Menu

Cart

GOOVIS headsetek házimozihoz is

Egy kínai tech-cég (Shenzen NED Optics Co., Ltd.) létrehozott egy amerikai leányvállalatot Goovis USA Inc. néven, és közösségi finanszírozással az Indiegogo oldalon 23 500 amerikai dollárt szeretett volna összekalapozni, hogy létrehozza a lehető legjobb képminőségű és mégis legkönnyebb headsetet, amivel akár 4K-s filmeket is nézhetünk (fullHD felbontásban) utazás közben is, videójátékozhatunk vagy éppen drónunkat irányíthatjuk mások zavarása nélkül. Végül több, mint 570 ezer dollár gyűlt össze, így igen gyorsan piacra is kerülhetett a termék. A kampányt támogatók kiszolgálása után mostanra már mennyiségben is tudnak gyártani, sőt lassan már a harmadik modell is piacra kerül. Idehaza mi segítünk a márka megismerésében és termékeik forgalmazásában a gyártónak. Mai hírünkben bemutatjuk a Goovis Cinego-t (Goovis G2):

 

 

Ahogy látható, egy headsetről van szó, amelyben két darab fullHD felbontású (SONY) OLED képernyőt találunk, tehát mindkét szemünk előtt 1–1 1920×1080 pixel felbontású OLED „tévé” lesz. Mindez tökéletesen elszeparálva a külvilágtól, tehát akár a strandon is egy sötét moziszobában érezhetjük magunkat. Bár inkább a mozi lenne a helyes kifejezés, hiszen egy szobában nem nagyon ülhetünk 20 méterre egy 20 méter átmérőjű (800"-es) vászontól, a Cinego lencserendszere viszont pont ezt a látványt eredményezi. A két szemünkhöz külön-külön beállítható a dioptria (+3D és -8D között, +/- 0,33D pontossággal), és 56–72 mm között állítható a két szemünk közötti távolság is, pontosabban a két képernyő ezen távolságok között mozgatható, hogy pontosan a szemünk elé kerüljenek, így ne torzítsanak a széleiknél sem:

 

 

Ahogy a fenti képen is látszik, még két gombot találunk a headset alján. A jobb oldalival a side-by-side 3D videóknál lehet átkapcsolni, hogy a két szemnek szánt félképeket visszatorzítva a megfelelő szem elé helyezze, még a bal oldali gombbal a fényerő állítható 7 fokozatban. 3D-t csak side-by-side tartalom esetén tud a Goovis (G2) megjeleníteni, tehát frame-packed (Blu-ray 3D) jelet nem fogad, nem HDMI1.4-es a bemenete. Ezt csak a majd hamarosan érkező Pro verzió fogja tudni.
A Goovis G2 csomag gyakorlatilag két eszközt tartalmaz:
Headsetfülhallgató-kimenettel, fejpánttal, fixen bekötött HDMI-kábellel.
Controller-nek nevezett kézi egység, amely gyakorlatilag egy komplett androidos számítógép, 8-magos processzorral, 32 GB flash memóriával, SD-kártyaolvasóval, USB-vel tárhely fogadására, beépített 2,4/5 GHz-es 802.11b/g/n wifi kapcsolattal.
Ha a két eszközt használjuk, akkor a szemüveg tápellátását a HDMI-kábelen keresztül a Controller biztosítja, átlagosan 4,5 órán keresztül, kb. ennyit bír egy töltéssel a beépített akkumulátor. Jelenleg egy Android 4.4 fut a Controlleren, több előre telepített alkalmazást is tartalmaz a firmware (pl. KODI, YouTube, Amazon Prime Video, Netflix), de a Play Store-ból bármit installálhatunk, ami ezen az operációs rendszeren futtatható. A Controller nagyon jó fogású, minőségi érzést kelt:

 

 

