Menu

Cart

PRIMARE I35 PRISMA INTEGRÁLT ERŐSÍTŐ

 

Megjelent a Primare már-már ikonikusnak számító 30-as erősítő sorozatának legfrissebb iterációja az I35 Prisma integrált modell. A Primare az elmúlt évtizedek alatt kivívta, hogy a vezető High-End márkák közé tartozzon. Folyamatosan fejleszti és finomítja a már korábban lefektetett, a hangzásról, a kivitelezésről és a szolgáltatások köréről szóló alaptételeit. Az I35 Prisma modell ezt az evolúciós folyamatot követi. Elég egy pillantást vetni az aktuális Primare modellre, hogy észrevegyük, mennyire fontos részek a készüléket gazdagító hálózati funkciók, a kompatibilitás, a házimozi és a multi-room telepítés lehetősége. A Primare cég mérnökeinek az I35 Prisma készülékhez fűződő jelmondata: a sokoldalúság a legjobb.

Teljesítmény: 2 × 150 W (8 Ohm)
Frekvenciamenet: 20 Hz – 20 000 kHz (-0.2dB)
Jel/zaj viszony: >100 dB
Teljes harmonikus torzítás: kevesebb, mint 0.01 % (20Hz–20kHz, 10W 8Ω)
Méretek: 106 × 430 × 420 mm
Tömeg: 11kg

A Primare készülékeknek egyedi a stílusa. Minimalista, kissé hűvös, mégis ellenállhatatlan. A vastag alumínium ötvözetből készült előlap, rajta a jellegzetes, mára híressé vált, széles karimájú forgatógombok valamint a rezonanciák levezetésében szerepet játszó, szabályos háromszögben elhelyezett lábak, mind az elpusztíthatatlan stabilitást sugallják.

 

 

A Primare komponensek könyörtelenül gyakorlatias és egyértelmű arculat-tervezésének köszönhetően „bizonyos” vonzerővel rendelkeznek, bátran kimondhatjuk: jól néznek ki. A kivitelezés csúcsminőségű, amelyet a szilárdság jellemez, de egy bizonyos mértékig a kézművességről is szól és hosszú élettartamot fejezi ki. Az I35 erősítő belsejében nincs hűtőborda – ez megtapasztalható más „Class-D” erősítők esetén is – pedig a készülék működése közben a magas hatásfok miatt egyértelműen felmelegszik. Az I35 készülék háza többnyire vastag lemezből készült, nincsenek rajta szellőzőnyílások, ezek alul vannak a tápegység alatt, így tehát, mégis létre jön a jó hőelvezetés.

 

 

A nagy forgatógomb a bemeneti választást és a hangerőt állítják be, míg a kis gombok intuitív hozzáférést biztosítanak más vezérlési funkciókhoz, beleértve a beállítási menüt is. A jó megvilágítású, szabályozható fényerejű, éles OLED kijelző két sorban, egyszerűen tájékoztat a „dolgok” állásáról.

 

 

Az erősítő működtetése szempontjából nagyon fontos részegység az APFC (Auto Power Factor Correction) kapcsolóüzemű tápegység rendszer. Fő feladata a digitális és analóg áramkörök aktuális feszültséggel és árammal való ellátása.

 

 

Az I35 Prisma erősítőjének legfontosabb technológiája a „D”-osztályú erősítés, amelyet nem szabad „vakon” és azonnal a digitális erősítőkkel azonosítani. A Primare egy szabadalmaztatott, teljesen analóg megoldást használ a UFPD (Ultra Fast Power Device), impulzus erősítés modulációval (PWM), amely magában integrálja a előszabályozási fázis és a visszacsatolási hurok funkcióját. Ez az erősítő már a UFPD megoldás második generációját használja. Az elsőhöz képest több kulcsfontosságú paramétert javít. A jel-frekvenciától függően nem változtatja meg a visszacsatolás mélységét, csökkenti a teljes harmonikus torzítást és növeli a tápfeszültség hatékonyságát.

A Primare I35 Prisma el van látva egy kiváló digitáli/analóg átalakítóval. Az AKM AK4497EQ csipkészlet optika- és koax-bemeneteken képes a PCM 32bit/768kHz mintavételezésű jeleket feldolgozni. Az USB modul az előírásoknak megfelelő DSD jeleket: DSD256/11.3MHz és 22,6MHz képes átalakítani, az USB bemenet támogatja az XMOS-t. LAN-bementről teljesül a 24/192 PCM a DSD128/5,6 MHz (sebesség 10/100 Mbit), WLAN esetén a DSD 24/192 és 128/5,6MHz maximálisan 390Mbps transzfer.

 

 

Az I35 Prisma nemcsak egy DAC-modult foglal magába, hanem egy hálózati alapú kapcsolódási, vezérlési és streaming megoldást is. A Prisma vezetékes, és vezeték nélküli Wi-Fi hálózati kapcsolattal működhet. Elérhető kapcsolat még a Bluetooth, az AirPlay és a Chromecast streaming.

 

 

Az I35 Prisma megfelelő konfigurálásának kulcsa a Google Home alkalmazás letöltése. Okostelefonon vagy táblagépen telepíteni kell a Primare Prisma logóval ellátott alkalmazást. Ez lehetővé teszi minden kapcsolódó digitális egység hozzáférését, a streamer szolgáltatások elérését és módosíthatjuk az erősítő-beállításokat. Miközben a hálózati modul a konfiguráció után hatékonyan működik, meglepő lehet a klasszikus internetes rádió hiánya. Van megoldás! A Primare alkalmazásban található egy „link” a TuneIn Radio eléréséhez, de anélkül, hogy az alkalmazás telepítve lenne, nem hallgatható internet-rádió.

MEGHALLGATÁS


A Primare I35 Prisma kivételes linearitást, gyors reagálást és nagy áramkimenetet ígér. Ezzel összefüggésben azt sugallja, hogy nem ütközik nehézségekbe a nehezen meghajtható hangsugárzókkal szemben. Ezt nem tudjuk bizonyítani, mert nehezen hajtható hangsugárzó nincs birtokunkban. Mi csak kiváló specifikációval és hangminőséggel rendelkező hangsugárzókkal teszteljük az erősítőket.
Első megközelítésben a blues zene “nagymesteréhez” fordultunk. Muddy Waters – Folk Singer című albuma (JVC XRCD24 VICJ-0444118) bizonyította az archív anyagok restaurálásának szükségességét. Nemcsak azért, mert a múltszázadban elhunyt művészek már nem támaszthatók fel az új technikák által biztosított hangminőség bemutatására, hanem, mert ezek az új technikák segítik a zenekultúra nagyságának megismerését, munkásságuk megőrzését. A Primare I35 DAC-egysége egy gördülékeny, könnyű megközelítéssel mutatta be a lemezt anyagot, amely azonnal vonzó volt és remekül felfedte a muzsika textúráját. A megjelenítés talán túlságosan is pontos volt. Ugyanakkor a Primare lehetővé tette a zene természetes időzítését és ritmusát.

Birtokunkba került egy nagyon érdekes lemezanyag. A németországi Stereo Magazin kiadványa, Das Stereo Phono-Festival címmel, meglepetésünkre 24bit/192kHz felvételi „normával”, zseniális műsor anyaggal. A háttérről annyit, hogy jelenleg piacon lévő analóg csúcs-lemezjátszókkal és premium hangszedőkkel, hanglemezekről, Nagra Seven A/D konverterrel készült digitalizált felvételekről van szó, a Pauler Acoustic (Stockfisch Records) munkája. Egyik kedvencünk erről az anyagról Antonio Forcione Quartet – Tears of Joy című száma. Ez esetben az erősítő képes volt megragadni a zene lényegét és jellegét olyan mértékben, amely mind az erősített teljesítmény hitelességét, mind muzsika hangulatát kihasználta. A mikro- és makro-dinamikák oly mértékben szabadultak el, ami a középtartományban nagymértékben szolgáltatta a jelenlét érzetet és a realizmust anélkül, hogy megzavarta volna a teljes összhangot. A jó értelembe vett energikusság hozzájárul, hogy élvezhető legyen a „digitális” anyag, meglegyen a realizmus érzete, egyébként is, ügyesen mutatja be a zenemű hangulatát.

Ugyanebből a gyűjteményből a következő nóta: Hans Dulfer (Candy Dulfer édesapja) és a Beets Brothers – I Remember Clifford című száma. A „levegős” szaxofon, és a szinte tapintható basszus gazdag tónus mélysége fel fedi a felvétel legfinomabb árnyalatait. Mindezt vonzó zongora-billentések, lehelet-finom érintések egyértelműen egyenletes, részletgazdag textúrák csodálatos hangzásképet teremtenek. Az Primare I35 nyílt hangzású, a szó legteljesebb értelmében, de természetesen tapintatos, soha nem rideg vagy patikai. Az erősítő muzikalitása, a nagyívű, zökkenőmentesen előidézett hangzásnak köszönhetően, kimutatja a valódi tehetséget. A bonyolult ritmusokat is komplex elrendezéssel mutatja be.

Más vizekre evezve meghallgattuk a Police együttes második lemezét a Reggatta de Blanc címűt. Ekkor már az erősítő teljes mértékben igazolta a mély és erőteljes basszus létjogosultságát, az alacsony frekvenciákat energia és impulzusainak intenzitásával reprodukálta. A Primare I35 erősítő a frekvenciamenet szélessége által felkínált realizmusnak köszönhetően képes a felvétel atmoszféráját tükrözni. Könnyedén átjut az ének, a gitárok és a „dobszerkó” sűrű rétegei között, miközben újjáépül a hangszínpad jól tagolt, kiterjedt képe. Az élvezetes ének a megfelelő mennyiségű életre valósággal, lendülettel és energiával uralja a bemutatást.

