Menu

Cart
A+ A A-

Audio Pro Drumfire aktív Bluetooth hangrendszer teszt

A skandináv Audio Pro számos utat bejárt negyvenéves pályafutása alatt a hangsugárzó készítés palettáján, úgy tűnik, mindezek után a Bluetooth és multiroom készülékek és rendszerek mellett tették le a voksukat. A most megismert Drumfire tulajdonképpen mindkettőt nyújtja a számunkra, ráadásul úgy, hogy a más gyártók által sem kiaknázatlan piacon is tud újdonságot mutatni.

 

 

 

A "dobtűz" elnevezésű hangrendszer egy termetes darab, a magassága bő fél méter, mélysége 18 cm, a szélessége viszont 365 mm. Elsőre ránézésre azt is hihetnénk, hogy egy újabb gitárerősítővel van dolgunk, de mindenkit megnyugtatunk, hogy nem. Azért annyit megjegyzünk spoilerként, hogy ez a hangszer is azért nagyon szépen szól rajta. A Drumfire említett magasságát eleve kettő részegység adja, hiszen a mély és a közép/magas tartományt külön dobozba pakolták, az utóbbit ráadásul külön is meg lehet vásárolni. Mindehhez jön a már említett multiroom megoldás, valamint mindkét doboz aktív jellege, ezért csak a jelforrással kell összekötnünk, vagy hagyományos módon, vagy a Bluetooth segítségével. Nézzük hát szépen sorban a részleteket, amiket a svédek megálmodtak nekünk!

 

 

Az alsó szekcióban 200 wattos digitális erősítő hajtja a 200 mm-es mélyhangszórót, valamint 100 W a kettő darab 115 mm-es középsugárzót, mindegyik természetesen hosszúlöketű, a frekvencia-átvitel alja pedig 45 Hz, ami bőven megnyugtató, sokan nem is merészkednek lejjebb a hétköznapi felhasználás illetve tervezés során. A kettő darab magassugárzó 25 mm-es, ezeket is a 100 wattos erősítő hajtja, ami szintén D osztályú, itt 22 kHz a plafon. Szerintünk csak a supertweeter rajongók vagy a denevérek fanyaloghatnak a specifikáció hallatán. A dobozok hátoldalán lekerekített peremű reflexnyílások támogatják a hangok terjedését, a hátsó fal közelségét kerülni kell a meglehetősen nagy teljesítmény mellett.

 

 

 

A mélynyomó frekvencia-átvitele 30-120 kHz, a keresztváltási pont 50-120 Hz között választható, a fázis 180 fokban fordítható. A hangfal hátlapján találunk analóg 3,5 mm-es Jack és sztereó RCA aljzatokat, szintén RCA mélynyomó bemenetet, valamint Ethernet aljzatot, ezekhez jön még a WiFi és a Bluetooth, a lejátszható formátumok: FLAC, Apple Lossless, WMA AAC, MP3, hab a tortán az Audio Pro saját multiroom alkalmazása.

 

 

 

A fehér, fekete vagy szürke színben kapható Drumfire tehát képviselhet egy közepes nappaliban egy kompakt álló és aktív hangrendszert, ami a felső szekció (vagy az Audio Pro bármelyik más multiroom képes hangszóró) szaporításával teljeskörű multiroom rendszerré válhat.

 

 

 

 

A Drumfire máris elnyerte tetszésünket, pedig még alig voltunk túl a kicsomagolásán, ami bárkinek ujjgyakorlat, hiszen egyetlen dobozba csomagolták az egészet. A műbőr bevonatú, és kifogástalan kidolgozású készülékhez csomagoltak tápkábeleket, hiszen mindkét darabot külön hálózatról kell meghajtanunk, valamint egy kettejüket összekötő "drótot", RCA-t viszont nem. Ezzel is jelzik, hogy elsősorban a vezeték nélküli kapcsolatot támogatja az Audio Pro.

 

 

 

 

Kezelőszerveket is találunk a felső doboz tetején, ez is több, mint mutatós, még apró LED-ek is jelzik az aktuális forrást. Egy gyári, leheletvékony és átlátszó, védőfóliát azért el tudtunk volna képzelni rajta, mert a vezérlést szinte biztos, hogy nem innen oldjuk meg, a por viszont nem alszik. Apró, de hosszútávon hasznos kis megoldás lett volna, azonban a hiánya a kedvünket nem vette el a szeánsztól. Ráadásként a gyártó oldalán az egyik képen egy Motörhead hanglemez is látható, tehát elvárásaink között volt az, hogy a Drumfire, nevéhez méltóan nem csak háttér és könnyűzenélésre lett megalkotva.

 

 

 

 

Természetesen mi is áldozunk Lemmy emlékének, de bemelegítésnek Mike Oldfield - Songs of a Distant Earth című sci-fi albumát szántuk, ami az ismerkedés kezdő lépéseihez bármilyen közegben kiváló. Néhány dolgot le kell szögeznünk már az elején, ha nem szeretnénk egyik irányban sem meglepődni. A Drumfire nem egy játékszer, kategóriájában műgonddal van összeállítva, és nem csupán azért, hogy a külsejével nyűgözzön le minket. Oldfield első taktusai ugyan nem állították fel a szőrt az alkarunkon, de éreztük, hogy valami készül. A nagyobb termet és erő itt bizony időt igényel, amíg életre kel, hiszen ez a készülék nem csupán egy mutatós bútor szerepét akarja betölteni az otthonunkban, hanem a valódi szórakoztatásét, aminek az eléréséhez kell némi türelem. Egy 20 négyzetméteres szobában hallgattuk meg, ahol először kényelmesen érezte magát, majd azt tapasztaltuk, hogy szépen lassan kinövi a teret. Ebben az esetben is a magas és középszekció kelt először életre, aztán a mély is szépen, lassan csatlakozott hozzá, akkor azonban nem is akárhogyan. Az album végére a zene egységessé kovácsolódott, hatalmas térrel, dinamikával és erővel. Sztereó, tehát egy pár hangsugárzó esetében úgy van jól, ha a zene a két doboz között jelenik meg, itt ezt tulajdonképpen sikerült kieszközölnünk egyetlen darabbal. Azt nem állítjuk, hogy olyan jellege lenne, mint egy hasonló árfekvésű passzív hangsugárzópárnak, inkább azt, hogy jobb. Minőségben nem is feltétlenül, de izgalomban, pontosságban és egységben sokkal többet nyújt azoknál. A Drumfire esetében el kell felejtenünk a megszokott Bluetooth és multiroom dobozkákat, itt nagyágyúról van szó. Mosollyal az arcunkon nyúltunk hát a már említett Motörhead albumért, és az izgalmunk tovább fokozódott. Talán nem volt véletlen a külsejére vonatkozó gitárerősítő hasonlat, mert bizony ezen a stíluson még nagyobbat durrant a rendszer. Erőteljes dobok, pontos cinek és bőgőfutamok mellett bizony a megboldogult Lemmy is elénk lépett, a szájától pedig alig pár centire volt a mikrofon, mint ahogyan azt megszokhattuk tőle. A hangerőt megemeltük, a mély vágásán is állítottunk kicsit, a falhoz kicsit közelebb toltuk, mi pedig a másik irányba távolodtunk, mert már szinte a gyomrunkban éreztük az erőt. Ez bizony példás bemutatkozása egy olyan rendszernek, ami tulajdonképpen még be sem járatódott.

 

 

 

 

A kíváncsiság és az opció, miszerint a felső szekciót már külön is meg lehet vásárolni sarkallt minket is arra, hogy mi is próbára tegyük, mélyláda nélkül mit ér. Törést vártunk a teszt során, de tulajdonképpen nem következett be. Persze, az elsöprő energia és meggyőző mélyérzet elmaradt, de a szórakoztató és kerek jellege a hangnak mit sem veszített a varázsából. Ami szintén megdöbbentő, hiszen „csupán” azt a célt szolgálja, hogy multiroom esetében kisebb szobákba is eljuttassa a hangot, a főszerepet nem neki szánják. A lényeg viszont az, hogy a gyárilag csomagolton kívül még összesen 31 darabot (összesen 32 eszközt) vezérelhetünk az Audio Pro alkalmazással, ami szerintünk bőven elegendő.