A beépített gombok alatti érintőfelülettel kiválóan lehet vezérleni az egérmutatót, és gesztusokat is érzékel. Hátlapja fém, eleje gumi borítást kapott, mérete 57×142×15 mm, egy kisebb fajta távvezérlőnek tűnik, de az akkumulátor és a fém ház miatt nehezebb az átlagnál (190g). A töltöttséget 5 fokozatban LED-ek jelzik a tetején.
A headset mozgásérzékelő szenzort is tartalmaz, amely adatait a Controller a HDMI-kábelen keresztül kapja meg, és számtalan androidos játék és 360-fokos videólejátszó alkalmazás képes használni. Egy ilyen videólejátszó a firmware-ben is van, 360-fokos demó film pedig a gyártótól is letölthető hozzá.
A headset-et természetesen nem csak a Controller-rel használhatjuk; akár egy számítógép, telefon/tablet, médialejátszó, set-top-box, stb. HDMI-kimenetéhez is csatlakoztathatjuk. Ilyenkor a tápellátáshoz szükség lesz egy USB-s portra és a mellékelt Y-kábelre (HDMI-aljzat és HDMI-dugó + USB-dugó). Ha filmet néznénk, érdemes megemlíteni, hogy az OLED paneleknek a 23,976/24/25/30 Hz-es képfrissítés kevés, ilyenkor a világos részeken villogás tapasztalható, így a lejátszó eszközön 50/60 Hz-es kimenetet célszerű használni. Az 50 és 60 Hz-re történő felkonvertálás meglepően jól működik, igen nehéz rájönni, hogy pl. egy 24 Hz-es filmet nem az eredeti képfrekvencián, hanem 60 Hz-en nézünk, így tökéletesen évezhető minden film. Ha játékkonzolról, drónról van szó, mint HDMI-forrásról, természetesen 1080p/60 Hz a legjobb választás, így kapjuk a legfinomabb mozgást. Jó tudni, hogy a felhasznált AMOLED képernyők átlagosan 70%-kal kevesebb kék fényt bocsájtanak ki, mint napjaink LCD-paneljei, így kevésbé fárasztó nézni őket, és alvás előtt sem okoznak problémát.
A Goovis G2 felhasználása – ahogy a fentiekből látszik – igen sokrétű lehet. Odahaza a család többi tagjának zavarása nélkül, akár az ágyban fekve nézhetünk filmet, játszhatunk videójátékkal, internetezhetünk, nézhetünk, hallgathatunk online tartalmakat, vagy éppen ragyogó napsütésben a szobából vagy az erkélyről vezérelhetjük az akár több km távolságban repülő drónunkat is. Ha utazás közben használnánk a headset-et, a Controller, mint lejátszó feltölthető filmekkel egy – akár 256 GB-os – SD-kártyát vagy akár pendrive-ot csatlakoztatva, és akár 4,5 óráig is biztosíthatja szórakozásunkat. Mivel a headset képernyői és azok hűtése okozza a legnagyobb áramfogyasztást, a készüléket úgy alakították ki, hogy egy távolságérzékelő van az orrnak kialakított bemélyedésben. Ha levesszük, vagy felhajtjuk a homlokunkra rögzített szemüveget – azaz nincs a helyén az orrunk –, a kijelzők azonnal lekapcsolnak, így már csak a Controller vesz fel áramot. Amint visszakerül a szemeink elé, visszakapcsol a két képernyő.


A headset főbb adatai:

 • 12 lencse szemenként
 • 2 darab 1920×1080 pixeles, 0,71"-es Sony AMOLED képernyő
 • 3147 PPI (pont per inch)
 • Kontraszt: 10 000 : 1
 • sRGB színtér leképezése: 113%
 • Képernyő válaszidő: <0,01 ms
 • Képfrissítés: 50/60 Hz
 • Dioptriakorrekció: +3D-től -8D-ig 0,33D pontossággal, szemenként
 • Szemtávolság állíthatósága: 56–72 mm
 • Látómező: 53 fok
 • Látvány: kb. 21 méter átmérőjű képernyő 20 méteres távolságból
 • Torzítás: <1,5%
 • Giroszkóp: 3-tengelyes
 • Gyorsulásmérő: 3-tengelyes
 • Tömeg: 200g
 • A Controller főbb adatai:
 • CPU: 8-magos, 2 GHz-es Cortex A7
 • GPU: 700 MHz PowerVR SGX544MP1
 • Belső tárhely: 32 GB
 • Csatlakozók: HDMI, USB, microUSB, microSD
 • Bluetooth 4.0
 • Wifi: 802.11b/g/n 2,4/5 GHz
 • Akkumulátor: 5900 mAh polymer lithium, kb. 4,5 óra üzemidő
 • Tömeg: 190g
 • Videólejátszás: 4K/30 fps-ig

