Hírek, újdonságok

T +A Solitaire T bemutató - Stereo

bartimex
2023.07.11 07:53
T +A Solitaire T bemutató - Stereo

Új ajtók tárulnak fel ezzel a zárt dinamikus fejhallgatóval, amely minőségi zenehallgatást ígér úgy otthoni mint mobil alkalmazás esetére. A T+A Solitaire T Bluetooth HD és automatikus zajkioltás funkcióval is fel van szerelve.

Hogy a történetet az elejétől kezdjük, a herfordi székhelyű T+A a fejhallgatók piaci bevezetését fordított stratégiával végezte. Elsőként megtervezték a Solitaire P zászlóshajót, majd röviddel azt követően bemutatták a Soliraire P-SE felső kategóriás modellt. Mindkettőben magnetosztát planár technológiát alkalmaztak.

Az, hogy a bemutatóban szereplő Solitaire T dinamikus meghajtót kapott, két dolog indokolta. A méret és a súly, amit a felhasználási területhez kellett igazítani. Rengeteg hallgatási tesztet végeztek mire kiválasztották azt a 42 mm-es alacsony rezonanciás meghajtót, amit enyhén megdöntve szereltek be a kagyló részbe. Végül is ügyes nyomókamrás felépítés mód, ami speciális akusztikus szűréssel elektronikus korrekció nélkül optimalizálja a hangzást néhány jól megválasztott anyag beépítésével.

A végeredmény csontszáraz kiváló mélyátvitel és lineáris frekvencia menet. A ráfordított idő és pénz megtérül, mert ezt nevezheti a gyártó a mágikus összetevőnek, vagy varázslatnak. Pontosan ezt tapasztaltuk a T+A esetében is. Az első pillanattól jól szólt, nem éreztük szükségét a módosításnak, vagy csak csekély mértékben. Aktív módban használva egyébként nem csak erre az apró korrekcióra, de az aktív zajszűrő testre szabására is lehetőség van.

A fentieken kívül a Solitaire T néhány egyéb különlegességet is kínál. A magas minőségű alumínium és műanyag alkatrészeknek köszönhetően tartós, és kényelmes, nem megvetendő módon a súlya 330 gramm alatt marad. A fülpárnák elég nagyok ahhoz, hogy komfortos viselet legyen a valós használat közben.

Zajkioltás és Bluetooth:

Az aktív rész napjaink legjobbjait tartalmazza. A Bluetooth a Qualcomm top kategóriás chip készlete, az automatikus zajkioltás pedig a Sony-tól származik. Ez kiváló tiszta hangzást garantál az alacsony frekvenciákon ugyanúgy, mint a közép és magas tartományban. Jól alkalmazható opció a telefonos alkalmazás és a HD Bluetooth mód, amit fizikális gombbal, vagy a dedikált vezérlő alkalmazáson keresztül lehet aktiválni.

A Pentaconn csatlakozóval szerelt három méteres tartozék kábel az otthoni zenehallgatáshoz használható. A T+A kínálatában van csúcskategóriás fejhallgató erősítő, és ha ehhez csatlakoztatja, mint ahogy mi tettük, vagy bármely más gyártó fejhallgató erősítőjéhez, mint például a Ferrum OOR, amihez szintén csatlakoztattuk, a beépített elektronikák kikapcsolódnak, és normál vezetékes fülesként használható.

Amikor kényelmes fotelbe ülve Verdi vagy Puccini operát, esetleg nagyzenekart hallgat rajta, a hangzás térábrázolás módja összemérhető egy nagyon magas kategóriás állványos hangfallal, míg energiában és testességben egy állóval, ha lehunyja a szemeit. A mélytartomány minden hangerő beállításban pontos, soha nem mosódik össze, még akkor sem, ha Porcupine Tree felvételét hallgatja rajta. Az alsó közép tartomány és az akusztikus hangszerek mellett megszólaló énekhang csodálatosan elkülönül egymástól a színpad ábrázolásban minden szereplőnek megvan a pontos helye.

Ezek a tapasztalatok különösen a vezetékes használat módban értékesek, és számítanak nagy előnynek. A Bluetooth és a zajkioltás is jól működik, de a bemutató megírásakor még csak a vezérlő alkalmazás egy korai kísérleti verziója állt rendelkezésre, ezért erre nem térünk ki ebben a cikkben. Ismerve a gyártó alaposságát, biztosak vagyunk abban, hogy kiválóan illeszkedik majd a Solitaire T mobil használat módjához.

Értékelés:

Kompakt, de nagyszerű hangú fejhallgató, természetes hangzással, rengeteg finom részlettel, tiszta mély és magas tartománnyal, hangerő beállítástól függetlenül. Otthoni vezetékes zenehallgatásra, de mobil vezeték nélküli alkalmazásra is kiváló. A kivitelezés nagyon igényes. Ugyan az ára nem kevés, de még kifizethető, ha valaki a valódi minőségre vágyik.

Forrás és képek: Stereo és T+A

2023 január, fizikális lapkiadvány

 

Forrás: Audiophile-szalon.hu