 

 

 

 

Váltsunk is hát át gyorsan CD-játszóról mobiltelefonra, ahonnan természetesen csak a megfelelő applikáció letöltése után tudjuk vezérelni a Drumfire-t. Az alkalmazás relatív könnyen elérhető és használható, de néhány falba azért ütköztünk használat közben. A felső dobozon elhelyezett vezérlőgombok csupán azt a szekciót változtatják, az együttes, tehát mélysugárzóval együtt való vezérlést kizárólag az applikációval irányíthatjuk, akkor is, ha a korábban használt CD-játszó a forrás. Digitális világban élünk, ez a jelenség valószínű, hogy könnyen orvosolható, és már a tervezők tarsolyában van. A magas és mély hangszín mellett átnevezhetjük a hangszórót, akár ébresztést is időzíthetünk általa, a streaming szolgáltatások terén nincs hiány, ezeket a Bluetooth mellett az AirPlay vagy Spotify Connect funkciókkal érhetjük el. A szomszéd helyiségekbe nem csupán az eredeti forrásanyagot juttathatjuk el, az applikációval maradhatunk a nappaliban a hard rocknál, míg a gyereknek játszhatunk egy kis andalító muzsikát, hogy békésen szendereghessen. Amennyiben nagyon kötözködni akarunk, akkor még megemlíthetjük a két dobozt összekötő kábel hosszát, ami tulajdonképpen ellehetetleníti azt az opciót, hogy ne egymásra helyezzük őket. Végül is, együtt mutatnak a legjobban, tehát ez tényleg csak szőrszálhasogatás a részünkről.

 

 

 

 

Zeneileg az Audio Pro Drumfire kifogástalanul teljesít, de a külső alapján valahol ezt el is várjuk. A mélyek megfogottak, teltek, erősek és nincsenek szétmázolva, a kisebbik, külön opcióként is megvásárolható felső szekció pedig bőven hozza azt, amit ettől a mérettől elvárunk, ráadásul minden erőlködés nélkül, valódi térérzetet adva. Mindenképpen ajánlott vétel azoknak, akik nagyon jó hangminőséget akarnak pazar köntösbe bújtatva, mindezt pedig szeretnék elsősorban a mobiljukkal vagy tabletjükkel vezérelni.

Műszaki adatokTeljesítmény: 200+100 W
Frekvencia-átvitel: 45-22 Hz, mélyláda: 30-120 Hz
Hangszórók: 2 db 25 mm-es textil dóm magassugárzó, 2 db 115 mm-es középsugárzó, 200 mm-es mélysugárzó
Vezeték nélküli kapcsolat: Bluetooth, WiFi, AirPlay, Spotify Connect
Lejátszható formátumok: WMA, AAC, FLAC, Apple Lossless, MP3
Csatlakozók: Bluetooth 4.0, WiFi+Ethernet, sztereó RCA, 3,5 mm-es Jack, mélynyomó RCA
Méretek: 365 x 155 x 190 mm (D-1 hangszóró), 365 x 500 x 190 mm (mélyláda)
Színválaszték: fehér, fekete, szürke
Ár: 234 990 Ft
 

 

 

Mérleg

 

+ Erőteljes, precíz hang

 

+ Nagy hangerő

 

+ Egyedi és magával ragadó külső

 

Szubjektív vélemény

 

Hangminőség: 5
Kivitel: 5
Kezelhetőség: 4,5
Szolgáltatások: 4,5
Formaterv: 5
Ár/érték arány: 5

Forrás: AV-Online.hu

Két Slim Design AVR modellt mutatott be a Marantz

Az újdonságok kompakt alvázra épített, prémium alkatrészeket tartalmazó készülékek, amiket a Marantz hangmesterei úgy hangoltak, hogy azok a házimozi rajongók és zenehallgatók számára is érdekes legyen...

 

 

A MARANTZ NR1510 (5.2 csatorna) és NR1710 (7.2 csatorna) 4K Ultra HD AVR modellek, amelyek a helytakarékos kialakítás ellenére kiváló teljesítményt kínálnak. Az új készülékek azok számára lehet ideális választás, akik kevesebb hellyel rendelkeznek, de nem elégedettek a hangprojektorok által nyújtott hangminőséggel.

