Menu

Cart

MRSPEAKERS ETHER 2 FEJHALLGATÓ

 

 

Három év alatt sok minden történik egy cég fejlesztési osztályán, az irodákban, a műhelyekben és a laboratóriumban. Miután a MrSpeakers cég bemutatta a nagyérdeműnek a Voce elektrosztatikus fejhallgatót, és a megfizethető kategóriában induló ÆON Flow fejhallgatók zárt és nyitott kivitelű változatát, nem ültek tétlen babérjaikon. Besöpörtek több rangos, nemzetközi díjat és közben dolgoztak a zászlóshajó modellen, mondhatni keményen „nyomták a gázpedált”. Az új modell kifejlesztéséhez két év kellett, hiába no, a csúcsmodellek nem a semmiből képződnek! A MrSpeakers Ether 2 fejhallgató csak hozzávetőlegesen hasonlít elődeihez, hiszen kivitelezésében több újdonságot mutat fel. Mondhatni, „új fiú a telepen”. Az Ether 2 modell könnyű és ehhez stílusos kialakítású. Íme az Ether 2!

Frekvencia átvitel: *
Impedancia: 16 Ohm
Méretek: 71x45mm (a membrán mérete)
Tömeg: 290 gramm

(* Az iparágnak nincsenek előírásai az eredmények mérésére vagy közzétételére. Számos közzétett specifikáció vadul túlértékeli a fejhallgató potenciálját, ezért nem szeretnénk „specifikációs számháborút” játszani. Termékünket hallgatni kell! – szól a cég közlése.)

A látszatra is komoly termék kivitelezése egyszerű, ugyanakkor egyedülálló, a modell minden porcikájában fekete színű, mint Darth Vader. Semmi sallang és feleslegesen kihívó látványelem, valóban nem tűnik ki az üzletek polcaira helyezett konkurens modellek közül.

 

 

Bármennyire is a teljes fület körül ölelőnek látszik – és ezen a ponton nehéz fejhallgatókra asszociálunk – közel 290 gramm tömegével igazán könnyű. Pontosan 10 dekával könnyebb, mint a kényelmes és szintén könnyűnek titulált Ether Flow fejhallgató. Ellentétben a legtöbb sík-mágneses fejhallgatóval, az Ether 2 csekély súlyú – más gyártók éppen a súlycsökkentés beállításának problémája miatt nem fejlesztenek sík-mágneses elven működő fejhallgatókat. Meglepő módon ez a súlycsökkenés nem a fémről műanyag alkatrészekre való váltásban merült ki. Éppen ellenkezőleg! Az Ether 2 teljes mértékben fémből készült kosarat és sportos kialakítású fejpántot tartalmaz, könnyen lehet, hogy bármelyik High-End gyártó termékét tekintve, az egyik legkönnyebb csúcskategóriás fejhallgató.

 

 

A fejpánt NiTinol, egy nikkelből és titánból álló fémötvözet, amely rugalmas, de hihetetlenül erős. A nikkel-titán ötvözetekre két egyedülálló, egymással szorosan összefüggő tulajdonság jellemző: az emlékező effektus (shape memory effect, SME) és a szuper-hajlékonyság (superelasticity, SE). A méret-szabályzóval ellátott, valódi bőrből készült függesztő-szíj egyenletesen osztja el fejünkön a terhelést. Az új bőr-heveder nagy átmérőjű lyukakkal, puha, porózus anyagból készült. Mindent egybevetve az Ether 2 fejhallgató rendkívül kényelmes.

 

 

 

Szorítóerőből bőven van, mégsem érezni túl nagy nyomást fejünkön. A fejpánt kengyellel szerelve csatlakozik a fülkagylóhoz, de itt is tetten érhető a súlycsökkentés. Az érdekes és logikusnak látszó megoldás: a kengyelt levenni a felére – így mondhatni „félkengyelű”. Az viszont sokaknak feltűnik, hogy ez egy öntött/szegecselt/csapos kivitel, nincsenek összekötő csavarok.

A két darabból álló fülkagyló erős és könnyű, igényesen és pontosan megmunkált alumíniumból készült. A szénszállal dúsított, pókháló-szerű grill biztosítja a nyitott kamra-karakterisztika levegőztetését. A fülkagylók kissé döntöttek, így bármilyen méretű és alakú fejformához illeszkednek. Csakúgy, mint az előző Ether modellek elektroakusztikus átalakítója (a motor) a saját szabadalmú és jól bevált TrueFlow™ technológia koncepciójára épül. Egyszerűen magyarázva a V-Planar technikáját: egy hajtogatott felülettel rendelkező membrán, amely teljes felületén dugattyúszerű mozgást hajt végre. A membrán mozgás közben nem nyúlik túlságosan, nem veszít harmonika szerű geometriájából, nem veszíti el a szerkezete szilárdságát. A megnövelt jelfelbontás kihasználásához egy teljesen új membrán került kifejlesztésre, amely az eddig használtaknál 60%-al könnyebb. A V-Planar technológiával a MrSpeakers kevesebb torzulást, jobb dinamikát és szélesebb frekvencia átvitelt részleteket és linearitást ígér.

 

 

Szintén újdonság az ergonómiailag kiválóan kialakított teljes méretű, kör-alakú memóriahabos fülpárna, ezzel a cég akár egy új fejlesztési útat is mutatott a konkurens gyártók felé. A fülpárnák alapanyagának külső borítása valódi bárány, vajpuha, különösen rugalmas nappa bőrből készült, bár nagyon erős ragasztóval vannak rögzítve, mégis cserélhetők.

 

 

A fülkagyló pereme tartalmazza a rögzítővel ellátott kábel-csatlakozókat. A fejhallgatóhoz elengedhetetlenül fontos vezetékezés is átment egy frissítésen. A szintén saját szabadalmú DUM (Distinctly Un-Magical) kábel kiváló, csak egy kicsit merevebb és mikrofóniásabb volt – mint ahogyan azt az idő igazolta. A VIVO egy új kábel. Zászlóshajó modellhez illően és az elérhető legjobb hangzás minőség érdekében ez egy teljesen egyedi kialakítású, ezüstözött OFHC réz kábel. Először is rendkívül rugalmas és olyan könnyű, hogy alig venni észre. A kábelszerkezet és a megválasztott anyagok, a gondos építés azt jelenti, hogy nem érzékeny a mikrofóniára, abszolút alkalmas a csendes zenehallgatáshoz. A kábel szimmetrikus kialakítású, külső, fogható rétege szövet köpeny szigetelésű, csúcsminőségű, Hirose (japán) típusú, rögzíthető csatolókkal rendelkezik. (A Hirose Electric egy csúcskategóriás csatlakozókat gyártó vállalat, amely összekapcsoló eszközök széles skáláját kínálja.) Többféle csatlakozóval ellátott kábel is alkalmazható, akár 4-pólusú XLR vagy 6.3 dugó használata is lehetséges valamint a hordozható készülékekkel is kompatibilis kábel is beszerezhető. A gyártó a sérülésmentes szállításról is gondoskodott, egy boxkesztyűre emlékeztető, barna színű, cipzáras, kemény hord-táska hozzáadásával letudta a csomagolást.

 

 

A MrSpeakers 2012-óta saját kutatási és fejlesztési részlegét finanszírozza és saját sík mágneses meghajtóit gyártja. Dan Clark, a MrSpeakers alapítója, már régóta az audio szakmában dolgozott, különböző területeken, a kiskereskedelemtől a fejlesztésig. Dan termékei mindig kiváló minőségűek voltak, de nem érhetnek el egy bizonyos árhatárt, az ár nem szállhat el a végtelenségig. Gondolkodásmódja szerint így is lehet nagyszerű hangzású fejhallgatót készíteni.

MEGHALLGATÁS


A MrSpeakers termékéhez 50 órás bejáratási időt javasol. Szerencsére egy már több, mint 100 órát „beégetett” példányt kaptunk tesztre, így a bejáratással nem kellett törődni.

