Hírek, újdonságok

A FiiO felkavarja a hifi világot

bartimex
2023.04.16 08:14
A FiiO felkavarja a hifi világot

A főleg hordozható zenelejátszóiról, fülhallgatóiról és D/A konvertereiről közismert cég R7 néven jelentett be egy asztali célra szánt eszközt, amihez foghatót még nem láttunk. 8 funkciót tartalmaz egyetlen kis házba beépítve, helyi és hálózati lejátszóként, DAC-ként, előerősítőként és fejhallgató erősítőként egyaránt használható.

 

 

Összesen nyolc üzemmód közül lehet választani, melyeket most csak felületesen említünk meg, de a gyártó és a magyarországi forgalmazó honlapján bővebben lehet róluk olvasni. A FiiO azoknak tervezte az R7-et, akik mellőzni szeretnék a különálló eszközök miatti bonyodalmat.

 


FiiO R7 streamer DAC

 

A lelkét egy Android 10 operációs rendszerű DAP képezi, viszont nem utazás közbeni, hanem asztali használatra készült. A szoftveres tudásának köszönhetően lokálisan, külső digitális forráseszközről, NAS-ról, számítógépről vagy micro SD kártyarekeszén keresztül is fogadja a műsort.

 


FiiO R7 streamer DAC hátlap

 

Kettős USB bemenet, továbbá optikai és koaxiális ki- és bemenet közül válogathatnak az igényes hangrendszert építők. Az analóggá konvertált jel az előlapon lévő fejhallgatós, vagy hátsó oldalból kijövő RCA/XLR csatlakozókon hozható ki.

 


FiiO R7 streamer DAC hátlap

 

Az internetes funkciók elérése érdekében Ethernet csatlakozó vagy a beépített WiFi antenna segítségével lehet csatlakozni a helyi hálózathoz. Mindez kiegészül egy 5 collos átlójú, 1280x720 képpontos kijelzővel. Az egész készülék nem nagyobb 11x14x16 centiméternél.

 


FiiO R7 streamer DAC

 

A FiiO azokra is gondolt, akik teljesen egységes hangrendszerre vágynak, melynek minden eleme ugyanattól a cégtől származik. SP3 néven asztali felhasználásra szabott aktív hangsugárzót, FT3 néven pedig audiofil fejhallgatót is készít, melyek a leírás alapján kifogástalan partnerek az R7 számára.

 


FiiO R7 hifi rendszer

 

További érdekesség, hogy igény szerint üzemeltethető váltóáramú vagy egyenáramú külső tápegységről. A gyártó PL50 néven gyártott lineáris tápegysége praktikus kiegészítő lehet azoknak, akik tovább fokoznák a hangminőséget. További kiegészítők is kaphatók az R7-hez, melyekről a fiio.hu honlapon lehet bővebben tájékozódni.

 


FiiO R7 streamer DAC front output

 

A készülék tudását, funkcióit bővebben is be fogjuk mutatni egy részletes teszt cikk keretein belül. Az első darabok már Magyarországra is megérkeztek. Fekete vagy fehér színben rendelhető, e sorok írásakor 300 000 forintért.

 

Forrás: AV-Online.hu