Menu

Cart

PRO-JECT X2 LEMEZJÁTSZÓ

 

A Pro-Ject Audio Systems az alacsony büdzséből gazdálkodó lemezjátszó-vásárlók szerint a kategória királya. Emellett fennállásuk elmúlt harminc évében többször bizonyították, hogy tudnak mást is. Az analóg hangzás iránt érdeklődők nem elégszenek meg a kezdő készülékekkel, sőt a gyorsan gyarapodó hanglemez-gyűjtemény valami egészen más után kiált.
A lemezjátszóval kapcsolatos elvárások, elképzelések jellemzően három kritikus területre összpontosulnak: a lemezjátszó egyszerű mégis technikailag helyes tervezésű legyen, minőségileg is értékes anyagokból, kézműves technológiával az EU-ban készüljön. A Pro-Ject mérnökei a három alapvető szempont mellett dolgozva a lemezjátszók legújabb generációját készítették el. Az X2 típus a fejlesztések szakadatlan folyamának legjobb példája, amely a 2 Xperience SB-t helyettesíti.

Sebesség: 33, 45, 78 (elektronikus sebességváltás)
Lemeztányér: 30 mm vastag akril, 2 kg akril
Tányércsapágy: rozsdamentes acél
Sebesség tartás: 33: +/- 0,25%; 45: +/- 0,20%
Wow & flutter: 33: +/- 0,12%; 45: +/- 0,10%
Jel/zaj viszony: 70 dB
Hangkar: 230 mm 13,5 g carbon/alumínium szendvicsszerkezet
Méretek: 460 x 150 x 340 mm (WxHxD) fedél zárva
Tömeg: 10 kg nettó
Ár: 1 100EUR


A Pro-Ject X2 modell esetében felhasznált nyersanyagok az átlaghoz és a büdzsé kategóriában felhasználtakhoz képest jobb minőségűek, a kialakítás robusztus, így a lemezjátszó stabilitást, erőt és teljesítményt sugároz. Az X2 alapja egy vastag, nehéz, sűrű és merev MDF-szerkezet, amely észrevehetetlen szintre csökkenti a nem-kívánt rezonanciákat. Ez az MDF alapanyag 2-szer, 3-szor drágább, mint a szabványos részecske összetételű táblák. Az extra tömeg és az anyagsűrűség segít elérni egy fontos, mérhető műszaki paraméter, a dübörgés (jel/zaj viszony) kedvezőbb értékét. A magasabb minőség elérését a precíz CNC megmunkálás is segíti. Az X2 négy kivitelben kapható; prémium minőségű diófa furnér, nyolc rétegben lakkozott fényes fekete vagy fehér és polírozott, selyemfényű festésű változat rendelhető.

 

 

Az X2 modelben precíziós motor szíjhajtással forgatja a lemeztányért. Ez a motor már önmagában is nagyon csendes, a motorházban gondosan kiegyensúlyozva és precízen beállított TPE gyűrűre van felfüggesztve, a sasszitól hatékony leválasztásra került. A motor fordulatszámát a kifinomult DC/AC generátor egy kényelmes sebesség-szabályozóval együtt biztosítja.

 

 

A motor egy teljesen új fizikai paraméterekkel rendelkező, antirezonáns, 2 kg tömegű, acryl lemeztányért hajt. A hajtás rendszerhez tartozik egy alumínium meghajtótárcsa, egy segéd tányér és egy 0,001 mm-es pontossággal megmunkált prémium minőségű csapágy. A csapágy szinterbronz perselyből és teflon bevonatú acél-tengelyből áll. Az akril lemeztányér biztosítja a hanglemez tökéletes fekvését, nem kell semmilyen közvetítő anyagot (gumilap, filc, parafa stb.) használni, ez az alapanyag és a megoldás garantálja a hangzás megbízhatóságát.

 

 

A hangkar 230 mm hosszú. Az összetett anyagból – carbon és alumínium szerkezet – készült csőnek a megszokottól nagyobb átmérője van, ez így jobb belső csillapítást eredményez. A karcsapágy is átesett egy fejlesztésen, hogy jobb hangszedő- és kar rezonancia, összességében pontosabb követés, nagyobb stabilitás legyen elérhető. Nagyobb tömege miatt ez a hangkar jobban illeszkedik sok MC-hangszedőhöz, ezzel is bizonyítva egy magasabb kategóriát.

 

 

A megszakítás nélküli, egyrészes kialakítás megakadályozza a levehető shell által okozott többlet-kontaktus esetleges bizonytalanságát. A kar végén egy TPE-betétes ellensúly segítségével állíthatjuk be a hangszedőhöz optimalizált tűnyomást. Az alumíniumból készült hangkarbázis biztosabb rögzítést nyújt, állítható az azimut és a függőleges követési szög (VTA).

