Menu

Cart

Audio Pro Drumfire aktív Bluetooth hangrendszer teszt

A skandináv Audio Pro számos utat bejárt negyvenéves pályafutása alatt a hangsugárzó készítés palettáján, úgy tűnik, mindezek után a Bluetooth és multiroom készülékek és rendszerek mellett tették le a voksukat. A most megismert Drumfire tulajdonképpen mindkettőt nyújtja a számunkra, ráadásul úgy, hogy a más gyártók által sem kiaknázatlan piacon is tud újdonságot mutatni.

 

 

 

A "dobtűz" elnevezésű hangrendszer egy termetes darab, a magassága bő fél méter, mélysége 18 cm, a szélessége viszont 365 mm. Elsőre ránézésre azt is hihetnénk, hogy egy újabb gitárerősítővel van dolgunk, de mindenkit megnyugtatunk, hogy nem. Azért annyit megjegyzünk spoilerként, hogy ez a hangszer is azért nagyon szépen szól rajta. A Drumfire említett magasságát eleve kettő részegység adja, hiszen a mély és a közép/magas tartományt külön dobozba pakolták, az utóbbit ráadásul külön is meg lehet vásárolni. Mindehhez jön a már említett multiroom megoldás, valamint mindkét doboz aktív jellege, ezért csak a jelforrással kell összekötnünk, vagy hagyományos módon, vagy a Bluetooth segítségével. Nézzük hát szépen sorban a részleteket, amiket a svédek megálmodtak nekünk!

 

 

Az alsó szekcióban 200 wattos digitális erősítő hajtja a 200 mm-es mélyhangszórót, valamint 100 W a kettő darab 115 mm-es középsugárzót, mindegyik természetesen hosszúlöketű, a frekvencia-átvitel alja pedig 45 Hz, ami bőven megnyugtató, sokan nem is merészkednek lejjebb a hétköznapi felhasználás illetve tervezés során. A kettő darab magassugárzó 25 mm-es, ezeket is a 100 wattos erősítő hajtja, ami szintén D osztályú, itt 22 kHz a plafon. Szerintünk csak a supertweeter rajongók vagy a denevérek fanyaloghatnak a specifikáció hallatán. A dobozok hátoldalán lekerekített peremű reflexnyílások támogatják a hangok terjedését, a hátsó fal közelségét kerülni kell a meglehetősen nagy teljesítmény mellett.

 

 

 

A mélynyomó frekvencia-átvitele 30-120 kHz, a keresztváltási pont 50-120 Hz között választható, a fázis 180 fokban fordítható. A hangfal hátlapján találunk analóg 3,5 mm-es Jack és sztereó RCA aljzatokat, szintén RCA mélynyomó bemenetet, valamint Ethernet aljzatot, ezekhez jön még a WiFi és a Bluetooth, a lejátszható formátumok: FLAC, Apple Lossless, WMA AAC, MP3, hab a tortán az Audio Pro saját multiroom alkalmazása.

 

 

 

A fehér, fekete vagy szürke színben kapható Drumfire tehát képviselhet egy közepes nappaliban egy kompakt álló és aktív hangrendszert, ami a felső szekció (vagy az Audio Pro bármelyik más multiroom képes hangszóró) szaporításával teljeskörű multiroom rendszerré válhat.

 

 

 

 

A Drumfire máris elnyerte tetszésünket, pedig még alig voltunk túl a kicsomagolásán, ami bárkinek ujjgyakorlat, hiszen egyetlen dobozba csomagolták az egészet. A műbőr bevonatú, és kifogástalan kidolgozású készülékhez csomagoltak tápkábeleket, hiszen mindkét darabot külön hálózatról kell meghajtanunk, valamint egy kettejüket összekötő "drótot", RCA-t viszont nem. Ezzel is jelzik, hogy elsősorban a vezeték nélküli kapcsolatot támogatja az Audio Pro.

 

 

 

 

Kezelőszerveket is találunk a felső doboz tetején, ez is több, mint mutatós, még apró LED-ek is jelzik az aktuális forrást. Egy gyári, leheletvékony és átlátszó, védőfóliát azért el tudtunk volna képzelni rajta, mert a vezérlést szinte biztos, hogy nem innen oldjuk meg, a por viszont nem alszik. Apró, de hosszútávon hasznos kis megoldás lett volna, azonban a hiánya a kedvünket nem vette el a szeánsztól. Ráadásként a gyártó oldalán az egyik képen egy Motörhead hanglemez is látható, tehát elvárásaink között volt az, hogy a Drumfire, nevéhez méltóan nem csak háttér és könnyűzenélésre lett megalkotva.

 

 

 

 

Természetesen mi is áldozunk Lemmy emlékének, de bemelegítésnek Mike Oldfield - Songs of a Distant Earth című sci-fi albumát szántuk, ami az ismerkedés kezdő lépéseihez bármilyen közegben kiváló. Néhány dolgot le kell szögeznünk már az elején, ha nem szeretnénk egyik irányban sem meglepődni. A Drumfire nem egy játékszer, kategóriájában műgonddal van összeállítva, és nem csupán azért, hogy a külsejével nyűgözzön le minket. Oldfield első taktusai ugyan nem állították fel a szőrt az alkarunkon, de éreztük, hogy valami készül. A nagyobb termet és erő itt bizony időt igényel, amíg életre kel, hiszen ez a készülék nem csupán egy mutatós bútor szerepét akarja betölteni az otthonunkban, hanem a valódi szórakoztatásét, aminek az eléréséhez kell némi türelem. Egy 20 négyzetméteres szobában hallgattuk meg, ahol először kényelmesen érezte magát, majd azt tapasztaltuk, hogy szépen lassan kinövi a teret. Ebben az esetben is a magas és középszekció kelt először életre, aztán a mély is szépen, lassan csatlakozott hozzá, akkor azonban nem is akárhogyan. Az album végére a zene egységessé kovácsolódott, hatalmas térrel, dinamikával és erővel. Sztereó, tehát egy pár hangsugárzó esetében úgy van jól, ha a zene a két doboz között jelenik meg, itt ezt tulajdonképpen sikerült kieszközölnünk egyetlen darabbal. Azt nem állítjuk, hogy olyan jellege lenne, mint egy hasonló árfekvésű passzív hangsugárzópárnak, inkább azt, hogy jobb. Minőségben nem is feltétlenül, de izgalomban, pontosságban és egységben sokkal többet nyújt azoknál. A Drumfire esetében el kell felejtenünk a megszokott Bluetooth és multiroom dobozkákat, itt nagyágyúról van szó. Mosollyal az arcunkon nyúltunk hát a már említett Motörhead albumért, és az izgalmunk tovább fokozódott. Talán nem volt véletlen a külsejére vonatkozó gitárerősítő hasonlat, mert bizony ezen a stíluson még nagyobbat durrant a rendszer. Erőteljes dobok, pontos cinek és bőgőfutamok mellett bizony a megboldogult Lemmy is elénk lépett, a szájától pedig alig pár centire volt a mikrofon, mint ahogyan azt megszokhattuk tőle. A hangerőt megemeltük, a mély vágásán is állítottunk kicsit, a falhoz kicsit közelebb toltuk, mi pedig a másik irányba távolodtunk, mert már szinte a gyomrunkban éreztük az erőt. Ez bizony példás bemutatkozása egy olyan rendszernek, ami tulajdonképpen még be sem járatódott.

 

 

 

 

A kíváncsiság és az opció, miszerint a felső szekciót már külön is meg lehet vásárolni sarkallt minket is arra, hogy mi is próbára tegyük, mélyláda nélkül mit ér. Törést vártunk a teszt során, de tulajdonképpen nem következett be. Persze, az elsöprő energia és meggyőző mélyérzet elmaradt, de a szórakoztató és kerek jellege a hangnak mit sem veszített a varázsából. Ami szintén megdöbbentő, hiszen „csupán” azt a célt szolgálja, hogy multiroom esetében kisebb szobákba is eljuttassa a hangot, a főszerepet nem neki szánják. A lényeg viszont az, hogy a gyárilag csomagolton kívül még összesen 31 darabot (összesen 32 eszközt) vezérelhetünk az Audio Pro alkalmazással, ami szerintünk bőven elegendő.

 

 

 

 

Váltsunk is hát át gyorsan CD-játszóról mobiltelefonra, ahonnan természetesen csak a megfelelő applikáció letöltése után tudjuk vezérelni a Drumfire-t. Az alkalmazás relatív könnyen elérhető és használható, de néhány falba azért ütköztünk használat közben. A felső dobozon elhelyezett vezérlőgombok csupán azt a szekciót változtatják, az együttes, tehát mélysugárzóval együtt való vezérlést kizárólag az applikációval irányíthatjuk, akkor is, ha a korábban használt CD-játszó a forrás. Digitális világban élünk, ez a jelenség valószínű, hogy könnyen orvosolható, és már a tervezők tarsolyában van. A magas és mély hangszín mellett átnevezhetjük a hangszórót, akár ébresztést is időzíthetünk általa, a streaming szolgáltatások terén nincs hiány, ezeket a Bluetooth mellett az AirPlay vagy Spotify Connect funkciókkal érhetjük el. A szomszéd helyiségekbe nem csupán az eredeti forrásanyagot juttathatjuk el, az applikációval maradhatunk a nappaliban a hard rocknál, míg a gyereknek játszhatunk egy kis andalító muzsikát, hogy békésen szendereghessen. Amennyiben nagyon kötözködni akarunk, akkor még megemlíthetjük a két dobozt összekötő kábel hosszát, ami tulajdonképpen ellehetetleníti azt az opciót, hogy ne egymásra helyezzük őket. Végül is, együtt mutatnak a legjobban, tehát ez tényleg csak szőrszálhasogatás a részünkről.

 

 

 

 

Zeneileg az Audio Pro Drumfire kifogástalanul teljesít, de a külső alapján valahol ezt el is várjuk. A mélyek megfogottak, teltek, erősek és nincsenek szétmázolva, a kisebbik, külön opcióként is megvásárolható felső szekció pedig bőven hozza azt, amit ettől a mérettől elvárunk, ráadásul minden erőlködés nélkül, valódi térérzetet adva. Mindenképpen ajánlott vétel azoknak, akik nagyon jó hangminőséget akarnak pazar köntösbe bújtatva, mindezt pedig szeretnék elsősorban a mobiljukkal vagy tabletjükkel vezérelni.

Műszaki adatokTeljesítmény: 200+100 W
Frekvencia-átvitel: 45-22 Hz, mélyláda: 30-120 Hz
Hangszórók: 2 db 25 mm-es textil dóm magassugárzó, 2 db 115 mm-es középsugárzó, 200 mm-es mélysugárzó
Vezeték nélküli kapcsolat: Bluetooth, WiFi, AirPlay, Spotify Connect
Lejátszható formátumok: WMA, AAC, FLAC, Apple Lossless, MP3
Csatlakozók: Bluetooth 4.0, WiFi+Ethernet, sztereó RCA, 3,5 mm-es Jack, mélynyomó RCA
Méretek: 365 x 155 x 190 mm (D-1 hangszóró), 365 x 500 x 190 mm (mélyláda)
Színválaszték: fehér, fekete, szürke
Ár: 234 990 Ft
 

 

 

Mérleg

 

+ Erőteljes, precíz hang

 

+ Nagy hangerő

 

+ Egyedi és magával ragadó külső

 

Szubjektív vélemény

 

Hangminőség: 5
Kivitel: 5
Kezelhetőség: 4,5
Szolgáltatások: 4,5
Formaterv: 5
Ár/érték arány: 5

Forrás: AV-Online.hu

Ingyenes szállítás

Ingyenes szállítás

100.000 Ft feletti megrendelés esetén, Magyarország egész területére.

Ügyfélszolgálat

Ügyfélszolgálat

Tel: +36209533324, email: info@bartimexaudio.hu Hétfő-Vasárnap 8:00 - 20.00. Bemutató, árukiadás, személyes átvétel kizárólag előre egyeztetett időpontban bemutatótermünkben:1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Fizetési lehetőségek

Fizetési lehetőségek

Webáruházunkban bankkártyával, utánvéttel, előreutalással és bemutatótermi átvétel esetén készpénzzel fizethet.

Garancia

Magyar jótállás

Termékeink tiszta forrásból, márkaimportőrökön keresztül, vagy közvetlen gyári importból érkeznek. A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi és az európai márkaképviseletek támogatásával értékesítjük.

Cégünk erősségei:

- Több mint tíz éves szakmai tapasztalat

- Széles termékválaszték, több mint 3000 féle termék a hi-fi, audiofil és high-end kategóriákban

- Vásárlás előtti és utáni tanácsadás

- Professzionális termék demó a bemutatótermünkben

- A termékeink többsége otthoni körülmények között is kipróbálható

- A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi márkaképviseletek támogatásával értékesítjük


Térkép

terkep

Kapcsolat

Cégnév: Bartimex Audio Bt.

Bemutatóterem:  1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Nyitvatartás: Kizárólag előre egyeztetett időpontban!

Elérhetőség: Tel: +36209533324

Email: info@bartimexaudio.hu

Írja meg véleményét:

Hírlevél feliratkozás


Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön akcióinkról, újdonságainkról. Feliratkozását egy egyszeri 4%-os kedvezményre jogosító kuponnal honoráljuk!
Használati feltételek
Alulírott, a fenti jelölőnényzet kipipálásával - az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, továbbá a 7. cikk rendelkezése alapján - hozzájárulok, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelje, és hírlevelet küldjön a számomra. Tudomásul veszem, hogy a GDPR 7. cikk (3) bekezdése szerint a hozzájárulásomat bármikor visszavonhatom.

Bejelentkezés vagy Regisztráció