Menu

Cart

Polk Audio Magnifi Max Soundbar teszt

 

Az egyszerűen, kevesebb „ramazurival” és lehetőleg kedvezőbb áron mozizni vágyók kedvenc termékei a Soundbarok, amelyekből többi hifi/házi-mozi termékcsoporthoz hasonlóan szintén óriási választék áll rendelkezésre.

Az akár a TV készülékek alá a falra is felszerelhető Sounbdbarok eredetileg azért születtek meg, hogy a megjelenítőkhöz látványban is harmonikusan illeszkedve feljavítsák azok hangját, ami a TV-k egyre vékonyabbá válásával amúgy is még rosszabb lett. A műfaj rövidesen óriási népszerűségre tett szert és így a választék bővülésével ma már minőségben is egyre több alternatíva közül lehet választani az egészen olcsó, valóban csak a TV hangon picit javító modellektől kezdve a komolyabb gyártmányokig bezárólag. Jellegükből adódóan a Soundbarok elsősorban tévézéshez és mozizáshoz ajánlottak, sokan viszont zenét is velük hallgatnak, amire típustól függőn többé-kevésbé szintén alkalmasak, de értelemszerűen nem ez a fő „szakterületük.”

 

 

A Polk Audio Amerikában egy nagyon jó ár-érték arányú termékeket gyártó cégnek számít, és noha a tengerentúli márkák Európában általában jóval drágábbak, mint a hazai piacukon, azért náluk, ahogy a Signature hangsugárzók tekintetében mi is megtapasztaltuk, még így is érzékelhető a kedvező értékarány. A gyártó terjedelmes Soundbar választékában a Magnifi Max lényegében a legkomolyabb típus, amely az alap Soundbar+szub csomagot háttérsugárzókkal kiegészítve Magnifi Max SR néven is kapható. Nálunk most a kiegészítő dobozkák nélküli verzió szerepel, amelynél a mozis tér kialakításáért a „rúdban” lévő különféle hangszórók és a szabadalmaztatott SDA surround technológia „trükkjei” felelnek.

A fekete színű, így a TV készülékekhez színben is jól passzoló Soundbar karcsú, könnyű és ízléses formájú, a kezelőszervei a tetején, a csatlakozói a hátuljának középső részén találhatók. Az elülső-felső részét beborító selyem alatt összesen hét hangszóró található, melyek 4 db ovális 25×75 mm-es szélessávú hangszóró, egy 25 mm-es középsugárzó valamint kettő 19 mm-es magassugárzó. Az előlap közepén egy elegáns alumíniumszerű kereten a „Voice Adjust” felirat olvasható, amely a gyártó által kifejlesztett technológia elnevezése a virtuális centersugárzó funkciót ellátó hangszóró hangerejének egyedi szabályzására a 100-250 Hz-es tartományban a jobban érthető és tisztább párbeszédek érdekében.

 

 

Csatlakozások tekintetében a választék három HDMI bemenetből (melyek mindegyike támogatja a CEC - Consumer Electronic Control funkciót a TV-kel való kommunikációhoz), egy HDMI/ARC kimenetből, egy optikai digitális bemenetből, egy 3,5 mm-es analóg aux lime bemenetből és Ethetnet hálózati csatlakozóból áll, míg a vezeték nélküli kapcsolatokat a jól bevált Bluetooth és a Wifi képviseli, utóbbi a beépített Chromecast funkció használatához. A HDMI kimenetek támogatják a 4K, HDR10 és Dolby Vision jelek áthaladását, valamint a HDCP2.2 másolásvédelmet is.

A műanyagból készült, íves csonka gúla alakú, lefelé néző 20 cm-es habmembrános mélysugárzóval felszerelt aktív szub-woofer csatlakoztatásához nincsen aljzat, ugyanis a külső dohogó praktikus módon vezeték nélkül kapcsolódik a rúdhoz, a párosításuk pedig egy gombnyomással megtörténik. Maga az egység nem annyira klasszikus kivitelű, inkább egy stílusos design darab, amelyet a felülre keskenyedő és számos ívvel rendelkező formájával próbáltak emészthetőbbé tenni, hiszen ne feledjük, egy Soundbar szettről van szó, amit főleg azok választanak, akik ódzkodnak a dobozoktól.