A magas hangok számtalan hangszínének felbontásával és a csodálatos rétegezéssel nem erőltetve találkozunk. A magas-frekvenciás sáv világos és selymes, a legfelső hangok is gazdagok, energikusak és ragyogók. A felső három akkord nem tűnik kemények vagy élesnek, viszont nagyon pontos. A hangzás az eddigi modellekhez képest intimebb, nem annyira csillogó, mint a korábbi verziók.

A középső tartomány – amire fülünk a legérzékenyebb – teljesen egyenletes. Nagy átláthatósággal közvetíti a zene textúráját. Különösen az énekhangok felső regiszterei remekelnek. Ha érteni akarjuk a középtartomány stabilitását és tisztaságát, akkor figyeljünk az énekhangokra! A női és férfi énekhang jól formázott, artikulált, a tenornak és a szopránnak is súlya van, reális és érzelemgazdag bemutatású.

A hangszerek esetében kapott hangzás finom és elszíneződés mentes. A hangszerek a tökéletes csendből kiemelkedve tisztán állnak ki. A MrSpeakers Ether 2 felbontása nagyon jó, a finom részletek könnyedén kivehetők, megfigyelhetők. Jellemző a hangulati gazdagság, ami a zongora játék élvezetéhez vezet. A hangszer realisztikus, hangzása életszerű, jó testtel és hangsúllyal rendelkezik, lecsengése valósághű. Élénk és holografikus hangszíneket fest.

Erőteljes és gyors basszus-reprodukció, ami kellően energikus ütést, de ha szükség van rá, simogató, temperáló lágyságot is be tud mutatni. Nagyszerű a kontroll a basszus felett, hangszertest hallható a legmélyebb akkordok esetén is. Az egyik leginkább lineáris hangzású basszus, amit ezen az áron hallani. Fentiekhez társul, a több mint kiváló dinamika-tartomány, nem összemosódott kovász, a legmélyebb hangok esetében is van egy kis izom, de ugyanakkor soha nem érezni, hogy megterhelő lenne.

Az Ether 2 képalkotása kiemelkedő, és érdekes módon, ugyanez vonatkozik a szólamok rétegződésre is. Széles, nyitott és holografikus hangzás teret képez, pontos képalkotással és sima részletességgel operál. A hang nagyon gazdag tónusú, semmit nem tol az arcunkba. A hangszínek palettája széles és mély, van mélység! Ami különösen szeretnivaló, az a kiegyenlítettség, az egyensúly, a frekvencia átvitel linearitása. Az eddigi modellekhez képest a régebben sem csekély dinamikai átfogás és a részletesség további lehetőségeket aknáz ki. Valósághoz közel álló a hangszerek együtthatása, reális, a felvételen megkomponált hang-képekkel.

Összegezve a hallottakat, a hangzók buják, selymesek és épp úgy, mintha azt egy elektroncsöves erősítőtől várnánk. A hang terület széles, érdekes módon mély és magas, mivel a kiváló képalkotás egy kicsit kívül esik fejünktől. A csend mély, a hangszerek világosak. Nemcsak technikai szinten, de érzelmekben is egy nagyon kompetens hangzás. Az ebben az árkategóriában elvárt szinttől még természetesebb hangzás, különösen a női és férfi énekhangok vonatkozásában briliáns. Hallható az énekhangok karaktere, a harmonikusok, mindez természetes dimenzióban. Az Ether2 fejhallgató teste kiváló kidolgozású és ugyanez a maximalizmus vonatkozik méretére és súlyára, vele a zenehallgatás nagyon szórakoztató.

KONKLÚZIÓ


A MrSpeakers egy nagyon szép fejhallgatót készített. A fejhallgató gyártásban már sok éve bebizonyosodott, hogy a súly nem az erősséget jelenti. Könnyű és nagyon kényelmes viselet, órákon át hallgatni szórakoztató, biztonságosan marad a fejen, hangzása fáradtság nélkül élvezhető. Ami problémát okozhat a hosszas hallgatás közben, mivel a fülpárnák nagy felületen érintkeznek az arcbőrrel, egy kicsit felmelegszenek.

A MrSpeakers Ether 2 fejhallgató olyan jól szól, mint amilyennek kinéz. A gyakorlottabbak már szinte ránézésre „hallják” a hangját. Ez egy olyan fejhallgató, amelyet mérsékelten könnyű erősíteni, mindenképpen ajánlatos rangos fejhallgató-erősítőt alkalmazni. Előnyben részesíti a félvezetős erősítőket, de a tisztességes elektroncsöves erősítők zenei és pihentető hangzását is szavatolja. Hamar meggyőz a „mély csenddel” átszőtt hangzással, a kitűnő képalkotással és felbontással, valamint a finom egyensúllyal minden frekvencián.

Bármennyire is furcsa egy High-End magazintól a megállapítás, hogy az Ether 2 egy csodálatos fejhallgató – hiszen mindig kiváló termékekkel foglalkozunk – de garantáljuk, hogy egy hosszú és kemény munkanap után otthon zenét hallgatva elfeledteti a mindennapi nagyvárosi élet stresszét. Véleményünk egybeesik a gyártó ajánlásával: …„az Ether 2 egy kis gyöngyszem a csúcskategóriás piacon, egy friss sima hang könnyű keretben.”…

Pro
+ egyszerű, ugyanakkor egyedülálló kivitelezés
+ 290 gramm tömegével könnyű, kényelmes viselet
+ memóriahabos fülpárna báránybőrrel
+ TrueFlow™ akusztikus átalakító technológia
+ finom és elszíneződés mentes hangzás

Kontra
– az alapfelszereltség csak egy kábelt tartalmaz
– különböző átalakító csatlakozók hiánya

 

Forrás: Hangzásvilág.hu

Ingyenes szállítás

Ingyenes szállítás

100.000 Ft feletti megrendelés esetén, Magyarország egész területére.

Ügyfélszolgálat

Ügyfélszolgálat

Tel: +36209533324, email: info@bartimexaudio.hu Hétfő-Vasárnap 8:00 - 20.00. Bemutató, árukiadás, személyes átvétel kizárólag előre egyeztetett időpontban bemutatótermünkben:1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Fizetési lehetőségek

Fizetési lehetőségek

Webáruházunkban bankkártyával, utánvéttel, előreutalással és bemutatótermi átvétel esetén készpénzzel fizethet.

Garancia

Magyar jótállás

Termékeink tiszta forrásból, márkaimportőrökön keresztül, vagy közvetlen gyári importból érkeznek. A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi és az európai márkaképviseletek támogatásával értékesítjük.

Cégünk erősségei:

- Több mint tíz éves szakmai tapasztalat

- Széles termékválaszték, több mint 3000 féle termék a hi-fi, audiofil és high-end kategóriákban

- Vásárlás előtti és utáni tanácsadás

- Professzionális termék demó a bemutatótermünkben

- A termékeink többsége otthoni körülmények között is kipróbálható

- A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi márkaképviseletek támogatásával értékesítjük


Térkép

terkep

Kapcsolat

Cégnév: Bartimex Audio Bt.

Bemutatóterem:  1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Nyitvatartás: Kizárólag előre egyeztetett időpontban!

Elérhetőség: Tel: +36209533324

Email: info@bartimexaudio.hu

Írja meg véleményét:

Hírlevél feliratkozás


Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön akcióinkról, újdonságainkról. Feliratkozását egy egyszeri 4%-os kedvezményre jogosító kuponnal honoráljuk!
Használati feltételek
Alulírott, a fenti jelölőnényzet kipipálásával - az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, továbbá a 7. cikk rendelkezése alapján - hozzájárulok, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelje, és hírlevelet küldjön a számomra. Tudomásul veszem, hogy a GDPR 7. cikk (3) bekezdése szerint a hozzájárulásomat bármikor visszavonhatom.

Bejelentkezés vagy Regisztráció