÉNYEK EGY MODERN CSOMAGBAN

Miközben a félvezetős technológia egyik újdonságot hozza a másik után, a csöves erősítőket egyre inkább a régmúlt idők elfeledett technológiájaként bélyegzik meg, a valóság szerencsére ennél jóval árnyaltabbnak bizonyul. A szerencsére kifejezést szándékosan használom, mert véleményem szerint a vákuumcsövek a zenelejátszás számos területén még mindig jobbak, mint tranzisztoros testvéreik. Itt van. Kimondtam.

bartimex
2023.08.28 17:37
Ruark R410 – Beugró a nagypályára

A Ruark egy kellemes retro-modern megjelenésű all-in-one modellt rakott össze, amivel nem titkoltan olyan márkákat szeretne megszorítani, mint a KEF, a Naim vagy a Sonos.

bartimex
2023.08.20 15:04
Trafomatic Head 2 teszt - SoundNews.net

Az emberiség mindig is vágyott arra, hogy új helyeket, új szenzációkat fedezzen fel, áttörve a határokat és túllépve a formális elképzelések korlátain. Az én utazásom 2021 decembere körül kezdődött, amikor én és egy csapat audioőrűlt elindultunk egy hosszú útra, amely során találkoztunk Rockna és az Audiobyte csapatával. Megnéztünk néhányat a legújabb alkotásaik közül, és persze összeismerkedtünk és megosztottunk néhány titkot az iparág legokosabb elméivel. Ez volt a második utam a Rocknához, és már akkor tudtam, hogy az egyik legjobb akusztikával kezelt teremben fogjuk tesztelni az új hangszórókat, amit eddig hallottam és láttam. Lassan elkezdtük a hallgatásunkat, kipróbáltunk néhány polcsugárzót és álló hangfalat, de a megszokott hátul-fekete Rockna Rancor végerősítő helyett egy gyönyörűen megmunkált csöves erősítőt láttunk, amely olyan fényesen ragyogott a sötét környezetben, hogy azonnal felkeltette a figyelmünket! Gyönyörű fényes fehér színban pompázott, de ahelyett, hogy dívaként szólt volna, hihetetlen erővel támadta a dobhártyánkat, miközben szorosan kontrollálta a hangszórókat. A fényes fehér egységről később kiderült, hogy egy Trafomatic EOS végerősítő, amely mindannyiunkban pozitív nyomot hagyott.

Cambridge Audio DacMagic 200M bemutató - HiFiReport

A Cambridge Audio DacMagic készülékei mindig is népszerűek voltak a felhasználók körében. Folyamatosan fejlesztik a kínálatot. Ebben a bemutatóban a legújabb DacMagic 200M-ről lesz szó, ami az MQA technológiával egészítette ki a 32 bites 768 kHz PCM dekóder képességeit. Számítógép USB bemeneten kívül optikai és koaxiális forrásokat tud fogadni, ezen kívül a Bluetooth is rendelkezésre áll.

Denon DRA-900H és X1800H – Dupla dinamit

A Denon egy sztereó és egy több csatornás 8K AVR modellel bővíti kínálatát, amelyek kiemelkedő audió és videó minőséget, valamint számos felhasználóbarát funkciót ígérnek.

bartimex
2023.08.25 06:42
FiiO FT3 fejhallgató teszt

A FiiO FT3 a gyártója elképzelése egy kiforrott otthoni hifi fejhallgatóról. Viszonylag kedvező árához minőségi hangzás társul, ami elcsépelt kifejezés, most mégis helytálló. Komolyabb, elmélyült zenehallgatásra is alkalmas, miközben szolgáltatásokban a drágább riválisokra emlékeztet. Szokatlanul életteli, holografikus karaktert nyújt, ami konkrét előd nélküli terméknél, ennyire telített kínálatban nem kis szó.

 

MEGJELENT A LUMIN D3! - KULCS AZ AUDIOFIL DIGITÁLIS ADATFOLYAMKEZELÉSHEZ

Megjelent a Lumin D3! - Kulcs az audiofil digitális adatfolyamkezeléshez

  • A legújabb proceszszor rugalmasabb újramintavételezési lehetőségeket kínál
  • Új, SABRE ES9028 pro alapú digitális/analóg jelátalakítási konfiguráció
  • Teljesen szimmetrikus felépítés, xlr kimenetek a csúcskategóriás p1-ből átvett felületkezelés
  • Dsd256/pcm384 formátumig minden támogatott formátum fel- és leskálázása
  • Airplay 2 kompatibilis
  • Tidal connect
bartimex
2023.08.22 10:04
iFi Audio NEO Stream – STREAMER ÉS DAC

Azt mondani, hogy az iFi Audio a kompakt Hi-Fi megoldások szorgalmas gyártója, talán túlzott szerénység lenne, ugyanis a márka már évek óta a technikai fejlődés meredek felfelé ívelő pályáján halad. Az eredmény pedig, egy sikeres eszköz sorozat, amelyek mind a fiatalabb, mind az idősebb zenekedvelők számára vonzó a zenei file-ok reprodukálása során.

ELECTROCOMPANIET ECM1 MKII HÁLÓZATI LEJÁTSZÓ ÉS DAC

Az idén 50 éves fennállását ünneplő norvég vállalat Classic Line gyártmányainak sorában lévő High-End DAC és Music Streamer valódi gyöngyszem. A cég hihetetlennek tűnő sikertörténete egy 2 x 25 Watt teljesítményű erősítővel kezdődött, amelyet napjainkban is, széles körben, a világ legjobbjai között emlegetnek. A most bemutatásra kerülő Electrocompaniet ECM 1 MkII hálózati játszót úgy tervezték, hogy a zene-szeretőt sok mindennel megjutalmazza, de a lényeg, hogy a streaming szoftvernek és egy új tervezésű alkalmazásnak köszönhetően veszteségmentesen tud lejátszani nagy felbontású digitális fájlokat. Az Electrocompaniet mérnökei egy nagyon modern gyártási környezetben mindent az alapoktól kezdenek készíteni. Azt nem mernénk állítani, hogy csakis ez az egyetlen módszere a jó hangzás elérésének, de lehet benne valami.

bartimex
2023.08.18 06:34
Ruark R1 és Ruark R1s rádió teszt

Az idei év legcukibb hangrendszereiről lesz szó. Csak rádiók, de különlegesek. A nagyáruházakban elérhető, zörgő dobozos, krómozott dobozkáktól eltérően ezek masszívabb minőségűek. Formatervük angoloktól származik, így a polcon vagy a konyhapult sarkán jól mutatnak. Viszont ami fontosabb: sokkal jobban szólnak, mint amit a kis méret alapján sejteni lehetne. Jöhet egy kávé?

 

 

Cambridge Audio MXN10 vs Bluesound Node összehasonlítás - Whathifi

A Cambridge Audio MXN10 vagy a Bluesound Node a legjobb belépő kategóriás hálózati lejátszó? A feltörekvő csillag átveszi a vezető helyet a budget kategóriában.

A zenei streamer vagy más néven hálózati lejátszó ideális választás mindenki számára, aki fejleszteni szeretné a rendszerét. Vezeték nélküli lejátszással és sokféle online tartalom hozzáféréssel bővítik a lehetőségeket az általuk telhető lehető legjobb hangzásminőségben.

bartimex
2023.08.16 16:23
Rose RS201E bemutató - AVForums

Bevezetés:

A Rose RS201E egy minden az egyben hálózati lejátszó. Zsúfolt piacon kell megállnia a helyét. Árban alatta van a Naim Uniti Atom, Cambridge Audio EVO150 és NAD M10 uralkodó típusoknak, de fej-fej mellett halad például a Quad Artera Solus Play lejátszóval.

A legelső leküzdendő akadály az ismertség, amivel meg kell küzdenie. A többi fent felsorolt márkanévről már biztosan hallott mindenki, mi indokolná azt, hogy kíváncsi legyen bárki egy új belépő képességeire?

