Menu

Cart

MASTERSOUND DUETRENTA INTEGRÁLT ERŐSÍTŐ

 

Az elektroncsöves erősítők filozófiája egyszerű. Mivel minden zeneszerző és előadóművész a zenedarabban megfogalmazott gondolatokat próbálja átadni a hallgatóságnak, egy erősítőnek sem lehet más feladata, minthogy hiánytalanul közvetítse a felvételen lévő hangok részleteit és az összhatást. A zene érzelmeket kelt a hallgatóban, a hallgató belemerül a muzsikába – mintha ez ilyen egyszerű lenne?

Cesare Sanavio mérnök, konstruktőr, a cég alapítója, ötven év tapasztalatával is azt állította, hogy ez a feladat nem könnyű. Cesare után fiai, Lorenzo és Luciano, folytatják apjuk örökségét, viszik tovább az elektroncsöves erősítés és az analóg hangzás felsőbbrendűségét, az új Mastersound modelleket. A munkatársakkal együtt egyre izgalmasabb eredményeket érnek el, a Duetrenta modell szívügyük, nem mintha a többi esetében ez másként lenne. Alaposabb olvasóink jól emlékeznek, évekkel ezelőtt volt már egy Duetrenta, az a 230 S.E. modellszámra hallgatott, az új modell KT120 végerősítő csövekkel szerelt. Lássuk, sőt hallgassuk meg!

Teljesítmény: 2 x 33 Watt (tetróda üzem)
2 x 16 Watt (trióda üzem)
Frekvenciamenet: 8 Hz – 40 000 Hz +/-0db
kimeneti impedancia: 4 – 8 Ohms
Méretek: 490 x 330 x 240 mm
Tömeg: 25 kg
Ár: 4750 EUR


A Duetrenta erősítő kivitelére jellemző a gyártmánycsalád külső képe, a fekete acélváz, a valódi diófa oldallapok és a polírozott, a csövek által termelt hőt is elvezető, de a véletlen érintést is megakadályozó felső-lemezek. A kivitel nagyon elegáns még akkor is viszi a szemet, ha a készülék nincs bekapcsolva. Ezzel együtt látványával nem hivalkodó erősítő, nem látszik csillogás, kivéve a csövek védőrácsát. Ha a hagyományos tranzisztoros, rack méretű, egyszerű erősítő-dobozokkal hasonlítjuk össze, akkor akár egzotikusnak is tűnhet. Az alváz matt fekete festése és rajta lévő írott betűk romantikus érzést keltenek.

 

Az erősítőt, a jobb oldalon az alváz alján található, kapcsolóval helyezzük áram alá.

 

A bemenetválasztó kapcsoló mechanikus működtetésű, egyedül a motoros forgatású Alps potméterre bízott hangerő-szabályozás távirányítható.

 

 

A szimmetrikusan berendezett „enteriőrben” elől a kettő ECC802 kis-áramú előfok-csövek, a bal és jobb oldal felé távolabb a két KT120 sugárpentóda végcső sejtelmes fénye varázsol el. Szerencsére ezeket az elektroncsöveket, porcelán cső-foglalatokat már nem tömeg cikként gyártják. Az elektroncső gyártás folyamatosan fejlődik, legjobb példa erre éppen a KT sorozatú végcsövek evolúciója.

 

 

Hátrébb a három transzformátor található klasszikus elrendezésben. A transzformátorok rezgéscsillapító anyagok keverékével kitöltött, a kíváncsi szemek elől hengeres „kamrákba” zártan kerültek elhelyezésre. A speciálisan tervezett és kivitelezett, több szabadalmat is tartalmazó, csak „robbantással szétbontható” kimenő transzformátorok építésének tradíciója a vállalat jelképe.

