Menu

Cart

Cyrus

cyruslogo

A Cyrus Audio nemzetközileg ismert és elismert csúcskategóriás termékeket fejlesztő és gyártó vállalkozás. A Cyrus készülékek Angliában, a Cambridgeshire megyében található. 23 ezer lelket számláló Huntingdonban készülnek. (A városka egyébként Szentendre testvérvárosa.) Itt tervezik az egyedi méretű, formájú, megjelenési képű eszközöket, itt születnek meg a prototípusok, itt folyik azok alapos tesztelése, mielőtt a modern szórakoztatóelektronikai termékek esetében ma már szokatlan módon, részben még mindig kisipari munkával megkezdik azok sorozatgyártását. A gyártó székhelyén található az ügyfélszolgálat is, itt javítják az Angliában és Írországban értékesített készülékeket és innen biztosítják a forgalmazók számára értékesített termékek műszaki és marketing támogatását is. A Cyrus magánkézben lévő vállalkozás, a cég korábban is, ma is csak elsőrangú sztereó készüléke-ket gyárt és fejleszt és a hírek szerint továbbra is távol tartják magukat a sokcsatornás készülékek világától.

A világ legjobb tervezőit magáénak tudható csapat lélegzetállítóan jó hangzásteljesítményt produkáló termékekkel lepi meg rendszeresen az audiofil készülékek iránt érdeklődő vásárlókat, ráadásul olyan árszínvonal mellett, amely szokatlan a csúcskategóriás termékek világában. A Cyrus Audió tervezői és fejlesztői tökéletesen értik a művészet és a tudomány összhangját, mert csak ezzel a tökéletes szimbiózissal tud olyan időtálló és tökéletes minőségű termékeket alkotni, amelyet a márka hívei és vásárlói mindig is reméltek.

Kompromisszumokat nem ismerő mérnöki munka

A Cyrus készülékekben nem csak a gyártónak az audió készülékek tervezése során szerzett több évtizedes tapasztalata köszön vissza, hanem minden termékük a kezdetektől vallott tervezési filozófiájuk jegyeit is magán viseli. Mindig gondosan válogatják meg a legjobb hangzásminőséget garantáló alkatrészeket, a minőségüket nem csak kifinomult mérőműszerekkel, de a füllel is tesztelik. Sok időt töltenek azzal, hogy aprólékos munkával, meghallgatások sorozatával szűrik ki azokat az elemeket, amelyek egyenként is, de még inkább összességükben az elvárásaiknak és ügyfeleik elvárásainak legjobban megfelelő hangzásminőséget biztosítják.

Csak ilyen módon tudják biztosítani azt, hogy minden egyes új termékük nemcsak tipikus Cyrus hangon megszólaló eszköz legyen, hanem egyre jobbak legyenek, mint elődeik voltak.

Talán nem véletlen, hogy fáradozásaikat és gondos munkájukat 52 rangos nemzetközi elismerés igazolja és teszi lehetővé, hogy termékeik már 30 éve és még mindig Angliában, nagyobbrészt kézi munkával készülhessenek.

Kutatás és fejlesztés

A Cyrus cég egyik legfontosabb szervezeti egysége a kutató és fejlesztő csapat. Ezzel biztosítható, hogy folyamatosan új ötletek kerülnek be a termékfejlesztésbe és a gyártásba, ilyen módon tudja megvalósítani a gyártó, hogy termékei egyre kifinomultabbak és jobb minőségűek lehessenek. A felhasználói szándékával és gyakorlatával egyezően a Cyrus gyártóként is csak olyan eszközökbe és megoldásokba fektet, amelyek egyre többet tudnak és egyre tökéletesebben végzik a feladatukat.

 

Környezetvédelmi tudatosság

Kivétel nélkül mindegyik Cyrus modell a cég angliai gyárában születik. A tervezők a lehető legjobb alkatrészeket kutatják fel és vásárolják meg a világpiacon. Nemcsak a gyártás, hanem már a beszerzés során is szigorú etikai szabványok szerint dolgozik a csapat, csak olyan gyártóktól és csak olyan eszközöket, alkatrészeket, részegységeket vásárol, amelyek teljes mértékben megfelelnek a Cyrus igen szigorú műszaki, alkalmazástechnikai és környezetvédelmi elveinek.

A cég története

A Cyrus már több mint 30 éve áll az audió eszközök tervezése és gyártása terén az élen. Az 1980-as évek elejétől kezdve tudatosan fejleszti termékeit és piacát, a kezdetektől fogva audiofil eszközöket fejleszt és gyárt és egyre több újítással, korábban máshol nem alkalmazott megoldással, kapcsolással lepi meg a világot. A Cyrus az elmúlt 30 évben számos értékes termékkel és műszaki megoldással gazdagította az audiofil készülékek világát.

 

A termékcsalád fejlődése

A Cyrus 1983-ban, az angliai Cambridgeshire megyében található Huntingdon kisvárosban kezdte meg tevékenységét. Az elmúlt több mint 30 évben mindig vezető szerepet játszott az audió eszközök fejlesztése terén, számos világújdonságot mutatott be és ezáltal jelentős hatást gyakorolt az audió iparág fejlődésére.

 

Hibrid D osztály

A Cyrus termékek közismert módon hagyományos AB osztályú elektronikák és ez a technológia sok éven át jellemezte a készülékeket. Ugyanakkor a legutóbbi évek intenzív fejlesztése igazolta azt a feltevést, hogy a D osztályú erősítéstechnika ma már egyes területeken legalább annyit, vagy inkább többet tud, mint a hagyományos AB erősítéstechnika. A D osztályú erősítők esetében számos gátló tényezőt kell kiküszöbölni ahhoz, hogy audiofil hangzást tudjanak produkálni az ilyen készülékek. A Cyrus mérnökei igen sok energiát és tudást fektettek be ezen akadályok sikeres leküzdésébe. Eredményeként a cég egyes termékeiben alkalmazott hibrid D osztályú erősítéstechnika ma már olyan hangzásminőséget biztosít, amelyet korábban az AB technikával sem tudtak elérni. A SID és egyéb technológiákkal szorosan együttműködve olyan erősítőket tudtak a fejlesztő mérnökök tervezni és gyártani, amelyek hatásfoka ugrásszerűen megnőtt, hatalmas energiát, áramot tudnak biztosítani az erősítők számára legnagyobb kihívást jelentő hangsugárzók meghajtására, miközben hőtermelésük és hőveszteségük elenyésző mértékű marad.

A Servo Evolution

A cég egyik ma is alkalmazott egyedülálló technikai megoldása a Servo Evolution – az első audiofil szabványos CD platform. Míg a forgalomban lévő legtöbb CD-játszó polcról levehető, arra szakosodott gyártók által gyártott lemezkiolvasó mechanikát és elektronikát használ és elsősorban a DAC, a digitális/analóg jelátalakító egységre fekteti a hangsúlyt, a Cyrus más megközelítést alkalmazott: saját lemezkiolvasó technológiát, a Cyrus Servo Evolution néven szabadalmaztatott és védjegyeztetett megoldást fejlesztette ki és használja ma is az általa gyártott CD-játszókban.

Nulla visszacsatolás

Egyes erősítőink igen kifinomult technológiával, nulla visszacsatolással (Zero Feedback) készülnek. Ehhez a kapcsolástechnikához igen nagy mérnöki tapasztalatra van szükség, a gyártás minden fázisa is szigorú ellenőrzést igényel, hogy megfelelően működjék a készüléke, de ha sikerül, a számtalan előnye mellett elsősorban a készülék torzítása csökken drámai mértékben. Egyértelműek az ilyen módon készült készülékek hangzásbeli előnyei, így nem véletlen, hogy a zászlóshajónknak számító mono teljesítményerősítőinkben használjuk ezt a műszaki megoldást.

Virtuális szervó előerősítő

A Cyrus úgy véli, hogy a legtöbb audió áramkörben a lehető legrövidebb jelút, a kerülőutak nélküli jelvezetés a legjobb hangzást biztosító megoldás. A csatoló kondenzátorok, illetve a hagyományos előerősítőkben az egyenáramú zajok eltávolítására alkalmazott DS szervo áramkörök elhagyásával a Cyrus elektronikákban kevesebb elektrolit kondenzátort találunk. Ezt a műszaki megoldást virtuális szervónak nevezte el a cég, mert alapvetően ugyanazt a feladatot látja el, de sokkal kevesebb alkat-rész felhasználásával.

Hangsugárzó impedancia illesztés

A SID – a Speaker Impedance Detection, magyarul a hangsugárzó impedancia érzékelés automatiku-san a csatlakoztatott hangsugárzók aktuális elektromos terhelő ellenállásához illeszti az erősítő kimenő ellenállását. Ez azt jelenti, hogy a Cyrus hibrid D-osztályú erősítőik gyakorlatilag bármilyen márkájú és típusú, vagy rendszerű hangsugárzó meghajtására alkalmasak.

Bővíthető kivitel

Ennek két nagy előnye van: Egyrészt lehetőséget ad arra, hogy a készüléktulajdonosok folyamatosan naprakész állapotban tarthassák a készülékeiket. A megoldás meghatározó előnye, hogy nem vész el a kezdeti befektetés, hiszen az egyszer megvásárolt készülék a később kapható bővítő modulokkal a folyamatosan változó új technológiához illeszthető, másrészt a bővítő modulokkal egyre többet tudó és nagyobb teljesítményre alkalmas eszközzé fejleszthető.