Bár a HiFi Rose viszonylag új márkanév az Egyesült Királyságban, de a gyártó, a Citech koránt sem az. A dél-koreai székhelyű cég az elmúlt néhány évben folyamatosan fejleszti az audió kínálatát. Ez felkeltette a brit Henley Audio figyelmét is, és importálni kezdték a készülékeket. A Rose folyamatos piaci erősödése azt mutatja, hogy igen ígéretes lehetőséget lát bennük mindenki.

McIntosh MA352 bemutató - The Speaker Shack

Az eltelt évek alatt számos híres márkanév sok kiváló készüléke érkezett hozzám véleményezésre. Krell, Audio Research, Dan D’Agostino, és persze McIntosh is díszítette a nappalimat. Minden alkalommal lenyűgöztek a nagyszerű hangjukkal és a megjelenésükkel. Annak ellenére, hogy a kinézet nem befolyásolja a hangzást, azért minden bizonnyal segít még a drágább készülékek kiválasztása esetében is. A McIntosh MA352 megjelenésére nem lehet panasz. A nagy kék VU műszerek, az alulról megvilágított elektroncsövek gyönyörű látványt nyújtanak.

bartimex
2023.08.09 16:13
FiiO M15s hordozható zenelejátszó teszt

Mikor azt hinnénk, hogy a hordozható zenelejátszók nem tudnak újat mutatni (mert az okostelefonok kiszorítják azokat), váratlan szereplő érkezik a szerkesztőségbe. A FiiO M15s több tekintetben feszegeti a DAP kategória határait. Bőven az M17 ára alatt olyan funkcionalitást és hangélményt nyújt, amivel még kritikusokat is a székhez szögez. Miért vehető komolyan, amit tud és pontosan kinek való az M15s?

 

 

bartimex
2023.08.09 11:17
Sonus faber Amati G5 bemutató - The Ear

Az Amati G5 egy nagyon is modern stílusú álló hangfal, annak ellenére, hogy a Sonus faber Homage szériájának tagja. Úgy tűnik, több közös vonása van azokkal az elődökkel, amelyek tiszteletére épült. Az első Guarneri amit 1993-ban mutattak be szintén lant forma volt, igaz annak teljesítménye, és az átvitele még koránt sem volt olyan széles, mint az új ötödik generációs verziónak.

bartimex
2023.08.03 12:45
Cambridge Audio MXN10 bemutató - WhatHiFi

Nem minden a méret. Akár hangfalról, akár DAC-ról vagy éppen Bluetooth hangszóróról beszélünk, nincs egyértelmű összefüggés a méret és a teljesítmény között. A nagy, és nehéz eszközöknek is megvan a saját felhasználás módja, de az aktuális trendek szerint a méret nem feltétlenül meghatározó a hangminőség szempontjából. A neves gyártók tudják, miként lehet a lehető legtöbbet kihozni a kevésből is.

bartimex
2023.08.02 18:02
Aurender A20 bemutató - HiFiReport

Az Aurender a csúcskategóriás digitális hálózati lejátszók egyik úttörője úgy a tervezés, mint a gyártás tekintetében. Az első termékeik egyszerű digitális futóművek voltak beépített DAC nélkül, ami akkoriban meglehetősen merész megközelítésnek hatott. Aztán kiderült, hogy milyen bölcs előrelátásnak bizonyult. Napjainkban a digitális streaming vezető márkanevei közé tartozik, és a jó hírnevük nem a véletlen műve.

bartimex
2023.08.01 13:30
Onkyo TX-RZ70 erőpróba

2020 alaposan bemutatott az ázsiai hifi gyártóknak is. Az alkatrészellátás ingadozása és nyersanyaghiány sok pletykát indított az Onkyo házimozi erősítők kapcsán. Nem tudtuk, hogy átvészelik-e a járványhullámot, vagy annak következményeit. Ám ahogy a Gyűrűk Urában is, végül eljött a felmentő sereg, kelet felől. Eltöltöttünk néhány órát az Extreme Audio bemutatótermében, a vadonatúj Onkyo TX-RZ70 társaságában.

 

 

bartimex
2023.08.01 08:20
Bluesound NODE X streamer beszámoló

A Bluesound NODE streamer már évek óta az egyik legnépszerűbb lejátszó a ‘belépő’ kategóriában. Az árak elszállása miatt egyre kevésbé jó érzés belépőnek hívni, ugyanis évekkel ezelőtt cirka feléért mentek az akkori NODE-ok. Igaz, hogy nem is szóltak így, nem is pont ezt kínálták funkcióban, de az biztos, hogy az árazás szép lassan emelkedik és ezzel a kategória határok is megváltoznak.

Ezt a cikket a GedeonAudio.hu portál engedélyével, tartalmi változtatások nélkül közöljük. 

 

bartimex
2023.07.31 10:04
Primare CD35 csoportteszt - HiFiChoice

A zászlóshajó nem csak streaming modul beépítési lehetőséget, és modern DAC modult tartalmaz.

Amennyire letisztult és minimalista, olyan aprólékosan kidolgozott svéd építési minőség. A Primare moduláris fejlesztési ötlete nagyon rugalmas, és nagyon skandináv belső harmóniát áraszt. Ha például a csoport tesztben szereplő Primare CD35-be SM35 Prisma modult épít, hálózat lejátszás funkcióval bővíthető. De arra is van lehetősége, hogy a DD35 transzportot választva megkapja a legjobb CD futóművet, és külső DAC-hoz csatlakoztassa. Bárhonnan közelít, kiváló alapokra építkezhet.

bartimex
2023.07.29 17:20
Focal Vestia N°2 álló hangfal teszt

A Focal a Chora és az Aria közé pozícionált Vestia szériájából eddig az egyetlen állványos hangdobozt a Vestia N°1-et sikerült bemutatnunk, ami lazán meg tudta erősíteni a márkába vetett hitünket. Három modell található álló kivitelben, amelyek közül most a legkisebb, Vestia N°2 érkezett a szerkesztőségünkbe, ami a nagyobb szobával rendelkező igényes zenehallgatókat célozza meg.

 

 

McIntosh MC3500 MKII és C12000 bemutató - Whathifi

A McIntosh az első erősítőjét 1949-ben gyártotta, ezért egyike a világ legrégebben működő audió márkaneveinek. Az időpont a még tranzisztor piaci megjelenése előtt volt, ezért értelemszerűen elektroncsöves erősítőről beszélünk. A tranzisztor első jól működő verzióját egyébként három amerikai fizikus, John Bardeen, Walter Brattain és William Shockley, a Bell laboratóriumban építette meg, amiért 1956-ban fizikai Nobel díjat kaptak.

Bluesound NODE X hálózati zenelejátszó teszt

A Bluesond a NODE termékcsaláddal elárasztotta a piacot megfizethető és bőven elfogadható minőségű streamereivel. Kaptunk egy olyan szériát, ami tökéletesen megfelelt a középkategóriás szintű zenehallgatás ismérveinek, könnyű megbízható kezelést és az átlagnál jobb hangot. A NODE X streamer a Bluesound 10 éves évfordulóját ünnepli más belsővel, mint az előző széria. Más lett a DAC chip, TI Burr-Brown helyett Sabre 9028Q2M felel a digitális adatok átalakításáért, a többi lényegi dolog nem sokat változott, a kinézet maradt ugyanaz.

 

 

bartimex
2023.07.20 16:40
Sumiko Amethyst bemutató - HiFiChoice

Teljesen fekete annak ellenére, hogy egy ibolya színű kvarcról nevezték el.

A Sumiko 1982-ben mutatta be az első hangszedőjét, és azóta is mindegyiket Japánban, kézzel építik. A cég mindig arra törekedett, hogy a modern technológiát ötvözze a gyakorlati követelményekkel úgy, hogy egy zenei, hosszan hallgatható bemutatás mód legyen a végeredmény. A legkedveltebb szériájuk az Oyster mozgó mágneses hangszedő család, ami a valódi pénztárca barát belépő kategóriától már kínál választási lehetőségeket. A paletta csúcsa a bemutatóban szereplő Sumiko Amethyst, ami egyike napjaink legmerészebb MM projektjeinek. A tömör Line-Contact tű egy 0,5 mm-es alumínium tűszárhoz van rögzítve. Az Amethyst olyan mechanikusan megerősített házba van felépítve, ami eltér a széria kedvezőbb árú Rainier, Olympia, Moonstone és Wellfleet modellektől. Ezen felül a generátor is eltér, így nagyobb dinamikára képes alacsonyabb zajszint mellett. Jó dolog, hogy a Sumiko a tűt cserélhetőre tervezte, így kedvezőbb áron lehet üzemben tartani. A cseretű típusa RS Amethyst. A gyártó azt állítja róla, hogy a mozgó tekercses hangszedők felbontását kínálja.

Cambridge Audio AXN10 bemutató - Stereonet

A Cambridge Audio arról ismert, hogy olyan kiváló alsó és közép kategóriás készülékeket épít, amik az audiofil ranglétra nagyszerű belépői. Az 1990-es években kezdődött a trend a megfizethető DAC és CD lejátszókkal, meg az erősítőkkel, de letették a névjegyüket a hálózati lejátszók piacán is. A CNX V2 például elismerten jóval az árkategóriáját meghaladó értéket képvisel.

A cég a közelmúltban két új streamert dobott piacra, amik a piac legkedvezőbb árkategóriáját célozzák, az MXN10, és a bemutatóban szereplő AXN10 típusokat. Ha a két egységet összehasonlítjuk, a legtöbb helyen az olvasható, hogy csak a méretükben különböznek.

Sumiko Wellfleet bemutató - Soundstegeaccess

2018-ban a Sumiko négy új belépő taggal bővítette a népszerű mozgó mágneses Oyster sorozatát. Ezek közül három, a Rainier, az Olympia és a Moonstone cserélhető tűvel épült, amik egymással is felcserélhetők. Mivel a különbség csak a tű, lehetőség van arra, hogy a Rainier akár a Moonstone-ra frissüljön néhány mozdulattal. Az Amethyst volt a negyedik újdonság, ami az MM hangszedők csúcsán helyezkedik el a kínálatban, de ennek tű szerelvénye nem kompatibilis a másik hárommal. Volt egy nagyobb árhézag a kínálatban a Moonstone és az Amethyst között, ahová a Sumiko Wellfleet MM hangszedőt illesztették be. A Moonstone árán felül fizetendő 150 extra dollárért egy 0,3×0,7 mm-es elliptikus tömör tűt kap, ami egy 0,5 mm-es alumínium tűszárra van rögzítve.

Sonus faber Amati G5 bemutató - HiFi News Exclusive

Meggyőző háttér történettel, kifogástalan mérnöki munkával, és elképesztő megjelenésükkel ezek az „ötödik generációs” olasz hangfalak sokat ígérnek – és vajon betartják? Certo!

A Sonus faber Amati G5 a négy tagból álló Homage kollekció csúcsát foglalja el. Az olasz Cremona városának hangszer gyártás múltja előtt tisztelegnek vele. Nem csak a nevében, de az alapanyagok kiválasztásában és a lant formával is ezt hangsúlyozzák.

Pioneer SX-N30AE hálózati sztereó erősítő teszt

Jó pár sok mindent tudó készülék került már a kezeink közé és a füleink elé, ahol nem kell a kábelekkel bajlódni, mindent szolgáltatást belezsúfoltak, amit lehetett. Most sikerült egy olyan Pioneer svájcibicskára találnunk, ami még az eddig tesztelteken is túltesz tudásban, és amit SX-N30AE névre kereszteltek el. Felsorolni is nehéz, mi mindent sikerült belepakolni kezdve a phono előerősítőn át a DAB és az FM rádióig, kétsávos WiFi, Bluetooth, Spotify, TIDAL, Deezer és TuneIn streaming szolgáltatások, Chromecast, MQA és egy 2x135 W teljesítményű erősítő koronázza meg a képet.

 

 

bartimex
2023.07.11 07:53
T +A Solitaire T bemutató - Stereo

Új ajtók tárulnak fel ezzel a zárt dinamikus fejhallgatóval, amely minőségi zenehallgatást ígér úgy otthoni mint mobil alkalmazás esetére. A T+A Solitaire T Bluetooth HD és automatikus zajkioltás funkcióval is fel van szerelve.

Hogy a történetet az elejétől kezdjük, a herfordi székhelyű T+A a fejhallgatók piaci bevezetését fordított stratégiával végezte. Elsőként megtervezték a Solitaire P zászlóshajót, majd röviddel azt követően bemutatták a Soliraire P-SE felső kategóriás modellt. Mindkettőben magnetosztát planár technológiát alkalmaztak.

bartimex
2023.07.06 20:15
Elac Concentro S503 bemutató - Hifinews

Az Elac Concentro S503 a sorozat egyetlen kompakt méretű állványos hangfala. Azok számára, akik a neves német gyártót kísérletező ipari formatervezőként skatulyázták be, a Concentro széria bizonyítja, hogy tévednek. Itt olyan íves és organikus megjelenésű hangfalak találhatók, amik a finoman kidolgozott Vela sorozaton messze túlmutatnak.

System Audio saxo sub 10 aktív mélyláda teszt - AV-Online

A System Audio hangfal kínálata sokféle igényt kielégítően széles, közülük jó néhányat már megismertünk és megismertettünk a Kedves Olvasókkal, ám szubládából mindössze kettő szerepelt a palettán, a saxo sub 10, és a legend sub 12, melyekhez a nemrégiben bejelentett Silverback Sub Solo és Silverback Sub Duo csatlakozott. Az idei évet a korábban forgalomba kerültek közül a kisebbik, saxo sub 10 társaságában töltöttük, alaposan megismertük, erről szólnak a következő sorok.

 

 

bartimex
2023.07.03 16:12
Primare SPA25 bemutató - Allhomecinema

Az elmúlt néhány évben a neves svéd gyártó a sztereó rendszereinek megújításával foglalkozott. A Primare SPA25 Prisma AV receiver bemutatásával tértek vissza a házimozihoz. Az eltelt idő alatt sok minden változott a térhatású hangélmény világában. Vajon sikeres lesz a visszatérés?

Sonus faber Olympica Nova I bemutató - TechAudiophile

A bemutatás előtt fél hónappal kaptam egy titokzatos csomagot a Sonus fabertől. Korábban megkerestek, és felkértek a bemutató megírására, emellett fényképeket is készítenem kellett minden oldalról egy akkor még titkos hangfalról. Elismerem, hogy volt ebben valami izgalom.

Korábbi kereskedőként tudom, hogy milyen fontos a titoktartás egy később bemutatásra kerülő termékkel kapcsolatosan. Nagy örömömre szolgált, ha olyan újdonságokat tesztelhettem, amik meglétéről még a saját alkalmazottaim sem tudhattak. Megtanultam, hogy milyen nehéz tartani a számat addig, amíg a szóban forgó termék gyártásba nem kerül. Miért nem lehet azonnal értesíteni egy újdonságról az üzleteket, az eladókat, a vásárlókat, és mindenkit? A válasz két szó: Késés a gyártásban.

bartimex
2023.06.25 17:33
Acoustic Energy AE520 hangfal teszt

Az Acoustic Energy AE500 szériáról évek óta lelkesedéssel beszélek, főleg az álló AE509 és AE520 modellekről, ez utóbbiról pedig még nem számoltam be részletesebben. Az AE509 az egyik favoritom a kategóriában, mind építési minőség, masszívság és karakter szempontjából egyedinek mondható, amire az AE520 rárak egy jó nagy lapáttal!

Ezt a cikket a GedeonAudio.hu portál engedélyével, tartalmi változtatások nélkül közöljük. 

Elac Debut Reference DFR52 bemutató - Litemagazin

Andrew Jones tervezte az Elac népszerű Debut sorozatát. A széria álló, polc és center hangfalakat is kínál. Az új Reference sorozat tagjait az elegáns kabinet kialakításról, és az új tervezési koncepciókról azonnal fel lehet ismerni. A különbség rendkívül szembetűnő, ha szemügyre vesszük az Elac Debut Reference DFR52 hangfalat, ami a gyártó ígérete szerint jelentős előrelépés a normál sorozat állójához képest. Nézzük, hogy teljesít a hallgató szobában.

bartimex
2023.06.20 07:01
Heed Audio nyílt nap

A Heed Audio termékek magyarországi forgalmazójaként mi is meghívást kaptunk június 17-re a Heed Audio nyílt napjára. Az egész napos rendezvénynek "AP Klub" fatázianéven jelentős hagyományai vannak, azonban a pandémia miatti hosszú kényszerszünet óta ez volt az első ilyen találkozó.

Sonus faber Olympica Nova III bemutató - Soundstageultra

A világnak nagy szüksége van egy nagyszerű hangfalra, ami párban 15.000 dollár alatt beszerezhető. Több audiofil barátom ezt az összeget egyáltalán nem sokallja. A nem audiofil barátaim pedig elképesztően soknak tartják. Valószínűleg nem kell hosszan keresgélnie a neten, hogy találjon olyan ítészt, aki úgy vélekedik, hogy tizenötezer dollárért túl sokat nem szabad elvárni.

Valójában mennyit lehet elvárni ennyi pénzért? Én azt hiszem megtaláltam a helyes választ. A Sonus faber Olympica Nova III az elvárásaimat új szintre emelte azzal kapcsolatban, hogy mi várható el egy 13.500 dollárba kerülő hangfalpártól.

bartimex
2023.06.15 06:20
Exposure 3510 sztereó erősítő teszt

Már két év eltelt azóta, hogy hírül adtuk, a brit Exposure megújította 3000-es szériáját, és azóta vártunk arra, hogy közelebbről megismerjük a sorozat legalább egy tagját. Főleg annak tudatában, hogy 10 éve, az akkori hasonló kaliberű elektronikák a műhelyükből elég mély benyomást tettek ránk. Az Exposure most a 3510 sztereó erősítő segítségével mutatja meg azt, hogy mit is jelent náluk a legmagasabb szint az integrált erősítők terén!

 

 

bartimex
2023.06.13 20:03
Primare A35.8 bemutató - Stereophile

Amikor 1999-ben a Bow Technologies Wazoo integrált erősítőjéről írtam bemutatót, a háttér információk keresése közben kiderítettem, hogy Bo Christensen korábban már alapított egy másik audio céget. Ez volt az első találkozásom a Primare márkanévvel. Az eltelt évek alatt a kiállításokon többször láttam a készülékeket, de azok valahogy soha nem tudták felkelteni az érdeklődésemet. Aztán a legutóbbi EISA sajtó összejövetelen értesültem a Primare A35.8 nyolc csatornás végerősítőről, rögtön lázba hozott, mert amolyan multi csatornás érdeklődésű típus vagyok. Így utólag, már örülök, hogy részt vettem azon a sajtótájékoztatón.

bartimex
2023.06.13 08:40
Canor AI1.10 erősítő teszt

A szlovákiai gyárlátogatás óta tűkön ülök, hogy végre teljes egészében megtapasztalhassam a Canor erősítők élményét, egészen a kicsomagolástól kezdve a járatáson túl a végső ítélkezésig! A pillanat nem csak, hogy eljött, de már túl is vagyok rajta és ezen élményeimet igyekszem minél átfogóbban megosztani.

Ezt a cikket a GedeonAudio.hu portál engedélyével, tartalmi változtatások nélkül közöljük. 

Magnat MC 400 hálózati sztereó erősítő teszt

Egyesek szerint, ami minden tud, az semmire nem jó. Biztos, hogy mindig így van? Igen, a mindentudó "egydobozos" szetteknél számos negatívummal lehet szembesülni. De mi a helyzet az erősebb, kompromisszumoktól kevésbé szenvedő felső-középkategóriában? A Magnat MC 400 célja egyszerre sokrétű és modern. Csak egy pár hangdoboz szükséges hozzá, és indulhat a móka. Elsőre bonyolultnak tűnik, mégis jól átgondolt svédasztalként fogadja a zenefalatokra vágyókat.

 

 

bartimex
2023.06.08 13:23
Fiio R7 – MINDEN EGY KÉZBEN

Az R7 mindenhez csatlakoztatható, és bármilyen forrásból lejátszható, így egyedülállóan zseniális all-in-one megoldás a nagy felbontású zenehallgatáshoz.

A Fiio tavaly nagy lendületben volt, a kínai márka több kategóriában összesen 15 terméket mutatott be. A Fiio 2023-ban sem veszi le a lábát a gázról. A márka új kategóriákba merészkedik, és izgalmas kiegészítéseket vesz fel fejlődő portfóliójába, én pedig az eddig piacra dobott termékek közül az egyik leginnovatívabbal indítom a sort.

Sonus faber Sonetto I bemutató - HiFiReport

A hosszú múltra visszatekintő Sonus faber statusa rendíthetetlen, és a piac elismeri. Talán mert folyamatosan újítani próbálnak. A Sonetto sorozat fejlesztésekor amellett, hogy számos múltbéli esztétikai elemet alkalmaztak, modern kézműves technológiákkal ötvözték azokat. Ez teszi a bemutatóban szereplő Sonus faber Sonetto I-et egyszerre visszafogottan elegánssá, és gyönyörű nemes darabbá. Igen nehéz hozzá hasonlóan szép hangfalat találni ebben az árkategóriában.

NAIM ND5 XS2 – SZÜRKE FARKAS BÁRÁNYBŐRBEN

A minimalista Naim ND5 XS 2 a legrégebbi zenei streamerek közül való, de hangjáról ítélve nem úgy hangzik.

Cambridge Audio MXN10 bemutató - TrustedReviews

Bevezetés:

Az elmúlt néhány évben világossá vált, hogy a neves brit gyártó pontosan tudja, hogyan kell kiváló minőségű hálózati lejátszókat építeni reális áron. A Cambridge Audio MXN10 arra készült, hogy a zenei streaming örömét hozza el azok számára, akik belépő kategóriás rendszert birtokolnak, de nem akarnak sokat fizetni magáért a funkcióért. Ez jó, sőt dicséretes, de vajon megfelel-e a célnak?

Az MXN 10 már kapható. Az Egyesült Királyságban 449 Font az ára, ami nagyon versenyképesnek tűnik egy teljes funkciós hálózati lejátszóért még akkor is, ha az átlagosnál kisebb házba van beépítve. Úgy árban, mint méretben nagyon kevés riválisa van. Ezek együtt csak fél sikert jelentenek, mert senki nem szeret csalódni miután csatlakoztatta új szerzeményét a rendszeréhez.

bartimex
2023.06.02 14:03
Rose RS250A bemutató  - Hifinews

A koreai Citech Group töretlen lendülettel folytatja a HiFi Rose szélesvásznú színes kijelzős kínálatának bővítését. Ezúttal egy korábbi bevált médiaközpont modellt frissítettek. „A” verzió? Korábban már előfordult, hogy a japán AKM gyár 2020-as tűzesete miatt az addig futó RS150 készülékük helyett RS150B néven mutattak be frissített verziót.

 

Marantz Cinema 50 AVR – EGY RENDHAGYÓ TESZT

Ezzel az új megjelenésű házimozi-erősítővel a japán gyártó nem tesz mást, mint követi a változásokat.

Már csak azért is rendhagyó, mert egy kicsit feje tetejére állítottuk az eddigi menetet. Máris kezdjük a megszólalással. Mivel is tudnánk jobban tesztelni ezt a Marantz csúcskategóriás házimozi-erősítőt, mint egy kis könnyed zenével. Pontosabban Vivaldi A négy évszak című művéből a Tél fejezettel. A hegedűk trillázása, amit az erősítő gyönyörűen reprodukál, egyszerűen fenséges hangon szól; imádnivaló, ahogy a vonósokat drámaian elnyeli a teljes zenekari vihar…

Elac Varro Reference RS500 bemutató - Future Audiohile

Annak ellenére, hogy sok hangfalat neveznek teljes átvitelűnek, ténylegesen nagyon kevés képes arra, hogy kiérdemelje ezt a címet. Ha valóban teljes hangtartományt szeretne elérni, a 80 Hz alatti hangokhoz szükséges lehet egy mélysugárzó. A szubok elhelyezése néha nem egyszerű, mert oda kell tenni őket, ahol a legjobb a hangot, és a lehető leglineárisabb frekvencia átvitelt produkálják. Gyakran ez nehézségekbe ütközik. A megoldás egy rugalmasan állítható aktív mélysugárzó.

Az Elac Varro Reference RS500 a gyártó széles mélysugárzó széria kínálatának egy tagja. Kis és közepes méretű szobákba tervezték. Elfogadható az ára, elfogadható a mérete, és még jól is néz ki. Akár sztereó rendszerekhez is alkalmazható kiegészítés.

Magnat Transpuls 800A aktív hangfal teszt - AV-online

A Magnat olyan repertoárral rendelkezik, amit minden hifi gyártó megirigyelhet. Hangfalspecialisták maradtak továbbra is, de az elektronikák terén is letették a névjegyüket az asztalra. Mi maradtunk a cég fő mezsgyéjén, tehát az előbbiből került ismét egy a szerkesztőségünkbe, ami a Transpuls sorozatuk legújabb, és egyben legkisebb modellje.

AVM EVOLUTION CS 5.3 hálózati sztereó erősítő teszt

Az AVM berendezéseket három minőségi kategóriába, az Inspiration az Evolution és az Ovation szériába sorolták. Az AVM szintjén "belépő" Inspiration CS 2.3 integrált erősítő tesztelésekor magunk is meggyőződhettünk róla, hogy a német gyártó milyen magas szinten szeretné kiszolgálni az igényeket, most pedig a magasra tett léc mentén a középső osztály mindenesét, az Evolution CS 5.3-at teszteltük. Nemcsak megugrotta, magasan átvitte.

High End München 2023 – Stradivari újrahangolva

A Sonus Faber bemutatta a Stradivari hangfal újabb iterációját, amely zökkenőmentesen házasítja a legújabb technológiákat az olasz manufaktúra több évtizede érintetlen gyártási filozófiájával.

bartimex
2023.05.19 18:09
Primare A35.8 bemutató - Homecinemachoice

A Primare nyolc-csatornás erősítőjének az a célja, hogy egyetlen watt se menjen veszendőbe.

Nyolc csatorna? Amikor először megláttam a Primare A35.8 végerősítő adatlapját, azt hittem rosszul olvastam, mert a házimozi piacon a páratlan számokhoz vagyunk szokva. Márpedig a gyártó a rugalmas használhatóság érdekében a nyolcat tartja a megfelelő mennyiségnek akár a házimozi, akár a zenehallgatás a cél.

Elac Solano FS287 bemutató - Allhomecinema

Az Elac Solano FS287 jó választás, ha magasabb hangminőségre vágyik, de nem akar hatalmas hangfalakat bezsúfolni a nappaliba.

Audio Analogue Bellini Anniversary és Donizetti Anniversary bemutató - HiFiPlus

A történet 2020-ban a nagy lezárások idején kezdődött. Ekkor kaptam meg az Audio Analogue Bellini Anniversary előerősítőt és a Donizetti Anniversary végfokot tesztelésre. A rengeteg korlátozás miatt nem volt egyszerű átvenni két akkora ládát, amelyben az Ikea akár egy komplett konyhát is lecsomagol lapra szerelve.

De tegyük félre a sopánkodást, azok az idők szerencsére elmúltak. Az Audio Analogue az 1990-es évek közepén vált híressé a Puccini erősítővel. Tudnia kell, hogy ez az egy termék nem határozza meg az olasz gyártót, mert sokféle elektronikát gyártanak. A fél méretű kiváló AAdrive és AAdac digitális elektronikákról már korábban írtam bemutatót. Található a kínálatban lemezjátszó előerősítő, többféle integrált erősítő, és komponens elő és végfok is, ami ebben a bemutatóban szerepel. A legtöbben viszont a Puccini integrált erősítővel azonosítják a márkanevet.

bartimex
2023.05.12 10:13
Audio Analogue AAdac bemutató - Whathifi

Az Audio Analogue 1995-ben alakult, és azóta gyönyörű, kiváló képességű, de inkább visszafogott megjelenésű prémium elektronikákról vált ismertté. A toszkán székhelyű márka soha nem volt rivalda fényben, de ez nem jelenti azt, hogy a készülékeik kevésbé jók, ahogy ez majd a bemutatóból is kiderül.

bartimex
2023.05.10 11:39
T und A Solitaire P bemutató - AVForums

T+A Solitaire P egy nyitott hátlapú, sík mágneses, planár, fület körülölelő párnával épített fejhallgató. Nevezzük az ítész intuíciójának, de úgy vélem, sok olvasómnak több kérdése lenne vele kapcsolatban, amelyek nagy része az árára vonatkozik. Minden tőlem telhetőt megteszek majd annak érdekében, hogy segítsek tisztázni ezeket a kérdéseket.

bartimex
2023.05.09 12:19
Luxman L-509Z beharangozó

Az idei nyár legforróbb ajánlata a Luxman L-509Z lesz. Az AB-osztály zászlóshajó integrált erősítője komoly felújításokon ment át.

A LIFES a gyártó legújabb visszacsatolás rendszere, amely már bemutatkozott az M-10X végfokban, és az L-507Z integrált erősítőben. A korábbi ODNF kiváló tulajdonságait tovább javítva, a hangzás új dimenzióba lépett. Ez nem csak elcsépelt reklámszöveg, tényleg jelentős előrelépést értek el a színpad ábrázolás háromdimenziós bemutatás módjában.

CrystalSpeak Ultra Diamond és CrystalPower Ultra Diamond kábelek

Az ékszer-szerűen kifinomult és tökéletesen megkonstruált Crystal kábelek legújabb Ultra sorozata a maga nemében igazán különleges a gyártó történetében, mivel ezeknél a kábeleknél alkalmaztak először sodrott vezetőket.

bartimex
2023.05.07 10:18
Sonetto V bemutató - Hometheaterhifi

Az Európából származó hangfalak értékelés túrája a Sonus faber Sonetto V álló hangfalakkal folytatódik.

Ezek a gyönyörű kézműves hangfalak Olaszországban készülnek, és ízlésesen ötvözik a dió gazdag színét a polírozott alumíniummal, a kézzel varrott bőr betéttel. Mindezt egy kecses lant formában egyesítették, és a drágább szériából csepegtetett technológiákkal tették még vonzóbbá.

FYNE AUDIO – VINTAGE TWELVE F1-12 HANGSUGÁRZÓ TESZT

Nem elég két-három hét megismerkedni a Fyne Audio Vintage Twelve típusjelű, új hangsugárzójával. Kiértékelni és élvezni a kapott hangzást több hónapra és néhány „telitalálat” kategóriájú audio-komponensre van szükség. A legmodernebb hangsugárzó-technológiát felvonultató és korszerű akusztikai tervezést ötvöző retro-stílusú hangsugárzó, tisztelgés az audio-fejlődéstörténet aranykorszaka előtt. Gabriel O’Donohue műveleti igazgató, Stuart Wilkinson termékfejlesztési igazgató és Dr. Paul Mills mérnök igazgató a tervezési-DNS egy részében sok évtizedes hagyományokhoz hűek maradtak. Személyük és a szakmában eltöltött majdnem 50 év, a hangsugárzó fejlesztésben elért eredményeik garanciái az új termék „örökkévalóságának”.

