Menu

Cart

T+A K2 Blu Blu-Ray receiver

A T+A-val csaknem 2 évtizede ismerkedtem meg, éppen egy video lejátszóval kombinált Dolby Surround receiver kapcsán. Ami akkor elég merész húzásnak tűnt, az ma már inkább kitűnő ötlet. A K2 Blu is egy univerzális készülék, rendkívül stílusos köntösben és kiváló minőséget képviselve.

Mióta létezik a házimozi fogalma, a minőségi zenehallgatás kedvelői nehéz helyzetben vannak. A sztereo és a házimozi egyesítése a legtöbb esetben kompromisszumos történet, a vesztes minden esetben a zenehallgató réteg. Aki próbálta már, tudja milyen nehéz párhuzamosan két rendszert üzemeltetni egy szobában, ezért a legtöbben megkötik ezt a kompromisszumot. Persze voltak/vannak sztereóban is egészen jó hangú receiverek, de meglehetősen ritka madarak…

Ha valakinek, a T+A-nak van gyakorlata a kombinált berendezések tervezésében, gyártásában, ráadásul az alsóbb minőségi kategóriákban nem mérettetik meg magukat, annál inkább jelen vannak a high-end készülékek piacán. A K2 Blu sokak álmát testesíti meg. A feleségek kompakt méreteit, szép megjelenését értékelik, no meg a komponenseket összekötő kábelek hiányát is nagyra értékelik. A zenerajongó férjek számára pedig a precizitást sugalló külső és az audiofil hangzás igérete lehet vonzó. 
A K2 Blu gyakorlatilag mindent tud, ill. tartalmaz, amit ma a nappali központi AV egységétől elvárhatunk. Az alap egy 3.1 csatornás receiver, amit kiegészítettek egy Blu-Ray lejátszóval, valamit egy hálózati lejátszó egységgel is, így a megfelelő hangsugárzókkal és a TV-vel való összekötés után fel is állt a komplett AV berendezés. Lemezmeghajtója CD lemezek kiolvasását pontosan ugyanolyan precizitással végzi, mint a Blu-ray diszkekét, ugyanez elmondható a végfokozatokról is, sztereóban audiofil megszólalásra számíthatunk.
Sokak számára a 3.1 csatorna kevésnek tűnik a térhatású moziélményhez, nos, nekik készül 7.1 csatornás K8.

k2 rueck slider k2blu

De térjünk vissza kicsit a kinézetre, ami sokak számára fontos. A márkától megszokott szálhúzott felületű, vastag alumínium ház függőleges sarkai lekerekítettek, a kezelést biztosító gombok a fekete/átlátszó polikarbonát betéten belülre kerültek, emiatt azok vizuálisan szinte rejtve maradnak. Nem így a fehér fényű pontmátrix kijelző karakterei, amelyek messziről is jól kivehetők. Letisztult kinézete egyben rendkívül elegáns is, bármely stílusú szoba berendezésének dísze lehet.

Hátoldala nem zsúfolt, inkább a „csatlakozókkal gazdagon ellátott” kifejezés illene rá, szerencsére az elrendezés és a feliratok segítenek az eligazodásban. Elsőre megtévesztő lehet az 5 pár banánaljzat, a plusz két csatornát második zónaként, illetve kettős erősítésre használhatjuk, ezzel a sztereo hangsugárzóink számára stabilabb és precízebb meghajtást biztosíthatunk. A két zóna hangereje egymástól függetlenül szabályozható, de a subwoofer csak az 1-es zónához rendelhető. A hangszóró csatlakozókat ultra-tiszta rézből, vastagon aranyozva készítik, mágnesezhető anyagot véletlenül sem tartalmaznak.

k2 slider k elektronik 2

Konfigurálhatósága divatos szóval élve felhasználóbarát. A subwoofer beállításai pl. csak akkor jelennek meg, ha azt valóban csatlakoztattuk is, de kisebb szobákban, ahol kénytelenek vagyunk a falhoz közel elhelyezni hangsugárzóinkat lehetőséget ad a mélyhang-intenzitás csökkentésére is, minderről kitűnően informál a nagyméretű pontmátrix kijelző. Ahol lehetőség van rá, AV módban célszerű bevetni a center és szub basszus sugárzókat is, bár a hangzáskép „csak” virtuális 3D, az élmény így sokkal teljesebb, mint csupán két csatornára korlátozva.
A hangzásélményről egyrészt kitűnő digitális jelfeldolgozó egység gondoskodik, amelynek feladata többek között a fent említett virtuális tér létrehozása, a frekvencia átvitel korrekciója, és a subwoofer illesztése is. A digitális jelfolyamokat Wolfson 24/192 D/A átalakító dolgozza fel, majd a T+A saját fejlesztésű végfokozatai állítják elő a hangsugárzók meghajtásához kellő kraftot. Nem hagyományos analóg egységek ezek, már a kompakt kialakítás alapján is digitális áramkörökre tippeltem volna. A nagy sebességű MOSFET párok kapcsoló üzemben működnek, akár 25A-es áramerősséggel terhelhetők, folyamatos teljesítményük pedig eléri a 150W-ot csatornánként, ami már nagyobbacska hangsugárzók használatát is megengedi. Tápegységét viszont hagyományos analóg módon építették fel, túlméretes toroid trafóra alapozva, nagy pufferkondenzátorokkal és szofisztikált védelemmel ellátva, hogy a nagy teljesítményhez a stabil alap rendelkezésre álljon.

A hálózati egység sajnos nem a legfrissebb a piacon, a sztrímelhető formátumok - MP3, WMA, (WMDRM 10), AAC, FLAC, OGG-Vorbis – közül sokan hiányolni fogják a DSD állományokat. UPnP AV és DLNA-kompatibilis, tehát számítógépről és mobil eszközökről egyszerűen elérhető, vTunert és Internet Rádió szolgáltatást is kínál. Saját Tidal vagy Spotify klienssel nem látták el, így ezek a szolgáltatások csak Bluetooth kapcsolaton keresztül élvezhetők, ami sajnos nem nyújt azonos hangminőséget a hálózati lejátszással. Az USB bemenetre külső meghajtó csatlakoztatható, ha nem rendelkezünk NAS egységgel. Videofájlok lejátszása kizárólag USB-n keresztül lehetséges, a hálózatról nem, ezt a feladatot a Blu-Ray egység látja el. A vezérléshez a képernyőmenüt kell használnunk, a készülék kijelzőjén információk erről nem jelennek meg. A BD meghajtó lejátssza és felskálázza DVD lemezeket, valamint teljesértékű CD-játszóként tekinthetünk rá.

k2 teaser technik

Működtetése alapszinten az előlapról is lehetséges, természetesen a távvezérlő ennél kényelmesebb és teljesebb megoldás. Akinek jobban bejön, használhatja a T+A applikációját is.

Meghallgatását kezdjük CD-vel és mindjárt klasszikus zenével. A K2 erősen indít, hatalmas dinamikával és kitűnő részletezéssel tolmácsolja a szimfonikus zenekar játékát. Bársonyosan finom előadása tele van érzelemmel, mindvégig lágyan, de jó felbontással muzsikál, Széles színpadképe térben jól követhető, a hangszerek szeparációja kiváló. Mindezt megtartja nagyobb hangerőn és a felvételek csúcspontján is, ami csak a nívósabb játékosokra jellemző. Nem lehet belekötni a hitelesség szempontjából sem, a hangszerhangok testessége, tónusa is rendben van.
Nagyfelbontású fájlokat lejátszva a karakter nem változik, továbbra is élénk, izgalmas előadásban lehet részünk, néhol simábbnak tűnik, máskor meg kevésbé levegősnek, de mindig korrekt, amit hallunk. Jól megformált, kidolgozott hangok, amelyek csak a jobb audiofil berendezésekre jellemzőek.

Jazzen talán még többet profitál a részletező-, és a dinamikai képességeiből, az élő zenei produkcióra jellemző neszek, zörejek, az aprólékos zenei ábrázolás mellett mind megjelennek. Remek a hangulat, megelevenedik a tér.

Igényesebb könnyűzenével, vagy húzósabb rock nótákkal is könnyedén boldogul, érezni a végfok bőséges tartalékait egy-egy erőteljesebb meginduláskor, emellett az akusztikus gitár / ének felállásban rögzített megunhatatlan dalokat is bőséges érzelmi töltettel teszi elénk.

Nem hittem volna, hogy épp egy véletlenül kezem ügyébe került DVD hangjától futkos majd a hátamon a hideg, de így történt. A Simply Red „Cuba” című DVD-jét évekig használtam teszteléshez, kitűnő felvétel, de ehhez fogható élményt még egyetlen rendszer sem produkált e lemez lejátszása közben. Mick Hucknall mintha itt állna előttem, csodás az énekhang, a jelenlétérzet pedig hihetetlen. A háttérben kísérő vonósok, a diszkrét csilingelések mind ezt erősítik, kristálytisztán és hatalmas dinamikával. Simán, sztereóban, szub nélkül is olyan gazdag a mélytartomány, hogy el sem hiszem. A basszusgitár szólamát tisztábban talán vissza sem lehetne adni. Egy órára újra elvarázsol a Simply Red zenéje, aki ott volt az együttes 2009-es budapesti koncertjén, az tudja milyen profi hangosítással szoktak fellépni, ez a lemez is erről tanúskodik, engedi kibontakozni a T+A készülékét.