A Pro-Ject X2 lemezjátszó „menetkész állapotban”, amennyiben a vásárló igényli, egy ehhez a típushoz dedikált hangszedővel kerül beállításra és becsomagolásra. A Pick-it 2M silver hangszedő önálló kiskereskedelmi ára 199 EUR. A Pick-it 2M Silver hangszedő az Ortofon és a Pro-Ject cégek tradicionális együttműködésének köszönhetően rendelhető. A gyártó még több részletre is odafigyelve mellékelt a lemezjátszóhoz egy minőségi phono RCA kábel-párt. A Connect-it E egy alacsony kapacitású kábel, kiváló árnyékolással. Egy lényeges szerkezeti elem, az állítható magasságú, Alumínium/TPE szendvics szerkezetű lábazat, a készülék stabilitását biztosítja, amelynek egyben feladata a kívülről érkező rezonanciák leválasztása.

 

 

Az X2 alapegységei gondosan konstruáltak, hogy ez a lemezjátszó is megfeleljen a legfontosabb kritériumoknak, amennyire az analóg technológia egy európai gyár által, kézzel összeszerelt technológiával mindez elérhető. A 2009 és 2016 közötti hét évben a Pro-Ject vállalat termelése az addigi négyszeresére nőtt, több mint 124 000 darab lemezjátszót gyártottak. A cég vezetése, az elkövetkező időszakra az eladások 400%-os emelkedését prognosztizálja. Jiří Mencl, az SEV Litovel ügyvezető igazgatója nyilatkozata szerint a vállalat 7,2 millió USD beruházási kerettel, három év alatt 150 000 (napi 200db) készülék előállítására, egy új lemezjátszó gyártó egységet hozott létre, hogy lépést tartson a kereslettel.

…”Úgy vélem, hogy klasszikus lemezjátszó továbbra is sok lesz, mert van a világon egy nem is kicsi rajongói csoport, akik jobban kedvelik a lemezjátszó hangját. A magunk részéről inspiráljuk azokat, akiknek saját elképzelésük van a hangzásról. A piaci igényekhez való rugalmas alkalmazkodás meghozza a gazdasági eredményeket”… – nyilatkozta Jiří Mencl.

MEGHALLGATÁS


Tetszik ez az X2! Jó megfogni, végig simítani a lakkozáson, beállítani, dédelgetni. Egy lemezjátszó teszt esetén mindig kitérünk a hozzáadott hangszedő minőségére, mert az első bekapcsoláskor tapasztalt hangzás elveheti kedvünket vagy igazolhatja a jó választást. Ennél a modellnél nem kell szégyenkezni, hiszen a gyárilag beszerelt 2M Silver hangszedő alapjaiban hasonlít, mégis más, mint a sokat bírált 2M Red. A 2M Silver jellemzője az ezüstözött réz tekercsek, ugyanaz a tekercshuzal, mint a 2M Bronze és Black modelleknél, csak éppen csökkentett menetszámú tekercseléssel. Ezen kívül a Nude Elliptical gyémánt-tűnek köszönhetően nagyobb pontossággal tapogatja le az információt a barázdákból.

És igen! Ez a lemezjátszó nagyon jól szól. Érdemes meghallgatni Camille Saint-Saëns – Symphony No. 3 in C minor, Op.78, az „orgona-szimfónia” néven is ismert művét, ami nemcsak erre a hangszerre íródott, de négy tételében bravúrosan használja a hangszert. Minden dallam több változatban, több energia mozgásban jelenik meg és ezt remekül tudjuk követni. A lassú bevezetés és a szelídebb karakterű témák követésekor remek cselló és nagybőgő futamok bizonyítják a halk részek hang tömegének meglétét. Az orgona és a vonósok közötti „hangverseny” gyönyörű párbeszéd formájában alakul ki. Majd az energikus hegedű-dallamok zongorán nagyobb sebességgel teljesednek ki, ezután a témát erős orgon akkordokban ismétlik. Tehát a mű meghallgatásakor a legjobb képet kapjuk a nagy-zenekar hangszereinek mikro- és makro energiájából és a hangszerek királynőjének mind feletti uralkodásából, tiszteletet parancsoló, impozáns méreteiből, nagy teret betöltő hangzásából. Ennek a lemezjátszónak ez nagyon megy!