 

A Goovis G2 „csomag” mellé jelenleg ajándékba jár egy kb, 20 cm átmérőjű, majdnem kör alakú tok is (tetején ezüst GOOVIS logóval), amelybe a headset és a Controller, valamint minden tartozék kábel, fejpánt is belefér – szállításkor ideális megoldás, zipzárral szinte légmentesen zárható. Belül puha textillel bélelt, tetején egy fül található
a kényelmes hordozáshoz.
A nálunk már raktáron lévő Goovis G2 mellett várhatóan a Pro verzió forgalmazását
is hamarosan megkezdjük, az első tesztpéldányokat már megkaptuk.
A Pro-hoz nincs Controller, tehát valamilyen HDMI-forrás kell majd a használatához.
Az viszont lehet már akár 1.4-es is, mivel a Pro fogadja a packed-frame 3D jelet,
és neki már nem okoz neki gondot a 23,976/24 Hz-es videójel sem.
Tehát a Pro elsősorban mozizáshoz készül, ára pár tízezer forinttal
magasabb lesz a G2 jelenlegi áránál (lásd lentebb).

A Goovis headset-ek legfőbb előnyei a hasonló termékekkel szemben:

 • Kényelmes viselet, könnyű súly
 • Kiváló, tűéles, fullHD kép az OLED paneleknek köszönhetően
 • Nagy látószög, valódi moziélmény
 • Széles határok között állítható lencserendszer, így a legtöbb felhasználónak tökéletes képet nyújthat
 • Telt, már-már HDR-re emlékeztető színek (az sRGB színkör 113%-os lefedése), magas kontraszt
 • Erős hardverre épülő, komplett androidos számítógép a Controller-ben
 • 3D-s androidos programok és 360 fokos videók támogatása, mozgásszenzor adatainak átadása
 • Kedvező ár

 Forrás: Lejátszó.hu

Ingyenes szállítás

Ingyenes szállítás

100.000 Ft feletti megrendelés esetén, Magyarország egész területére.

Ügyfélszolgálat

Ügyfélszolgálat

Tel: +36209533324, email: info@bartimexaudio.hu Hétfő-Vasárnap 8:00 - 20.00. Bemutató, árukiadás, személyes átvétel kizárólag előre egyeztetett időpontban bemutatótermünkben:1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Fizetési lehetőségek

Fizetési lehetőségek

Webáruházunkban bankkártyával, utánvéttel, előreutalással és bemutatótermi átvétel esetén készpénzzel fizethet.

Garancia

Magyar jótállás

Termékeink tiszta forrásból, márkaimportőrökön keresztül, vagy közvetlen gyári importból érkeznek. A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi és az európai márkaképviseletek támogatásával értékesítjük.

Cégünk erősségei:

- Több mint tíz éves szakmai tapasztalat

- Széles termékválaszték, több mint 3000 féle termék a hi-fi, audiofil és high-end kategóriákban

- Vásárlás előtti és utáni tanácsadás

- Professzionális termék demó a bemutatótermünkben

- A termékeink többsége otthoni körülmények között is kipróbálható

- A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi márkaképviseletek támogatásával értékesítjük


Térkép

terkep

Kapcsolat

Cégnév: Bartimex Audio Bt.

Bemutatóterem:  1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Nyitvatartás: Kizárólag előre egyeztetett időpontban!

Elérhetőség: Tel: +36209533324

Email: info@bartimexaudio.hu

Írja meg véleményét:

Hírlevél feliratkozás


Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön akcióinkról, újdonságainkról. Feliratkozását egy egyszeri 4%-os kedvezményre jogosító kuponnal honoráljuk!
Használati feltételek
Alulírott, a fenti jelölőnényzet kipipálásával - az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, továbbá a 7. cikk rendelkezése alapján - hozzájárulok, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelje, és hírlevelet küldjön a számomra. Tudomásul veszem, hogy a GDPR 7. cikk (3) bekezdése szerint a hozzájárulásomat bármikor visszavonhatom.

Bejelentkezés vagy Regisztráció