Menu

Cart
A+ A A-

DHT-S216 - A DENON BEMUTATJA ÚJ SOUNDBAR-JÁT VIRTUÁLIS 3D HANGGAL

 

A Denon® ma bejelentette első all-in-one Soundbar-ját, a DHT-S216-ot, mely kompatibilis a DTS Virtual:X-el. A karcsú és erőteljes soundbar felhasználja a DTS által kifejlesztett fejlett 3D algoritmusokat, hogy reálisan szimulálja a házimozi rendszeren lejátszott többcsatornás filmhangot. A DHT-S216 könnyen csatlakoztatható bármilyen TV-hez és médialejátszóhoz a 4K UHD HDMI-n keresztül (Audio Return Channel funkcióval), vagy optikai / Aux bemenetekkel a kivételesen tiszta hang érdekében.
A Denon DHT-S216 mindössze 6 cm magas, precízen lett hangolva a Denon hangmérnökei által, hogy kiváló zene- és filmlejátszási minőséget biztosítson két 3 hüvelykes mélysugárzóval, két versenypálya-alakú közép meghajtóval és két 1- hüvelykes magassugárzóval a dinamikus házimozi minőségű élmény érdekében, karcsú, alacsony profilú kialakítással. A DHT-S216 Denon soundbar rendelkezik a Pure Mode funkcióval, amely kiküszöböli a térhatású feldolgozást, és a pontosabb és nyitottabb hangzás érdekében eltávolítja a film, a zene vagy az éjszakai üzemmódhoz kapcsolódó összes beállított jellemzőt. A hallgatók összekapcsolhatják okostelefonjukat vagy táblagépüket a soundbar-ral Bluetooth- on keresztül, hogy könnyebben steamelhessék kedvenc zenéiket.
"A Denon legújabb soundbar-ját úgy tervezték, hogy a lehető legélethűbb zenehallgatási élményt biztosítsa, beleértve a részleteket, az egyensúlyt és a basszust is, és jóval megelőzi a többi soundbart ebben a méretben és árkategóriában" - mondta Michael Greco, a Denon márka igazgatója. "A DHT-S216 elősegíti a partnerséget az iparág vezető virtuális térhatású hanggyártóival, például a DTS-sel és a Dolby-val, hogy egyszerűen biztosítsák az emberek számára a filmek izgalmas hangzását otthoni környezetben."

 

 

A falra szerelhető Denon DHT-S216 percek alatt üzembe helyezhető. Az összes HD és 4K TV-vel kompatibilis, használja a mellékelt HDMI-kábelt az intelligens TV-kből és más csatlakoztatott forrásokból az audio jel továbbítására a HDMI Audio Return Channel (1 be / 1 ki ARC-vel) által, 4K / 60 Hz és HDCP 2.2 támogatással. A HDMI ARC-n keresztül történő csatlakoztatást követően a soundbar tökéletesen vezérelhető egy TV-távirányítóval. Ha a HDMI ARC nem érhető el, a soundbar optikai bemenetet kínál, és vezeték nélkül párosítható Bluetooth-on keresztül zene, podcast és más audio tartalom streamingjéhez.
További DHT-S216 jellemzők:
• Alacsony profil: a 6 cm magas DHT-S216 illeszkedik a legtöbb helyre, és nem takarja ki a TV alsó szélét, vagy az IR távirányító érzékelőt.
• Beépített mélynyomók: A két 3 hüvelykes mélysugárzó lehetővé teszi, hogy all-in-one megoldást biztosítson a soundbar számára anélkül, hogy aggódnia kellene, hogy túl sok helyet foglal, és emellett nem áldozza fel a hangminőséget sem.
• Denon Dialogue Enhancer: 3 különböző üzemmóddal javítja a párbeszéd érthetőségét. A felhasználók a teljes hangerő módosítása nélkül is felhangosíthatják a párbeszédet.
• Három előre beállított EQ opció: Három különböző hangmóddal - film, éjszakai és zene - a felhasználók optimalizálhatják a hangot a kívánt alkalomra.
• DTS Virtual:X: A magával ragadó surround formátum kivételesen élethű, dimenziós érzetet kölcsönöz további hangszórók nélkül.
• Dolby Digital dekódolás: Lejátsza a diszkrét, többcsatornás Dolby surround hanginformációkat, tisztább hanggal és valósághűséggel.

