Neat Acoustics

Durham megye keleti oldalán található, a kiemelkedő természeti szépségű vidék Teesdale, az egyik leginvenciózusabb gyártó székhelye Angliában. Az üzem ajtói mögött egy kicsi, de elkötelezett csapat tevékenykedik, melynek célja a világ talán legjobb/érték arányú hangszóróinak gyártása.

A Neat Acoustics vállalatot 1989-ben Bob Surgeoner alapította. Mint gyakorló zenész, Bob életének addigi részét különböző stílusok, pl.: blues, rock, jazz, folk, country és bluegrass remekműveinek elmuzsikálása töltötte ki. A szóló- és kollektív zenéléssel párhuzamosan, már gyermekkorától kezdve fokozott érdeklődést tanúsított az elektronika világa felé. Ez a zenélés iránti szenvedély elmélyülésével csak fokozódik, lelkesedéssel merül bele zene reprodukálásának fortélyaiba.
Paul Ryder 2006-ban csatlakozott a Neat Acoustics-hoz. Paul „szintén zenész”, többféle gitáron játszott Észak-Angliában, „mesterségét” ma is gyakorolja. Tapasztalt hangmérnökként is közreműködik. Az Ő feladata lett a Neat saját stúdiójának kialakítása és a felvételi rendszer megalkotása.

Már a cég megalakulásakor az volt a cél, hogy a zene szerelmesei otthonukban is megtapasztalhassák az összes érzelmet, amely a rögzített zenében rejlik. Felfogásuk szerint mindez a rögzítési/lejátszási láncban rejlő minden zavaró tényező kiküszöbölésével és a zenei üzenet lényegének feltárásával érhető el. A Neat tervezői a hallgató szemszögéből dolgoznak, sokféle muzsika varázslatához kínálnak hangsugárzókat. Mivel a kivitelezés egy folytonos, interaktív folyamat egy hangszóró-modell végleges, piacképes változata fokozatosan alakul ki. A cég mérnökei a kész változatokat beállítják és finomhangolják, az eredményeket pusztán zenei alapon ítélik meg.

A Neat Acoustics hangsugárzóit közel harminc éve széles körben úgy tekintik, hogy a legjobbak közül valók a High-End hangfelvételek elkészítésének ellenőrzésében, mérettől vagy ártól függetlenül. A Neat Acoustics stúdiójában kiváló minőségű hang-felvételek készíthetők. Ez a lehetőség teremti meg a Neat hangszóróinak referenciáját. A bejátszó helységekben számos hangszer, köztük zongora, orgona, hárfa, basszusgitár, szintetizátor, valamint sok elektromos és akusztikus gitár és ütős-hangszer áll rendelkezésre. Akár nagyfelbontású felvételek is készíthetők. Az eredmény azonnal lejátszható a kiválóan kialakított akusztikájú meghallgatószobában.

Egy Neat hangszóró fejlesztése minden esetben több száz órányi hallgatói tesztet igényel. A Neat steril, úgymond kapaszkodót nyújtó lehallgatóterme a kiindulópont, még akkor is, ha tudják, egy új kialakítású hangsugárzónak számos különböző helyiségben és rendszerben kell bizonyítania, mielőtt a gyártás elindulna. A Neat Acoustics hangsugárzóinak szokatlanul tárgyilagos hangzása már a hangszórók tervezésének fázisában magába foglalja a sokféle zene hallgatásának lehetőségét. Csaknem minden más kritérium kizárásával addig szabályozzák a paramétereket míg a hallgató számára lehetővé válik magának zenének elképzelése.

A forgalmazók és kereskedők egyaránt elkötelezett csoportja világszerte, saját üzletben és bemutatóteremben azt is prezentálni tudja, hogy miért. A legtöbb modell kiváló minőségű fa furnér kivitelben kapható, de speciális, prémium bevonatok is választhatók. Egy olyan világban, ahol a legtöbb hifi-berendezést úgy tervezik, hogy megfeleljen a széles körben elfogadott paramétereknek, a Neat Acoustic megközelítése gondolat ébresztő, nagyon is frissítőleg hat.

Nézet:
Sorrend:
NEAT Elite Classic
NEAT Elite Classic
Nézet:
Sorrend: