Menu

Cart

Audio Pro C10 MkII multiroom hangrendszer teszt

Az Audio Pro multiroom képességekkel felvértezett egydobozos hangrendszereinek legnagyobb tagja a C10 MkII. Nagysága relatív, mert kényelmesen elfér a legtöbb polcon. Ha kell, nagyot szól, de háttérzenei aláfestésre is dinamikus partner. Mindezt álcázza a híresen szerény skandináv formaterv, néhány elegáns részlettel. Nem a legolcsóbb lehetőség, de egyértelműen érezhető, hogy miben próbál többet nyújtani.

 

 

Korszerű tudástár

 

Az Audio Pro C sorozat legújabb, MkII jelölésű tagjai beépített Chromecast és Apple Home támogatást tartalmaznak. Továbbra is elérhető az Audio Pro Control nevű telefonos alkalmazás, amely teljeskörű
beállítási és vezérlési lehetőségeket rejt (bővebben a Használat közben c. bekezdésben). További szolgáltatás a Bluetooth 4.2 verziójú vevő és az ugyancsak beépített WiFi. Ethernet csatlakozó nincsen, ami egyeseknek hiányérzetet okozhat.

 


Audio Pro C10 MkII multiroom hangrendszer magassugárzó

 

A hangokat 13,5 cm-es mélyközépsugárzó és kettő 2 cm-es szövet dóm magassugárzó szólaltatja meg. A mélyközépsugárzó egyesítve adja vissza a jobb és bal oldali információt. Az előlap felső sarkaiba süllyesztett magassugárzók gondoskodnak sztereó színpad megjelenítéséről, amennyire egy 32 cm széles doboztól elvárható. A középsugárzót 40 W, a két magassugárzót két 20 W teljesítményű erősítő hajtja.

 


Audio Pro C10 MkII multiroom hangrendszer

 

Küllem

 

Egy kerti grillezés során is volt lehetőség megtapasztalni tesztalanyunk képességeit. Megjelenését mindenki dicsérte, különösen a hölgyeknek tetszett. A szürke változatot teszteltük, amely annyiban különbözik a további (fekete vagy fehér) színopcióktól, hogy előlapján az embléma és tetején a gombpanel egyaránt aranyszínű. Alapszíne sem simán szürke, napszaktól függően kékes árnyalat is látható benne.

 


Audio Pro C10 MkII multiroom hangrendszer

 

Az alig centersugárzó méretű C10 MkII épphogy négykilós, így a legtöbb polc elbírja. Kézben tartva kellemes minőségérzetet sugall, selyemfényű házának és precíz illesztéseinek köszönhetően. Előlapjára mágnesesen illeszthető a dekoratív hangszóróvédő selyem, amely hatékonyan védi a mélyközépsugárzó gumiperemét. A tetőn lévő gombok zenei navigációra, bemenetválasztásra (WiFi, Bluetooth, vonalszintű) és programindításra szolgálnak. Hat programválasztó is elérhető, amelyekhez internetrádió műsorokat vagy Spotify lejátszási listákat lehet rendelni. A középső, nagy kerek gomb jelszin (hangerő) módosításra szolgál.

 


Audio Pro C10 MkII multiroom hangrendszer

 

Hátul, az elektronikát tartalmazó panelen meglehetősen szellős kiosztású: egy RCA bemenetet, aktív mélysugárzó kimenetet és szervizelésre szolgáló USB csatlakozót tartamaz. A tápkábel IEC C7 szabványú (ismertebb nevén magnó vagy borotva) naljzathoz csatlakozhat. A C10 MkII kúp formájú gumitalpakon áll, enyhén megdöntve, hogy előlapja kissé felfelé nézzen.

 


Audio Pro C10 MkII multiroom hangrendszer hátlap

 

Használat közben

 

Első beüzemelésnél az internetes funkciókhoz le kellett tölteni az Audio Pro alkalmazását és azon belül kapcsolódni a helyi WiFi hálózathoz. 2-3 percen belül megtörtént a C10 MkII hozzáadása, ezt követően már a teszthez használt okostelefon és iMac számítógép is felismerte. Előbbivel Spotify Connect, utóbbival AirPlay kliens segítségével tudtunk a hangrendszerhez kapcsolódni. Infravörös távvezérlőt nem csomagoltak hozzá és nem isnhiányzott, mert sokkal kényelmesebb és interaktívabb módon férhettünk hozzá minden funkciójához a mobil alkalmazáson keresztül.

 


Audio Pro C10 MkII App

 

A hat programhoz bármikor hozzáférhettünk mobilról is, továbbá egyedi nevet is adhattunk a hangrendszernek. Utóbbi multiroom esetén praktikus, C10 helyett magától értetődőbb a "konyha" vagy "nappali" elnevezés. A magas- és mélyhangok szabályozására dedikált menüpontot találtunk, de elalvás időzítő és ébresztő funkció közül is lehetett választani. A jövőbeni szoftverfrissítések ugyancsak az Audio Pro alkalmazásán keresztül tölthetők le.

