Hírek, újdonságok

Marantz Cinema 50 AVR – EGY RENDHAGYÓ TESZT

Ezzel az új megjelenésű házimozi-erősítővel a japán gyártó nem tesz mást, mint követi a változásokat.

Már csak azért is rendhagyó, mert egy kicsit feje tetejére állítottuk az eddigi menetet. Máris kezdjük a megszólalással. Mivel is tudnánk jobban tesztelni ezt a Marantz csúcskategóriás házimozi-erősítőt, mint egy kis könnyed zenével. Pontosabban Vivaldi A négy évszak című művéből a Tél fejezettel. A hegedűk trillázása, amit az erősítő gyönyörűen reprodukál, egyszerűen fenséges hangon szól; imádnivaló, ahogy a vonósokat drámaian elnyeli a teljes zenekari vihar…

Elac Varro Reference RS500 bemutató - Future Audiohile

Annak ellenére, hogy sok hangfalat neveznek teljes átvitelűnek, ténylegesen nagyon kevés képes arra, hogy kiérdemelje ezt a címet. Ha valóban teljes hangtartományt szeretne elérni, a 80 Hz alatti hangokhoz szükséges lehet egy mélysugárzó. A szubok elhelyezése néha nem egyszerű, mert oda kell tenni őket, ahol a legjobb a hangot, és a lehető leglineárisabb frekvencia átvitelt produkálják. Gyakran ez nehézségekbe ütközik. A megoldás egy rugalmasan állítható aktív mélysugárzó.

Az Elac Varro Reference RS500 a gyártó széles mélysugárzó széria kínálatának egy tagja. Kis és közepes méretű szobákba tervezték. Elfogadható az ára, elfogadható a mérete, és még jól is néz ki. Akár sztereó rendszerekhez is alkalmazható kiegészítés.

Magnat Transpuls 800A aktív hangfal teszt - AV-online

A Magnat olyan repertoárral rendelkezik, amit minden hifi gyártó megirigyelhet. Hangfalspecialisták maradtak továbbra is, de az elektronikák terén is letették a névjegyüket az asztalra. Mi maradtunk a cég fő mezsgyéjén, tehát az előbbiből került ismét egy a szerkesztőségünkbe, ami a Transpuls sorozatuk legújabb, és egyben legkisebb modellje.

AVM EVOLUTION CS 5.3 hálózati sztereó erősítő teszt

Az AVM berendezéseket három minőségi kategóriába, az Inspiration az Evolution és az Ovation szériába sorolták. Az AVM szintjén "belépő" Inspiration CS 2.3 integrált erősítő tesztelésekor magunk is meggyőződhettünk róla, hogy a német gyártó milyen magas szinten szeretné kiszolgálni az igényeket, most pedig a magasra tett léc mentén a középső osztály mindenesét, az Evolution CS 5.3-at teszteltük. Nemcsak megugrotta, magasan átvitte.

High End München 2023 – Stradivari újrahangolva

A Sonus Faber bemutatta a Stradivari hangfal újabb iterációját, amely zökkenőmentesen házasítja a legújabb technológiákat az olasz manufaktúra több évtizede érintetlen gyártási filozófiájával.

bartimex
2023.05.19 18:09
Primare A35.8 bemutató - Homecinemachoice

A Primare nyolc-csatornás erősítőjének az a célja, hogy egyetlen watt se menjen veszendőbe.

Nyolc csatorna? Amikor először megláttam a Primare A35.8 végerősítő adatlapját, azt hittem rosszul olvastam, mert a házimozi piacon a páratlan számokhoz vagyunk szokva. Márpedig a gyártó a rugalmas használhatóság érdekében a nyolcat tartja a megfelelő mennyiségnek akár a házimozi, akár a zenehallgatás a cél.

Elac Solano FS287 bemutató - Allhomecinema

Az Elac Solano FS287 jó választás, ha magasabb hangminőségre vágyik, de nem akar hatalmas hangfalakat bezsúfolni a nappaliba.

Audio Analogue Bellini Anniversary és Donizetti Anniversary bemutató - HiFiPlus

A történet 2020-ban a nagy lezárások idején kezdődött. Ekkor kaptam meg az Audio Analogue Bellini Anniversary előerősítőt és a Donizetti Anniversary végfokot tesztelésre. A rengeteg korlátozás miatt nem volt egyszerű átvenni két akkora ládát, amelyben az Ikea akár egy komplett konyhát is lecsomagol lapra szerelve.

De tegyük félre a sopánkodást, azok az idők szerencsére elmúltak. Az Audio Analogue az 1990-es évek közepén vált híressé a Puccini erősítővel. Tudnia kell, hogy ez az egy termék nem határozza meg az olasz gyártót, mert sokféle elektronikát gyártanak. A fél méretű kiváló AAdrive és AAdac digitális elektronikákról már korábban írtam bemutatót. Található a kínálatban lemezjátszó előerősítő, többféle integrált erősítő, és komponens elő és végfok is, ami ebben a bemutatóban szerepel. A legtöbben viszont a Puccini integrált erősítővel azonosítják a márkanevet.

bartimex
2023.05.12 10:13
Audio Analogue AAdac bemutató - Whathifi

Az Audio Analogue 1995-ben alakult, és azóta gyönyörű, kiváló képességű, de inkább visszafogott megjelenésű prémium elektronikákról vált ismertté. A toszkán székhelyű márka soha nem volt rivalda fényben, de ez nem jelenti azt, hogy a készülékeik kevésbé jók, ahogy ez majd a bemutatóból is kiderül.

bartimex
2023.05.10 11:39
T und A Solitaire P bemutató - AVForums

T+A Solitaire P egy nyitott hátlapú, sík mágneses, planár, fület körülölelő párnával épített fejhallgató. Nevezzük az ítész intuíciójának, de úgy vélem, sok olvasómnak több kérdése lenne vele kapcsolatban, amelyek nagy része az árára vonatkozik. Minden tőlem telhetőt megteszek majd annak érdekében, hogy segítsek tisztázni ezeket a kérdéseket.

bartimex
2023.05.09 12:19
Luxman L-509Z beharangozó

Az idei nyár legforróbb ajánlata a Luxman L-509Z lesz. Az AB-osztály zászlóshajó integrált erősítője komoly felújításokon ment át.

A LIFES a gyártó legújabb visszacsatolás rendszere, amely már bemutatkozott az M-10X végfokban, és az L-507Z integrált erősítőben. A korábbi ODNF kiváló tulajdonságait tovább javítva, a hangzás új dimenzióba lépett. Ez nem csak elcsépelt reklámszöveg, tényleg jelentős előrelépést értek el a színpad ábrázolás háromdimenziós bemutatás módjában.

CrystalSpeak Ultra Diamond és CrystalPower Ultra Diamond kábelek

Az ékszer-szerűen kifinomult és tökéletesen megkonstruált Crystal kábelek legújabb Ultra sorozata a maga nemében igazán különleges a gyártó történetében, mivel ezeknél a kábeleknél alkalmaztak először sodrott vezetőket.

bartimex
2023.05.07 10:18
Sonetto V bemutató - Hometheaterhifi

Az Európából származó hangfalak értékelés túrája a Sonus faber Sonetto V álló hangfalakkal folytatódik.

Ezek a gyönyörű kézműves hangfalak Olaszországban készülnek, és ízlésesen ötvözik a dió gazdag színét a polírozott alumíniummal, a kézzel varrott bőr betéttel. Mindezt egy kecses lant formában egyesítették, és a drágább szériából csepegtetett technológiákkal tették még vonzóbbá.

FYNE AUDIO – VINTAGE TWELVE F1-12 HANGSUGÁRZÓ TESZT

Nem elég két-három hét megismerkedni a Fyne Audio Vintage Twelve típusjelű, új hangsugárzójával. Kiértékelni és élvezni a kapott hangzást több hónapra és néhány „telitalálat” kategóriájú audio-komponensre van szükség. A legmodernebb hangsugárzó-technológiát felvonultató és korszerű akusztikai tervezést ötvöző retro-stílusú hangsugárzó, tisztelgés az audio-fejlődéstörténet aranykorszaka előtt. Gabriel O’Donohue műveleti igazgató, Stuart Wilkinson termékfejlesztési igazgató és Dr. Paul Mills mérnök igazgató a tervezési-DNS egy részében sok évtizedes hagyományokhoz hűek maradtak. Személyük és a szakmában eltöltött majdnem 50 év, a hangsugárzó fejlesztésben elért eredményeik garanciái az új termék „örökkévalóságának”.

Teljesítmény: 300 / 700 Watt (RMS)
Frekvencia átvitel: 24 Hz – 26 000 Hz
Érzékenység: 96 dB (2,83 Volt / 1 m)
Impedancia: 8 Ohm
Keresztezési frekvencia: 750 Hz (750 Hz – 26 000 Hz) +/- 3 dB
(2 500 Hz – 5 000 Hz) +/- 3 dB
Méretek: 1 102 x 572 x 591 mm
Tömeg: 77,1 kg
Luxman PD 151 Mark II bemutató - Stereophile

Luxman egyedülálló jelenség a Hi-Fi világában. A legtöbb csúcs teljesítményre törekvő márka egymással verseng az élvonal tervezés technológiákban, a történelmi múltra visszatekintő japán márka pedig inkább olyan készülékeket épít, amit én luxus felszerelésnek nevezek. Minden amit gyártanak gyönyörű, de nem csak a fülnek, de a szemnek és a kéznek is. Az eszközeik esztétikája szilárdan tartja az elmúlt évtizedek klasszikus audió berendezéseinek stílusát, például az erősítőik hangszín szabályzót tartalmaznak, ami úgy negyven évvel ezelőtt volt divat, de ugyanakkor napjaink legújabb technológiáit alkalmazzák.

HARBETH SUPERHL5PLUS XD HANGSUGÁRZÓ TESZT

A 2018-ban megjelent 40th Anniversary Edition sorozat sikere vitathatatlan volt. A kedvező piaci tapasztalatok kiértékelése után az angol cég kidolgozta az XD (eXtended Definition) termék vonalat, amely az ígéretek szerint minden korábbinál nagyobb teljesítményt, jobb integrációt és zeneiséget kínál.

A Harbeth vállalat történetében a legendás első modell, az 1977-ben megjelent, Harbeth HL-Monitor Mk1 volt, a SuperHL5plus XD ennek legfrissebb változata. Az alapmodell szerkezete és hangzása azóta óta több tervezési generáción keresztül alakult, a hagyományokhoz híven, mindig a BBC úttörő kutatásainak szellemében. Az „XD” az „extra definition” verzió magában foglalja a „felbontás javításának” jelentését. Az XD modellel az eddig összesen 45 lépésből álló gyártási folyamat 16 fázisra csökkent.

Teljesítmény: 100 / 150 Watt
Frekvencia átvitel: 40Hz – 20 000 Hz (± 3dB)
Impedancia: 6 Ohm
Érzékenység: 86 dB / 1W / 1m
Keresztváltási frekvencia: 3,5 kHz, 12 kHz (18dB / okt.)
Méretek: 635 x 322 x 300 mm
Tömeg: 15,8 kg
ELECTROCOMPANIET AW 800 M VÉGERŐSÍTŐ TESZT

Kevés márka bírja innovációval, mérnöki munkával, gyártási precizitással a magas hangzás-minőség töretlen biztosítását hosszú évtizedeken át, viszont az 1973-ban alapított Electrocompaniet norvég vállalat pont igen. Ötven éven keresztül a cég mindig nagy értékű termékeket kínált, amelyek sallangmentesek, tőlük egy erősítő megalkotása külön specialitás. A méltán híres gyártó most megjelent AW800M típusú végerősítője az alapoktól újratervezett, és a legjobb értelemben pozícionált „zászlóshajó”, amit teljes egészében saját üzemében készít. A készülék új topológiára építkezik, mono, sztereó és kettős erősítésű (bi-amp) üzemmódokat egyaránt kínál. Az AW800M a csúcsteljesítmény megtestesítője, azt az egyedi tervezési filozófiát és a jellegzetes hangzást őrzi, amelyről a cég világszerte elismert.

Teljesítmény (sztereó): 2 x 300 Watt 8 Ohm, 2 x 600 Watt 4 Ohm, 2 x 1000 Watt 2 Ohm
Teljesítmény (mono): 800 Watt 8 Ohm, 1500 Watt 4 Ohm, 2 200 Watt 2 Ohm
Frekvenciamenet: 0,5 Hz – 1,1 MHz
Teljes harmonikus torzítás: 0,001 % (1 kHz-en, fél teljesítményen mérve)
Jel-zaj viszony: < 2 μV (20 Hz – 20 kHz)
Csillapítási tényező: kisebb, mint 1000 (8 Ohm)
Méretek: 410 x 490 x 300 mm
Tömeg: 55 kg
bartimex
2023.05.05 12:29
Ayre EX-8 integrált erősítő/streamer

A gyártó korábbi 7-es sorozatának készülékei felváltó új 8-as modelljei közül az alapváltozat EX-8 Base után a fullos verzió is megérkezett hozzánk, amelyet vagy alapból meg lehet vásárolni, vagy másik lehetőségként az alapváltozat fokozatos bővítésével is össze lehet hozni.

Advance Paris A10 Classic integrált erősítő/DAC

A francia gyártó új A10 Classic hibrid felépítésű integrált erősítője a zeneiségével nagyon kedvező visszhangokat kiváltó és számos elismerést begyűjtő high-end X- i1100 által inspirálva született meg, a csöves előerősítő pedig a készüléket még inkább különlegessé teszi.

Az A10 klasszikus vonalvezetése időtlen eleganciát sugároz, a nagy és egyszerűségében is tetszetős ház pedig a két erősítő világot egyesítve egy ECC81/12AT7 elektroncsövekkel megépített előfokot és egy 2×130 Watt teljesítményű, A/B osztályú, ellenütemű kapcsolásos teljesítményerősítő fokozatot rejt magában.

bartimex
2023.05.05 08:33
Siltech Legend 380 kábel szett teszt

A Siltech Classic kábel családjának legújabb, Legend elnevezésű változata tulajdonképpen a gyártó vezetőszálak és a szigetelőanyagok terén végzett több mint 30 éves intenzív kutató-fejlesztő munkának összegzését és egyben a vadonatúj G9 ezüst-arany ötvözet vezető debütálását jelenti, szóval egy minden szempontból érdekes és izgalmas bemutatkozás.

Kategóriagyilkos – Onkyo TX-RZ50 AV-erősítő teszt

Jó sokat vártunk jelenlegi tesztünk főszereplőjére, mivel az utolsó modellek megjelenése óta időközben volt világjárvány, chiphiány és a gyártó anyavállalata is csődöt jelentett. A gyártó AV részlegét azonban felvásárolták, így az utóbbi nem érintette az új modellek megjelenését, de ennek ellenére is közel, két év telt el az első bejelentés és a valós megjelenés között. Utólag azonban megérte a várakozás, mert az új Onkyo TX-RZ50 egy igazi kategóriagyilkos mozigép lett.


Az RZ50-re az Onkyo korábbi 800-as sorozatának új modelljeként tekinthetünk, akár lehetne RZ850 is a típusszáma, de ahogy mostanában a többi gyártó is rászokott a rövidebb típusszámokra, úgy az Onkyo-nál
is ezt tették.

A Denon bemutatja a DNP-2000NE hálózati audio lejátszót

2023. május 2. - A Denon, a kiváló minőségű audioberendezések világhírű vezető gyártója bejelentette a DNP-2000NE hálózati audiólejátszó bemutatását – ez egy korszerű zenelejátszó, amely kiváló hangminőséget és sokoldalú csatlakoztathatóságot biztosít.

Úgy tervezték, hogy tökéletesen párosítható legyen a Denon PMA-1700NE erősítővel, de a korábbi években megjelent erősítőkkel is, mint a PMA-2500NE és PMA-1600NE, vagy bármilyen Hi-Fi rendszerrel, amelynek szüksége van egy kiváló minőségű audio streamerre. Nemcsak fekete és prémium ezüst színben, hanem grafit ezüst színben is kapható, így a PMA-A110 és DCD-A110 Anniversary modell jelenlegi tulajdonosai is kiegészíthetik rendszerüket a hozzá illő digitális médialejátszóval.

A DNP-2000NE tele van fejlett funkciókkal, hogy olyan magával ragadó zenei élményt nyújtson, mint semmi más.

Sonus faber Omnia bemutató - The Absolute Sound

Az Omnia a Sonus faber vezeték nélküli audió rendszere. Kisebb terekbe tervezték, mint például irodába, vagy olyan nappaliba, ahol nincs sok hely, de a tulajdonos nem akar lemondani az olasz hangfalgyártó klasszikus szemet gyönyörködtető stílusáról.

FiiO Q7 DAC és fejhallgató erősítő teszt

A FiiO tervezői fogták a zászlóshajó M17 hordozható zenelejátszót, és a DAP részt eltávolították belőle. A megmaradt funkciók is sok módon kihasználhatók, írásunk bemutatja, hogyan. Zsebméretű DAC hallatán öngyújtó nagyságú eszköz jut eszünkbe, de a FiiO Q7 finoman szólva nagyobb. A kategória maximumát akarja megtestesíteni. Tesztje után kijelenthető, hogy van rá esélye.

 

 

bartimex
2023.04.29 05:22
McIntosh MHA200 - AVForums bemutató

Általános bemutatás:

A McIntosh MHA200 egy fejhallgató erősítő. Talán furcsán hangzik, de nincs folytatás, tényleg csak egy elektroncsöves fejhallgató erősítő. Nem DAC, nincs előerősítő kimenete, amelyre a gyártó feldobott egy 6,3 mm-es aljzatot, majd elégedetten szemlélte a művét. Ennek az előlapja csak fejhallgató csatlakozásra van felkészítve, és annak meghajtására optimalizált. Hozzá képest néhány általam is véleményezett berendezés igazi svájci bicska, amit sokféle feladatra szántak. Az MHA200-at ezekkel szemben csak egy funkcióra tervezték.

bartimex
2023.04.28 07:22
Cambridge Audio MXN10 bemutató - AVForums

Kis doboz, nagy ötletek.

Általános bemutatás

A Cambridge Audio MXN10 egy kompakt hálózati audió lejátszó. Ez a kategória néhány embert (közöttük engem) soha nem szólítottak meg nagyon mélyen. Ennek két oka is van. az egyik az, hogy a streaming minősége nem ugyanaz, mint a CD vagy a vinyl. A gyártók persze sok mindent megtesznek. Néha külön házba szerelik őket, jobb tápot adnak nekik, meg minden, de az akkor sem olyan érzés, mintha a fizikai formátumot birtokolná. Aztán ott vannak a streaming erősítők, amelyek szinte felfalták a hálózati lejátszók piacát, és tetszetős megjelenésük mellett némelyiknek egész jó hangja van.

NAD C 3050 LE hálózati sztereó erősítő teszt

NAD C 3050 LE újragondolva régi külső, modern belső tartalommal. A NAD is (kénytelen?) követni a mai trendeket, gondolt egy nagyot, és ha már 50 éves évforduló, akkor húzott egy merészet és digitális streamert (is) csinált az egyik legendájából, nevezetesen a 3050 erősítőből, C 3050 LE néven.

 

 

bartimex
2023.04.19 19:46
Pro-Ject X2 B lemezjátszó teszt

Még évekkel ezelőtt estem szerelembe a Pro-Ject X1 teljes esztétikájával és ár-érték arányával, ami szerintem a mai napig egy tuti vétel mind gyári hangszedővel, mind pedig szedő nélkül egy komolyabbal párosítva. Ennek a turbo változata az X2 és az X2 B verzió. Hozzám a B verzió érkezett, szóval a hozzá illő Pro-Ject Phono Box DS3 B előfokkal már mini xlr szimmetrikus összeköttetéssel is használható, ami nem szokványos megoldás még a gyártó kínálatán belül sem.

Ezt a cikket a GedeonAudio.hu portál engedélyével, tartalmi változtatások nélkül közöljük. 

PIONEER MARINE: VÍZRE TETTED MÁR A HAJÓDAT?