Teljesítmény: 300 / 700 Watt (RMS)
Frekvencia átvitel: 24 Hz – 26 000 Hz
Érzékenység: 96 dB (2,83 Volt / 1 m)
Impedancia: 8 Ohm
Keresztezési frekvencia: 750 Hz (750 Hz – 26 000 Hz) +/- 3 dB
(2 500 Hz – 5 000 Hz) +/- 3 dB
Méretek: 1 102 x 572 x 591 mm
Tömeg: 77,1 kg
Luxman PD 151 Mark II bemutató - Stereophile

Luxman egyedülálló jelenség a Hi-Fi világában. A legtöbb csúcs teljesítményre törekvő márka egymással verseng az élvonal tervezés technológiákban, a történelmi múltra visszatekintő japán márka pedig inkább olyan készülékeket épít, amit én luxus felszerelésnek nevezek. Minden amit gyártanak gyönyörű, de nem csak a fülnek, de a szemnek és a kéznek is. Az eszközeik esztétikája szilárdan tartja az elmúlt évtizedek klasszikus audió berendezéseinek stílusát, például az erősítőik hangszín szabályzót tartalmaznak, ami úgy negyven évvel ezelőtt volt divat, de ugyanakkor napjaink legújabb technológiáit alkalmazzák.

HARBETH SUPERHL5PLUS XD HANGSUGÁRZÓ TESZT

A 2018-ban megjelent 40th Anniversary Edition sorozat sikere vitathatatlan volt. A kedvező piaci tapasztalatok kiértékelése után az angol cég kidolgozta az XD (eXtended Definition) termék vonalat, amely az ígéretek szerint minden korábbinál nagyobb teljesítményt, jobb integrációt és zeneiséget kínál.

A Harbeth vállalat történetében a legendás első modell, az 1977-ben megjelent, Harbeth HL-Monitor Mk1 volt, a SuperHL5plus XD ennek legfrissebb változata. Az alapmodell szerkezete és hangzása azóta óta több tervezési generáción keresztül alakult, a hagyományokhoz híven, mindig a BBC úttörő kutatásainak szellemében. Az „XD” az „extra definition” verzió magában foglalja a „felbontás javításának” jelentését. Az XD modellel az eddig összesen 45 lépésből álló gyártási folyamat 16 fázisra csökkent.

Teljesítmény: 100 / 150 Watt
Frekvencia átvitel: 40Hz – 20 000 Hz (± 3dB)
Impedancia: 6 Ohm
Érzékenység: 86 dB / 1W / 1m
Keresztváltási frekvencia: 3,5 kHz, 12 kHz (18dB / okt.)
Méretek: 635 x 322 x 300 mm
Tömeg: 15,8 kg
ELECTROCOMPANIET AW 800 M VÉGERŐSÍTŐ TESZT

Kevés márka bírja innovációval, mérnöki munkával, gyártási precizitással a magas hangzás-minőség töretlen biztosítását hosszú évtizedeken át, viszont az 1973-ban alapított Electrocompaniet norvég vállalat pont igen. Ötven éven keresztül a cég mindig nagy értékű termékeket kínált, amelyek sallangmentesek, tőlük egy erősítő megalkotása külön specialitás. A méltán híres gyártó most megjelent AW800M típusú végerősítője az alapoktól újratervezett, és a legjobb értelemben pozícionált „zászlóshajó”, amit teljes egészében saját üzemében készít. A készülék új topológiára építkezik, mono, sztereó és kettős erősítésű (bi-amp) üzemmódokat egyaránt kínál. Az AW800M a csúcsteljesítmény megtestesítője, azt az egyedi tervezési filozófiát és a jellegzetes hangzást őrzi, amelyről a cég világszerte elismert.

Teljesítmény (sztereó): 2 x 300 Watt 8 Ohm, 2 x 600 Watt 4 Ohm, 2 x 1000 Watt 2 Ohm
Teljesítmény (mono): 800 Watt 8 Ohm, 1500 Watt 4 Ohm, 2 200 Watt 2 Ohm
Frekvenciamenet: 0,5 Hz – 1,1 MHz
Teljes harmonikus torzítás: 0,001 % (1 kHz-en, fél teljesítményen mérve)
Jel-zaj viszony: < 2 μV (20 Hz – 20 kHz)
Csillapítási tényező: kisebb, mint 1000 (8 Ohm)
Méretek: 410 x 490 x 300 mm
Tömeg: 55 kg
bartimex
2023.05.05 12:29
Ayre EX-8 integrált erősítő/streamer

A gyártó korábbi 7-es sorozatának készülékei felváltó új 8-as modelljei közül az alapváltozat EX-8 Base után a fullos verzió is megérkezett hozzánk, amelyet vagy alapból meg lehet vásárolni, vagy másik lehetőségként az alapváltozat fokozatos bővítésével is össze lehet hozni.

Advance Paris A10 Classic integrált erősítő/DAC

A francia gyártó új A10 Classic hibrid felépítésű integrált erősítője a zeneiségével nagyon kedvező visszhangokat kiváltó és számos elismerést begyűjtő high-end X- i1100 által inspirálva született meg, a csöves előerősítő pedig a készüléket még inkább különlegessé teszi.

Az A10 klasszikus vonalvezetése időtlen eleganciát sugároz, a nagy és egyszerűségében is tetszetős ház pedig a két erősítő világot egyesítve egy ECC81/12AT7 elektroncsövekkel megépített előfokot és egy 2×130 Watt teljesítményű, A/B osztályú, ellenütemű kapcsolásos teljesítményerősítő fokozatot rejt magában.

bartimex
2023.05.05 08:33
Siltech Legend 380 kábel szett teszt

A Siltech Classic kábel családjának legújabb, Legend elnevezésű változata tulajdonképpen a gyártó vezetőszálak és a szigetelőanyagok terén végzett több mint 30 éves intenzív kutató-fejlesztő munkának összegzését és egyben a vadonatúj G9 ezüst-arany ötvözet vezető debütálását jelenti, szóval egy minden szempontból érdekes és izgalmas bemutatkozás.

Kategóriagyilkos – Onkyo TX-RZ50 AV-erősítő teszt

Jó sokat vártunk jelenlegi tesztünk főszereplőjére, mivel az utolsó modellek megjelenése óta időközben volt világjárvány, chiphiány és a gyártó anyavállalata is csődöt jelentett. A gyártó AV részlegét azonban felvásárolták, így az utóbbi nem érintette az új modellek megjelenését, de ennek ellenére is közel, két év telt el az első bejelentés és a valós megjelenés között. Utólag azonban megérte a várakozás, mert az új Onkyo TX-RZ50 egy igazi kategóriagyilkos mozigép lett.


Az RZ50-re az Onkyo korábbi 800-as sorozatának új modelljeként tekinthetünk, akár lehetne RZ850 is a típusszáma, de ahogy mostanában a többi gyártó is rászokott a rövidebb típusszámokra, úgy az Onkyo-nál
is ezt tették.

A Denon bemutatja a DNP-2000NE hálózati audio lejátszót

2023. május 2. - A Denon, a kiváló minőségű audioberendezések világhírű vezető gyártója bejelentette a DNP-2000NE hálózati audiólejátszó bemutatását – ez egy korszerű zenelejátszó, amely kiváló hangminőséget és sokoldalú csatlakoztathatóságot biztosít.

Úgy tervezték, hogy tökéletesen párosítható legyen a Denon PMA-1700NE erősítővel, de a korábbi években megjelent erősítőkkel is, mint a PMA-2500NE és PMA-1600NE, vagy bármilyen Hi-Fi rendszerrel, amelynek szüksége van egy kiváló minőségű audio streamerre. Nemcsak fekete és prémium ezüst színben, hanem grafit ezüst színben is kapható, így a PMA-A110 és DCD-A110 Anniversary modell jelenlegi tulajdonosai is kiegészíthetik rendszerüket a hozzá illő digitális médialejátszóval.

A DNP-2000NE tele van fejlett funkciókkal, hogy olyan magával ragadó zenei élményt nyújtson, mint semmi más.

Sonus faber Omnia bemutató - The Absolute Sound

Az Omnia a Sonus faber vezeték nélküli audió rendszere. Kisebb terekbe tervezték, mint például irodába, vagy olyan nappaliba, ahol nincs sok hely, de a tulajdonos nem akar lemondani az olasz hangfalgyártó klasszikus szemet gyönyörködtető stílusáról.

