Menu

Cart
A+ A A-

CAMBRIDGE AUDIO EDGE A INTEGRÁLT ERŐSÍTŐ

A patinás angol cég vezetősége feltette mérnökeinek azt a kérdést, hogyan ünnepeljük meg a vállalat fennállásának 50. évfordulóját? Mit tennének, milyen készülékeket terveznek abban az esetben, ha a költségek szorításából felszabadítják a tervezést és a kiviteletelést. Lehetséges ez? A vezetőség igennel válaszolt. A több mint 3 éves időtartam alatt, 9 mérnökből álló csapat munkájának eredménye, az EGDE széria megalkotása. Létrejött egy olyan hangrendszer, amely a hangzásban korábban már néhány típusukban fellehető hangzási, tonalitási rétegek részleteit még jobban biztosítja, rendkívül átlátható és kiváló hangot kínál.
…”Semmit sem hozzátenni, semmit nem elvenni”… ez volt az alapítók erősítő-építésről alkotott vezérgondolata. A kezdetekkor együttműködő tehetséges mérnökök egyikének, Gordon Edge professzornak első termék-innovációja a P40 integrált erősítő volt. (ezen a ponton kötelezte el magát a cég a toroid transzformátorok használatára) Az Ő örökségének szellemében született az Edge A integrált erősítő, a Cambridge Audio „nagy brit hangja” és az 50 éves hifi-szakértelmük jelenlegi csúcspontja. Az Edge sorozatból most az A típusjelű integrált erősítő kerül terítékre.

 • Teljesítmény: 2 X 100 Watt RMS (8 Ohm) 2 X 200 Watt RMS (4 Ohm)
 • Frekvenciamenet: 3 Hz – 80 000 Hz +/- 1 dB
 • Teljes harmonikus torzítás: kisebb, mint 0,002% 1 kHz névleges teljesítménynél (8 Ohm)
 • Jel/zaj viszony: 103 dB
 • Méretek: 50 x 460 x 405 mm
 • Tömeg: 24,4 kg
 • Ár: 1 575 000 HUF


A kialakításban minimalista. A készülékház első és hátsó összetevője hajlított, extrudált alumíniumból készült, közöttük méretes hűtőbordákkal, szilárd, rezonanciamentes, légiesnek ható fedő-lemezzel rendelkezik. A funkcionalitás magas fokának jellemzője egy kiváló minőségű kettős koncentrikus hangerő- és forrásválasztó vezérlőgomb. Ez a feltételezetten évtizedekig hibátlanul működni képes mechanikus csoda 31 precíziós alkatrészből áll.

A formabontó modern külső rendkívüli hangtechnikát rejt magában. Azt minden gyártó és sok hifi-búvár betéve tudja, hogy az erősítésben kulcsszerepe van a tápenergia ellátásnak. A Cambridge Audio mindig is úttörő szerepet játszott a toroid transzformátorok használatában. Az Edge A erősítőben kettő, egymással szembe fordított toroid transzformátort szereltek, amelyek kölcsönösen elnyomják az egymásban keletkezett elektromágneses interferenciát.

A hagyományos áramköri kártyákkal szemben rövid pályás PCB került tervezésre. Egyedülálló erősítő kapcsolása a normál „A”-osztályú erősítéstechnika jó tulajdonságain alapszik, ellenben sokkal nagyobb hatásfokkal és kevesebb hőtermeléssel rendelkező „A/B”-osztályt alkalmazva. Ahelyett, hogy a hagyományos „A/B”- osztályú kivitelt egy bias feszültséggel bővítették volna, a lehető legnagyobb mértékben csökkentették a torzításokat a nem hallható szintre. A hagyományos kondenzátorokat egy DC-csatolt topológiával helyettesítették. Tiszta jel bármilyen hangerőn! Egyébként van miből nagy hangerőt csinálni, mert a hálózati áramból levett maximális fogyasztás 1000 Watt lehet.

Szolgáltatásai között megtalálható a beépített digitális áramköri kártya, amely 32bit/384kHz mintavételezésű DSD-képes DAC átalakítót rejt magába. A koaxiális S/PDIF és a kettő optikai Toslink bemenet 16/24 bit, 32-192 kHz jelfeldolgozást tesznek lehetővé. Az USB bemenet USB Audio Class 2.0 szabványa akár 32 bit/384 kHz PCM-t támogatást is adhat, DSD256-ig minden jel kezelhető. A Bluetooth-eszközöket csatlakoztatva könnyen átadhatjuk a zenét. Az aptX HD támogatással akár 24 bites/48 kHz felbontású fájlokat is játszhatunk. A Bluetooth 4.1 (Smart/BLE engedélyezett) szabvány A2DP/AVRCP formátumokat támogat akár aptX HD-ig. A Cambridge Audio Edge A integrált erősítőnek nincs beépített phono-fokozata, így külön kell vásárolni hozzá, amennyiben lemezjátszót kívánunk csatlakoztatni. (ajánlott a C.A. CP2 phono – a szerk.)

A bemeneti érzékenység az A1-A2 bemeneten (RCA) 380 mV RMS, a bemeneti impedancia az A3 bemenet (XLR) esetében 47 kOhm; az A1-A2 bemeneten (RCA) szintén 47 kOhm. A készülék rendelkezik dedikált csatlakozással a televíziós készülékek használatához, ez egy az AV/Receiver esetében szokásos Audio Return Channel (ARC) HDMI csatolás.

A beépített fejhallgató erősítő 12 és 600 Ohm közötti impedancia értékekkel rendelkező minőségi fejhallgatókat képes jellel ellátni.

Az Edge A tartalmaz egy erősítő védelmi áramkört a túlmelegedés, DC feszültség és túláram okozta hibák felderítésére. A túlmelegedést a túlzottan nagy hangerővel működtetett alacsony impedanciájú hangszórók okozzák. A hőmérséklet-érzékelés folyamatosan figyelemmel kíséri a kimeneti tranzisztorok által generált hőt. Ha a belső hőmérséklet eléri a magas szintet, akkor az erősítő automatikusan lekapcsol, védve ezzel minden porcikáját. Az Edge A hatékony hangszóró védelmet is biztosít. Ha az erősítő kimenete, esetlegesen belső hiba miatt, nagy állandó feszültséget (DC) kap, egy védőáramkör észleli és megmentheti a drága hangszórókat. Az Edge A V/I (feszültség/áram) kombinált védelmet nyújt a kimeneti tranzisztorok folyamatos figyelemmel kísérésével, gyorsan reagál az átmeneti túlterhelési viszonyokra.

Az új tulajdonosok figyelmébe! Miért mozog a szabályzó gomb az EDGE A erősítő első bekapcsolásakor? Amikor az EDGE A erősítőt a dobozából kivéve legelőször bekapcsoljuk a készülék, egy kalibrálási folyamatot, önellenőrzést hajt végre, amely kb. 30 másodpercet vesz igénybe. Kérjük, ne akadályozza ezt a folyamatot, mielőtt megpróbálja használni a terméket!
Mi is csodálkoztunk, mert még ilyen kalibrálási metódust nem láttunk. Utána bejárattuk a készüléket. Már több gyártó felhívta a figyelmet arra, hogy a jó angol erősítőt kétszer kell kapcsolni. Miután megvásároltuk egyszer bekapcsoljuk és kikapcsoljuk mielőtt az örök vadászmezőkre távozunk. Miért? Mert így mindig üzemi hőmérsékleten tartjuk az erősítőket. Ennek az erősítőnek a készenléti energiafogyasztása kevesebb, mint 0,5 Watt. Nosza, használjuk minden nap!

MEGHALLGATÁS
Ismert Cd-játékosunk után kötve az alábbiakra jutottunk.

Elsőnek a West Coast Jazz jeles alakja Dave Grusin – Old Bones című száma szolgáltatta a táncra csábító muzsikát a Migration című lemezről (GRP95922). Hihetetlenül nagyszerű, nagyívű dallam a mestertől. Az együttesben nagy nevekkel találkozhatunk, mint Branford Marsalis, Hugh Masekela, Marcus Miller, Omar Hakim, Harvey Mason, akiktől egyesével is érdemes lemezt vásárolni. A könnyed szárnyalású muzsika odafigyelős hallgatásakor kiderül a hangszerelés által megvalósított milliónyi árnyalat és éppen ezért nélkülözhetetlen egy erősítő kvalitásainak megítélésekor. Cambridge Audio Edge A integrált erősítő hallgatásakor feltűnik a könnyedén erőteljes, de hihetetlen mélységgel rendelkező, átfogó hang. Úgy a ritmus, mint a melódia ábrázolásakor érzékelhetővé válik a finoman kiegyensúlyozott hangzás, mélységgel és tisztasággal, amely minden jó minőségű felvétel meghallgatásakor jelentkezik. Grusin fúziós virtuozitása, döbbenetesen gördülékeny haladása és a dallam váratlan kanyarulatai kotta nélkül is követhetők. A salsa ritmusokkal kombinált, szárnyaló rapszódiák megindítják a hallgatóban a kellemes érzést. Kapunk részleteket, felhangokat, beütéseket, akár melankóliát is, de ha úgy gondoljuk, hogy a legtöbb „gépi” jazz-előadás unalmas és hiányzik a jó dallam, akkor ez az a lemez, ami megváltoztatja az ítéletet. Széleskörű a tempó ábrázolásában, de hozza a szelíd és puha hangokat is az ütőhangszerek és a szaxofon válaszolgatásakor. A lábdobogás beindul, ez a megelégedettség egyetlen ismérve.

Norah Jones felvétele következett az első lemez, Come away with Me (72435 95691) első száma, a Don’t Know Why, kissé nyávogós énekkel, remek zongorával. Ez nem egy lány gitárral album, szerencsére kitűnő zenészek közreműködésével az együttesben készült. Brian Blade, Bill Frisell munkája nagyon rányomja bélyegét a mondanivaló kifejezésére, hozzájárulva a Grammy díj elnyeréséhez.
Az erősítő részletező képessége feloldja a dalok kissé monoton hatását. Minden zongorabillentést és zengetést imádni tudunk, mert követhetők. Figyelemre méltó a folyamatos fókuszáltság és a háromdimenziós képalkotási potenciál, abban az értelemben, hogy a szóló és az énekes – ha a hangmérnök középre tette – pontosan, elmozdulás nélkül megtalálható. Ismét a kiegyensúlyozott hangzás kerül előtérbe, természetes és meleg tónusú, de ez nem azt jelenti, hogy a magas kevés lenne vagy bármit is elkenne. Nem mos össze semmit, zenehallgatás közben konkrétan, saját hangfekvésében hamisítatlanul szólal meg minden hangszer.

Klasszikus zenére áttérve Beethoven – Violin Concerto D-major op.61 örökbecsű művét hallgattuk Itzhak Perlman és a Philharmonia Orchestra előadásában, Carlo Maria Giulini vezényletével. (Warner 0825646129973). A klasszikus zenében jártas lemezgyűjtők tudják, hogy Menuhin, Oistrakh, Kogan és Milstein után ez az Itzhak Perlman szólójával felvett a legjobb előadás.

A hangzás a finom részletek visszaadásában és magas hangnyomás-szintek esetében is precíz marad. A lineáris hangvisszaadásnak köszönhetően a lehető legrészletgazdagabb, mindez nem vész el nagyobb hangerő sem. Egy normál nappali szobában elég nehéz a koncertterem hangulatát, az ott, a 120 tagú zenekar keltette hangnyomást létrehozni, de nem lehetetlen megközelíteni. Nem is ez a lényeg, hanem a muzsika ereje, ami a lelkünkig hatol. Ez esetben, érdekes módon sikerül. Minden rezdülés és részlet világosan hallható és gyönyörű. A Beethoven hang fenséges, különösen a lírai rész, feltárva minden harmóniát és díszítést.

KONKLÚZIÓ
…”Kiválasztottuk a legjobb összetevőket és anyagokat azzal a kizárólagos céllal, hogy a tiszta, természetes hangzás legszebb artikulációját biztosítsuk”…Mindig tudatosan választunk alkatrész komponenseket, nemcsak a hangzásért, mérhető paramétereikért is. Ezt a készüléket először hallgattuk, majd később mértük. Ez azt jelenti, hogy „vakon” csak azokkal az alkatrészekkel dolgoztunk, amelyek a legdinamikusabb, a legnagyobb jelenlét érzetet, a legtöbb zeneiséget nyújtották”… – nyilatkozta Dominic Baker műszaki igazgató.

A cég többi terméke továbbra is a megfizethető kategória iskolapéldája, ami teljesen új az a fiatal mérnökök bizonyítási eredményei és a megújulási folyamat termékekben való megtestesülése. A készülékek tervezése tele van megmagyarázhatatlan dolgokkal és felfoghatatlan magyarázatokkal. A mérhető paraméterek nem fedik a készülék hangzását, leginkább akkor, ha nem azt és nem úgy mérünk, amit és ahogyan kellene.

Ennek függvényében és a tesztünk alapján joggal nevezhetjük ezt az erősítőt a Cambridge Audio új mérföldkövének. Ezzel a modellel nemcsak a jeles 50. évforduló van megünnepelve, hanem a vállalat tett egy nagy lépést a High-End kategória felé.

Pro
+ időtlen, naturalista, modern design
+ logikus, újszerű kapcsolástechnika, rövid jelút
+ könnyű kezelhetőség, jó rendszerintegráció
+ erőteljes, tiszta hangzás, akár nagy hangerőn is
+ nem lankad, nem tötyög, erősít – ez a dolga!

Kontra
– beleférhetett volna egy internet rádió

 

Forrás: Hangzásvilág.hu

 

Új hifi kábel a LessLoss kínálatában: C-MARC

 

A LessLoss kínálatában nemrégiben új hifi kábel széria debütált C-MARC néven. Az új generáció képes leszámolni napjaink túlszennyezett elektromágneses környezetivel, így okozva érzékelhető minőségjavulást házimozi vagy hifi rendszer számára.

 

A LessLoss kínálatában nemrégiben új széria debütált C-MARC néven. Az új generáció képes leszámolni napjaink túlszennyezett elektromágneses környezetivel, így okozva érzékelhető minőségjavulást házimozi vagy hifi rendszer számára.

Mi a C-MARC hifi kábel működési elve?
A C-MARC a Litze huzal elvét hasznosítja. Belsejében egymással szembecsatolt induktivitású tekercsrendszer fut, amely az energiát az egyik tekercsből a másikba keringteti. Ezt angolul „Bucking coil” néven szokták említeni. Három fő előnye van az ún. „meztelen” többszálas és tömör magos vezetékekkel szemben: nagyobb a felületi keresztmetszete, nincsen torzító hatása, emellett rugalmasabb/biztonságosabb, mint a tömör, vele azonos keresztmetszetű hifi kábelek. A sok apró szál összeadódó felülete nagyobb, mintha egyetlen tömör rézdarab vezetné a jelet. Az ellentétesen polarizált spirálok zajszűrőként viselkednek, így a C-MARC rendkívüli jel-zaj arányt képes produkálni.

A kábel szerkezete
A C-MARC hifi kábelek mindegyike többrétegű szerkezettel rendelkezik. Az összekötő és hangsugárzó kábelek közepén 24 pamutszálból font pamutrost fut, amelyet körülölel 16 db 12 szálú csokor (192 db) rézszál. Utóbbiaknak darabja 0,125 mm2 átlójú, a teljes vezető keresztmetszetük 2,304 mm2. Ezeket fedi 96 szálból font, ipari gázzal kezelt természetes pamutréteg, amin további 16 x 12 (újabb 192 db) rézszál fut körbe (a teljes vezető keresztmetszet így 4,608 mm2). Ezeket eltakarja egy áttetsző, hangminőséget nem befolyásoló, párától és nedvességtől védő poliolefin membrán, a külső köpeny pedig 32 vékony polietilén szálból készítve garantál hosszú élettartamot és kopásmentes kialakítást.

Emellett a C-MARC hifi kábelek rendkívül hajlékonyak, ami előnyt jelenthet a szűkösen installált hifi/házimozi rendszereknél. Különleges, csekély tömegű szerkezetük hatékonyan csillapítja a környezetből érkező vibrációkat, egyébiránt a kívül lévő, fényes pamut köpeny selymes hatást ad. Technikai adottságainak köszönhetően a C-MARC a jelenlegi legnémább, legtisztább jeltovábbításra képes kábelszéria.

A C-MARC hifi kábel választék
A családban találhatók RCA és XLR végződéssel szerelt analóg összekötő kábel típusok (C-MARC RCA1 és C-MARC XLR1, valamint ún. Triax kettős árnyékolású digitális összekötő C-MARC Triax), melyek nagy felbontást, higgadt és természetes dinamikát eredményeznek zenehallgatás során, ugyanakkor a hosszú távú, frusztráció és fáradtságérzet mentes hallgatói élményt segítik. Emelett tápkábelek (C-MARC Power2) és belső, pl. hangsugárzóba vagy elektronikába építhető kábelek (C-MARC HUW) is rendelkezésre áll azoknak, akik kábelből csakis a legjobbat keresik.

Forrás: Kácsa-audio.hu

Az Astell&Kern Open APP Service használata

Az Open APP Service lehetővé teszi, hogy a felhasználó bizonyos APK internetes (streaming) applikációkat telepítsen AK hordozható zenejátszójára. Másolja a kívánt APK-t a lejátszó Open Service mappájába, majd telepítse a termék Menu-Service menüpontjából!

Az Open APP Service szolgáltatást jelenleg az alábbi modellek támogatják:

SP1000/SP1000M/SE100/SR15
Az Open APP Service használata bizonyos korlátozással jár az Android verzión és a belső memórián. Az Astell&Kern eszközök közül csak azokra fejlesztették ki, amelyek Android 6.0 rendszerűek (SP1000/SP1000M/SE100/SR15), a 4.2 verziót futtató készülékeken nem alkalmazható ez a szogláltatás.
Az Open APP Service támogatott applikációi (a listát folyamatosan frissíteni fogják):
 • Amazon music
 • Spotify
 • Tidal
 • Soundcloud
 • Pandora
 • Melon
 • Bugs
 • Music Mate
 • AWA
 • QQ Music
 • KK Box

Így telepíthető az Open APP szolgáltatás

Az alábbi útmutató követésével letölthető az Open APP. Kérjük, telepítse a Spotify APP-ot (vagy bármilyen preferált internetes zenelejátszó alkalmazást) az Astell&Kern lejátszójára.
Példa letöltő oldalak: https://apkpure.com (https://bit.ly/2DUAjhp)
 
Például ha a Spotify applikációt akarja letölteni, akkor keresse meg a referencia oldalon.
 
Ha rákoppint a „Menu” majd „Service” gombokra, akkor megnyílik az APK lista. Koppintson a jobboldali ikonra a szolgáltatás letöltéséhez.
 
Amint a szolgáltatás letöltése befejeződött, koppintson a „telepítés” gombra! Amint a telepítés befejeződött, elindíthatja a szolgáltatást.

A zenei streaming APP offline mód lehetősége

Néhány applikáció (pl. Spotify és TIDAL) támogathatja az offline módot, de bizonyos feltételekkel, pl. a fájlok külső memóriába való letöltésével. Vegyük például a TIDAL-t, nem lehet meghatározni tárolt fájljainak könyvtárát offline módan. Mivel a rendszer elrejti, nem megtalálható.
Az Offline mód kipróbálásához kérjük, kapcsolja ki a wi-fit.
 
A letöltött fájlok lejátszhatók bármilyen wi-fi kapcsolat nélkül is.
 

Elkészült az ETHER fejhallgató utódja

Két évvel az ETHER bemutatója után a MrSpeakers összerakta a síkmágneses füles újabb változatát, amely megújult meghajtóval, motorral, terelőlemezzel és komfortosabb kialakítással tovább öregbíti a vállalat hírnevét...

A MRSPEAKERS ETHER 2 (2000 USD) teljesen új meghajtókkal rendelkezik, amelyek a korábban alkalmazott TrueFlow technológiára építkezik. A készülékbe új membrán került, amihez hetven százalékkal kevesebb alumíniumot használtak. A változtatás eredményeként a füles koherens, dinamikus és rendkívül kiegyensúlyozott teljesítményt kínál. Az újdonság könnyebb, mint a korábbi modellek, amit szénszálas komponensek alkalmazásával sikerült elérni. A fülpárnák és a fejpánt szintetikus bőrből készültek, utóbbi szorítóerejét úgy határozták meg, hogy hosszabb távon se legyen kényelmetlen. A korábban használt DUM (Distinctly Un-Magical) kábelt lecserélték. Az újabb VIVO zsinór egyedi szerkezettel rendelkezik, ezüstözött OHFC rézből készült, szélesen nyitott és holografikus színpadot kínál, pontos képalkotással és tónusokkal.

 

Forrás: Sztereómagazin.hu

T+A K2 Blu Blu-Ray receiver

A T+A-val csaknem 2 évtizede ismerkedtem meg, éppen egy video lejátszóval kombinált Dolby Surround receiver kapcsán. Ami akkor elég merész húzásnak tűnt, az ma már inkább kitűnő ötlet. A K2 Blu is egy univerzális készülék, rendkívül stílusos köntösben és kiváló minőséget képviselve.

Mióta létezik a házimozi fogalma, a minőségi zenehallgatás kedvelői nehéz helyzetben vannak. A sztereo és a házimozi egyesítése a legtöbb esetben kompromisszumos történet, a vesztes minden esetben a zenehallgató réteg. Aki próbálta már, tudja milyen nehéz párhuzamosan két rendszert üzemeltetni egy szobában, ezért a legtöbben megkötik ezt a kompromisszumot. Persze voltak/vannak sztereóban is egészen jó hangú receiverek, de meglehetősen ritka madarak…

Ha valakinek, a T+A-nak van gyakorlata a kombinált berendezések tervezésében, gyártásában, ráadásul az alsóbb minőségi kategóriákban nem mérettetik meg magukat, annál inkább jelen vannak a high-end készülékek piacán. A K2 Blu sokak álmát testesíti meg. A feleségek kompakt méreteit, szép megjelenését értékelik, no meg a komponenseket összekötő kábelek hiányát is nagyra értékelik. A zenerajongó férjek számára pedig a precizitást sugalló külső és az audiofil hangzás igérete lehet vonzó. 
A K2 Blu gyakorlatilag mindent tud, ill. tartalmaz, amit ma a nappali központi AV egységétől elvárhatunk. Az alap egy 3.1 csatornás receiver, amit kiegészítettek egy Blu-Ray lejátszóval, valamit egy hálózati lejátszó egységgel is, így a megfelelő hangsugárzókkal és a TV-vel való összekötés után fel is állt a komplett AV berendezés. Lemezmeghajtója CD lemezek kiolvasását pontosan ugyanolyan precizitással végzi, mint a Blu-ray diszkekét, ugyanez elmondható a végfokozatokról is, sztereóban audiofil megszólalásra számíthatunk.
Sokak számára a 3.1 csatorna kevésnek tűnik a térhatású moziélményhez, nos, nekik készül 7.1 csatornás K8.

k2 rueck slider k2blu

De térjünk vissza kicsit a kinézetre, ami sokak számára fontos. A márkától megszokott szálhúzott felületű, vastag alumínium ház függőleges sarkai lekerekítettek, a kezelést biztosító gombok a fekete/átlátszó polikarbonát betéten belülre kerültek, emiatt azok vizuálisan szinte rejtve maradnak. Nem így a fehér fényű pontmátrix kijelző karakterei, amelyek messziről is jól kivehetők. Letisztult kinézete egyben rendkívül elegáns is, bármely stílusú szoba berendezésének dísze lehet.

Hátoldala nem zsúfolt, inkább a „csatlakozókkal gazdagon ellátott” kifejezés illene rá, szerencsére az elrendezés és a feliratok segítenek az eligazodásban. Elsőre megtévesztő lehet az 5 pár banánaljzat, a plusz két csatornát második zónaként, illetve kettős erősítésre használhatjuk, ezzel a sztereo hangsugárzóink számára stabilabb és precízebb meghajtást biztosíthatunk. A két zóna hangereje egymástól függetlenül szabályozható, de a subwoofer csak az 1-es zónához rendelhető. A hangszóró csatlakozókat ultra-tiszta rézből, vastagon aranyozva készítik, mágnesezhető anyagot véletlenül sem tartalmaznak.

k2 slider k elektronik 2

Konfigurálhatósága divatos szóval élve felhasználóbarát. A subwoofer beállításai pl. csak akkor jelennek meg, ha azt valóban csatlakoztattuk is, de kisebb szobákban, ahol kénytelenek vagyunk a falhoz közel elhelyezni hangsugárzóinkat lehetőséget ad a mélyhang-intenzitás csökkentésére is, minderről kitűnően informál a nagyméretű pontmátrix kijelző. Ahol lehetőség van rá, AV módban célszerű bevetni a center és szub basszus sugárzókat is, bár a hangzáskép „csak” virtuális 3D, az élmény így sokkal teljesebb, mint csupán két csatornára korlátozva.
A hangzásélményről egyrészt kitűnő digitális jelfeldolgozó egység gondoskodik, amelynek feladata többek között a fent említett virtuális tér létrehozása, a frekvencia átvitel korrekciója, és a subwoofer illesztése is. A digitális jelfolyamokat Wolfson 24/192 D/A átalakító dolgozza fel, majd a T+A saját fejlesztésű végfokozatai állítják elő a hangsugárzók meghajtásához kellő kraftot. Nem hagyományos analóg egységek ezek, már a kompakt kialakítás alapján is digitális áramkörökre tippeltem volna. A nagy sebességű MOSFET párok kapcsoló üzemben működnek, akár 25A-es áramerősséggel terhelhetők, folyamatos teljesítményük pedig eléri a 150W-ot csatornánként, ami már nagyobbacska hangsugárzók használatát is megengedi. Tápegységét viszont hagyományos analóg módon építették fel, túlméretes toroid trafóra alapozva, nagy pufferkondenzátorokkal és szofisztikált védelemmel ellátva, hogy a nagy teljesítményhez a stabil alap rendelkezésre álljon.

A hálózati egység sajnos nem a legfrissebb a piacon, a sztrímelhető formátumok - MP3, WMA, (WMDRM 10), AAC, FLAC, OGG-Vorbis – közül sokan hiányolni fogják a DSD állományokat. UPnP AV és DLNA-kompatibilis, tehát számítógépről és mobil eszközökről egyszerűen elérhető, vTunert és Internet Rádió szolgáltatást is kínál. Saját Tidal vagy Spotify klienssel nem látták el, így ezek a szolgáltatások csak Bluetooth kapcsolaton keresztül élvezhetők, ami sajnos nem nyújt azonos hangminőséget a hálózati lejátszással. Az USB bemenetre külső meghajtó csatlakoztatható, ha nem rendelkezünk NAS egységgel. Videofájlok lejátszása kizárólag USB-n keresztül lehetséges, a hálózatról nem, ezt a feladatot a Blu-Ray egység látja el. A vezérléshez a képernyőmenüt kell használnunk, a készülék kijelzőjén információk erről nem jelennek meg. A BD meghajtó lejátssza és felskálázza DVD lemezeket, valamint teljesértékű CD-játszóként tekinthetünk rá.

k2 teaser technik

Működtetése alapszinten az előlapról is lehetséges, természetesen a távvezérlő ennél kényelmesebb és teljesebb megoldás. Akinek jobban bejön, használhatja a T+A applikációját is.

Meghallgatását kezdjük CD-vel és mindjárt klasszikus zenével. A K2 erősen indít, hatalmas dinamikával és kitűnő részletezéssel tolmácsolja a szimfonikus zenekar játékát. Bársonyosan finom előadása tele van érzelemmel, mindvégig lágyan, de jó felbontással muzsikál, Széles színpadképe térben jól követhető, a hangszerek szeparációja kiváló. Mindezt megtartja nagyobb hangerőn és a felvételek csúcspontján is, ami csak a nívósabb játékosokra jellemző. Nem lehet belekötni a hitelesség szempontjából sem, a hangszerhangok testessége, tónusa is rendben van.
Nagyfelbontású fájlokat lejátszva a karakter nem változik, továbbra is élénk, izgalmas előadásban lehet részünk, néhol simábbnak tűnik, máskor meg kevésbé levegősnek, de mindig korrekt, amit hallunk. Jól megformált, kidolgozott hangok, amelyek csak a jobb audiofil berendezésekre jellemzőek.

Jazzen talán még többet profitál a részletező-, és a dinamikai képességeiből, az élő zenei produkcióra jellemző neszek, zörejek, az aprólékos zenei ábrázolás mellett mind megjelennek. Remek a hangulat, megelevenedik a tér.

Igényesebb könnyűzenével, vagy húzósabb rock nótákkal is könnyedén boldogul, érezni a végfok bőséges tartalékait egy-egy erőteljesebb meginduláskor, emellett az akusztikus gitár / ének felállásban rögzített megunhatatlan dalokat is bőséges érzelmi töltettel teszi elénk.

Nem hittem volna, hogy épp egy véletlenül kezem ügyébe került DVD hangjától futkos majd a hátamon a hideg, de így történt. A Simply Red „Cuba” című DVD-jét évekig használtam teszteléshez, kitűnő felvétel, de ehhez fogható élményt még egyetlen rendszer sem produkált e lemez lejátszása közben. Mick Hucknall mintha itt állna előttem, csodás az énekhang, a jelenlétérzet pedig hihetetlen. A háttérben kísérő vonósok, a diszkrét csilingelések mind ezt erősítik, kristálytisztán és hatalmas dinamikával. Simán, sztereóban, szub nélkül is olyan gazdag a mélytartomány, hogy el sem hiszem. A basszusgitár szólamát tisztábban talán vissza sem lehetne adni. Egy órára újra elvarázsol a Simply Red zenéje, aki ott volt az együttes 2009-es budapesti koncertjén, az tudja milyen profi hangosítással szoktak fellépni, ez a lemez is erről tanúskodik, engedi kibontakozni a T+A készülékét.

TAK2BlueTeaser

A képi élményre sem lehet panasz, persze vannak jobban „kihegyezett” BD 
lejátszók a piacon, összességében elégedettek lehetünk a látottakkal. Felbontása aprólékos, színeit inkább a természetesség jellemzi, semmi túlzás vagy hivalkodás. A mozgások finomak és folyamatosak, és a tónusok egyensúlya is megvan, vagyis hozza a kötelezőt. Persze ilyen kiváló hangzás mellett nehéz pusztán a képre koncentrálni.

Összegezve...
... a T+A K2 Blu a zeneszerető emberek „mindenese”. A kompromisszum mentesség rá sem jellemző, komponensenként válogatva nyilván tudnánk olyan rendszert összeállítani, amelyik minden téren a topon van, de aligha jönne ki másfél millióból. A K2 Blu esetében a szolgáltatások terén kell kicsit megalkudnunk, de a parádés hangzás azt hiszem képes feledtetni a negatívumokat. Ha nem hiszel az online streaming-ben, inkább lemezen, NAS-on tárolod a zenéidet, és a készülékhegyek helyett egy kompakt, stílusos high-end AV receivert keresel, A K2 Blu meghallgatását semmiképpen ne hagyd ki.

Műszaki adatok:
Bemenetek: TAPE, AUX, TV, iPod
Kimenetek: Fejhallgató kimenet 30 ohm feletti impedanciával, dinamikus fejhallgatók számára, Felvétel kimenet: 1V 150 ohm
Kimeneti teljesítmény: 150 W 4 Ohm, 95 W 8 Ohm
Maximális kimeneti teljesítmény: 230 W 4 Ohm, 130 W 8 Ohm
THD: <0,005%
Intermodulációs torzítás: <0,005%
Áthallás csillapítás: >65 dB
Átviteli sávszélesség: 1 Hz – 60 kHz
BluRay:
Audio: CDDA (Audio CD), MP3 CD, CD R, CD/RW, Hybrid SACD CD réteg
Egyéb formátumok: MKV,MPG, AVI, VOB, MP4, WMV
Videó: BluRay Disc, DVD, VCD, SVCD
Állókép: JPEG Picture CD
Teljesítmény felvétel: max. 600 W, készenlét 0,75W
Méretek: 107×440×355 mm
Tömeg: 12 kg

 

Forrás: Hifipiac.hu

Ingyenes szállítás

Ingyenes szállítás

100.000 Ft feletti megrendelés esetén, Magyarország egész területére.

Ügyfélszolgálat

Ügyfélszolgálat

Tel: +36209533324, email: info@bartimexaudio.hu Hétfő-Vasárnap 8:00 - 20.00. Bemutató, árukiadás, személyes átvétel kizárólag előre egyeztetett időpontban bemutatótermünkben:1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Fizetési lehetőségek

Fizetési lehetőségek

Webáruházunkban bankkártyával, utánvéttel, előreutalással és bemutatótermi átvétel esetén készpénzzel fizethet.

Garancia

Magyar jótállás

Termékeink tiszta forrásból, márkaimportőrökön keresztül, vagy közvetlen gyári importból érkeznek. A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi és az európai márkaképviseletek támogatásával értékesítjük.

Cégünk erősségei:

- Több mint tíz éves szakmai tapasztalat

- Széles termékválaszték, több mint 3000 féle termék a hi-fi, audiofil és high-end kategóriákban

- Vásárlás előtti és utáni tanácsadás

- Professzionális termék demó a bemutatótermünkben

- A termékeink többsége otthoni körülmények között is kipróbálható

- A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi márkaképviseletek támogatásával értékesítjük


Térkép

terkep

Kapcsolat

Cégnév: Bartimex Audio Bt.

Bemutatóterem:  1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Nyitvatartás: Kizárólag előre egyeztetett időpontban!

Elérhetőség: Tel: +36209533324

Email: info@bartimexaudio.hu

Hírlevél feliratkozás


Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön akcióinkról, újdonságainkról. Feliratkozását egy egyszeri 4%-os kedvezményre jogosító kuponnal honoráljuk!
Használati feltételek
Alulírott, a fenti jelölőnényzet kipipálásával - az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, továbbá a 7. cikk rendelkezése alapján - hozzájárulok, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelje, és hírlevelet küldjön a számomra. Tudomásul veszem, hogy a GDPR 7. cikk (3) bekezdése szerint a hozzájárulásomat bármikor visszavonhatom.

Bejelentkezés vagy Regisztráció