Menu

Cart

PRO-JECT CD BOX RS2 T CD-FUTÓMŰ

 

Ez a nagyon csinos, kisméretű, ezütszürke színű, puritán egyszerűségű doboz csodákat rejt. Ez egy CD-lejátszó a mai kor számára. A definíció szerint az RS2 T CD-box kétségkívül egy magas minőségű lejátszásra specializált futómű, nem kizárólag, de ajánlva a CD-lemez gyűjtők tábora számára. Nem véletlen az irónia, miszerint a Pro-Ject „éppen most jelentet meg új CD lejátszót(?)”, amikor az audio-streaming és a hálózati lejátszás világhódító útjára indult és úgy tűnik, a következő időszakban meghatározó tényezővé válik. A Pro-Ject Audio Systems cég azoknak a gyártóknak táborába tartozik, amelyek meg van győződve arról, hogy az embereknek továbbra is szükségük van a fizikai médiumokra. Sok hifi-rajongó és a lemezek szerelmesei számára a CD-lemez továbbra is fontos adathordozó. Nos, ahogy egy CD-futómű önnön valója is sugallja, a CD BOX RS2 T valójában nem egy hagyományos értelemben vett, egyszerű CD-lejátszó. A készülék egyetlen célja az optikai adathordozó adatainak lehető legpontosabb kiolvasása és továbbítása egy külső D/A-konverterhez, a tényleges jelfeldolgozáshoz.

Szerencsés, hogy a Pro-Ject vállalat székhelye Bécsben található, ahol a Philips fejlesztési osztálya volt, itt sok mérnök találta meg új otthonát. A Pro-Ject, a CD Box RS2 T létrehozásánál, a beltartalom lényegének megalkotásához megbízott egy Bécsben tevékenykedő fejlesztőmérnököt. Michael Jirousek, a Stream Unlimited tehetséges tervezője, a CD-játszás egyik „atyamestere” a szabadalmaztatott CD-Pro 8 CD-mechanikát és a Blue Tiger CD-84 szervorendszert zenei ínyenceknek és CD-fanatikusoknak ajánlja.

Formátumok: CD, CD-R, CD-RW (véglegesítve), hibrid-SACD CD-rétege
Digitális kimenetek: 1 x optikai (TOSlink®) 1 x koaxiális (RCA aljzat)
1 x kiegyensúlyozott (AES / EBU) az XLR csatlakozó

I2S + Master Clock

1 x HDMI-csatlakozó

Külső tápegység: 20 V / 3000 mA DC; 100 – 240 V, 50 / 60Hz
Tömeg: 3 000 gramm tápegység nélkül


A kivitel és a forma szempontjából a CD Box RS2 T tökéletesen illeszkedik a Pro-Ject Box RS sok modellt felvonultató családjába. A CD Box RS2 T precíziósan megmunkált alumínium házban szerelt ezüst vagy fekete színben kapható. A készülékhez mellékelt infravörös távirányító szintén egy könnyű alumínium házat kapott, az összes irányító és szabályozó funkciókat tartalmazza, vonzó kiegészítés, növeli a kiváló minőség általános benyomását. Ez egy nagyon szép, tökéletesen elkészített, minimalista távirányító, örömmel vesszük kézbe.

 

 

A készülék elején egy nagyméretű kijelző tájékoztat a lemez tartalmáról és a pillanatnyi műsor időről és két sorban megjeleníti az egyes részek címét, a szöveges információkat. Az információ jelei és számai elég nagyok ahhoz, hogy néhány méterre is el tudjuk olvasni. A kijelzőtől jobbra érhetők el a miniatűr lejátszás vezérlő gombok és balra a főkapcsoló.

 

 

A legtöbb audio-rendszer tulajdonosa mára már jó minőségű digitális-analóg átalakítóval is rendelkezik, legyen az önálló készülék vagy az integrált erősítőben lévő egység. Ezért a Pro-Ject tisztán a mechanizmusra koncentrált. Ebben az eszközben egy úttörő mechanizmust találunk, amely a zenei CD-k lejátszásának fejlettségét a legfrissebb és legmagasabb szintjén képviseli. A Pro-Ject cég a CD Box RS2 T-t „forradalmi CD-lejátszónak” nevezi. Valóban ilyen egy Cd-játszó amit az új kornak szánnak? A Pro-Ject kijelenti, hogy a CD Box RS2 T „tökéletesen játssza le a RedBook szabvány szerinti Audio CD-ket.” A gyártó „gravitációs” kialakításról beszél, amelynek központi alátámasztási pontja van. A CD-mechanikát stabilizálták és rögzítették, így külső hatások nem befolyásolják. A teljes méretű alváz még magas hőmérsékleten sem deformálódhat. A csúszó alkatrészei és fogaskerekei, precíziós acél tengelye a lehető legnagyobb pontossággal vannak megmunkálva. A szervorendszer közvetlenül a CD Pro-8 mechanika alumínium házába van beépítve, emellett a teljes ház egy szabadalmaztatott felfüggesztéssel rezgésvédő rendszer. Maga a felfüggesztési rendszer vastag, merev, karbon-szálas lemezből, rugókból, szilikon lengés-csillapítókból áll.

 

 

A CD-mechanika tökéletesen kiegyensúlyozott mágneses leszorítóval rendelkezik, amely alumínium ötvözetből készült. Ez biztosítja a lemez vibrációmentes, sima forgását, tökéletes kapcsolatot biztosít a lemez és a meghajtó tengely között.

 

 

A hátoldali csatolók választéka valójában minden lehetséges alternatívát felkínál egy kiválasztott, külső DAC egységhez való csatlakozáshoz. Fel van szerelve optikai és koaxiális S/PDIF és egy AES/EBU digitális kimenettel. Az XLR-csatlakozás egy lépéssel meghaladhatja az optikai vagy koaxiális csatolón kinyerhető jelminőséget.

 

 

Ezen kívül, a CD Box RS2 T HDMI-csatolón keresztül rendelkezik, egy egyedülálló, I²S+ MasterClock kimenettel, speciális órajel-generátorok részére. Ez a lehetőség műszakilag nagyon izgalmas, csak éppen nincs sok DAC ilyen bemenettel, egy speciális órajel generátor ennek a futóműnek az árát meghaladhatja. Az áramellátást külső, 20 Volt/3000 mA teljesítményű tápegység biztosítja.

 

 

MEGHALLGATÁS


A Pro-Ject CD BOX RS2 T használatának megkezdése olyan, mint egy ékszerdoboz kinyitása. Ez az eszköz interpoláció vagy hibajavítás alkalmazása nélkül olvassa a CD-lemezeket. Márpedig. ha különleges minőségű lemezek lejátszására szánták, akkor feltettünk néhányat!
Ha már képes játszani a hybrid-SACD „hagyományos” rétegét, álljon itt a Jaco Pastorius Big Band – Words of Mouth Revisited című (HeadsUp HUSA9078) lemeze! Annál is inkább, mert mindig kíváncsian várjuk a nagy létszámú banda harmónia kibontásait. A lejátszás jellegzetes cincogó hanggal kezdődik, amit csak a muzsika képes elfedni, de ez ne okozzon rossz szájízt. Az egyes hangszerek ábrázolása parádés, a fúvósok szólóban és kórusban remek munkát végeznek. Valódi (big band)-hatást hallani, nem pedig csak néhány hangszer csoportját. A megszólalás nyílt, derűs, hangulatos, precíz, ideértve a legapróbb részlete bemutatását is. A hangszerek színpadtéri elhelyezkedése követhető, ezzel együtt energiakülönbségek is megjelennek.

