Menu

Cart

HIFI-SHOW 2018

Ez most a tizenkilencedik Show volt, jövőre a 20. alkalommal nagy jubileumot kell ülni. Tizenkilenc egy híján húsz, tartja a mondás. Tehát itt vagyunk a jeles évforduló előszobájában, a kialakuló félben lévő és állandóan változó „erőviszonyokat” és mindegyik résztvevő gyártó vagy kereskedőcég márkaválasztékát bemutató Show-műsoron. Valljuk be őszintén, hogy ezt a rendezvényt az összes, még mindig ki nem nőtt hibájával együtt, nagyon szeretjük!

Az elmúlt kettő/három év, az azt megelőző időszak piaci áramlatainak alapján kialakult helyzet egyesek részéről történő túlélésével, mások részéről a saját ötleteik tovább vitelével telt. Több kisebb hazai kereskedelmi cég megerősödésével számolhattunk, ezenkívül a tehetősebb vállalkozások rengeteg külföldi márka behozatalának felvállalásával gazdagították az itthon kapható termékek palettáját. Sajnos, most is több jelentős cég maradt távol a rendezvénytől, pedig megérdemelnék/megéri, hogy minden évben itt legyenek, hiszen tevékeny részesei a hazai audio-kereskedelemnek. Könnyen meglehet, talán egy nagyobb helyszín plusz egy úgynevezett „csendes kiállítási részleg” kellene, ahol nem a „hangolt farok” méregetése, hanem a leendő vásárlók minél részletesebb tájékoztatása lenne a cél.
A helyszín az induláskor eredetileg választott West-End Hilton szálloda „meeting-point” termei és az első és második emeleti szobái voltak. A Duna partján elhelyezkedő Marriott szálló csak pár évig biztosította a rendezés helyszínét, sajnos a feltételek rosszabbodtak, a vezetőség nem hajlandó a bútorzatot kipakolni a szobákból, ezért a kiállítás visszatért eredeti helyére a West-End Hiltonba.

Tehát, volt M-szint és egy fél első emelet, viszont hiányoltuk a régebben szokásos másodikat(!), de el tudnánk képzelni ismét egy olyan kiállítási termet is, amiben több kisvállalkozás vagy magánvállalkozó egy-egy asztalon mutatja be termékeit – mint az már volt egyszer a magyar gyártók esetében. Sőt, javasolnánk a kétnapos, kedvezményes árú belépő divatba hozatalát vagy visszatérést a háromnapos rendezvény időre. (a kibicnek semmi se drága:)) – a szerk.)

A kiállítók és a vendégek részéről egyaránt a legnagyobb csalódást az M-szint termeinek paravánnal történő kettéosztása okozta. Ez a rossz megoldás kritikán aluli kivitelével sem a rendezvény, sem a szálloda színvonalához nem volt méltó, nem kis problémát okozott a kiállítóknak, a hangzásra gyakorolt negatív hatásáról ne is beszéljünk. Viszont eredményként könyvelhető el az a tény, hogy a nem felületes látogató – aki nem végig rohanta a kiállítást egy óra alatt – az sok hangélményt szerezhetett. Különböző hangzás-élményeket. Megfért egymás mellett a digitális és a sok helyen bemutatott analóg, a széles sávú és a tölcséres, a viszonylag olcsó és a prémium kategória is. Éppen ezért jó egy kiállítás, mert különben sok cég saját bázisát kellene meglátogatni. Itt gyors egymás utánban meg lehet tapasztalni a különbözőségek mibenlétét. Minden fanyalgónak ajánljuk: a széles kínálat alapján gondoljon bele mit akar a készülékektől és hangsugárzóktól, saját igényei szerint választva kedvencet. Mert otthon csak azt a dobozt látjuk örömmel, amivel azonosulni tudunk. Ne a havernak, a szomszédnak legyen jó, nekünk okozzon örömet! Ne azon spekuláljunk hogyan fogjuk később eladni, mert akkor az hamar bekövetkezik és csak veszítünk rajta, inkább olyanra gyűjtsünk, amit sok évig hallgathatunk.

A házimozi általános hanyatlását – ami most nemzetközi piaci jelenség – tükrözte az, hogy kevés ilyen jellegű termék szerepelt a kiállítási termekben. A házimozi számítógépes animációs „mű” képéből és a film elejétől végéig tartó digitális effektusokat tartalmazó lövöldözéstől, robbantásoktól már sokan undorral fordulnak el. Gyorsítja a jelenséget, hogy úgy látszik, mintha a filmipar csak az akciófilmek kasszasikereit menedzselné. A végletesen primitív szórakoztatás, általában agyhalott külföldi műsor sorozatok megvásárlásával újra forgatásával dominál a televízióban is. Rengetegen felismerték, hogy a művészi értékű filmekhez a sztereó hangzás kiváló, amelyek egyre nagyobb rajongótáborral dicsekedhetnek. Hallgassunk inkább zenét, minél jobb minőségben, mert az javítja a hallásunkat! Minél jobb hangláncot hallgatunk, annál jobban figyelünk eddig nem észlelt részletekre, pallérozódik hallásunk, mindinkább kívánni fogjuk a muzsikát, kikapcsolódunk, nem vesszük észre az idő múlását.
Addig is, amíg valami merőben más nem történik az audio kultúrában és annak tálalásában, merüljünk el a most kiállítottak, látottak és hallottak tengerében. Reméljük mindenki nyitott füllel és lélekkel járta végig a kiállítást, most igyekszünk felidézni a rengeteg élményt! Írásunkban szoba-sorrendben haladunk, igyekszünk senkit sem kihagyni a felsorolásból.

Tájékozódásunkat az emeleti, kisebb szobákban kezdve „audio-csemegékre” vágyva kezdtük.

Az Impressivia Kft. hozta az elmúlt években kialakított márka választékának krémjét és néhány újdonságot. Láthattuk, hallhattuk a Lector Strumenti Audio, RDAcoustic, LampizatOr, KR Audio termékeit. A hangrendszer lelkét a Kronzilla VA680 sztereó végfok integrált változata adta. Hozták az Acoustique Quality új WRS mini hangsugárzóinak és MM26BT aktív bluetooth hangszóróinak ínyencségét a hifi- és audiofil gourmanok valamint az asztali felhasználók részére. A Pearl Evolution mágneses platformjai és a Gik Acoustics panelek megtették jótékony hatásukat. Az üzletkötés sem maradt el, ettől a naptól kezdve az Impressivia az Audio Hungary hivatalos kereskedelmi partnere lett, így a Qualiton márka teljes termékpalettája hozzáférhető lett az utóbbi években javarészt exportra dolgozó hazai gyártótól.

Az Etalon Acoustic szerint hatalmas kihívás, az az izgalmas kirakós játék, aminek eredményeként az emberi psziché azt hiszi, hogy ott van a koncertteremben. Ennek dologi eszközökkel történő megteremtése és az emberi hallás kiszolgálása profizmust igényel konstruktőrtől gyártótól értékesítőtől egyaránt. A zene legkisebb árnyalatainak újra kell éledni a reprodukció során. Sallai László mérnök csapata évtizedek óta azon dolgozik, hogy a hangszórók, az erősítők és más audio komponensek úgy legyenek kialakítva, hogy képesek legyenek reprodukálni a kiemelkedő művészi élő produkció különleges hangulatát és az azonos típusú zenei hangszerek között hallható finom zenei árnyalatokat. A forráskészüléket, az erősítőket és a hangsugárzókat saját fejlesztésben gyártják, komplett hangláncot tudnak a vásárlók részére installálni.

A Totel Audio kereskedelmi üzletága egy különleges hangsugárzóval rukkolt elő. Az Eminent Technology nagy-modellje sokakat odaragasztott a székekbe. A kis amerikai manufaktúra terméke bármilyen zenei műfajon betekintést enged a felvétel eredeti, hiteles atmoszférájába. Az LFT-8b sík szalaghangszórók szimmetrikus mágneses térben, ellen-ütemben működő változata, amely hatékonyan használja fel a mágneses erőteret. 1987-ben publikált szabadalomra épült hangsugárzó végletekig kidolgozott formában, ma már kizárólag a hatékony sík-mágneses hangszórókra épül. Az Eminent Technology LFT hangsugárzók kivitele műszaki szakemberek számára többet mond, mint a lakberendezés hagyományos módját gyakorlóknak. Megjelenése különlegesen modern atmoszférát teremtő. Ízléses elhelyezését például egy ipari környezetet imitáló loft lakás „hifi-oltárán” tudjuk elképzelni, de bármilyen modern környezetben jól mutat.

