Hírek, újdonságok

MARTIN LOGAN MOTION Foundation F1 – LENYŰGÖZŐ HANG, KORREKT ÁR

A MartinLogan több mint 40 éve elismert márka, amely kiváló minőségű és innovatív hangszóróiról ismert.

Tapasztalatával a márka vezető szerepet tölt be a piacon, és olyan csúcsminőségű hangrendszereket kínál, amelyek páratlan hallgatási élményt nyújtanak. Hangszóróikat fejlett technológia és prémium anyagok felhasználásával tervezték, ami kivételes hangtisztaságot és pontosságot eredményez.

A MartinLogan a termékek széles választékát kínálja, különböző méretű pénztárcáknak és preferenciáknak megfelelően, így népszerű választás az audiofilek körében. Ha valaki olyan álló hangfalakat keres, amelyek kivételes hangminőséget és lenyűgöző látványt nyújtanak anélkül, hogy a pénztárcát túlságosak megterhelnék, akkor érdemes elgondolkodni a MartinLogan Motion Foundation F1 álló hangfalak beszerzésén.

KEF REFERENCE 1 META – CSÚCSHANGZÁS ÁLLVÁNYON

A KEF állványos hangfalai a részletgazdagság, a dinamika és a részletezett hangzás kiegyensúlyozott egységét nyújtják.

Onkyo TX-RZ70 házimozi erősítő – ÚJRA A CSÚCSON

Az Onkyo erősítője 11 csatornával, rengeteg streaming funkcióval és kétféle automatikus EQ-val csábít.

Az elmúlt néhány évben nagy csend volt az Onkyo környékén, de a Sharp és a Premium Audio Company élénkítő partnersége meghozta az ikonikus japán márka visszatérését. Az új modell a TX-RZ70, ami a korábbi kilenccsatornás TX-RZ50-et követi, nagyon sok újdonságot ígér a felhasználóknak, és bátran állíthatjuk, hogy versenyez a Denon, a Marantz, az Arcam és a Yamaha csúcskategóriás modelljeivel.

bartimex
2024.06.09 12:24
Sonus faber Sonetto G2 beharangozó

München újdonsága a Sonus faber Sonetto G2 sorozat. A teljes széria megújul megjelenésben, de a belbecsben is, nem csekély mértékben. Minden más oldal ugyanazokat az általános információkat szajkózza, mi ezeket átugorva a lényegre térünk. Az alábbi ábra mutatja honnan csepegett a technológia.

bartimex
2024.06.09 12:16
Audio Research REF330M beharangozó

Rettenetesen nehéz ideális köztes megoldást találni. Jelen esetben a köztes megoldás, wattokban mérhető teljesítményben értendő. Az Audio Research egy csatornás végfok kínálata aktuálisan hézagos, de gőzerővel dolgoztak azon, hogy kitöltsék az űrt. Miről is van szó?

A Reference 160M tökéletes bárki számára, akinek hangfala 140 W feletti teljesítményt nem igényel. Aki pedig semmiben nem akar kompromisszumot kötni, az választhatja a Reference 750SEL mindent elsöprő 750 wattnyi teljesítményét. A kettő közötti rést kellett kitölteni, és 300 W teljesítményű végfokot tervezni, ami az ideális köztes megoldást jelentheti. Így született meg a Reference 330M.

iBasso DX260 hordozható zenelejátszó teszt

Töretlen népszerűségnek örvendenek a zsebméretű, bárhova vihető zenelejátszók (DAP), köszönhetően az okostelefon jellegű felhasználói élménynek, miközben többségük remek hangminőségben kínálja a rajta tárolt zenét. Az iBasso DX260 járt szerkesztőségünkben, egy naprakész fenevad az 500 000 Ft alatti mezőnyben.

bartimex
2024.06.01 11:48
KII SEVEN HANGSUGÁRZÓ

– avagy, a Mátrix filmek ikonikus jelenete és üzenete miként értelmezhető a digitális hangzás világában, ha valóban a valóságot keressük.
A német gyártmányú Kii márkájú hangsugárzókkal kapcsolatban a zene rajongóktól és hangmérnököktől, akik a hangzás tisztaságára hívták fel figyelmünket, eddig kizárólag csak jó véleményt hallottunk. Ezért felettébb érdekelt az a sajtótájékoztató, amit a hazai képviselet a Muzix Group tartott.

iFi hip-dac 3 USB DAC és fejhallgató erősítő teszt

Rendszeres vitatéma a hifi iránt elkötelezett vájtfülűek között, hogy érdemes-e okostelefonra és internetes szolgáltatókra alapozni, amennyiben minőségi zenehallgatás a cél. A válasz attól függ, hogy milyen körítés biztosított a mobileszköznek. Külső DAC beillesztésével máris nagyot lehet ugrani a tisztább hangzás felé. Hogyan segíti az utazó vájtfülűeket az iFi vicces nevű, akkumulátorral felvértezett fejhallgató erősítője?

 

Audio Analogue AAdrive és AAdac bemutató - HiFi Live

Az olasz Audio Analogue 1996-ban vált ismertté a Puccini integrált erősítőjével, ami minimalista, de robosztus felépítésével, precíz kidolgozásával a márka névjegyévé vált. Ahogy azt a honlapjukon is olvashatja a Puccini mellett volt már DAC a kínálatukban Vivaldi néven, amit csak rövid ideig gyártottak. Ahogy mondani szokás, a többi már történelem. A gyártó kínálata ugyan nem túl széles, de mindegyik kiemelkedő minőségű, és Spanyolországban, de a világ többi piacán is komoly rajongó táboruk van.

Kapva kaptunk a lehetőségen, hogy kipróbálhassuk két Pure AA szériás készüléküket, az AAdac analóg konvertert, és az AAdrive CD futóművet. Mindkettő kompakt méretű berendezés, és kiváló ár-érték arányt képviselnek. A Pure AA sorozat ezeken kívül az AAphono lemezjátszó előerősítőt, és az AAcento integrált erősítőt kínálja. A bemutatóban szereplő egységek 22 centi szélességükkel egymás mellé téve adják ki a „szabványos” Hi-Fi berendezések 44 centijét. Kompakt méretük ellenére viszont „sűrű” mindkettő, mert darabonként több mint 5 kilót nyomnak, ami azt mutatja, hogy nem spóroltak az anyaggal. Jellegzetes Audio Analogue esztétika mindkettő. Bár azt is nyugodtan mondhatnám, hogy High-End tervezés, mert vastag alumínium a front panel, és robosztus a felépítés. Ezüst és fekete színben rendelhetők.

bartimex
2024.05.30 05:29
T+A DAC200 bemutató - Stereonet

A T+A DAC 200 DAC és előerősítő egy igencsak szemrevaló csúcskategóriás berendezés. Nincs könnyű dolga, mert a piaci versenyben ilyen magasságokban hatalmas versengés folyik. A német márkanév kevésbé ismert Európán kívül, de tudni kell róluk, hogy a hangfalaktól kezdve a fejhallgatókon át sokféle elektronika szerepel a palettájukon. Az én szememben a jellegzetes ipari formatervezés nyelvük ízléses, és kifejezetten vonzó. Minden kategóriában esztétikus, merész és kompromisszum mentes megjelenésre és minőségre törekednek.

BEMUTATKOZIK A TRENNER & FRIEDL – RA HANGSUGÁRZÓ

Ausztriában Peter Trenner és Andreas Friedl 1994-óta türelemmel és hozzáértéssel alkotja a márka újabb és újabb hangsugárzóit. Nem készítenek típus-sorozatokat, hanem egy-egy speciális modellt, amiket kifejezetten adott méretre, adott igényhez terveztek. A koncepció mögött rengeteg munka áll. A RA hangsugárzó egy egész audiofil-embert, teljes odafigyelést igényel, nem lehet összehasonlítani másokkal, még akkor sem, ha tudjuk, hogy van Zu, vannak nyitott hátfalú (open baffle) vagy tölcséres egyedek és más ezoterikus darabok.

 

bartimex
2024.05.25 06:38
Luxman L 509Z bemutató - Whathifi

Az analóg Hi-Fi világában az egyszerűség a király. A jól bevált bölcsesség szerint a kevesebb funkció tisztább jel utat jelent, aminek jutalma az, hogy a költségvetés legnagyobb részét a kritikus komponensekre lehet fordítani. Így nem kell olyan extrákért fizetni, amiket vagy használunk, vagy nem. A tapasztalat szerint ez a fajta purista megközelítés valóban jobb hangú készülékeket eredményez, de akadnak kivételek, mint például a Luxman L-509Z.

bartimex
2024.05.22 18:15
AYRE EX-8 teszt

Az elmúlt évtizedben nagymértékben közeledett egymáshoz az „integrált erősítő” és az „egydobozos rendszer”. Ma már olyan közel állnak egymáshoz, hogy valójában csak döntés kérdése, hogy az adott terméket minek nevezzük, hiszen közel azonos a kiépítettségük és funkciójuk. A belépő szint feletti árkategóriában egyre több olyan „integrált erősítő” készüléket találunk, amelyhez valójában már csak egy pár hangsugárzót kell csatlakoztatnunk és csak azért nem nevezi ezeket „egydobozos készüléknek” a gyártójuk, mert ebben az árkategóriában még igen sok felhasználó idegenkedik az ilyen eszközöktől, miközben a szokásosnál több funkcióval rendelkező „integrált erősítők” nagy népszerűségnek örvendenek.

Az Ayre Acoustics EX-8 2.0 esetében viszont teljesen ésszerűen nevezi a gyártó integrált erősítőnek a készüléket, mivel az a termék alapkivitelben tökéletesen lefedi azt, amit ez a termékmegnevezés jelöl. Ugyanakkor újabb elemek beépítésével olyan változatban is elérhető, ami már valódi „egydobozos mindentudó” készüléknek számít. Így az EX-8 2.0 egy valódi „Schrödinger erősítője”, de egy olyan szokatlanul rugalmasan alakítható és működő szerkezet, amely tökéletesen kielégíti a modern kor ilyen eszközökkel kapcsolatos elvárásait.

KEF Reference 1 Meta high end állványos hangfal teszt

A Reference 1 Meta a KEF jelenlegi legmagasabb minőségű állványos hangsugárzója. Sokféle környezetben elhelyezhető és hifi körökből az egyik legnaprakészebb angol cég tudásának csúcsát képviseli, kompakt kivitelben.  Megkérik az árát, de cserébe, akinek van füle, biztosan hallani fogja a mérnöki munkaórákat, és hogy mindenben más ez, mint egy átlagos hangfal. Lehet, hogy az Earl Grey tea nem mindenkinek jön be, de ezt bármikor jó fogyasztani.

Sonus faber Serafino G2 bemutató - Pursuitperfectsystem

A Sonus faber Serafino G2 különleges keveréke az újnak és hagyományosnak. A Heritage széria tagja, ami harminc éve futó sorozatuk. Ezt gondolták újra a legfrissebb fejlesztésekkel, de megtartották azokat a kulcsfontosságú elemeket, amik az eredetit olyan különlegessé tették. Az eredmény véleményem szerint szintén különlegesre sikerült, mert hosszan hallgatható magas hangminőség, ami jobban megfelel a modern audiofil elvárásoknak, de ugyanakkor híven tükrözi az összetéveszthetetlen Sonus faber stílust is.

Meze Audio LIRIC 2 high end fejhallgató teszt

Az első generációs Meze Audio LIRIC fejhallgató lebilincselő hangélményét évek után sem felejtettük el, annak ellenére, hogy nem volt mindenevő. Úgy tűnik, a román cég is érezte, hogy tudna finomítani rajta. A LIRIC nagy port kavart nemzetközi téren, elvégre máig ez az egyetlen zárt fejhallgató, mely Rinaro Isodynamics hangszórót tartalmaz. Megérkezett Magyarországra a második generációs kiadás, még jobb hangzással, különlegesebb kivitelben. Jöjjön a teszt!

bartimex
2024.05.09 09:35
Marantz MODEL 50 sztereó erősítő teszt

A Marantz szépen lassan lecseréli korábbi modelljeit, az újak mindegyike a MODEL 30 párosuknál debütált kinézetű, de természetesen a belső modernizálásáról, korszerűsítésről sem feledkeztek meg. Jelenlegi tesztalanyunk a MODEL 50 típusú készülék, ami tényleg nem más, mint egy klasszikus integrált sztereó erősítő. Írásunkban ennek okára is kitérünk még a meghallgatás tapasztalatainak részletezése előtt!

Elac Debut ConneX DCB41 bemutató - HiFi Choice

Mint termék kategória az aktív hangfal régóta elérhető, de csak napjainkra lett a megfizethető árkategória állandó része. Meggyőző hangminőségük mellett elegendő bemenetet kínálnak a rugalmas használathoz. Szem előtt tartva a komponens rendszerek fejleszthetőségét, még sem mehetünk el anélkül egy modern aktív hangfal mellett, hogy nem vetünk rá egy pillantást. Egyszerűen azért, mert elképesztő ár-érték arányt képviselnek.

Az Elac évek óta jelen van a belépő kategóriában a sikeres Debut passzív sorozatával, és most megépítették a DCB41 aktív verziót. A konfiguráció nagyjából megegyezik a versenytársak által kínált lehetőségekkel, de vannak elérések. Ami hasonló, az hogy a fő hangfalba beépített erősítő a kimeneten keresztül hajtja a passzív társát, és ezen találhatók a bemenet csatlakozások.

KEF LS 60 állóhangfal – AKUSZTIKAI FORRADALOM

A KEF LS60 nem csak egy hangfal, hanem csúcskategóriás hangzás egy pár elegáns, aktív állóhangfalba csomagolva.

A KEF LS60 álló hangfalpár a legmodernebb technológiától a lenyűgöző dizájnig, a jövő csúcskategóriás hangzásvilágát nyújtja. A vezeték nélküli torony streaming hangszórórendszere egyszerűen remek. Az aktív hangfaltervezés a zenei rendszer tervezés ésszerű módja, amit a streaming hangfalak látványos elterjedése igazol.

iFi Audio iDSD Diablo 2 DAC és fejhallgató erősítő teszt

Azokra is gondoltak az iFi fejlesztői, akik a hordozható kivitel mellett high end kategóriás asztali eszközök teljesítményére tartanak igényt. Az ördögről elnevezett készülék egyszerre próbál jövőbiztos és formabontó lenni. Nemzetközileg nagy port kavart, így ideje volt, hogy magyar olvasók is megismerjék a cég formabontó hordozható DAC-ját.

Sonus faber Lumina I bemutató - HiFi Choice

A Sonus faber kínálatának belépő kategóriájaként a Lumina sorozat jelentősen különbözik a neves gyártó többi hangfalától. Korábban már meghallgattuk a széria kisebbik állóját (a bemutatót ide kattintva magyar nyelven elolvashatja), és most következik a Lumina I. Ez a legkisebb, legolcsóbb hangfal, amit az olasz gyártó kínál.

bartimex
2024.05.02 06:49
Acoustic Energy Corinium hangfal teszt

Az elmúlt években erősen hirdettem az Acoustic Energy igéit, főleg ha a teljesen belépő AE100 MKII családról vagy az eddig legnagyobb AE500 szériájukról volt szó. Nagy kedvencem lett az AE509 és AE520, ez utóbbi immáron elvesztette zászlóshajó címét, ugyanis piacra került az Acoustic Energy Corinium hangfal, a gyártó eddigi legkomolyabb terméke!

Ezt a cikket a GedeonAudio.hu portál engedélyével, tartalmi változtatások nélkül közöljük. 

bartimex
2024.05.01 06:27
GoldenEar T66 álló hangfal erőpróba

Az amerikai GoldenEar referencia állványos hangdoboza, a BRX után nem csoda, hogy kedvet kaptunk ahhoz, hogy még jobban megismerjük a spéci hangfalspecialista egy újabb gyártmányát. Egyenesen a csúcsra törtünk, ahol az egyszerűen T66-nak nevezett modell lakik, ami mindenkinek megér egy misét, aki valami különlegesre vágyik valamivel 3 millió forint alatt.

 

 

TEAC UD-701N DAC és AP-701B – Igazi ékkövek

A TEAC a múlt században kompakt integrált zenei rendszerek fontos szállítója volt, mára high-end audiofil márkává vált, amely korlátozott számban gyárt különálló komponenseket.

A 701B erősítő hátlapján egy-egy pár, egymástól távol eső, nehéz, „WBT-típusú” banán/5-utas csatlakozót találunk, egy szimmetrikus (XLR) és egy nem szimmetrikus bemeneti (RCA) csatlakozót, 12V-trigger jackeket, valamint egy IEC tápkábel csatlakozót, végül egy „Software” feliratú mini-USB port, és a kimeneti Stereo/Biamp, valamint az Auto Power Save On/Off feliratú mini csúszó kapcsolók teszik teljessé a felsorolást.

bartimex
2024.04.26 16:41
Rose RS520 bemutató - FutureAudiophile

Rose RS520 készülékét a koreai gyártó all-in-one hálózati lejátszónak nevezi. Jelen esetben a minden az egyben azt jelenti, hogy streamerDAC és erősítő kombinációról van szó, de állítom, hogy az elnevezése csak a felszínt karcolja, ha figyelembe veszem, mire képes ténylegesen. 3700 dollárért egy modern megjelenésű, 12,6 hüvelykes LCD érintő képernyővel, valamint az ES9038PRO zászlóshajó DAC készletével felszerelt eszközt kap, amit kiváló minőségű 6000-es kategóriába sorolt alumínium házba építettek be. A maximális mintavételezés PCM formátumokon 768 kHz 32 bit, és DSD512. A beépített erősítő AD-osztályú gallium-nitrit FET, ami 250 W 8 ohm teljesítményre képes. A RoseOS alkalmazása teszi lehetővé a zenei streaming vezérlését. Az integrált erősítő része optikai, koaxiális, HDMI eARC, és USB bemenetet kínál külső források csatlakoztatására, de van egy RCA analóg bemenete is.

Naim Uniti Star Media Player – PRÉMIUM JÁTÉKOS, PRÉMIUM ÁRON

A Naim Uniti Star egy meggyőző médialejátszó, amely kiváló minőséget nyújt a CD-rajongók számára.

A Naim Uniti Star médialejátszó egy csúcsminőségű termék, ami tükröződik az árában is. Kiváló és sokoldalú funkcionalitásával, nagy felbontású hangjával és luxuskivitelével kiváló választás azoknak, akik csúcskategóriás lejátszót keresnek, és hajlandóak pénzt is áldozni rá.

bartimex
2024.04.26 08:36
KEF LSX II LT aktív hangfal teszt

A KEF mindenesét sokan várták, mert kedvezőbb áron nyújt kísértetiesen hasonló hangzást, mint a korábban bemutatott LSX II. Funkciók és esztétika terén kicsit lecsippentettek belőle, de az eredmény megfontoltságot sugall. Eltöltöttünk néhány hetet az angol cég legújabb aktív hangsugárzója társaságában, jöjjenek a tanulságok!

 

 

Pro-Ject Pre Box S2 Digital Edition 23 DAC és előerősítő teszt

Kicsi a bors, de erős, ahogy a mondás tartja. Tesztpadunkon a Pro-Ject Pre Box S2 Digital Edition 23 DAC, ami egyben elő és fejhallgató erősítő és megbirkózik az összes lényeges audio formátummal. Dupla ESS9038Q2M chip, MQA és DSD támogatás teszi teljessé a képet.

 

 

bartimex
2024.04.24 12:37
Sonus faber Duetto bemutató - Stereonet

Az elmúlt négy évtizedben a Sonus faber olyan hírnevet szerzett a passzív hangfalak építésével, amely messzire jutott az olaszországi Veneto bázisától. A fejlődésük menetét – legalábbis a külső szemlélő számára – nem befolyásolta a 2007-es Fine Sounds Group, majd a 2016-os McIntosh Group tulajdonába kerülésük.

2022 elején aztán úgy döntöttek, hogy piacra dobják a viszonylag drága, all-in-one rendszerüket Omnia néven. Az újdonság olyan sikert aratott, hogy felbátorodtak, és bemutatták a sztereó két-utas verziót Duetto néven.

Nem törtek fel új talajt, hiszen a sztereó aktív hangfalak már jó ideje jelen vannak az életmód kategóriában, és időnként kiemelkedő hangminőséget kínálnak. A Bowers, a Dali, a JBL, és a KEF is kínál hasonló alternatívákat, amelyek már a piacon vannak. Mégis, jobb későn, mint soha, a Sonus faber egy újabb nagy teljesítményű nyulat húzott elő a kalapjából.

FOCAL BATHYS FEJHALLGATÓ – ÚGY JÓ, AHOGY VAN

Minden kényelmük ellenére a Bluetooth fej- és fülhallgatók alapvető problémája például az akkumulátor. Ezek csak max. 300-500 alkalommal tölthetők fel teljesen, ami azt jelenti, hogy a legtöbb ember két-három év mérsékelt, vagy intenzív használat után a fiókba dobhatja a lemerült vezeték nélküli fülhallgatót és vehet egy újat.

Ennél sokkal problematikusabb, hogy a Bluetooth kodek csak veszteséges, a CD-nél rosszabb minőségű fájlok lejátszására alkalmas. Még a Bluetooth 5.3, a legújabb verzió sem támogatja önmagában a veszteségmentes hangot, bár a chipgyártó Qualcomm rendelkezik egy Snapdragon nevű mikroprocesszorral, ami lehetővé teszi a hi-res fájlok lejátszását a Bluetooth-szabványon belül, de ennek biztosan ára van.

A Focal francia high-end cég, más megközelítést alkalmazott a Bluetooth- és a vezetékes fülhallgatók közötti minőségi szakadék áthidalására, ugyanis a fejhallgató beépített DAC-ja a zeneforráshoz csatlakoztatva 24/192-ig támogatja a PCM hangot. Tetszik a szép név és a fedélzeti ANC-nek köszönhetően a hangzás valóban a könnyedség és a nyugalom érzését nyújtja.