FiiO Q7 DAC és fejhallgató erősítő teszt

A FiiO tervezői fogták a zászlóshajó M17 hordozható zenelejátszót, és a DAP részt eltávolították belőle. A megmaradt funkciók is sok módon kihasználhatók, írásunk bemutatja, hogyan. Zsebméretű DAC hallatán öngyújtó nagyságú eszköz jut eszünkbe, de a FiiO Q7 finoman szólva nagyobb. A kategória maximumát akarja megtestesíteni. Tesztje után kijelenthető, hogy van rá esélye.

 

 

bartimex
2023.04.29 05:22
McIntosh MHA200 - AVForums bemutató

Általános bemutatás:

A McIntosh MHA200 egy fejhallgató erősítő. Talán furcsán hangzik, de nincs folytatás, tényleg csak egy elektroncsöves fejhallgató erősítő. Nem DAC, nincs előerősítő kimenete, amelyre a gyártó feldobott egy 6,3 mm-es aljzatot, majd elégedetten szemlélte a művét. Ennek az előlapja csak fejhallgató csatlakozásra van felkészítve, és annak meghajtására optimalizált. Hozzá képest néhány általam is véleményezett berendezés igazi svájci bicska, amit sokféle feladatra szántak. Az MHA200-at ezekkel szemben csak egy funkcióra tervezték.

bartimex
2023.04.28 07:22
Cambridge Audio MXN10 bemutató - AVForums

Kis doboz, nagy ötletek.

Általános bemutatás

A Cambridge Audio MXN10 egy kompakt hálózati audió lejátszó. Ez a kategória néhány embert (közöttük engem) soha nem szólítottak meg nagyon mélyen. Ennek két oka is van. az egyik az, hogy a streaming minősége nem ugyanaz, mint a CD vagy a vinyl. A gyártók persze sok mindent megtesznek. Néha külön házba szerelik őket, jobb tápot adnak nekik, meg minden, de az akkor sem olyan érzés, mintha a fizikai formátumot birtokolná. Aztán ott vannak a streaming erősítők, amelyek szinte felfalták a hálózati lejátszók piacát, és tetszetős megjelenésük mellett némelyiknek egész jó hangja van.

NAD C 3050 LE hálózati sztereó erősítő teszt

NAD C 3050 LE újragondolva régi külső, modern belső tartalommal. A NAD is (kénytelen?) követni a mai trendeket, gondolt egy nagyot, és ha már 50 éves évforduló, akkor húzott egy merészet és digitális streamert (is) csinált az egyik legendájából, nevezetesen a 3050 erősítőből, C 3050 LE néven.

 

 

bartimex
2023.04.19 19:46
Pro-Ject X2 B lemezjátszó teszt

Még évekkel ezelőtt estem szerelembe a Pro-Ject X1 teljes esztétikájával és ár-érték arányával, ami szerintem a mai napig egy tuti vétel mind gyári hangszedővel, mind pedig szedő nélkül egy komolyabbal párosítva. Ennek a turbo változata az X2 és az X2 B verzió. Hozzám a B verzió érkezett, szóval a hozzá illő Pro-Ject Phono Box DS3 B előfokkal már mini xlr szimmetrikus összeköttetéssel is használható, ami nem szokványos megoldás még a gyártó kínálatán belül sem.

Ezt a cikket a GedeonAudio.hu portál engedélyével, tartalmi változtatások nélkül közöljük. 

PIONEER MARINE: VÍZRE TETTED MÁR A HAJÓDAT?

Ha igen, ha nem, még a nyári szezon előtt felfrissítheted hajód, motorcsónakod Hi-Fi rendszerét a Pioneer Marine termékcsaláddal.

bartimex
2023.04.19 17:16
Luxman L 507Z bemutató - Tonepublications

Elvis Costello Painted From Memory nagylemezét hallgatva nehéz elhinni, hogy ez nem egy méregdrága rendszer különálló egységekkel, hanem csak egy integrált erősítő. Amikor a zenerajongók nagy teljesítményre vágynak, de nem akarnak sok készüléket kerülgetni, vagy elektroncsövekkel bajlódni, én mindig a Luxman-t ajánlom. Külön tetszik a lehetőség, hogy beépített lemezjátszó előerősítője van, és a kedvenc DAC készülékemet csatlakoztathatom. A Luxman természetesen gyárt néhány elképesztő digitális eszközt is, hogy a familiáris hangzást biztosítani tudja.

bartimex
2023.04.18 19:44
SENNHEISER HD 660S2 – EGY FOKKAL FELJEBB

A Sennheiser folytatja a korábbi sikeres típus fejlesztését, aminek következő állomása a tökéletes referenciahanggal rendelkező HD660 S2.

bartimex
2023.04.18 19:30
Rose RS520 bemutató - HiFiNews

Az RS150B zászlóshajó hálózati lejátszó képességeit ötvözi a GaN-FET D-osztályú erősítéssel, ami az RA180-ban, a legnagyobb sztereó integrált erősítőjükben mutattak be elsőként. A Rose RS520 mindenki All-In-One készüléke szeretne lenni.

bartimex
2023.04.17 14:15
Lumin P1 streamer/DAC/előfok

Nagyon nehéz év mögött állunk, 2022-re nagyon sokan fognak keserű szájízzel visszaemlékezni. Nem szeretném tételesen felsorolni mindazt, ami velünk történt, vagy nem történt, inkább csak reménykedek abban, hogy mindenki el tudott bújni, legalább egy kis időre a kuckójába. Nekem ez a hely a zeneszobám volt, de bevallom őszintén, én tavaly jóval kevesebb alkalommal tudtam csak maradéktalanul átadnom magam a zene élvezetének.

bartimex
2023.04.16 08:14
A FiiO felkavarja a hifi világot

A főleg hordozható zenelejátszóiról, fülhallgatóiról és D/A konvertereiről közismert cég R7 néven jelentett be egy asztali célra szánt eszközt, amihez foghatót még nem láttunk. 8 funkciót tartalmaz egyetlen kis házba beépítve, helyi és hálózati lejátszóként, DAC-ként, előerősítőként és fejhallgató erősítőként egyaránt használható.

 

 

bartimex
2023.03.31 11:41
ROKSAN ATTESSA – EISA DÍJAS STREAMER

A Roksan’s Attessa kvartett legátfogóbban felszerelt komponense a phono, a vonal és a digitális bemeneteket kombinálja a BluOS streaming platformmal és végerősítővel.

bartimex
2023.03.17 15:53
Luxman D-07X bemutató - Qobuz Magazin

Egyedülálló digitális platform fizikai és dematerializált muzsikák hallgatásához.

A híres japán gyártó újabb DAC funkcióval rendelkező lejátszót mutatott be. A Luxman D-07X egy csúcskategóriás készülék, ami a klasszikus fizikális CD és SACD lemezek mellett az MQA-CD lejátszásra is képes. Digitális bemeneteinek köszönhetően akár egy hálózati futómű hangját is analógra tudja alakítani. Ez a kettős funkció lehetővé teszi, hogy úgy a fizikális, mint a dematerializált zenei gyűjteményét egy készülékkel hallgathassa.

bartimex
2023.01.10 13:03
HiFi Rose RA180 bemutató - Hifinews

A steampunk stílus és a luxus audió ötvözete. Az érintő kijelzős streaming készülékek mesterei megalkották a valaha látott leg rugalmasabb, és leg elképesztőbb analóg integrált erősítőt.