Az USA Audio Kft. több év kihagyás után ismét, régi, lelkes résztvevő a Hi-Fi Show-n. Az Avantgarde Acoustic tölcséres hangsugárzói mindig bemutatójuk főszereplői. Kettő pár hangsugárzót hallgathatott meg a látogató közönség. A belső szobában egy pár Zero, a külsőben pedig, gyönyörű, Shiny Citrine Orange színben pompázó Duo XD várta az érdeklődőket. A svájci illetőségű ReQuest Audio vérbeli luxus music-server szolgáltatta a műsorokat ami, nevéhez híven The Beast, egy igazi bestia. A csodálatos muzsikák hallgatás közben felkeltette figyelmünket egy kis szürke doboz, ami műszer kivitel, nem szabványos méret, vajon mi lehet ez? Mint megtudtuk, a Riviera Audio Laboratories egy fiatal cég, amely innovatív minőségi termékeket állít elő az audio ipar legmagasabb szintjén. A tervező Luca Chiomenti, több, mint 25 éves gyakorlata alapján visszacsatolás nélküli, „A”-osztályú kapcsolástechnikát képviselő elektronikáit szakmai kíváncsiság lengi körül.

A Budapesten frissen bemutatótermet nyitott Allegro Audio felhozatalában megcsodálhattuk a Franco Serblin által tervezett Lignea hangsugárzókat. A művészi módon kivitelezett tömör fa hangszekrényben dolgozó hangszórók igazi hegedű hangokat tudnak produkálni. A Rega zászlós-modellje tette a dolgát, profi módon tapogatta le a barázdákban rejlő muzsikát. A Neat és Chario hangsugárzói most nem kaptak szerepet, de a céggel kötött megállapodásaink alapján a legközelebbi tesztjeinkben mindenképpen bemutatjuk ezeket a modelleket olvasóinknak. Az analóg vonal mellett megkülönböztetett figyelemre méltó az Aria Piccolo+ új, nagy teljesítményű Intel Celeron alaplapot, 3TB HDD vagy tetszés szerint 1/2TB SSD tárolót tartalmazó music szervere, amely 32 bites, 384 kHz (DXD) és DSD64/128 típusú PCM zenei fájlok lejátszását támogatja. A ma létező legjobb metaadat kereséssel rendelkezik a piacon. Kiterjesztett metaadat-mezőkön, teljesen automatikusan a klasszikus műfajok számára (korszak, stílus, hangszer, karmester, zenekar, szólisták, címke) szuper kényelmesen használható.

A Human Audio Musikit néven indította útjára új márkanevét. A friss szemlélet, a formabontó design és a minőség az eddigi 25 év alatt töretlen fejlődött. Sikerült olyan brandet alkotni, mely felíródott a hifi-rajongók bakancslistájára. Az igényes zene hallgatói kultúra köztudatában, részben saját fejlesztésű termékekkel, most a kit-ek, azaz építőkészletek sorát gazdagítja. Az SB Acoustics Satori széria (hangsugárzó KIT) Jantzen Audio váltó alkatrészekkel szerelve, amit a japán Elekit TU-8200SE csöves erősítő – alapértelmezetten 6L6 cső készlettel rendelkező – KIT-je hajtott. A digitális front a Human Audio kiforrott akkumulátoros táplálásával megvalósított multibites NOS D/A konverter KIT-je mutatkozott be, de volt analóg vonalon játszó alacsony árú lemezjátszó. Hitvallásuk: …„A kézzel készített hangrendszerek értelme és egyedi érdeme, hogy létrehozása során egy értékteremtési folyamaton megy át az alkotó, egy semmihez nem hasonlítható személyes viszonya lesz hangrendszeréhez”… – ezt mi is osztjuk, hiszen egykoron így indultak a ma hatalmas presztízzsel rendelkező világmárkák. (a szerk.)

A Music Tools képviseleti vonalához tartozó Harbeth hangsugárzók a BBC hangzás alapjait reprezentálják. A Plinius elektronikák méltó partnerei az angol hangsugárzóknak ez a kiállításon is bebizonyosodott.

72AUDIO/SOLARPRO KFT. A már tavaly nagy sikert aratott MC-trafók választéka kibővült, melléjük csatlakozott a lemezjátszókhoz alkalmazható előerősítő (RIAA). Fő helyet kapott a passzív hangerő szabályzó, bemutatásra került az új erősítő és hangsugárzó is. Így együtt, átgondolt tervezéssel megalkotva, homogén egységet alkotva, igen jó hangzást produkáltak. Mivel az analóg hangzás hívei, így nem maradhatott el egy átalakított, képességei teljében lévő Lenco lemezjátszó sem.

