Menu

Cart

Onkyo

onkyologo

A cég eredetileg Osaka Denki Onkyo K.K néven jött létre 1946-ban. A jelenlegi Onkyo Corporation (Részvénytársaság) az Integra és Integra Research részlegeket, valamint a fő Onkyo vállalatot foglalja magában. A vállalatcsoportot jelenleg Naoto Othsuki úr vezeti. Már története kezdeti időszakától kezdve innovátorként, jelentős technikai és technológiai újítóként működött az Onkyo és hamar helyet talált magának az audió iparban, az Onkyo név a tökéletes hangzás, a csúcsminőségű hangsugárzók és alkatrészek szinonimájává vált. A 70-es években elsősorban az ONKYO rádióerősítőjei voltak híresek. A 80-as években a kazettás magnóival, az M-sorozató erősítőivel, lemezjátszóival, AM/FM rádióvevőivel, mindenekelőtt a 4040-es és 8080-as típusszámú készülékekkel szerzett magának jelentős elismerést a cég a kritikusok és a felhasználók körében. 1993-ban az ONKYO cégcsoport jelentős szervezeti változáson ment keresztül, a világon az elsők között vezetett be pénzforgalmi szemléletű gazdálkodást ("cash flow first"), illetve valósította meg a gyakorlatban is az egyszerű és gyors döntések rendszerét, a "simple and speedy" filozófiát. A vállalatvezetési struktúra radikális változtatásával számottevően nőtt a teljes ONKYO-csoport nyereségessége is.
A cégtörténet időrendi sorrendben

1946: Szeptember 17-én alakult meg az "Osaka Denki Onkyo" cég és kezdte meg a hangszedő betétekkel és hangszórókkal kapcsolatos kutatásait és fejlesztéseit. Ez évben kezdte meg az Osaka Denki ONKYO K. K a lemezjátszó hangszedő karok gyártását. Az első ONKYO márkanév alatt forgalomba került termékük az Onkyo CP-100 volt, amelynek kiskereskedelmi ára akkor 300 Yen volt. Csak összehasonlításképpen, abban az időben az átlagos havi jövedelem kb. 500 Yen volt Japánban.

1948: Ez évben jelent meg a cég a "non pressed cone" (nem préselt hangszóró membrán) termékkel, amely forradalmasította a hangszórógyártást. Az ONKYO ez évben kezdte tervezni a hangszórógyárát és speciális membránanyagok tervezésébe kezdett.

1950: Az első kereskedelmi siker – elkészült az első, nem préselt papír hangszórómembrán, s eredményeként megszületett az Onkyo ED-100 hangszóró. Piacra került a 4 sebességes OP-670 sztereó lemezjátszó.

1955: Megjelent a piacon az Onkyo OS-88 rádióerősítő.

1956: A cég elkezdte a koaxiális hangszórók gyártását és forgalmazását. Bejelentette az első műanyag membrános hangszórót és forgalomba került a világ első „kompakt készüléke”, amely egy lemezjátszót és rádióerősítőt foglalt magában.

1957: Piacra került a világszerte nagy figyelmet kapott Onkyo ES-65 futurisztikus, labda formájú hangsugárzó. Ugyancsak ebben az évben került kereskedelmi forgalomba az Onkyo HP-10 lemezjátszó/erősítő kombináció is.

1958: Megjelent a piacon az Onkyo MD-47 tölcséres hangsugárzó.

1960: A világon elsőként jelent meg beépített visszacsatolással (Motional Feedback) hangsugárzó, az Onkyo MX-8P. A havi hangszóró gyártási mennyiség először haladta meg a 100 ezer darabot. Megkezdődött a sztereó rendszerek gyártása.

1963: Forgalomba került a teljes sztereó láncot nyújtó Onkyo ST-400DL készülékegyüttes.

1966: Boltokba került at ST-55 asztali sztereó készülékcsalád. Teljesítménye, hangzása és egyszerű kezelése, tetszetős kivitele egyből sikertermékké tette azt. Ez a készülékcsalád indította be az asztali, több készülékből álló készülékcsaládok iránti keresletet a piacon. Kurachi a Techno japán technológiai magazinban a "Best Buy" (legjobb vétel) minősítést adta a készüléknek.

