Tippek soundbar választáshoz

Laikus számára nehéz lehet megtalálni az ideális tévés hangrendszert. A televíziók hangosítására szolgáló soundbar sok átlagfelhasználó igényét kielégíti. Azonban egyeseket elriaszthat a bő választék és rengeteg funkció. Mire érdemes figyelni vásárlás előtt? Új elmélkedő videóban szedtünk össze támpontokat, melyek remélhetőleg megkönnyítik a választást.

Rengeteg soundbart kipróbáltunk az utóbbi években. Sokszor minket is meglepett, hogy egy kompakt eszközben mennyi szolgáltatás elfér. Látva, hogy a gyártók milyen irányba tartanak e termékkategóriával, fontolóra vettük egy naprakész elmélkedő-útmutató anyag készítését. Ellátogattunk az Extreme Audio bemutatótermébe, mely ideális helyszínnek bizonyult a videó forgatásához, mert sok soundbar található nálunk a belépőszinttől a csúcsmodellekig.

A videóban több téma kerül elő. Csokorba szedjük egy ilyen hangrendszer főbb alkotórészeit, hogy az esetleges vásárló számára érthetőbb legyen, hogy a formaterven kívül miért kell fizetnie. Nem térünk ki az utolsó csavarra is, de a főbb elemek ismeretével talán könnyebb megérteni, hogy valójában a soundbar is aktív hangfal, csak kiegészítve lakberendezési, illetve házimozis szempontokkal. Szóba kerül a Dolby Atmos, a telefonos alkalmazással történő vezérlés és a vezeték nélküli házimozi is.

A videóban nagy segítséget nyújtott minden üzenet és komment, melyet olvasóinktól kaptunk e-mailben vagy a közösségi médián keresztül. A videó hozzászólás szekciójában is örömmel fogadunk minden észrevételt! További hasonló tartalmakért érdemes követni minket YouTube-csatornánkon.

 

  

Forrás: AV-Online.hu