 

 

Mindkét modell támogatja a Dolby Vision, Hybrid Log-Gamma (HLG), eARC és ALLM szolgáltatásokat, kezeli a Dolby TrueHD és DTS-HD Master Audio állományokat. A fejlettebb modell esetében ezekhez többdimenziós objektum-orientált hangformátumok támogatása is társul, beleértve a Dolby Atmos, Dolby Atmos magassági virtualizációs technológiát, DTS: X és DTS Virtual: X szabványokat. Dolby Atmos magassági virtualizációs technológiája háromdimenziós hallgatási élményt biztosít a felhasználóknak dedikált szett nélkül, azaz nincs szükség külön magasság vagy surround hangsugárzókra.

 

 

Az újdonságokban nagy teljesítményű, diszkrét teljesítményerősítő szakasz található, amely 85W (NR1510) és 90W (NR1710) teljesítményt biztosít, s képes az alacsony impedanciával rendelkező hangfalak meghajtására. Az eszközök természetesen megbirkóznak a nagy felbontású (ALAC, FLAC, WAV) hangfájlokkal és kezelik a DCD 2.8MHz és 5.6MHz-es állományokat. Mindkét modell a legújabb HDMI technológiát alkalmazza. Mindegyik bemenet támogatja a legújabb video- és képformátumokat, beleértve a HDCP 2.3, 4K Ultra HD 60Hz videót, 4:4:4 Pure Color, Dolby Vision, HLG, High Dynamic Range (HDR10) és BT.2020 jeltovábbítást, míg az eARC (Enhanced Audio Return Channel) támogatás az objektum alapú hangátvitelt teszi lehetővé. A készülékek hozzáférést biztosítanak a népszerű streaming szolgáltatókhoz, s támogatják az Alexa, Google Home és Apple Siri asszisztenseket, így a HEOS alkalmazással a felhasználók a hangjukat használhatják különböző funkciók vezérléséhez. A Marantz újdonságai június közepétől lesznek elérhetők fekete, vagy klasszikus ezüst-arany kivitelben.

 

Forrás: Sztereómagazin.hu

A Denon három új AV receiverrel bővíti az X-szériát

 

Eindhoven (2019. május 21.) - A Denon®, mint a világ egyik vezető prémium otthononi szórakoztató termék gyártója, mely 1910 óta működik, bemutatta három új X-szériás AV-receiverét. A Denon AVR-X2600H és az AVR-X2600H DAB+ (150W csatornánként) valamint az AVR-X1600H (145W csatornánként) élethű 7.2 surround hangélményt nyújt, amely messze meghaladja a TV-hangszórók, vagy a hagyományos soundbar-ok képességeit. Emellett a legmodernebb technológiákkal rendelkeznek a házimozi rendszer frissítéséhez és a szórakoztató streaming-élményhez.
„A Denon elkötelezett amellett, hogy elhozza a legújabb technológiákat és a legjobb hangminőséget a házimozi rajongókhoz, miközben rugalmasságot kínál számukra, hogy fejleszthessék otthoni szórakoztató rendszereiket. Ebből a célból az új modellekhez hozzáadtuk a legújabb Dolby és DTS 3D audio technológiákat, valamint az eARC-t is, így az ügyfelek a hagyományos sztereó és surround hanganyagaikból akár 3D-s hangélményt is elérhetnek, vagy virtualizált Dolby Atmos, vagy DTS:X immerzív audio élményben lehet részük dedikált magasság hangsugárzók használata nélkül.”- mondta Michael Greco, a Sound United globális márkamenedzsment vezetője. „A hallgatók a technikai képességek teljes skáláját is várhatják, beleértve a legújabb 4K video technológiákat, hangvezérlést, az Apple AirPlay 2-t és a HEOS vezeték nélküli multiroom zene streaminget.”

A Denon új, minőségre-hangolt X-szériás AV-receiverei valós immerzív, a hallgatót körülölelő 3D-s hangélményt nyújtanak, támogatva a legújabb surround hangformátumokat, beleértve a Dolby Atmos magasság virtualizációs technológiát, amely virtuális magasságot és térhatást biztosít a hagyományos sztereó vagy surround tartalmakhoz, valamint a Dolby Atmos tartalomhoz miközben kevesebb hangszórót használ. A Dolby Atmos Magasság Virtualizáció a hallgató fölötti és azon túl terjedő hangérzet létrehozására szolgál, csupán a hallgató fülmagasságában elhelyezett hangszórók használatával. Ez a technológia ideális olyan rendszerek számára, ahol nincs különálló magasság vagy surround hangsugárzó a szobában, mint például a 2.1 vagy 5.1 kiépítések, és ezáltal egyszerűbbé teszi a telepítést, miközben 360 fokos hangélményt nyújt. A Dolby Atmos magasság virtualizációs technológia egy jövőbeli firmware-frissítés útján lesz elérhető.

Új HDMI-funkciók a kompromisszum nélküli kapcsolathoz


A Denon X szériás AVR-ek új eARC-t (továbbfejlesztett Audio Return Channel) tartalmaznak, amely tömörítetlen és objektum alapú hangot szállít a TV-ről a receiverre egyetlen HDMI-kábel és az ALLM (Auto Low Latency Mode) segítségével a késleltetés nélküli lejátszáshoz. Az X-szériás AVR-ek az eARC jeltovábbítással, 4K Ultra HD HDMI-vel és teljes HDCP 2.3 támogatással minden porton zökkenőmentes kapcsolatot biztosítanak a legújabb 4K és a jövőbeli 8K TV készülékekkel, valamint streaming eszközökkel, játékkonzolokkal és más forrásokkal. A TV-készülék audio tartalmát a második zónára, valamint a fő zónára is továbbíthatja HDMI-n keresztül, az új TV Audio elosztás funkció használatával. A TV-készüléken vagy projektoron keresztül a videotartalom minősége kompromisszumoktól mentes a legmodernebb 4K videó technológiáknak köszönhetően, mint például a Dolby Vision™, a HDR10 és a HLG. A Denon X szériás AVR-ek HDCP 2.3 kompatibilisek, így biztosítva a kompatibilitást a legújabb másolásvédett tartalmakkal.

Apple AirPlay 2 és Hi-Res lejátszás


A Denon X szériás AVR-ek Apple® AirPlay 2 kompatibilisek, lehetővé téve az Apple Music lejátszását. Minden receiver rendelkezik hálózati audio streaming funkcióval és egy előlapi USB-porttal, amely MP3 és nagy felbontású audio formátumok (WAV, FLAC, ALAC és DSD 2.8 / 5.6 MHz fájlok) kényelmes lejátszását teszi lehetővé. Vezeték nélküli kapcsolat a népszerű streaming zenei szolgáltatásokkal, mint például a Spotify®, Deezer, Tidal stb., egyszerűen Bluetooth-on, az Apple AirPlay 2-n és Wi-Fi-n, a beépített HEOS-on keresztül.

Könnyű hangvezérlés


A Denon X-szériás AVR-ek az Amazon Alexa, a Google Assistant és az Apple Siri rendszerrel is együttműködnek a könnyű hangvezérlés érdekében. A hallgatók az Amazon Alexa-t különböző parancsokhoz használhatják, beleértve a különböző médialejátszók bemeneteinek átkapcsolását, míg a Google Assistant és az Apple Siri segítségével állíthatja be a hangerőt, átugorhatja a következő számot, és így tovább.

Beépített HEOS multiroom zene lejátszás


A beépített HEOS segítségével az X-szériás AVR-ek vezeték nélkül sugároznak zenét a kompatibilis HEOS-komponensekből számos ingyenes és prémium streaming-szolgáltatásról, beleértve a Spotify-t, a Deezert, az Amazon Music-ot, a TuneIn-t, a Tidal-t és még egyéb szolgáltatókat. A felhasználók élvezhetik kedvenc zenéiket a ház bármely helyiségében, vezeték nélkül. Játssza le ugyanazt a zeneszámot minden szobában, vagy válasszon egy másik zeneszámot minden egyes csatlakoztatott helyiség számára a különböző streaming forrásokon keresztül. Az új AVR-X széria használatával a főteremben is teljes többcsatornás élmény érhető el, és ugyanaz a tartalom hallható egy második zónában, vagy egy csatlakoztatott HEOS komponensen, egy másik szobában.

