Hírek, újdonságok

McIntosh MDA200 – Frissíthető prémium DAC

bartimex
2022.11.22 08:44
McIntosh MDA200 – Frissíthető prémium DAC

A McIntosh újdonsága cserélhető DAC modullal rendelkezik, ami többek között a márka zászlóshajó integrált erősítőjében is bizonyított.

 

 

Az új MDA200 DAC (4995 GBP) a márka DA2 modulja köré épült. A komponens MA12000 integrált erősítőben, valamint a C2700 és C53 előerősítőkben is megtalálható, modulként lehetőséget biztosít a későbbi cserére a készülék leváltása nélkül. A DA2 32-bites, nyolc csatornás, Quad Balanced digitális-analóg konvertert tartalmaz, természetesen támogatja a nagy felbontású digitális formátumokat.

 

Az USB bemeneten keresztül natív DSD512 és a DXD (384 kHz-ig) lejátszásra is lehetőség van, míg a koaxiális és optikai bemenetek 24-bit/192 kHz-ig képesek dekódolni a digitális zenét. A DA2 egyébként hét digitális konnektort visel, két koaxiális, két optikai, egy USB, egy MCT és egy HDMI (ARC) csatlakozó jelenti a kínálatot. Utóbbi jelen esetben audio-only, tehát csupán hang továbbítására alkalmas.

 

 

A rendszer megkapta a Roon Tested jelölést, ami különösen hasznos lehet azok számára, akik komolyabb digitális zenei könyvtárral rendelkeznek. Az MDA200 gyárilag fix kimeneti üzemmódban működik, de lehetőség van változó módba állítani. Ezáltal a készülék közvetlenül társítható olyan rendszer végerősítőjéhez , amely csak digitális hangforrásokkal kompatibilis. A hangerő ilyenkor az előlap ADJUST gombjával vagy a mellékelt távirányítóval módosítható.

 

A készülék megkapta az összes márkára jellemző (üveg előlap, markáns alumínium kezelőszervek, jól olvasható kijelző) stílusjegyet, a hátlapon kényelmesen használható Power Control és adatportok találhatók. A forgalmazás a tengerentúlon már elindult, az európai premier december elejére várható.

 

 

 

Forrás: Sztereómagazin.hu