Ha igen, ha nem, még a nyári szezon előtt felfrissítheted hajód, motorcsónakod Hi-Fi rendszerét a Pioneer Marine termékcsaláddal.

bartimex
2023.04.19 17:16
Luxman L 507Z bemutató - Tonepublications

Elvis Costello Painted From Memory nagylemezét hallgatva nehéz elhinni, hogy ez nem egy méregdrága rendszer különálló egységekkel, hanem csak egy integrált erősítő. Amikor a zenerajongók nagy teljesítményre vágynak, de nem akarnak sok készüléket kerülgetni, vagy elektroncsövekkel bajlódni, én mindig a Luxman-t ajánlom. Külön tetszik a lehetőség, hogy beépített lemezjátszó előerősítője van, és a kedvenc DAC készülékemet csatlakoztathatom. A Luxman természetesen gyárt néhány elképesztő digitális eszközt is, hogy a familiáris hangzást biztosítani tudja.

bartimex
2023.04.18 19:44
SENNHEISER HD 660S2 – EGY FOKKAL FELJEBB

A Sennheiser folytatja a korábbi sikeres típus fejlesztését, aminek következő állomása a tökéletes referenciahanggal rendelkező HD660 S2.

bartimex
2023.04.18 19:30
Rose RS520 bemutató - HiFiNews

Az RS150B zászlóshajó hálózati lejátszó képességeit ötvözi a GaN-FET D-osztályú erősítéssel, ami az RA180-ban, a legnagyobb sztereó integrált erősítőjükben mutattak be elsőként. A Rose RS520 mindenki All-In-One készüléke szeretne lenni.

bartimex
2023.04.17 14:15
Lumin P1 streamer/DAC/előfok

Nagyon nehéz év mögött állunk, 2022-re nagyon sokan fognak keserű szájízzel visszaemlékezni. Nem szeretném tételesen felsorolni mindazt, ami velünk történt, vagy nem történt, inkább csak reménykedek abban, hogy mindenki el tudott bújni, legalább egy kis időre a kuckójába. Nekem ez a hely a zeneszobám volt, de bevallom őszintén, én tavaly jóval kevesebb alkalommal tudtam csak maradéktalanul átadnom magam a zene élvezetének.

bartimex
2023.04.16 08:14
A FiiO felkavarja a hifi világot

A főleg hordozható zenelejátszóiról, fülhallgatóiról és D/A konvertereiről közismert cég R7 néven jelentett be egy asztali célra szánt eszközt, amihez foghatót még nem láttunk. 8 funkciót tartalmaz egyetlen kis házba beépítve, helyi és hálózati lejátszóként, DAC-ként, előerősítőként és fejhallgató erősítőként egyaránt használható.

 

 

bartimex
2023.03.31 11:41
ROKSAN ATTESSA – EISA DÍJAS STREAMER

A Roksan’s Attessa kvartett legátfogóbban felszerelt komponense a phono, a vonal és a digitális bemeneteket kombinálja a BluOS streaming platformmal és végerősítővel.

bartimex
2023.03.17 15:53
Luxman D-07X bemutató - Qobuz Magazin

Egyedülálló digitális platform fizikai és dematerializált muzsikák hallgatásához.

A híres japán gyártó újabb DAC funkcióval rendelkező lejátszót mutatott be. A Luxman D-07X egy csúcskategóriás készülék, ami a klasszikus fizikális CD és SACD lemezek mellett az MQA-CD lejátszásra is képes. Digitális bemeneteinek köszönhetően akár egy hálózati futómű hangját is analógra tudja alakítani. Ez a kettős funkció lehetővé teszi, hogy úgy a fizikális, mint a dematerializált zenei gyűjteményét egy készülékkel hallgathassa.

bartimex
2023.01.10 13:03
HiFi Rose RA180 bemutató - Hifinews

A steampunk stílus és a luxus audió ötvözete. Az érintő kijelzős streaming készülékek mesterei megalkották a valaha látott leg rugalmasabb, és leg elképesztőbb analóg integrált erősítőt.

