Menu

Cart

LUXMAN DA-250 DAC

 

A Luxman 2010-től kapcsolódott be egy új „műfaj” a PC-Audio bűvkörébe. Hozzá is láttak több DAC megtervezéséhez és gyártásához, mára a töretlen fejlesztésnek köszönhetően remek termékekkel állnak elő. Egy olyan DAC megalkotása, amely több oldalról a legjobbat nyújtja, nagyon bonyolult tervezési és kísérletezési folyamat után jöhet létre és általában prémium árat diktál. A termékfejlesztés és az árképzés következtében lehetőség nyílott a luxus hangzásra is. A Luxman DA-250 csúcsminőségű digitális audio termék. A Japánban kézzel készített DA-250 USB DAC ötvözi a Luxman minden mástól megkülönböztető építési minőségét és legendás audiofil hangzását annak érdekében, hogy a bárhonnan érkező digitális jelfolyam és a számítógépes audio-lejátszás az adott szegmensben felülmúlhatatlan legyen.

Frekvenciamenet: 2 Hz – 50 000 Hz (+0.0 -3.0 dB)
Teljes harmonikus torzítás: 0.001 %
Jel/zaj viszony (IHF-A): : 119 dB
Fejhallgató kimenet: 130 mW + 130 mW (600Ω)
200 mW + 200 mW (16Ω)
400 mW + 400 mW (32Ω)
Méretek: 364 x 81 x 279 mm
Tömeg: 5,4 kg

Külleme stilisztikai szempontból közel megegyezik az M-200 teljesítmény-erősítő kivitelével, karcsú és minimalista vonalaival a készülékház B4 méretével. A Luxman többi készülékeihez stílusosan illeszkedő alumínium előlapon egy jól látható kétsoros, 7 szegmenses, dimmer funkcióval ellátott pálcika LED-kijelző hívja fel magára a figyelmet.

 

 

A kijelző két oldalán szépen megmunkált forgatógombokra van bízva a hangerő beállítása és a bemeneti választás.

 

 

A nagy teljesítményű tápegység egy nagy kapacitású transzformátorból, egy független áramkörből álló szabályzóból és nagy kapacitású blokk kondenzátorokból áll, amely mindkettő (digitális és analóg) áramkörhöz dolgozik.

 

 

A Luxman hagyománya szerint a DA-250 nagy teljesítményű alkatrészekből és prémium komponensekből készült. Az áramköri topológia két fő része a digitális és az analóg rész. Az áramkörök hat nyomtatott áramköri panelen, „két emeleten” helyezkednek el. A kétszintes konfiguráció segíti az alkatrészek térbeli elhelyezését.

 

 

A digitális áramkör lelke egy 32 bit/384 kHz kompatibilis PCM1795, a Texas Instruments Incorporated által gyártott chip. Míg az S/PDIF bemenet legfeljebb 24 bit/192 kHz mintavételezésű PCM jeleket támogat, addig az USB bemenet kompatibilis akár a 32 bit/192 kHz-es PCM adatokkal és a maximálisan 5.64 MHz mintavételezésű DSD-adatokkal. A koaxiális- és a kettő optikai bemenet valamint az USB bemenet CD-lejátszó és más perifériás AV-eszközök digitális kimenetéhez csatlakoztatható. Egy analóg bemenet is rendelkezésre áll! Miért is? Analóg jelek digitalizálásához, nagy hasznát vesszük vinyl-lemezgyűjteményünk „mentésénél”. Az analóg perfekcionistáknak azonban tisztában kell lenniük azzal, hogy ennek a bemenetnek a használata analóg-digitális konverziót eredményez, így a nem digitális forrásból származó jelek először a belső A/D chipen haladnak át, majd visszaállításon (D/A) esnek át.

Az önállóan szerelt, Dair órajel-generátor modulok csökkentik a zajszintet és megbízhatóan pontos, szuper-alacsony jitteres jeleket produkálnak. A nagy pontosságú, alacsony zajszintű és alacsony fázis-torzítású órajel-modulok, a zaj csökkentése érdekében, mind a 44,1 kHz, mind pedig a 48 kHz mintavételezésnél egymástól függetlenül dolgoznak. Csak a legkisebb jitter biztosítja az aszinkron kommunikációt az USB- és SPDIF- bemeneten.

 

 

Az analóg áramköri egység két része, mind a vonali kimenetek, mind a fejhallgató tekintetében egymástól függetlenül került elhelyezésre. A kimeneti jelszint pontos és hibamentes beállítását a saját fejlesztésű, a távirányító segítségével elektronikusan vezérelt LECUA hangerőszabályzó teljes mértékben, magas minőségi szinten biztosítja. A LECUA négy csatornára készült, az itteni telepítés két csatornája a fejhallgató erősítőhöz csatolódik, míg további kettő az XLR vonal kimenetre, a fejhallgató-erősítő kikerülésével. Öt csillagot érdemel a specifikációban megadott jel/zaj viszony értéke. A zenei információk mennyisége nem csökken, még akkor sem, ha a hangerőt a hangerő-szabályozási lépéseknek megfelelően leredukáljuk – a hangminőség, a hangzási egyensúly nem változik.