A Denon Setup Assistant elvégzi a munkát


A Denon díjnyertes Setup Assistant segítségével a felhasználók a telepítési folyamat minden egyes lépésével vizuálisan irányíthatják az X-szériás AVR-eket rögtön a dobozból kivéve, és gyorsan élvezhetik is a gyönyörű zenét. Mivel minden házimozi egyedülálló, a Denon az Audyssey prémium szoba kalibrációs technológiáját használja, amely automatikusan pontos méréseket végez és optimalizálja a receiver teljesítményét, így a tér akusztikai tulajdonságaihoz igazodva a legjobb 3D hangélményt nyújtja.

Egyéni telepítők számára tervezve


Az A/V integrációs szakemberek értékelni fogják az X-szériás receiverek intelligens funkcióit, beleértve az Audio Select funkciót vagy az AirPlay OFF-ot, így az nem jelenik meg otthona minden iOS eszközén. A rendszer funkcionalitásának az egyes kliensek számára történő legjobb beállítás érdekében a rendszer telepítők most már több bemenethez is hozzárendelhetik ugyanazt a HDMI bemeneti forrást, és különböző hangforrásokat választhatnak.

A modellek közötti főbb különbségek


Új 2019-es modellek AVR-X1600H AVR-X2600H AVR-X2600H DAB
Denon erősítés 7.2 csat./145W 7.2 csat./150W 7.2 csat./150W
4K Ultra HDMI 6 inputs / 1 output 8 inputs / 2 outputs 8 inputs / 2 outputs
4K felskálázás - ✓ ✓
Pure Direct Mode - ✓ ✓
Analóg bemenetek 2 4 4
Audyssey MultEQ XT és Dynamic Volume ✓ ✓ ✓
Grafikus felhasználói menü szabvány fejlett fejlett

A 2019-es X-szériás AVR-ek főbb jellemzői


Videó és HDMI

Új eARC: A továbbfejlesztett audio return csatorna mostantól támogatja a legújabb veszteségmentes és 3D hangformátumokat a hangátvitelhez közvetlenül a TV-ről az AV receiverre, a csatlakoztatott HDMI-kábelen keresztül.
Új HDCP 2.3: Támogatja a legújabb másolásvédelmi szabványt minden HDMI porton.
Új automatikus alacsony késleltetési mód (ALLM): alacsony késleltetésű játék, amelyet az Xbox One támogat, és támogatott TV-t igényel.
Hihetetlen szín: 4:4:4 színfelbontás, BT.2020, HDR10, Dolby Vision kompatibilitás és hibrid log-gamma (HLG) támogatás.
Valós 4K: 4K Ultra HD / 60 Hz jeltovábbítás és 4K / 30Hz-es video felskálázás az AVR-X2600H-val.

Audio és surround hang

Új Dolby Atmos magasság virtualizációs technológia: A Dolby tartalmak felkeverése virtualizált magassági effektek hozzáadásához, csak a padlón álló magassági szintű hangsugárzókból, mint például a hagyományos 2.1 vagy 5.1 hangsugárzó kiépítés.
3D-s hangzás: A DTS kódolt tartalom Dolby Atmos, DTS:X és DTS Virtual:X általi felkeverése.
Veszteségmentes Surround Sound: A Dolby True HD és a DTS HD Master Audio támogatása.
Prémium DAC: 32 bites AK4458 DAC, amely lehetővé teszi a nagy felbontású audio dekódolást.
Hi-Res Audio: 24-bit / 192 kHz-es ALAC, FLAC és WAV veszteségmentes fájlok, valamint DSD 2.8MHz és 5.6MHz anyagok dekódolása.
Univerzális lejátszás: A hálózati audio streaming és az előlapi USB bemenet lehetővé teszi MP3, WAV, FLAC, ALAC és DSD (2.8 / 5.6MHz) fájlok lejátszását.
Bluetooth fejhallgató átviteli támogatás, bármilyen forrás Bluetooth-fejhallgatón keresztül történő hallgatásához.