Vadabb vizekre evezve meghallgattuk a Guns ‘N Roses – Appetite for Destruction című lemezét (Geffen UICY92334 japan SHMCD) A legenda, amely kétféle borítóban jelent meg itt steril megszólalással, egyáltalán nem koncert hangulatban rögződött. Aki mást vár, tekerje el egy kicsit a basszus hangszín gombját (egyébként sok rockzenei felvételről hiányolható a koncerteken megszokott túlzott basszus) és élvezze a hard rock képviselőit! Bármennyit hallgatjuk ezt a felvételt bebizonyosodik, hogy a hangszeresek tudnak valamit, ami elragad, tisztán játszanak, energiájuk az égig ér, tükrözik a Los Angeles-i underground rock and roll stílust – ez itt most átjön.
Komolyra fordítva a lemezeket (bár a könnyűzenének tituláltak egyáltalán nem könnyűek) lejátszottuk Ferde Grofé – Grand Canyon suite című művét a Cincinnati Pops Orchestra előadásában, Eric Kunzel vezényletével, (Telarc XRCD VICJ0550285) ami egy 1958-as Walt Disney rövid-film zenéje. A felvétel mastering és a gyártás folyamán a JVC K2 24 bit konverzióját és interfészeit használták valamint a K2 Rubidium Clock órajel generátort – tehát hiba nem lehet benne, nincs szükség hibajavító rendszerre. A feladat, amit a hangrendszernek ábrázolni tudni kell, elég nagy. A napkelte, a napnyugta, a sivatag színei és a kanyonhoz vezető út bemutatása nem veszhet bele egy egysíkú előadásba. Grofé drámai ábrázolásokkal ösztönzi képzeletünket, zenével visz az élet csodájának földjére. Szerencsére berendezéseink, élükön a CD BOX RS2 T játszó, a nagy-zenekar minden hangszerének auráját külön hallhatóvá teszik. Az egymás melletti, szinte megfogható kontúrokkal ábrázolt hangszerek játékossága magával ragadja képzeletünket, szinte non-stop zenei effektusokkal fertőző szenvedélyt közvetít az érintetlen amerikai nyugat szépsége iránt. Aki eddig csak fotókon látta a „nagy kanyont” biztosan vágyik saját szemével látni ezt a természeti csodát. Addig is míg eljutunk oda élvezhetjük ezt a kiváló felvételt, egy remek hangrendszer tolmácsolásában.

...”Grofé a zenét használta, azt a nyelvet, amelyet legjobban tudott. Grofé tudta, hogyan lehet a zenekar minden hangszerét felhasználni, hogy életre keltse a kompozíciót. A “Grand Canyon Suite” -ben a természet hangjait váltotta fel hangszerekre. A helyszínen hallott hangokból megalkotta/lefordította a zene nyelvére ahogyan a szél zúg, a madarak csiripelnek, a tücskök ciripelnek. Amikor a hangszerek képességei kevésbé tudták utánozni a valós életet, Grofe megtalálta a módját, hogy a valódi hangokat beépítse a zenébe. Nem Grofé volt az első, aki hanghatásokat használt, ám ő volt az egyik legeredetibb”…Gerard Schwartz karmester.
A sok órányi zenehallgatás során volt néhány pillanat, amikor észrevettük, hogy egy bizonyos CD-lemez nagyon jónak hangzik. Jobban, mint amire emlékezünk, bár a memória nem mindig a legjobb tanácsadó egy hangzás teszthez. Tapasztalataink szerint ez az apró készülék szerkezetileg, kezelhetőség és hangzás minőség tekintetében megüti a magas kategória határát. A feladatot meggyőzően hajtja végre. Különösen a valóban legjobb minőségű CD-lemezek esetében, és pontosan ott, ahol az olvasási probléma keletkezhet.