1968: Megjelent a piacon az Onkyo MC-2200 többcsatornás sztereó készülék és ezzel bebiztosította magának az ONKYO a vezető helyet az audió piacon. A "four amplifiers" (négy erősítő) jelszó nagy siker lett Japánban és beindította a többcsatornás sztereó rendszerek iránti keresletet a piacon.

1969: Az Onkyo Integra 01 készülékkel, közvetlen csatolású jelutakkal megszületett az Integra sorozat koncepciója. Jelentősen bővült a cég értékesítési hálózata: Értékesítési iroda nyílik New York-ban.

1970: Az Onkyo elnyeri az első jelentős sztereó készülék díjat az előerősítő technológiájával. Kereskedelmi forgalomba kerül az első integrált erősítő, az Onkyo Integra 725. A tervezési folyamatok 90 %-ában tudományos módszereket használ a cég, amely révén az Onkyo Integra 725 egy új termékgeneráció első tagjává válik. A MITI g kategóriába sorolja az Onkyo-t, amely a legmagasabb szintű tervezési technológiai elismerést jelenti.

1972: Megalakul az Onkyo Germany GmbH és akusztikai kutatólaboratóriumot létesít a cég. Megjelennek a piacon az első titánmembrános hangszórók. Forgalomba kerül az Onkyo Integra A-755 sztereó integrált erősítő.

1973: Megkezdődik a hangszórók gyártása Koreában. Az Onkyo E-83A MKIII hangsugárzó teszi teljessé az Onkyo termékpalettáját. Megszületik az Onkyo jelmondat: Artistry in sound, magyarul hangművészet.

1974: A kvarc stbilizátoros Onkyo TS-500 rádióerősítő mérföldkövet jelent a rádióvevők között,. A kvarcoszcillátor használatával drámai módon javul a készülék vételi pontossága. Forgalomba került a kvarcoszcillátoros Onkyo TS-503 rádióvevő. Ugyancsak piacra kerül a négycsatornás Automatic 4 rádióvevő.

1975: Létrejön az Onkyo Corporation az USA-ban. A korszerű technológiával készült és igen kedvező áron kínált Onkyo T-433 N II kvarcszintézeres rádióvevő meghódítja a piacokat.

1976: Világméretű visszhangot vált ki a kvarcstabilizált vevőegységgel és elsőként nyomógombokkal felszerelt Onkyo TX-4500 rádióerősítő.

1977: A High end és a HiFi piac igen kedvezően fogadja az első Onkyo előerősítőt, az Onkyo P-303-at és a hozzá tartozó Onkyo M-505 teljesítményerősítőt.

1978: Bejelentik az Onkyo SL-1 mélynyomót és az új "MX" hangsugárzó sorozatot.

1979: Piacra kerül a "Super Servo" technológia az Onkyo A-7090 erősítőben és az automatikus "Accubias" előmágnesezés állítási megoldás az Onkyo TA -2080 kazettás magnóban.

1980: A cég kifejleszti az Onkyo M-5060 teljesítményerősítőt a legendás, független "SuperServo" áramkörrel. Forgalomba kerül az első kristályvezérelt motorral és visszacsatolással szerelt lemezjátszó.

1981: Az első, valóban az Onkyo által fejlesztett CD lejátszó jelenik meg a piacon. Először érhető el a felhasználók számára az automatikus, folyamatos hibajavítás, a nagysebességű másolás és az egyidejű keverési funkció. Ugyancsak ebben az évben kezdi meg a cég az . Onkyo TA-W800 – a világ első, nagy sebességgel is másolni tudó kétkazettás magnójának- a gyártását. A készülék a nagysebességű másolás mellett számos szerkesztési funkciót is kínál a felhasználók számára.

1983: Forgalomba kerül az M-2000 monitor hangsugárzó.

1984: A cég bejelenti a "Grand Scepter" Onkyo GS-1 high-end, csúcsminőségű hangsugárzó családot.

1985: Az Onkyo M-510 csúcskategóriás, gyakorlatilag torzításmentes erősítő élénk visszhangot vált ki a piacon. Elsőként a világon megjelenik az optikai jelkimenettel rendelkező CD lejátszó, az Onkyo C-700. Ez a forradalmian új CD-játszó kapcsolt optikai jelekkel kommunikál a digitális és a jelkorrekciós és erősítő áramköri egységek között, így kiküszöböli a digitális jelalak torzulásokat. A DX 7210 készülékkel tökéletes minőségű digitális jelfeldolgozást valósít meg.