Egy nagy-zenekari mű, Beethoven első zongoraversenye Sviatoslav Rihter és a Boston Symphony Orchestra előadásában, Charles Munch vezényletével (RCA Victor felvétel 1960) hűen mutatja be a Primare I35 Prisma megszólalását és a mű hangulatába való beavatásának jellegét. Amennyiben a zongora hangosnak és parancsolónak hangzik, annyiban az erősítő megragadja ezt és az ütőhangszer szerű működést. A zenekar lendületes tuttijai nagy-léptékű és nagy tömegű érzést biztosítanak. A zene folyamát a sebesség és a teljesítmény mellé csomagolja, de betekintést nyújt és hozzáférést biztosít ezen tulajdonságokhoz. Képes felfedni a zeneszerző szándékát, a zenemű lelkét, amely a Primare legkedveltebb vonása. A Primare I35 Prisma a különböző kihívások alatt különösebb erőlködés nélkül, mindig a legmagasabb szintű ellenőrzés alatt tartotta a hangsugárzókat.

KONKLÚZIÓ


A Primare I35 vizuálisan elegánsnak, kompaktnak és minimalistának tűnhet, de robusztusságot garantál, ami üdvözlendő meglepetésként szolgál. A Primare cég megkülönböztetett figyelmet fordít a pragmatikus szempontokra, mint például az ergonómia és a könnyű használat, a vizuális és a tapintható értékek. Az I35 alap bővítésének lehetősége, a DAC és a Prisma hálózati bővítő modulok hozzáadásával, új értéket teremt.
A Primare I35 egy különlegesen pozitív hatású erősítő, amely a Primare UFPD áramköri megoldásainak új változatára épül. Ez, az előítéletekkel ellentétben csak csábíthat. Az erősítő meggyőző, mert világossá teszi, hogy mennyi teljesítmény és erő, függetlenség és zenei átélés érhető el. Az én szememben a Primare I35 Prisma nagy siker. A XXI. század eleje a „D”-osztályú erősítés-technika kora, ez esetben a jól megépített erősítő hatékonysággal és a zene bensőséges, a felvételkészítés körülményeibe is beavató tolmácslásával ragadja magához a hallgatót.

Pro

+ kiváló minőségű erősítő
+ kiváló minőségű DAC és hálózati modul
+ gazdag funkcionalitás
+ gyors, ritmikus, valósághű lüktetésű, nyílt hangzás

Kontra

– miért nincs dedikált internet-rádió?

 

Forrás: Hangzásvilág.hu

Ingyenes szállítás

Ingyenes szállítás

100.000 Ft feletti megrendelés esetén, Magyarország egész területére.

Ügyfélszolgálat

Ügyfélszolgálat

Tel: +36209533324, email: info@bartimexaudio.hu Hétfő-Vasárnap 8:00 - 20.00. Bemutató, árukiadás, személyes átvétel kizárólag előre egyeztetett időpontban bemutatótermünkben:1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Fizetési lehetőségek

Fizetési lehetőségek

Webáruházunkban bankkártyával, utánvéttel, előreutalással és bemutatótermi átvétel esetén készpénzzel fizethet.

Garancia

Magyar jótállás

Termékeink tiszta forrásból, márkaimportőrökön keresztül, vagy közvetlen gyári importból érkeznek. A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi és az európai márkaképviseletek támogatásával értékesítjük.

Cégünk erősségei:

- Több mint tíz éves szakmai tapasztalat

- Széles termékválaszték, több mint 3000 féle termék a hi-fi, audiofil és high-end kategóriákban

- Vásárlás előtti és utáni tanácsadás

- Professzionális termék demó a bemutatótermünkben

- A termékeink többsége otthoni körülmények között is kipróbálható

- A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi márkaképviseletek támogatásával értékesítjük


Térkép

terkep

Kapcsolat

Cégnév: Bartimex Audio Bt.

Bemutatóterem:  1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Nyitvatartás: Kizárólag előre egyeztetett időpontban!

Elérhetőség: Tel: +36209533324

Email: info@bartimexaudio.hu

Írja meg véleményét:

Hírlevél feliratkozás


Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön akcióinkról, újdonságainkról. Feliratkozását egy egyszeri 4%-os kedvezményre jogosító kuponnal honoráljuk!
Használati feltételek
Alulírott, a fenti jelölőnényzet kipipálásával - az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, továbbá a 7. cikk rendelkezése alapján - hozzájárulok, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelje, és hírlevelet küldjön a számomra. Tudomásul veszem, hogy a GDPR 7. cikk (3) bekezdése szerint a hozzájárulásomat bármikor visszavonhatom.

Bejelentkezés vagy Regisztráció