Az OzAUDIO új cég a kiállítók között. Hitvallásának megfelelően az egy-két Watt hangerő teljesítménnyel megszólaló, személyes hangulatú muzsikák megszólaltatására alkalmas készülékeiket és hangsugárzókat mutatták be. A Line Magnetic, a hazánkban egyáltalán nem ismert APPJ cég, a méltán népszerű Cayin és az eddig is kiváló gyártó, a Ming Da termékeit hozzák forgalomba. Ezek az elektronikák szépen szólnak széles sávú hangszórót tartalmazó hangsugárzókkal, amelyek sok előnnyel rendelkeznek, jellemzőjük elsősorban az egyszerűség. Nincs szükség arra, hogy a mély, közép és magas frekvenciákat szűrő-áramkörökkel különböző hangszórókhoz kapcsolunk. Így rögtön elkerülhetők azok a potenciális hibák a mély és magas-hangszórók illesztésénél, amelyek a frekvenciamenet egyenetlenségben vagy a térhatás pontatlanságában jelentkeznének. Továbbá, mivel nem áll szűrő a jel útjában, az erősítő közvetlenül, hatékonyabban, kisebb teljesítmény veszteséggel tudja meghajtani a hangszórót. A ráadás(!) 1-2 Watt erősítő-teljesítménnyel meg lehet hajtani.

A Core Audio szakemberei a digitális műsorfolyam kibontásának mesterei. Küldetésüknek tartják a szüntelen a törekvést az elérhető leghűbb reprodukcióra, legmagasabb hangminőség felé. Nem kis szerepe van a digitális technika megértésének és tanításának. A saját fejlesztésű, kompromisszummentes rezgéscsillapítással és hő-elvezetéssel rendelkező Daido digitális futómű és szerver egyesíti a jelen kor kényelmét és jövő állóságát. A hozzá fejlesztett Denpo DAC tökéletesen illeszkedik a futómű minden paraméteréhez és megjeleníti az összes részletet a muzikalitás maximális kiszolgálásával. Innen már csak egy „jól képzett” hangsugárzó kell és létrejön a csoda, a muzsika.

A L’Auditeur és „főnöke” Nagy László ott volt az elsők között, amikor hazánkban elindult a High-End világa iránti érdeklődés. Minden kiállításon rangos résztvevő, előadásai élményszámba mennek. Ez évben ünneplik fennállásuk 25. évfordulóját, amihez ezúton is gratulálunk.
A bemutatón megcsodálhattuk a Clearaudio Ovation lemezjátszóját a TT-5 tangenciális karral. Meghallgattuk az AudioNet Scientist Ultra erősítőjét és nem utolsó sorban a Sense manufaktúra által készített, kézműves remekmívű, hangsugárzókat. A cég hitvallása szerint az analóg technika jelenti a biztosítékot a High-End minőségű hangzás kialakításra, a tökéletes technológia, a kivitelezés és a design egyetlen célja a legjobb zene reprodukció.

Az Audio Feelings (Austria/Magyarország) hosszas munkával kialakított termékpalettáján csupa ezoterikusnak ható márka termékei találhatóak. Az Ausztriában és Magyarországon is bemutatóteremmel rendelkező kereskedelmi vállalkozás az analóg forrás-eszközöket és a hangsugárzókat tartja a legfontosabb láncszemnek. Érdeklődésünket a legjobban az Aavik erősítői keltették fel, annál is inkább, mert nemzetközileg elismert „demo-emberük” Lars Kristensen, aki tevékenyen közreműködik a cégben, régi ismerősünk. Az Aavik dán illetőségű cég Michael Borresen vezetésével az Ansuz, Aavik és Raidho Acoustic márkák termékfejlesztéssel tökélyre vitték az érzékletes, részletes, naturális hangzást. Itt bizonyosságot nyert, hogy ritkán hallani ilyen erősítőt, amely sima és természetes hangzást szolgáltat. Az analóg vonal elején Thales TTT-slimII lemezjátszó EMT hangszedővel szolgáltatta a talpalávalót. Megcsodálhattuk a Transrotor „emberi léptékű” lemezjátszóját is. A hanglánc végén a Raidho Acoustic álló sugárzói igencsak jól végezték feladatukat.

