Menu

Cart

AQUA ACOUSTIC QUALITY LA VOCE S3 DAC

 

…”Az Aqua cég laboratóriumában végzett minden kutatás végső soron a hangminőségre, az egyedülálló hallási élményre irányul, ezért a mi készülékeinket pontosan a hangzás különbözteti meg a konkurenciától”…. – nyilatkozta az idei CES kiállításon Cristian Anelli az Aqua Research & Development vezetője. A modell neve, La Voce – így egyszerűen – a hang. Minden nagyképűség nélkül, utalva az emberi és az akusztikus hangszerek hangjára. Ez mond valamit. Egy DAC, amely követeli magának a figyelmet. Elemezzük!

Frekvenciamenet: 20 Hz és 50 kHz között + 0,5 dB/-0,5 dB
Teljes harmonikus torzítás: kisebb, mint 0,1% 1 kHz -20dB
Méretek: 450 x 310 x 100 mm
Tömeg: 7 kg
Ár: 1 199 000 HUF


Az Olaszországban tervezett és kézzel készített moduláris felépítésű készülék a cégnél megszokott alakzatú vastag előlapot, robusztus felépítést és egyedi megjelenést biztosító Nextel, nem mágnesezhető, alacsony rezonanciájú vázra szerelt készülékházat mutatja küllemében. A modern külsőt adó alumínium előlap jellegzetesen kivitelezett, egy kicsit szélesebb (450mm), mint a rack-szabvány. Mondhatjuk „jó csomagolás” egy kiválóan megépített készüléknek, amelynek nagy-testvére a La Scala már kivívta elismerésünket.

 

Az Aqua Acoustic Quality La Voce DAC analóg és digitális áramköreinek táplálását külön-külön alacsony zajú toroid transzformátorok látják el. A kettő, különálló zajtalan transzformátor az analóg és a digitális áramköri részegységeket látja el energiával. A tápellátási kör MOSFET, JFET és BJT alkatrészekből kialakított topológiájú, külön a digitális és külön az analóg részegységek számára. A védett ISDC (Isolated Synchronous Discrete Circuit) digitális dekódolás és időkezelő, a teljes digitális áramkör – beleértve az órát is – teljesen elkülönül az analóg szakasztól.

 

 

 

A készülékben kizárólag kiváló minőségű alkatrész-elemek találhatók. Ezek hosszú életű, akár 105 Celsius fokon is működni képes dupla, metal-film, nagy impulzusú kondenzátorok (Aluminum Electrolytic Capacitors), alacsony zajú, ultra precíz fémfólia ellenállások, ultragyors diódák és halogénmentes vezető-érrel rendelkező belső kábelek. Az analóg erősítő-rész is szimmetrikus felépítésű, nem egyetlen, szimpla műveleti erősítőből áll, dual-mono felépítésű.

Az előlapon bal kézre esik a be- és kikapcsoló forgató gombja, valamint a bemeneti választó fokozatkapcsolója. A működést jelző led és a digitális fázisváltó egy jól megválasztott design-elem mélyedésében található.

 

 

Az eddigi S2 szerkezetéből lecserélésre került a PCM1704 szilíciumchip egy saját tervezésű, Discrete R-2R létrára. Ennek következtében egy SPARTAN-6 FPGA chip kezeli az adatátvitelt. A moduláris áramköri topológiával tervezett La Voce S3 lelke egy R2R létra, FPGA-alapú DAC, digitális szűrő nélkül. Optologic R2R rendszer, ami nem kettő, hanem négy 24 bites ellenállás létrát igényel. Ezek mindegyike nagyon alacsony tűrésű, diszkrét ellenállásokból áll, galvanikus leválasztású, jelentős számú és fokozatú létrával rendelkezik. A bemeneti jel feldolgozásában nincs digitális szűrés, a La Voce S3 nem NOS (non oversampling) DAC, hanem DFD, amit a cég Direct From Decoder technológiának nevez. A kétfokozatú, hibrid XMOS xCore XE216 + FPGA az eredeti digitális mintákat reprodukálva megőrzi a tranziens alakját és elkerüli a jel deformálódását, természetesen kizárja a reprodukció szempontjából létfontosságú „inter-sample overs” problémáját is.

 

 

A készülék bemenetei minden ma ismert digitális kimenetekkel kompatibilisek. A galvanikusan elszigetelt S/PDIF és AES/EBU digitális bemenetek elkülönítése megakadályozza az áramkörök egymásra szórásának lehetőségét. A passzív alkatrészeket nemcsak a legjobb hangminőség érdekében válogatták ki, hanem a csúcsminőség, a hosszú élettartam és a megbízhatóság szempontjából is.
A bemenetek közül a nagy kíváncsiságot generáló az , AQlink, I2S soros busz, amely képes a PCM 24 bit/384kHz mintavételezés és a DSD64, DSD128 (DoP) fájlok kibontására. Az RJ45 (AQlink) bemeneti csatlakozás, jitter mentes digitális interfész, (AQlink I2S protokoll), kompromisszummentes, közvetlen, digitális kapcsolatot teremt a La Diva Cd-lejátszóval.

A hagyományok szerint szükség van egy BNC és egy koaxiális (S/PDIF) 75 Ohm értékű bemenetre, amelyek kezelik a PCM 24 bit/192kHz és a DSD64 (DoP) jeleket. Szintúgy szükség van egy USB portra, ami képes a már megszokott PCM 24 bit/384kHz és DSD64, DSD128 (DoP) feldolgozásra. A frissíthető aszinkron USB modul az OSX 10.7 vagy újabb operációs rendszert futtató számítógépekkel képes a kommunikációra, WINDOWS 10, 8, 7 és az XP ASIO-WASAPI tökéletes nagy sebességű/felbontású jelfeldolgozást biztosít. Az aszinkron USB csatolón keresztüli Apple MacOS – Linux operációs rendszer használata esetén nincs szükség a driver telepítésére.

 

 

Mivel eszközünk modulárisan fejleszthető, kérhetünk bele AES/EBU szimmetrikus 110 Ohm értékű PCM 24 bit/192kHz és DSD64 (DoP) feldolgozást és RCA koaxiális (SPDIF) 75 Ohm értékre PCM 24 bit/192kHz DSD64 (DoP) jelkezelést is. Egyedül az Optikai Toslink bemenet tud kevesebbet az előbb felsoroltaknál, itt PCM 24 bit/96 kHz érhető el.

 

 

Jó,jó, de mi az a DoP? A DoP eredeti elképzelését a dCS alkotta meg 2011-ben. A DoP a natív DSD-adatok számára, egyszerűen PCM-keretet használ, miután sikeresen megkapta és kicsomagolta a kapott DSD-adatokat. A natív DSD és a DoP között a lejátszási minőségben észlelt bármilyen különbség a DoP által igényelt további feldolgozási különbségéből adódik. A DoP számára lényeges, hogy nagy sebességű PCM képességet igényel. Az a készülék képes lejátszani a nagy sebességű DSD fájlokat, amely a DSD 64-hez 176,4 kHz, a DSD 128-hoz 352,8 kHz és a DSD 256 egy 705,6 kHz PCM csomagot rendel. Nem sok DAC képes a 705,6 kHz PCM-re, így a DSD 256 konvertálása általában csak a natív DSD-képességekre korlátozódik.
A DOP-nek nincs hátránya, mivel a szükséges „extra feldolgozás” elhanyagolható. A DoP nem olyan, mint a túlmintavételezés és a szűrés, ami jelentős feldolgozást igényel. A matematika nagyon egyszerű azt kapsz, amit fizetsz”.

Az Aqua Acoustic Quality La Voce S3 DAC esetében kimenetekkel is jól el vagyunk látva. Van egy pár szimmetrikus XLR és egy pár aszimmetrikus RCA csatlakoztatási lehetőség, mondván, ezen már ne múljon. A lényeg, hogy az analóg részben teljesen diszkrét, csatornánként párhuzamos kimeneti áramkörök kaptak szerepet, egyetlen Op-Amp sem használatos!

MEGHALLGATÁS
Ahogyan a fény képes befolyásolni a szemet, úgy hallásunk is befolyásolható. A tolakodó hangzás hajlamos lassítani/elfedni a részletek észrevételét vagy az üzenetet, amely a művészet lényegét közvetíti. Az első pillantásra, egyes DAC-ok hangos intenzitással rendelkeznek. Az ilyen típusú DAC-ok idővel fárasztanak, megakadályozhatják a rejtett üzenet felfogását, amit a művész kommunikálni kívánt. Az Aqua Acoustic Quality La Voce S3 DAC nem ilyen. Hogyan jeleníti meg a La Voce S3 a zene számtalan árnyalatát, részleteit és a hangszerek valamint az énekhang típusait, színeit? Már ezerszer szó volt róla, de most is képzeljünk magunk elé egy vászonra vetített színpadképet. Lehet bármekkora a vászon nem marad el a hatás.

Nagyszerű és határozott hangzás, különösen hosszú távon, a hallgató fárasztása nélkül jól muzsikál. Az első hangok nagyszerű testtömeggel és impulzusok ábrázolásával érkeznek. Ettől függetlenül nyugodt a hangulat, semmi nem idegesítő. Igen ám, de a tökéletesen legyártott kimeneti jel kemény feladatot ró az utána következőkre. Az ének-hangja kristálytiszta és térben jól elhelyezett, egy viszonylagos mélységű hangszínpad közepén. Mivel képes az énekes portréját megfelelő színnel megrajzolni holisztikus megjelenítésű hangrendszert kíván.

A zenekari megszólalás esetén az S3 leképezési módja a következő: nem zavarja a hallgatás közben kialakuló érzelmeket, inkább arra hívja fel a figyelmet, hogy a hangzáskép nagyobb, jobb kohézióját a finom részleteken keresztül vegyük észre. Ugyanúgy képes egyszerű akusztikus-gitár akkordokat és összetett, szimfonikus nagy-zenekari hangzást ábrázolni világos és energikus hangokkal. A cselló, a hegedű, a gitár, a zongora, a trombita, szaxofon és a fafúvós hangszerek érzelmileg provokatívabbak. A zene intellektuális hatása realisztikus kifejezéssel kerül közvetítésre.

A La Voce DAC képes arra, hogy lehetővé tegye a különböző hangszerek világos kapcsolatát és egyben külön állóságát mutatni, amikor egymás után szólóznak. Megmutatja, hogy az egyes felvételek egyedisége érvényre juthat, anélkül, hogy saját ízét adja hozzá.

KONKLÚZIÓ
Soha véget nem érő történet előre lépni egy következő szintre. A La Voce DAC azt bizonyítja, hogy manapság egy termék nem olyan, aminek egy idő után vége, sorsa az avulás útja lenne. A La Voce S3 modellel már elérjük a forradalmi R2R D/A konverziót. Az előd modellhez képest az eddig is komoly hangzás szinte minden szempontból rendkívülire javult, a koherencia, a mikródinamikai érzékeltetés, a világos hangzáskép anélkül jelenik meg, hogy elveszíti azt a mágikus hangulatot, amely a La Voce eddigi sajátja és már széles körben ismert.

Ami nagyon tetszett, az az elgondolkodtató hatás, ami fenntartja az érzelmi fűtöttséget és kapcsolatot teremtett a szubjektív énemmel a zene iránt. Olyan hangszerek hangja, melyeken valódi emberi lények játszanak, dallamokat énekelnek, amelyeket egy igazi száj, torok és mellkasi üreg képez, minden fentebb említett finom vonással, hogy minden részlet eljusson a fülembe, de soha ne a felbontás kárára.

(A régebbi modellek értékének megőrzése érdekében tulajdonosa frissítheti a megvásárolt készüléket. A meglévő La Voce egységek frissítése a következő hardver/firmware módosításokból áll: FPGA/dekódoló kártya, R2R létra, USB kártya, az alaplap hardver módosítása új firmware-rel való ellátása és egy I2S/USB kártya hardver módosítás.)

Pro
+ a létra topológia tökéletes megvalósítása
+ dupla tápegység, válogatott alkatrészek
+ élménydús hangzáskép

Kontra
– a fejhallgató kimenet hiánya

 

Forrás: Hangzásvilág.hu

Ingyenes szállítás

Ingyenes szállítás

100.000 Ft feletti megrendelés esetén, Magyarország egész területére.

Ügyfélszolgálat

Ügyfélszolgálat

Tel: +36209533324, email: info@bartimexaudio.hu Hétfő-Vasárnap 8:00 - 20.00. Bemutató, árukiadás, személyes átvétel kizárólag előre egyeztetett időpontban bemutatótermünkben:1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Fizetési lehetőségek

Fizetési lehetőségek

Webáruházunkban bankkártyával, utánvéttel, előreutalással és bemutatótermi átvétel esetén készpénzzel fizethet.

Garancia

Magyar jótállás

Termékeink tiszta forrásból, márkaimportőrökön keresztül, vagy közvetlen gyári importból érkeznek. A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi és az európai márkaképviseletek támogatásával értékesítjük.

Cégünk erősségei:

- Több mint tíz éves szakmai tapasztalat

- Széles termékválaszték, több mint 3000 féle termék a hi-fi, audiofil és high-end kategóriákban

- Vásárlás előtti és utáni tanácsadás

- Professzionális termék demó a bemutatótermünkben

- A termékeink többsége otthoni körülmények között is kipróbálható

- A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi márkaképviseletek támogatásával értékesítjük


Térkép

terkep

Kapcsolat

Cégnév: Bartimex Audio Bt.

Bemutatóterem:  1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Nyitvatartás: Kizárólag előre egyeztetett időpontban!

Elérhetőség: Tel: +36209533324

Email: info@bartimexaudio.hu

Írja meg véleményét:

Hírlevél feliratkozás


Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön akcióinkról, újdonságainkról. Feliratkozását egy egyszeri 4%-os kedvezményre jogosító kuponnal honoráljuk!
Használati feltételek
Alulírott, a fenti jelölőnényzet kipipálásával - az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, továbbá a 7. cikk rendelkezése alapján - hozzájárulok, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelje, és hírlevelet küldjön a számomra. Tudomásul veszem, hogy a GDPR 7. cikk (3) bekezdése szerint a hozzájárulásomat bármikor visszavonhatom.

Bejelentkezés vagy Regisztráció