 


Audio Pro C10 MkII App

 

A legnépszerűbb zenei szolgáltatók és kliensek közül mindegyiket megtaláltuk, közéjük tartozik a Spotify, TIDAL és Deezer. Aki nem rendelkezik semmilyen előfizetéssel, annak is ezernyi lehetőséget kínálnak a TuneIn kliensben elérhető internetes rádióállomások. Érdekesség, hogy ha rendelkeztünk volna (bármilyen) másik Audio Pro multiroom hangrendszerrel, akkor azt összekapcsolhattuk volna a C10 MkII-vel sztereó üzemmódba. Előnyös lehetőség, ha nagyobb hangnyomás igényű házibulira kerülne sor. Több zóna összekapcsolására is lett volna lehetőség, hogy ugyanaz a zene egyidejűleg szóljon több szobában.

 


Audio Pro C10 MkII multiroom hangrendszer

 

Hangminőség

 

Becsülendő az Audio Pro részéről, hogy mindegyik (általunk már kipróbált) hangrendszerük következetesen ugyanarra a hangkarakterre épült. A C10 MkII esetében sem volt másképp, sok ismerős részlet köszönt vissza: feszes, határozott basszus, könnyed középső hangok, selymes magas frekvenciák. Kaptunk zenei részletességet is, még nem audiofil szintű áttetszőséggel, de az átlagosnál egyértelműen magasabb felbontással. Jól ismert zeneszámokban szépen kirajzolódtak olyan meghatározó részletek, mind az elektromos orgona érdessége, a kontrasztosan kikevert énekhangok körvonalai, vagy a gitárhúrok lecsengései.

 


Audio Pro C10 MkII multiroom hangrendszer

 

Ahogy a gyártó C sorozatának korábban kipróbált tagjainál, ezúttal is el kellett fogadni bizonyos kompromisszumokat. Közéjük tartozott a szórás, ami alatt a zenei információ szobában történő szétterülése értendő. Mivel mindkét magassugárzó egyenesen előre néz, ha nem velük szemből hallgattuk a zenét, könnyen ellágyultak a magashangok. Utóbbit úgy kompenzálhattuk, hogy eleve olyan pontra helyeztük a C10-et, ahonnan hatékonyabban szórhatta szét a magas frekvenciákat.

 


Audio Pro C10 MkII multiroom hangrendszer

 

A mélyhangok testesek és energikusak voltak a viszonylag kicsi hangszóró és dobozmérethez képest. Tesztalanyunk nem szívesen dolgozott 40 Hz alatt, ezért mélyláda szerű basszusokat nem biztosított. Éppen ezért volt előny, hogy tartalmaz aktív mélysugárzó kimenetet. A korlátozott frekvencia-átvitel nem jelenti azt, hogy kevés lett volna a basszus, sőt! Kedvenc Linkin Park, Post Malone vagy Thievery Corporation számainkat hallgatva feszes, domború lábdobokat, pumpáló ütemeket és határozott basszusgitár dallamokat vettünk észre. Dicséretet érdemelt a terhelhetőség is, a hangok magasabb hangnyomásszinten sem váltak karcossá, igaz, extrém járatás mellett már csak fulladozva tudtak lépést tartani a mélyhangok. Utóbbi már olyan mértékű terhelést jelentett, ami egy 5-10 fős családi összejövetelen több, mint elég.

 


Audio Pro C10 MkII multiroom hangrendszer

 

A C10 MkII mindenből adott egy kicsit. Arany középutat kívánt megtestesíteni a mai, meglehetősen szerteágazó vezeték nélküli hangrendszer kategórián belül. Basszusa kellemesen határozott volt (halk járatás mellett is), fesztiváljellegű bömbölés nélkül. Terhelhetősége elégnek tűnt kisebb társaság, vagy mérsékelt lakótér esetén. Kellemes, barátságos színben tűntette fel jól ismert zeneszámainkat. Sztereó színpadot nem igazán tudott megjeleníteni. Azonban megfelelő elhelyezéssel az információmennyiség már megközelítette egy belépőszintű, kis hangfalakat tartalmazó hangrendszer felbontását.

 


Audio Pro C10 MkII multiroom hangrendszer

 

Alternatívák

 

Aki beépített akkumulátorra is igényt tart, annak ajánlott az Audio Pro A15 teszt elolvasása. Ha valaki izmosabb karakterű, nagyobb terhelhetőségű multiroom hangrendszerre vágyik, annak jó alternatíva lehet a Denon Home 350, viszont 100 ezer forinttal többe kerül. Az Audio Pro kínálatában is szerepelnek komolyabb bevetésekhez tervezett opciók. Közéjük tartozik a Drumfire, melynek második kiadását még nem teszteltük, de remélhetőleg lesz rá lehetőség a jövőben.