Marantz CD 50n hálózati CD-lejátszó teszt

Három évvel ezelőtt mutattuk be a Marantz felsőkategóriás, SACD 30n és MODEL 30 nevű SACD lejátszó/integrált sztereó erősítő párosát, ami egy új út kezdetét jelentette a neves japán cégnél. A külsőn gyökeresen változtattak, ezt a dizájnt azóta az alacsonyabb kategóriájú sztereó, és több házimozi komponensüknél is bevetették, tehát adott lett az új arculat. A módosítások viszont nem csupán ezen a téren mutatkoznak meg. Ennek ékes példája a középkategóriás CD 50n lejátszójuk.

 

 

bartimex
2024.04.18 19:41
Luxman L 509Z bemutató - HiFi News

Bevezetés:

Az előd L-509X ipari formatervezés módjának és a Darlington topológiájának finom módosításai milyen hatással voltak az új Luxman L-509Z hangjára?

Első pillantásra ikerpárnak tűnnek, de mégis miben különbözik az új modell? A 8500 fontról 10.990 fontra való áremelkedés hat évnyi inflációt és ugyanennyi fejlesztés időtartamot is lefed, ezért ne tévesszen meg senkit a hasonló megjelenés, mert az ördög a részletekben lakozik. Paul Miller később majd elmagyarázza a teljesítmény fokozását jelentő módosítások műszaki hátterét, én a megjelenést, a funkciókat és természetesen a hangzást értékelem.

bartimex
2024.04.13 07:32
KEF LS60 Wireless aktív hangfal teszt

A KEF jó ideje kacsingat aktív irányba, ami helytakarékosság és hatékonyság szempontjából gyakran előnyös alternatívája a hagyományos hifi rendszereknek. A kisméretű LSX és LS50 Wireless sugárzókkal széleskörű elismerést szerezett nemzetközi viszonylatban. A legújabb LS széria képviselőjeként beharangozott LS60 feljebb tette a mércét, mert teljesítménye és mérete nagyobb, háromutas kivitelével több levegőt képes megmozgatni. Angol eleganciába öltöztetett opciót teremt azoknak, akiknek az LS50 kevés. Jelentjük, az átlagosnál nagyobb szobákra szabott "okos hangfal" megérkezett!

 

 

Cambridge Audio CXN100 bemutató - Stereonet

A Cambridge Audio évek óta kínál szuper versenyképes árú hálózati lejátszókat különböző árkategóriákban. Újdonságuk a CXN100, ami a legendás CXN V2-t váltotta le. A legtöbb gyártó nyugodtan békén hagyta volna, esetleg apró módosítások után nagy hírveréssel útjára indított volna egy CXN V3-at. Ám a Cambridge Audio nem így csinálta.

Biztos, hogy mindennek oka van. Amellett, hogy javítaniuk kellett az előd modell egekig terjedő színvonalán, a gyártónak rengeteg mást is figyelembe kellett vennie. Az inspirálta őket, hogy nagyobb szeletre vágynak a piaci részesedésből. Lássuk, mit tesz ennek érdekében az új streamer.

Primare PRE35 Prisma bemutató - Stereophile

Valószínűleg nem a „hygge” lesz az első szó, ami eszébe jut amikor elgondolkodik a Primare PRE35 Prisma előerősítőn, pedig a Svédország Limhamn városában található Primare így hirdeti a készülékeit. A szó kényelmet jelent, ami fontos dolog az északi országokban, gyakorlatilag életelvnek nevezhető. Van még egy kifejezés, amit a gyártó használ, ez pedig a „lagom”, ami laza fordításban nem túl kevés, nem túl sok, pont megfelelő jelentéssel bír.

iFi Audio NEO iDSD Performance Edition DAC teszt

DAC, fejhallgató erősítő, előerősítő egyben az iFi NEO iDSD Performance nevű terméke, hozzáadott zavarszűrőkkel, nevezetesen USB iPurifier3-B és S/PDIF iPurifer az a két kiegészítő. Minden, ma lényeges és elérhető digitális formátumot lejátszik és még egy kis OLED kijelző is elfért az elején. A Bluetooth lehetőség ma már alaptartozéknak számít, használhatjuk azzal is, minden további nélkül.

 

 

bartimex
2024.03.30 09:10
GoldenEar BRX állványos hangfal teszt

Az amerikai illetőségű GoldenEar termékei eddig sajnálatos módon elkerülték a szerkesztőségünket, közelebbről csak a Triton Three+ álló hangfalukat ismertük meg, de annak is már öt éve. Ezt a csorbát mindenképpen ki kellett köszörülnünk, amiben segítségünkre volt az új forgalmazó, az AudioMe, így került hozzánk a BRX állványos hangfal, ami gyártója állítása szerint kategóriájának egyik legjobbja. Lássuk, igazuk van-e!

 

 

Bowers & Wilkins 703 S3 – A KISEBBIK TESTVÉR

A Bowers & Wilkins új 700 S3 sorozatának összesen nyolc modellje van. A 703 S3 a két toronymodell közül a kisebbik, két 6,5 hüvelykes mélysugárzóval és hátulról induló nyílással rendelkezik.

Sonus faber Lumina II Amator bemutató - Soundstagehifi

A Sonus faber Lumina II Amator luxus szépség a kis szobákban megfizethető áron

Az általam értékelt hangfalpár majdnem mindenben megegyezik a piacon kapható többivel. Egyetlen különlegessége az, hogy dedikálták! 2023 júliusában Jason Thorpe kollégám bemutatót írt a Meitner Audio DS-EQ2 optikai phono előerősítőről, amit a tervező Ed Meitner dedikált. Nagylelkű gesztus volt, ami személyes értékké emelt egy kereskedelmi termék mintát. Ezen felbuzdulva, megkérdeztem Livio Cucuzza urat, a Sonus faber fő tervezőjét, hogy Ő, és csapata aláírná-e a vizsgálati mintámat? Szívesen teljesítették, és az egyik hangfal hátulját mindannyian dedikálták. Kedvesek!

bartimex
2024.03.24 06:35
ELAC HANGSUGÁRZÓK

– avagy a hármas verseny. A szépreményű jelöltek az Elac gyártó alacsonyabban árazott termékei, amelyek ettől függetlenül büszkén kitehetők a kirakatba. A vállalat az eddig kialakított ikonikus státuszára építve egy úgynevezett „kapaszkodó” modell választékkal jelent meg, ami alatt mi azt értjük, hogy az audiofilek ezekkel a modellekkel el tudnak indulni a „kályhától”. A most bemutatásra kerülő álló hangsugárzók az elmúlt évben Európában százszámra kerültek a zenekedvelők hifi-szobáiba. A típusokat sima vonalú, elegáns kialakításukról és a tervezési koncepciókról azonnal fel lehet ismerni. Ha pedig a viszonyítást firtatjuk, az ár/minőség dacol a sokkal drágább modellekkel – általában kétszeres árszorzó az ami egy-két fok feljebb lépést nyújt a hangzásminőség terén.

bartimex
2024.03.21 07:21
VIABLUE rezgéscsillapítók, alátétek

A VIABLUE a megbízható és kellőképpen kiegyensúlyozott hangú kábelei (a szerkesztőség állandó jellegű használati eszközei) mellett a vibráció csökkentő megoldásoknak is nagy híve, mondván a teljes értékű zenei élményhez hozzátartozik az azt bemutató eszközök csillapítása is. Persze ilyeneket sok másik cég is árul, azonban a jelzett gyártó kiegészítőket is gyárt, amik nélkül nehézkes lehet az installálás, nevezetesen csavarokat, csavar átalakítókat pld M6/M8 és sima alátéteket is. Lássuk röviden mi az a rezgés csillapítás, mire kell, mikor használjuk?

 

 

Acoustic Energy CORINIUM high end álló hangfal teszt

Az 1987-es születésű brit Acoustic Energy hangfalai mindenekelőtt azokat a zenerajongókat akarják kiszolgálni, akik olcsón, vagy még a bőven megfizethető szinten keresnek minőséget, és a tapasztalataink alapján találtak is. Most viszont megalkották a CORINIUM nevű modelljüket, ami egyértelműen a csúcskategóriában próbálja feladni a leckét a többieknek.

 

 

bartimex
2024.03.19 07:46
T+A Solitaire T bemutató - Darko Audio

Vannak olyan termék csoportok, amelyek felé vonzódok, és olyanok is, amiket általában kerülök. Számomra a fejhallgatók, a fejhallgató erősítők, DAC-ok streamerek és számos más digitális kütyük vonzók. Az analóg lemezjátszók, és tartozékaik, mint például a hangszedők, hangkarok és phono előerősítők nem az én világom, elengedem őket. Elvagyok még az aktív hangfalakkal, és a hagyományos passzív hangszóró rendszerekkel, valamint természetesen az erősítőkkel. Ha alkalmam nyílik rá, szívesen írok róluk bemutatót. Igazán minden kategóriában a kivételek vonzanak, amik innovatív vagy egyedi mivoltukkal fel tudják kelteni a figyelmemet.

A T+A Solitaire T vezeték nélküli fejhallgatója pontosan ilyen. Amellett, hogy végtelenül szeretem a fejhallgatókat, nem vagyok feltétlen híve a zajszűrős verzióknak. Személy szerint nem utazok sokat, de amikor megteszem, a kisebb méretű fülbe helyezhető verziómat használom, és nem a fejhallgatót. Emellett ha otthon hallgatok zenét, elsősorban a vezetékes típusokat használom.

bartimex
2024.03.17 05:26
ROCKNA WAVELIGHT DAC/ELŐERŐSÍTŐ

Gyakorlati tapasztalataink alapján kijelenthetjük, hogy ezzel a szegmenssel – technikával és konstrukcióval – csak a nagy tekintélyű cégek foglalkoznak, de a Rockna Audio a Wavelight Pre/DAC-al a legfelső szinten is túlmutat egy lépéssel. Ez a modell az „elit” osztály vezetője. A Rockna Audio zseniális mérnöke Nicolae Jitaru, a digitális tervezés területén, kivételesen jól ismert és elismert szakember. Nagy tapasztalattal rendelkezik, évtizedek óta dolgozik ezen a területen, nagyon sok munkája volt más nemzetközi audio-cégeken belül is.
A Rockna Wavelight DAC/előerősítőről – ha röviden kellene szólni – nagyon jó technikai képességek, hihetetlenül természetes hangszín és nagyszerű szolgáltatások együttese. De, mi a jellemzőket bővebben taglaljuk, mert szeretünk mélyebben belemerülni a dolgokba.

Bowers&Wilkins 705 S3 állványos hangfal teszt

A gyártó megújult 700 Series családja sok frissítést tartalmaz, melyeket csokorba szedtünk a 703 S3 álló hangfalat bemutató cikkben. Kisebb és olcsóbb rokona, a 705 S3 nem próbálja elrejteni fizikai korlátait, mégis fontos szereplő. Nem éppen lágy karakter, elődjeihez hasonlóan megfontoltan kell hozzá rendszert társítani. Mégis tartogat lebilincselő tulajdonságokat. Legszerethetőbb és legbosszantóbb jellemzőit egyaránt megkíséreltük összefoglalni.

Dune HD - 17 ezer tévécsatorna a világ minden szegletéből

17 137. A mai napon ezt a számot láthatjuk a Dune HD lejátszókra telepíthető Global TV alkalmazás elindítása után, mint a program által kínált TV-csatornák számát. Bizonyosan túlzás azt állítani, hogy a világ összes TV-adója elérhető a programból, de azért nagyon messze sem lenne az igazságtól, aki ezt mondaná, hiszen 2415 csatorna az USA-ból, 921 Nagy-Britanniából, 483 Albániából és 126 Magyarországról is megtalálható az aktuális kínálatban. De a vietnámi állami tévétől a szomália adókon át a békéscsabai városi TV-ig valóban óriási a választék...

Cambridge Audio CXN100 bemutató - Trustedreviews

Bevezetés:

Nehéz dolog a Cambridge Audio új hálózati lejátszójának lenni. Hatalmasat kell előre lépnie, és nagyot kell villantania. Komoly feladat előtt áll a CXN100, mert a cég korábbi streamer készülékei akkora sikereket értek el, ami több konkurens márkát is fejlesztésre inspirált. Ez felveti a kérdést, hogy vajon a Cambridge Audio újabb lökést adott a hálózati lejátszók kategóriájának, vagy sárba ragadt?

bartimex
2024.03.05 12:32
Ruark R410 hálózati hangrendszer teszt

Hogy mi az, amit a legjobban szeretünk az audio világ fejlődésében? Azt, hogy lényegében már mindenféle formában, stílusban és méretben hozzájuthatunk minőségi hangzáshoz, ha tudunk rá eleget szánni és bizonyos dolgokban kompromisszumképesek vagyunk. A Ruark éppen ebben erős, hiszen azoknak készít hangrendszereket, akik több értelemben kedvelik a klasszikus külsőt vagy funkciókat, de nyitottak a modern világra is. Az Ruark most finoman szólva egy súlyos sziklatömböt dobott az all-in-one lejátszók nyugodnak tűnő vízébe az R410-zel, úgyhogy érdemes felkötni a gatyát a konkurenciának.

bartimex
2024.03.05 07:10
Sonus faber Duetto bemutató - Audioholics

A Sonus faber Duetto általános bemutatása:

Miután beharangozót írtam a Sonus faber Duetto vezeték nélküli aktív hangfalról, lehetőséget kaptam arra, hogy az Egyesült Államokban az elsők között kaptam vizsgálati mintát tartós tesztelésre. Ezek a szemrevaló állványos egy folyamatosan fejlődő termék kategória részét képezi, aminek beépített DAC és erősítője mellé mindössze egy telefon, egy regisztráció valamely streaming szolgáltatónál szükséges, és készen áll a zenehallgatásra. A Duetto Apple AirPlay 2, Chromecast, Spotify Connect, és Tidal Connect funkciókkal használható Wi-Fi, vagy Ethernet kapcsolaton keresztül. Nem mellesleg Roon Ready. A kényelem érdekében a Bluetooth funkció is benne van, bár ennek hangzás teljesítménye korlátozott a hálózati forrásokkal összehasonlítva. Fizikai kapcsolatként HDMI eARC, optikai Toslink, és egy analóg AUX van beépítve, amelynek bemeneti érzékenysége átkapcsolható phono MM és vonal szint között. A rugalmas elhelyezést segíti, hogy a csatlakozásokat tartalmazó egységen megválasztható a bal vagy jobb oldali elhelyezés pozíció. Aktív mélysugárzó kimenetet is kínál.

bartimex
2024.02.26 15:57
Sonus faber Guarneri G5 bemutató

Művészi benyomás. Az új generációs Guarneri gyönyörű, de Ed Selley szerint nem csak szép. Olvassa el a Sonus faber Guarneri G5 bemutatóját.

A Sonus faber legrégebben futó modelljei közül a Guarneri az egyik, ami hatalmas hírnévnek örvend. A G5, ahogy a név sugallja, az ötödik generációja ennek a viszonylag kompakt méretű két-utas állványosnak. A magas sugárzója 28 mm-es DAD (Damped Apex Dome) lágy dóm, amely a csúcs csillapításával segíti a fázishelyes működést.

bartimex
2024.02.25 07:21
PRO-JECT MC STEP UP BOX S3

Régi vágyunk egy MC-hangszedőhöz kapcsolható transzformátor. Kiváltképpen aktuális óhajunk mostanság, amikor a méltán népszerű gyártó, a Pro-Ject is elkezdett ezzel a szakterülettel foglalkozni. Mint tudjuk, az MC-hangszedők kimeneti szintje nagyon alacsony, körülbelül 10-szer alacsonyabb az átlagos MM (Moving Magnet) hangszedőkéhez képest. Tehát a jelek hasznosításához nagyobb erősítésre van szükség. Ergo, szükség van egy speciális erősítésre, viszont már ezen a ponton, a jelátvitel kezdetén, jelentkezhet magasabb zajszint és egy bizonyos torzítás, amit nem szabad bevinni a hangrendszer többi elektronikájának bemenetére.

 

bartimex
2024.02.24 20:14
ELAC 4PI PLUS V SZALAGSUGÁRZÓ

Ez az Elac modell egy kiegészítő hangszóró, amelynek működési elve a szalagos (ribbon) hangsugárzás megvalósítása. Ez az Ultimate Super magassugárzó egy magasfényű, fekete fémházba szerkesztett konstrukció, amely a legmodernebb komponens technológiát tartalmazza. A beállítási lehetőségeknek köszönhetően, hangzása az adott helyiséghez szabható. A típusmegjelölésben lévő „V” betű a változtatható elhelyezést jelenti. Az új 4Pi Plus hangszóró, elcsavarható talpazata segítségével, lejtős tetejű hangsugárzó kabineten is elhelyezhető. Ez a 2,7 kg-os kiegészítő hangsugárzó, a maga öntött alumínium kupolájával, sokkal tartalmasabb és méretesebb, mint azt a fotók mutatják.

bartimex
2024.02.22 17:00
Sumiko Amethyst bemutató - NovoPress

Az 1990-es évek végén diákhitel tartozással, autó részlet törlesztéssel és obszcén ingatlan adó fizetéssel kellett szembe néznem. Tömören fogalmazva nem vetett fel a pénz. Csekély jövedelmű audiofilként szó szerint csak álmodozhattam a Sumiko hangszedőiről.

Aztán 2000 körül a Sumiko Blue Point 3 hangszedője már megfizethető alternatíva volt, és új mércét állított fel az akkor még 500 dolláros árkategóriában.

Később folyamatosan jelentek meg újdonságok, köztük a Songbird, amely komoly hírnevet szerzett nekik az 1200 dollár árkategóriában. A gyilkos drága divat modellekkel szemben ezek még megfizethetők maradtak.

Szerencsére a Sumiko kínálata most is több kiemelkedően jó hangú hangszedőt tartalmaz, közöttük van a bemutatóban szereplő Amethyst MM.

Cambridge Audio EVO CD bemutató - Ecoustics

A kiváló hangú Cambridge Audio EVO CD transzport csábító választás. Az EVO150-nel kombinálva az Uniti Atom idejét múltnak tűnik.

Úgy tűnik, hogy a CD lejátszók nem haltak ki 2023-ban sem, sőt minél többet hallgatjuk, annál inkább vágyunk egy jó lejátszóra. Attól függően, hogy melyik országban él, a CD lemez eladások vagy a szakadék szélén állnak, vagy még mindig egész jó üzletnek minősülnek, ez változó. Az Egyesült Államokban és Kanadában például virágzik a használt lemezek piaca. Egyszerűen senki nem tud ellenállni annak, hogy 4 dollárért vehet JVC XRCD lemezt, amelyek ára egykoron 30 dollár körül volt.

iFi LAN iSilencer hálózati LAN szűrő teszt

Az iFi márkanév már jó ideje azok közé tartozik, amelyek meglehetős megbecsültségnek örvendenek a hifisták körében, ahol az elérhető ár és a pazar felépítés/minőség találkozik egymással. Indulása óta - amikor még csak DAC és fejhallgató erősítők szerepeltek a választékában - alaposan kibővült a repertoárjuk. Beléptek a high end világába a Pro iDSD-vel, többek között tápegységet és zavarszűrőket is kínálnak a nagyérdeműnek. A cégnél is rájöttek, hogy a mai, elektroszmoggal szennyezett világban elengedhetetlen ezek eliminálása, megszüntetése a jelútban. Az egyik ilyen megoldás a LAN iSilencer néven futó hálózati szűrő, ami nem csak az internetes, külső világból betévedő szennyezettséget szűri, hanem az otthoni, helyi hálózaton is kifejti áldásos hatását.

 

 

bartimex
2024.02.19 10:33
ITT TART MA A HIGH-END HÁZIMOZI

A „térbeli hang” kifejezés azt jelenti, hogy a hang felülről, valamint a hallgató körül lévő térből érkezik, de tükrözi a hangtervező azon szándékát is, hogy „hang-objektumokat” helyezzen el a térben, hogy a hallgató találkozhasson, sőt interakcióba is kerülhessen velük. Az ilyen háromdimenziós hangzásképek fokozhatják a történetmesélést és az élvezetet az otthoni szórakoztató rendszerekben, a házimozikban. A magával ragadó hangzás keresése új szakaszba lépett amikor megjelentek a térhatású kodekek. A Dolby Atmos, az Auro 3D és a DTS:X, valamint a gyártóspecifikus technológiák, például az Apple Spatial Audio és a Sony 360 Reality Audio széles körű elérhetőségével a térbeli hangzás megvalósítása szinte határtalan mértékben fejlődött.

Sonus faber Serafino G2 bemutató - Soundstageaustralia

Te jó ég! Ezek voltak az első szavaim, amikor megláttam. Ösztönös reakciómat a Sonus faber Serafino G2 szépsége váltotta ki. Lenyűgözők, gyönyörűek, vonzzák a pillantást. Santo Serafino hegedű mester is azt mondaná rá, hogy ez aztán a hangszer. A Serafino legújabb generációja tökéletesen arányos, remek felépítésű, és nagyon stílusos. A Homage kínálat utolsó előtti tagja, aminek csúcsán az Amati G5 foglal helyet.

Ám Santo Serafino biztosan megkérdezné azt is, hogy az ő hegedűihez hasonló szépsége vajon ugyanolyan ellenállhatatlan hangzással is párosul? Elmesélem a Serafino G2 történetét…

iFi Audio iDSD Diablo 2 – HORDOZHATÓ FEJHALLGATÓ ERŐSÍTŐ

Az iFi Audio iDSD Diablo 2 hordozható DAC/Headphone erősítő az első, ami támogatja a Bluetooth aptX Lossless technológiát.

Az iFi Audio a felszerelés-fetisizmus a personal-audio kategóriában vált különlegességgé. A „Head-Fi” közösség egyenesen híres arról, hogy amiért ma lelkesedik, néhány hónap múlva már eldobja és új technikát talál. Az iFi Audio viszont azt szeretné, ha az első hordozható DAC/Headphone erősítőjüket kereső emberek fontolóra vennék az új iDSD Diablo 2-t, hiszen a gyönyörű piros tető alatt sok minden történik.

