Menu

Cart

Meze Audio fejhallgató kábelek

A fejhallgatókat és fülhallgatókat gyártó Meze is elismeri a kábelek jelentőségét. Ezt bizonyítja, hogy kínálatukat külön kiegészítőként megvásárolható fejhallgató kábelek színesítik. Lássuk, hogy milyen lehetőségek várnak arra a vájtfülűre, aki Meze kábellel kíván többet kihozni füleséből!

 

 

A táguló Meze-verzum

 

A román székhelyű Meze évről évre látványosan nő. Magas népszerűségnek örvendenek a Meze 99 Classics és Meze 99 Neo fejhallgatók. A prémium ligát olyan egzotikumok erősítik, mint az egyedi hangszóróval készített Empyrean és az abból továbbfejlesztett ELITE, vagy a zárt kivitelű Liric.

 

Az említett fejhallgatókhoz alapértelmezetten OFC réz vezetővel szerelt kábelek járnak. Világszerte rengeteg audiofil tapasztalta már, hogy jobb minőségű kábellel még több kihozható a Meze füleseiből.
Számos gyártó felfigyelt e piaci résre és mostanra sokan készítenek kifejezetten tuning célra fejhallgatókábelt. A Meze nem nézte tétlenül e jelenséget, helyette úgy döntött, önmaga fog opciót
nyújtani azoknak, akik az alapszintű, csomagolás részét képezőnél még jobbat szeretnének.

 


Meze Pentaconn fejhallgatókábel

 

Felmerülhet az olvasóban kérdésként, hogy miért nem csomagol a gyártó eleve csúcsminőségű kábelt prémium füleseihez, ha azok különben is magas összegekbe kerülnek? Még nem kérdeztük meg a gyártót, de ennek legvalószínűbb oka, hogy az opcionális prémium kábelek nem olcsók. Például egy standard, alapértelmezetten mellékelt Meze Elite & Empyrean kábel 1,3 méteres kiadása 50 000 forintba kerül. A prémium kiadás 150 vagy akár 200 ezer forint is lehet attól függően, hogy tartalmaz-e ezüstözött bevonatot. A jelenlegi üzletpolitika előnye, hogy nem kell előre megvenni a drágább kábelt. Mindenkinek lehetősége van kipróbálni és eldönteni, hogy szükséges van-e rá.

 


Meze ezüst fejhallgatókábel

 

Megjegyzés: a Meze kábelei között léteznek más gyártók fejhallgatójával is használható darabok. Például előfordulhatnak HIFIMAN vagy Audeze gyártmányok, amelyek gondtalanul használhatók velük.

 


Meze ezüst fejhallgatókábel

 

4 tűs mini XLR dugóval szerelt kábelek

 

Azok a kábelek, amelyeknek a fejhallgató felőli végére mini XLR dugót szereltek, elsősorban az ELITE és Empyrean modellekhez készültek. Különböző minőségi szintek közül lehet válogatni, amelyeket az átláthatóság érdekében listában sorolunk fel:

 

- Standard OFC (99,95 % tisztaságú OFC réz). Ez a kábel jár alapértelmezetten a Meze Audio Empyrean és ELITE típusokhoz. Csatlakozó opciók: 3,5/6,3/4 tűs XLR. Kapható 1,3 méteres vagy 2,5 méteres hosszúságban.

 

- Silver-plated PCUHD Premium (Ezüstözött Furukawa réz, 4 %-os Jensen forrasztás, amerikai TPE köpeny, 140 db 0,04 mm-es vezető). Csatlakozó opciók: 4 tűs XLR/6,3/4,4/2,5 mm. Kapható 1,3 vagy 2,5 méteres hosszúságban.

 

- Copper PCUHD Premium (Furukawa réz, 4 %-os Jensen forrasztás, amerikai TPE köpeny, 140 db 0,04 mm-es vezető). Csatlakozó opciók: 4 tűs XLR/6,3/4,4/2,5 mm. Ez a kábel is 1,3 vagy 2,5 méteres hosszúságban kapható.

 

Megjegyzés: e sorok írásakor 4-tűs XLR dugó csak a hosszabb, 2,5 méteres kiadásokkal igényelhető.

 


Meze ezüst fejhallgatókábel

 

3,5 mm-es monó Jack kábelek

 

A Liric és a 99 Series modellekhez is kapható prémium kábel, ezüstözött réz vezetővel. A füles aljzatába illeszkedő rész vékonyított házú 3,5 mm-es monó Jack dugós. A forrásba illeszkedő csatlakozó lehet 4,4 mm-es Pentaconn, 3,5 mm-es Jack, továbbá 2,5 mm-es szimmetrikus Jack. Csatlakozótól függően 45-50 ezer forintba kerül, viszont egyelőre csak 1,2 méteres hosszúságban létezik.