Mind a szimmetrikus, mind az aszimmetrikus vonali kimenetek esetében a kimeneti jel állandó szintű és szabályozható értékű lehet. „Variable” üzemmód kiválasztása esetén a DA-250 közvetlenül csatlakoztatható egy teljesítmény-erősítőhöz vagy aktív hangsugárzókhoz. A DA-250 kimeneti fázis kiválasztó kapcsolóval is rendelkezik, amely bármikor hasznos lehet más cégek szimmetrikus felépítésű eszközeinek összekapcsolásakor. Mind a PCM, mind a DSD esetén kétféle szűrés közül választhatunk. A szűrő áramkörök közötti választási lehetőség lehetővé teszi, hogy a hangzást ízlés szerint módosítsuk, ehhez a használati utasítás némi segítséget nyújt.

Az előző modellekből örökölt DAC/előerősítő/fejhallgató-erősítő komplexumának szerkezete jelentősen javult mind a hangminőség, mind a funkcionalitás szempontjából. A Luxman DA-250 DAC „A”-osztályú áramköri alapon nyugvó fejhallgató erősítőt kínál. Az összes vonali kimeneten független puffer áramkörrel rendelkezik, amely megakadályozza a hangminőség változását a kimenetek egyidejű használatakor. A fejhallgató-erősítő egység egy műveleti erősítőt és egy diszkrét puffert egyesít. A diszkrét puffer áramkör megalkotásával a „meghajtóerő” jelentősen javult magas impedanciájú fejhallgató használata esetén. Az aktuális impedanciát a távvezérlővel egy érzékenység választó segítségével állíthatjuk be.

A bankkártya méretű távvezérlő minden funkció elérésében kényelmet kínál, lehetővé teszi a teljes vezérlést a hallgatási pozícióból.

 

 

Az aranyozott 18 mm-es RCA aljzatok és a Neutrik® által gyártott magas minőségű XLR csatlakozók a hátlapon vannak felszerelve. Biztosítják a kiváló minőségű kábelek használatát.

 

 

A rendeltetésszerű használatot nagyban segíti a Luxman egyedi fejlesztésű, nagy hangminőségű lejátszó szoftvere a Luxman Audio Player, ami a cég honlapjáról elérhető. A lejátszó szoftver számos formátumot támogat, miközben logikus és egyszerű működtetést kínál.

MEGHALLGATÁS


Az elegáns készülék minden tervezési és gyártási aspektusát egy célnak rendelték alá, ez pedig nem más, mint a muzsika létrehozása és átadása megdöbbentő tisztasággal, az érzelmesség megőrzésével. Masakazu Nagami úr a Fejlesztési Központ vezetője szerint …”a hangot nemcsak a DAC-chip határozza meg, hanem a körítés”… Egyet értünk – no, akkor lássuk „mit főztek”!

Az első, meghallgatásra ítélt album, Diana Krall & Tony Bennett – Love is Here to Stay című, nemrég megjelent felvétel gyűjteménye. Miközben hallgattuk hamar rájöhettünk a lényegre, miszerint az alaphangzás nyugodt és magabiztos. A megállapítás erre a japán márkára jellemzően megalapozott. A harmóniák gyengéd érzést keltenek, a zene könnyen fogyasztható, a zene koordinációja a fejhallgatók használatakor magas színvonalú harmóniát mutat. A nagyszerű dinamikai megvalósítás és a hangszínpad áttekinthetősége egyből a zenei események középpontjába keríti a hallgatóságot. Gyönyörködtetően fényes és szép a zene textúrájának elemzésében, nem túlzás, a Luxman egyik varázsa az egyszerű, naturális stílus. Egy jazz műfajú zongora-szóló, amely számos rugózó és sima ritmust kever, az általában erős saját hangzással rendelkező berendezések esetén túl nagynak, túl közelinek és túl erősnek mutatja a zongora alakját és hangját, de a DA-250 megfelelően helyezi el a zongorát, független ettől a zongora kulcsszerepe megmarad.

Az „A”-osztályú tervezés felhívja a figyelmet a középhangok folyamára. Van kettő nagyon figyelemreméltó rész a hangminőségben. A tónus-gazdagság és az élénkség. A leginkább problémás számítógépes fájlok hallgatásakor a kemény és tolakodó hangok imponáló mértékben javulnak. A Luxman DA-250 gazdag részletei ugyanúgy hatnak, mint a cég erősítőinek hangzása. Az ének csodálatos tisztasága folytán könnyen meghatározható, hogy az énekesnek van hangja és bánni is tud képességeivel. Emellett a muzsikából kihozza az összes mikro- és makro energiát. A hangszerek és az énekhangok az átlagnál természetesebbek és meggyőzőbbek. Nagyon szerethető, szinergikus, egyensúlyban lévő hangzás, bármilyen műsor forrásra kedvezően reagál.