DALI EPIKORE 11 – NAGYSZERŰ ZENEI ÉLVEZET

A Dali nem egy olyan név, amelyet a csúcskategóriás hangfalakhoz társítanak, ennek oka, hogy a piac másik szegletén már régóta igen erősek.

Az utóbbi időben viszont itt is felpörögtek az események: tavaly mutatták be a Dali Kore hangsugárzót, ami egy 11,5 hüvelykes mélysugárzókkal felszerelt, 148 kilós óriás. Az Epikore 11 azért jött létre, hogy kitöltse a Kore és a könnyebben hozzáférhető Epicon modellek közötti szakadékot, de még így sem számít könnyűsúlyúnak, hiszen több mint két méter magas és darabonként 75 kg a súlya.

bartimex
2024.02.12 18:59
Luxman L-509Z bemutató - Stereophile

Mikor 2018 májusában teszteltem az előd modellt, az sok mindent megváltoztatott az értékrendemben. Azt írtam róla, hogy az „L-509X minden felvételen rávilágított a zene fontos mondandójára. Élő hangulat, levegő a futamok ábrázolása körül, nagy természetes térben a színpadon. Minden hangszer pontosan, textúrált módon, szinte tapinthatóan játszik. Az intim hangulat megmarad zenei stílustól, dinamikától, sőt a hangerőtől függetlenül. Ez az általam hallott egyik leg dinamikusabb, leg árnyaltabb, és leginkább valósághű erősítő.”

És most nálam van a Luxman L-509Z új zászlóshajó integrált erősítő. Ugyanolyan gyönyörű kidolgozás, hasonló 64 lbs súly, ám vannak kisebb-nagyobb eltérések. Az ára 12.495 Dollárra emelkedett, ami háromezerrel több, mint az előd. A front panelt itt is a két nagy VU műszer uralja, de található néhány újdonság. Ilyen például a 4,4 mm-es Pentaconn szimmetrikus fejhallgató kimenet a 6,3-as mellett, a MUTE gomb, és a számjegyes hangerő kijelzés a műszerek között. A hátlap csatlakozó kínálata gyakorlatilag megegyező.

Elac Debut ConneX DCB41 bemutató - WhatHiFi

A felépítés és funkciók:

Az Elac Debut Connex DCB41 egyik doboza tartalmazza az összes elektronikát, beleértve az erősítőket, míg a másik pedig hagyományos passzív kivitel. A két hangfal hagyományos hangszóró kábellel csatlakozik egymáshoz, ami tartozék. Ellentétben a drágább alternatívákkal, mint például a Triangle AIO Twin vagy a KEF LXS II ez nem tartalmaz streaming funkciót, forrásra lesz szüksége. Ez lehet akár aptX Bluetooth a telefonról, vagy más digitális Toslink forrás, esetleg USB-B vagy HDMI ARC. Ez utóbbi lehetővé teszi a TV csatlakoztatását.

bartimex
2024.02.09 13:17
KEF R3 META – CSÁBÍTÓAN SZÉP ÉS…

Ezek az új állványosok a KEF frissített R sorozatának darabjai, egy megújult hangszórócsalád, amely tartalmazza a cég elismert MAT innovációját.

bartimex
2024.02.08 18:39
Kii Audio - Game Over

A Kii Audio dacol a fizika törvényeivel. A Model THREE aktív monitor hangsugárzó rendszer olyan tisztán, lineárisan és élénken hangzik minden szobában, mintha a falak eltűnnének. A BXT Bass Extender még sokoldalúbbá teszi a rendszert.

FiiO K11 DAC és fejhallgató erősítő teszt

A kisméretű hifi eszközeiről közismert FiiO legújabb terméke azoknak készült, akik számítógéphez és akár további két forráshoz (játékkonzol, televízió stb.) szeretnének fejhallgató erősítővel egybeépített D/A konvertert. Láttunk ilyet korábban, de a K11 azért érdemel külön említést, mert egész kellemes áron kapható és formaterve új fejezetet nyit a gyártó történetében.

 

bartimex
2024.02.06 14:09
Elac Miracord 80 bemutató - HifiNews

Amikor az Elac 2017-ben újra indította a lemezjátszó kategóriáját a Miracord 90 Anniversary modellel, még nem volt egyértelmű, hogy összehangolt fejlesztést terveznek-e a Miracord név újra élesztésével, vagy csak a 90 éves jubileumra dobták piacra.

Azóta egyértelművé vált, hogy ez csak a kezdet volt. Utána következtek a Miracord 50, a Miracord 60 típusok, ezzel az Elac a belépő kategória és a közép kategória piacon is letette a névjegyét.

A bemutatóban szereplő Elac Miracord 80 feltűnően hasonlít a jubileumi kiadásra, és a második hullámnak nevezhetjük. A Miracord név egyébként az Elac legendás lemezjátszó kínálatát idézi fel az 1950-es évekből. Az új modellek természetesen modern stílusú megjelenést kaptak.

bartimex
2024.02.03 13:11
Sonus faber Duetto bemutató - WhatHiFi

Mikor először néztük meg a Sonus faber honlapján a Duetto termék oldalát (azóta változott), a kezdőkép mesteri beállításban ábrázolt egy fiatal párt, akik a fényűző megjelenésű hangfalak előtt ülnek. A dedikált állványokon nyugvó hangfalak körül a szobában növények, és mögöttük az ablakban pedig zöldellő kert látható. A megható kompozícióban a párt láthatóan magával ragadja a zene élvezete.

Aztán következik a gyártó ajánlása, miszerint a „Sonus faber hangja immár vezeték nélkül”. Íme, a történet dióhéjban. Az elején még aggódtunk, hogy nem lesz a dologhoz hozzáfűzni valónk… ám később ez megváltozott.

Lotoo Mjölnir high end fejhallgató erősítő és zenelejátszó teszt

A Lotoo limitált kiadású zászlóshajója nem zsebméretű, de akkumulátora által valóban hordozható. A formánál nem kevésbé fontosabb, hogy teljes mértékben legfelső kategóriát kíván megtestesíteni. Jelenlegi tudomásunk szerint nincs ugyanilyen funkciókat kínáló, egyértelmű riválisa, de a különc luxus mellé milyen hangélmény társul?

 

Cambridge Audio EVO150 bemutató - The Absolute Sound

Évek óta Cambridge Audio készülék az elsődleges streaming eszközöm. Ismerem a márkanevet, ismerem a hangjukat, ezért izgatottan vártam, hogy meghallgathassam az EVO150 minden az egyben készüléküket.

Amikor kibontottam, nem csak a mérete, de a széles funkció kínálata is meglepett. Hogy férhet ennyi minden bele ekkora dobozba? A Hi-Fi világ a kényelmetlenség megszállottja, ahol a kis méret, az egyszerű kezelhetőség azonnali ellenérzést válthat ki. A kemény magos audiofil emiatt soha nem ad esélyt az ilyen berendezéseknek. A kényelem és a kisebb méret a széles zenehallgató tömegnek szól, nem pedig azoknak, akik állandóan a csöves erősítőjükön bütykölnek, és imádják az olvadt forrasztó ón illatát. Igazság az, hogy sok cég és még a tesztelő pilóták legtöbbje is többre értékeli a súlyt, a meleget és a nyűgöt a kényelem ellenében. Ám én azért vagyok itt, hogy elmondjam, van más út is. A kényelem jó, a kényelem a jövő. Szóval, éljen a kényelem!

bartimex
2024.01.28 08:25
FiiO FT5 síkmágneses fejhallgató teszt

Izgalmasan indult az év, mert épphogy elmosogattuk a pezsgőspoharakat, szerkesztőségünk polcait máris megtöltötték a tesztre váró hifi újdonságok. A FiiO FT5 fejhallgató eljöttét izgatott nemzetközi várakozás övezte, részben azért, mert az FT3 után még komolyabb alternatívát képez, másfelől ez a cég első síkmágneses technológiát tartalmazó terméke. Vajon az FT5 mennyire rázza meg nem kevésbé népszerű, középkategóriás kihívóit?

 

 

bartimex
2024.01.23 14:36
Luxman L-507Z bemutató - Soundstageultra

Általában nem vonzanak az erős nosztalgiát sugárzó old-school berendezések. Talán azért, mert az előző évezredben születtem, és akkor még nem haraptam rá a korabeli készülékek VU műszereinek, rengeteg gombjának és szálcsiszolt előlapjának világára. Ám amikor 2015-ben bemutatót írtam a Luxman L-550AX integrált erősítőjéről, az mindent megváltoztatott. Ez a készülék tényleg sok szempontból szöges ellentéte volt mindennek, amit általában kedvelek. Igazi vintage megjelenés, sárgán világító műszerek, és alacsony teljesítmény. Igaz, a mindössze 20 W 8 ohmon tiszta A-osztályban jött ki belőle. Elvileg nem az a recept, amiről szeretek írni. Mikor meghallgattam, annyira elvarázsolt a hangja, hogy kiválónak neveztem, és az 5000 dollár alatti legjobb integrált erősítő címet adományoztam neki. Szóval mikor felajánlották, hogy írjak bemutatót a Luxman L-507Z újdonságáról, lecsaptam a lehetőségre.

Atlas Element Achromatic 2.0 és Hyper Achromatic 2.0 hangfalkábel teszt

Sok lelkes hangrendszer tulajdonos fejében motoszkál egy kisbogár. Ha már hazakerült az álomkategóriás hangfalpár és erősítő, mindenkinek jogos vágya, hogy a lehető legjobb hangminőséget kapja belőlük. Ahhoz, hogy egy sztereó vagy házimozi lánc felfedje a benne lévő potenciált, nem kell feltétlenül leváltani az eleve prémium tudású hangsugárzót vagy elektronikát. Legtöbb esetben már a kábelek cseréje rámutat, hogy mire képes valójában a rendszer. Ezúttal a skót Atlas cég felső-középkategóriás kábeleivel ismerkedtünk.

 

AVM CS 30.3 hálózati sztereó erősítő teszt

Az Extreme Audio budapesti szaküzlete néhány hete nyílt napot tartott, aminek főszereplői az AVM készülékei voltak, közülük eddig már kettő is szerepelt tesztjeinkben, ráadásul nem is akárhogyan. Az Evolution és Inspiration sorozat tagjai rendesen odatették magukat, és megsúgjuk, ezt vártuk a az új 30.3-as sorozat (a gyártónál a beugró kategóriájú) AVM CS 30.3 all-in-one sztereó erősítőtől is, ami most terítékre került.

 

bartimex
2024.01.15 07:16
Focal Theva N°3 álló hangfal teszt

A Focal vadonatúj termékcsaládjából eddig vendégeskedett nálunk a Theva N°1 állványos hangdoboz, ami letisztult formájával, nagyon könnyen megszerethető, gördülékeny előadásával kisebb nappalik allroundere lehet. A Theva N°3 a széria nagyobb álló hangfala, ami természetesen már több légköbmétert kíván megtölteni remek hanggal, még mindig megfizethető áron. Nézzük, ez mennyire sikerült!

 

 

Luxman LMC-5 bemutató - Parttimeaudiophile

Van egy mondás, amit a high-end audió tesztelő pilóták szoktak használni egymás között: „Ennek nincs szüksége bemutatásra”. Általában akkor emlegetjük, ha bemutatót szeretnénk írni egy termékről, de a kiadó, vagy a szerkesztő érdektelennek mutatkozik, mert az adott típust korábban máshol lehúzták, vagy szidták. Előfordul olyan esetben is, hogy a gyártó úgy véli, az eladások iránti érdeklődés fokozására nincs szükség értékelésre, a termék híre elég jól terjed a szájról-szájra történő reklámmal. A Luxman esetében más a helyzet. Akkora az érdeklődés a termékeik iránt, hogy képtelenek mindenkinek vizsgálati mintát adni, aki kér. Ezért aztán különösen szerencsésnek érzem magam, hogy sikerült egy LMC-5 hangszedőt kapnom tőlük, amiről bemutatót írhatok.

AUDIO ANALOGUE AACENTO INTEGRÁLT ERŐSÍTŐ

Nem erőlködik, hanem erősít, eközben nem avatkozik bele a kapott jel minőségébe. Analóg, azaz, a jel erősítésekor nem alkalmaz semmiféle digitális beavatkozást vagy átalakítást. Talán mindenkinek egyértelmű, hogy az Audio Analogue márka éppen ezek miatt élvez különleges státuszt. Az AAcento modell egy integrált erősítő, amely már méretében és tömegében is erőt sugároz. A típusmegjelölés az erősítő névleges teljesítményére utal: Cento = 100. Az Audio Analogue cégnek sikerült évtizedeken keresztül megőrizni a családi vállalkozás hagyományait. A vállalatot jelenleg a cég alapító Giuseppe Blanda fia, Stefano irányítja. A cég, túl a huszonötödik születésnapján, az új PureAA sorozat első termékében kifejezetten az erősítésre koncentrál, de az AAcento integrált erősítő – mint a későbbiekben láthatjuk – az erősítés kiszolgálásában is választékos.

 

GRAMOPHONE DREAMS #80: A MOBILE FIDELITY ELECTRONICS MASTERPHONO HANGSZEDŐ ILLESZTŐ EGYSÉGE

Újságíró tanonc koromban a Stereophile magazinnál folyton olyan középkategóriás analóg eszközöket, készülékeket kerestem, amelyeket megkaparinthattam volna magamnak, amelyeket az általam készítendő készülékismertetők során később referenciaként használva kiegészíthetném az ugyancsak középszintű DeVore Fidelity Orangutan O/93 és Falcon LS3/5a hangsugárzóimat. Sokáig keresgettem ezeket az alapvető eleven hangzású, tiszta hangú, természetesen megszólaló cuccokat. A Stereophile 2014. októberi számában jelent meg az első készüléktesztem, amikor is a szürke Hammerith-festésű dobozba épített Sentec EQ11 hangszedő illesztő előerősítőjét ismertettem, amely hatféle, az előlapról bakelitgombokkal, Switchkraft kapcsolókkal kiválasztható ekvalizálási lehetőséggel bírt.

bartimex
2024.01.04 20:00
Rose RS130 bemutató - SteveHuffPhoto

Ez a bemutató a Rose RS130 zászlóshajó hálózati lejátszó futóműről szól. A gyártó egyik legismertebb terméke, az RS150B is járt nálam. Imádtam a szépségét, a kijelzőjét, és a csomagban rejlő lehetőségeket, annak ellenére, hogy úgy éreztem, a beépített DAC egysége nem hozta ki a rendszeremből az összes mágikus esszenciát. Futóműként használva viszont kiváló volt, mikor a Weiss 501Chord DAVE, vagy Denafrips Terminator külső DAC egységekkel hallgattam.

bartimex
2024.01.03 17:03
Rose RS520 bemutató - AddictedToAudio

A dél-koreai HiFi Rose viszonylag új márkanév a High-End világában, de gyorsan ismertté váltak annak köszönhetően, hogy több kategóriát egyesítő termékeket kínálnak. Az első hatalmas elismerést az RS150B hozta el számukra, ami a palettájuk digitális zászlóshajója, és egy dobozba egyesíti a nagy felbontású digitális dekódert, meg a kiterjedt streamer funkciókat. Hatalmas méretű érintő kijelzőjével és az elképesztő mennyiségű funkcióval a piac azonnal a digitális gyártók közé sorolta őket. Válaszul piacra dobták az RA180 integrált erősítőt, ami megjelenésével, és csatornánként akár 400 wattnyi AD-osztályú erősítésével bizonyította a mesterségbeli tudásukat más téren is. Mindenki csak pislogott, aki csak látta, vagy hallotta.

bartimex
2024.01.03 16:21
McIntosh MC303 bemutató - HometheaterHifi

A McIntosh MC303 három csatornás végerősítő egy több mint 70 éve fennálló cég 155 font súlyú terméke. Nagy, nehéz, és gyönyörű. Olyan masszív értéket képvisel, ami ritka napjainkban.

A McIntosh Labs a késői 40-es és a korai 50-es évek óta a High-End audió meghatározó márkaneve. McIntosh erősítőt birtokolni mindig is azt jelentette, hogy jobb pénzügyi háttérrel rendelkező audiofil zenerajongó az illető, aki a legjobbra vágyott. Az MC303 végfokot már több mint egy évtizede gyártják, de ennek ellenére sok audiofil átnéz rajta, mert háromcsatornás. Én arra törekszem, hogy kiderítsem, mit tud házimozi, és sztereó alkalmazásban. Napjainkban a rendszereknek sok mindent kell tudniuk, de nem szabad sehol sem kompromisszumot kötni.

Rockna Wavedream NET bemutató - GoldenSound

Bevezetés:

A Rockna Wavedream NET a gyártó csúcskategóriás zenei szerver, CD transzport és hálózati lejátszó kombinációja. Aktuálisan ez a legnagyobb teljesítményt nyújtó digitális forrás, amit alkalmam volt tesztelni. Túlmutat a mérési eredmények tekintetében még a Singxer SU-6 készüléken is, ami eddig a koronát viselte.

A Wavedream NET és Wavedream Signature XLR DAC készülékeket egy SuperBestAudioFriends tag bocsátotta rendelkezésemre.

A mérésekhez a Headphones és a Patreon nyújtott segítséget

final D8000 Pro Edition high end fejhallgató teszt

A japán székhelyű final céget egyre sűrűbben emlegetik nemzetközi fórumokon, szakmai portálokon és közösségi oldalak komment szekcióiban. Most az egyik legjobb fejhallgatójuk, a D8000 Pro Edition bemutatása következik, a szubjektív gondolatokhoz objektív mérést is mellékelünk. Nem tudjuk, hogy létezik-e jobb síkmágneses fejhallgató, de aki referencia szintet keres, annak valószínűleg ez egy lehetséges végállomás.

 

Rockna Wavedream Edition XLR bemutató - HeadphonesnStuff

Sziasztok Srácok!

Ma egy érdekes román digitális analóg konverter fogok bemutatni, a Rockna Wavedream Edition XLR modellt. Ez már a második Rockna DAC, amit megvásároltam, és tesztet írok róla. Az első a márkanév belépő szintű Wavelight DAC, amit nagyon élveztem, de mindig is kíváncsi voltam arra, hogy a Wavedream mivel tud többet a hangzás terén. Az első találkozásom a márkanévvel még 2014-ben történt. Aztán a Wavelight hallgatása csábított a nagyobb testvér képességeinek megismerésére.

bartimex
2023.12.18 09:58
Rockna Wavelight DAC bemutató - HiFiPlus

A digitális korszak Jura szakaszában, amikor a mérnökök az egyesek és nullák átviteli módját tervezgették, létrehoztak egy szabványt, amit röviden csak I2S-nek neveztek el. A legtöbb más digitális kommunikációs rendszerrel ellentétben ez nem használ transzkódolás eljárást, így nincs szüksége digitális Rosette kőre, hogy az eszközök megértsék a kommunikáció nyelvét. Ám a kereskedelemben forgalomba hozott nagy készülék mennyiség miatt a preferált digitális kapcsolat a Sony/Philips Digital Interface, vagy röviden az SPDIF lett. Az I2S soha nem halt ki teljesen, ám a használata egyre ritkább lett.

Miért említem ezt elsőként? Mert a Rockna Electronics a digitális audió komponensek világszerte elismert tervezője és gyártója az I2S lángjának egyik fő hordozója. A legtöbb piacon beszerezhető rendszer vagy Rockna által tervezett, vagy annak alapjain nyugvó platform. A bemutatóban szereplő Wavelight DAC és előerősítő is támogatja, sőt a gyártó ezt a csatlakozás módot javasolja elsősorban.

AUDIO ANALOGUE – AADAC DIGITÁLIS/ANALÓG KONVERTER TESZT

Az olasz vállalat markáns szín az erősítéstechnika palettáján. Az évek során konstruált rangos, klasszikus analóg modellek, mint például a különböző ár-szinteken lévő Fortissimo és a Puccini Anniversary integrált erősítők, mindig kivívták a szigorú ítészek és a még szigorúbb zenekedvelő vásárlók kedvező véleményét. Az Audio Analogue mérnök gárdája mindig arra törekedett, hogy egyszerűen használható, emberi léptékű, de nagyszerű konstrukciójú és muzikális kvalitású termék kerüljön ki a cégtől. A digitális audio némileg analóg, és ezért a cég úgy véli, hogy jobb eleve elkerülni a hibákat, mint utólag megpróbálni kijavítani. A DAC fantázianeve: AADAC, tökéletesen illik az Audio Analogue filozófiájához, ami az egyszerűség, a nagy pontosságú kivitelezés és a zenei hangok megvalósítása. Az Audio Analogue és az AirTech közötti együttműködés szülötte, nagyon is Realizzato è Costruito in Italia. Az elv megfelelt az analóg jel-tisztaság gondolatának.

Bluesound PULSE SOUNDBAR+ PULSE SUB+ és PULSE FLEX2i soundbar hangrendszer teszt

Az alapvetően elektronika és streaming specialista Bluesound vezeték nélküli hangdobozokat is gyárt, valamint soundbart, így komplett házimozit is összedobhatunk cégen belül. A PULSE SOUNDBAR évekkel ezelőtt járt szerkesztőségünkben, amihez plusz mélynyomót is használtunk a teszt során. Pár napja viszont egy olyan Bluesound rendszerrel ismerkedtünk meg az Extreme Audio bemutatótermében, ami összesen négy komponensből áll, és mindenkinek érdemes meghallgatnia, aki egymillió forint körül venne egy kompakt, ám nagyhangú és nagytudású moziszettet.

 

 

bartimex
2023.12.14 15:08
Sumiko Songbird bemutató - HiFi Choice

A Sumiko Songbird két verziója bevállalható árú MC hangszedő, ami a régóta futó Blue Point 3 fölött, és a Starling alatt helyezkedik el a hierarchiában.