Másrészt ezzel környezetbaráttá is váltak a Cyrus Audió készülékei, hiszen a moduláris bővíthetőség-nek és frissíthetőségnek köszönhetően nem avulnak el a készülékek, folyamatosan a technika legújabb állásának megfelelő szintre hozhatóak. A készülékek részben otthon, részben a gyártóüzemben frissíthetőek. DAC kártyák adhatóak a készülékhez, ezzel digitális bemenetekkel bővül-hetnek az eredetileg csak analóg bemenetekkel ellátott erősítők. A továbbfejlesztett Qx DAC modul beépítésével látványosan feljavítható a meglévő digitális/analóg jelátalakító hangzásteljesítménye. Mindegyik Cyrus teljesítményerősítő azonos erősítési tényezővel rendelkezik, a hangsugárzók kettős, vagy hármas erősítésével jelentős mértékben javítható a rendszere dinamikája és felbontása.

A legtöbb Cyrus készülék teljesítőképessége javítható a PSX-R csúcsminőségű tápegység hozzá-adásával Ez a tápegység modul erős, gondosan megszűrt tápárammal látja el a készülékeket, így a nagy gonddal megépített elektronikus áramkörök tudásuk javát tudják adni.

Szerviz és támogatás

Tudta-e, hogy a Cyrus műhelyeiben rendszeresen újítanak fel 30 évvel ezelőtt eladott készülékeket? Ügyfeleink közül soknál apáról fiúra száll a jól bevált készülék, szakembereink pedig örömmel cserélik az évek hosszú során elavult, vagy elfáradt alkatrészeket, hogy ismét a régi fényükben tündökölhessenek ezek a készülékek. Így generációkon át tudják a készülékek nyújtani azt, amiért annak idején az eredeti tulajdonosaik megvásárolták azokat. Úgy becsüljük, hogy a valaha eladott készülékeink legalább 80 %-át ma is aktívan használják, ezzel pedig a Cyrus az iparág legtovább használt eszközeinek egyikével büszkélkedhet. A Cyrus készülékek igen hosszú élettartama szöges ellentétben áll az olcsón gyártó országokban készült termékek szomorúan rövid élettartamával. Lehet, hogy olcsóak ezek a készülékek, még jól is szólhatnak, de nyomukba sem érnek a megfelelő mérnöki munkával és gondossággal elkészített termékek esetében várható lehetséges használati időnek, élettartamnak. A Cyrus ügyfelei nagyra értékelik azt, hogy az ugyan drágán vásárolt termékek szinte egy örökkévalóságig szolgálják majd a régi és az új tulajdonosukat.

Ingyenes szállítás

Ingyenes szállítás

100.000 Ft feletti megrendelés esetén, Magyarország egész területére.

Ügyfélszolgálat

Ügyfélszolgálat

Tel: +36209533324, email: info@bartimexaudio.hu Hétfő-Vasárnap 8:00 - 20.00. Bemutató, árukiadás, személyes átvétel kizárólag előre egyeztetett időpontban bemutatótermünkben:1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Fizetési lehetőségek

Fizetési lehetőségek

Webáruházunkban bankkártyával, utánvéttel, előreutalással és bemutatótermi átvétel esetén készpénzzel fizethet.

Garancia

Magyar jótállás

Termékeink tiszta forrásból, márkaimportőrökön keresztül, vagy közvetlen gyári importból érkeznek. A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi és az európai márkaképviseletek támogatásával értékesítjük.

Cégünk erősségei:

- Több mint tíz éves szakmai tapasztalat

- Széles termékválaszték, több mint 3000 féle termék a hi-fi, audiofil és high-end kategóriákban

- Vásárlás előtti és utáni tanácsadás

- Professzionális termék demó a bemutatótermünkben

- A termékeink többsége otthoni körülmények között is kipróbálható

- A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi márkaképviseletek támogatásával értékesítjük


Térkép

terkep

Kapcsolat

Cégnév: Bartimex Audio Bt.

Bemutatóterem:  1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Nyitvatartás: Kizárólag előre egyeztetett időpontban!

Elérhetőség: Tel: +36209533324

Email: info@bartimexaudio.hu

Írja meg véleményét:

Hírlevél feliratkozás


Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön akcióinkról, újdonságainkról. Feliratkozását egy egyszeri 4%-os kedvezményre jogosító kuponnal honoráljuk!
Használati feltételek
Alulírott, a fenti jelölőnényzet kipipálásával - az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, továbbá a 7. cikk rendelkezése alapján - hozzájárulok, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelje, és hírlevelet küldjön a számomra. Tudomásul veszem, hogy a GDPR 7. cikk (3) bekezdése szerint a hozzájárulásomat bármikor visszavonhatom.

Bejelentkezés vagy Regisztráció