Borítékolom, hogy minden fejhallgató tulajdonos élvezni fogja a DA-250 „tudományát”, mivel a fejhallgató-erősítő rész nemcsak egy hozzáadott szolgáltatás, hanem teljes értékű áramkör. Akár hangszórókkal, akár fejhallgatókkal hallgatjuk a jellemző hangszerhang tónusok és az élénk részletező képesség kedvenc albumainkat új fényben jelenítik meg. Amennyiben nagymértékben növeljük a hangerőt (kivezérlés), az egyensúly nem omlik össze, az eredmény, a hangminőség nem változik, a hangzás nem lesz tolakodó, nem lesz hisztérikus. A 100% muzikalitás garantált.

A Luxman DA-250 DAC készülékét analóg bemenete és jel-digitalizáló képessége folytán akár LP-kollekció digitális rögzítésére is használható. Az analóg jeleket a beépített TI PCM9211 DAIR alakítja át a digitális jelekké, így 24 bit/96 kHz mintavételezéssel kapjuk meg az adathalmazt.
Ajánlott cikkünk: http://hangzasvilag.hu/mi-az-idealis-felbontas-hanglemezek-digitalizalasahoz/

KONKLÚZIÓ
A Luxman a szigorú szabványoknak és még sok más írott és íratlan szabályainak is megfelel. Lehet valami még jobb? Igen! A Luxman mérnökei és a technikai személyzet tudja mit kell csinálni ennek érdekében. Alapmodell, közép modell, csúcsmodell, a kategóriákon órák hosszat lehet vitatkozni. Egy biztos, hogy a Luxman ott kezdi a DAC tervezést és építést ahol egyesek feladják – vagy költségkímélés címén el sem jutnak odáig – viszont ott végzi, ahol a legjobbakkal lehet versenyezni. Van egy imponáló képessége, meggyőz, hogy zenét hallgatok, nem pedig egy digitális átalakító elektronikai eszközt.

A megbízható hanggal rendelkező audio-rendszer birtoklásának vágya nagyon erős. Ez vonatkozik mind a művészekre, mind a zenehallgatásra. Sok mérnök úgy gondolja, hogy a High-End audio világa teljesen különbözik a stúdió által igényelt hangtól, de ezúttal hallani, hogy itt az álláspont megváltozott. A DA-250 nem csak jó stúdió-hangot produkál, de ez a termék elegendő hangzás teljesítményt nyújt ahhoz, hogy elvonatkoztassunk a stúdió „steril” világától. A DA-250 által jobban megismerjük az ideális hangzást, nem veszítjük el az élvezetes zenehallgatást, mert egyre inkább leküzdi a technika és a művészet közötti akadályokat. Szubjektív szempontból a klasszikus Luxman hangzást kínálja, amely kifinomult és részletgazdag. Egy Luxman inkább a zenéről, mint a szerkezetről szól.

Pro
+ sok formátummal kompatibilis
+ nagy impedanciájú fejhallgatók használata magas hangminőséggel
+ hangerőszabályzás szimmetrikus kimeneten is
+ aktív hangsugárzókkal kombinálható
+ kiváló minőségű hangerőszabályzó

Kontra
– I2S bemenet hiánya

 

Forrás: Hangzásvilág.hu

Ingyenes szállítás

Ingyenes szállítás

100.000 Ft feletti megrendelés esetén, Magyarország egész területére.

Ügyfélszolgálat

Ügyfélszolgálat

Tel: +36209533324, email: info@bartimexaudio.hu Hétfő-Vasárnap 8:00 - 20.00. Bemutató, árukiadás, személyes átvétel kizárólag előre egyeztetett időpontban bemutatótermünkben:1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Fizetési lehetőségek

Fizetési lehetőségek

Webáruházunkban bankkártyával, utánvéttel, előreutalással és bemutatótermi átvétel esetén készpénzzel fizethet.

Garancia

Magyar jótállás

Termékeink tiszta forrásból, márkaimportőrökön keresztül, vagy közvetlen gyári importból érkeznek. A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi és az európai márkaképviseletek támogatásával értékesítjük.

Cégünk erősségei:

- Több mint tíz éves szakmai tapasztalat

- Széles termékválaszték, több mint 3000 féle termék a hi-fi, audiofil és high-end kategóriákban

- Vásárlás előtti és utáni tanácsadás

- Professzionális termék demó a bemutatótermünkben

- A termékeink többsége otthoni körülmények között is kipróbálható

- A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi márkaképviseletek támogatásával értékesítjük


Térkép

terkep

Kapcsolat

Cégnév: Bartimex Audio Bt.

Bemutatóterem:  1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Nyitvatartás: Kizárólag előre egyeztetett időpontban!

Elérhetőség: Tel: +36209533324

Email: info@bartimexaudio.hu

Írja meg véleményét:

Hírlevél feliratkozás


Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön akcióinkról, újdonságainkról. Feliratkozását egy egyszeri 4%-os kedvezményre jogosító kuponnal honoráljuk!
Használati feltételek
Alulírott, a fenti jelölőnényzet kipipálásával - az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, továbbá a 7. cikk rendelkezése alapján - hozzájárulok, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelje, és hírlevelet küldjön a számomra. Tudomásul veszem, hogy a GDPR 7. cikk (3) bekezdése szerint a hozzájárulásomat bármikor visszavonhatom.

Bejelentkezés vagy Regisztráció