A Songbird ugyanolyan nyitott testű felépítéssel rendelkezik, mint a jelentősen drágább nagyobb testvére. CNC megmunkálással alakították ki az alumínium házát, amelybe a rögzítő furatok kényelmes installációt tesznek lehetővé. A generátor tekercsek nagy tisztaságú rézből, a tűszár pedig alumíniumból készült.

bartimex
2023.12.12 19:57
McIntosh MC462 bemutató - PerfectAcoustic

Cikkünkben a McIntosh MC462 sztereó végerősítővel kapcsolatos tapasztalatainkat írjuk le. A McIntosh nem ma kezdte az audió eszközök tervezését és gyártását, mert már 1949 óta dolgoznak azon, hogy a Hi-Fi rajongókat magukhoz csábítsák.

bartimex
2023.12.12 19:49
T+A HA 200 bemutató - HiFi Choice

Az első felfedező lépések megtétele egy korábban ismeretlen arénában hatalmas kihívást jelent, különösen akkor, ha a T+A nevéhez méltó módon, úgy akarja megtenni, hogy arra büszke lehessen. Az új irányba induláshoz apró lépéseket, vagy hatalmas ugrást lehet választani. A német gyártó akkor sem aprózta, amikor a Solitaire P zászlóshajó fejhallgatóját mutatta be nem csekély lőpor illattal. Ugyanezt a stratégiát alkalmazták a bemutatóban szereplő HA200 esetében, ami egy csúcsminőségű DAC és fejhallgató erősítő kombináció. Ez is lángoló kardként mutatja az utat.

bartimex
2023.12.10 16:32
KEF LS50 Meta állványos hangfal teszt

A brit KEF az utóbbi években - de talán már évtizedekről is beszélhetünk - a dizájn területén szinte folyamatosan valami forradalmit alkotott, ráadásul ezt sikerült párhuzamba hozniuk az adott kategóriához méltó hangzással. Az LS50 8 éve mutatkozott be, aktív változata is létezik, sikere pedig megkérdőjelezhetetlen, hiszen szerkesztőségünkben is kizárólag barátokra lelt. 2020 vége van, a cég pedig bejelentette LS50 Meta modellt, amibe a Uni-Q hangszóró 12. generációs változata került beépítésre, és ez még nem minden. Lássuk, majd halljuk a részleteket!

 

 

bartimex
2023.12.10 14:55
KEF KF92 aktív mélyláda teszt

Szerkesztőségünk munkatársai közül nem mindenki volt biztos abban, hogy a KEF nagyot tud alkotni a csúcskategóriás szubládák termékkategóriájában. Az egyértelmű, hogy állványos és álló hangdobozok terén képesek remekműveket alkotni és nem feltétlenül a Muon-ra vagy Blade-re, inkább az emberközeli Reference-ekre, R Series-re gondolunk. Korábban megismert mélyládáikkal jó barátságot kötöttünk, tesztjeinkben kitűnően szerepeltek, de nem csak emiatt voltunk kíváncsiak a KF92-re, hanem leginkább az egészen elképesztő frekvencia-átviteli adatai miatt. 11 Hz-nek írják az alsó határértékét, ilyen nincs, vagy mégis?

 

 

Fyne Audio F701 high end állványos hangfal teszt

A Fyne Audio repertoárjából eddig a 300-as és 500-as széria egy-egy állványos és álló típusát vettük alaposan szemügyre, most pedig sikerült a 700-as szériából az F701-et is testközelből megismernünk. Közel kétmillió forintos árcédula, fényűző kivitelezés, és vele egyenesen arányos hangzás - azt hisszük, ennyit elárulhatunk elöljáróban!

 

 

bartimex
2023.12.10 08:56
KEF KC62 aktív mélyláda teszt

KEF KF92 tesztelése után örömmel és lelkesen fogadtuk a kistestvér szerkesztőségünkbe érkezésének hírét. Gyártója szerint a KC62 a legnagyobb kis szubláda, amiről az 1970-ben bemutatott Little Big Man című remek western jutott eszünkbe. Izgalmas, érdekes film, kellemes emlék, reméljük a KC62-ről is ezt fogjuk mondani pár év, vagy évtized múlva!

bartimex
2023.12.10 08:05
KEF LS50 Wireless II aktív hangfal teszt

A KEF LS50 Wireless első verziója már több mint 4 éve járt nálunk, így érthető a kíváncsiságunk az új generáció iránt. Sajnos az emlékeink már haloványak, főleg ami a hangot illeti, de az kristálytisztán megmaradt, hogy nem váltunk el csalódottan azoktól a szépségektől, sőt!

 

 

bartimex
2023.12.10 06:56
KLH Model Three állványos hangfal teszt

Új név jelent meg a hazai hifi piacon a KLH személyében. Ismerkedésünket a gyártóval az egyszerűen Model Three névre keresztelt hangfallal kezdjük, ami nem egy hétköznapi darab, előtte viszont engedjék meg a Kedves Olvasók, hogy pár szót ejtsünk magáról a gyártóról, amelynek jelentős történelme van már.

 

 

bartimex
2023.12.09 08:46
Heed Obelisk – Made in Hungary

Hermetikusan zárt körülöttem a tér. Nem hagyom befolyásolni magam, nem nézek korábbi teszteket, ajánlásokat, vájtfülű, magabiztos blogokat, sőt, a technikám oly kiforrott, hogy a készülék ára is teljesen közömbös. Csak a fül van – ami olyan amilyen – csak a készülék és én. A zárt burkon természetesen vannak apró hajszálrepedések, melyek közül talán a legfontosabb, amit a múlt ütött, s ami arról szól, hogy a kollektív emlékezetben már jelen van egy Obelisk. Arról az Obelisk-ről van szó, ami bő másfél évtizede került a látóterembe, kerülgettük egymást, nem jött létre a nagy találkozás, s ennek az okát feltehetőleg bennem kell keresni, mivel soha nem tudtam megbarátkozni azzal a hangkarakterrel, amit fel tudott ajánlani. Ilyen távlatból nehéz pontosan fogalmazni, az emlékeimben egyfajta fátyolosság, meleg, kicsit karcos hangulat rémlik, ami egy-két műfajnak kifejezetten jól áll, de a klasszikus zene ezt elég nehezen viselte.

Advance Paris PlayStream A5 integrált erősítő/hálózati lejátszó

Komoly változás történt a francia gyártó integrált erősítő sorozatában, melynek a kettő új olcsóbb tagja immár valódi audio központtá válva streamer is lett egyben az eddigi „szimpla” erősítő helyett és ennek okán vadonatúj elnevezést is kapott.

Az Advance Paris legfontosabb momentumként azt hangsúlyozza a PlayStream A5 és A7 elnevezésű típusokkal kapcsolatban, hogy tervezésük során a jó minőségű és kellően nagy teljesítményű integrált erősítő és a nagy felbontású, teljes értékű streamer házasítása volt a legfőbb célkitűzés. Ennek megfelelően a két készülék egyaránt egy AB osztályú erősítő, egy minőségi DAC, egy FM/DAB+ tuner és egy hálózati lejátszó jól sikerült kombinációja, nem mellesleg nagyon kedvező áron.

Advance Paris MyConnect 150 hi-fi rendszer/hálózati lejátszó

A francia márka termékeit jól ismerők bizonyára emlékeznek a MyConnect50 modellre, melynek a vadonatúj MyConnect 150 a modernebb, komolyabb, nagyobb és izmosabb változata, egy igazán impozáns és sokrétűen használható elegáns all-in-one készülék.

A MyConnect 150 az igényes audiofil zenehallgatók számára készült csöves komplett sztereó rendszer, amelynek gyökereit egyértelműen a korábbi nívós CD-receivereknél kell keresnünk. A már sok évvel ezelőtt is népszerű kompakt készüléktípus, amelyhez csak egy pár hangsugárzót kell csatlakoztatni és már kész is a komplett rendszer, időközben kibővült az új hálózatos és streaming technológiákkal, így született meg többek között a MyConnect150 típus is.

Anthem STR integrált erősítő teszt - Még nagyobb acélököl vastag bársonykesztyűben

Az Anthem legújabb és egyben egyetlen integrált erősítője mindenben jócskán megemeli a tétet és a műfaj egyik valódi mérföldkövének mondható. Impozáns külső és műszaki paraméterek, valamint óriási teljesítmény jellemzi, és mindez sok különleges szolgáltatással és rendkívül sokoldalú használhatósággal párosul.

Az Anthem STR bemutatásának leggyakoribb visszatérő eleme a „még több” kifejezés, mivel a készülék valóban mindenből még többet ad, ezáltal nemcsak házon belüli elődjeit, hanem kategóriájának vetélytársait is felülmúlja. A magas készülékház tetőlapjának perforációin betekintve tökéletesen látható, hogy az erősítő belvilágát egy óriási, jócskán túlméretezett toroid transzformátor uralja körülötte némi „morzsalékkal”, vagyis hozzá képest pirinyónak tűnő alkatrészekkel. A gyártó felfogásában a tápellátás különleges fontossággal bír, így ez a látvány sem véletlen, és, persze nem is reális cél nélküli, hiszen a korrekt működéshez és a jókora teljesítmény előállításához bizony rendes erőműre van szükség. A készülék különlegességei persze ebben még korántsem merülnek ki, hiszen a gyártója által szerényen csak „integrált álomnak” nevezett STR lényegében csak a nevében integrált erősítő, hiszen annak klasszikus funkciója mellett beépített DA konvertert, vezérlő processzort, basszus menedzsment funkciót a mono illetve sztereó szub-woofer kimenetekhez, és végül, de korántsem utolsósorban beépített ARC (Anthem Room Correction) szoba akusztikai beállító egységet is tartalmaz, amelyek révén a képességei jócskán túlmutatnak egy hétköznapi integrált erősítőtől elvártakon.

Advance Paris X-i1100 integrált erősítő/DAC teszt

Az Advance Paris X-i1100-as integrált erősítő a gyártó teljesen megújult erősítő választékának aktuális csúcsmodellje, ennek megfelelő impozáns megjelenéssel, műszaki tartalommal és kiviteli minőséggel.

A jókora méretű, magas, 24 kg tömegű készülék már pusztán a dimenziói miatt is kicsit olyan, mint a nagy amerikai erősítők, fekete akril előlapja pedig a McIntosh készülékeket idézi, bár azok barokkosan színpompás fényeinél a kék-ezüst kombináció azért jóval visszafogottabb és szolidabb hatást kelt. A Deprez műszerek fénye ráadásként három lépésben tompítható és akár ki is kapcsolható, ha valaki nem kér a fényjátékból.

bartimex
2023.12.08 18:54
Paradigm Premier 800F hangsugárzó teszt

A belépő Monitor SE család után következő Premier sorozat a kanadai gyártó szerint egy valódi minőségi ugrást jelent, amellyel ezen hangsugárzók tulajdonosai olyan kvalitások birtokába juthatnak, amelyek ezen az árszinten korábban teljesen ismeretlenek voltak.

A bő egy méter magas, kizárólag minőségi alkatelemekből álló és ízlésesen kinéző Premier 800F típus a sorozat kettő földön álló modellje közül a nagyobbik, ami társaihoz hasonlóan a legutolsó porcikájáig bezárólag a Paradigm kanadai üzemében készült. A négy hangszórós, három-utas, bassz-reflex rendszerben működő hangsugárzó divatosan keskeny, mély és nyúlánk formájú, íves oldallapjai pedig egy karakterességet sugárzó határozott törésvonallal rendelkeznek. Az enyhén íves tetejű, hátrafelé keskenyedő stabil kabinet hatékonyan mérsékli a különféle rezonanciákat és elszíneződéseket, valamint jelentősen fokozza a basszus erejét és dinamizmusát, ami egyébként az összes Paradigm hangsugárzó esetében nagyon jó szokott lenni.

bartimex
2023.12.08 17:29
Onkyo TX-RZ50 – ÚJRA A PORONDON

Az Onkyo TX-RZ50 AV recorder az úttörő DIRAC szobakorrekciós technológiával újjáéleszti az otthoni szórakoztató berendezéseket.

Sokáig csend volt az Onkyo körül, ami kár volt, különösen, ami AV-vevőkészülékeket illeti. A japán márka azonban visszatért, némi amerikai segítséggel. A TX-RZ50 egy 9.2-es AV-vevő, ami számos funkcióval bővült, köztük az opcionális Dirac teljes verziójával. Egészen egyedülálló.

Audio Research REF160M MKII bemutató - The Absolute Sound

Az Audio Research Corporation, ahogy azt bizonyára sokat tudják, nagy múltú cég a High-End audió történelmében. A késői 60-as, de még inkább az 1970-es években nagy szerepük volt abban, hogy az elektroncsöves előerősítők és végfokok hangját a csúcsminőségre fejlesszék. A tranzisztor megjelenése után nem tartott sokáig, hogy azokat tekintsék a valódi modern vonalnak, és az audiofil tábor csak úgy gondolt a csövekre, mint az 1950-es hőskor eszközeire. William Z. Johnson az Audio Research alapítója és főmérnöke rengeteget dolgozott az elektroncsöves áramkörök hangjának finomításán. Egyértelműen bebizonyította a világnak, és természetesen a The Absolute Sound kritikusainak, hogy az elektroncső nem hogy nem halt ki, de jobb a hangja, mint a tranzisztornak.

Ötven évvel később, most itt áll előttünk az Audio Research REF160M MKII, hogy kiderítsük, az elektroncső még mindig nagy dolog, vagy sem?

Sonus faber Lumina III bemutató - HiFi Choice

A cégek, amikor új terméket mutatnak be, általában arra fektetik a hangsúlyt, hogy legalább egy téren túlszárnyalja az új modell a korábbiakat. Ez hatalmas kihívást jelent abban az esetben, ha olyan márkanévről beszélünk, ami a termékei gyönyörű megjelenéséről és kimagasló hangzásáról ismert. Bárki, aki kicsit is tájékozott az audió iparban Sonus faber név hallatán rögtön valami különleges műalkotásra gondol. Igen, a hangfalaik mindig is nagyon jól néztek ki, amellett, hogy jól szólnak.

A kínálat prémium részén ennek a hagyománynak a fenntartása nem jelent problémát, de a paletta megfizethető végén sokat kell dolgozni ahhoz, hogy a termék illeszkedjen a márkanévről kialakult image-hez. Vajon a Sonus faber Lumina III álló hangfal megfelel a kihívásoknak?

bartimex
2023.12.07 08:57
Q ACOUSTICS 5040 – AZ ARANY KÖZÉPÚT

A márka 2006-ban robbant be a piacra fantasztikus, kedvező árú hangszórókkal, és az eredeti termékcsalád minden egyes új generációja megerősítette a cég hírnevét, mint a megfizethető hangszórók márkája.

bartimex
2023.12.06 18:14
Primare A35.2 bemutató - TheSpeakerShacks

Primare több mint 30 éve tervez és épít Hi-Fi és AV erősítőket. A hosszú évtizedek alatt a piac megkedvelte és elismert a svéd márkanevet. Nekem mindig az igazi High-Fidelity jut róluk eszembe, mert sokat hallottam a készülékeikből a zenei bemutatókon és a kiállításokon. Mindig lenyűgözött a minimalista design, és ami a legfontosabb, a kiváló hang. A bemutatóban szereplő Primare A35.2 végerősítőt használtam a Perlisten Audio R7t teszteléséhez is. Könnyedén hajtotta őket, de nagyon kíváncsi voltam arra, hogy szól majd a saját ProAc D2R hangfalaimmal.

bartimex
2023.12.03 17:02
SONUS FABER LUMINA V AMATOR HANGSUGÁRZÓ

Volt már…, de nem, ilyen még nem volt! A Lumina V Amator saját sorozatán belül egy teljesen újra-alkotott hangsugárzó. A Lumina latin eredetű szó, amely világosságot jelent, ám a Sonus faber vállalat marketing osztálya további jelentésekkel ruházta fel. A szótagokra bontott elnevezés a következő hozzáadott gondolatokkal bővült. LU – Luxus látvány és hangzás élmény. MI – Minimalista formatervezés. NA – Naturális, a természeteshez nagyon közel álló hangzás. Az „Amator” pedig egy hangulatos név, amely minden elitista Sonus faber modellt jellemez, az egyediség szinonimája. A cég mérnökei fokozták a termékek teljesítményét és megjelenési igényességét, ezért jelöli a különlegességeket az „Amator” név.

Frekvencia átvitel: 38 Hz – 24 000 Hz
Érzékenység: 89 dB SPL (2,83V/1m)
Impedancia: 4 Ohm
Keresztezési frekvenciák: 260 Hz és 2600 Hz
Méretek: 1049 x 280 x 3727,6 mm
Tömeg: 22,5 kg/db
McIntosh MHT300 bemutató - Hometheaterhifi

A McIntosh hosszú fennállása óta mindössze három házimozi receivert épített. Vajon megfelel az MHT300 is a legendás minőség és örökkévalóság követelményeinek? Íme, az én véleményem.

A McIntosh közel 75 éve van jelen az audió iparban. Az ő erősítőiket hallgattuk Woodstock-ban. Az ő kék és zöld festett üveg előlapos készülékeiket látjuk a Hi-Fi kiállításokon, és a hangzás bemutatókon. Ám az eltelt évtizedek alatt a bemutatóban szereplőn kívül csak két AV receivert dobtak piacra. Nem frissítik évente az egyes modelleket, és valljuk be, a termékeik nem az átlag igények kielégítésére szolgálnak. Sok felhasználónak évekbe telik, mire felkapaszkodik az audiofilia csúcsára. És amikor feljutott, ott várja a McIntosh.

McIntosh MA9500 bemutató - Pusuit Perfect System

Ha világhírű Hi-Fi márkaneveket kell felsorolni, biztos, hogy mindenkinek a McIntosh is eszébe jut. Mindig kivételes alkalom, ha egy ilyen híres gyártó készülékéről kell bemutatót írnom. Ám csak azért, mert az MA9500 egy McIntosh, nem jelenti automatikusan azt, hogy felemelem a hüvelykujjam, az elismerést ki kell érdemelnie! Ha egy termék ára 15.000 Font, nyűgös, és válogatós leszek, mert úgy érzem, ez a dolgom.

bartimex
2023.11.27 07:40
Sonus faber Omnia bemutató - Oracle Time

Gyors névmagyarázat. Az Omnia latinul azt jelenti, hogy „mindenre felkészült”. A Sonus faber all-in-one hangszóró rendszere olyan hálózati lejátszó, amin minden keze ügyébe kerülő vezeték nélküli lehetőséget használhat, és akár telefonról, vagy más eszközről is vezérelheti. Annak ellenére, hogy ezeket a berendezéseket elsősorban a könnyű használatra, mintsem a kimagasló hangminőségre tervezik, nehéz megmondani, hogy hol van az elkerülhetetlennek tűnő kompromisszum.

FiiO K9 DAC és fejhallgató erősítő teszt

Nincsen egyetértés a gyártók között arról, hogy milyen csatlakozókat, ki- és bemeneteket kellene egy adott kategóriában alkalmazni. Ezért mindenki olyan szolgáltatásokat próbál adni a termékéhez, amit ideálisnak vél. Nem könnyű ebben a kuszaságban jövőbiztos, univerzálisnak nevezhető alapot találni a kezdő hifi rendszert építőknek. A FiiO cégnek évek óta tudatos célja, hogy az otthoni asztali hifi felhasználók táborából minél nagyobb közönséget meghódítson. Ehhez saját fórumán kapott visszajelzéseket is megfogadott. Az eredmény olyan eszköz, mely a maga kategóriájában meglehetősen univerzális!

 

 

bartimex
2023.11.21 15:14
Focal Theva N°1 állványos hangfal teszt

A Focal most a Theva sorozattal folytatja a Chorus, majd a Chora által kitaposott utat saját belépő kategóriában, ami a francia céget ismerve messze nem kezdő szint, maximum csak náluk. Várhatóan sem a minőségre, sem a dizájnra és kivitelezésre nem lehet okunk majd panaszra, de ezt mindjárt ki is derítjük első tesztalanyunkkal, a Focal Theva N°1 állványos hangfallal megismerkedve.

 

 

Audio Research I50 bemutató - HiFiPlus

Régen az Audio Research megjelenés forma egyet jelentett a szálcsiszolt alumínium előlappal és a vékony fekete hord fülekkel. Amikor megjelentek a nagyobb fülek az előlapokon, és választható lett a fekete szín, a rajongók lázadoztak. Mikor pedig a forgó kapcsolókat nyomógombok váltották fel, már felkeléssel fenyegetőztek. Mindezeket figyelembe véve az Audio Research I/50 hatféle választható színkombinációja, és formabontó design elemei minimum atomháborút váltanak majd ki. Ám egyet nem szabad elfelejteni, mégpedig azt, hogy az I/50 nem a kemény magos rajongó tábornak épült, hanem a fiatal zenerajongóknak, akiknek semmiféle emléke nincs a márkanév tradicionális megjelenéséről. Ha így tekintek rá, ez bizony egy szédületesen jól kinéző elektroncsöves erősítő.

bartimex
2023.11.18 13:20
KEF LSX II aktív hangfal teszt

Az aktív hangfalak praktikus alternatívát képeznek a hagyományos, passzív hangdobozokat tartalmazó hifi rendszerek mellett. Mindkét világ része a kivételes hangzás, de a KEF LSX II minden megtesz, hogy bebizonyítsa: ez a jövő. Sok meglepetést tartogat az angolok bárhol elférő szettje, ezért vétek lenne figyelmen kívül hagyni.

 

 

bartimex
2023.11.15 15:24
Rose RS130 bemutató - HiFi News

A koreai HiFi Rose RS130 néven bemutatott első DAC nélküli hálózati lejátszója hamar felkapott lesz a piacon. Meggyőző módon kombinálja a tiszta hangzást az innovatív technológiákkal.

Egy olyan márkanévről beszélünk, ami célul tűzte ki, hogy a hálózati audió lejátszás minden szegmensére megoldást tudjon kínálni. A Rose nagyon rövid idő alatt a digitális piac új belépőjéből annak egyik meghatározó pillérévé vált. Ezt az eredményt úgy érték el, hogy egy platformra terveztek többféle árkategóriában készülékeket, amelyek mindegyike rést töltött be a piac általános kínálatában. Több típus is járt már nálunk, az all-in-one egy dobozostól (az RS520 HiFi News bemutatóját ide kattintva olvashatja) a beépített DAC-ot tartalmazó RS205A-ig (a bemutató fordítását ide kattintva olvashatja). A bemutatóban szereplő RS130 pedig egyértelműen a High-End piacra épült eszköz, aminek képességeiről itt számolunk be.

Az 1950-es években alapított Citech kezdetben set top boxokat, majd később érintő kijelzős internet kioszkokat épített. Aztán a folyamatos fejlesztésnek köszönhetően szárba szökkent a házon belüli Rose projekt, ami napjainkra széles hardver kínálatot tudhat magáénak. A maga nemében mindegyik egyedi, kezdve a legkisebb all-in-one streamertől a legnagyobb analóg kimenetet is kínáló hálózati lejátszójukig. Talán a legkülönösebb a steampunk RA180 integrált erősítőjük.

Fyne Audio F1-8 high end állványos hangfal teszt

A Fyne Audio high end kategóriás F1 sorozatának legkisebb tagja rendesen megmozgatta szerkesztőségünk agytekervényeit, hiszen ilyen előadást még nem hallottunk kompakt hangdoboztól. A széria következő tagja az F1-8, ami szintén állványos modell, ám már hétköznapi méretben, korántsem hétköznapi külsővel és teljesítménnyel.

 

 

Sonus faber Olympica Nova II bemutató - 7Review

A Sonus faber nagyon szokatlan kabinet kialakítást alkalmazott az Olympica Nova II álló hangfalához. A legtöbb gyártó a tervezés során két általános rendszer közül választ. Bass-reflex, vagy zárt szekrényt alkalmaznak. Az olasz gyártó viszont a különleges aperiodikus kialakítás egyik továbbgondolt verzióját építette meg, amit ők para-aperiodikus rendszernek neveznek. Az Olympica Nova széria a régóta futó Olympica sorozatot váltotta le. Megjelenésben, és az alkalmazott technológiák tekintetében is hasonlóságot lehet felfedezni, ám a Nova, vagy angolul New (magyarul meg mindenki érti – Fordító megjegyzése), mégis más.

FiiO K9 Pro ESS DAC és fejhallgató erősítő teszt

Folyamatosan hozzák az új audiofil hordozható zenelejátszókat (DAP) és füleseket, de a FiiO fejlesztői más téren is prémium irányba törtek. Asztali felhasználásra szánt, D/A konverterrel egybeépített fejhallgató erősítőjük, a K9 Pro ESS analóg és digitális téren egyaránt izgalmas lehetőségeket ígér.

 

 

bartimex
2023.11.03 19:28
Sonus faber Duetto bemutató - The Ear

Sonus faber Duetto: a vezeték nélküli stílus

Négy évtizednyi gyakorlattal a háta mögött az olasz Sonus faber megtervezte az első sztereó aktív streaming hangszóró rendszerét. A felbuzdulás oka az Omnia kirobbanó sikere volt.

McIntosh MA352 bemutató Pursuit Perfect System

McIntosh MA352 hybrid integrált erősítő nem új termék, ha jól emlékszem valamikor 2020-ban mutatták be. Emlékszem, hogy amikor először megláttam a fotóit, meghökkentett a megjelenése. De az ötlet, hogy elektroncsöves előerősítést kombinál a McIntosh közismerten medve erejével, csábítónak tűnt. Különösen akkor, ha megnézem az árát. 8995 Font ugyan nem kevés pénz, de még mindig sokkal elérhetőbb, mint mondjuk az MA12000 nagy testvér közel kétszeres árcédulája. Ha így tekintek rá, az MA352 jó ár érték arányt nyújt egy nála is nagyobb teljesítményű McIntoshoz képest, a hibrid felépítése pedig megkülönbözteti a többi integrált erősítőtől.

bartimex
2023.10.20 19:22
Lumin X1 teszt - Absolute Sound

Steven Stone TESZTJE

Megjelent: 2019. december 24-én az Absolute Sound magazinban

Amennyiben rákeres az Interneten a Luminra, a “Lumin Music” honlap jelenik meg. A címoldalon a “The Audiophile Network Player Family,” (Az audiofil hálózati lejátszó család) olvasható, ami pontosan összegzi azt, amit a Lumin tesz—az AMP teljesítményerősítő kivételével valamennyi Lumin termék hálózatképes audió eszköz. Most a Lumin csúcstermékét, az USA-ban 13.990 amerikai dollárért kínált X1 készüléket teszteljük. Az X1 a Lumin többfunkciós, számos szolgáltatást nyújtó modellje, amely egy dobozban tartalmaz egy digitális adatfolyam kezelőt, egy digitális/analóg jelátalakítót és egy digitális előerősítőt. A készülék része egy saját, az okostelefonokon futtatható (és Ron kompatibilis) alkalmazás is. Most pedig nézzük, hogy mennyiben alkalmas az X1 arra, hogy elhozza Önhöz és megszólaltassa a digitális audió felvételeket.

bartimex
2023.10.19 07:52
Audio Research REF6SE bemutató - HiFiNews

A REF6 2015-ben váltotta le a régóta futó REF5 előerősítőt, de a folyamatos fejlesztések az Audio Research REF6SE modellben csúcsosodtak ki.

Az Audio Research történelmi múltra visszatekintő cég, és a termékeinek magas kategóriáját a rájuk akasztott combos árcímke jelzi. Ám az ár mindig is kimagasló hangminőséget és egyedi stílust jelentett. Ki ne emlékezne az 1970-es évek ikonikus SP szériás előerősítőire, amelyek ipari megjelenése rendkívül jellegzetes volt. Egy tény, ma is ez jellemzi őket.

McIntosh MHT300 bemutató - Home Cinema Choice

Mi a közös, a Woodstock fesztiválon térdig sárban gázoló hippik, és a The Grateful Dead koncerteken a Wall of Sound előtt csápoló rajongótáborban? Mindegyik helyszínen iszonyatos hangerővel hallgatták zenét a McIntosh erősítőkkel.

bartimex
2023.10.16 10:02
iFi GO bar USB DAC teszt

Az iFi bárhol elférő, öngyújtónál is kisebb USB DAC készüléke nemzetközi vásárlói beszámolók, szakvélemények alapján egyaránt tarol. Kíváncsiak voltunk, minek köszönheti sikerét a kis eszköz. Kipróbáltuk, öt perc után beálltunk a hívők közé. Aki telefonból akar digitális futóművet létrehozni, nehezen talál kompetensebb opciót ezen az áron.

 

 

Sonus faber Olympica Nova III bemutató - LBTechReviews

Lecseréltük a korábbi referenciánkat, innentől a Sonus faber Olympica Nova III a mérce.

Úgy is mondhatnám, hogy déja vu érzésem volt. Korábban is megtörtént velem már valami hasonló. Ha jól emlékszem 2014-ben írtam bemutatót az előd, Olympica III hangfalról, ami miután hónapokat töltött nálam, a kategória egyik referenciája lett.

És most itt áll előttem az utód. A színe más, de a hangszóró konfiguráció megegyezik. Alul két mélysugárzó, felette a közép és a magas. A név is szinte megegyezik, csak a Nova az új a megnevezésében.

Naim NAIT 50 integrált sztereó erősítő teszt

Új hullám figyelhető meg a hifi világában, melynek jeligéje: nosztalgia. Egyre több neves gyártó dönt úgy, hogy újjáéleszti valamelyik régi, ikonikus termékét. A high end készülékeiről ismert Naim eddig csak előre tekintett, de fennállásának 50. évfordulója alkalmából aktuálisnak érezte, hogy visszahozza talán eddigi legszerethetőbb mini audiofil erősítőjét. Kétségtelen, hogy látványra egy időutazás. De mit ad még az áráért cserébe?

 

 

bartimex
2023.10.07 19:34
Aurender N150 bemutató - Alpha Audio

Kompakt és komplett

Úgy tűnhet, hogy a streaming világát két rendszer uralja, a Sonos és a Roon. A Sonos azoknak, akik számára a jó is elfogadható, a Roon pedig a megrögzött audiofileknek való. Ám a látszat csal. Rengeteg zenerajongó van, aki Tidal Connect-et, vagy Spotify Connect-et használ, vagy tudatosan választ más streaming platformot. Gondolok itt például a Direttára, vagy más gyártók saját alkalmazására, köztük az Aurender-re. A koreai márkanév is saját ökoszisztémát fejlesztett ki. Ebben a bemutatóban az Aurender N150 USB kimenettel rendelkező hálózati lejátszót teszteljük.

Audio Research Reference 80S bemutató - Soundstage Australia

Vicces dolog a mi hobbink. Egy lelkesedés által hajtott ötlettel kezdődik, és közben reméljük, hogy lesz belőle valami hasznunk. A hév elegendő ahhoz, hogy elviseljük közben a botlásokat és leküzdjük az akadályokat, hogy hosszú távú zenei élvezettel, és a tulajdonlás büszkeségével lehessünk gazdagabbak. Rózsaszínű a szemüveg, amin keresztül látjuk a világot, és talán kissé elnéző is. Biztos vagyok abban, hogy mindenkinek voltak olyan berendezései, amit az út bejárása során eladott. Ezek emlékként megmaradnak a hang memóriában. A korábban dédelgetett eszközökön való túladás része az érés folyamatának. Az audiofilia a legkevésbé sem kivétel a természet törvényei alól. Az emlékek elevenen élnek, pontosan olyanok, mint ahogy az első pillanatban meghallotta, és beleszeretett. Velem is ugyanez történt meg, miközben az Audio Research Reference 80S végfokról írtam a bemutatót.

bartimex
2023.10.05 09:32
MOFI SOURCEPOINT 8 - HI-FI NEWS TESZT

Miután a SourcePoint 10-es hangsugárzóval már igazolta a koncepció megalapozottságát, a MoFi mérnöke, Andrew Jones egy kisebb átmérőjű közös tengelyes hangszórót tervezett a SourcePoint kisebb dobozához.

Ezt a terméket tesztelte: Jamie Biesmans. A méréseket Paul Miller végezte.

Polk Audio Reserve R700 álló hangfal teszt

A Polk Audio Reserve szériájánál most érkeztünk el arra a pontra, ahol már nincs tovább. Az R700 hangfal ugyanis a sorozat legnagyobbja, így azok számára készül, akik kompromisszummentes sztereó vagy házimozi rendszerükben szeretnének egy termetes frontsugárzót, amiben egyesül a mennyiség és a minőség. Hatalmas izommennyiségre számítunk tehát, ami erősen és pontosan lesújt, ha kell!

 

 

bartimex
2023.10.03 10:03
FYNE AUDIO CLASSIC VIII SM HANGSUGÁRZÓ

A gyártó ezzel a modellel a régi kor hangsugárzóinak összes nosztalgikus megjelenési jegyét és hangzási jellegzetességét egy egységbe foglalta. A Classic VIII SM egy két-utas, koaxiális szerkezetű hangszórót üzemeltetve, lefelé sugárzó BassTrax Tractrix diffúzorral a mély energiákat egyenletesen a térbe sugározva, aránylag kisebb mérettel, de mégis tekintélyes megjelenéssel megőrizte az ősi brit stílust – egyszerűen rabul ejt. A Vintage Classic gyönyörű és hagyományos kivitelezése a Fyne Audio műszaki igazgatója, Dr. Paul Mills munkáját dicséri, mindenképpen a fejlett akusztikai tervezés aranykorára emlékeztet. Kiállásukkal, a kontrasztos felületekkel és textúrával, a fém alkalmazásával és egyedi ráccsal a Vintage Classic szekrényei éppolyan megalkuvást nem ismerő retro stílusúak, mint maguk a britek.

bartimex
2023.10.01 09:50
IsoTek V5 Sirius tápszűrő teszt

A hálózati zavarszűrők és tápkábelek terén jártas IsoTek nemrég jelentős frissítést eszközölt kínálatában. Legújabb, V5 jelöléssel ellátott tápszűrői közül a Sirius nem milliós, hanem még bőven félmillió alatti tétel, ezért több erős középkategóriás hangrendszer tulajdonos megengedheti magának. Vajon mit tud? Jobb lett-e, mint az előd? És ha igen, miben? Jönnek a válaszok!

 

 

Cambridge Audio EVO 150 bemutató - HiFiReport

A Cambridge Audio több mint 50 éve az Egyesült Királyság, sőt a világ audió innováció élvonalába tartozik. A bemutatóban szereplő EVO150 egy olyan zene lejátszó, ami ötvözi az időtlen designt, a legmodernebb technológiát, az intelligens streaming funkciót és a kiváló hangzást. Csak hangfalat kell hozzá csatlakoztatni, ha zenét akar hallgatni

bartimex
2023.09.28 06:17
Focal Vestia N°4 álló hangfal teszt

A Focal év elején megjelent Vestia termékcsaládjóból eddig az egyetlen állványos N°1, és a legkisebb álló, N°2 modelleket ismertük meg, és bizony egyikükben sem csalódtunk. Most ugrottunk egyet, egészen a paletta tetejéig, ahol a Vestia N°4 trónol, ami egy jelentős méretű, háromutas hangfal, és bizakodtunk abban, hogy az elvárásaink most is beteljesülnek!

 

 

Elac Varro DS1200 bemutató - Sound and Vision

Az Elac név hallatán azonnal az aktív szubok jutnak eszébe? Valószínűleg inkább a hangfalak, mint a mélysugárzók. De tudta-e, hogy van nekik kilenc féle modell a palettán? Ami nálam van, az a Varro Dual Reference DS1200 csúcsmodell, amit később röviden DS1200-nak fogok nevezni. Hosszú név ez egy ilyen kis méretű szubnak, ráadásul a Reference mint olyan magasra teszi az elvárásaimat. Vajon hogy képes ennek megfelelni?

bartimex
2023.09.24 20:01
ULTRAHANGOS LEMEZMOSÁS

Az elmúlt 40 évben minden vérbeli hanglemezgyűjtő használt lemezmosó gépet, de a napi gyakorlat problémáiból következtetve mindig vágyott egy hatékony, csendes működésű, könnyen használható gépre. A hanglemezek ultrahangos tisztítása az elmúlt években rendkívül népszerűvé vált. Az elv és a megvalósítás ma is az ékszeripar egyik alappillére, amelyet azért kedveltek, mert mikroszkopikus szinten képes megtisztítani a bonyolult, kis repedéseket. A hanglemezek esetében alkalmazott technológia alapja ugyanaz, amelyet az ékszerészek használnak a gyémántok és arany-ékszerek mélytisztítására.
Az Audio Desk Vinyl Cleaner Pro X ultrahangos lemeztisztító gép egy vadonatúj típus, az első modell továbbfejlesztett változata. Az eddigi legmagasabb besorolású és legjobb teljesítményű lemeztisztító most még jobb lett. Az új, nagy teljesítményű motor, a továbbfejlesztett kerámia csapágyakkal ellátott folyadék szivattyú, a halkabb és hatékonyabb ventilátoros szárítás, valamint az elektronikus vezérlőrendszer továbbfejlesztése – beleértve a csak száraz opciót is – megkülönbözteti a Vinyl Cleaner PRO-t a már bevált eddigi modelltől. Ez az egység mindössze 5 perc alatt, sokkal hatékonyabban tisztítja a lemezeket.

bartimex
2023.09.21 07:01
Focal Stellia high end fejhallgató teszt

Kevés zárt fejhallgató kapható milliós összeghatár fölött, pedig ez a kivitel számos előnyt nyújt a privát szférára vágyó maximalistáknak. Szinte az összes Focal megfordult szerkesztőségünkben, ezért a Stellia sem maradhatott ki. Különlegessége, hogy hordozható kivitelben kínál 40 mm-es, berillium membrános hangszórót. De a franciák szeretnek stílusosan fellépni, ezért vizuálisan is áldoztak a luxus oltárán. Már csak az a kérdés, hogy mit tud a gyakorlatban?

 

 

bartimex
2023.09.18 07:04
Aurender A200 bemutató - TheAudioBeatnik

Az Aurender A200 zenei szerver, hálózati lejátszó és DAC. Az előd A100 továbbfejlesztett verziója. Mivel drágább mint a kifutó modell, joggal merül fel a kérdés, hogy mi indokolja a drágulást? Szerettem volna meghallgatni, hogy pontosan mik a változások, mivel az előd modellt azóta is referenciaként használom a rendszeremben. Derítsük ki együtt, hogy milyen fejlesztéseket kapott.

Audio Pro Drumfire II multiroom hangrendszer teszt

Négy éve volt szerencsénk az Audio Pro hangrendszeréhez, a Drumfire-hoz, majd annak különálló részeként bemutattuk a Drumfire D-1 multiroom hangszórót is, most pedig megérkezett hozzánk a Drumfire új, komplett változata, ami a korábbihoz képest inkább apróbb módosításokat kapott, hiszen az előd példátlan sikereket ért el, ami magát a gyártót is meglepte!

 

 

bartimex
2023.09.13 05:50
Klipsch Heresy IV hangfal teszt

A Klipsch Heresy története egészen 1957-ig vezethető vissza, amikor Paul W. Klipsch egy kisebb hangfalat fejlesztett ki a Klipschorn kategóriában. Az idő is bizonyította azt, hogy a tervezőnek igaza volt, hiszen a negyedik fejezetéhez érkezett a legendás Heresy, amit a gyártó egyenesen a világ legvadabb hangfalaként definiál!

 

 

Luxman L 507Z bemutató - Homecinema Magazine

Még két év, és a Luxman a százéves fennállását fogja ünnepelni. Ezúton tisztelgünk előttük. Nem könnyű dolog ez napjaink gyorsan változó szórakoztató elektronikai piacán. A hagyománytisztelő japán cég a hosszú távú folytonosság jegyében tervezi a készülékeit, ami néha régies stílusúnak tűnhet. Ha például a Luxman német webhelyén a Digital Player fülre kattintok, nem hálózati lejátszók, hanem SACD/CD kínálat jelenik meg.

Ha jobban megnézem a bemutatóban szereplő Luxman L-507Z integrált erősítőt, korántsem tűnik százévesnek. A 25 kilós újdonságuk inkább az arany nyolcvanas évek megjelenésében pompázik. Valahogy így néztek ki akkoriban azok a cuccok, amit nem engedhetett meg magának. Jut eszembe, az L507Z ára tízezer Euro körül mozog, tehát még mindig nem spórolható össze tízóraira kapott zsebpénzből, egyértelműen a High-End költségvetésbe tartozik.

Sonus faber Sonetto III bemutató - Positive Feedback

Alig telt el egy év azóta, hogy a Sonus faber Lumina V-ről bemutatót írtam.

Egy éles fülű olvasó hozzászólása szerint „a Lumina V elképesztően távol áll a Sonetto VIII-tól. A Sonetto VIII a bemutatóban szereplő Sonus faber Sonetto III nagy testvére. Kapva kaptam az alkalmon, amikor a Sonus megkérdezte, hogy érdekel-e munka? A két hangfal közép és magas sugárzója megjelenésre teljesen egyformának tűnik, ráadásul a Lumina V olyan jó ár-érték arányt képviselt, hogy helyet kapott a személyes gyűjteményemben. Vajon a Sonetto III a lant alakú kabinetével és az alumínium mély membránjaival megszolgálja-e az ezer dollárnyi árkülönbséget? Derítsük ki!

bartimex
2023.09.06 18:36
Focal fejhallgató akció!

Cserélje újra a régit!


Focal fejhallgató vásárlás esetén beszámítjuk régi eszközét! A feltüntetett promóciós áron kapja új fejhallgatóját!

Primare I35 Prisma bemutató - LBTechReviews

Az igazság gyönyörű

Nagyon jól felszerelt, és nagyon jól szól. A Primare I35 Prisma az igazat mondja, a valósághoz szorosan ragaszkodva. Emellett mindenféle formátumot meg szerver tartalmat is lejátszik.

Mindegy milyen hangfalai vannak, azok megérdemelnek egy hozzájuk illeszkedő erősítőt. Ahogy a hangfal ára és minősége emelkedik, azzal együtt nőnek az igények. Az ötezer Euro vagy magasabb árkategóriát képviselő erősítők már nagyon jók, biztos, hogy ezek közül választva semmiről nem marad le. Sokféle hangfalat képesek uralni, és a hangjuk is kiváló.

Ha drága hangfalba szeretett bele, a mellé olyan erősítőt célszerű választania, ami hagyja azt érvényesülni, és tiszta jelekkel hajtja meg. Ha az arany középutat keresi, a Primare I35 Prisma valahol ott található.

Ezzel az erősítővel még a nagyon drága hangfalakat is gond nélkül használhatja, így érvényesülhet az általános szabály, hogy a legtöbbet a hangfalra kell költeni. Aztán, ha a sors úgy hozza, hogy olcsóbb hangfalra kell váltania, az erősítő abból ugyanúgy kihozza majd a maximumot. A Hi-Fi szerelmeseinek tehát valami hasonlót célszerű választani.

bartimex
2023.09.02 14:51
Rose RA180 bemutató - HiFiClube

Miközben José Victor Henriques bemutatót írt a Rose RA180 D-osztályú integrált erősítőről, költői hangulatba került, majd spirituális kapcsolatot létesített a zenével annak ellenére, hogy belső konfliktusba került az esztétikai érzékével.

A „L’important c’est la rose” című dalt Gilbert Bécaud tette híressé, amelyet én Amália Rodrigues előadásában hallgattam meg. A dal a Rózsakeresztre utal:

bartimex
2023.09.02 14:21
KEF LS50 Meta hangfal teszt

A KEF LS50 hangfal talán az egyik legmegosztóbb sugárzó a népszerűbb modellek közül. Ennek oka vélhetően a designból ered, hiszen rengeteg kezdő hifistának megakad a szeme rajta. Jól néz ki, szokatlan, igényes és speckó színek közül lehet választani. Viszont hangkarakterét tekintve egyáltalán nem egy kezdőnek való, illetve párosítani sem egyszerű, de alább részletezem, hogy miért is.

Ezt a cikket a GedeonAudio.hu portál engedélyével, tartalmi változtatások nélkül közöljük. 

Fyne Audio Vintage Five high end állványos hangfal teszt

A Vintage sorozattal az volt a célja a brit Fyne Audio-nak, hogy a klasszikus hangfalesztétika és a fejlett akusztikai tervezés tökéletes ötvözetét képviseljék.  Az összesen négy tagot számláló családból első körben hozzánk a Vintage Five jutott, ami kisebb helyiségekbe igyekszik becsempészni a cég által megálmodott hangzást, ami a modern technológia és a múltidéző megjelenés párosából jött létre.

 

 

Megdobogtatjuk a szívét! Luxman L-509Z képregény

A Luxman L-509Z áprilisi beharangozásakor még nem tudtunk részleteket mutatni a Z széria zászlóshajójáról. Most megkaptuk az első képes beszámolót, ami feltárja a belső részek finomságait. Nem árulunk zsákbamacskát, jelentős áremelkedés várható az előd modellhez képest, de reálisan végig gondolva a piaci viszonyokat, ez napjaink valósága. Mire beérkezik, majd hozzászokunk a gondolathoz. Most pedig lássuk, mit rejt a belbecs.

UNISON RESEARCH – SIMPLY 845 SZTEREÓ INTEGRÁLT ERŐSÍTŐ

Az Unison-t 1987-ben alapították, és a Simply Two volt az első elektroncsöves, integrált sztereó erősítőjük. A mára legendává vált Absolute 845 modellben alkalmazott közvetlen fűtésű triódákkal az új Simply 845 az Unison Research integrált csöves erősítő a jelenlegi modellsorozat csúcsán, helyezett pozícióban áll. A Simply 845 közvetlen leszármazottja a Smart 845 mono végerősítőnek, ami úttörőnek számít a cég életében, mert ez volt az egyik első erősítő, amely a hatalmas 845 csövet hozta. Azóta sok víz lefolyt az audio-rajongók homlokán, mégis mindig, vagy talán annál is inkább, megkülönböztetett figyelemmel tekintettek az Unison Research termékeire. Az új Simply 845 a vállalat legjobb termékének nyomdokaiba lép, az Unison Research cégtörténet ikonikus darabjának jövőbeni pozíciójára pályázik. Egyszer már feltettük a kérdést …”melyik második legyen az első?”… mert előfordult már az audio-történelemben, hogy nem a csúcsmodell lett népszerű, hanem az utána következő. Lássuk!

Teljesítmény: 2 x 23 Watt
Frekvenciamenet: 20 Hz – 50 000 Hz (+0 dB, -1dB 12W)
Negatív visszacsatolás: 14 dB
Bemeneti impedancia: 47k Ohm / 100 pF
Kimeneti impedancia: 6 Ohm
Méretek: 370 x 260 x 570 mm
Tömeg: 30,5 kg
TRAFOMATIC AUDIO RHAPSODY PSE 300B INTEGRÁLT CSÖVES ERŐSÍTŐ TESZT

KLASSZIKUS ERÉNYEK EGY MODERN CSOMAGBAN

Miközben a félvezetős technológia egyik újdonságot hozza a másik után, a csöves erősítőket egyre inkább a régmúlt idők elfeledett technológiájaként bélyegzik meg, a valóság szerencsére ennél jóval árnyaltabbnak bizonyul. A szerencsére kifejezést szándékosan használom, mert véleményem szerint a vákuumcsövek a zenelejátszás számos területén még mindig jobbak, mint tranzisztoros testvéreik. Itt van. Kimondtam.

bartimex
2023.08.28 17:37
Ruark R410 – Beugró a nagypályára

A Ruark egy kellemes retro-modern megjelenésű all-in-one modellt rakott össze, amivel nem titkoltan olyan márkákat szeretne megszorítani, mint a KEF, a Naim vagy a Sonos.

bartimex
2023.08.20 15:04
Trafomatic Head 2 teszt - SoundNews.net

Az emberiség mindig is vágyott arra, hogy új helyeket, új szenzációkat fedezzen fel, áttörve a határokat és túllépve a formális elképzelések korlátain. Az én utazásom 2021 decembere körül kezdődött, amikor én és egy csapat audioőrűlt elindultunk egy hosszú útra, amely során találkoztunk Rockna és az Audiobyte csapatával. Megnéztünk néhányat a legújabb alkotásaik közül, és persze összeismerkedtünk és megosztottunk néhány titkot az iparág legokosabb elméivel. Ez volt a második utam a Rocknához, és már akkor tudtam, hogy az egyik legjobb akusztikával kezelt teremben fogjuk tesztelni az új hangszórókat, amit eddig hallottam és láttam. Lassan elkezdtük a hallgatásunkat, kipróbáltunk néhány polcsugárzót és álló hangfalat, de a megszokott hátul-fekete Rockna Rancor végerősítő helyett egy gyönyörűen megmunkált csöves erősítőt láttunk, amely olyan fényesen ragyogott a sötét környezetben, hogy azonnal felkeltette a figyelmünket! Gyönyörű fényes fehér színban pompázott, de ahelyett, hogy dívaként szólt volna, hihetetlen erővel támadta a dobhártyánkat, miközben szorosan kontrollálta a hangszórókat. A fényes fehér egységről később kiderült, hogy egy Trafomatic EOS végerősítő, amely mindannyiunkban pozitív nyomot hagyott.

Cambridge Audio DacMagic 200M bemutató - HiFiReport

A Cambridge Audio DacMagic készülékei mindig is népszerűek voltak a felhasználók körében. Folyamatosan fejlesztik a kínálatot. Ebben a bemutatóban a legújabb DacMagic 200M-ről lesz szó, ami az MQA technológiával egészítette ki a 32 bites 768 kHz PCM dekóder képességeit. Számítógép USB bemeneten kívül optikai és koaxiális forrásokat tud fogadni, ezen kívül a Bluetooth is rendelkezésre áll.

Denon DRA-900H és X1800H – Dupla dinamit

A Denon egy sztereó és egy több csatornás 8K AVR modellel bővíti kínálatát, amelyek kiemelkedő audió és videó minőséget, valamint számos felhasználóbarát funkciót ígérnek.

bartimex
2023.08.25 06:42
FiiO FT3 fejhallgató teszt

A FiiO FT3 a gyártója elképzelése egy kiforrott otthoni hifi fejhallgatóról. Viszonylag kedvező árához minőségi hangzás társul, ami elcsépelt kifejezés, most mégis helytálló. Komolyabb, elmélyült zenehallgatásra is alkalmas, miközben szolgáltatásokban a drágább riválisokra emlékeztet. Szokatlanul életteli, holografikus karaktert nyújt, ami konkrét előd nélküli terméknél, ennyire telített kínálatban nem kis szó.

 

MEGJELENT A LUMIN D3! - KULCS AZ AUDIOFIL DIGITÁLIS ADATFOLYAMKEZELÉSHEZ

Megjelent a Lumin D3! - Kulcs az audiofil digitális adatfolyamkezeléshez

  • A legújabb proceszszor rugalmasabb újramintavételezési lehetőségeket kínál
  • Új, SABRE ES9028 pro alapú digitális/analóg jelátalakítási konfiguráció
  • Teljesen szimmetrikus felépítés, xlr kimenetek a csúcskategóriás p1-ből átvett felületkezelés
  • Dsd256/pcm384 formátumig minden támogatott formátum fel- és leskálázása
  • Airplay 2 kompatibilis
  • Tidal connect
bartimex
2023.08.22 10:04
iFi Audio NEO Stream – STREAMER ÉS DAC

Azt mondani, hogy az iFi Audio a kompakt Hi-Fi megoldások szorgalmas gyártója, talán túlzott szerénység lenne, ugyanis a márka már évek óta a technikai fejlődés meredek felfelé ívelő pályáján halad. Az eredmény pedig, egy sikeres eszköz sorozat, amelyek mind a fiatalabb, mind az idősebb zenekedvelők számára vonzó a zenei file-ok reprodukálása során.

ELECTROCOMPANIET ECM1 MKII HÁLÓZATI LEJÁTSZÓ ÉS DAC

Az idén 50 éves fennállását ünneplő norvég vállalat Classic Line gyártmányainak sorában lévő High-End DAC és Music Streamer valódi gyöngyszem. A cég hihetetlennek tűnő sikertörténete egy 2 x 25 Watt teljesítményű erősítővel kezdődött, amelyet napjainkban is, széles körben, a világ legjobbjai között emlegetnek. A most bemutatásra kerülő Electrocompaniet ECM 1 MkII hálózati játszót úgy tervezték, hogy a zene-szeretőt sok mindennel megjutalmazza, de a lényeg, hogy a streaming szoftvernek és egy új tervezésű alkalmazásnak köszönhetően veszteségmentesen tud lejátszani nagy felbontású digitális fájlokat. Az Electrocompaniet mérnökei egy nagyon modern gyártási környezetben mindent az alapoktól kezdenek készíteni. Azt nem mernénk állítani, hogy csakis ez az egyetlen módszere a jó hangzás elérésének, de lehet benne valami.

bartimex
2023.08.18 06:34
Ruark R1 és Ruark R1s rádió teszt

Az idei év legcukibb hangrendszereiről lesz szó. Csak rádiók, de különlegesek. A nagyáruházakban elérhető, zörgő dobozos, krómozott dobozkáktól eltérően ezek masszívabb minőségűek. Formatervük angoloktól származik, így a polcon vagy a konyhapult sarkán jól mutatnak. Viszont ami fontosabb: sokkal jobban szólnak, mint amit a kis méret alapján sejteni lehetne. Jöhet egy kávé?

 

 

Cambridge Audio MXN10 vs Bluesound Node összehasonlítás - Whathifi

A Cambridge Audio MXN10 vagy a Bluesound Node a legjobb belépő kategóriás hálózati lejátszó? A feltörekvő csillag átveszi a vezető helyet a budget kategóriában.

A zenei streamer vagy más néven hálózati lejátszó ideális választás mindenki számára, aki fejleszteni szeretné a rendszerét. Vezeték nélküli lejátszással és sokféle online tartalom hozzáféréssel bővítik a lehetőségeket az általuk telhető lehető legjobb hangzásminőségben.

bartimex
2023.08.16 16:23
Rose RS201E bemutató - AVForums

Bevezetés:

A Rose RS201E egy minden az egyben hálózati lejátszó. Zsúfolt piacon kell megállnia a helyét. Árban alatta van a Naim Uniti Atom, Cambridge Audio EVO150 és NAD M10 uralkodó típusoknak, de fej-fej mellett halad például a Quad Artera Solus Play lejátszóval.

A legelső leküzdendő akadály az ismertség, amivel meg kell küzdenie. A többi fent felsorolt márkanévről már biztosan hallott mindenki, mi indokolná azt, hogy kíváncsi legyen bárki egy új belépő képességeire?

Bár a HiFi Rose viszonylag új márkanév az Egyesült Királyságban, de a gyártó, a Citech koránt sem az. A dél-koreai székhelyű cég az elmúlt néhány évben folyamatosan fejleszti az audió kínálatát. Ez felkeltette a brit Henley Audio figyelmét is, és importálni kezdték a készülékeket. A Rose folyamatos piaci erősödése azt mutatja, hogy igen ígéretes lehetőséget lát bennük mindenki.

McIntosh MA352 bemutató - The Speaker Shack

Az eltelt évek alatt számos híres márkanév sok kiváló készüléke érkezett hozzám véleményezésre. Krell, Audio Research, Dan D’Agostino, és persze McIntosh is díszítette a nappalimat. Minden alkalommal lenyűgöztek a nagyszerű hangjukkal és a megjelenésükkel. Annak ellenére, hogy a kinézet nem befolyásolja a hangzást, azért minden bizonnyal segít még a drágább készülékek kiválasztása esetében is. A McIntosh MA352 megjelenésére nem lehet panasz. A nagy kék VU műszerek, az alulról megvilágított elektroncsövek gyönyörű látványt nyújtanak.

bartimex
2023.08.09 16:13
FiiO M15s hordozható zenelejátszó teszt

Mikor azt hinnénk, hogy a hordozható zenelejátszók nem tudnak újat mutatni (mert az okostelefonok kiszorítják azokat), váratlan szereplő érkezik a szerkesztőségbe. A FiiO M15s több tekintetben feszegeti a DAP kategória határait. Bőven az M17 ára alatt olyan funkcionalitást és hangélményt nyújt, amivel még kritikusokat is a székhez szögez. Miért vehető komolyan, amit tud és pontosan kinek való az M15s?

 

 

bartimex
2023.08.09 11:17
Sonus faber Amati G5 bemutató - The Ear

Az Amati G5 egy nagyon is modern stílusú álló hangfal, annak ellenére, hogy a Sonus faber Homage szériájának tagja. Úgy tűnik, több közös vonása van azokkal az elődökkel, amelyek tiszteletére épült. Az első Guarneri amit 1993-ban mutattak be szintén lant forma volt, igaz annak teljesítménye, és az átvitele még koránt sem volt olyan széles, mint az új ötödik generációs verziónak.

bartimex
2023.08.03 12:45
Cambridge Audio MXN10 bemutató - WhatHiFi

Nem minden a méret. Akár hangfalról, akár DAC-ról vagy éppen Bluetooth hangszóróról beszélünk, nincs egyértelmű összefüggés a méret és a teljesítmény között. A nagy, és nehéz eszközöknek is megvan a saját felhasználás módja, de az aktuális trendek szerint a méret nem feltétlenül meghatározó a hangminőség szempontjából. A neves gyártók tudják, miként lehet a lehető legtöbbet kihozni a kevésből is.

bartimex
2023.08.02 18:02
Aurender A20 bemutató - HiFiReport

Az Aurender a csúcskategóriás digitális hálózati lejátszók egyik úttörője úgy a tervezés, mint a gyártás tekintetében. Az első termékeik egyszerű digitális futóművek voltak beépített DAC nélkül, ami akkoriban meglehetősen merész megközelítésnek hatott. Aztán kiderült, hogy milyen bölcs előrelátásnak bizonyult. Napjainkban a digitális streaming vezető márkanevei közé tartozik, és a jó hírnevük nem a véletlen műve.

bartimex
2023.08.01 13:30
Onkyo TX-RZ70 erőpróba

2020 alaposan bemutatott az ázsiai hifi gyártóknak is. Az alkatrészellátás ingadozása és nyersanyaghiány sok pletykát indított az Onkyo házimozi erősítők kapcsán. Nem tudtuk, hogy átvészelik-e a járványhullámot, vagy annak következményeit. Ám ahogy a Gyűrűk Urában is, végül eljött a felmentő sereg, kelet felől. Eltöltöttünk néhány órát az Extreme Audio bemutatótermében, a vadonatúj Onkyo TX-RZ70 társaságában.

 

 

bartimex
2023.08.01 08:20
Bluesound NODE X streamer beszámoló

A Bluesound NODE streamer már évek óta az egyik legnépszerűbb lejátszó a ‘belépő’ kategóriában. Az árak elszállása miatt egyre kevésbé jó érzés belépőnek hívni, ugyanis évekkel ezelőtt cirka feléért mentek az akkori NODE-ok. Igaz, hogy nem is szóltak így, nem is pont ezt kínálták funkcióban, de az biztos, hogy az árazás szép lassan emelkedik és ezzel a kategória határok is megváltoznak.

Ezt a cikket a GedeonAudio.hu portál engedélyével, tartalmi változtatások nélkül közöljük. 

 

bartimex
2023.07.31 10:04
Primare CD35 csoportteszt - HiFiChoice

A zászlóshajó nem csak streaming modul beépítési lehetőséget, és modern DAC modult tartalmaz.

Amennyire letisztult és minimalista, olyan aprólékosan kidolgozott svéd építési minőség. A Primare moduláris fejlesztési ötlete nagyon rugalmas, és nagyon skandináv belső harmóniát áraszt. Ha például a csoport tesztben szereplő Primare CD35-be SM35 Prisma modult épít, hálózat lejátszás funkcióval bővíthető. De arra is van lehetősége, hogy a DD35 transzportot választva megkapja a legjobb CD futóművet, és külső DAC-hoz csatlakoztassa. Bárhonnan közelít, kiváló alapokra építkezhet.

bartimex
2023.07.29 17:20
Focal Vestia N°2 álló hangfal teszt

A Focal a Chora és az Aria közé pozícionált Vestia szériájából eddig az egyetlen állványos hangdobozt a Vestia N°1-et sikerült bemutatnunk, ami lazán meg tudta erősíteni a márkába vetett hitünket. Három modell található álló kivitelben, amelyek közül most a legkisebb, Vestia N°2 érkezett a szerkesztőségünkbe, ami a nagyobb szobával rendelkező igényes zenehallgatókat célozza meg.

 

 

McIntosh MC3500 MKII és C12000 bemutató - Whathifi

A McIntosh az első erősítőjét 1949-ben gyártotta, ezért egyike a világ legrégebben működő audió márkaneveinek. Az időpont a még tranzisztor piaci megjelenése előtt volt, ezért értelemszerűen elektroncsöves erősítőről beszélünk. A tranzisztor első jól működő verzióját egyébként három amerikai fizikus, John Bardeen, Walter Brattain és William Shockley, a Bell laboratóriumban építette meg, amiért 1956-ban fizikai Nobel díjat kaptak.

Bluesound NODE X hálózati zenelejátszó teszt

A Bluesond a NODE termékcsaláddal elárasztotta a piacot megfizethető és bőven elfogadható minőségű streamereivel. Kaptunk egy olyan szériát, ami tökéletesen megfelelt a középkategóriás szintű zenehallgatás ismérveinek, könnyű megbízható kezelést és az átlagnál jobb hangot. A NODE X streamer a Bluesound 10 éves évfordulóját ünnepli más belsővel, mint az előző széria. Más lett a DAC chip, TI Burr-Brown helyett Sabre 9028Q2M felel a digitális adatok átalakításáért, a többi lényegi dolog nem sokat változott, a kinézet maradt ugyanaz.

 

 

bartimex
2023.07.20 16:40
Sumiko Amethyst bemutató - HiFiChoice

Teljesen fekete annak ellenére, hogy egy ibolya színű kvarcról nevezték el.

A Sumiko 1982-ben mutatta be az első hangszedőjét, és azóta is mindegyiket Japánban, kézzel építik. A cég mindig arra törekedett, hogy a modern technológiát ötvözze a gyakorlati követelményekkel úgy, hogy egy zenei, hosszan hallgatható bemutatás mód legyen a végeredmény. A legkedveltebb szériájuk az Oyster mozgó mágneses hangszedő család, ami a valódi pénztárca barát belépő kategóriától már kínál választási lehetőségeket. A paletta csúcsa a bemutatóban szereplő Sumiko Amethyst, ami egyike napjaink legmerészebb MM projektjeinek. A tömör Line-Contact tű egy 0,5 mm-es alumínium tűszárhoz van rögzítve. Az Amethyst olyan mechanikusan megerősített házba van felépítve, ami eltér a széria kedvezőbb árú Rainier, Olympia, Moonstone és Wellfleet modellektől. Ezen felül a generátor is eltér, így nagyobb dinamikára képes alacsonyabb zajszint mellett. Jó dolog, hogy a Sumiko a tűt cserélhetőre tervezte, így kedvezőbb áron lehet üzemben tartani. A cseretű típusa RS Amethyst. A gyártó azt állítja róla, hogy a mozgó tekercses hangszedők felbontását kínálja.

Cambridge Audio AXN10 bemutató - Stereonet

A Cambridge Audio arról ismert, hogy olyan kiváló alsó és közép kategóriás készülékeket épít, amik az audiofil ranglétra nagyszerű belépői. Az 1990-es években kezdődött a trend a megfizethető DAC és CD lejátszókkal, meg az erősítőkkel, de letették a névjegyüket a hálózati lejátszók piacán is. A CNX V2 például elismerten jóval az árkategóriáját meghaladó értéket képvisel.

A cég a közelmúltban két új streamert dobott piacra, amik a piac legkedvezőbb árkategóriáját célozzák, az MXN10, és a bemutatóban szereplő AXN10 típusokat. Ha a két egységet összehasonlítjuk, a legtöbb helyen az olvasható, hogy csak a méretükben különböznek.

Sumiko Wellfleet bemutató - Soundstegeaccess

2018-ban a Sumiko négy új belépő taggal bővítette a népszerű mozgó mágneses Oyster sorozatát. Ezek közül három, a Rainier, az Olympia és a Moonstone cserélhető tűvel épült, amik egymással is felcserélhetők. Mivel a különbség csak a tű, lehetőség van arra, hogy a Rainier akár a Moonstone-ra frissüljön néhány mozdulattal. Az Amethyst volt a negyedik újdonság, ami az MM hangszedők csúcsán helyezkedik el a kínálatban, de ennek tű szerelvénye nem kompatibilis a másik hárommal. Volt egy nagyobb árhézag a kínálatban a Moonstone és az Amethyst között, ahová a Sumiko Wellfleet MM hangszedőt illesztették be. A Moonstone árán felül fizetendő 150 extra dollárért egy 0,3×0,7 mm-es elliptikus tömör tűt kap, ami egy 0,5 mm-es alumínium tűszárra van rögzítve.

Sonus faber Amati G5 bemutató - HiFi News Exclusive

Meggyőző háttér történettel, kifogástalan mérnöki munkával, és elképesztő megjelenésükkel ezek az „ötödik generációs” olasz hangfalak sokat ígérnek – és vajon betartják? Certo!

A Sonus faber Amati G5 a négy tagból álló Homage kollekció csúcsát foglalja el. Az olasz Cremona városának hangszer gyártás múltja előtt tisztelegnek vele. Nem csak a nevében, de az alapanyagok kiválasztásában és a lant formával is ezt hangsúlyozzák.

Pioneer SX-N30AE hálózati sztereó erősítő teszt

Jó pár sok mindent tudó készülék került már a kezeink közé és a füleink elé, ahol nem kell a kábelekkel bajlódni, mindent szolgáltatást belezsúfoltak, amit lehetett. Most sikerült egy olyan Pioneer svájcibicskára találnunk, ami még az eddig tesztelteken is túltesz tudásban, és amit SX-N30AE névre kereszteltek el. Felsorolni is nehéz, mi mindent sikerült belepakolni kezdve a phono előerősítőn át a DAB és az FM rádióig, kétsávos WiFi, Bluetooth, Spotify, TIDAL, Deezer és TuneIn streaming szolgáltatások, Chromecast, MQA és egy 2x135 W teljesítményű erősítő koronázza meg a képet.

 

 

bartimex
2023.07.11 07:53
T +A Solitaire T bemutató - Stereo

Új ajtók tárulnak fel ezzel a zárt dinamikus fejhallgatóval, amely minőségi zenehallgatást ígér úgy otthoni mint mobil alkalmazás esetére. A T+A Solitaire T Bluetooth HD és automatikus zajkioltás funkcióval is fel van szerelve.

Hogy a történetet az elejétől kezdjük, a herfordi székhelyű T+A a fejhallgatók piaci bevezetését fordított stratégiával végezte. Elsőként megtervezték a Solitaire P zászlóshajót, majd röviddel azt követően bemutatták a Soliraire P-SE felső kategóriás modellt. Mindkettőben magnetosztát planár technológiát alkalmaztak.

bartimex
2023.07.06 20:15
Elac Concentro S503 bemutató - Hifinews

Az Elac Concentro S503 a sorozat egyetlen kompakt méretű állványos hangfala. Azok számára, akik a neves német gyártót kísérletező ipari formatervezőként skatulyázták be, a Concentro széria bizonyítja, hogy tévednek. Itt olyan íves és organikus megjelenésű hangfalak találhatók, amik a finoman kidolgozott Vela sorozaton messze túlmutatnak.

System Audio saxo sub 10 aktív mélyláda teszt - AV-Online

A System Audio hangfal kínálata sokféle igényt kielégítően széles, közülük jó néhányat már megismertünk és megismertettünk a Kedves Olvasókkal, ám szubládából mindössze kettő szerepelt a palettán, a saxo sub 10, és a legend sub 12, melyekhez a nemrégiben bejelentett Silverback Sub Solo és Silverback Sub Duo csatlakozott. Az idei évet a korábban forgalomba kerültek közül a kisebbik, saxo sub 10 társaságában töltöttük, alaposan megismertük, erről szólnak a következő sorok.

 

 

bartimex
2023.07.03 16:12
Primare SPA25 bemutató - Allhomecinema

Az elmúlt néhány évben a neves svéd gyártó a sztereó rendszereinek megújításával foglalkozott. A Primare SPA25 Prisma AV receiver bemutatásával tértek vissza a házimozihoz. Az eltelt idő alatt sok minden változott a térhatású hangélmény világában. Vajon sikeres lesz a visszatérés?

Sonus faber Olympica Nova I bemutató - TechAudiophile

A bemutatás előtt fél hónappal kaptam egy titokzatos csomagot a Sonus fabertől. Korábban megkerestek, és felkértek a bemutató megírására, emellett fényképeket is készítenem kellett minden oldalról egy akkor még titkos hangfalról. Elismerem, hogy volt ebben valami izgalom.

Korábbi kereskedőként tudom, hogy milyen fontos a titoktartás egy később bemutatásra kerülő termékkel kapcsolatosan. Nagy örömömre szolgált, ha olyan újdonságokat tesztelhettem, amik meglétéről még a saját alkalmazottaim sem tudhattak. Megtanultam, hogy milyen nehéz tartani a számat addig, amíg a szóban forgó termék gyártásba nem kerül. Miért nem lehet azonnal értesíteni egy újdonságról az üzleteket, az eladókat, a vásárlókat, és mindenkit? A válasz két szó: Késés a gyártásban.

bartimex
2023.06.25 17:33
Acoustic Energy AE520 hangfal teszt

Az Acoustic Energy AE500 szériáról évek óta lelkesedéssel beszélek, főleg az álló AE509 és AE520 modellekről, ez utóbbiról pedig még nem számoltam be részletesebben. Az AE509 az egyik favoritom a kategóriában, mind építési minőség, masszívság és karakter szempontjából egyedinek mondható, amire az AE520 rárak egy jó nagy lapáttal!

Ezt a cikket a GedeonAudio.hu portál engedélyével, tartalmi változtatások nélkül közöljük. 

Elac Debut Reference DFR52 bemutató - Litemagazin

Andrew Jones tervezte az Elac népszerű Debut sorozatát. A széria álló, polc és center hangfalakat is kínál. Az új Reference sorozat tagjait az elegáns kabinet kialakításról, és az új tervezési koncepciókról azonnal fel lehet ismerni. A különbség rendkívül szembetűnő, ha szemügyre vesszük az Elac Debut Reference DFR52 hangfalat, ami a gyártó ígérete szerint jelentős előrelépés a normál sorozat állójához képest. Nézzük, hogy teljesít a hallgató szobában.

bartimex
2023.06.20 07:01
Heed Audio nyílt nap

A Heed Audio termékek magyarországi forgalmazójaként mi is meghívást kaptunk június 17-re a Heed Audio nyílt napjára. Az egész napos rendezvénynek "AP Klub" fatázianéven jelentős hagyományai vannak, azonban a pandémia miatti hosszú kényszerszünet óta ez volt az első ilyen találkozó.

Sonus faber Olympica Nova III bemutató - Soundstageultra

A világnak nagy szüksége van egy nagyszerű hangfalra, ami párban 15.000 dollár alatt beszerezhető. Több audiofil barátom ezt az összeget egyáltalán nem sokallja. A nem audiofil barátaim pedig elképesztően soknak tartják. Valószínűleg nem kell hosszan keresgélnie a neten, hogy találjon olyan ítészt, aki úgy vélekedik, hogy tizenötezer dollárért túl sokat nem szabad elvárni.

Valójában mennyit lehet elvárni ennyi pénzért? Én azt hiszem megtaláltam a helyes választ. A Sonus faber Olympica Nova III az elvárásaimat új szintre emelte azzal kapcsolatban, hogy mi várható el egy 13.500 dollárba kerülő hangfalpártól.

bartimex
2023.06.15 06:20
Exposure 3510 sztereó erősítő teszt

Már két év eltelt azóta, hogy hírül adtuk, a brit Exposure megújította 3000-es szériáját, és azóta vártunk arra, hogy közelebbről megismerjük a sorozat legalább egy tagját. Főleg annak tudatában, hogy 10 éve, az akkori hasonló kaliberű elektronikák a műhelyükből elég mély benyomást tettek ránk. Az Exposure most a 3510 sztereó erősítő segítségével mutatja meg azt, hogy mit is jelent náluk a legmagasabb szint az integrált erősítők terén!

 

 

bartimex
2023.06.13 20:03
Primare A35.8 bemutató - Stereophile

Amikor 1999-ben a Bow Technologies Wazoo integrált erősítőjéről írtam bemutatót, a háttér információk keresése közben kiderítettem, hogy Bo Christensen korábban már alapított egy másik audio céget. Ez volt az első találkozásom a Primare márkanévvel. Az eltelt évek alatt a kiállításokon többször láttam a készülékeket, de azok valahogy soha nem tudták felkelteni az érdeklődésemet. Aztán a legutóbbi EISA sajtó összejövetelen értesültem a Primare A35.8 nyolc csatornás végerősítőről, rögtön lázba hozott, mert amolyan multi csatornás érdeklődésű típus vagyok. Így utólag, már örülök, hogy részt vettem azon a sajtótájékoztatón.

bartimex
2023.06.13 08:40
Canor AI1.10 erősítő teszt

A szlovákiai gyárlátogatás óta tűkön ülök, hogy végre teljes egészében megtapasztalhassam a Canor erősítők élményét, egészen a kicsomagolástól kezdve a járatáson túl a végső ítélkezésig! A pillanat nem csak, hogy eljött, de már túl is vagyok rajta és ezen élményeimet igyekszem minél átfogóbban megosztani.

Ezt a cikket a GedeonAudio.hu portál engedélyével, tartalmi változtatások nélkül közöljük. 

Magnat MC 400 hálózati sztereó erősítő teszt

Egyesek szerint, ami minden tud, az semmire nem jó. Biztos, hogy mindig így van? Igen, a mindentudó "egydobozos" szetteknél számos negatívummal lehet szembesülni. De mi a helyzet az erősebb, kompromisszumoktól kevésbé szenvedő felső-középkategóriában? A Magnat MC 400 célja egyszerre sokrétű és modern. Csak egy pár hangdoboz szükséges hozzá, és indulhat a móka. Elsőre bonyolultnak tűnik, mégis jól átgondolt svédasztalként fogadja a zenefalatokra vágyókat.

 

 

bartimex
2023.06.08 13:23
Fiio R7 – MINDEN EGY KÉZBEN

Az R7 mindenhez csatlakoztatható, és bármilyen forrásból lejátszható, így egyedülállóan zseniális all-in-one megoldás a nagy felbontású zenehallgatáshoz.

A Fiio tavaly nagy lendületben volt, a kínai márka több kategóriában összesen 15 terméket mutatott be. A Fiio 2023-ban sem veszi le a lábát a gázról. A márka új kategóriákba merészkedik, és izgalmas kiegészítéseket vesz fel fejlődő portfóliójába, én pedig az eddig piacra dobott termékek közül az egyik leginnovatívabbal indítom a sort.

Sonus faber Sonetto I bemutató - HiFiReport

A hosszú múltra visszatekintő Sonus faber statusa rendíthetetlen, és a piac elismeri. Talán mert folyamatosan újítani próbálnak. A Sonetto sorozat fejlesztésekor amellett, hogy számos múltbéli esztétikai elemet alkalmaztak, modern kézműves technológiákkal ötvözték azokat. Ez teszi a bemutatóban szereplő Sonus faber Sonetto I-et egyszerre visszafogottan elegánssá, és gyönyörű nemes darabbá. Igen nehéz hozzá hasonlóan szép hangfalat találni ebben az árkategóriában.

NAIM ND5 XS2 – SZÜRKE FARKAS BÁRÁNYBŐRBEN

A minimalista Naim ND5 XS 2 a legrégebbi zenei streamerek közül való, de hangjáról ítélve nem úgy hangzik.

Cambridge Audio MXN10 bemutató - TrustedReviews

Bevezetés:

Az elmúlt néhány évben világossá vált, hogy a neves brit gyártó pontosan tudja, hogyan kell kiváló minőségű hálózati lejátszókat építeni reális áron. A Cambridge Audio MXN10 arra készült, hogy a zenei streaming örömét hozza el azok számára, akik belépő kategóriás rendszert birtokolnak, de nem akarnak sokat fizetni magáért a funkcióért. Ez jó, sőt dicséretes, de vajon megfelel-e a célnak?

Az MXN 10 már kapható. Az Egyesült Királyságban 449 Font az ára, ami nagyon versenyképesnek tűnik egy teljes funkciós hálózati lejátszóért még akkor is, ha az átlagosnál kisebb házba van beépítve. Úgy árban, mint méretben nagyon kevés riválisa van. Ezek együtt csak fél sikert jelentenek, mert senki nem szeret csalódni miután csatlakoztatta új szerzeményét a rendszeréhez.

bartimex
2023.06.02 14:03
Rose RS250A bemutató  - Hifinews

A koreai Citech Group töretlen lendülettel folytatja a HiFi Rose szélesvásznú színes kijelzős kínálatának bővítését. Ezúttal egy korábbi bevált médiaközpont modellt frissítettek. „A” verzió? Korábban már előfordult, hogy a japán AKM gyár 2020-as tűzesete miatt az addig futó RS150 készülékük helyett RS150B néven mutattak be frissített verziót.

 

Marantz Cinema 50 AVR – EGY RENDHAGYÓ TESZT

Ezzel az új megjelenésű házimozi-erősítővel a japán gyártó nem tesz mást, mint követi a változásokat.

Már csak azért is rendhagyó, mert egy kicsit feje tetejére állítottuk az eddigi menetet. Máris kezdjük a megszólalással. Mivel is tudnánk jobban tesztelni ezt a Marantz csúcskategóriás házimozi-erősítőt, mint egy kis könnyed zenével. Pontosabban Vivaldi A négy évszak című művéből a Tél fejezettel. A hegedűk trillázása, amit az erősítő gyönyörűen reprodukál, egyszerűen fenséges hangon szól; imádnivaló, ahogy a vonósokat drámaian elnyeli a teljes zenekari vihar…

Elac Varro Reference RS500 bemutató - Future Audiohile

Annak ellenére, hogy sok hangfalat neveznek teljes átvitelűnek, ténylegesen nagyon kevés képes arra, hogy kiérdemelje ezt a címet. Ha valóban teljes hangtartományt szeretne elérni, a 80 Hz alatti hangokhoz szükséges lehet egy mélysugárzó. A szubok elhelyezése néha nem egyszerű, mert oda kell tenni őket, ahol a legjobb a hangot, és a lehető leglineárisabb frekvencia átvitelt produkálják. Gyakran ez nehézségekbe ütközik. A megoldás egy rugalmasan állítható aktív mélysugárzó.

Az Elac Varro Reference RS500 a gyártó széles mélysugárzó széria kínálatának egy tagja. Kis és közepes méretű szobákba tervezték. Elfogadható az ára, elfogadható a mérete, és még jól is néz ki. Akár sztereó rendszerekhez is alkalmazható kiegészítés.

Magnat Transpuls 800A aktív hangfal teszt - AV-online

A Magnat olyan repertoárral rendelkezik, amit minden hifi gyártó megirigyelhet. Hangfalspecialisták maradtak továbbra is, de az elektronikák terén is letették a névjegyüket az asztalra. Mi maradtunk a cég fő mezsgyéjén, tehát az előbbiből került ismét egy a szerkesztőségünkbe, ami a Transpuls sorozatuk legújabb, és egyben legkisebb modellje.

AVM EVOLUTION CS 5.3 hálózati sztereó erősítő teszt

Az AVM berendezéseket három minőségi kategóriába, az Inspiration az Evolution és az Ovation szériába sorolták. Az AVM szintjén "belépő" Inspiration CS 2.3 integrált erősítő tesztelésekor magunk is meggyőződhettünk róla, hogy a német gyártó milyen magas szinten szeretné kiszolgálni az igényeket, most pedig a magasra tett léc mentén a középső osztály mindenesét, az Evolution CS 5.3-at teszteltük. Nemcsak megugrotta, magasan átvitte.

High End München 2023 – Stradivari újrahangolva

A Sonus Faber bemutatta a Stradivari hangfal újabb iterációját, amely zökkenőmentesen házasítja a legújabb technológiákat az olasz manufaktúra több évtizede érintetlen gyártási filozófiájával.

bartimex
2023.05.19 18:09
Primare A35.8 bemutató - Homecinemachoice

A Primare nyolc-csatornás erősítőjének az a célja, hogy egyetlen watt se menjen veszendőbe.

Nyolc csatorna? Amikor először megláttam a Primare A35.8 végerősítő adatlapját, azt hittem rosszul olvastam, mert a házimozi piacon a páratlan számokhoz vagyunk szokva. Márpedig a gyártó a rugalmas használhatóság érdekében a nyolcat tartja a megfelelő mennyiségnek akár a házimozi, akár a zenehallgatás a cél.

Elac Solano FS287 bemutató - Allhomecinema

Az Elac Solano FS287 jó választás, ha magasabb hangminőségre vágyik, de nem akar hatalmas hangfalakat bezsúfolni a nappaliba.

Audio Analogue Bellini Anniversary és Donizetti Anniversary bemutató - HiFiPlus

A történet 2020-ban a nagy lezárások idején kezdődött. Ekkor kaptam meg az Audio Analogue Bellini Anniversary előerősítőt és a Donizetti Anniversary végfokot tesztelésre. A rengeteg korlátozás miatt nem volt egyszerű átvenni két akkora ládát, amelyben az Ikea akár egy komplett konyhát is lecsomagol lapra szerelve.

De tegyük félre a sopánkodást, azok az idők szerencsére elmúltak. Az Audio Analogue az 1990-es évek közepén vált híressé a Puccini erősítővel. Tudnia kell, hogy ez az egy termék nem határozza meg az olasz gyártót, mert sokféle elektronikát gyártanak. A fél méretű kiváló AAdrive és AAdac digitális elektronikákról már korábban írtam bemutatót. Található a kínálatban lemezjátszó előerősítő, többféle integrált erősítő, és komponens elő és végfok is, ami ebben a bemutatóban szerepel. A legtöbben viszont a Puccini integrált erősítővel azonosítják a márkanevet.

bartimex
2023.05.12 10:13
Audio Analogue AAdac bemutató - Whathifi

Az Audio Analogue 1995-ben alakult, és azóta gyönyörű, kiváló képességű, de inkább visszafogott megjelenésű prémium elektronikákról vált ismertté. A toszkán székhelyű márka soha nem volt rivalda fényben, de ez nem jelenti azt, hogy a készülékeik kevésbé jók, ahogy ez majd a bemutatóból is kiderül.

bartimex
2023.05.10 11:39
T und A Solitaire P bemutató - AVForums

T+A Solitaire P egy nyitott hátlapú, sík mágneses, planár, fület körülölelő párnával épített fejhallgató. Nevezzük az ítész intuíciójának, de úgy vélem, sok olvasómnak több kérdése lenne vele kapcsolatban, amelyek nagy része az árára vonatkozik. Minden tőlem telhetőt megteszek majd annak érdekében, hogy segítsek tisztázni ezeket a kérdéseket.

bartimex
2023.05.09 12:19
Luxman L-509Z beharangozó

Az idei nyár legforróbb ajánlata a Luxman L-509Z lesz. Az AB-osztály zászlóshajó integrált erősítője komoly felújításokon ment át.

A LIFES a gyártó legújabb visszacsatolás rendszere, amely már bemutatkozott az M-10X végfokban, és az L-507Z integrált erősítőben. A korábbi ODNF kiváló tulajdonságait tovább javítva, a hangzás új dimenzióba lépett. Ez nem csak elcsépelt reklámszöveg, tényleg jelentős előrelépést értek el a színpad ábrázolás háromdimenziós bemutatás módjában.

CrystalSpeak Ultra Diamond és CrystalPower Ultra Diamond kábelek

Az ékszer-szerűen kifinomult és tökéletesen megkonstruált Crystal kábelek legújabb Ultra sorozata a maga nemében igazán különleges a gyártó történetében, mivel ezeknél a kábeleknél alkalmaztak először sodrott vezetőket.

bartimex
2023.05.07 10:18
Sonetto V bemutató - Hometheaterhifi

Az Európából származó hangfalak értékelés túrája a Sonus faber Sonetto V álló hangfalakkal folytatódik.

Ezek a gyönyörű kézműves hangfalak Olaszországban készülnek, és ízlésesen ötvözik a dió gazdag színét a polírozott alumíniummal, a kézzel varrott bőr betéttel. Mindezt egy kecses lant formában egyesítették, és a drágább szériából csepegtetett technológiákkal tették még vonzóbbá.

FYNE AUDIO – VINTAGE TWELVE F1-12 HANGSUGÁRZÓ TESZT

Nem elég két-három hét megismerkedni a Fyne Audio Vintage Twelve típusjelű, új hangsugárzójával. Kiértékelni és élvezni a kapott hangzást több hónapra és néhány „telitalálat” kategóriájú audio-komponensre van szükség. A legmodernebb hangsugárzó-technológiát felvonultató és korszerű akusztikai tervezést ötvöző retro-stílusú hangsugárzó, tisztelgés az audio-fejlődéstörténet aranykorszaka előtt. Gabriel O’Donohue műveleti igazgató, Stuart Wilkinson termékfejlesztési igazgató és Dr. Paul Mills mérnök igazgató a tervezési-DNS egy részében sok évtizedes hagyományokhoz hűek maradtak. Személyük és a szakmában eltöltött majdnem 50 év, a hangsugárzó fejlesztésben elért eredményeik garanciái az új termék „örökkévalóságának”.

Teljesítmény: 300 / 700 Watt (RMS)
Frekvencia átvitel: 24 Hz – 26 000 Hz
Érzékenység: 96 dB (2,83 Volt / 1 m)
Impedancia: 8 Ohm
Keresztezési frekvencia: 750 Hz (750 Hz – 26 000 Hz) +/- 3 dB
(2 500 Hz – 5 000 Hz) +/- 3 dB
Méretek: 1 102 x 572 x 591 mm
Tömeg: 77,1 kg
Luxman PD 151 Mark II bemutató - Stereophile

Luxman egyedülálló jelenség a Hi-Fi világában. A legtöbb csúcs teljesítményre törekvő márka egymással verseng az élvonal tervezés technológiákban, a történelmi múltra visszatekintő japán márka pedig inkább olyan készülékeket épít, amit én luxus felszerelésnek nevezek. Minden amit gyártanak gyönyörű, de nem csak a fülnek, de a szemnek és a kéznek is. Az eszközeik esztétikája szilárdan tartja az elmúlt évtizedek klasszikus audió berendezéseinek stílusát, például az erősítőik hangszín szabályzót tartalmaznak, ami úgy negyven évvel ezelőtt volt divat, de ugyanakkor napjaink legújabb technológiáit alkalmazzák.

HARBETH SUPERHL5PLUS XD HANGSUGÁRZÓ TESZT

A 2018-ban megjelent 40th Anniversary Edition sorozat sikere vitathatatlan volt. A kedvező piaci tapasztalatok kiértékelése után az angol cég kidolgozta az XD (eXtended Definition) termék vonalat, amely az ígéretek szerint minden korábbinál nagyobb teljesítményt, jobb integrációt és zeneiséget kínál.

A Harbeth vállalat történetében a legendás első modell, az 1977-ben megjelent, Harbeth HL-Monitor Mk1 volt, a SuperHL5plus XD ennek legfrissebb változata. Az alapmodell szerkezete és hangzása azóta óta több tervezési generáción keresztül alakult, a hagyományokhoz híven, mindig a BBC úttörő kutatásainak szellemében. Az „XD” az „extra definition” verzió magában foglalja a „felbontás javításának” jelentését. Az XD modellel az eddig összesen 45 lépésből álló gyártási folyamat 16 fázisra csökkent.

Teljesítmény: 100 / 150 Watt
Frekvencia átvitel: 40Hz – 20 000 Hz (± 3dB)
Impedancia: 6 Ohm
Érzékenység: 86 dB / 1W / 1m
Keresztváltási frekvencia: 3,5 kHz, 12 kHz (18dB / okt.)
Méretek: 635 x 322 x 300 mm
Tömeg: 15,8 kg
ELECTROCOMPANIET AW 800 M VÉGERŐSÍTŐ TESZT

Kevés márka bírja innovációval, mérnöki munkával, gyártási precizitással a magas hangzás-minőség töretlen biztosítását hosszú évtizedeken át, viszont az 1973-ban alapított Electrocompaniet norvég vállalat pont igen. Ötven éven keresztül a cég mindig nagy értékű termékeket kínált, amelyek sallangmentesek, tőlük egy erősítő megalkotása külön specialitás. A méltán híres gyártó most megjelent AW800M típusú végerősítője az alapoktól újratervezett, és a legjobb értelemben pozícionált „zászlóshajó”, amit teljes egészében saját üzemében készít. A készülék új topológiára építkezik, mono, sztereó és kettős erősítésű (bi-amp) üzemmódokat egyaránt kínál. Az AW800M a csúcsteljesítmény megtestesítője, azt az egyedi tervezési filozófiát és a jellegzetes hangzást őrzi, amelyről a cég világszerte elismert.

Teljesítmény (sztereó): 2 x 300 Watt 8 Ohm, 2 x 600 Watt 4 Ohm, 2 x 1000 Watt 2 Ohm
Teljesítmény (mono): 800 Watt 8 Ohm, 1500 Watt 4 Ohm, 2 200 Watt 2 Ohm
Frekvenciamenet: 0,5 Hz – 1,1 MHz
Teljes harmonikus torzítás: 0,001 % (1 kHz-en, fél teljesítményen mérve)
Jel-zaj viszony: < 2 μV (20 Hz – 20 kHz)
Csillapítási tényező: kisebb, mint 1000 (8 Ohm)
Méretek: 410 x 490 x 300 mm
Tömeg: 55 kg
bartimex
2023.05.05 12:29
Ayre EX-8 integrált erősítő/streamer

A gyártó korábbi 7-es sorozatának készülékei felváltó új 8-as modelljei közül az alapváltozat EX-8 Base után a fullos verzió is megérkezett hozzánk, amelyet vagy alapból meg lehet vásárolni, vagy másik lehetőségként az alapváltozat fokozatos bővítésével is össze lehet hozni.

Advance Paris A10 Classic integrált erősítő/DAC

A francia gyártó új A10 Classic hibrid felépítésű integrált erősítője a zeneiségével nagyon kedvező visszhangokat kiváltó és számos elismerést begyűjtő high-end X- i1100 által inspirálva született meg, a csöves előerősítő pedig a készüléket még inkább különlegessé teszi.

Az A10 klasszikus vonalvezetése időtlen eleganciát sugároz, a nagy és egyszerűségében is tetszetős ház pedig a két erősítő világot egyesítve egy ECC81/12AT7 elektroncsövekkel megépített előfokot és egy 2×130 Watt teljesítményű, A/B osztályú, ellenütemű kapcsolásos teljesítményerősítő fokozatot rejt magában.

bartimex
2023.05.05 08:33
Siltech Legend 380 kábel szett teszt

A Siltech Classic kábel családjának legújabb, Legend elnevezésű változata tulajdonképpen a gyártó vezetőszálak és a szigetelőanyagok terén végzett több mint 30 éves intenzív kutató-fejlesztő munkának összegzését és egyben a vadonatúj G9 ezüst-arany ötvözet vezető debütálását jelenti, szóval egy minden szempontból érdekes és izgalmas bemutatkozás.

Kategóriagyilkos – Onkyo TX-RZ50 AV-erősítő teszt

Jó sokat vártunk jelenlegi tesztünk főszereplőjére, mivel az utolsó modellek megjelenése óta időközben volt világjárvány, chiphiány és a gyártó anyavállalata is csődöt jelentett. A gyártó AV részlegét azonban felvásárolták, így az utóbbi nem érintette az új modellek megjelenését, de ennek ellenére is közel, két év telt el az első bejelentés és a valós megjelenés között. Utólag azonban megérte a várakozás, mert az új Onkyo TX-RZ50 egy igazi kategóriagyilkos mozigép lett.


Az RZ50-re az Onkyo korábbi 800-as sorozatának új modelljeként tekinthetünk, akár lehetne RZ850 is a típusszáma, de ahogy mostanában a többi gyártó is rászokott a rövidebb típusszámokra, úgy az Onkyo-nál
is ezt tették.

A Denon bemutatja a DNP-2000NE hálózati audio lejátszót

2023. május 2. - A Denon, a kiváló minőségű audioberendezések világhírű vezető gyártója bejelentette a DNP-2000NE hálózati audiólejátszó bemutatását – ez egy korszerű zenelejátszó, amely kiváló hangminőséget és sokoldalú csatlakoztathatóságot biztosít.

Úgy tervezték, hogy tökéletesen párosítható legyen a Denon PMA-1700NE erősítővel, de a korábbi években megjelent erősítőkkel is, mint a PMA-2500NE és PMA-1600NE, vagy bármilyen Hi-Fi rendszerrel, amelynek szüksége van egy kiváló minőségű audio streamerre. Nemcsak fekete és prémium ezüst színben, hanem grafit ezüst színben is kapható, így a PMA-A110 és DCD-A110 Anniversary modell jelenlegi tulajdonosai is kiegészíthetik rendszerüket a hozzá illő digitális médialejátszóval.

A DNP-2000NE tele van fejlett funkciókkal, hogy olyan magával ragadó zenei élményt nyújtson, mint semmi más.

Sonus faber Omnia bemutató - The Absolute Sound

Az Omnia a Sonus faber vezeték nélküli audió rendszere. Kisebb terekbe tervezték, mint például irodába, vagy olyan nappaliba, ahol nincs sok hely, de a tulajdonos nem akar lemondani az olasz hangfalgyártó klasszikus szemet gyönyörködtető stílusáról.

FiiO Q7 DAC és fejhallgató erősítő teszt

A FiiO tervezői fogták a zászlóshajó M17 hordozható zenelejátszót, és a DAP részt eltávolították belőle. A megmaradt funkciók is sok módon kihasználhatók, írásunk bemutatja, hogyan. Zsebméretű DAC hallatán öngyújtó nagyságú eszköz jut eszünkbe, de a FiiO Q7 finoman szólva nagyobb. A kategória maximumát akarja megtestesíteni. Tesztje után kijelenthető, hogy van rá esélye.

 

 

bartimex
2023.04.29 05:22
McIntosh MHA200 - AVForums bemutató

Általános bemutatás:

A McIntosh MHA200 egy fejhallgató erősítő. Talán furcsán hangzik, de nincs folytatás, tényleg csak egy elektroncsöves fejhallgató erősítő. Nem DAC, nincs előerősítő kimenete, amelyre a gyártó feldobott egy 6,3 mm-es aljzatot, majd elégedetten szemlélte a művét. Ennek az előlapja csak fejhallgató csatlakozásra van felkészítve, és annak meghajtására optimalizált. Hozzá képest néhány általam is véleményezett berendezés igazi svájci bicska, amit sokféle feladatra szántak. Az MHA200-at ezekkel szemben csak egy funkcióra tervezték.

bartimex
2023.04.28 07:22
Cambridge Audio MXN10 bemutató - AVForums

Kis doboz, nagy ötletek.

Általános bemutatás

A Cambridge Audio MXN10 egy kompakt hálózati audió lejátszó. Ez a kategória néhány embert (közöttük engem) soha nem szólítottak meg nagyon mélyen. Ennek két oka is van. az egyik az, hogy a streaming minősége nem ugyanaz, mint a CD vagy a vinyl. A gyártók persze sok mindent megtesznek. Néha külön házba szerelik őket, jobb tápot adnak nekik, meg minden, de az akkor sem olyan érzés, mintha a fizikai formátumot birtokolná. Aztán ott vannak a streaming erősítők, amelyek szinte felfalták a hálózati lejátszók piacát, és tetszetős megjelenésük mellett némelyiknek egész jó hangja van.

NAD C 3050 LE hálózati sztereó erősítő teszt

NAD C 3050 LE újragondolva régi külső, modern belső tartalommal. A NAD is (kénytelen?) követni a mai trendeket, gondolt egy nagyot, és ha már 50 éves évforduló, akkor húzott egy merészet és digitális streamert (is) csinált az egyik legendájából, nevezetesen a 3050 erősítőből, C 3050 LE néven.

 

 

bartimex
2023.04.19 19:46
Pro-Ject X2 B lemezjátszó teszt

Még évekkel ezelőtt estem szerelembe a Pro-Ject X1 teljes esztétikájával és ár-érték arányával, ami szerintem a mai napig egy tuti vétel mind gyári hangszedővel, mind pedig szedő nélkül egy komolyabbal párosítva. Ennek a turbo változata az X2 és az X2 B verzió. Hozzám a B verzió érkezett, szóval a hozzá illő Pro-Ject Phono Box DS3 B előfokkal már mini xlr szimmetrikus összeköttetéssel is használható, ami nem szokványos megoldás még a gyártó kínálatán belül sem.

Ezt a cikket a GedeonAudio.hu portál engedélyével, tartalmi változtatások nélkül közöljük. 

PIONEER MARINE: VÍZRE TETTED MÁR A HAJÓDAT?

Ha igen, ha nem, még a nyári szezon előtt felfrissítheted hajód, motorcsónakod Hi-Fi rendszerét a Pioneer Marine termékcsaláddal.

bartimex
2023.04.19 17:16
Luxman L 507Z bemutató - Tonepublications

Elvis Costello Painted From Memory nagylemezét hallgatva nehéz elhinni, hogy ez nem egy méregdrága rendszer különálló egységekkel, hanem csak egy integrált erősítő. Amikor a zenerajongók nagy teljesítményre vágynak, de nem akarnak sok készüléket kerülgetni, vagy elektroncsövekkel bajlódni, én mindig a Luxman-t ajánlom. Külön tetszik a lehetőség, hogy beépített lemezjátszó előerősítője van, és a kedvenc DAC készülékemet csatlakoztathatom. A Luxman természetesen gyárt néhány elképesztő digitális eszközt is, hogy a familiáris hangzást biztosítani tudja.

bartimex
2023.04.18 19:44
SENNHEISER HD 660S2 – EGY FOKKAL FELJEBB

A Sennheiser folytatja a korábbi sikeres típus fejlesztését, aminek következő állomása a tökéletes referenciahanggal rendelkező HD660 S2.

bartimex
2023.04.18 19:30
Rose RS520 bemutató - HiFiNews

Az RS150B zászlóshajó hálózati lejátszó képességeit ötvözi a GaN-FET D-osztályú erősítéssel, ami az RA180-ban, a legnagyobb sztereó integrált erősítőjükben mutattak be elsőként. A Rose RS520 mindenki All-In-One készüléke szeretne lenni.

bartimex
2023.04.17 14:15
Lumin P1 streamer/DAC/előfok

Nagyon nehéz év mögött állunk, 2022-re nagyon sokan fognak keserű szájízzel visszaemlékezni. Nem szeretném tételesen felsorolni mindazt, ami velünk történt, vagy nem történt, inkább csak reménykedek abban, hogy mindenki el tudott bújni, legalább egy kis időre a kuckójába. Nekem ez a hely a zeneszobám volt, de bevallom őszintén, én tavaly jóval kevesebb alkalommal tudtam csak maradéktalanul átadnom magam a zene élvezetének.

bartimex
2023.04.16 08:14
A FiiO felkavarja a hifi világot

A főleg hordozható zenelejátszóiról, fülhallgatóiról és D/A konvertereiről közismert cég R7 néven jelentett be egy asztali célra szánt eszközt, amihez foghatót még nem láttunk. 8 funkciót tartalmaz egyetlen kis házba beépítve, helyi és hálózati lejátszóként, DAC-ként, előerősítőként és fejhallgató erősítőként egyaránt használható.

 

 

bartimex
2023.03.31 11:41
ROKSAN ATTESSA – EISA DÍJAS STREAMER

A Roksan’s Attessa kvartett legátfogóbban felszerelt komponense a phono, a vonal és a digitális bemeneteket kombinálja a BluOS streaming platformmal és végerősítővel.

bartimex
2023.03.17 15:53
Luxman D-07X bemutató - Qobuz Magazin

Egyedülálló digitális platform fizikai és dematerializált muzsikák hallgatásához.

A híres japán gyártó újabb DAC funkcióval rendelkező lejátszót mutatott be. A Luxman D-07X egy csúcskategóriás készülék, ami a klasszikus fizikális CD és SACD lemezek mellett az MQA-CD lejátszásra is képes. Digitális bemeneteinek köszönhetően akár egy hálózati futómű hangját is analógra tudja alakítani. Ez a kettős funkció lehetővé teszi, hogy úgy a fizikális, mint a dematerializált zenei gyűjteményét egy készülékkel hallgathassa.

bartimex
2023.01.10 13:03
HiFi Rose RA180 bemutató - Hifinews

A steampunk stílus és a luxus audió ötvözete. Az érintő kijelzős streaming készülékek mesterei megalkották a valaha látott leg rugalmasabb, és leg elképesztőbb analóg integrált erősítőt.

Bárki bármit mond a dél-koreai Szöulból származó HiFi Rose-ról, egy biztos. Pontosan tudják, mivel lehet magukra vonni az audiofil világ figyelmét. Elsőként építettek néhány hatalmas érintő kijelzős hálózati lejátszót, ami új kategóriát teremtett elsöprő mennyiségű funkcióval, most pedig itt van ez az integrált erősítő, ami minimum 15 másodpercre belefagyasztotta a szót az internetes fórumokba. Ez bizony óriási teljesítmény napjainkban! És azok a bloggerek akkor még nem láthatták az RA180 hátlapján a tizenhat hangszóró kimenet csatlakozót!

iFi Audio NEO Stream hálózati zenelejátszó teszt

Melyik az a streamer, amit beállíthatunk, hogy tökéletesen alkalmazkodjon akár a Roonhoz, TIDAL-hoz, HQ Playerhez vagy, csak úgy simán működjön a háttérben, ha netán egyiket sem használjuk? Az iFi megalkotta a NEO Streamet, ahol ezen lehetőségek mindegyike adott, még az ínyencek is elégedetten csettinthetnek, nem nagyon van olyan felhasználási területe, amire az iFi ne gondolt volna és ne lehetne rajta beállítani.

McIntosh MDA200 – Frissíthető prémium DAC

A McIntosh újdonsága cserélhető DAC modullal rendelkezik, ami többek között a márka zászlóshajó integrált erősítőjében is bizonyított.

Audio Research DAC9 - Enjoythemusic bemutató

Tavaly nyáron egy bemutató meghallgatáson vettem részt, ahol a hangfalakat Audio Research komponensekkel szólaltatták meg. A rendszer négyféle elektronikája közül engem a legolcsóbb ragadott meg a leginkább. Ez a készülék a bemutatóban szereplő Audio Research DAC9 digitális analóg konverter volt.

bartimex
2022.11.21 09:31
iFi xDSD Gryphon – HIFI A ZSEBBEN

Az iFi Gryphon egy számos bemenettel rendelkező magasfelbontású DAC/fejhallgató erősítő, ami vezetéknélküli kapcsolatra is képes.

Pro-Ject Phono Box S3 B – Szimmetrikus phono előerősítő

A Pro-Ject Box Design S sorozat új phono előerősítője a Phono Box S3 B, aminek az a különleges tulajdonsága, hogy egyaránt rendelkezik aszimmetrikus és szimmetrikus ki- és bemenetekkel.

Focal Bathys aktív zajzáras Bluetooth fejhallgató teszt

Ahogy egyre többen dolgoznak otthonról, fontosabbá válik a személyes szféra és a telekommunikáció. Zajos környezetben nehezebb koncentrálni, legyen az munka vagy kikapcsolódás. A Focal eddig főleg otthoni hifi kategóriában teljesítette ki fejhallgatós tudását. Vajon a high end szintűre csiszolt formaterv és hangszóró technológia mennyire állja meg a helyét, ha aktív zajkioltást nyújtó, mobil célokra szánt fejhallgatóba ültetik át?

bartimex
2022.11.10 09:02
McIntosh C22 MKV bemutató - Lbtechreviews

A legújabb McIntosh C22 sztereó elektroncsöves előerősítő nem teljesen új. Korábban láthattuk C70 néven, amit 2019-ben a gyártó 70 éves fennállása alkalmából újra kiadtak. A most futó C22 az ötödik generáció, amelynek megjelenése hajaz a C70-re. Az előlap felén megtalálható a festett üveg front panel, alatta pedig a mechanikus kapcsolók igazi retro hatást kölcsönöznek neki.

McIntosh MX100 AV processzor bemutató - Parttimeaudiophile

Miért foglalkozik a Part-Time Audiophile egy 11-csatornás McIntosh házimozi processzorral?Nem titok, hogy a csapatunk minden tagja zenerajongó, és elsősorban kétcsatornás rendszereken hallgatjuk a muzsikákat. Nálam otthon is van egy csodálatos sztereó rendszer, de a nappaliba TV készüléket, HDMI forrásokat és háttér hangfalakat is be kellett tennem a filmnézéshez. Ugye milyen egyszerű? Csak csatlakoztatom a videó forrásokat a processzor bemenetéhez, és a kedvenc erőerősítőmön aktiválom a Home Theatre Pass Through funkciót. A gyermekeim meg azonnal ott teremnek, és hallgatni kezdik a néha borzalmas minőségű tömörített hangot, amit a műholdas TV és a videó streaming szolgáltatók küldenek a kép mellé.

Sonus faber Olympica Nova II - Parttimeaudiophile bemutató

Nemrég volt alkalmam meghallgatni a Sonus faber Olympica Nova V hangfalat, amelyről egy Brian Hunters podcastban számoltam be, és Marc Phillips kollégámnál pedig a Lumina modellekhez volt szerencsém. Sőt, be kell valljam, korábban mikor saját részre kerestem hangfalat, komolyan szemeztem a Venere S korábbi modellel. Ám a Venere szépsége nem a tipikus Sonus faber hangzást rejtette, ezért végül is nem húztam meg a ravaszt, és más gyártó hangfalát választottam.

bartimex
2022.11.06 08:41
Audio Research I50 bemutató - Hifinews

Új idők hajnala? Az Audio Research új integrált erősítőt mutatott be hét év várakozás után. Az I/50 megtartotta a márkanév hangzás világát, de megjelenése új irányt mutat.

Silent Angel Munich M1 streamer teszt + Bremen B1 összevetés

 

A Silent Angel tesztjeim kiemelkedően jó hangulatban készültek és ennek a Bremen B1 streamer volt a fő oka! Zseniális ár-érték arányt kínál, ráadásul olyan karakterrel és precizitással, amit egyetlen egy alternatívánál sem tapasztaltam ebben az árfekvésben. Mi van viszont, ha a nagyobbik tesóját rakjuk mellé, a Silent Angel Munich M1 lejátszót?

Ezt a cikket a GedeonAudio.hu portál engedélyével, tartalmi változtatások nélkül közöljük. 

bartimex
2022.10.03 13:55
KLH Model Five hangfal teszt

A KLH Model Three hangdobozt nemrég mutattuk be, ismerkedésként a neves gyártóval, azon belül is a Model Collection sorozat legkisebb típusával. Ahogyan azt írtuk, a Model Five sikerén felbuzdulva hozta létre a gyártó ezt a Model Three hangfalat, ezért okkal voltunk kíváncsiak arra, hogy maga a Model Five miért is olyan népszerű több mint 50 éve!

bartimex
2022.09.15 07:03
SONOS SUB Mini – Kis test, nagy élvezet

A SONOS bemutatta új vezeték nélküli mélynyomóját, amely erőteljes, kiegyensúlyozott basszust ígér.

Cambridge Audio Alva TT V2 bemutató - Techradar

A Cambridge Audio sikeres próbálkozása a vinyl lemez lejátszás modernizálására.

Silent Angel Bremen B1 streamer lejátszó teszt

Az utóbbi pár évben minden streamer érdeklődésnél azt mondtam, hogy szívből csak a NODE-ot tudom javasolni a 200 000 ft,-os árfekvésben, hiszen funkciók és hangminőség szempontjából egy egyedi termékről van szó, viszont ezt is elérte a drágulás és a mai nappal már cirka 265 000 ft,-os cédulával versenyez a piacon. Hangját tekintve adott a karaktere, ezért is szoktam a koax összekötést ajánlani minimum egy próbára, ha van az erősítőben integrált DAC, hiszen egészen egyértelmű upgradet lehet így elérni. Viszont mi van, ha nem szeretnél ennyit költeni egy “futóműre” és/vagy nincs DAC-od, de a lehető legjobb hangot szeretnéd elérni, ráadásul kényelmes funkciókkal? Erre a hiányérzetre hibátlan válasz a Silent Angel Bremen B1 streamer, ami nem csak zseniális ár-érték arányt kínál, de olyan karakterrel, amit már évek óta vadásztam! 

bartimex
2022.11.06 08:49
LUMIN T3 – Helycserés támadás

A korábbi Lumin T2 modellt felváltó zenelejátszó egyesíti a márka legújabb feldolgozó rendszerét és a zászlóshajó X1 modelltől örökölt analóg szakaszt.

TRAFOMATIC RHAPSODY PSE 300B integrált erősítő bemutató

A Trafomatic bemutatta legújabb integrált csőves erősítőjét. A szerbek szokás szerint nem csupán a teljesítményre, hanem az esztétikára is odafigyeltek.