Menu

Cart

PRO-JECT PHONO BOX DS3B PHONO-ELŐERŐSÍTŐ

A kétbemenetes duplikált maximalizmusról a Tubebox DS2 phono-előerősítő bemutatásakor már zengtünk ódákat, és örömmel konstatáltuk, hogy az új modell, a DS3B is képes két lemezjátszó hangszedőjének jelét illeszteni, kondicionálni, a beállításokat „fejben tartani”. A már sok mindent megélt „örökifjú” vinyl-barátok újra örvendezhetnek, mert a Pro-Ject Phono Box DS3B lemezjátszó-előerősítő egy kettős mono konfiguráció, teljesen diszkrét felépítéssel rendelkező audiofil elektronika. A DS3 B modell a Phono Box RS2 csúcskategóriás funkcióit kínálja megfizethető áron.

Bemeneti (lezáró) impedancia: Fokozatmentes 10-1000 Ohm vagy fix 47 kOhm
Bemeneti (lezáró) kapacitás: 50, 150, 300, 400 pF
Erősítés (+ 6 dB XLR Out): 40, 45, 50, 55, 60, 65 dB
Jel/zaj viszony MM (40 dB): 104 dBV, 111 dBV – „A”-súlyozott
Jel/zaj viszony MC (60 dB): 85 dBV, 91 dBV – „A”-súlyozott
Teljes harmonikus torzítás (1 kHz): kisebb, mint 0,001% MM, kisebb, mint 0,004% MC
RIAA-kiegyenlítés pontossága: Jobb, mint 0,25 dB / 20 Hz – 20 kHz
Szubszonikus szűrő: 20 Hz 18dB/oktáv
Energiafelhasználás: 18V/max.290mA DC, <0,5 W készenléti állapot
Méretek: 206 x 72 x 194 mm
Tömeg: 1480 gramm
Ár: 229 990 HUF


A Pro-Ject évekkel ezelőtt kitalált, akkor újdonságnak minősülő, érdekes tervezési és kivitelezési koncepcióját lassan megszoktuk. Főleg, hogy mára szinte se szeri, se száma a minden feladatot teljesítő, egy egész katalógust megtöltő kis méretre készült elektronikák választékának. A cég jelest érdemel azért, mert termékei bármely konkurens minden más gyártmányától egy pillantásra megkülönböztethető. A Phono Box DS3 B alumínium panelekkel burkolt acél háza valamint az egész konstrukció nagyon nagy merevséget és interferencia elleni szigetelést kínál, ami a phono-elektronikák követelményrendszerében elengedhetetlen. A finoman kidolgozott készülékházon az apró kezelőszervek logikus sorrendben a beállítást és a használatot segítőn sorakoznak. A Phono Box DS3 B ezüst vagy fekete színben készül, a mágneses fa oldallapok külön tételben vásárolhatók.

 

 

 

A választó-kapcsolók valamint a középen uralkodó „nagy” alumínium szabályzó gomb a bolygó bármely hangszedőjéhez, gyakorlatilag több mint elegendő beállítási lehetőséget biztosít. Mivel az erősítési tényező (40 dB-től 65 dB-ig) nincs MM vagy MC üzemmódhoz kötve, a Pro-Ject phono előerősítője alacsony kimeneti feszültségű mozgóvas szerkezetű hangszedőkhöz is illeszthető. A nagy erősítési tartománynak köszönhetően a sokféle hangszedő zökkenőmentesen integrálható az audio-rendszer többi eleméhez, az integrált erősítők és vonali elő-erősítők bemeneti fokozatához elegendő szintet biztosít.

 

 

MC hangszedők használatakor, vinyl szerelmesei, egy potenciométeren keresztül 10 Ohm és 1 kOhm közötti intervallumban folyamatosan finomhangolhatják a terhelési impedanciát. Az az impedancia érték lejátszás közben is állítható, így valós időben kiértékelhető a különböző terhelési lehetőségek hangzásra gyakorolt hatása. Ezt a funkciót egyetlen más gyártó sem alkalmazza ilyen elegánsan. Az ultraalacsony értékek, mint például az 50pF vagy 10 Ohm, lehetővé teszik a különleges hangszedők diktálta helyzetek figyelembevételét, de még az ideálisnál kisebb/nagyobb kapacitású kábelek használatát is segítik.

 

 

Egyszerre két lemezjátszót, két hangszedőt tudunk csatlakoztatni, egyet XLR-, a másikat RCA-csatolókon keresztül. A kettő hangszedő és az összes többi beállítás közötti váltás kényelmesen elérhető az előlapon. A két lemezjátszó vagy a kettő hangkarba szerelt hangszedő az egyes bemenetekhez beállított összes paramétere a memóriában tárolódik, átkapcsoláskor fél másodperc kihagyásával váltható – ezzel megnyitva a lehetőséget hangszedőket tesztelni vagy különböző karokhoz, különböző zenei műfajokhoz hangszedőket választani.

A Phono Box DS3 B elektronikája szimmetrikus felépítésű, lehetővé teszi a True Balanced működésre való áttérést. A szimmetrikus jelátvitel egy meleg és egy hideg (más néven + és -) jelből áll. Mindkét jellánc gyakorlatilag ugyanazt a zenei információt hordozza. Egy igazi szimmetrikus erősítőfokozat a +/- jelekből kihozza a legtökéletesebb zenei információt és elnyomja az átvitel során felvett zajt. Ez ugyanaz a módszer, amit világszerte minden professzionális stúdióban alkalmaznak.