 


Audio Pro C10 MkII multiroom hangrendszer

 

Végszó

 

Az általunk eddig kipróbált vezeték nélküli hangrendszerek között jól felszerelt, kedvelhető hangú és kinézetű opció benyomását keltette az Audio Pro C10 MkII. Átlagfelhasználók számára praktikusabb, kényelmesebb és helytakarékosabb alternatíva lehet, mint egy belépőszintű, kisméretű hangfalakat tartalmazó hifi rendszer. Ajánlott vétel azoknak, akiket vonz a skandináv stílus és WiFi alapú multiroom kiépítésén gondolkoznak.

 

Műszaki adatok

 

Felépítés: kétutas, basszreflex
Teljesítmény (magas/mély): 2x20 W/40 W
Magassugárzó: 2 db 2 cm-es
Mélyközépsugárzó: 13,5 cm-es
Frekvencia-átvitel: 45 Hz-22 kHz
Keresztváltási frekvencia: 2500 Hz
Bemenetek: WiFi, Bluetooth v4.2, RCA
Kimenet: aktív mélysugárzó
Vezetéknélküli hálózat kompatibilitás: 802.11 b/g/n/ac, 2,4 GHz, 5 GHz
Multiroom kompatibilitás: Multiroom Audio Pro, Multiroom AirPlay2, Multiroom Google Cast
Teljesítmény-felvétel: 7,4 W
Készenléti teljesítmény-felvétel: 0,48 W
Színválaszték: fekete, fehér, szürke
Méretek: 320 x 166 x 180 mm
Tömeg: 3,9 kg
Ár: 179 990 Ft
 

 

 

Mérleg

 

+ Populáris hangra vágyóknak nem kell több: magabiztos mélyhangok, barátságos középső és magas frekvenciák, fülsértő harsányság nélkül

 

+ Elegáns megjelenés, egyszerű formák, de igényes részletek

 

+ A dedikált programválasztó gombok hasznosak azoknak, akik nem lógnak folyton a telefonjukon

 

+ Google Home, Apple Home és Audio Pro Control keretrendszeren belül is vezérelhető

 

- Az Ethernet csatlakozó hiányozhat egyeseknek

 

Szubjektív vélemény

 

Hangminőség: 4,5 
Teljesítmény:
Kivitel:
Kezelhetőség:
Szolgáltatások:
Formaterv:
Ár/érték arány:

 

 

Forrás: AV-Online.hu

Ingyenes szállítás

Ingyenes szállítás

100.000 Ft feletti megrendelés esetén, Magyarország egész területére.

Ügyfélszolgálat

Ügyfélszolgálat

Tel: +36209533324, email: info@bartimexaudio.hu Hétfő-Vasárnap 8:00 - 20.00. Bemutató, árukiadás, személyes átvétel kizárólag előre egyeztetett időpontban bemutatótermünkben:1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Fizetési lehetőségek

Fizetési lehetőségek

Webáruházunkban bankkártyával, utánvéttel, előreutalással és bemutatótermi átvétel esetén készpénzzel fizethet.

Garancia

Magyar jótállás

Termékeink tiszta forrásból, márkaimportőrökön keresztül, vagy közvetlen gyári importból érkeznek. A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi és az európai márkaképviseletek támogatásával értékesítjük.

Cégünk erősségei:

- Több mint tíz éves szakmai tapasztalat

- Széles termékválaszték, több mint 3000 féle termék a hi-fi, audiofil és high-end kategóriákban

- Vásárlás előtti és utáni tanácsadás

- Professzionális termék demó a bemutatótermünkben

- A termékeink többsége otthoni körülmények között is kipróbálható

- A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi márkaképviseletek támogatásával értékesítjük


Térkép

terkep

Kapcsolat

Cégnév: Bartimex Audio Bt.

Bemutatóterem:  1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Nyitvatartás: Kizárólag előre egyeztetett időpontban!

Elérhetőség: Tel: +36209533324

Email: info@bartimexaudio.hu

Írja meg véleményét:

Hírlevél feliratkozás


Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön akcióinkról, újdonságainkról. Feliratkozását egy egyszeri 4%-os kedvezményre jogosító kuponnal honoráljuk!
Használati feltételek
Alulírott, a fenti jelölőnényzet kipipálásával - az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, továbbá a 7. cikk rendelkezése alapján - hozzájárulok, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelje, és hírlevelet küldjön a számomra. Tudomásul veszem, hogy a GDPR 7. cikk (3) bekezdése szerint a hozzájárulásomat bármikor visszavonhatom.

Bejelentkezés vagy Regisztráció