Bárki bármit mond a dél-koreai Szöulból származó HiFi Rose-ról, egy biztos. Pontosan tudják, mivel lehet magukra vonni az audiofil világ figyelmét. Elsőként építettek néhány hatalmas érintő kijelzős hálózati lejátszót, ami új kategóriát teremtett elsöprő mennyiségű funkcióval, most pedig itt van ez az integrált erősítő, ami minimum 15 másodpercre belefagyasztotta a szót az internetes fórumokba. Ez bizony óriási teljesítmény napjainkban! És azok a bloggerek akkor még nem láthatták az RA180 hátlapján a tizenhat hangszóró kimenet csatlakozót!

iFi Audio NEO Stream hálózati zenelejátszó teszt

Melyik az a streamer, amit beállíthatunk, hogy tökéletesen alkalmazkodjon akár a Roonhoz, TIDAL-hoz, HQ Playerhez vagy, csak úgy simán működjön a háttérben, ha netán egyiket sem használjuk? Az iFi megalkotta a NEO Streamet, ahol ezen lehetőségek mindegyike adott, még az ínyencek is elégedetten csettinthetnek, nem nagyon van olyan felhasználási területe, amire az iFi ne gondolt volna és ne lehetne rajta beállítani.

McIntosh MDA200 – Frissíthető prémium DAC

A McIntosh újdonsága cserélhető DAC modullal rendelkezik, ami többek között a márka zászlóshajó integrált erősítőjében is bizonyított.

Audio Research DAC9 - Enjoythemusic bemutató

Tavaly nyáron egy bemutató meghallgatáson vettem részt, ahol a hangfalakat Audio Research komponensekkel szólaltatták meg. A rendszer négyféle elektronikája közül engem a legolcsóbb ragadott meg a leginkább. Ez a készülék a bemutatóban szereplő Audio Research DAC9 digitális analóg konverter volt.

bartimex
2022.11.21 09:31
iFi xDSD Gryphon – HIFI A ZSEBBEN

Az iFi Gryphon egy számos bemenettel rendelkező magasfelbontású DAC/fejhallgató erősítő, ami vezetéknélküli kapcsolatra is képes.

Pro-Ject Phono Box S3 B – Szimmetrikus phono előerősítő

A Pro-Ject Box Design S sorozat új phono előerősítője a Phono Box S3 B, aminek az a különleges tulajdonsága, hogy egyaránt rendelkezik aszimmetrikus és szimmetrikus ki- és bemenetekkel.

Focal Bathys aktív zajzáras Bluetooth fejhallgató teszt

Ahogy egyre többen dolgoznak otthonról, fontosabbá válik a személyes szféra és a telekommunikáció. Zajos környezetben nehezebb koncentrálni, legyen az munka vagy kikapcsolódás. A Focal eddig főleg otthoni hifi kategóriában teljesítette ki fejhallgatós tudását. Vajon a high end szintűre csiszolt formaterv és hangszóró technológia mennyire állja meg a helyét, ha aktív zajkioltást nyújtó, mobil célokra szánt fejhallgatóba ültetik át?

bartimex
2022.11.10 09:02
McIntosh C22 MKV bemutató - Lbtechreviews

A legújabb McIntosh C22 sztereó elektroncsöves előerősítő nem teljesen új. Korábban láthattuk C70 néven, amit 2019-ben a gyártó 70 éves fennállása alkalmából újra kiadtak. A most futó C22 az ötödik generáció, amelynek megjelenése hajaz a C70-re. Az előlap felén megtalálható a festett üveg front panel, alatta pedig a mechanikus kapcsolók igazi retro hatást kölcsönöznek neki.

McIntosh MX100 AV processzor bemutató - Parttimeaudiophile

Miért foglalkozik a Part-Time Audiophile egy 11-csatornás McIntosh házimozi processzorral?Nem titok, hogy a csapatunk minden tagja zenerajongó, és elsősorban kétcsatornás rendszereken hallgatjuk a muzsikákat. Nálam otthon is van egy csodálatos sztereó rendszer, de a nappaliba TV készüléket, HDMI forrásokat és háttér hangfalakat is be kellett tennem a filmnézéshez. Ugye milyen egyszerű? Csak csatlakoztatom a videó forrásokat a processzor bemenetéhez, és a kedvenc erőerősítőmön aktiválom a Home Theatre Pass Through funkciót. A gyermekeim meg azonnal ott teremnek, és hallgatni kezdik a néha borzalmas minőségű tömörített hangot, amit a műholdas TV és a videó streaming szolgáltatók küldenek a kép mellé.

