Audio-Technica

Az 1960-as évek elején Hideo Matsushita a tokiói Bridgestone Művészeti Múzeumban dolgozott kurátorként, ahol olyan élő lemezbemutató és hallgató esteket vezetett, ahol a vendégek megtapasztalhatták, hogy milyen az, mikor magas minőségű audio eszközökön keresztül játsszák le a bakelit lemezeket. Matsushitát megindították a vendégek pozitív visszajelzései, de csalódott volt amiatt, hogy a magas minőségű zenehallgatás sok ember számára vállalhatatlan költséget jelentett.

Alapítva 1962-ben

1962-ben a Matsushita megalapította az Audio-Technica vállalatot azzal a vízióval, hogy mindenki számára kiváló minőségű hangzást állítson elő. Ezt a gondolatmenetet követve hamarosan létrehozta az első valóban megfizethető hangszedőt, az AT-1-et, a cég kis műhelyében, Tokióban, a Shinjuku negyedben.

A zenehallgatás szenvedélye

A zenehallgatás iránti szenvedélyünkre építve, a szakértők által elismert fejhallgatókat, lemezjátszókat és mikrofonokat hoztunk létre, megtartva a vállalatot családi tulajdonban, és megőrizve hitvallásunkat, miszerint a kiváló minőségű hangzás mindenki számára elérhető kell legyen.