Menu

Cart

Marantz NA6006 hálózati zenelejátszó teszt

A Marantz PM6006 sztereó erősítő a szaklapok szerint nagy sikerrel debütált a megfizethető, ámde remek hangú készülékek között és méltán kapott erősen ajánlott minősítést ebben a kategóriában. Vajon a testvére a hálózati lejátszó műfajban induló Marantz NA6006 követi ezt a jó példát? Alant erre a kérdésre is választ adunk, de annyit elárulunk, az első benyomások igen biztatóak.

 

 

Elegáns és letisztult formavilág jellemzi a Marantz üdvöskéjét a készülék közepén uralkodó, fehér fényű, pontmátrix kijelző hangsúlyos jelenlétével, ami dicséretes módon szabályozható fényerejű. Balra tőle a bekapcsoló, a kör alakú léptető és Enter gomb, a bemenetválasztó, vissza (Back) gomb és az USB csatlakozó (pendrive, külső merevlemez) található.

 

 

 

 

Jobbra a három állásban állítható, a fejhallgató érzékenységéhez szabható füles csatlakozó és a hozzátartozó pici hangerőszabályzó és felette a klasszikus lejátszás/előre-hátra/pillanat állj és stop piktogramokkal ellátott, szintén kör alakú kezelőszerv foglalnak helyet.

 

 

 

 

Hátul két (WiFi és Bluetooth) antenna, tápcsatlakozó, más Marantz készülékek számára vezetékes távirányító csatlakozó és állító gomb, két optikai be- és kimenet, egy Ethernet bemenet és jóleső meglepetésként a fix RCA vonalkimenet mellett kapunk egy, szabályozható szintű RCA kimenetet is.

 

 

 

 

Így ha kedvünk tartja, akár egy sima végfokra vagy aktív hangfalra is köthetjük a készüléket, ami nem jellemző ebben a kategóriában, ezért elismerés jár a Marantz mérnökeinek.

 

Egyetlen fájó pont az USB bemenet hiánya, hogy ne csak az optikai bemenetet lehessen használni ha DAC-ként szeretnénk működtetni a készüléket bár mondjuk ez elnézhető egy kimondottan hálózati lejátszónak tervezett készüléknél.

 

 

 

 

Belsejét szinte teljesen elfoglalja a minden részegységet magába foglaló, minőségi alkatrészekkel telepakolt jókora NYÁK lap és a kisméretű hálózati trafó a külön tápegység NYÁK-kal.

 

 

 

 

Egy Sabre ES9016K2M felel a DAC szekcióért 192 kHz/24 bit és DSD 5,6 MHz-ig két, választható digitális szűrővel Marantz Musical Digital Filtering (MMDF), a fejhallgató kimenet teljesen diszkrét megoldású a Marantz saját HDAM SA2 fejlesztése ugyanaz, amit a felső kategóriás készülékekben is használnak így a minőség garantált.

 

 

 

 

A távvezérlő a szokásos többfunkciós, erősítőt is kezelni képes, szálcsiszolt fémhatást keltő hosszú műanyag doboz, számbillentyűkkel ellátva.

 

 

 

 

Szolgáltatások tekintetében nincs ok panaszra, bőven van választék internet rádió, Spotify, Pandora, Deezer, TIDAL, Amazon Music mindez WiFi-n/Bluetoothon AirPlay kapcsolattal vagy Ethernet kábelen keresztül.

 

Bónuszként ott az előlapi USB csatlakozó, ahol a DSD lejátszás érhető el, pontosabban csak ott érhető el és természetesen NAS-hoz, vagy PC-hez is van lehetőség csatlakozni, ha előtte megosztjuk a zenéket tartalmazó mappát a hálózaton.

 

 

 

 

A lejátszható formátumok: WAV, MP3, AAC, WMA, FLAC, ALAC, DSD (.dff, .dsf). A beüzemelés pofonegyszerű, megadjuk a WiFi jelszót és villámgyorsan csatlakozik az AirPlay segítségével, ami minden létező operációs rendszerrel együttműködik gond nélkül.

 

Vezérelhetjük akár hanggal is Siri, Amazon Alexa-n, Google Assistant és az otthoni használatra kifejlesztett Josh.ai segítségével, van multiroom is az étlapon.

 

Sőt akár mobileszközöket is lehet tölteni az előlapi USB segítségével, amint a készülék teljesen feltöltődött a Marantz automatikusan készenléti állapotba kapcsol.

 

 

 

 

Az Androidra és iOS-re letölthető HEOS app segítségével is vezérelhetjük a Marantz szinte minden funkcióját, kicsit kusza a felület, de némi megszokás után egész használható.

 

Viszont!

 

A gyanútlan felhasználót némileg mellbevágóan érinti, amikor a HEOS app első indításkor frissíteni akar és első reakcióként azt mondja az egyszeri hifista, frissíts nyugodtan, jó, ha az applikáció mindig naprakész. Csakhogy nem az frissül, hanem a Marantz belső firmware… ráadásul még csak megerősítést sem kér, hanem egyből frissít, kérdezés nélkül, amit ugye nem mindenki szeretne feltétlenül, mert bármennyire is jó már a frissítési metódus, mindig fennáll egy minimális esély a készülék téglává varázsolására.

 

 

 

 

No de a lényeg, a hang.

 

Itt is és szinte minden készüléket érdemes meghallgatás előtt pár órát bekapcsolva hagyni, járatni, sokat javít a hangján, ennél is megszűnt a "hidegen" hallott érdesség a magastartományban.

 

Az első reakció: biztos a Marantz szól nem valami külső spéci DAC?

 

Egészen hihetetlen hangulatot teremtett már az első ütemek során, lábdobogásra késztetett legyen az Spotify, vagy valami audiofil, kétmikrofonos, speciális kiadvány, vagy internet rádió.

 

Elképesztő. Teret varázsolt elénk pontos és megfogható hangszerekkel, énekesekkel, akik frissen és jókedvűen zenéltek, soha sem unalmasan vagy bágyadtan, de mégsem zavaróan tolakodtak előre, mint sok más készüléknél előfordul.

 

 

 

 

Oldfield harangjai csilingeltek és érzelemmel telítettek, Hans Zimmer mélyeitől libabőrös lett a kezünk, az Inception: Time témája könnyeket csalt szemeinkbe, The Nothing Hillbillies zenészei vidáman játszottak nekünk és egymásnak, erényeit lehetne sorolni a végtelenségig.

 

A mélyek rendben voltak, hozta a kötelezőt, vannak készülékek, amelyek mélyebbre mennek, jobban artikuláltak és jobban lehet velük házibulizni de itt másról van szó.

 

Ez a hangkép egy kerek egész ezt így egészében kell értékelni belevéve természetesen azt a tényt, hogy a prezensz és a magastartomány hangsúlyosan jelen van DE valami ravasz módon úgy csinálta meg a Marantz, hogy egyáltalán nem zavaró mértékben, nem "hangszínszabályzósan" hanem valahogy úgy, mint lepkén a hímpor, hozzátartozik az egészhez.

 

Természetesen, ha valakit zavar ez a "fény" az hangolhatja egy olyan hangfallal, ami ezt kiküszöböli és kap egy teljes mértékben all-round lejátszót, bármiféle zenéhez.

 

A kétféle digitális szűrő közül a 2-es számú tetszett inkább, kicsit közelebb hozta a hangszereket, kontúrosabb/hangsúlyosabb lett a körvonaluk.

 

Kipróbáltuk a szabályozható RCA kimenetet is, úgy még egy kisebb lépcsőfokkal feljebb léptünk hangminőségben, tehát nyugodtan ki lehet hagyni egy integrált erősítőt és közvetlenül végfokra, vagy aktív hangfalra lehet kötni és úgy használni a Marantz NA6006-ot.

 

 

 

 

A fejhallgató kimenet is tisztességesen van megépítve és használható az alacsony impedanciás (16/32 Ohm) fülesektől kezdve az ezoterikus 300-600 ohmosokig, ezen a kimeneten is hozta ugyanazt a minőséget, mint a vonali csatlakozáson.

 

Nem győzzük hangsúlyozni, mindezt a minőséget nagyjából 90 %-ban WiFi-n keresztül hallgatott zenéken kaptuk, ergo a kábeleket nyugodtan száműzhetjük egy fiókba.

 

 

 

 

Összegzés

 

Le a kalappal, ha valaki zenét (nagybetűs zenét) szeretne hallgatni és pénzügyileg behatároltak a lehetőségei, azoknak a Marantz NA6006 tökéletes választás, felüdülés hallgatni. Ekkora hangot ennyi pénzért nehezen kapni máshol és szolgáltatások tekintetében is verhetetlen.

 

Feltétlenül ajánlott, minden további nélkül a PM6006 erősítőhöz társítható (hogy a címben feltett kérdésre is válaszoljunk) megvan benne a zenei érzelem átadó képesség, ami a nagyok sajátja és ami még a jóval drágább készülékekben sincs meg feltétlenül.

 

De más készülékekkel párosítva is megállja a helyét, ez egy igazi audiofil produktum.

 

Műszaki adatok
Lejátszható formátumok: MP3, WMA, AAC, DSD, FLAC, ALAC, WAV, AIFF
Csatlakozók: analóg sztereó RCA kimenet, optikai ki- és bemenet, előlapi USB port, Marantz remote bus
Támogatott kliensek: DLNA v1.5, AirPlay 2, vTuner, Bluetooth
DAC: ESS Sabre ES9016K2M, 192 kHz/24 bit mintavételezéssel
Jel/zaj viszony: 115 dB
Dinamikatartomány: 110 dB (24 bit), 101 dB (16 bit)
THD: 0,0010 % (24 bit), 0,0016 % (16 bit)
Teljesítményfelvétel: 35 watt
Teljesítményfelvétel készenléti állapotban: 0,2 watt
Méretek: 440 x 106 x 329 mm
Tömeg: 6,6 kg
Ár: 189 990 Ft

 

Mérleg

 

+ Csodálatos hang

 

+ Hasznos szolgáltatások

 

+ Szabályozható RCA kimenet

 

+ Remek fejhallgató kimenet

 

Szubjektív vélemény
Hangminőség: 5
Kivitel: 5
Kezelhetőség: 4
Szolgáltatások: 5
Ár/érték arány: 5

 

 

Forrás: AV-Online.hu

Ingyenes szállítás

Ingyenes szállítás

100.000 Ft feletti megrendelés esetén, Magyarország egész területére.

Ügyfélszolgálat

Ügyfélszolgálat

Tel: +36209533324, email: info@bartimexaudio.hu Hétfő-Vasárnap 8:00 - 20.00. Bemutató, árukiadás, személyes átvétel kizárólag előre egyeztetett időpontban bemutatótermünkben:1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Fizetési lehetőségek

Fizetési lehetőségek

Webáruházunkban bankkártyával, utánvéttel, előreutalással és bemutatótermi átvétel esetén készpénzzel fizethet.

Garancia

Magyar jótállás

Termékeink tiszta forrásból, márkaimportőrökön keresztül, vagy közvetlen gyári importból érkeznek. A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi és az európai márkaképviseletek támogatásával értékesítjük.

Cégünk erősségei:

- Több mint tíz éves szakmai tapasztalat

- Széles termékválaszték, több mint 3000 féle termék a hi-fi, audiofil és high-end kategóriákban

- Vásárlás előtti és utáni tanácsadás

- Professzionális termék demó a bemutatótermünkben

- A termékeink többsége otthoni körülmények között is kipróbálható

- A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi márkaképviseletek támogatásával értékesítjük


Térkép

terkep

Kapcsolat

Cégnév: Bartimex Audio Bt.

Bemutatóterem:  1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Nyitvatartás: Kizárólag előre egyeztetett időpontban!

Elérhetőség: Tel: +36209533324

Email: info@bartimexaudio.hu

Írja meg véleményét:

Hírlevél feliratkozás


Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön akcióinkról, újdonságainkról. Feliratkozását egy egyszeri 4%-os kedvezményre jogosító kuponnal honoráljuk!
Használati feltételek
Alulírott, a fenti jelölőnényzet kipipálásával - az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, továbbá a 7. cikk rendelkezése alapján - hozzájárulok, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelje, és hírlevelet küldjön a számomra. Tudomásul veszem, hogy a GDPR 7. cikk (3) bekezdése szerint a hozzájárulásomat bármikor visszavonhatom.

Bejelentkezés vagy Regisztráció