Zene Streaming és Smart Home

Beépített HEOS: Wi-Fi zene streaming és multiroom audio technológia a kompatibilis komponensekkel. A HEOS támogatja az ingyenes és prémium Spotify, Deezer, Amazon Music, TuneIn, SoundCloud, Tidal és egyéb szolgáltatásokat.
Beépített AirPlay 2: Az AirPlay 2 segítségével az Apple zenét vezeték nélkül továbbíthatja az AV receiverhez, vagy összevonhatja egyéb AirPlay kompatibilis hangsugárzókkal, hogy megtöltse az otthonát zenével.
Könnyű hangvezérlés: együttműködik az Amazon Alexa, a Google Assistant vagy az Apple Siri szolgáltatásokkal, melyek segítségével a hangjával vezérelheti a vezeték nélküli zenét és az AVR-t.
Bluetooth Enabled: A zene vezeték nélküli streamelése és annak kiterjesztése Zone 2-re vagy a HEOS által engedélyezett hangsugárzókra az ingyenes HEOS alkalmazáson keresztül.

Beállítás és egyszerű használat

Szoba kalibrálás és optimalizált szoba-akusztika: az Audyssey EQ kalibrációs technológia csomag az egyszerű, pontos beállításhoz és dinamikus hangerőszabályzáshoz.
Gyors választás: Az előlap és a távirányító négy gyorsbillentyűvel rendelkezik, amelyek tárolják az egyes forrásokhoz a kívánt hangbeállításokat, illetve újonnan hozzáadott patry üzemmód, ami megtölti az egész házat zenével.
Távvezérlő alkalmazások (iOS / Android): Denon AVR távvezérlő app az AVR alapvető vezérlésére és beállítására. Az Audyssey MultEQ szerkesztő alkalmazás megvásárolható az EQ görbe további testreszabásához.


Az AVR-X1600H és az AVR-X2600H június 15-től lesz elérhető, és az AVR-X2600H DAB+ július 15-től lesz elérhető a hivatalos Denon kiskereskedőknél. A Denon X szériás receiverek legújabb bővítéseiről a www.denon.hu címen talál további információt.

Bejelentették a McIntosh C49 előerősítőt

A klasszikus McIntosh esztétikával rendelkező készüléket a gyártó DA1 digitális audió moduljával szerelték, amely jelentősen megkönnyíti az eszköz jövőbeni frissítését...

 

 

A MCINTOSH C49 előerősítő (5000 USD) két szimmetrikus, három aszimmetrikus, MM és MC phono konnektorral rendelkezik, míg a digitális csatlakozóként két koaxiális, két optikai, egy USB és egy MCT aljzatot kapunk. A DA1 modulban nyolc csatornás, 32 bites digitális/analóg konverter (DAC) található, amely Quad Balanced módban üzemel és többek között kezeli a DSD256, illetve a DXD (384kHz) nagy felbontású állományokat. A könnyebb vezérlés érdekében a készülék összes bemenete címkézhető, ahogy a társított források finomhangolására is lehetőség van.

 

 

A berendezés a Home Theatre Pass segítségével könnyen integrálható házimozi rendszerbe, a Power Control portok lehetővé teszik a csatlakoztatott McIntosh komponensek egyszerű be- és kikapcsolását. További kényelmi funkció, hogy az adatportok távvezérlő parancsokat küldhetnek a csatlakoztatott forráskomponenseknek. Az eszköz a vállalat szabadalmaztatott High Drive fejhallgató-erősítő modulját is megkapta. Az újdonság a klasszikus McIntosh formavilágot viszi tovább, fekete üveg előlap, analóg gombok, megvilágított logó és alumínium élzárók jellemzik a készüléket.

 

Forrás: Sztereómagazin.hu

Az Audio-Technica újdonságai

 

A müncheni Show alkalmával egy ma élő legenda mutatkozott be, új köntösben. Ne is találgassunk, hogy mit lehetne bemutatni a híres japán gyártó részéről, mert az vagy fejhallgató vagy hangszedő. Természetesen kitettek magukért és a teljes gyártási palettát bemutatták, de a kiállítási installáció fő vonzereje az AT-OC9X jelzésű negyedik generációs hangszedő, amely most öt változatban lesz elérhető.