A készülékhez a Polk előzékenyen minden szükséges tartozékot mellékelt, beleértve az optikai digitális kábelt és egy HDMI kábelt is, így a felhasználó valóban a dobozból kivéve egyből tudja installálni a szettet. Az ívelt oldalú távvezérlőn található többek között a három hangzásmód választó gomb, vagyis a jelképekkel jelölt mozi, sport és zene, amelyekkel az egység jellemzői a különféle programok kívánalmaihoz alakíthatók. Mivel a Soundbaron nincsen kijelző, a hangerő, a basszus szint és a Voice adjust szabályzásakor a beállítás ideje alatt egy led sor mutatja az aktuális paraméter szintjét.

Mozizáshoz kézenfekvő módon a „mozi” hangzásmód illik a legjobban, ami jóval dinamikusabb és kontrasztosabb hangzást biztosít, mint a hozzá képest visszafogottabbnak tűnő „zene” vagy a középben erősebb „sport” változat. A megszólalást dinamizmus, erőteljesség és némi mély dominancia jellemzi, mintha a fejlesztők a mozizás alatt legfőképpen az akció filmeket értették volna. A Trónok Harca második évadából a Fekete vízi csata tengeri jelenetei óriási robajokkal, valóság ízűen recsegő-ropogó fahajókkal és süvítve szálló nyilakkal elevenedik fel, mindeközben a párbeszédek tökéletesen érthetőek és az eredményt e téren a Voice Adjust funkcióval lehet még tovább javítani. A hangok jól eltávolodnak a hang rudaktól és műsoranyag függvényében egészen teres hangzást is képesek létrehozni, néhol valóban hátulról hallott hangokkal. A nagy lendülettel egymásnak csapódó fémpáncélok hangja szintén élethűen fémes, az erőre és a dinamikára nem lehet panasz és ehhez még a basszus szintjét sem kell teljesen kiemelni. Egyéb műfajokon az eredmény hasonló, a hangok és az effektek szépen formáltak, hatásuk és karakterük a sokdobozos komponens mozikét idézi, csak talán magasból tudnék egy kicsivel többet elviselni, hogy a megszólalás nyitottabb és levegősebb legyen.

Zenehallgatáshoz természetesen a hangjeggyel jelölt „zene” hangzásmódot választom ki, majd megszólal a testes, felül átlagosan élénk és levegős muzsika. A műanyag szub-woofer most is meglepően testes basszust „kanyarít” a különféle műfajú zenék alá, olyannyira, hogy a basszus kiemelésnek egyáltalán nem érzem szükségét, főleg, hogy a szett amúgy is erőteljesen szólaltatja meg a mélyebb frekvenciákat, melyek szintjének további növelése már érezhetően lelassítja, és némileg a mélybe húzza a komplex megszólalást. A tér a hang rúd teljes hosszúságában, sőt, talán egy picit még azon is túlnyúlva húzódik némileg elemelkedve tőle és egyes hangszerek, például a jazz muzsika vibrafonja még messzebb eltávolodnak és egészen hasonló módon szólalnak meg, mint a klasszikus sztereó rendszerek esetében. A hangzás karaktere annak ellenére, hogy különféle szabályzó elektronikák is alakítják, egészen természetes hatású, nincsenek erőteljes eltérések a megszokott hangszínektől. Az alapvetően a házi-mozihoz kifejlesztett Voice Adjust funkció zenehallgatásnál is jól jön, mivel a középhangokat némileg ki lehet emelni vele, ezzel ellensúlyozva a rendszer erőteljes basszusát. Utóbbinál a fejlesztők egyértelműen a jó mély frekvenciák átlagos vásárlót lenyűgöző hatékony megszólaltatására mentek rá, amely dicséretes módon még nagyobb kivezérléseken is torzításmentes, a basszus szabályzó és a Voice adjust segítségével azonban egy korrekt és nagyjából kiegyensúlyozott hangzásképet is össze lehet hozni. A nem szabályozható szintű magas tartományból egyes esetekben viszont még elviseltem volna többet, főleg nagyobb hangerőn és a basszusban gazdagabb témák esetén, amelyeknél a frekvencia balansz némileg lefelé tolódott. Szóló hangszerek megszólaltatása esetén a szett egészen kellemes hangzást nyújt, ami megint csak azt bizonyítja, hogy némi „ügyeskedéssel” a mozizás mellett zenehallgatáskor is ki lehet belőle élvezetes hangokat csalogatni.