Az Octogon Audio Kft. bemutatóján a Parasound elektronikái remekeltek, az amerikai illetőségű Polk Audio hangsugárzóiból a legújabb is meghallgatható volt. A legújabb Polk modell, az S60 álló-hangsugárzó élvezetes, gazdag, tiszta, teljes körű hangzást produkál. A Polk Audio szolgáltatja a muzsika dinamikáját a frekvencia átvitel teljes egyenletességével. Az új Terylene magassugárzó kristálytiszta nagyfrekvenciás választ biztosít a legmagasabb üveghangok elérése érdekében, tökéletesen reprodukálja a legújabb, nagy felbontású hangfájlok magas hangtartományát. Az alacsony torzítású, csillámerősített polipropilén membránok négyszeres rétegű lengőtekercsekkel tiszta basszusmenethez vezetnek. Az eddigiekhez képes egyértelműen jobb linearitás és dinamika közép árkategóriában.

 

Az analóg és digitális kiadványok hatalmas választékának és ezzel a zenei kultúrának tevékeny terjesztője, a Vinyl Center, egy kis rögtönzött hanglemezbutikot létesített a folyosói kanyarba, különlegességekkel apellálva a lemezgyűjtők pénztárcájának apadására. A Speakers Corner, ECM, Living Stereo kiadók örökbecsű kiadványai között válogathattunk, volt is vevő szép számmal.

Kiállítási tallózásunkat az M-szinten folytatva, áttörve a szerencsére érdeklődő látogató tömegen, sok érdekes termék kötötte le figyelmünket.

A MUZIX GROUP a hordozható hangrendszerek, hangsugárzók és kiegészítők kereskedelmének nagymestere. Márka és termékválasztékuk a nagy-felbontású digitális audio-csemegék otthoni és utcai felhasználóinak egyaránt kedvez. Az Audiofly fej- és fülhallgatóiban alkalmazott egyedi multi-driver és hibrid technológiák teszik lehetővé az egyedülállóan gazdag és részletes megszólalást, színpadképet. Az Audio-Opus márkájú professzionális DAC/DAP-sorozat lejátszói precíz tervezésének és kimagasló hangminőségének köszönhetően már rengeteg rajongót szereztek világszerte. A Lars&Ivan gyártmányok a német ipari formatervezés letisztult szépségét és ergonomikus funkcionalitását jeleníti meg mindennapjainkban, míg hangzásviláguk a dinamika, precizitás és hanghűség High-End alapelveire építkezve hozza létre mindazt, melyek élvezetére korábban csak otthonainkban volt lehetőség. A Lotoo egy pekingi székhelyű broadcasting/stúdió-technológiai fejlesztő vállalat. A svájci Nagra részére is fejlesztő és gyártó óriás vállalat azonban nem csak a stúdiótechnológiában van otthon, hanem annak hordozható méretűvé “konvertálásában”, igényes fogyasztók részére.

A DJABE Együttes bemutatója a legaktuálisabb kérdést vetette fel. Mit hallgassunk drága hangfelszerelésünkkel? Az együttes, az Audiophile-Szalon által rendelkezésre bocsátott referencia hangláncon tartott bemutatót, nagy-felbontású felvételeiből, az Abbey Road stúdiójában készült analóg mesterszalagokon és hanglemezeken. Most először mindenkinek egyértelművé vált miről is van szó, ha komoly minőségű felvételekről és azok gyártásáról kell példa. Égerházi Attila, az együttes vezetője, a két nap alatt szinte folyamatos előadásában, lépésről lépésre nyomon követhető volt a londoni Abbey Road stúdióban készült felvételek és a róluk készült különböző formátumú hanghordozók közötti különbség. Minden kiadvány, Cd-lemez, DVD-Audio és Lp kapható volt és nem maradhatott el a lemezek dedikálása sem. Akik még nem ismerték a műveket, ott a helyszínen meghallgathatták az Audio-Technica LP5 lemezjátszóin, az AT-HA5050H fejhallgató-erősítőn, az ATH-ADX5000 fejhallgató segítségével. A hangzás kiváló voltát senki nem vonta kétségbe, köszönhető olyan világmárkáknak, mint az Audio Research, a Sonus faber, a Vertere és az Audio-Technica. A mesterszalagokat a Studer A8 stúdió magnetofon játszotta, erősítésről az Audio Research LS28 előerősítő – VT80 végerősítő kombója gondoskodott, a végeredményt – a hangzást – a Sonus faber Stradivari hangsugárzója szolgáltatta.

A házimozi „szakosztály” minden lejátszási, erősítési és akusztikai probléma megoldására felkészült, jeles kiállítója a Home Movie Kft. az EMotiva elektronikáival és hangsugárzóival brillírozott. A rendkívül ötletesen kialakított helység elrendezésben körüljárhatók voltak a termékek, így bárki elölről és hátulról is szemrevételezte a kiállított erősítőket és hangsugárzókat. Mivel a cég tervezéssel, kivitelezéssel, beállítással és kalibrálással is foglalkozik választékukban megtalálhatók az ehhez szükséges eszközök is.

A Neon Multimedia Kft. bemutatóján a házi, hivatali és ipari felhasználású NAS rendszerű file-tárolók atyamestere a Synology bemutatója nyűgözte le a látogatókat. A Revo, iEast, HiMedia, Dune HD, Passzív 3D, termékei mellett két teljesen új iEast lejátszó került bemutatásra. Ezen a kiállításon mutatkozott be először az országban és a fő helyre került a Nativ márkájú mediajátszó/dac/ripper digitális hanglánc. Új forma az új médiaszolgáltatáshoz, végre szemrevaló kijelzővel, multifunkcionalitással, logikus, könnyű kezelhetőséggel. A Nativ készülékek forradalmasítják a nagyfelbontású zenei rendszerekről alkotott képet. Az érintőképernyős vezérlőközpont segítségével kényelmes a hozzáférés az egész világon fellelhető muzsikákhoz. A Nativ nyitott platformmal működik, amely lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy nagyszerű új alkalmazásokat és szolgáltatásokat építsenek a jövőben. Az intelligens otthoni alkalmazások elérésében csak az ég a határ.

A Horn Distribution Kft. szépszámú képviseleti márkáiból húzóágazatainak modelleit hozta a kiállításra. A több termet/szobát megtöltő választékból a Naim-Focal bemutató meghallgatásáért, a folyamatosan nagy létszámú érdeklődés miatt sorba kellett állni. Megérte. Végre egyszer itthon is hallható volt több Focal hangsugárzó egyazon hangrendszerben. Ez mindenképpen hatott a hallgatóságra. A Marantz TT-15S1 típusú analóg forrás sok klasszikus hanglemezzel kényeztette a hallgatóságot. Kiállításra kerültek az EISA díjas Marantz elektronikák, az ND8006/PM8006 streamer/integrált erősítő kombó, és meghallgatható volt a Dali legújabb hangsugárzó arzenálja.

Az AV-Galaxis Kft. bemutatóján a megszokott magas minőségű termékeket kibocsátó márkák kerültek terítékre. A Limar Audio képviseleti portfóliójába tartozó márkák Advance Acoustic, Anthem, Benz Micro, Martin Logan, Paradigm hozták a „formájukat”. Ismét alkalom nyílott a Martin Logan hangsugárzók meghallgatására, hangtérképezésük lefülelésére. Egy Martin Logan hangsugárzó ikonikus érték, egy életre el lehet köteleződni az általa képviselt hangzással. Meghajtást az Anthem erősítőire bízni jó döntés. Az emeleti kiállító-szobában a francia Advance Acoustic készülékeiben lelhetjük örömünket. Kiválóságukat már sok éve bizonyító cég palettája arculat változáson esett át és nagyobb hangsúlyt fektetnek a kisméretű készülékek vásárlói igényének kielégítésére.

Az Audio Centrum a megszokott kiállítási forma mellett most egy kis „néma játékot” játszott. Tette ezt annak okán, hogy a sokak által kifogásolt, a szobákat kettéosztó, elválasztó paravánok eléggé el nem ítélhető módon, nem töltötték be szerepüket. Nemhogy nem szigetelték a helység részekhez az áthallást, de még saját búgó hangja is volt. A cég vezetősége úgy döntött inkább nem ront a lassan húsz éve kialakult jó hírén, nem kíván hangerő versenybe bocsátkozni a hangminőség rovására. A frissen importált Fyne Audio hangsugárzókat bárki illő körülmények között meghallgathatja bemutatótermükben. No, de bőven volt mit bemutatni a kiállításon a fejhallgatózás, annak erősítése és az analóg lemezjátszás tárhazából. A legkellemesebb meglepetést a pro-Ject lemezjátszói közül a zenei legendák sorozatának új modellje a White Album aratta. A Beatles együttes híres lemeze megjelenésének 50. évfordulójára konstruált, teljesen fehér színű lemezjátszó felsorakozott az előd, a Rolling Stones logóját viselő „rivális” mellé. Auralis, Metrum, Aune, MrSpeaker, HiFi Racks márkák képviseletében hatalmas a választék, az összeköttetések kiváló minőségéért még mindig a Nordost kábelei a felelősek:))

 

A méltán népszerű Marshall termékek hálózatba kapcsolható változatait szemrevaló fiatal hölgy mosolya kínálta.

Az Acoustic Center bemutató szobájának közepén csupa eddig a hazai piacon még nem forgalmazott márka, csupa High-End prémium kategóriás termék fogadta a látogatókat. Az Artesania Audio állványzatain bemutatott, Ypsylon gyártmányú elektronikák, a ZenSati kábeleivel csodálatos szimbiózist tudnak teremteni. Ezek mind olyan audiofil és High-End csemegék amikért magyarán szólva „leszáll a repülő”. A cég külföldi vendége Mark Johansen a Zensati tulajdonosa előadásában a kábelek szerepére világított rá. Több, mint negyven éves zenei és fejlesztői tapasztalattal rendelkező Mark Johansen számos áttörő innovációjú, világszínvonalú audio kábelt hozott létre. A zenei élmény elérése attól függ, hogy képes-e hangrendszer a neutralitás, a sebesség és a muzikalitás maximális elérésére. Előadásából új megvilágítást, tudásanyagot profitált a figyelmes hallgatóság. A vendéglátás szempontjából nem közömbös, hogy elismerően nyilatkozott a kiállításról.

A Basys Kft. a Beyerdynamic fejhallgatók bemutatására ötletes állványzatot szerelt bemutató szobájának közepére. Elfért az összes modell, kézhez vehető, meghallgatható állapotba került a rendkívül sok fejhallgató, de a Bose zajszűrős modelljei is kipróbálhatók voltak. Megkülönböztetett figyelmet és természetesen a fő helyet a külön szobában bemutatott Pioneer U-5 fejhallgató erősítő és DAC érdemelte. Szinte a leggazdagabb szolgáltatásokkal és csatlakoztatási lehetőségekkel rendelkező készülék. A japán világmárka történelméhez híven nem „akármikkel” kápráztatja el rajongóit. Az Se-Master 1 fejhallgató babérokra tör. A zömében kézi munkával Japánban készült sorszámozott darabok „Air Studio” és „Hi-Res Audio” minősítéssel rendelkeznek. Ugyanitt megcsodálhattuk a Meze zászlóshajóját, az Empyrean, a világelső izodinamikus hibrid modellt. Mit mondjunk? A prémium anyagok felhasználásával, a kifinomult kézművességgel előállított, kiemelkedő minőségi hangzású, részleteiben feltűnő Meze Empyrean az egyik technológiailag leginnovatívabb, síkmágneses fejhallgató a világon. Nagy vetélytársa a már bevált márkáknak – elállt a szavunk.

Az AV Land Kft. felvállalta a nagy hírű márka a Technics képviseletét. A szenzáció számba menő lehetőséggel élve bemutatta a legnagyobb modellt, az SLR-1000 lemezjátszót, az SE-R1 előfokozattal egybeépített hálózati játszót, a SU-R1 végerősítő fokozatot és az SBR-1 síkmembrános hangsugárzókat. A Technics prémium szegmensét, mint kategóriát, Budapesten még a „régi szép időkben”, a 90-es években sem lehetett kiállítva látni, pedig akkor itthon a Matsushita cégnek saját képviselete volt, japán vezetéssel. Tehát, le a kalappal az AV Land menedzsmentje előtt, hogy mindezt lehetővé tették a nagyérdemű számára.

Az Audiopartner Kft., a Sennheiser évtizedes tapasztalatokkal rendelkező hazai disztribútora most nem a legdrágább termékre, a HE1 luxus modellre, inkább a többi kiválóságra összpontosított. Meghallgattuk a „második” legjobb fejhallgatót HD820 modellt és a felső kategória többi példányát. A kiállító kollégák előadásából végig követhették a látogatók a legendás HD600 fejhallgató reinkarnációját, az egyes változatok, a HD650 és a mai HD660 jellegzetességeit, az alkalmazott szabadalmak tükrében. Természetesen kipróbálható volt mindegyik, ajánlott, az egyes típusokhoz, kategóriákhoz passzoló fejhallgató-erősítő is.

Az Extreme Audio kereskedelmi vállalat több szobában állított ki, szinte a cég teljes márka felhozatalával kirukkolt. Az egyik szobában a Monitor Audio hangsugárzókat musical Fidelity elektronikák, egy másikban Roksan erősítők a Klipsch hangsugárzó legendákat „hajtották”. Talán a legnagyobb benyomást a Synthesys Roma elektroncsöves erősítője és a Triangle „nagy dobozai” a Magellan Cello 2 és a Signature Alpha tették.

A látogatni való termek sorát az idei EISA DÍJ zsűrizett, kitüntetett termékeinek kiállítása fejezte be, ahonnan, nem kis meglepetésre több díjjal jutalmazott termék hiányzott. Nem kívánunk leltárt készíteni az elmaradt termékekről, furcsálljuk az EISA képviselőjének, a rendezőségnek és a termékforgalmazók hozzáállását. Legfőképpen az lepett meg, hogy az EISA díjas termékek egyetlen szobában sem voltak bekapcsolt, meghallgatható állapotban. Azért itt is akadt jócskán szemlélni való.

A kiállító kereskedelmi és gyártó cégek ismét különbözően megfelelő atmoszférát varázsoltak a bemutatott portéka mellé. Szakmai bemutatók és szakelőadások segítettek eligazodni az újdonságok sűrű erdejében. Az igényes látogató közönség ezt azzal hálálta meg, hogy sokan eljöttek, megelégedettségüket itt-ott kacsintással, mosollyal, elismeréssel adták a kiállítók tudtára, ez pedig a legnagyobb öröm, köszönet érte!
Amíg várjuk a huszadik, jubileumi kiállítást, addig „csemegézünk”, teszteljük a most bemutatott újdonságokat!

HiFi_Show_2018

 

Forrás: Hangzásvilág.hu

Ingyenes szállítás

Ingyenes szállítás

100.000 Ft feletti megrendelés esetén, Magyarország egész területére.

Ügyfélszolgálat

Ügyfélszolgálat

Tel: +36209533324, email: info@bartimexaudio.hu Hétfő-Vasárnap 8:00 - 20.00. Bemutató, árukiadás, személyes átvétel kizárólag előre egyeztetett időpontban bemutatótermünkben:1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Fizetési lehetőségek

Fizetési lehetőségek

Webáruházunkban bankkártyával, utánvéttel, előreutalással és bemutatótermi átvétel esetén készpénzzel fizethet.

Garancia

Magyar jótállás

Termékeink tiszta forrásból, márkaimportőrökön keresztül, vagy közvetlen gyári importból érkeznek. A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi és az európai márkaképviseletek támogatásával értékesítjük.

Cégünk erősségei:

- Több mint tíz éves szakmai tapasztalat

- Széles termékválaszték, több mint 3000 féle termék a hi-fi, audiofil és high-end kategóriákban

- Vásárlás előtti és utáni tanácsadás

- Professzionális termék demó a bemutatótermünkben

- A termékeink többsége otthoni körülmények között is kipróbálható

- A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi márkaképviseletek támogatásával értékesítjük


Térkép

terkep

Kapcsolat

Cégnév: Bartimex Audio Bt.

Bemutatóterem:  1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Nyitvatartás: Kizárólag előre egyeztetett időpontban!

Elérhetőség: Tel: +36209533324

Email: info@bartimexaudio.hu

Írja meg véleményét:

Hírlevél feliratkozás


Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön akcióinkról, újdonságainkról. Feliratkozását egy egyszeri 4%-os kedvezményre jogosító kuponnal honoráljuk!
Használati feltételek
Alulírott, a fenti jelölőnényzet kipipálásával - az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, továbbá a 7. cikk rendelkezése alapján - hozzájárulok, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelje, és hírlevelet küldjön a számomra. Tudomásul veszem, hogy a GDPR 7. cikk (3) bekezdése szerint a hozzájárulásomat bármikor visszavonhatom.

Bejelentkezés vagy Regisztráció