1986: Forgalomba kerül az Onkyo első "Optocoupling" (optikai csatolású) CD lejátszója. Az Onkyo SC-960 egy új hangsugárzó tervezési koncepció első hírnöke, megszületett a lineárisan hangolt hangsugárzó doboz.

1987: megjelenik az első Onkyo Integra CD lejátszó, a DX-6470 18 bites kétszeres túlmintvételezéssel. Az Onkyo TA-2360 kazettás magnó "az év készüléke" díjat kapja a HiFi technika audió magzintól. Az Onkyo T-9900 Integra Quartz Synthesizer Tuner készüléket három HiFi műszaki folyóirat is az év referencia minőségű készülékévé választotta. Az Onkyo az év "AV rádióerősítő gyártója" megtisztelő címet kapta az USA-ban. Ugyancsak ez évben jelent meg a piacon a világ első Dolby Surround AV rádióerősítője, az Onkyo TX-SV7M. A széles termékválaszték csúcsára a minden igényt kielégítő és slágerterméknek bizonyult Onkyo TX-SV909PRO került.

1988: 3 HiFi műszaki folyóirat is az év referencia rádióvevőjének minősíti az Onkyo Integra T-9990 kvarszintézeres rádióvevőt és egyben az év audióterméke címet nyeri el. Az Onkyo forgalomba hozta a világ első teljesen digitális erősítőjét, az OPTO DRIVE SYSTEM optikai meghajtó fokozattal, 18 bites lineáris átalakítóval szerelt és nyolcszoros túlmintavételezéssel dolgozó Onkyo A-8690-et. Ősszel került forgalomba a két High End HiFi készülék, a Grand Integra kategóriába sorolt CD-játszó és a teljesen digitális erősítő. A másik sikertermék a Liverpool Pasadena Collection – amely állvánnyal, hangsugárzókkal együtt szállított komplett szórakoztatóelektronikai rendszer. Az új Onkyo szlogen: High Fidelity - sound which counts! Magas hangzáshűség – a hang, amire érdemes odafigyelni!

1989: Az Onkyo forgalomba hozza a két, teljesen infravörös távvezérlővel vezérelhető integrált erősítőjét, az Onkyo A-8640 és Onkyo A-8630 modelleket.

1990: Az Onkyo a ROOM rendszerrel kedvező árfekvéssel teszi lehetővé a rendszerek távvezérlését és távolról történő felügyeletét.

1991: A német "Stereoplay" nagy elismeréssel nyilatkozik az Onkyo TX-7830 készülékről, kiemelve könnyű és kényelmes kezelhetőségét és kiváló hangzásteljesítményét. Forgalomba kerül az új Onkyo PSC-05 komponens rendszer.

1992. Forgalomba kerül a teljesen szimmetrikus HIGH END Onkyo P-3890/Onkyo M-5890 elő- és teljesítményerősítő kombináció. Ugyancsak ez évben jelenik meg a világ első hatlemezes CD-váltós lejátszójával a cég. Az Onkyo Liverpool bi:m készülékben az Onkyo a világon először alkalmazza a digitális audió jeltovábbítást. Az Onkyo Quest Integra és Quest Scepter ugyancsak ebben az évben jelenik meg a piacon. Ezek a készülékek képezik egy új tervezési koncepció alapját, a készülékben a gyártó csak szigorúan válogatott anyagokat és alkatrészeket használ fel. Az év második felében kerül forgalomba az Onkyo Quest Integra C-1E CD lejátszó és a Onkyo Quest Integra A-1E integrált erősítő.

1993: Megjelenik a világ első THX minősítésű AV rádióerősítője, az Onkyo TX-SV919THX A/V,amely a LUCASFILM Ltd. (ma THX Ltd.) műszaki közreműködésével készült. A cég forgalmazni kezdi az INTEC 275 csúcsminőségű komponens rendszert.

1994. Arany változatban is forgalomba kerül a világ első THX minősítésű AV rádióerősítője, az Onkyo TX-SV919THX.

1995. Megjelenik a piacon az INTEC 185 mikrokomponens rendszer. Ez évben kerül forgalomba az Onkyo CR-185 rádióerősítő / az Onkyo K-185 kazettás magnó és az első THX hangsugárzó rendszer, az Onkyo THX-SYS-1.

