Hírek, újdonságok

Ruark R410 – Beugró a nagypályára

bartimex
2023.08.28 17:37
Ruark R410 – Beugró a nagypályára

A Ruark egy kellemes retro-modern megjelenésű all-in-one modellt rakott össze, amivel nem titkoltan olyan márkákat szeretne megszorítani, mint a KEF, a Naim vagy a Sonos.

A Ruark otthonosan mozog az egydobozos rendszerek piacán, a társaság számos, kifejezetten jól összerakott, okos streaming lehetőségeket biztosító modellel képviselteti magát. Az R410 (1299 GBP) belépő lehet a nagypályára, a hetvenes éveket megidéző dizájn és a minőségi anyagok használata, valamint a rugalmas hálózati funkciók és a teljesítményt érintő fejlesztések összességében jó ajánlólevélnek tűnnek.

Az egyre inkább a streaming felé forduló világban a sokrétű hálózati funkciók alapvetésnek számítanak. Támogatott az AirPlay 2 és a Bluetooth (aptX HD), adott a Chromecast Built-in, közvetlenül hozzáférhetők a Tidal Connect , a Spotify Connect és a BBC Sounds szolgáltatások, rengeteg internetes rádió közül lehet mazsolázni és DAB/DAB+ és FM rádiók hallgatásáról sem kell lemondani. Van WiFi és Ethernet és a készülék UPnP kompatibilis. A vezetékmentes opciók mellett a HDMI eARC és optikai bemenetek is rendelkezésre állnak, valamint az MM phono csatlakozóról sem feledkeztek meg.

A dobozban egy csatornánként 120W teljesítményt ígérő D osztályú erősítő lakik, a digitális-analóg átalakításért egy 32-bites BurrBrown DAC lapka felel. A hangszóró-készlet két darab 20 milliméteres magassugárzóból és két 100 milliméteres NS+ mélyközép meghajtóból áll, a márka az MR1 mk2 hangsugárzókban is ezeket használta. A basszus reprodukciót a hátoldalon elhelyezett reflex-portok hivatottak optimalizálni.

A készülék előlapjába egy 4.4 hüvelykes TFT kijelzőt építettek, amely az összes rendszer és tartalom információt képes kontrasztosan megjeleníteni. A vállalat ezúttal harmadik féltől származó szoftvert használt a rugalmasság jegyében, vezérlésre alkalmazás vagy a jellegzetes RotoDial tárcsa használható. Utóbbi már önálló távvezérlőként is jelen van. Az R410 szürke és dió színekben vásárolható meg.

 

Forrás: Sztereómagazin.hu