Ajánlás

A nagyon ízléses kivitelű, jól és kényelmesen kezelhető Magnifi Max a Soundbarok középkategóriájában jóval több, mint egy TV hangot feljavító eszköz, mivel a műfaj korlátait és jellegzetességeit figyelembe véve egészen élvezetesen lehet mozizni és zenélni vele. Szabályzási lehetőségei közül a Voice Adjust funkció filmeken és zenéken egyaránt jól használható, előbbieken szépen formált és jól érthető párbeszédeket, utóbbiakon a műfajt meghaladó szintű közepeket biztosít, és még a várakozáson felül erőteljes szub-woofert is jól lehet ellensúlyozni vele.

 

Polk Audio Magnifi Max


Soundbar
Méretek: 53×1092×96 mm
Tömeg: 2,7 kg

Sub-woofer
Méretek: 369×371×308 mm
Tömeg: 6,1 kg

Szett ár: 199.990,- Ft

 

Forrás: Hifipiac.hu

Ingyenes szállítás

Ingyenes szállítás

100.000 Ft feletti megrendelés esetén, Magyarország egész területére.

Ügyfélszolgálat

Ügyfélszolgálat

Tel: +36209533324, email: info@bartimexaudio.hu Hétfő-Vasárnap 8:00 - 20.00. Bemutató, árukiadás, személyes átvétel kizárólag előre egyeztetett időpontban bemutatótermünkben:1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Fizetési lehetőségek

Fizetési lehetőségek

Webáruházunkban bankkártyával, utánvéttel, előreutalással és bemutatótermi átvétel esetén készpénzzel fizethet.

Garancia

Magyar jótállás

Termékeink tiszta forrásból, márkaimportőrökön keresztül, vagy közvetlen gyári importból érkeznek. A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi és az európai márkaképviseletek támogatásával értékesítjük.

Cégünk erősségei:

- Több mint tíz éves szakmai tapasztalat

- Széles termékválaszték, több mint 3000 féle termék a hi-fi, audiofil és high-end kategóriákban

- Vásárlás előtti és utáni tanácsadás

- Professzionális termék demó a bemutatótermünkben

- A termékeink többsége otthoni körülmények között is kipróbálható

- A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi márkaképviseletek támogatásával értékesítjük


Térkép

terkep

Kapcsolat

Cégnév: Bartimex Audio Bt.

Bemutatóterem:  1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Nyitvatartás: Kizárólag előre egyeztetett időpontban!

Elérhetőség: Tel: +36209533324

Email: info@bartimexaudio.hu

Írja meg véleményét:

Hírlevél feliratkozás


Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön akcióinkról, újdonságainkról. Feliratkozását egy egyszeri 4%-os kedvezményre jogosító kuponnal honoráljuk!
Használati feltételek
Alulírott, a fenti jelölőnényzet kipipálásával - az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, továbbá a 7. cikk rendelkezése alapján - hozzájárulok, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelje, és hírlevelet küldjön a számomra. Tudomásul veszem, hogy a GDPR 7. cikk (3) bekezdése szerint a hozzájárulásomat bármikor visszavonhatom.

Bejelentkezés vagy Regisztráció