TAK2BlueTeaser

A képi élményre sem lehet panasz, persze vannak jobban „kihegyezett” BD 
lejátszók a piacon, összességében elégedettek lehetünk a látottakkal. Felbontása aprólékos, színeit inkább a természetesség jellemzi, semmi túlzás vagy hivalkodás. A mozgások finomak és folyamatosak, és a tónusok egyensúlya is megvan, vagyis hozza a kötelezőt. Persze ilyen kiváló hangzás mellett nehéz pusztán a képre koncentrálni.

Összegezve...
... a T+A K2 Blu a zeneszerető emberek „mindenese”. A kompromisszum mentesség rá sem jellemző, komponensenként válogatva nyilván tudnánk olyan rendszert összeállítani, amelyik minden téren a topon van, de aligha jönne ki másfél millióból. A K2 Blu esetében a szolgáltatások terén kell kicsit megalkudnunk, de a parádés hangzás azt hiszem képes feledtetni a negatívumokat. Ha nem hiszel az online streaming-ben, inkább lemezen, NAS-on tárolod a zenéidet, és a készülékhegyek helyett egy kompakt, stílusos high-end AV receivert keresel, A K2 Blu meghallgatását semmiképpen ne hagyd ki.

Műszaki adatok:
Bemenetek: TAPE, AUX, TV, iPod
Kimenetek: Fejhallgató kimenet 30 ohm feletti impedanciával, dinamikus fejhallgatók számára, Felvétel kimenet: 1V 150 ohm
Kimeneti teljesítmény: 150 W 4 Ohm, 95 W 8 Ohm
Maximális kimeneti teljesítmény: 230 W 4 Ohm, 130 W 8 Ohm
THD: <0,005%
Intermodulációs torzítás: <0,005%
Áthallás csillapítás: >65 dB
Átviteli sávszélesség: 1 Hz – 60 kHz
BluRay:
Audio: CDDA (Audio CD), MP3 CD, CD R, CD/RW, Hybrid SACD CD réteg
Egyéb formátumok: MKV,MPG, AVI, VOB, MP4, WMV
Videó: BluRay Disc, DVD, VCD, SVCD
Állókép: JPEG Picture CD
Teljesítmény felvétel: max. 600 W, készenlét 0,75W
Méretek: 107×440×355 mm
Tömeg: 12 kg

 

Forrás: Hifipiac.hu

Ingyenes szállítás

Ingyenes szállítás

100.000 Ft feletti megrendelés esetén, Magyarország egész területére.

Ügyfélszolgálat

Ügyfélszolgálat

Tel: +36209533324, email: info@bartimexaudio.hu Hétfő-Vasárnap 8:00 - 20.00. Bemutató, árukiadás, személyes átvétel kizárólag előre egyeztetett időpontban bemutatótermünkben:1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Fizetési lehetőségek

Fizetési lehetőségek

Webáruházunkban bankkártyával, utánvéttel, előreutalással és bemutatótermi átvétel esetén készpénzzel fizethet.

Garancia

Magyar jótállás

Termékeink tiszta forrásból, márkaimportőrökön keresztül, vagy közvetlen gyári importból érkeznek. A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi és az európai márkaképviseletek támogatásával értékesítjük.

Cégünk erősségei:

- Több mint tíz éves szakmai tapasztalat

- Széles termékválaszték, több mint 3000 féle termék a hi-fi, audiofil és high-end kategóriákban

- Vásárlás előtti és utáni tanácsadás

- Professzionális termék demó a bemutatótermünkben

- A termékeink többsége otthoni körülmények között is kipróbálható

- A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi márkaképviseletek támogatásával értékesítjük


Térkép

terkep

Kapcsolat

Cégnév: Bartimex Audio Bt.

Bemutatóterem:  1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Nyitvatartás: Kizárólag előre egyeztetett időpontban!

Elérhetőség: Tel: +36209533324

Email: info@bartimexaudio.hu

Írja meg véleményét:

Hírlevél feliratkozás


Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön akcióinkról, újdonságainkról. Feliratkozását egy egyszeri 4%-os kedvezményre jogosító kuponnal honoráljuk!
Használati feltételek
Alulírott, a fenti jelölőnényzet kipipálásával - az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, továbbá a 7. cikk rendelkezése alapján - hozzájárulok, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelje, és hírlevelet küldjön a számomra. Tudomásul veszem, hogy a GDPR 7. cikk (3) bekezdése szerint a hozzájárulásomat bármikor visszavonhatom.

Bejelentkezés vagy Regisztráció