KONKLÚZIÓ


A Pro-Ject CD BOX RS2 T a cég legújabb fejlesztése, az egyedülálló CD-8 Stream Unlimited CD-mechanikán és a Blue Tiger CD-84 szervo rendszeren alapul, egy készülék, a legmagasabb minőséget hirdető, felső töltéssel rendelkező CD-transzporterek világában. Ez a két lényeges elem a CD-játszás szempontjából kiaknázza az audio-CD teljes potenciálját. A CD-lemez hiba nélküli olvasása a további jelfeldolgozás szempontjából különleges értéket jelent!

Egy CD-futómű konstruálásának eldöntése számos okra vezethető vissza, de két fontos kritérium önmagától adódik. Egyrészt lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy nagyobb mértékben koncentrálhassanak az igazán nélkülözhetetlenre, azaz a fent említett összetett mechanikai szerkezetre és annak alkatrészeire. Ezenkívül lehetőséget kínál az ügyfeleknek a saját maguk által választott D/A-konverter használatára.

Minden ellenkező kijelentés ellenére a CD nem avult el! Továbbra is nagy igény van az audio CD-lemezek lejátszására szolgáló, kiváló minőségű rendszerekre és ennek a szükségletnek kielégítésére az új Pro-Ject CD BOX RS2 T képes. Tehát van lehetőség arra, hogy a cég elérje a hatalmas mennyiségű CD-lemezzel rendelkező gyűjtőket. Azt hiszem, amit hajlandóak vagyunk az életben jutalmazni, az innováció és a kreativitás.

Pro
+ kompakt méret, precíziós készülékház
+ egyedülálló mechanika és szervorendszer
+ rendelkezik az összes csatlakoztatási lehetőséggel

Kontra
– nincs hátralévő-idő kijelzés
– magas ár

 

Forrás: Hangzásvilág.hu

Ingyenes szállítás

Ingyenes szállítás

100.000 Ft feletti megrendelés esetén, Magyarország egész területére.

Ügyfélszolgálat

Ügyfélszolgálat

Tel: +36209533324, email: info@bartimexaudio.hu Hétfő-Vasárnap 8:00 - 20.00. Bemutató, árukiadás, személyes átvétel kizárólag előre egyeztetett időpontban bemutatótermünkben:1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Fizetési lehetőségek

Fizetési lehetőségek

Webáruházunkban bankkártyával, utánvéttel, előreutalással és bemutatótermi átvétel esetén készpénzzel fizethet.

Garancia

Magyar jótállás

Termékeink tiszta forrásból, márkaimportőrökön keresztül, vagy közvetlen gyári importból érkeznek. A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi és az európai márkaképviseletek támogatásával értékesítjük.

Cégünk erősségei:

- Több mint tíz éves szakmai tapasztalat

- Széles termékválaszték, több mint 3000 féle termék a hi-fi, audiofil és high-end kategóriákban

- Vásárlás előtti és utáni tanácsadás

- Professzionális termék demó a bemutatótermünkben

- A termékeink többsége otthoni körülmények között is kipróbálható

- A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi márkaképviseletek támogatásával értékesítjük


Térkép

terkep

Kapcsolat

Cégnév: Bartimex Audio Bt.

Bemutatóterem:  1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Nyitvatartás: Kizárólag előre egyeztetett időpontban!

Elérhetőség: Tel: +36209533324

Email: info@bartimexaudio.hu

Írja meg véleményét:

Hírlevél feliratkozás


Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön akcióinkról, újdonságainkról. Feliratkozását egy egyszeri 4%-os kedvezményre jogosító kuponnal honoráljuk!
Használati feltételek
Alulírott, a fenti jelölőnényzet kipipálásával - az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, továbbá a 7. cikk rendelkezése alapján - hozzájárulok, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelje, és hírlevelet küldjön a számomra. Tudomásul veszem, hogy a GDPR 7. cikk (3) bekezdése szerint a hozzájárulásomat bármikor visszavonhatom.

Bejelentkezés vagy Regisztráció