Menu

Cart
A+ A A-

BUDAPEST MUSIC EXPO 2018

Hangszeresek, hangászok, hangosítók, hangmérnökök, hangszer kereskedők. Egy dolog közös bennük: a hang szeretete. Ez évben is megtartották szokásos kiállításukat, ami két területen – hangos és nem hangos – szekciókra osztva elkápráztatta a látogatók sorát.

Örömteli tanulság, hogy manapság, hang témában ekkora rendezvényt meg lehet szervezni, ekkora látogatottságot lehet produkálni. Mint a Hangfoglalás nevű elődei, a Budapest Music Expo 2018 kiváló alkalom volt az amatőr és hivatásos muzsikusok összejövetelére, a hangszer kereskedőkkel, különböző márkák hazai képviselőivel, és nem utolsó sorban nekik a látogatók, érdeklődők hadával élményszerűen találkozni. Szándékosan említem meg a dolog egy másik vetületét is, hiszen egy ilyen rendezvény, ahol a szakma összes területét lefedő szakembergárda mutatja be új termékeit és velük együtt tudását, jó talajt ad a hifi és audio-rajongóknak is megismerkedni a „kábel másik végén” tevékenykedőkkel. Már amennyire ez a terület érdekli Őket?! A rendezők is azt szeretnék, hogy egyre jobban érdekelje a hallgatót az, hogy mit hallgat.
És miért is ne! Mindent fiatal korban kell kezdeni. Itt a ragyogó szemű gyerekek kézbe vehetik az akusztikus és elektromos gitárt, a zongorát, a dobverőt, sőt még a szintetizátort is. Aki szeretne zenét tanulni, annak lehet ez az első látogatás a hangszerek birodalmába és a jelenlévő zeneiskolákba való beiratkozásra. Éppen ezért volt a kiállításnak halk és hangos, zenészképző, okosító, koncertező és élménydobolós helyszíne.
Az elektronikában kicsit jártasabbak megnézhetik a keverőpultokat és a temérdek kisegítő elektronikát. Koncert hangosítás, lemezfelvétel, élő előadás, amelyek eszköz-parkjából és szakterületéről mind-mind kaptunk ízelítőt. Szó szerint megszámlálhatatlan mennyiségű hangszer, hang- fény- színpad és stúdiótechnikai eszköz került kiállításra és ezek nagy része kipróbálható volt. Találtunk több olyan céget is amelynek nemcsak a hangtechnika kereskedelme, de a hangrendszerek bérbeadása és üzemeltetése illetve hangrendszerek méretezése és telepítése is fő működési terület.

A fellépő művészek, kezdők és haladók, mind azon voltak, hogy tudásuk legjavát adva mutassák magukat. Lehet ez úgymond „pofavizit”, mert aki nincs itt az nem is „létezik”, de lehet egy olyan rangos rendezvény, amit csak felkarolni, támogatni és hirdetni lehet, mert büszkék vagyunk rá. A rendezvény hangvételére jellemző az alapvető követelménynek tekintett minőség és a megbízhatóság.

Második tanulság. A zenei műfajok örökléte. Itt jól megfért egymás mellett a jazz, a country, a klasszikus és az örök életű rock. A legjobb példát Neumann Balázs vezette elő, a Yamaha elektronikus-zongorák szinte egész napos bemutatóján, ahol az előadó kézjátékának kivetítésével és a hangszerek programozhatóságának segítségével mutatták be, mint tud a hangszer.

Világsztár vendég Dirk Verbeuren, a Megadeth együttes belga dobosa fáradhatatlan bemutatót tartott tudományából és a kiállított Tama dupla szerkó kvalitásaiból.

Mivel Közép-Kelet Európa legjelentősebb hang-, fény-, színpad-, stúdiótechnikai és zenei eseményéről beszélünk, a Budapest Music Expo 18 ezer négyzetméteren 82 kiállító több ezer termékét lehetett megcsodálni, és nem véletlen, szabadon kipróbálni. Az érdeklődőket rengeteg rögtönzött koncert, bemutató, szakmai kurzus várta. A hangszer-importőröknek köszönhetően minden világmárka jelen van országunkban, ezt bizonyították a Marshall, Zelmer, Gibson, Fender, Yamaha, Rhodes, Bugera, Yamaha, PreSonus, Vanguard, Void, Cort, Beyerdynamic, Bose, Martin, Studer, Shure, Audio-Technica, Ludwig, Pearl, Gretsch, Boss, Tama, Peavey, Tascam, Warm, Zildjian, Meinl kiállított termékei.

„Magyarországon ilyen tárlat még nem volt, a gyűjtemény tisztelgés nagyszerű élő zenészeink előtt. A kiállításnak a következő években folytatása lesz, és más hangszeres kollégákat is felkértünk arra, hozzák el az expo-ra, amin játszanak” – mondta Andrásik Remo a Budapest Music Expo szervezője a megnyitón. Egy hirtelen ötlettől vezérelve 63 gitárt állítottak ki, első körben mindenki nem is fért bele a kiállításba! A híres Magyar Gitárosok Falán, többek között, látható volt Szigeti Ferenc (Karthago) Framus 12 húros akusztikus hangszere, László Attila Gibson L5-öse, Alapi István (Edda) Framus Diablo Progressive X-e, Lukács Peta, valamint friss életműdíjasunk, Tátrai Tibor neki gyártott legendás piros Stratocaster és Szabó Sándor 12 húros akusztikus gitárja. Minden gitárhoz egy tabló tartozott, leírás arról, kié, honnan származik, mikor használta.

„Aki hangszerrel, hangszeres zenével él, az lényegesen boldogabb életet élhet, mint aki nem teszi ezt”.

Bizonyos szervezetek, mint a ProArt Szövetség kutatásaiból kiderül, Magyarország, könnyűzenei kultúrából ma sajnos „zenei-analfabéta” országnak számít. A népesség több mint fele a médiában hallott zenét objektív módon nem tudja megítélni, tehát nem tudja eldönteni, hogy amit hall, az jó vagy nem jó, csak szubjektív módon képes értékelni, hogy tetszik vagy nem tetszik. Ebben már több mint két évtizede folyamatosan ludas a „szennymédia”.
Azt mondják a pop/rock szakmában az 1980-as évek közepéig lezajlott minden útkeresés, forradalom, újítás. Szerintünk helytálló a megállapítás, főleg olyan helyen, ahol a „tuc-tuc” zene, a mulatós és az elektronikus basszus lüktetés jelenti a zenét. Nincs pop/rock zeneismeret, miközben az emberek szabadidejükben leginkább zenét szeretnek hallgatni. A közoktatásból ez abszolút hiányzik, kizárólag a komolyzene van jelen és egy ideje a népzenei képzés, de egyáltalán a könnyűzenei oktatás ma Magyarországon csak egy nagyon szűk réteg számára elérhető. A Kőbányai Zenei Stúdióban, illetve Debrecenben, Székesfehérváron és Cegléden vannak zeneoktató intézmények, de ott is feltétel az érettségi. Nincs mit csodálkozni azon, hogy művészi értelemben, mélységeiben a zene egyre kevesebb embert érdekel.

„Van egy nem reprezentatív felmérés arról, hogy gimnazista diákok a kedvenc zenekarról nem tudnak egy összetett mondatot megfogalmazni. Akik zenét tanulnak, azok, akik hangszeren játszanak és ismerik a zene univerzális nyelvét, más lelki színvonalon élik az életüket. Az egyénre és a társadalomra is kimutathatóan káros a mostani helyzet. Ezt a problémát nyíltan meg kell fogalmazni. Merthogy van érdeklődés a fiatalok részéről, de ez az ügy innentől más szerepvállalást igényel, mint amit magánemberek saját erejükből képesek megvalósítani. Független mindettől jó volt látni, hogy a látogatók túlnyomó része játszik valamilyen hangszeren, képesek értékelni a jó muzsikát, megbecsülik a saját zenei kultúrájukat, és hajlandók is a minőségi zenéért fizetni. Nagyon boldogok vagyunk, hogy ennyi partnert találtunk, hiszen ez azt mutatja, hogy van igény.” – nyilatkozta Andrásik Remo főszervező.

music_expo_2018

Forrás: Hangzásvilág.hu

High End Show 2010 München

 

 
 
 
 
 
Beszámoló a 2010-es Müncheni High End kiállításról
 
HighEnd2010
Immár hagyományosan idén is kilátogattunk a Müchenben megrendezett High End Show-ra, Európa legnagyobb audio kiállítására.
 
A kiállítók és a látogatók számában nem volt érezhető a válság hatása, üresen stand vagy demo szoba idén sem maradt. Az évente rendszeresen visszatérő ismert nevek mellett, a semmiből feltűnő "egyszeri" kiállítók serege és a helyi német márkaképviseletek, disztibútorok tömege jellemezte a rendezvényt. Magyarországot saját standdal a minden évben rendszeresen kiállító Kácsa-Audio képviselte, valamint újdonságként az Etalon is kiállította legújabb fejlesztéseit. Az Etalon standján kedves ismerősöm Sallay László cégtulajdonos személyesen fogadta az érdeklődőket.
 
 
 
 
 
 
 

 


 
Idén sem vállalkozom teljes képet nyújtani a rendezvényről, inkább szubjektív módon ragadok ki néhány részletet az egyébként lenyűgözően változatos kínálatból.
 
Best of the Show

Kezdjük mindjárt a legjobb hangú rendszerek bemutatásával. Bár a kiállítás maga kevéssé alkalmas a  berendezések hangjának elmélyült megitélésére, szerencsére a gallériákon a demo szobákban azért találtunk meggyőző hangú rendszereket.
 
 
 
 
 
 
 
WLM Viola MonitorWLMroom
 
Elsőként említeném (némi részlehajlással) az általunk képviselt WLM új Viola monitor hangfalát.  A tekintélyes méretekkel rendelkező doboz a WLM védjegyének számító SuperPAC magassugárzót örökelte az előző generációtól, a mélyközép hangszóró azonban egy új beszállítótól származik. A képen nem látszik, de van még egy hátrafelé sugárzó mélyhangszóró is, amely a kiiktatható belső váltót megkerülve akár aktív módon is meghajtható.  A demo rendszerhez egy iMAC szolgált forrásként, az analóg átalakításért WLM saját GAMMA DAC-ja felelt, az erősítést pedig a szintén saját gyártású Sonata csöves készülék oldotta meg. A nyitást követően még eléggé nyersen megszólaló összeállítás délutánra már hozta a WLM-től megszokott és elvárt szinvonalat.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Audionec  SDV3
audionec answer
 
A kiállítás egyik legszokatlanabb és talán a legjobban megszólaló rendszerét egy új  cég, az az AudioNec szolgáltatta. A mindössze két komponensből álló rendszerben az SDV3 nevű zeneszerver szolgálta ki a cég  Answer hangfalait. A hangfal aktív váltókkal és oldalanként négy beépített erősítővel rendelkezik, tehát külön erősítőre nincs is szükség a megszólaltatásához. A különös felépítésű hangfalban  200 Hz és 15 kHz között egy nagyméretű szélessávú hangszóró dolgozik, amely a cég képviselői szerint az "air motion transformer" technológia továbbfejlesztése. 200 Hz alatt dipól mélyhangszórók szólnak, 15 kHz felett pedig egy ribbon hangszóró egészíti ki a konstrukciót. Összességében döbbenetesen élethű reprodukciót nyújtott a rendszer. Sajnos az árcédula a túlnyomó többség számára elérhetetlenné teszi a termékeket, ugyanis a hangfal ára 50.000 Euro, a zeneszerveré pedig 24.000 Euro.
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
TAD

A TAD (Technical Audio Devices Laboratories) Reference One hangfala a cég saját erősítőjével és CD lejátszójával szintén meggyőző módon muzsikált. A két 25cm-es mélyhangszóróval és egy 16cm-es CST(Coherent Source Transducer) coaxiális rendszerű hangszóróval szerelt elegáns és masszív felépítésű dobozok hihetelen dinamikával szólaltak meg, stabil és részletező háromdimenziós szinpadkép mellett. Kellemes és ritkán tapasztalható képessége még a Reference One megszólalásának, hogy az optimális hallgatói pozíciótól (sweet spot) viszonylag távol is képes megtartani a szinpadképet és a tonális egyensúlyt. Az egyenként 150 kg-os dobozok frekvencia átvitele 20 Hz-100 kHz, áruk 70.000 USD párban. Kár, hogy ezt sem az átlag magyar pénztárcákhoz szabták.

 

 

 

 

gobel
 

Nagyon jó benyomást tett rám a Göbel Highend "bending wave transducer" technológiát alkalmazó lapos hangfala is.

 


 

 

Hálózati és merevlemezes lejátszók

CAnp30Soneteer

 

Úgy tűnik, hogy az optikai adathordozók kiszorulása az audio iparban immár visszafordíthatatlan tény. Nemrégen a Linn jelentette be elsőként, hogy felhagy a hagyományos CD lejátszók gyártásával. A kiállításon a Logitech, a SONOS, a Naim és a Linn mellett hálózati lejátszókat a mutatott be a Cambridge Audio, a Soneteer, a már említett Audionec és az Arcus Audio. Nagy valószínűséggel a sűrű forgatagban számos más kiállító hasonló készüléke mellett sétáltunk el.

 

XTZ

XTZdivinextzw18picextzad10dsp

Az álatlunk képviselt svéd XTZ márka idén ismét a kiállítók között szerepelt. Három új fejlesztésüket lehetett megtekinteni (sajnos a meghallgatásra most nem volt mód): az új highend hangfal az XTZ Divine 100.49, az ICE power erősítővel felvértezett XTZ 99. W12.18 ICE mélyláda, és az AD 10 DSP erősítő, amely beépített aktív hangváltót és szobaakusztika korrektort kapott.

A kiállítás mindig szolgál előzenével is, idén ismét a már tavaly megismert női szaxofon trió szórakoztatta a nagyérdemüt.

saxtogo1

 

 

High End Show 2011 München

hes2011Mint minden évben, idén is kilátogattunk a Münchenben megrendezett High End Show-ra, Európa legnagyobb audio kiállítására.

A 30. születésnapját ünnepelő rendezvényen a kiállítók száma elérte a rekordot jelentő 320-at. A látogatók száma pedig egyértelműen jelezte, hogy Németország valóban túl van a gazdasági válságon, és erőteljes növekedési pályára állt. Magyarországot saját standdal a minden évben rendszeresen kiállító Kácsa-Audio képviselte.

SaxophonTrio

 

 

Best of the Show

Kezdjük mindjárt a legjobb hangú rendszerek szubjektív és a teljesség igénye nélkül készült bemutatásával.

poseydonElsőként az Acapella Audio Arts Poseydon nevű gigantikus hangfalát említeném. A fél szobát betöltő monstrumban egy-egy tölcséres magas és közép hangszóró mellett 10 db mélysugárzó kapott helyet. Döbbenetesen élethű megszólalás és pontos, három dimenziós színpadkép jellemezte, lenyűgöző élmény nyújtott. Méreti és persze az ára (185.000 Euró) miatt egy átlag halandó számára sajnos elérhetetlen.

 

 

audiopax

Idén először szerepelt a kiállításon a brazil Audiopax cég, és sikerült is bebizonyítaniuk, hogy érdemes őket komolyan venni. Az Arpeggione nevű hangfaluk valódi fából készült zárt, három utas konstrukció 92db érzékenységgel. A szintén saját gyártású Maggiore M100 100 Wattos A1 osztályú csöves monoblokk erősítőkkel meghajtva a rendszer finoman, muzikálisan, és hosszan hallgatva is élvezetesen szólt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

higototrafomaticA német Higoto cég standján találkoztunk az AUDEZ'E LCD-2 magnetosztatikus fejhallgatójával amit az általunk is képviselt Trafomatic Audio Head One fejhallgató erősítője hajtott meg. Ritkán hallani annyira szép, transzparens és valós színpadképpel rendelkező fejhallgató összeállítást, mint amit ők ketten produkáltak.

 

 

 

 

 

antelope1anteleope2A következő gyöngyszemre a számunkra eddig ismeretlen Antelope Audio standján akadtunk. A bolgár cég Zodiac fantázia nevű DAC családja kivételesen szépen muzsikált számítógépes forrásból, Manger aktív stúdiómonitorokkal. A Zodiac család három tagból áll, az 1600 és 3000 Euró közötti árak a még megfizethető kategóriába tartoznak. Mindhárom DAC kiegészíthető egy hozzájuk tervezett Voltikus nevű külső tápegységgel, ami tovább emeli az egyébként is kiváló hangzás minőségét. USB bemenetén képes 192Khz mintavételezésű digitális állományok lejátszására, beépített fejhallgató erőstője pedig analóg bementen keresztül is használható. A Zodiac termékek a 6moons audioportál tesztjein is kiválóan szerepeltek. A cég pro-audio területen is aktív, órajelgenerátorait számos hangstúdió és televízió stúdió használja.anteleope3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hálózati lejátszók

 
Pro-Ject_Stream_Boxnaddenondnp-720AEBár CD lejátszók szinte minden kiállítónál megtalálhatók voltak, és a hagyományos LP lemezek lejátszására alkalmas készülékek is reneszánszukat élik, a hálózati lejátszók most már szinte mindenhol megtalálhatók voltak, szorosan felzárkózva a CD és az LP mögé. Misem mutatja ezt a trendet jobban, mint hogy ez eddig inkább specializált kisebb gyártók(pl, Sonos, Logitech, Olive) mellett a hifi nagyágyúi is elkezdték ezt az irányt követni. A Denon, a Marantz, a NAD, a Cambridge Audio, a Musical Fidelity és a Pro-Ject cégeknél láttunk ilyet, de nagyvalószínűséggel a bőséges kínálatban számos egyéb gyártó hasonló terméke mellett sétáltunk el.

 

 

 


További érdekességek

t70A Beyerdynamic a kiállításon mutatta be legújabb T70 és T70p nevű fejhallgatóit, melyek a T1 toptermék Tesla technológiájára épülnek. A T70 a DT990 és T1 közötti űrt igyekszik kitölteni, mind árban, mind minőségben. Hamarosan nálunk is kapható.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


trinnov1A francia Trinnov Audio eddig inkább pro-audio körökben volt ismert professzionális DSP eszközeiről, most azonban a kiállításra elhozták az otthoni felhasználásra szánt ST2-HIFI szoba akusztika korrektorukat. A speciális 3D mérőmikrofon és a saját fejlesztésű élvonalbeli DSP algoritmusuk segítségével minden eddiginél pontosabban képesek egy szoba akusztikai tulajdonságait megmérni és valós időben korrigálni. A készülék ára 5000 Euró körül várható.

 

 

 

 

 

 

 

genelec2Először vett rész a kiállításon az aktív stúdió monitorok egyik vezető gyártója a finn Genelec. A Genelec figyelme már egy ideje láthatóan a konzumer audio piac felé is elindult, a HES-en való megjelenésük is ezt a tendenciát erősíti. A standjukon szinte a teljes termékválasztékot bemutatták, kiváló minőségű hangfalaik a stúdiók mellet kiválóan megállják a helyüket otthoni sztereó vagy házimozi rendszerekben is.

 

Az Apple iPad bár nem kifejezetten audio eszköz, mégis idén meghódította a kiállítást. Rengeteg kiállítónál találkozunk vele, főleg különféle vezérlő eszközként, intelligens távirányítóként, de néhol digitális audió forrásként is szerepelt.

High End Show 2009 München

 

 
Beszámoló a 2009-es Müncheni High End kiállításról
 
hes2009entryMájus a high-end audió kedvelőinek kedvenc hónapja Németországban, ilyenkor rendezik meg immár hagyományosan Európa legnagyobb audió kiállítását Mücnhenben az M.O.C. impozáns épület együttesében.
 
Az idei kiállításon a kiállítók számában nem volt érezhető a világgazdasági válság hatása, a hivatalos adatok szerint 6%-al több, számszerint 245 kiállító vett részt a rendezvényen. A német cégek mellett a legtöbb kiállító olasz, francia, svájci, dán, angol és amerikai illetőségű volt. Magyarországot saját standdal a Kácsa-Audio képviselte.
 
A látogatók számáról már diszkréten hallgatnak a hivatalos sajtóadatok. Saját tapasztalatom az volt, hogy a szakma számára fenntartott első napon érezhetően kevesebb vendég érkezett a tavalyi rendezvényhez képest.
 
 
További bevezető helyett nézzék meg a HES trailert a Youtube-on:
 
 


A tavalyi beszámolómhoz hasonlóan idén sem vállalkozom átfogó képet nyújtani a rendezvényről, ez a méretekből adódóan eleve reménytelen feladat lenne. A hatalmas kínálatból inkább szubjektív módon ragadok ki néhány részletet.

Nagy találkozó ez, hiszen a gyártók, a kereskedők és a sajtó munkatársai ezen a rendezvényen tudnak első kézből értesülni a szakma újdonságairól, de elsősorban a személyes találkozások, kapcsolatteremtések okán vannak jelen.

A berendezések meghallgatására korlátozottak a lehetőségek, a két nagy csarnokban standokkal szereplő kiállítók esetén erre gyakorlatilag nincs is mód, azonban a felső szinten termeket bérlő cégeknél ez lehetséges. Őszintén szólva sok drága, ámde közepesen vagy kifejezetten gyengén szóló rendszert halottam. Akadt azonban néhány nagyon jó, audiofil szinten muzsikáló berendezés is.
 
Elsőként említeném (bár nem minden részlehajlás nélkül) az általunk képviselt WLM új Stella minimonitor hangfalát,  amely a WLM Acoustics márkanév alatt futó csöves elektronikák mellett szerepelt újdonságként a gyártónál. A WLM-ről késöbb bővebben is szólnék.
A kiállítás talán legjobb hangját az eddig kábeleiről nevezetes Crystal Cable cég Arabesque nevű hangfala produkálta.
hes2009arabesquehes2009arabesque2
A szokatlan kivitelű, üvegből készüt doboz a Raal nagyobbik ribbon sugárzóját használja, ami ügyes választásnak tűnik, tekintve a kivételesen jó megszólalást. A Raal ribbon hangszórói egyre népszerübbek, a Crystal Cable mellett, a Zu Audio, a Siltech és a Sonics hangfalaiban is használják . Kár, hogy az Arabesque 45.000 Euros árát nem kifejezetten az átlag magyar pénztárcákhoz szabták.
 
Nagyon jó benyomást tett rám az Emillé Labs csöves erősítője egy szélessávú Rethm hangfal társaságában, amely hosszan hallgathatóan, szépen muzsikált.
hes2009rethm
 
Egészen jól szóltak a Tannoy high-end kategóriás hangfalai is, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy Tannoy szobát valójában az egyik kedvenc wishky márkám a Glengoyne miatt látogattam meg, ugyanis egy ügyes marketing húzással a Gleygoyne ingyenes kóstolóval szolgált a Tannoy szoba látogatóinak. Kár lett volna kihagyni!
 
hes2009tannoy
 

WLM Loudspeakers és WLM Acoustics

hes2009wlm4

Ahogyan ígértem, egy kicsit részletesebben a WLM újdonságairól. A WLM tudatosan használja a HES-t övező média felhajtást saját marketing céljaira, az új termék bejelentéseket mindig erre az időpontra időzítik. Igazi meglepetést egy új cég szinrelépése okozott, mégpedig a Hannes Frick(WLM Loudspeakers) és Sasa Cokic (Trafomatic Audio) által közösen alapított WLM Acoustics cégé. Az új vállalkozás rögtön egy 7 elemből álló komplett elektroncsöves termék portfólióval lépett a piacra. Ezek közt többféle integrált és végerősítő, csöves USB DAC, Phono erősítő, fejhallgató erősítő található.

allegragammalinea_preampphonatahes2009wlm3

Az új termékek közül a Sonata integrált erősítő már meghallgatható bemutatótermünkben.

Új hangfallal is jelentkezett idén a WLM, a Stello modellel, melyek így most a cég belépő szintű terméke. Érdekes, ahogy a WLM (talán a gazdasági válság hatására is) lefelé bővíti a hangfal választékát.

hes2009wlm2

A Stello megtartotta a tavalyi újdonság LaScala modellben használt papir magassugárzót, de a mélyközép hangszórót egy kisebb 5 inches-re cserélte le, ezáltal követve dizájnban az ipar jelenlegi trendjeit, ami a karcsú, vékony formát preferálja. A színválaszték a képen látható. Az új hangfal immár csak átlagos érzékenységgel rendelekezik (88-89 dB), aki a magasabb érzékenységű hangfalakat részesítí előnyben, annak a korábbi modelleket ajánljuk. A Stello kisebb szobák hangosításra kiváló választás, nagyobb szobák esetén célszerű egy jóminőségű mélynyomóval kiegészíteni.

Analóg lemezjátszók

Különös jelenség az audió iparban, hogy amíg a nem is olyan régen megjelent nagyfelbontású SACD és DVD-Audio formátumok mára gyakorlatilag a megszűnés határára kerültek, és a hagyományos CD formátum is vesztésre áll a letöltött zenével szemben, addig a több évtizedes múltra visszatekintő analóg hanglemez népszerűsége nem csökken a minőségi zenehallgatást kedvelők körében. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a kiállításon mindenhol feltünő analóg lemezjátszó technika. A rendkívűl széles választékból egy új terméket emelnék ki, az elektroncsövek gyártásáról ismert EAT cég Forte nevű futóművét.

hes2009eatforte

A méretes, masszív szerkezetben a  meghajtásáról dupla motor gondoskodik, a lemeztányér egymaga 20 kilós, a környezeti rezgések izolációját pedig mágneses talpak segítik. A futómű a modern lakberendezési trendekhez jól illeszkedő zebrano, makasszár és zongoralakk kivitelben kapható.


Számítógép alapú zenelejátszás

Feltartózhatatlannak látszik a számítógép alapú zenelejátszás terjedése, a digitál-analóg konverterek esetén az USB bemenet általánossá kezd válni. A széles választékból csak egy példa a hongkongi Trends Audio terméke.

hes2009trends

Idén végre a Logitech hálózati audio lejátszói megjelentek a kiállításon, a német disztribútor Higoto standján. A rivális Sonos ebben az évben is saját standdal jelentkezett, és máshol is feltüntek új fejlesztések, pl. a T+A cég Caruso nevü érdekes berendezése.

caruso

A kiállítás mindig szolgál előzenével is, emlékeztetve a műszaki csodákba belefeledkezett látogatót arra, hogy mindannak amit a kiállítók bemutattak egyetlen célja van: az élőzene minnél valósághűbb reprodukciója.

Idén egy sétáló női szaxofon trió szórakoztatta a közönséget,  Aneta Moran, Susanne Jäger és Sabine Bürger személyében.

hes2009sax2

Bár nem kértem, de nekem jutott a produkcióból egy kis esti ráadás is, ugyanis a bariton szaxofonos hölgy este a szállodában a szomszéd szobában jó zenész módjára legalább egy órán keresztül gyakorolt. Az alsó oktávban bizony remegtek a falak is.
 
 
 

 

További cikkeink...

  1. High End Show 2008 München

Ingyenes szállítás

Ingyenes szállítás

100.000 Ft feletti megrendelés esetén, Magyarország egész területére.

Ügyfélszolgálat

Ügyfélszolgálat

Tel: +36209533324, email: info@bartimexaudio.hu Hétfő-Vasárnap 8:00 - 20.00. Bemutató, árukiadás, személyes átvétel kizárólag előre egyeztetett időpontban bemutatótermünkben:1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Fizetési lehetőségek

Fizetési lehetőségek

Webáruházunkban bankkártyával, utánvéttel, előreutalással és bemutatótermi átvétel esetén készpénzzel fizethet.

Garancia

Magyar jótállás

Termékeink tiszta forrásból, márkaimportőrökön keresztül, vagy közvetlen gyári importból érkeznek. A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi és az európai márkaképviseletek támogatásával értékesítjük.

Cégünk erősségei:

- Több mint tíz éves szakmai tapasztalat

- Széles termékválaszték, több mint 3000 féle termék a hi-fi, audiofil és high-end kategóriákban

- Vásárlás előtti és utáni tanácsadás

- Professzionális termék demó a bemutatótermünkben

- A termékeink többsége otthoni körülmények között is kipróbálható

- A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi márkaképviseletek támogatásával értékesítjük


Térkép

terkep

Kapcsolat

Cégnév: Bartimex Audio Bt.

Bemutatóterem:  1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Nyitvatartás: Kizárólag előre egyeztetett időpontban!

Elérhetőség: Tel: +36209533324

Email: info@bartimexaudio.hu

Hírlevél feliratkozás


Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön akcióinkról, újdonságainkról. Feliratkozását egy egyszeri 4%-os kedvezményre jogosító kuponnal honoráljuk!
Használati feltételek
Alulírott, a fenti jelölőnényzet kipipálásával - az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, továbbá a 7. cikk rendelkezése alapján - hozzájárulok, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelje, és hírlevelet küldjön a számomra. Tudomásul veszem, hogy a GDPR 7. cikk (3) bekezdése szerint a hozzájárulásomat bármikor visszavonhatom.

Bejelentkezés vagy Regisztráció