Sonus faber Olympica Nova II - Parttimeaudiophile bemutató

Nemrég volt alkalmam meghallgatni a Sonus faber Olympica Nova V hangfalat, amelyről egy Brian Hunters podcastban számoltam be, és Marc Phillips kollégámnál pedig a Lumina modellekhez volt szerencsém. Sőt, be kell valljam, korábban mikor saját részre kerestem hangfalat, komolyan szemeztem a Venere S korábbi modellel. Ám a Venere szépsége nem a tipikus Sonus faber hangzást rejtette, ezért végül is nem húztam meg a ravaszt, és más gyártó hangfalát választottam.

bartimex
2022.11.06 08:41
Audio Research I50 bemutató - Hifinews

Új idők hajnala? Az Audio Research új integrált erősítőt mutatott be hét év várakozás után. Az I/50 megtartotta a márkanév hangzás világát, de megjelenése új irányt mutat.

Silent Angel Munich M1 streamer teszt + Bremen B1 összevetés

 

A Silent Angel tesztjeim kiemelkedően jó hangulatban készültek és ennek a Bremen B1 streamer volt a fő oka! Zseniális ár-érték arányt kínál, ráadásul olyan karakterrel és precizitással, amit egyetlen egy alternatívánál sem tapasztaltam ebben az árfekvésben. Mi van viszont, ha a nagyobbik tesóját rakjuk mellé, a Silent Angel Munich M1 lejátszót?

Ezt a cikket a GedeonAudio.hu portál engedélyével, tartalmi változtatások nélkül közöljük. 

bartimex
2022.10.03 13:55
KLH Model Five hangfal teszt

A KLH Model Three hangdobozt nemrég mutattuk be, ismerkedésként a neves gyártóval, azon belül is a Model Collection sorozat legkisebb típusával. Ahogyan azt írtuk, a Model Five sikerén felbuzdulva hozta létre a gyártó ezt a Model Three hangfalat, ezért okkal voltunk kíváncsiak arra, hogy maga a Model Five miért is olyan népszerű több mint 50 éve!

bartimex
2022.09.15 07:03
SONOS SUB Mini – Kis test, nagy élvezet

A SONOS bemutatta új vezeték nélküli mélynyomóját, amely erőteljes, kiegyensúlyozott basszust ígér.

Cambridge Audio Alva TT V2 bemutató - Techradar

A Cambridge Audio sikeres próbálkozása a vinyl lemez lejátszás modernizálására.

Silent Angel Bremen B1 streamer lejátszó teszt

Az utóbbi pár évben minden streamer érdeklődésnél azt mondtam, hogy szívből csak a NODE-ot tudom javasolni a 200 000 ft,-os árfekvésben, hiszen funkciók és hangminőség szempontjából egy egyedi termékről van szó, viszont ezt is elérte a drágulás és a mai nappal már cirka 265 000 ft,-os cédulával versenyez a piacon. Hangját tekintve adott a karaktere, ezért is szoktam a koax összekötést ajánlani minimum egy próbára, ha van az erősítőben integrált DAC, hiszen egészen egyértelmű upgradet lehet így elérni. Viszont mi van, ha nem szeretnél ennyit költeni egy “futóműre” és/vagy nincs DAC-od, de a lehető legjobb hangot szeretnéd elérni, ráadásul kényelmes funkciókkal? Erre a hiányérzetre hibátlan válasz a Silent Angel Bremen B1 streamer, ami nem csak zseniális ár-érték arányt kínál, de olyan karakterrel, amit már évek óta vadásztam! 

bartimex
2022.11.06 08:49
LUMIN T3 – Helycserés támadás

A korábbi Lumin T2 modellt felváltó zenelejátszó egyesíti a márka legújabb feldolgozó rendszerét és a zászlóshajó X1 modelltől örökölt analóg szakaszt.

TRAFOMATIC RHAPSODY PSE 300B integrált erősítő bemutató

A Trafomatic bemutatta legújabb integrált csőves erősítőjét. A szerbek szokás szerint nem csupán a teljesítményre, hanem az esztétikára is odafigyeltek.