A jazz, amely jellemzően akusztikus hangszerekkel a legjobb, megdolgoztatja ezt a lemezjátszót. A már a felvételeken lezajlott kiváló munka kiegyensúlyozott megszólalást, lineáris teljesítmény átvitelt hoz a lehallgató-szobába. Jó transzparencia, a zenei nüánszok, részletesek, jól hallhatók, ez a képessége, talán jazz muzsikán a legszembetűnőbb. Az atmoszféra teremtő képessége legjobban tetten érhető az akusztikus jazz koncerteket bemutató lemezeken. Az előzőeknél talán még egy kicsivel nagyobb dinamikai átfogás tapasztalható. A basszus minősége és nem a mennyisége dicséretes. Mindez nem „ül rá” a hangzásra, hangját egyensúlyban lévőnek érezni. Csodálatos képessége, hogy dinamikusan tud kifejezni, ezzel arányban tehát a mikrodinamikai részek is élvezhetők. Megvannak a játékosság jegyei, közel enged a zenéhez. A jelenlét érzet középtartományban lenyűgöző, terjedelmes, az első hangok intenzívek.

A Pro-Ject X2 lemezjátszó egy „jól képzett” hanglánc frontjaként kifejezetten szórakoztató. A hallgatóság szempontjai szerint azok a muzsikák döntik el az esti kikapcsolódás kimenetelét, amiket nem a vájt-fülű teszt guruknak csináltak, hanem azért, hogy kikapcsolódjunk. A pop és rock zene igényesen hangszerelt és előadott művei, amelyek kiegyensúlyozott hangzással és gyors impulzusokkal még a végteljesítményhez közeli Watt-zuhatag közben is élvezetesek maradnak.

KONKLÚZIÓ


Az idők folyamán beigazolódott, hogy gyártói oldalról, az alap- és csúcskategóriás analóg technikába való befektetésnek nincs sok értelme, mivel az alap-kategória és az ezoterikus High-End piaci választéka igen széles. A „középföld” még mindig tele van szenvedélyes audiofil rajongóval, akik szeretnék elkerülni a rossz minőségű ál alternatívákat, de nem engedhetik meg maguknak a magas árcédulákat. Nekik készült az X2.
Az X2 tehát a Pro-Ject-nek azt a meggyőződését tükrözi, hogy minden analóg rajongót egyedileg kell kezelni. Az X2 gondosan hangolva van, hogy csak az audio-központú funkciókat kínálja. Minden erőfeszítést megtettek, hogy a költségek lefaragásával ne csökkentsék a hangzás képességeit. A végeredmény egy vonzó lemezjátszó.

Pro
+ jobb minőségű nyersanyagok felhasználása
+ 2 kg tömegű acryl lemeztányér
+ állítható azimut és a függőleges követési szög (VTA)
+ Pick-it 2M Silver hangszedő

Kontra
– a segéd-tányér önrezonanciája nincs csillapítva

 

Forrás: Hangzásvilág.hu

Ingyenes szállítás

Ingyenes szállítás

100.000 Ft feletti megrendelés esetén, Magyarország egész területére.

Ügyfélszolgálat

Ügyfélszolgálat

Tel: +36209533324, email: info@bartimexaudio.hu Hétfő-Vasárnap 8:00 - 20.00. Bemutató, árukiadás, személyes átvétel kizárólag előre egyeztetett időpontban bemutatótermünkben:1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Fizetési lehetőségek

Fizetési lehetőségek

Webáruházunkban bankkártyával, utánvéttel, előreutalással és bemutatótermi átvétel esetén készpénzzel fizethet.

Garancia

Magyar jótállás

Termékeink tiszta forrásból, márkaimportőrökön keresztül, vagy közvetlen gyári importból érkeznek. A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi és az európai márkaképviseletek támogatásával értékesítjük.

Cégünk erősségei:

- Több mint tíz éves szakmai tapasztalat

- Széles termékválaszték, több mint 3000 féle termék a hi-fi, audiofil és high-end kategóriákban

- Vásárlás előtti és utáni tanácsadás

- Professzionális termék demó a bemutatótermünkben

- A termékeink többsége otthoni körülmények között is kipróbálható

- A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi márkaképviseletek támogatásával értékesítjük


Térkép

terkep

Kapcsolat

Cégnév: Bartimex Audio Bt.

Bemutatóterem:  1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Nyitvatartás: Kizárólag előre egyeztetett időpontban!

Elérhetőség: Tel: +36209533324

Email: info@bartimexaudio.hu

Írja meg véleményét:

Hírlevél feliratkozás


Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön akcióinkról, újdonságainkról. Feliratkozását egy egyszeri 4%-os kedvezményre jogosító kuponnal honoráljuk!
Használati feltételek
Alulírott, a fenti jelölőnényzet kipipálásával - az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, továbbá a 7. cikk rendelkezése alapján - hozzájárulok, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelje, és hírlevelet küldjön a számomra. Tudomásul veszem, hogy a GDPR 7. cikk (3) bekezdése szerint a hozzájárulásomat bármikor visszavonhatom.

Bejelentkezés vagy Regisztráció