 

 

A Mastersound Duetrenta integrált erősítő egy, a cég által „kihegyezett”, Parallel Single Ended „A”-osztályú topológiát követ. A teljesítmény-kimeneti szakasz a közelmúltban bevezetett KT120 csövekre épül. Az erősítő, mivel ezt a KT120 végcsövek lehetővé teszik, egyaránt üzemel trióda és tetróda üzemben is. Hitvallásuk szerint a cég választékában nem található egyetlen ellenütemű elven (push/pull) működő modell, ragaszkodnak az „A”-osztályú single ended működéshez. A csatornánkénti kettő teljesítmény-cső használata nem az ellenfázisú működést hanem a párhuzamost jelzi. A párhuzamos, együtemű működéssel növelni lehet a kimeneti teljesítményt. A KT120 cső kifinomul szerepet kapott az „A”-osztályú működésben, autobias módban működik, így maximalizálja a cső élettartamát. Ez az együtemű erősítő nem tartalmaz visszacsatoló áramkört, viszont automatikus bias kiegyenlítést használ. A belső tér szerelési igényessége rendben van, jellemző a jó anyagminőség és megkülönböztetett figyelem az összeszerelésre.

 

 

(A kemény vonalas audio-puristák valószínűleg inkább a „valódi” együtemű kapcsolást követelnék, nem pedig a párhuzamos együtemű erősítő technikát helyezik előnybe. Valójában a 2×33 Watt teljesítmény praktikusabb, mert kibővíti az alkalmazható hangsugárzók körét)

A katód „automatic bias” megoldással történő előfeszítése nem igényel kézi/műszeres beállítást/hangolást. A vezérlőrácson a negatív munkapont beállító feszültségét a katódon átfolyó áram befolyásolja. Ahogy a cső árama átfolyik a katód ellenálláson, feszültségesést hoz létre, így a vezérlőrács feszültsége alacsonyabb lesz, mint a katód feszültsége, ezáltal létrejön a helyes munkapont beállítás. A rendszer az egyensúlyi pontig szabályozza önmagát: minél nagyobb az ellenálláson átáramló áram, annál nagyobb a negatív feszültség a vezérlőrácson és annál kevesebb az áram a csőben. Az „automatic bias” üzeme pontosan és megbízhatóan vezérli és optimalizálja a csövek áramát, a szabályozás maga nem befolyásolja a jelfeldolgozást és ezáltal a hangzást.

 

 

A forrás készülékek csatlakoztatásához négy vonali bemenet áll rendelkezésre. A különlegesség a kimeneti oldalon jelentkezik – egy kimenet a jel tovább viteléhez és egy szabályozható kimenet egy aktív mély-sugárzó részére van fenntartva. A subwoofer kimenet nem szokásos az elektroncsöves erősítők világában, sőt magára sokat adó audiofil nem használ aktív mély-sugárzót.

 

 

A hangsugárzók csatlakoztatásához impedanciánkét két-két csatoló a leggyakoribb változatok, a 4 és 8 Ohm értékű hangsugárzók használatát feltételezi.

Aki az elektroncsöves technikában jártas és szereti, az tudja, hogy az ilyen elektronikák háklisak a kezelésre. Ezeket az erősítőket nem szabad bekapcsolt állapotban elmozdítani, az izzó csövek körül biztosítani kell a szellőzést, a csöveket nem foghatjuk meg puszta kézzel, mert a bőrünk által keltett lenyomat odaég az üvegbúrára, négy óránkét illik kikapcsolni a berendezést, ezzel meghosszabbítjuk a csövek élettartamát. No, minden fáradságért és a tanultak betartásáért kárpótol a különlegesen jó hangzás.

MEGHALLGATÁS


Egy széles hangspektrum sugárzására képes, háromutas, három hangszórós rendszerrel végzett hallgatási teszt teljes mértékben igazolja a hangzás megvalósításának magas voltát. A Mastersound Duetrenta integrált erősítő által felkínált hangkép nagyvonalú, elegáns és csak kissé hízelgő. Mint ami tiszteletben tartja azt a személyt aki hallgatja.

A DueTrenta hangzási eredményei kiszámíthatóak abban az értelemben, hogy kiegyensúlyozott gazdagságot és pontosságot kínál, kiváltképpen ha odafigyelünk a tág, teljes, telített színpadképre is. Fürge, tiszta, üde, eleven és főként reális hangszer hangokat tud produkálni
A zongora kemény leütéseit mint egy injektor közvetíti, nem az áramlás felől, hanem az impulzusok egyértelmű megadásával közelít a fortissimo megvalósításához. Impulzív energiával és rengeteg textúrával rajzolja a harmóniákat.

A nagyvonalú hangzáskép az átlagnál szellősebbnek tűnik, a hangszórók közötti hangszínpad pontos ábrázolása az egyes hang eseményeket meghatározza és specifikussá teszi. A „láthatóság” a szó klasszikus értelmében magasabb, nem csupán a hangos, hanem csendes részleteknél is. A tonális egyensúly a basszusban kifejezetten jól érződik, amely erőteljes. Az eredeti hangszerek emlékével összehasonlított hangzáshűség jelentőséget kap. A legmagasabb hangok kiterjesztése a hangzásban úgy szerepel, mint ahogyan az a „nagykönyvben” meg van írva.
A Mastersound Duetrenta integrált erősítő az otthoni muzsikálás egyik legmegfelelőbb eszköze, nyugodtan rábízhatjuk egy hozzávaló hangsugárzópár megkeresését. Árától függetlenül kerek és nyugodt hangzásképe nem hiányolja az esetleges fizikális jelenlét még nagyobb hangsúlyát sem.

KONLKÚZIÓ


Hangberendezéseinknek pontosan azokat az érzelmeket kell felkeltenie – a hangszerek hangjának részleteit a lehető legtermészetesebb módon közvetítve – amelyeket az alkotó annak megírásakor elképzelt.
A Mastersound Duetrenta integrált erősítő a lehető legnagyobb tisztasággal és átláthatósággal látja el feladatát, ezt akár a használat egyszerűségére, akár a hangzás minőségére is állíthatjuk. Abszolút könnyedséggel veszi az akadályokat mind trióda, mind tetróda üzemmódban, könnyedén talál közös nevezőt a legjobb hangsugárzókkal valamint a lelki ritmust, a világ legigényesebb rajongóival.

Pro
+ „A”-osztályú működés
+ nagy-teljesítményű végcsövek
+ mind trióda, mind tetróda üzemmódban üzemeltethető
+ speciálisan tervezett kimenő transzformátorok
+ meglepően jó hangzás

Kontra
– csak a hangerő távvezérelhető

 

Forrás: Hangzásvilág.hu

Ingyenes szállítás

Ingyenes szállítás

100.000 Ft feletti megrendelés esetén, Magyarország egész területére.

Ügyfélszolgálat

Ügyfélszolgálat

Tel: +36209533324, email: info@bartimexaudio.hu Hétfő-Vasárnap 8:00 - 20.00. Bemutató, árukiadás, személyes átvétel kizárólag előre egyeztetett időpontban bemutatótermünkben:1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Fizetési lehetőségek

Fizetési lehetőségek

Webáruházunkban bankkártyával, utánvéttel, előreutalással és bemutatótermi átvétel esetén készpénzzel fizethet.

Garancia

Magyar jótállás

Termékeink tiszta forrásból, márkaimportőrökön keresztül, vagy közvetlen gyári importból érkeznek. A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi és az európai márkaképviseletek támogatásával értékesítjük.

Cégünk erősségei:

- Több mint tíz éves szakmai tapasztalat

- Széles termékválaszték, több mint 3000 féle termék a hi-fi, audiofil és high-end kategóriákban

- Vásárlás előtti és utáni tanácsadás

- Professzionális termék demó a bemutatótermünkben

- A termékeink többsége otthoni körülmények között is kipróbálható

- A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi márkaképviseletek támogatásával értékesítjük


Térkép

terkep

Kapcsolat

Cégnév: Bartimex Audio Bt.

Bemutatóterem:  1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Nyitvatartás: Kizárólag előre egyeztetett időpontban!

Elérhetőség: Tel: +36209533324

Email: info@bartimexaudio.hu

Írja meg véleményét:

Hírlevél feliratkozás


Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön akcióinkról, újdonságainkról. Feliratkozását egy egyszeri 4%-os kedvezményre jogosító kuponnal honoráljuk!
Használati feltételek
Alulírott, a fenti jelölőnényzet kipipálásával - az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, továbbá a 7. cikk rendelkezése alapján - hozzájárulok, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelje, és hírlevelet küldjön a számomra. Tudomásul veszem, hogy a GDPR 7. cikk (3) bekezdése szerint a hozzájárulásomat bármikor visszavonhatom.

Bejelentkezés vagy Regisztráció