Gallo Acoustics

A Gallo Acoustics hangsugárzók gyártására szakosodott, azonban nem mindennapi formavilágot választottak termékeiknek. A skót gyártó kínálatában nehezen találni megszokott szögletes designt, aminek nem csak stílusbéli vagy esztétikai magyarázata van, hanem egyszerűen hisznek benne, hogy ez egy jobb megoldás.

A Gallo név már több mint 20 éve egyet jelent a gömb alakú hangsugárzó designnal. Elismert termékeiket gömb alakúra tervezik, így csökkentik a rezonanciát és a belső hangtörést, melyek a hangsugárzók torzításának a legfőbb okai.

Világszinten kimagasló minőségű hangszóróik, amelyek az ART OF SOUND Hungary kínálatában mostantól a hazai piacon is elérhetőek, a hifi hangzást egyesítik a kortárs indusztriális dizájnnal, mindezt egy installáció- és dekoráció-barát csomagban, egyszerre biztosítva az egyedi megjelenést és a rendkívüli hangzást kis és nagy terekben is.

A céget Anthony Gallo alapította 1994-ben, és első termékük, az általa kikísérletezett CDT (cylindrical diaphragm transducer) technológiát is hasznosító Nucleus nevet kapta. A 130 kg-os hangfal ugyan elképesztően szólt, de nem volt túl praktikus és túlságosan drága is volt. Azonban szükséges evolúciós lépés volt, ami közvetlenül a Nucleus Solo és Nucleus Reference hansugárzókhoz vezettek, melyek már a siker útjára lökték a céget.

A Gallo Acoustics 1999-ben fordult a megfizethetőbb, ultrakompakt hangsugárzók irányába. A cég gömb- és S2-technológiája biztosította, hogy kisméretű kabinetből is nagy hangerő jöjjön, ami aztán az ultra-sikeres 4”-os Micro kifejlesztéséhez vezetett. Ez a termékük a Gallo Acoustics klasszikusa lett, amit a mai napig gyártanak.

A CDT magassugárzó további fejlesztései a díjnyertes Reference 3 szériához és a Strada/Strada 2 referencia hangsugárzók megszületéséhez vezettek, amelyekkel a cég bebetonozta magát, mint az audiofil minőség képviselője a kompakt méretű formában. 

Control4 termékek

A Gallo Acoustics legfontosabb technológiái a gömb alakú design, az S2 technológia és a CDT.

A gömb alakú design a Nucleus Soloval indult, ami egy masszív alumínium korong volt, amit egy üreges 12”-os labdává alakítottak. A gömböket aztán elektrolitfürdőbe mártották, ami egy kemény burokká alakulva gyakorlatilag a fémhez kötött. Ezzel a galvanizáló eljárással a kabinet mechanikai tulajdonságai olyanok lettek, mint a kerámiának, ami akusztikai szempontból az egyik legsemlegesebb anyag a földön. A gömb geometria és a galvanizált alumínium anyag kombinációja a kabinetet szinte teljesen rezonancia- és diffrakciómentessé tette, melyek a hangsugárzók torzításának a két leggyakoribb okai. Ehhez hasonlóan, a hőkezelt és porbevonattal készült acél a kisebb 4”-os Micro és Micro SE, valamint az 5”-os A’Diva és A’Diva SE hangsugárzókat is ugyanilyen kabinet karakterisztikával ruházza fel.

Az S2 technológia a Gallo Acoustics mindegyik hangsugárzójában megtalálható. A technológia az alacsony frekvenciaválaszt két teljes oktávval bővíti ahhoz képest, amire a hangsugárzó a mérete alapján képes lenne. A technológia feljavítja a „térfogat hatásfokot” – más szóval azt, ahogy a hangsugárzó meghajtója a kabinet méretét észleli. Normális esetben egy hangsugárzó térfogat hatásfoka 1 és 2 közé esik, míg ezzel szemben az S2 technológia 10-es hatásfokot biztosít. Azaz a hangsugárzóik úgy működnek, mintha tízszer nagyobbak lennének.

A szabadalmaztatott CDT technológia, amit a Strada 2-ben használnak, egy Kynar™ membránból áll, ami a repülőgépgyártásában használt, csúcstechnológiájú műanyag. A membránt ezüsttel borítják a magas vezetőképessége és megbízhatósága miatt, amit aztán ezüsttel forrasztanak a magas minőségű, oxigénmentes réz vezetékekhez a membrán mindkét végén. Végül a membránnal szorosan körbe beborítanak egy merev polipropilén magot. Ez a belső mag enyhíti a meghajtó hátsó hullámait. A szokványos meghajtókkal ellentétben a CDT nem használ tekercset vagy mágneseket, hanem helyette a jel a membrán vezetőfelületén halad keresztül, ami megpróbál kiterjedni, miközben a meghajtó alakja biztosítja a szükséges erősítést.

Control4 termékek

A Gallo Acoustics a legkülönlegesebb dizájner, belső építész, illetve egyedi fogyasztói igényeket is képes kielégíteni, mivel amellett, hogy álló, falra szerelhető, de akár mennyezetre lámpához hasonlóan felfüggeszthető kivitelű termékei eleve széles színválasztékban érhetőek el, azokat bejegyzett színkód alapján teljesen egyedi igényeknek megfelelően is el tudja készíteni.

Nézet:
Sorrend:
Nézet:
Sorrend: