Menu

Cart

Pioneer N-30AE hálózati zenelejátszó teszt

A patinás Pioneer céget nem sok hifistának, vagy átlagfelhasználónak kell bemutatni, az audiofília minden területén jelen van az olcsó tömegcikktől a high endig bezárólag. Jelen készülék az egyik belépő modell a hálózati lejátszó kategóriában, amiben nem mellesleg még jól is néz ki.

 

 

Kicsomagolás után az első kellemes meglepetés az igényes, szálcsiszolt alumínium előlap képében fogadott minket, egy megfelelő felbontású, jó fényerejű, színes, informatív, 8,9 cm átlójú LCD kijelző (bemenet, szám címe, formátuma, ideje és a hozzátartozó kép) a feltétlenül fontos, nyomkodható vezérlőgombok társaságában.

 

 

 

 

Balról jobbra haladva a Power gomb, alatta a mellékelt infravörös távvezérlő érzékelője, mellette pedig a Standby LED (pirosan világít, ha kikapcsoljuk a készüléket, kéken, ha bekapcsolt állapotban van). Az előlapi USB 2.0 bemenet, a középponttól jobbra eltolva a 3,5 colos LCD kijelző és a vezérlőgombok (forrásválasztó és a klasszikus előre-hátra, stop, lejátszás-pillanat állj) és ezzel ki is merült a választék, igaz ez is bőven elegendő, úgyis a távvezérlővel fogja macerálni mindenki.

 

 

 

 

A hátsó szekció sincs túlbonyolítva, egy piskóta tápcsatlakozó, tehát a kábel dicséretes módon cserélhető, két kihajtható (pontosabban felhajtható) WiFi antenna, USB és Ethernet aljzat, control csatlakozók más Pioneer készülékek számára és egy RCA analóg kimenet.

 

Az RCA kimenet némi fejtörést okozhat az erősítővel való csatlakoztatáskor, ugyanis meglehetős távolságra van egymástól a bal és a jobb, így nem használható hozzá bármilyen összekötő kábel. A doboz tartalma a kezelési leíráson kívül tartalmaz még egy tápkábelt, egy fejcsóválásra késztető, bosszantóan rövid RCA kábelt és a távvezérlőt két hozzátartozó ceruzaelemmel együtt.

 

 

 

 

Szolgáltatások tekintetében ebben a kategóriában szinte minden igényt kielégít, bár Bluetooth nincs de azon kívül csatlakoztathatunk hozzá külső HDD-t, pendrive-ot az USB bemeneteken és hálózatba köthetjük PC-vel, NAS-sal kábelen és/vagy WiFin keresztül, vezérelhetjük a Pioneer saját appjával Android/iOS felületen, ami erősen ajánlott a kissé nehézkes távirányító helyett.

 

Ez természetesen nem hiba, ez szimplán a távvezérlők sajátossága, de ha valaki nem szeretné telepíteni az applikációt, az a távvezérlővel is gond nélkül kezelhet minden funkciót.

 

 

 

 

Lejátszás tekintetében meghúzták a korlátot 24 bit/192 kHz-nél, nem mintha túl sok felvétel lenne e felett, viszont egy cuppanós pirospont jár a DSD256 és az az alatti támogatásért. Igaz az nem érhető el se WiFin, se hálózati kábelen keresztül, ott a fent jelzett 24 bit/192 kHz a maximum, DSD lejátszás csak külső merevlemezről és pendrive-ról valamint SD kártyáról érhető el.

 

Szintén elismerés illeti a Tuneln választékát, megszámlálhatatlan mennyiségű és tartalmú rádió áll rendelkezésre műfaj szerint csoportosítva, aki itt nem talál az ízlésének megfelelő zenét, az alapítson magának saját együttest…

 

Természetesen a Spotify, TIDAL, Deezer is a választék része, de itt azért morgolódásra ad okot, hogy a Spotify hallgatásához mindenképpen prémium előfizetés kell, sajnos az ingyenes verziót elfelejthetjük.

 

TIDAL MQA támogatás szintén nincsen, így itt marad az alap CD-minőségű felbontás, persze azért az sem rossz, sőt!

 

A Roon támogatja az AirPlay lejátszást, megjelenik a menüben a csatlakoztatott készülékek között a Pioneer, így Roon alól is kezelhető a lejátszás.

 

A Pioneer saját applikációja nincs ugyan túlbonyolítva, de tökéletesen működik és erősen ajánlott a használata.

 

 

 

 

A beüzemelés gond nélkül lezajlott, mindössze a WiFi csatlakozáshoz kellett hosszabb idő, de elviselhető mértékben, a többi funkció késedelem nélkül reagált a távvezérlő utasításaira.

 

Meghallgatáshoz PC-t és pendrive-ot használtunk, WiFi-vel és kábellel egyaránt, Jriver és Roon lejátszó programokkal.

 

Közbevetőleg jegyezzük meg, Windowsban a hálózati beállításokban ne felejtsük el megosztani a zenéiket tartalmazó mappát/mappákat mert ugyanis e nélkül sehogy sem (vajon miért) akarja látni a Pioneer a rajta lévő tartalmat.

 

 

 

 

Az első reakciónk a meghallgatáskor vezetékes kapcsolatkor az volt, hogy a hang kicsit komótos, visszafogott, mintha "lassabban" forgott volna a lemez, némi mélyhiánnyal fűszerezve, de egész elfogadható sztereó képpel és magastartománnyal. Némi dinamika és sziporka hiányzott a hangjából.

 

Jött az isteni szikra, cseréljünk kábelt egy jobb minőségűre, hátha...

 

Minimálisan változott a hang, az ár/érték arány ráadásul semmiféleképpen sem volt összhangban, ellentétben más készülékekkel, amikor kábelt cseréltünk.

 

Ergo, itt nem feltétlenül érdemes speciális kábelekkel bajlódni, ez így van kitalálva, ami a tulajdonos pénztárcájának és lelki békéjének igen jó hír.

 

Váltottunk netes rádiókra és meglepő módon, remekül kezelte a többségében tömörített formátumokat, megjött a hiányolt dinamika és a basszus, egészen belemerültünk valamelyik bluest sugárzó adó műsorába, nem volt hiányérzetünk hallgatás közben.

 

 

 

 

Hifistaként általában gyanakodva nézünk bárminemű olyan kapcsolatra, ahol nincs kábel, de mivel ennek a készüléknek a WiFi az egyik ütőkártyája, így megnéztük, illetve hallgattuk azt is. Kellemesen csalódtunk benne, a kábeles kapcsolathoz képest sokkal markánsabban, pontosabb színpadképpel, teltebben és könnyedebben szólt.

 

Sok mindenre számítottunk, de erre a legkevésbé, ráadásul többé nem kell bajlódni a kábeldzsungellel az AV állvány mögött.

 

Mike Oldfield harangjai csengően, szépen, levegősen, de kicsit könnyűsúlyúan szóltak, Beethoven Ötödikből hiányzott a komorság, de jól összefogta a zenekart, Yello csinn-bumm bandája viszont megrezgette az ablakot, ott nem tűnt fel a mélyhiány, nem volt hiányérzet, Mark Knopfler is élvezettel gitározott, Phil bácsi a Collins klánból sem zavartatta magát éneklés közben, szerette a Pioneer N-30AE az emberi hangot.

 

 

 

 

Desszertnek átmásoltuk (melyik hithű audiofil ne ismerné?) a Jazz at the Pawnshop DSD256 féle verzióját és egy rakat 44,1/96/192 kHz formátumot pendrive-ra, amitől nem sokat vártunk, de leesett az állunk milyen zenét varázsolt a DSD felvétel a füleink köré. A fentebb írt hiányosságok megszűntek, ez bizony bőven elérte az audiofil kategóriát, bónuszként a többi más formátumú zenékkel is ez volt a helyzet, ott is nagyságrendnyi ugrás volt hangminőségben. Kipróbáltuk a választékban lévő háromféle digitális szűrőt is, bizony erre is van lehetőség (Slow, Sharp, Roll off) de minimális volt a különbség, ha egyáltalán volt valamennyi.

 

Végeredményben felemás érzéseink vannak: gyenge hangminőség vezetékes kapcsolattal, elfogadható vagy jobb WiFi-vel és kifogástalan USB csatlakozóról (HDD, pendrive).

 

Na de ennyiért?

 

Nem sok készülék van ebben a kategóriában ilyen tudással és végeredményben egész elfogadható hanggal, egy fülelést mindenképp megérdemel.

 

Kinek ajánljuk?

 

Akinek egy egyszerűen kezelhető, de mégis széleskörű tudással rendelkező készülékre van szüksége és elfogadja az apróbb hiányosságait, mint a kissé könnyűsúlyú mélytartományt, ami mondjuk egy panelban nem feltétlenül hátrány.

 

A Pioneer N-30AE egy jó kis mindenes másodkészülék, egészen elfogadható hanggal minőségi ugrás már csak jóval drágábban érhető el, ami már nem mindenkinek éri meg és tart elfogadhatónak.

 

Műszaki adatokKimenet: 1 pár RCA
Bemenetek: 2 db USB, Ethernet
Támogatott formátumok: MP3, WMA, WAV, AIFF, AAC, FLAC, LPCM, Apple Losless 24-bit 192, DSD 256-ig
Frekvencia-átvitel: 10 Hz-70 kHz
Jel/zaj viszony: 110 dB
THD: 0,002 %
Dinamika-tartomány: 100 dB
Ethernet és WiFi: (a/b/g/n) 2,4 GHz és 5 GHz
Teljesítmény-felvétel: 19 watt
Méretek: 435 x 103 x 300 mm
Tömeg: 3,4 kg
Ár: 149 900 Ft
 

 

 

Mérleg

 

+ Nyitott, tiszta világos hang

 

+ USB bemenetről gyönyörűen muzsikál

 

+ DSD 11,2 MHz lejátszás

 

+ Egyszerű beüzemelés és kezelés

 

+ Informatív, állítható fényerejű színes LCD kijelző

 

- Kicsit mélyhiányos

 

- Nincs Bluetooth

 

Szubjektív véleményHangminőség: 4
Kivitel: 4
Kezelhetőség: 5
Szolgáltatások: 4
Ár/érték arány: 4

 

Forrás: AV-Online.hu

Ingyenes szállítás

Ingyenes szállítás

100.000 Ft feletti megrendelés esetén, Magyarország egész területére.

Ügyfélszolgálat

Ügyfélszolgálat

Tel: +36209533324, email: info@bartimexaudio.hu Hétfő-Vasárnap 8:00 - 20.00. Bemutató, árukiadás, személyes átvétel kizárólag előre egyeztetett időpontban bemutatótermünkben:1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Fizetési lehetőségek

Fizetési lehetőségek

Webáruházunkban bankkártyával, utánvéttel, előreutalással és bemutatótermi átvétel esetén készpénzzel fizethet.

Garancia

Magyar jótállás

Termékeink tiszta forrásból, márkaimportőrökön keresztül, vagy közvetlen gyári importból érkeznek. A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi és az európai márkaképviseletek támogatásával értékesítjük.

Cégünk erősségei:

- Több mint tíz éves szakmai tapasztalat

- Széles termékválaszték, több mint 3000 féle termék a hi-fi, audiofil és high-end kategóriákban

- Vásárlás előtti és utáni tanácsadás

- Professzionális termék demó a bemutatótermünkben

- A termékeink többsége otthoni körülmények között is kipróbálható

- A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi márkaképviseletek támogatásával értékesítjük


Térkép

terkep

Kapcsolat

Cégnév: Bartimex Audio Bt.

Bemutatóterem:  1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Nyitvatartás: Kizárólag előre egyeztetett időpontban!

Elérhetőség: Tel: +36209533324

Email: info@bartimexaudio.hu

Írja meg véleményét:

Hírlevél feliratkozás


Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön akcióinkról, újdonságainkról. Feliratkozását egy egyszeri 4%-os kedvezményre jogosító kuponnal honoráljuk!
Használati feltételek
Alulírott, a fenti jelölőnényzet kipipálásával - az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, továbbá a 7. cikk rendelkezése alapján - hozzájárulok, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelje, és hírlevelet küldjön a számomra. Tudomásul veszem, hogy a GDPR 7. cikk (3) bekezdése szerint a hozzájárulásomat bármikor visszavonhatom.

Bejelentkezés vagy Regisztráció