Bluesound

Bluesound márkanév mögött elkötelezett audiofilek csapata áll, akik feladatuknak tekintik, hogy megvalósítsák a digitális és vezeték nélküli hiteles, természethű HiFi hangzást. 
Bluesound-csapatot ipari formatervezők, mérnökök és a zene iránt rajongó, maguk is aktívan zenélő személyek alkotják, akik számára csak a tökéletesség lehet az elfogadott minimum. Sokan közülük már a 70-es évek óta részt vettek a HiFi fogalmát valós tartalommal megtöltő NAD termékek fejlesztésében és gyártásában, Így nem véletlen, hogy a Bluesound termékcsalád fejlesztésében is meghatározó szempont a konzervált zene minél valósághűbb és természetesebb megszólaltatására alkalmas, lehető legjobb technológiák és műszaki megoldások, eszközök létrehozása. A Bluesound nem egy zenélő eszközöket is gyártani tudó számítástechnikai cég, hanem egy olyan vállalkozás, ahol a tökéletes hangzás megvalósítása a cél.

Egy kis „történelmi” áttekintés

A digitális zene kezdetét is ugyanaz jellemzi, mint általában az új technikák és technológiák hajnalát: Nagy volt a lelkesedés, hatalmasak voltak az elvárások, nagy volt az újdonságérték, de az eredmények inkább ígéretesnek, semmint valósnak bizonyultak. Ugyanakkor igaz az is, hogy a digitális zene ötletét és a gyermek-betegségekben még bőven szenvedő első termékeket a várakozásnál könnyebben és nagyobb lelkesedéssel fogadták a potenciális vásárlók. Ez a pozitív visszajelzés is segítette a fejlesztőket és a tervezőket abban, hogy tovább fejlesszék és finomítsák a digitális zene rögzítésére és megszólaltatására alkalmas eszközöket. Főleg a fiatal generáció bizonyult fogékonynak az új iránt és jelentett egyben hatalmas potenciális felvevő piacot. Mi tagadás, az első 1-2 generációs digitális technikánál a zene húzta a rövidebbet. A NAD, majd a Bluesound tervezői számára –bár ők maguk is szeretik a technikát és a technológiát- a zene volt a fontosabb szempont. Évekkel ezelőtt a digitális technika ebben a szektorban még egyszerűen nem volt elég fejlett ahhoz, hogy magas hangzáshűségű, a NAD elvárásainak megfelelő színvonalú készülékeket lehessen vállalható áron gyártani. Éppen ezért vártak éveket arra, hogy kinőhesse ez az új technika a gyermekbetegségeit és a mércét is magasabbra tehessék. A cél az volt, hogy az audiofil igényeket támasztó vásárlók, vagy egyszerűen csak a zenét igazán szeretők és értők tényleg meghallhassák azt, hogy mire képes a ma digitális technikája. A klasszikus 16 bites CD csak mintegy felét képezi le –és szólaltatja meg- annak, amit a lemez alapjául szolgáló stúdió mesterszalag, vagy lemez ténylegesen tartalmaz. Ez persze még mindig messze több, mint amit a ma olyannyira elterjedt és népszerű MP3 formátum tud, de még az is jobb annál, mint amit bő 10 évvel ezelőtt az olcsó hordozható kazettás lejátszók az igencsak gyengécske képességű fejhallgatókon keresztül tolmácsoltak. Közben persze a kazettás lejátszókat digitális médialejátszók váltották fel, ezzel érezhetően magasabb színvonalú hangzás-élménnyel szolgálnak, de valójában csak most jött el az idő, amikor teljes értékű zenei élvezetről beszélhetünk a digitális világban. A kulcsszó a 24 bites HD, vagyis nagyfelbontású zene.

Most már zene szól a lejátszókból

Engedjük szabadjára a zenét! Valójában mindig is ez volt a zene célja, akkor van igazán értelme, ha közösségi élménnyé válhat. A Bluesound ehhez kínálja a megfelelő és alkalmas eszközöket. A cég tervezői és a készülékeket gyártó szakemberei minden apró, de fontos részletre, a dinamikára, a felbontásra és a hangerőre -és nem csak a decibelek számára- nagyon odafigyelnek. Különös gonddal és nagy hozzáértéssel olyan digitális csúcstechnikát fejlesztettek ki és csomagoltak Bluesound köntösbe, amely tényleg teljes értékű és tökéletes nagyfelbontású zenei élményt tud biztosítani.

A Bluesound készülékekkel olyan formában és minőségben szólaltathatja meg a zenei felvételeket, ahogyan korábban csak a hangstúdiókban hallhatta. Pontosan úgy szólnak, ahogyan azt a zenészek, vagy a zeneszerzők is hallani szeretnék. Ezekkel a készülékekkel kiváló minőségben hallgathatja az Internet-adókat, az online zeneszolgáltatókat és természetesen a saját digitális zenegyűjteményét, de az analóg világhoz is közvetlen utat nyit. Jól hangzik? Az eddig forgalomba hozott Bluesound készülékekről született tesztek, kritikák mind azt igazolják, hogy még a digitális technika megrögzött kritikusai is figyelemre méltó képességeket fedeztek fel a Bluesound termékekben. A nagyfelbontású zene hiteles megszólaltatása nyújtotta élvezetek értékeléséhez nem kell feltétlenül audiofilnek lennie. De a Bluesound készülékeket hallgatva könnyen azzá válhat!

Nézet:
Sorrend:
Nézet:
Sorrend: