Menu

Cart

SONUS FABER SONETTO V. ÁLLÓ HANGSUGÁRZÓ

 

Avagy az árpozicionálás sikere. A gyártók a világpiac szereplői, és mint akik a pénzből élnek, árgus szemekkel figyelik annak alakulását. Az elmúlt évek piaci mozgásainak tükrében kijelenthetjük, hogy a Sonus faber választéka most árfekvés szempontjából is bővült. A 2013-tól gyártott, népszerű Venere és az Olympica sorozat közé pozicionált Sonetto széria árban is a két csoport közötti helyet foglalja el. A Sonetto hangsugárzókat, mint sok Sonus faber terméket ismét az itáliai hagyományos kultúra ihlette. Ezúttal az irodalomtörténet volt a névadó. A Szonett a legrégebbi olasz költői struktúra. Eredeti jelentése prózai „hangzás/dallam” volt és hagyományosan a zenei előadások kísérésére használták. A Sonetto hangsugárzó sorozat az olasz irodalom legmélyebb gyökereinek nevét viseli.

…”Elképzeltünk egy olyan hangsugárzót, amely a leginkább és abszolút módon tükrözi a márkát. A sorozat minden modellje tükrözi, hogy valódi Sonus faber, a márka összes ikonikus elemével, a természetes hangzással, a természetes anyagokkal, a lant-íves alakjával. Az olasz kézműipar remeke, az egész kollekciót Vicenza-ban, Olaszországban, cégünk saját gyárában készítjük, ahol a teljesítmény csak egy része a teljes luxus élményének.”… – nyilatkozta Paolo Tezzon, a Sonus faber, akusztikai kutatás-fejlesztés vezetője.

Sonetto V

Frekvencia átvitel: 38 Hz – 25 000 Hz
Érzékenység: 90 dB SPL (2,83V/1m)
Impedancia: 4 Ohm
Keresztezési frekvencia: 235 Hz / 3000 Hz
Méretek: 1072 x 258 x 409 mm
Tömeg: 22.6 kg
Ár: 1 440 000 HUF

A Sonetto követi a Sonus faber prémium és High-End szegmensben kialakított receptjét. A viszonylag könnyű, ívelt alakú hangszekrény exkluzív kivitelezésű. A Sonetto hangsugárzó elülső lapja a hangszekrénybe integrálódik, kialakításában tökéletesen illeszkedik szépen ívelt oldalak közé. A Sonetto modell tartalmaz egy kézzel varrott bőr tetőt, dombornyomott Sonus faber logóval. Dió színű, valódi fa-furnér, matt fehér vagy klasszikus zongora-lakk fekete változatban kapható.

Livio Cucuzza, a Sonus faber hangsugárzók arculatának tervezője, vezető designer, ragaszkodott a legnagyobb modellekben jól bevált lant-alakú alapformához. Természetesen különös figyelmet fordított az esztétikára, a vállalat drágább, Reference, Homage Tradition és Olympica sorozatok ipari formatervezési elemeire támaszkodva, amelyek szintén az Ő nevéhez fűződnek. Ez a forma lassan a Sonus faber cég alapvető, elengedhetetlen ismertetőjegye.

A Sonetto V. hangsugárzóba beszerelt hangszóróegységek mind saját fejlesztésűek. A Paracross Topology™ alapján készített keresztváltóhoz kikísérletezett magas-hangszóró méretében és frekvencia átvitelében exkluzív, csillapított Apex dóm (DAD meghajtó 29 mm átmérőjű DKM membránnal, Visco-elasztikus leválasztással) az új hangszekrény belső oldala felé is különböző technikákat tartalmaz. Tartozik hozzá egy piciny méretű, alumínium ötvözet kúp a membrán előtt. Ez a magas-hangszóró a bőséges átfogású közép-hangszóró átfedésében tiszta és pontos hangzást biztosít.

A Sonetto V. három-utas modell, ezért a középtartomány leképezése érdekében természetes szállal erősített, levegőn szárított cellulóz keverékéből készült közép-membránt alkalmaznak. A közép hangszóró 150 mm átmérőjű membránja préselés nélkül készül. A membrán anyagába a hagyományos cellulóz pép mellé egyéb természetes anyagokat is kevernek és melegítés nélkül normál idő alatt hagyják a formában megszilárdulni.

A kettő darab mély-hangszóró 180 mm-es átmérőjű alumínium ötvözetű membránnal, présel kosárral rendelkezik, rezonancia-mentesített kivitelű. A különösen nagy levegő áramlást biztosító kosár (Ultra-free compression basket) segíti a membrán hátramozdulásából eredő energiákat.

 

A keresztváltó szintén rezonancia-mentesített, optimalizált amplitúdó/fázis átvitellel és idő korrekcióval áll rendelkezésre. A Paracross Topology™ rendszerű, impedancia kompenzációt alkalmazó váltó a kifejezetten a mély-hangtartományban fejti ki jótékony hatását, hogy ne terhelje túl az erősítőt. A basszusreflex-nyílás az alaplapon került elhelyezésre és a padló felé sugároz, egyenletesebben terítve az energiákat az adott helyiségben. A talapzat fémötvözetből készült és finoman megmunkált kúpokon támaszkodik a talajhoz. Természetesen a padló védelméről fém papucsok (spike shoes) gondoskodnak. A csatlakozásról ródium felületkezeléssel ellátott csatolók gondoskodnak, amelyek csupasz vezetéket, villát (spade) vagy akár banándugót képesek fogadni.

MEGHALLGATÁS


A prüccögés, a tuc-tuc és elektronikusan gerjesztett, szintetizált társai valamint a hangjuk-nincs/énekelni-nem-tudó sztárocskák elbújhatnak szégyenükben. Állításainkat arra alapozzuk, hogy ez a gyártó a hangsugárzók karakterének kialakításakor mindig az akusztikus hangszerek hangját tartja mérvadónak. Ebből következik, hogy tesztre valódi akusztikus hangszerek hangját tartalmazó felvételeket használunk, csak ritkább esetekben elektromos hangszerekkel előadott rock-opusokat. A speciális zeneszámok, amelyek segítségével gyorsan megfigyelhetők a mély-hang, a közép és a magas három fő frekvencia tartományának megjelenítése, már a fülünkben vannak, rengeteg összehasonlítási alappal a hangosítás nélküli koncertélmények hangszereinek hangzásából.

A meghallgatott első muzsika Simon & Garfunkel 1966-ban a CBS által kiadott örökbecsűje a Parsley, Sage, Rosemary and Thyme album. A Sony Music Japan kiadású változata (SICP 30033) kiváló minőséget garantál. A gitárjáték és az énekre fektetett hangsúly nagy hozadéka a tisztaság, az énekhangok artikulálása és a kiváló szövegérthetőség. (így lehet angolt tanulni – a szerk.) Az összhatás egy kifinomult és szellős hangzásképpel magával ragadó előadást eredményezett.
Áttérve a Jazz mestereire, Sonny Rollins Saxophone Colossus, a Prestige kiadónál 1956-ban megjelentetett albumának XRCD változata, Rudy van Gelder hangmérnök egyik mestermunkája. A kulturálisan, történelmileg és művészi szempontból is jelentős felvételek szándéka a humorral, szelídséggel fűszerezett szellem és kellem, a szépség muzsikája. Delikvensünk mindezt kompromisszumok nélküli sugározza. Az egyik legnagyobb jazz zenész által diktált lendületet átvéve lábunk ritmusra jár, az interpretáció a hallgatót arra készteti, hogy kitalálja, mi következik. A zene folyama magával ragad.

De, nemcsak a legjobb minőségű hangmérnöki munkákkal tud sziporkázni. Pjotr Iljics Csajkovszkij 1812 című, legismertebb nyitánya, ágyúból kilőtt sortűz, csengő harangjáték és fanfár-finálé színesíti. Nehéz egy hangsugárzónak mindezt egy szimfonikus nagy-zenekar hangzásába belekalkulálni. És mégis sikerül. A Sonus faber Sonetto V hangszórói nagyszerű hangminőséget nyújtanak, óriási átláthatósággal, nagyon jó fókusszal, különösen a középtartomány esetében. A két basszus erőteljes mély-tartomány leképezésére is hajlandó, ami komolyat lő, ha éppen arra van szükség. Nagyon meggyőző. Jól megválasztott erősítő esetén a Sonetto V. hangsugárzó teljes mértékben kézben tartott dinamikát és mély-hangokat sugároz.