 


Meze fejhallgatókábel MMCX

 

Az előbb említett, monó Jack dugós végződésű kábelt nemrég további kettő szériával bővítette a Meze Audio. Ezek az OFC réznél jobb minőségű, monokristályos vezetőt tartalmaznak. Az egyik széria vezetőszálai natúr, a másiké ezüstözött bevonatúak (a nevük pedig Mono 3,5 mm copper PCUHD Premium és Mono 3,5 mm silver plated PCUHD Premium). Az áruk 150-200 ezer forint között mozog hosszúságtól és csatlakozótól függően. Ami pedig ezek forrás felőli csatlakozóit illeti, a lehetőségek:

 

- 2,5 mm-es (szimmetrikus)

 

- 3,5 mm-es Jack

 

- 4,4 mm-es Pentaconn (szimmetrikus)

 

- 6,3 mm-es Jack

 

- 4-tűs XLR (szimmetrikus)

 


Meze ezüst fejhallgatókábel

 

Küllem

 

A kábelek megjelenése elegáns, majdnem ékszer jellegű. A csatlakozók egyedi gyártásúak, fém házzal és egyértelmű oldal jelölésekkel. Elosztó részük, amelynél ketté ágazik a kábel, szintén fémből készült. A vezetőszálak köpenye a sztenderd, alapértelmezetten csomagolt kábelektől eltérően nem fekete, hanem áttetsző köpenyes. Az ezüstözött bevonatú kiadások külső köpenye teljesen átlátszó. A rézvezetős változat köpenye inkább barna árnyalatot eredményez, de azon keresztül is tisztán átsejlenek a rézszálak.

 


Meze ezüst fejhallgatókábel

 

Amit még szívesen látnánk: zsugorcső helyett kicsit masszívabb törésgátló a forrás felőli oldal csatlakozóin. Az ezüstszín egyeseknek hivalkodó lehet, Meze fejhallgatókhoz lehet, hogy jobban állna az egyszerű matt fekete.

 

Meghallgatás, szubjektív tapasztalatok

 

A BaSys Kft. jóvoltából kölcsönkaptunk egy 99 Series, egy PCUHD és egy ezüstözött PCUHD kábelt is. Kaptunk hozzájuk Liric, Empyrean és ELITE fejhallgatókat, mindhárommal elvégeztünk
A/B összehasonlító tesztet. A cél annak kiderítése volt, hogy milyen különbségre lehet számítani a gyári és a külön kapható kábelek között. Az elektronika FiiO K9 Pro ESS fejhallgató erősítő volt (teszt hamarosan), AudioQuest Carbon koaxiális kábellel csatlakoztatva egy Reavon UBR-X200 lejátszóhoz. Mindkét eszközt IsoTek EVO3 Premier tápkábellel csatlakoztattuk egy EVO3 Sirius tápelosztóhoz.

 


Meze fejhallgatókábel

 

A 99 Series konkrétabb élet adott a zenei részleteknek. A magas frekvenciák markáns irányba mozdultak, nemcsak az énekhangban, hanem kollektíven. A gyárihoz képest élénkebb színpadot kaptunk. A kristályosabb, fegyelmezettebb érzet elsőre jobbnak tűnt, mint a Liric alapértelmezett kábelével kapott hang. Hosszú távú hallgatás esetén azonban nekünk kicsit zavaró volt a részletek túlfókuszált jellege. Visszalépve a Meze Audio Liric-hez csomagolt kábelre, az ének színpadi elhelyezkedése egysíkúbb volt, viszont a fényesség érzet is lecsökkent. Nem volt annyira kihegyezett a részletesség, viszont így pihentetőbb élményt kaptunk.

 


Meze fejhallgatókábelek

 

A 99 Series a Liric-kel kombinálva nem hozott egyértelműen jobb hangélményt annak ellenére, hogy részletességben erősebben szerepelt. Aki mindenképpen magasabb szintű zenei élményre vágyna, az valószínűleg jobban jár a Mono 3,5 mm PCUHD Premium kábelek valamelyikével. A következő bekezdésből kiderül, hogy miért.

 

Az Empyrean és ELITE hangja is sok dicséretet kapott a korábban publikált tesztekben. A sztenderd, gyári vezetékekkel is rengeteg részletet kaptunk, de a magashangok szellőssége lehetett volna jobb is. Utóbbiba kicsit az ESS chipes FiiO is belekontárkodott. Viszont a Meze Elite tesztjében szó volt róla, hogy találkoztunk egy oda nem illő tónussal a középső és magashangoknál.
A gyári kábel eltávolítása és a szimmetrikus PCUHD alkalmazása pontosan azon a kényes részen segített! Javult az atmoszféra is, de főleg az énekhang természetesebb megjelenése tűnt fel. A háttér kevésbé dominált úgy, az összkép finomabb, lélegzőbb volt, kevesebb feszültséggel, mint a sztenderd esetében..