 

Forrás: Horn.eu

Bemutatta új MC hangszedőjét a Vertere Acoustics

A társaság felső kategóriás lemezjátszókat és kiegészítőket gyárt, korábban az RG-1 referencia lemezjátszóval, legutóbb pedig a májusban leleplezett DG-1 (Dynamic Groove Record Player) elnevezésű modellel hívta fel magára a figyelmet.

 

 

Tourtaj Moghaddam, a Vertere Acoustics alapítója és vezérigazgatója a bemutatón elmondta, hogy az eszköz tervezése során a magas színvonalú reprodukciót biztosító paraméterek egyensúlyát igyekeztek megteremteni. A MYSTIC (2695 EUR) hangszedő képében olyan eszköz létrehozásán fáradoztak, amely a műfajoktól függetlenül a lehető legjobbat kínálja. Az eszköz burkolata szilárd alumínium ötvözetből készült, amibe saját fejlesztésű, szamárium-kobalt mágnessel és alacsony tömegű tekerccsel rendelkező generátor került. A hangszedőt mikro-elliptikus gyémánt sytlussal szerelték, amelyet adatvesztés nélküli, alacsony zajszintű nyomkövetésre terveztek. A gyártó által szolgáltatott adatok szerint a tekercs impedancia (csatornánként) 40 ohm, kimeneti jelszint 0.5 mV, míg a frekvencia átvitel 10Hz – 40kHz (-3 dB) értékek között alakul. Az újdonságot előre láthatóan december második hetétől lehet megvásárolni.

 

Forrás: Sztereómagazin.hu

Megújult a Cambridge Audio vezérlő alkalmazás

 

A StreamMagic alkalmazás fogja leváltani a korábbi Cambridge Connect App-ot. Aki korábban vásárolt Cambridge Audio CXN V2, Edge NQ, CXN, CXR120, CXR200, vagy Azur 851N készüléket, az a lenti linkről letöltheti az új alkalmazást: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.audiopartnership.music.streammagic

Rugalmasabb kezelés mód, gyorsabb böngészés, akár több Cambridge készülék vezérlése válik lehetővé a frissítés által. Fontos tudnivaló, hogy a CXR200 receiver Zone 2 funkcióját az alkalmazás nem vezérli. Ha kérdése, vagy észrevétele van az alkalmazással kapcsolatosan, azon keresztül a szoftver fejlesztőivel tud kapcsolatba lépni, akik segítenek megoldani a problémáját.

 

Forrás: Audiophile-szalon.hu

Cambridge Audio AXR85 integrált sztereó rádióerősítő teszt

A Cambridge Audio Topaz szériáját lassan leváltó AX-sorozat legkisebb tagját, egy erősítőt már sikerült bemutatnunk nemrég, minden téren egyértelműen fejlődött az elődhöz képest. Tulajdonképpen logikus volt, hogy ezen a nyomvonalon maradva, kicsit feljebb lépve folytassuk az ismerkedést egy újabb erősítő által, ami minden téren valamivel többet nyújt.

 

 

A Cambridge Audio AXR85 formavilága megegyezik a kistestvérével, így a fekete test ebben az esetben is a cég által nemrég bevezetett, egyéni szürke frontoldallal jelentkezik. A jobb oldali hangerőpotméter, valamint a bal alsó apró, de így is LED-el ellátott bemenetválasztó adott, de köztük számos plusz dolgot találtunk. Először szembetűnt a kijelző, ami ugyan elég szűk sávnak tűnik a relatív magas előlaphoz képest, de bőven elég információval szolgál, valamint normál hallgatói pozícióból is jól láthatók a karakterek.

 

 

 

 

Forrásválasztónak nem potmétert használtak, hanem nyomógombokat, ezek a kijelző alatt találhatók. Három vonalszintű bemenetáll rendelkezésünkre, amelyek mellett megtaláljuk a phono fokozatét is, aktiválhatjuk a Bluetooth kapcsolatot, valamint beüzemelhetjük a rádiót. Igen, az AXR85 tulajdonképpen egy integrált, Bluetooth jel által is vezérelhető rádióerősítő, amihez az analóg lemezjátszónkat is köthetjük. A Cambridge Audio mindig is híres volt arról, hogy jól felszerelik a termékeiket minden ársávban, íme, erre egy újabb példa. Az előlap más érdekes megoldást is kínál, amiből rájöhetünk arra, hogy a cég inkább a gombok és közvetlen elérés híve. Így például a menü alatt a magas- és mélyhangok szintjét állíthatjuk az igényeinkhez, valamint a balansz változtatására is ad lehetőséget. Ezeket mi sosem szoktuk piszkálni, sőt, nem ismerünk olyan hifistát, aki hozzájuk nyúlna, ezért teljesen feleslegesnek tartjuk a létüket.