1996. A világon elsőként hoz forgalomba a cég THX 5.1 rádióerősítőt az Onkyo TX-DS939 formájában. Az új szlogen: Onkyo "is sound", az Onkyo „maga a hang”.

1997: Arany változatban is forgalomba kerül a világ első THX 5.1 rádióerősítője, az Onkyo TX-DS939.

1998: Piacra kerül az Onkyo első OMF hangsugárzója.

1999: A világ első DVD lejátszója az Onkyo DR-90. Ugyancsak a világon elsőként jelenik meg THX SELECT minősítésű rádióerősítővel a cég, ez az Onkyo TX-DS777. A világon elsőként kínál 400 EUR kiskereskedelmi ár alatt Dolby Digital rádióerősítőt, ez az Onkyo TX-DS474.

2000: A világ első 6.1 csatornás THX SELECT minősítésű rádióerősítője az Onkyo TX-DS787. Ugyancsak a világon elsőként jelenik meg 7.1 csatornás Surround EX rádióerősítővel az Onkyo, ez a TX-DS989-es készülék. A világ első THX Ultra 7 csatornás kimeneti fokozattal ellátott highend erősítője az Integra Research RDA-7 sorozat. Ez évben jelenik meg az ONKXO legújabb jelmondata, az: Imaginative sight & sound, a minden képzeletet felülmúló hang és kép.

2001: A világ első Dolby ProLogic II kompatibilis házimozi AV rádióerősítője az Onkyo TX-DS494.

2002: Forgalomba kerül a világ első Ethernet csatolóval (NetTune) ellátott, házi hálózatba köthető AV rádióerősítője, az Onkyo TX-NR900. Ugyancsak ebben az évben indul a BASE-V10 mikro házimozi rendszer értékesítése.

2003: Megkezdődik a DTA-7 forgalmazása —ez a világ első 7 csatornás digitális teljeítményerősítője.

2004: Forgalomba kerül a világ első Ethernet csatolóval (Net tune), HDMI és IEEE 1394 FireWire csatlakozó felülettel ellátott, teljesen moduláris AV hálózati rádióerősítője, az Onkyo TX-NR5000.

2006: Kibővül az Onkyo jelmondata: Imaginative sight & sound - Enter A new dimension.

Ingyenes szállítás

Ingyenes szállítás

100.000 Ft feletti megrendelés esetén, Magyarország egész területére.

Ügyfélszolgálat

Ügyfélszolgálat

Tel: +36209533324, email: info@bartimexaudio.hu Hétfő-Vasárnap 8:00 - 20.00. Bemutató, árukiadás, személyes átvétel kizárólag előre egyeztetett időpontban bemutatótermünkben:1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Fizetési lehetőségek

Fizetési lehetőségek

Webáruházunkban bankkártyával, utánvéttel, előreutalással és bemutatótermi átvétel esetén készpénzzel fizethet.

Garancia

Magyar jótállás

Termékeink tiszta forrásból, márkaimportőrökön keresztül, vagy közvetlen gyári importból érkeznek. A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi és az európai márkaképviseletek támogatásával értékesítjük.

Cégünk erősségei:

- Több mint tíz éves szakmai tapasztalat

- Széles termékválaszték, több mint 3000 féle termék a hi-fi, audiofil és high-end kategóriákban

- Vásárlás előtti és utáni tanácsadás

- Professzionális termék demó a bemutatótermünkben

- A termékeink többsége otthoni körülmények között is kipróbálható

- A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi márkaképviseletek támogatásával értékesítjük


Térkép

terkep

Kapcsolat

Cégnév: Bartimex Audio Bt.

Bemutatóterem:  1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Nyitvatartás: Kizárólag előre egyeztetett időpontban!

Elérhetőség: Tel: +36209533324

Email: info@bartimexaudio.hu

Írja meg véleményét:

Hírlevél feliratkozás


Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön akcióinkról, újdonságainkról. Feliratkozását egy egyszeri 4%-os kedvezményre jogosító kuponnal honoráljuk!
Használati feltételek
Alulírott, a fenti jelölőnényzet kipipálásával - az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, továbbá a 7. cikk rendelkezése alapján - hozzájárulok, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelje, és hírlevelet küldjön a számomra. Tudomásul veszem, hogy a GDPR 7. cikk (3) bekezdése szerint a hozzájárulásomat bármikor visszavonhatom.

Bejelentkezés vagy Regisztráció