Más Sonus faber hangsugárzókkal összehasonlítva, természetszerűleg kisebb a távolság árban a Venere és az Olympica modellek közötti szakaszon, hiszen ez volt a gyártó egyik célja. Hangzásban a Sonetto kevésbé sötét és gazdag hangzású, mint a Sf jóval korábbi modelljei. Az átláthatóság, egy egészséges dózisú részletesség elvezet a muzikalitáshoz. A DAD magas-sugárzó általában nem éles, nem torzít, nem bántóan tolja arcunkba a sértő hangokat. Az újonnan tervezett mély-hangszórók tudják, hogyan énekeljék ki a basszus három oktávját, legyen szó nagybőgőről vagy basszusgitárról. Az élénk dinamika eléréséhez kevesebb helyre van szüksége a szobában, mint az átlagos, hasonló méretű hangsugárzók esetében. A Sonetto V. a 16-20 négyzetméter alapterületű „férfibarlangok” kedvence.

KONKLÚZIÓ


A Sonus faber Sonetto hangsugárzókat a fogyasztók által jobban megközelíthető ár sávnak rendelték alá, ami a termelési lánc és az ipari tervezés egyszerűsítéséhez vezetett, miközben számos alapvető Sf elemet megtartott. Nyilvánvalóan ezek olyan hangsugárzók, amelyek különböző zenei hangzást és energiát szolgálnak fel – látszólag a rock, a kemény pop és a jazz felől nézve – miközben magukkal hordozzák az elegancia jegyeit. A Sonetto V. álló hangsugárzó nem feltétlenül olyan hallgatási élményt ígér, amelyet csak néhány audiofil tud élvezni.
Míg a korábban megjelent Sonus faber hangsugárzók – a nagy modellek – nagy hangkép-alkotással rendelkeznek és hódítanak, a Sonetto V. karaktere a magas frekvenciák felé egy kissé nyitottabb és ebbe az irányba mozdul el. A Sonetto majdnem egy „olimpiai fény” a hangzásért, azonban nem annyira drága díszítő elemeket vagy hangszekrény kialakítást alkalmaz. A Sonetto V. a jó kedvre derítésről szól, összességében expanzív, erőteljes felállás.
A Sonus faber vezetői tudják, hogy ügyfeleik hajlandóak magasabb árat fizetni az elegáns megjelenésért, a gyönyörű alapanyagokért, a kifinomult kivitelezésért és nem utolsó sorban a hangzásért. A Sonetto egy valódi úriember, aki könnyen szót ért mindenkivel, szórakoztató a társaságban és tovább tudja adni a hangulatot.

 

Forrás: Hangzásvilág.hu

Ingyenes szállítás

Ingyenes szállítás

100.000 Ft feletti megrendelés esetén, Magyarország egész területére.

Ügyfélszolgálat

Ügyfélszolgálat

Tel: +36209533324, email: info@bartimexaudio.hu Hétfő-Vasárnap 8:00 - 20.00. Bemutató, árukiadás, személyes átvétel kizárólag előre egyeztetett időpontban bemutatótermünkben:1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Fizetési lehetőségek

Fizetési lehetőségek

Webáruházunkban bankkártyával, utánvéttel, előreutalással és bemutatótermi átvétel esetén készpénzzel fizethet.

Garancia

Magyar jótállás

Termékeink tiszta forrásból, márkaimportőrökön keresztül, vagy közvetlen gyári importból érkeznek. A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi és az európai márkaképviseletek támogatásával értékesítjük.

Cégünk erősségei:

- Több mint tíz éves szakmai tapasztalat

- Széles termékválaszték, több mint 3000 féle termék a hi-fi, audiofil és high-end kategóriákban

- Vásárlás előtti és utáni tanácsadás

- Professzionális termék demó a bemutatótermünkben

- A termékeink többsége otthoni körülmények között is kipróbálható

- A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi márkaképviseletek támogatásával értékesítjük


Térkép

terkep

Kapcsolat

Cégnév: Bartimex Audio Bt.

Bemutatóterem:  1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Nyitvatartás: Kizárólag előre egyeztetett időpontban!

Elérhetőség: Tel: +36209533324

Email: info@bartimexaudio.hu

Írja meg véleményét:

Hírlevél feliratkozás


Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön akcióinkról, újdonságainkról. Feliratkozását egy egyszeri 4%-os kedvezményre jogosító kuponnal honoráljuk!
Használati feltételek
Alulírott, a fenti jelölőnényzet kipipálásával - az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, továbbá a 7. cikk rendelkezése alapján - hozzájárulok, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelje, és hírlevelet küldjön a számomra. Tudomásul veszem, hogy a GDPR 7. cikk (3) bekezdése szerint a hozzájárulásomat bármikor visszavonhatom.

Bejelentkezés vagy Regisztráció