 

 

 

 

Mivel összesen négy darab hangsugárzó köthető rá, ezek között is itt van lehetőségünk a váltásra, valamint az RDS tuner is elérhető innen. Az AM és FM tartomány vételére is alkalmas a rádió, az utóbbiak közül ötöt helyezhetünk a készülék memóriájába, szintén közvetlen eléréssel hívhatók elő. Az AXR85 kedvez a fejhallgató használóknak is, normál méretű Jack aljzat került a bal alsó részbe, a túloldalon pedig ismét kicsit a kortárs divatnak felel meg aux bemenetével, amire mobiltelefonunkat vagy más digitális lejátszónkat köthetjük. Az alumínium előlapot ebben az esetben is végigfutó, ívelt talpazat tartja, hátul szintén nem változott a kettő darab klasszikus, gumírozott láb.

 

 

 

 

Tápcsatlakozója lehetőséget nyújt a kábeltuningra, hiszen a kisebb modellhez képest ez már hárompólusú. A szellőzőnyílások mögött ventilátor bújik meg, ami biztosítja belvilág számára optimális hőmérsékletet. A hangsugárzó csatlakozók normál kivitelűek, a sarut, csupasz drótvéget és a banándugót fogadnak. A rádióantennák csatlakozói mellett helyezték el a Bluetooth vevőt és egy USB-portot, ami a készülék szervizelésére és telefonunk töltésére alkalmas. Az említett három vonalszintű bemenetet követi a földeléssel is ellátott phono fokozat, valamint a Rec Out és a Sub Out kimenetek. A felsoroltak többsége alatt és fölött is elhelyeztek feliratot, egymáshoz képest 180 fokban elfordítva, hogy fölülről a készülék mögé hajolva is olvashatóak legyenek.

 

 

 

 

Említést érdemel, hogy az AXA25-tel ellentétben ehhez az erősítőhöz tartozik egy távirányító, ami szépen sikerült, könnyű kezelni, valóban egy barátságos darab. Ennyi funkcióhoz mondjuk tényleg furcsálltuk volna, ha nem jár, hiszen ki szeret felugrálni a fotelből, ha esetleg egy kis kapcsolgatásra vágyik?

 

 

 

 

A Cambridge Audio AXR85 csatornánként 85 W leadására képes 8 ohmon, ami szinte bármilyen hangsugárzó meghajtására bőven elegendő ebben a kategóriában. A THD 0,01 %, a frekvencia-átvitel 5 Hz-50 kHz közötti, a jel/zaj viszony pedig 82 dB felett van. A maximális teljesítményfelvétel 500 watt, ami által a gyárilag megadott teljesítmény könnyedén le is adható. A bő 8 kg-os készülék tehát specifikációk és szolgáltatások terén mindent nyújt, ami egy hétköznapi, de minőségi zenehallgatáshoz szükséges, a letisztult és tetszetős külső pedig nem hinnénk, hogy bárkinek hiányérzetet okozna. A lényeg viszont a használat és a hang, következzenek tehát a tapasztalataink.

 

Az ARX85 hangkarakterében hasonló, nagyon is hasonló a kisebbik testvéréhez, ami jó pont. Mindent megkaptunk, amit abban az esetben, annál viszont valamivel többet. Ugyanazokat a zenéket hallgattuk, és az erősítő már az első taktusoknál közel férkőzött a szívünkhöz. Semleges, nyílt, enyhén meleg karaktere van, a részletekre pedig könyörtelenül odafigyel. Megpróbáltuk a hangszínszabályzókat is alkalmazni, de ezek szerepe itt is csupán minimális szabad, hogy legyen. Egy-két fokozat még jót tehet a hallottaknak, de tovább már ne merészkedjünk, mert bizony többet veszítünk, mint nyerünk. Elmosódtak a mélyhangok, a magas szekció pedig enyhén elkezdett sziszegni, így a játszadozást gyorsan be is fejeztük.