Bárki bármit mond a dél-koreai Szöulból származó HiFi Rose-ról, egy biztos. Pontosan tudják, mivel lehet magukra vonni az audiofil világ figyelmét. Elsőként építettek néhány hatalmas érintő kijelzős hálózati lejátszót, ami új kategóriát teremtett elsöprő mennyiségű funkcióval, most pedig itt van ez az integrált erősítő, ami minimum 15 másodpercre belefagyasztotta a szót az internetes fórumokba. Ez bizony óriási teljesítmény napjainkban! És azok a bloggerek akkor még nem láthatták az RA180 hátlapján a tizenhat hangszóró kimenet csatlakozót!

iFi Audio NEO Stream hálózati zenelejátszó teszt

Melyik az a streamer, amit beállíthatunk, hogy tökéletesen alkalmazkodjon akár a Roonhoz, TIDAL-hoz, HQ Playerhez vagy, csak úgy simán működjön a háttérben, ha netán egyiket sem használjuk? Az iFi megalkotta a NEO Streamet, ahol ezen lehetőségek mindegyike adott, még az ínyencek is elégedetten csettinthetnek, nem nagyon van olyan felhasználási területe, amire az iFi ne gondolt volna és ne lehetne rajta beállítani.

McIntosh MDA200 – Frissíthető prémium DAC

A McIntosh újdonsága cserélhető DAC modullal rendelkezik, ami többek között a márka zászlóshajó integrált erősítőjében is bizonyított.

Audio Research DAC9 - Enjoythemusic bemutató

Tavaly nyáron egy bemutató meghallgatáson vettem részt, ahol a hangfalakat Audio Research komponensekkel szólaltatták meg. A rendszer négyféle elektronikája közül engem a legolcsóbb ragadott meg a leginkább. Ez a készülék a bemutatóban szereplő Audio Research DAC9 digitális analóg konverter volt.

bartimex
2022.11.21 09:31
iFi xDSD Gryphon – HIFI A ZSEBBEN

Az iFi Gryphon egy számos bemenettel rendelkező magasfelbontású DAC/fejhallgató erősítő, ami vezetéknélküli kapcsolatra is képes.

Pro-Ject Phono Box S3 B – Szimmetrikus phono előerősítő

A Pro-Ject Box Design S sorozat új phono előerősítője a Phono Box S3 B, aminek az a különleges tulajdonsága, hogy egyaránt rendelkezik aszimmetrikus és szimmetrikus ki- és bemenetekkel.

Focal Bathys aktív zajzáras Bluetooth fejhallgató teszt

Ahogy egyre többen dolgoznak otthonról, fontosabbá válik a személyes szféra és a telekommunikáció. Zajos környezetben nehezebb koncentrálni, legyen az munka vagy kikapcsolódás. A Focal eddig főleg otthoni hifi kategóriában teljesítette ki fejhallgatós tudását. Vajon a high end szintűre csiszolt formaterv és hangszóró technológia mennyire állja meg a helyét, ha aktív zajkioltást nyújtó, mobil célokra szánt fejhallgatóba ültetik át?

bartimex
2022.11.10 09:02
McIntosh C22 MKV bemutató - Lbtechreviews

A legújabb McIntosh C22 sztereó elektroncsöves előerősítő nem teljesen új. Korábban láthattuk C70 néven, amit 2019-ben a gyártó 70 éves fennállása alkalmából újra kiadtak. A most futó C22 az ötödik generáció, amelynek megjelenése hajaz a C70-re. Az előlap felén megtalálható a festett üveg front panel, alatta pedig a mechanikus kapcsolók igazi retro hatást kölcsönöznek neki.

McIntosh MX100 AV processzor bemutató - Parttimeaudiophile

Miért foglalkozik a Part-Time Audiophile egy 11-csatornás McIntosh házimozi processzorral?Nem titok, hogy a csapatunk minden tagja zenerajongó, és elsősorban kétcsatornás rendszereken hallgatjuk a muzsikákat. Nálam otthon is van egy csodálatos sztereó rendszer, de a nappaliba TV készüléket, HDMI forrásokat és háttér hangfalakat is be kellett tennem a filmnézéshez. Ugye milyen egyszerű? Csak csatlakoztatom a videó forrásokat a processzor bemenetéhez, és a kedvenc erőerősítőmön aktiválom a Home Theatre Pass Through funkciót. A gyermekeim meg azonnal ott teremnek, és hallgatni kezdik a néha borzalmas minőségű tömörített hangot, amit a műholdas TV és a videó streaming szolgáltatók küldenek a kép mellé.

Sonus faber Olympica Nova II - Parttimeaudiophile bemutató

Nemrég volt alkalmam meghallgatni a Sonus faber Olympica Nova V hangfalat, amelyről egy Brian Hunters podcastban számoltam be, és Marc Phillips kollégámnál pedig a Lumina modellekhez volt szerencsém. Sőt, be kell valljam, korábban mikor saját részre kerestem hangfalat, komolyan szemeztem a Venere S korábbi modellel. Ám a Venere szépsége nem a tipikus Sonus faber hangzást rejtette, ezért végül is nem húztam meg a ravaszt, és más gyártó hangfalát választottam.

bartimex
2022.11.06 08:41
Audio Research I50 bemutató - Hifinews

Új idők hajnala? Az Audio Research új integrált erősítőt mutatott be hét év várakozás után. Az I/50 megtartotta a márkanév hangzás világát, de megjelenése új irányt mutat.

Silent Angel Munich M1 streamer teszt + Bremen B1 összevetés

 

A Silent Angel tesztjeim kiemelkedően jó hangulatban készültek és ennek a Bremen B1 streamer volt a fő oka! Zseniális ár-érték arányt kínál, ráadásul olyan karakterrel és precizitással, amit egyetlen egy alternatívánál sem tapasztaltam ebben az árfekvésben. Mi van viszont, ha a nagyobbik tesóját rakjuk mellé, a Silent Angel Munich M1 lejátszót?

Ezt a cikket a GedeonAudio.hu portál engedélyével, tartalmi változtatások nélkül közöljük. 

bartimex
2022.10.03 13:55
KLH Model Five hangfal teszt

A KLH Model Three hangdobozt nemrég mutattuk be, ismerkedésként a neves gyártóval, azon belül is a Model Collection sorozat legkisebb típusával. Ahogyan azt írtuk, a Model Five sikerén felbuzdulva hozta létre a gyártó ezt a Model Three hangfalat, ezért okkal voltunk kíváncsiak arra, hogy maga a Model Five miért is olyan népszerű több mint 50 éve!

bartimex
2022.09.15 07:03
SONOS SUB Mini – Kis test, nagy élvezet

A SONOS bemutatta új vezeték nélküli mélynyomóját, amely erőteljes, kiegyensúlyozott basszust ígér.

Cambridge Audio Alva TT V2 bemutató - Techradar

A Cambridge Audio sikeres próbálkozása a vinyl lemez lejátszás modernizálására.

Silent Angel Bremen B1 streamer lejátszó teszt

Az utóbbi pár évben minden streamer érdeklődésnél azt mondtam, hogy szívből csak a NODE-ot tudom javasolni a 200 000 ft,-os árfekvésben, hiszen funkciók és hangminőség szempontjából egy egyedi termékről van szó, viszont ezt is elérte a drágulás és a mai nappal már cirka 265 000 ft,-os cédulával versenyez a piacon. Hangját tekintve adott a karaktere, ezért is szoktam a koax összekötést ajánlani minimum egy próbára, ha van az erősítőben integrált DAC, hiszen egészen egyértelmű upgradet lehet így elérni. Viszont mi van, ha nem szeretnél ennyit költeni egy “futóműre” és/vagy nincs DAC-od, de a lehető legjobb hangot szeretnéd elérni, ráadásul kényelmes funkciókkal? Erre a hiányérzetre hibátlan válasz a Silent Angel Bremen B1 streamer, ami nem csak zseniális ár-érték arányt kínál, de olyan karakterrel, amit már évek óta vadásztam! 

bartimex
2022.11.06 08:49
LUMIN T3 – Helycserés támadás

A korábbi Lumin T2 modellt felváltó zenelejátszó egyesíti a márka legújabb feldolgozó rendszerét és a zászlóshajó X1 modelltől örökölt analóg szakaszt.

TRAFOMATIC RHAPSODY PSE 300B integrált erősítő bemutató

A Trafomatic bemutatta legújabb integrált csőves erősítőjét. A szerbek szokás szerint nem csupán a teljesítményre, hanem az esztétikára is odafigyeltek.