 

 

Az Audio-Technica AT-OC9X hangszedő a ma legismertebb hangszedőcsalád. Az első generációs AT-OC9 még 1987-ben került piacra a jelenlegi a negyedik verzió. A hangszedők főként a lemezjátszótű metszésében és csiszolásában különböznek. Az OC9XEB Bonded Elliptical tűt kapott, az AT-OC9XEN a Nude Elliptical tűt használja, az AT-OC9XML Microlinear metszésű tűvel szerelt, míg az OC9XSL és XSH változatok egy speciális Line Contact metszésű tűvel vásárolhatók.

 

 

Az AT-OC9X hangszedőcsalád minden változata kettős mozgó tekerccsel rendelkezik, a bal és jobb csatorna hangjelét nagy pontossággal elválasztva reális sztereó kép és széles frekvencia átvitel érhető el. A két „olcsóbb” modell alumínium tűszárral és neodímium mágnessel ellátott kobalt és vas ötvözetéből álló kombinációval növeli a tekercsek réseiben koncentrálódó mágneses mezőt, megnövelt mágneses energiát ígér. Az ML, SH és SL jelzésű modellek a még jobb felbontás érdekében bór-tűszárral rendelkeznek. Egy AT-OC9 hangszedő a mozgó tekercsesek világába mindig a tökéletesség szimbóluma.

 

 

Az Audio-Technica bemutatta az új AT-LH hangszedő befogó shell sorozatát is, amelynek tagjai tökéletesen együttműködnek az új AT-OC9X hangszedőkkel. A Head-shell három változatban kapható: alacsony, közepes és „nagy” súllyal, a választott opció azonban nem befolyásolja az árat.

 

 

Az Audio-Technica nyitott környezetet és informális kultúrát kínál minden érdeklődőnek, új ötleteket ösztönöz és segít abban, hogy a valódi lehetőségeket felismerjük. A vállalat szakemberei és a kijelölt szakkereskedők technikai támogatást és segítséget nyújtanak az ügyfeleknek az esetleges hibakeresés, a „diagnózis” felállítása és a megoldások keresésében. Az internet korában ritkaság számban menő, papír alapú katalógusuk ma is olyan részletes tájákoztatást és tudástárat nyújt, amit több szakkönyvből összeollózva szerezhető csak meg.

 

 

Forrás: Audiophile-szalon.hu

Ingyenes szállítás

Ingyenes szállítás

100.000 Ft feletti megrendelés esetén, Magyarország egész területére.

Ügyfélszolgálat

Ügyfélszolgálat

Tel: +36209533324, email: info@bartimexaudio.hu Hétfő-Vasárnap 8:00 - 20.00. Bemutató, árukiadás, személyes átvétel kizárólag előre egyeztetett időpontban bemutatótermünkben:1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Fizetési lehetőségek

Fizetési lehetőségek

Webáruházunkban bankkártyával, utánvéttel, előreutalással és bemutatótermi átvétel esetén készpénzzel fizethet.

Garancia

Magyar jótállás

Termékeink tiszta forrásból, márkaimportőrökön keresztül, vagy közvetlen gyári importból érkeznek. A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi és az európai márkaképviseletek támogatásával értékesítjük.

Cégünk erősségei:

- Több mint tíz éves szakmai tapasztalat

- Széles termékválaszték, több mint 3000 féle termék a hi-fi, audiofil és high-end kategóriákban

- Vásárlás előtti és utáni tanácsadás

- Professzionális termék demó a bemutatótermünkben

- A termékeink többsége otthoni körülmények között is kipróbálható

- A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi márkaképviseletek támogatásával értékesítjük


Térkép

terkep

Kapcsolat

Cégnév: Bartimex Audio Bt.

Bemutatóterem:  1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Nyitvatartás: Kizárólag előre egyeztetett időpontban!

Elérhetőség: Tel: +36209533324

Email: info@bartimexaudio.hu

Hírlevél feliratkozás


Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön akcióinkról, újdonságainkról. Feliratkozását egy egyszeri 4%-os kedvezményre jogosító kuponnal honoráljuk!
Használati feltételek
Alulírott, a fenti jelölőnényzet kipipálásával - az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, továbbá a 7. cikk rendelkezése alapján - hozzájárulok, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelje, és hírlevelet küldjön a számomra. Tudomásul veszem, hogy a GDPR 7. cikk (3) bekezdése szerint a hozzájárulásomat bármikor visszavonhatom.

Bejelentkezés vagy Regisztráció