 

Focal hangfalakkal az arányok hihetetlenül stabilak voltak, egyedüli hiányosságként azt rójuk csupán fel, hogy nagyobb hangerőn tudta valódi énjét megmutatni az erősítő, akkor vitt bele érzékelhető lendületet és erőt. Egy kissé szokatlan is volt ettől a kategóriától az, hogy nagyon finoman közelített a hangszerekhez, nem hagyott belőlük semmit elveszni. Hosszúak voltak a lecsengések, a végük határozott, a díszítő fúvósok esetében is csak elismerően bólintottunk. Nem volt mit szóvá tennünk, egyértelmű volt a zene hiteles, könnyed és élettel teli előadása.

 

 

 

 

Amennyiben mélyhangban kicsit dunsztosabb hangsugárzókat illesztettünk hozzá, a produktum még vérmesebb lett, viszont semmit nem veszített aprólékosságából. Mind a kettő egyformán tetszett, itt már tényleg a szubjektív vélemény dönt, hogy melyiket részesítjük előnyben. Az utóbbi esetében halkan is kerekebb hangokat kaptunk, így némi öblösség, plusz melegség költözött a helyiségbe.

 

Hangsugárzó kábelek terén mindenképpen ajánlott semlegeset használnunk, hogy ne változtassunk semmit a mérnökök által igen csak jól eltalált hangképen, mert tényleg minden úgy jó, ahogy van. A vastagabb, "rezesebb" darabokat mindenképpen meg fogja hálálni, ezzel pótolva a finomabb hangsugárzók esetleges mélyhanghiányát, de tényleg nem szükséges semmi hókuszpókusz.

 

Érdemes megemlíteni még a pluszban hozzáilleszthető mélynyomót, ha már adott a lehetőség. Ebben az esetben sem szükséges méretben vagy teljesítményben nagyot választanunk, bőven elég egy kisebb, aminek pontosan állítható a vágása, valamint elrejthetjük az elektronikák állványa mögé vagy mellé. A főszerep ugyanis továbbra sem az övé lesz, hanem az AXR85-é, mert az eddigiek alapján bőven megérdemli.

 

A Bluetooth csatlakoztatása csupán ujjgyakorlat volt, a minőségre pedig továbbra sem lehetett panaszunk. Egyetlen kritérium ebben az esetben is csupán az, hogy a megfelelő minőségű zenei anyagot válasszuk. Sima YouTube hallgatás során sem volt különösebb baj, csak ilyenkor az erősítőnek össze kellett kapnia magát, hogy dinamika és hangerő terén valamit is nyújtson. Kár tehát ilyen hétköznapi jelforrásokra elfecsérelni a trafóját, ennél jóval többet érdemel.

 

 

 

 

A Cambridge Audio ARX85 egy nagyon jó mindenes integrált sztereó erősítő, ami ráadásul RDS tunerrel, és Bluetooth kapcsolattal is fel van vértezve, de akkor a telefontöltés lehetőségét, az aux vagy mélyláda csatlakozást még nem is említettük. Hangkaraktere aprólékos, de barátságos, ereje bőven elég, kezelhetősége pedig senkinek sem fog fejfájást okozni. Mi lehet ez, ha nem egy Ajánlott Vétel?

 

Műszaki adatokTeljesítmény: 2x85 W/8 Ohm
THD: 0,01 % (1 kHz, 80 % teljesítményen 0,15 % alatt a teljes sávon)
Frekvencia-átvitel: 5 Hz-50 kHz (-3 dB)
Jel/zaj viszony: >82 dB
Bluetooth: v5.0 A2DP/AVRCP SBC
Maximális teljesítmény-felvétel: 500 watt
Teljesítmény-felvétel készenlétben: <0,5 watt
Méretek: 430 x 110 x 340 mm
Tömeg: 8,1 kg
Ár: kb. 155 000 Ft
   

 

Mérleg

 

+ Precíz, tiszta hangkép, amiből az erő sem hiányzik

 

+ Hosszútávon hallgatható és élvezetes marad

 

+ Rengeteg szolgáltatás, könnyű kezelhetőség

 

Szubjektív vélemény

 

Hangminőség: 5
Kivitel: 4,5
Kezelhetőség: 5
Szolgáltatások: 5
Ár/érték arány: 5

 

 

Forrás: AV-Online.hu

Ken Ishiwata

Szomorú hírt kaptunk. Ken Ishiwata, a legendás hifi személyiség és hangmérnök, betegséget követően 2019. november 25-én elhunyt.

 

 

Az évek során a Marantz márka szinonimájává vált, a különféle hifi kiállításokon a demonstrációi legendásak voltak, eklektikus zeneválasztása és szokatlan, de rendkívül hatékony beállításainak köszönhetően. Az élesen vágott és merészen színes ruhák iránti vágyát szintén nehéz volt észre nem venni.

 

Gondoljuk, hogy sok olvasónk találkozott Ken Ishiwata munkájával, még akkor is, ha nem volt tulajdonosa egy Marantz terméknek, amelyeket az elmúlt negyven évben készített.

 

A közelmúltban a Marantztól való távozásáig tisztségviselője és a márka nagykövete volt. Évtizedek óta a márka zászlóhordozójaként ismertük, így fáradhatatlanul azon dolgozott, hogy minden új termék megmutassa és megkülönböztesse a Marantz-ot másokétól. Az iparban kevés olyan prominens ember dolgozott, akik hasonló munkát végeztek más vállalatoknál, de Ken Ishiwata befolyása az évtizedek alatt kiterjedt minden kategóriára, a belépő szinttől egészen a high endig. Ezek közül sokan még a nevét is hordozták, a régóta működő KI Signature formájában.

 

Ken Ishiwata

 

Munkája a CD-lejátszók legkorábbi napjaiban, különösen az olcsóbb lejátszók terén, nagy szerepet játszott abban, hogy a formátum vonzóbbá váljon az audiofil tömegei számára is. Ki ne emlékezne a kilencvenes évekre, amikor kis réz betét mutatta a terméken a kézjegyét. Mindig lelkes volt és szívesen beszélt, nem csupán a saját termékekről, hanem a teljes iparágról, akár a legújabb technológiákról, akár a múlt termékeire, történeteire alapozva azt. Igazi úriember volt, neve hiányozni fog mindenkinek, akinek a szerelme a szórakoztató elektronika.

 

Forrás: AV-Online.hu

Ingyenes szállítás

Ingyenes szállítás

100.000 Ft feletti megrendelés esetén, Magyarország egész területére.

Ügyfélszolgálat

Ügyfélszolgálat

Tel: +36209533324, email: info@bartimexaudio.hu Hétfő-Vasárnap 8:00 - 20.00. Bemutató, árukiadás, személyes átvétel kizárólag előre egyeztetett időpontban bemutatótermünkben:1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Fizetési lehetőségek

Fizetési lehetőségek

Webáruházunkban bankkártyával, utánvéttel, előreutalással és bemutatótermi átvétel esetén készpénzzel fizethet.

Garancia

Magyar jótállás

Termékeink tiszta forrásból, márkaimportőrökön keresztül, vagy közvetlen gyári importból érkeznek. A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi és az európai márkaképviseletek támogatásával értékesítjük.

Cégünk erősségei:

- Több mint tíz éves szakmai tapasztalat

- Széles termékválaszték, több mint 3000 féle termék a hi-fi, audiofil és high-end kategóriákban

- Vásárlás előtti és utáni tanácsadás

- Professzionális termék demó a bemutatótermünkben

- A termékeink többsége otthoni körülmények között is kipróbálható

- A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi márkaképviseletek támogatásával értékesítjük


Térkép

terkep

Kapcsolat

Cégnév: Bartimex Audio Bt.

Bemutatóterem:  1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Nyitvatartás: Kizárólag előre egyeztetett időpontban!

Elérhetőség: Tel: +36209533324

Email: info@bartimexaudio.hu

Hírlevél feliratkozás


Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön akcióinkról, újdonságainkról. Feliratkozását egy egyszeri 4%-os kedvezményre jogosító kuponnal honoráljuk!
Használati feltételek
Alulírott, a fenti jelölőnényzet kipipálásával - az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, továbbá a 7. cikk rendelkezése alapján - hozzájárulok, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelje, és hírlevelet küldjön a számomra. Tudomásul veszem, hogy a GDPR 7. cikk (3) bekezdése szerint a hozzájárulásomat bármikor visszavonhatom.

Bejelentkezés vagy Regisztráció