 


Meze ezüst fejhallgatókábel

 

Az ezüstözött PCUHD kissé hűvösebb tónussal ábrázolta a zenei teret. Emellett erősítette a dinamikai kontrasztot és a hangszerek körvonalát is. Feszesített a basszuson. A többihez képest ez tűnt leginkább "tisztító" hatásúnak. A teret dermedtebb csendekkel egészítette ki, ami klasszikus zenénél előnyösnek tűnt. Az alapszintű kábelhez képest ez is józanabb részleteket és profibb teret varázsolt a fejbe. Bár szubjektív ízlésünknek az ezüstözött PCUHD kissé túl rendezetté tette a zenét, pontosító, rendszerező hatását nem vontuk kétségbe.

 


Meze ezüst fejhallgatókábel

 

Záró gondolatok

 

Mindenki hallása más és a mai írás nem csoportteszt, hanem általános bemutatás céljából készült. Ha Kedves Olvasónk arra kíváncsi, hogy melyik fejhallgatókábel váltotta ki a legtöbb pozitív élményt és gondolatot, akkor a Copper PCUHD Premium volt az. Hozzá kell tenni, hogy egyéni, szubjektív tapasztalatok alapján. Kijelenthető, hogy Meze Liric, Empyrean vagy ELITE tulajdonosoknak, amennyiben céljuk a lehető legjobb hangminőség, erősen ajánlott valamelyik (mindegyik) opcionális kábel kipróbálása. Viszont a 99 Series szerintünk csak visszafogja a Liric tudását, azt az opciót talán célszerűbb, ha leginkább Meze 99 Neo vagy Meze 99 Classics tulajdonosok veszik számításba.

 

Iránytű

 

Ár:

M99-2,5: 44 900 Ft


M99-3,5: 44 900 Ft


M99-4,4: 49 900 Ft


MEM-C2,5: 99 900 Ft (1,3 m)


MEM-C4,4: 114 900 Ft (1,3 m)


MEM-C6,3: 149 900 Ft (2,5 m)


MEM-CXLR: 149 900 Ft (2,5 m)


MEM-S2,5: 159 900 Ft (1,3 m)


MEM-S4,4: 174 900 Ft (1,3 m)


MEM-S6,3: 199 900 Ft (2,5 m)


MEM-SXLR: 199 900 Ft (2,5 m)

 

 

 

Forrás: AV-Online.hu

Ingyenes szállítás

Ingyenes szállítás

100.000 Ft feletti megrendelés esetén, Magyarország egész területére.

Ügyfélszolgálat

Ügyfélszolgálat

Tel: +36209533324, email: info@bartimexaudio.hu Hétfő-Vasárnap 8:00 - 20.00. Bemutató, árukiadás, személyes átvétel kizárólag előre egyeztetett időpontban bemutatótermünkben:1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Fizetési lehetőségek

Fizetési lehetőségek

Webáruházunkban bankkártyával, utánvéttel, előreutalással és bemutatótermi átvétel esetén készpénzzel fizethet.

Garancia

Magyar jótállás

Termékeink tiszta forrásból, márkaimportőrökön keresztül, vagy közvetlen gyári importból érkeznek. A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi és az európai márkaképviseletek támogatásával értékesítjük.

Cégünk erősségei:

- Több mint tíz éves szakmai tapasztalat

- Széles termékválaszték, több mint 3000 féle termék a hi-fi, audiofil és high-end kategóriákban

- Vásárlás előtti és utáni tanácsadás

- Professzionális termék demó a bemutatótermünkben

- A termékeink többsége otthoni körülmények között is kipróbálható

- A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi márkaképviseletek támogatásával értékesítjük


Térkép

terkep

Kapcsolat

Cégnév: Bartimex Audio Bt.

Bemutatóterem:  1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Nyitvatartás: Kizárólag előre egyeztetett időpontban!

Elérhetőség: Tel: +36209533324

Email: info@bartimexaudio.hu

Írja meg véleményét:

Hírlevél feliratkozás


Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön akcióinkról, újdonságainkról. Feliratkozását egy egyszeri 4%-os kedvezményre jogosító kuponnal honoráljuk!
Használati feltételek
Alulírott, a fenti jelölőnényzet kipipálásával - az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, továbbá a 7. cikk rendelkezése alapján - hozzájárulok, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelje, és hírlevelet küldjön a számomra. Tudomásul veszem, hogy a GDPR 7. cikk (3) bekezdése szerint a hozzájárulásomat bármikor visszavonhatom.

Bejelentkezés vagy Regisztráció