 

 

A Phono Box DS3 B kis doboza nagy szívet rejt. Az áramköröket, az optimális csatorna-elválasztás és tisztaság érdekében, teljes kettős mono konfigurációban tervezték. A Phono Box DS3 B mindkét csatornára különálló felépítésű áramköröket használ, másképpen fogalmazva, diszkrét elemekből épül fel. A szimmetrikus jelátvitel előnyei – mivel az RCA kimenetek is teljesen diszkrét kimeneti fokozatot futtatnak, amelyet közvetlenül a RIAA EQ szolgál ki – szintén kinyerhetők. A számtalan órán át tartó hallgatási tesztek és a sokéves tapasztalat megmutatta, hogy még a legjobb op-amp alkatrészek hangzásra gyakorolt hatása sem semleges, és nem úgy természetes, dinamikus vagy élénk – mint ahogyan azt szeretnénk. A használati sokoldalúság a két bemenet (XLR és RCA) felszereltségével biztosított. Az előerősítő egy szabadalmaztatott megoldást használ, amely lehetővé teszi, hogy a hangszedőtől az erősítőig végig szimmetrikus jelet továbbíthassunk. A szimmetrikus jelkezelés és a passzív és diszkrét RIAA kiegyenlítő fokozat optimalizálja a jel-zaj arányt. A passzív kiegyenlítés jobb impedancia illesztést és kisebb eltérést tesz lehetővé az ideális RIAA görbétől. A szimmetrikus XLR-kimeneteknél egy diszkrét kiegyensúlyozó fokozat szimmetrikus jelet állít elő.

 

 

Miért kell a Subsonic filter? Szomorú tapasztalat, hogy különösen a könnyebb (kevesebb alapanyag felhasználásával préselt) hanglemezek jelentős hányada meg van vetemedve. Ez a hangszedő „dobálós” mozgása miatt néhány Hz impulzusszerű zajt okoz, különösen a külső barázdákban. Ez a roppant mély hang füllel nem hallható, de ha közelebbről megnézzük hangsugárzónk mély-hangszórójának (erős mágnesű, lágy felfüggesztésű, hangszóró) membránját már szabad szemmel látható. Amikor a dinamika és a sávszélesség lényegében korlátlanul rendelkezésre áll, nagyon fontos, hogy a felerősítendő jel mentes legyen szubszonikus, zavaró összetevőktől, mivel erősítőnk ezeket a jeleket ugyanazzal a teljesítménnyel fogja felerősíteni, mint a zenei jelet. A lemez szélén lévő hullámok okozta jelimpulzusok károsíthatják a hangsugárzót, nem beszélve a zeneiségre gyakorolt negatív (a „pulzáló” monoton frekvencián működő) hatásról.

MEGHALLGATÁS


A veterán audiofilek előtt jól ismert a Pro-Ject cég, mérnökeik az utóbbi húsz évben megfizethetővé tették a teljesítményt. A számítástechnikai modern idők lehetővé tették a tervezés sokrétűségét és olyan termékek megépítését, amelyeket szigorú specifikációk szerint terveztek, de alacsonyabb áron hoznak forgalomba.
A már más tesztelések során is bevált audiofil MM és MC hangszedőkkel végzett meghallgatáson ez az elektronika példamutatóan tiszta hangzással és analóg nyugalommal győzött meg. A hangzás, a teljesen félvezetős topológia ellenére, az átlagtól simábbnak tűnik, kellemesen gazdag részletekkel csábító. Ami felettébb örömet okoz, az a kiváló tisztasággal és harmónia felbontással elért zenei eredmény. A lágy hangzású gitármuzsikán felvillanyoz, a hangzáskép gazdagabb, teljesebb és részletesebb. Az ostinato – ritmikai, dallami vagy harmóniai elem – ismételgetésének változatossága bőkezűbb. A hangszerek körüli lecsengés, valamint a felvételi tér hangja – akár valóságos, akár mesterségesen előidézett – sokkal hangsúlyosabb. A versenytársak közül leginkább a részletek ábrázolásában tűnik ki, de legalább olyan jól megbirkózik a teljesítmény többi aspektusával is. Főleg a felső regiszterben dinamikus. A felső közép- és magas hangsávot uraló dallamosságot kifejezően kezeli és, bár nem olyan megdöbbentő néhány oktávval lejjebb, de nem hajlandó elhanyagolni a változó intenzitást a basszusban. A hangszín egyensúly kisimult, eltávolítva a fényességet, amelyet a konkurensek egyértelműen hozzáadnak.

MC módban a hangszedőhöz mellékelt specifikációk és beállítási utasítások nem hazudnak, amikor arra figyelmeztetnek, hogy a terhelés beállítása fontos. Egy kis gyakorlással ez evidencia, készség lehet. A legjobban dicsért pont, hogy nem egy DIP-kapcsolót kell kapcsolgatni a készülék hátsó részén, vagy ami még rosszabb, a házon belül, hogy a korlátozott számú lehetőség közül válasszunk. Itt mindent a zenehallgatás folyamatában állíthatunk, és érvényesül Van den Hul úr ajánlása, a specifikációban megadott értékek mellett érdemes kipróbálni a megadott alatti és feletti értékeket is.

A DS3 B Phono Box kiforrott technológia végterméke, zeneileg meglepően érett. Mivel képes teljes mértékben bemutatni az egyes hangszedők erősségeit és alacsony zajszintjét, érdemes többféle mozgó tekercses hangszedő kipróbálása, hogy bepillantásunk legyen a technikai specifikációk mögötti részletek nyújtotta hangzás-különbségekbe. Azt nem tudjuk pontosan számszerűsíteni, hogy mennyivel jobb, mint az alapkategóriás modellek, de több mint kétszer olyan jó. Egy kisebb költségű phono-előerősítő határozottan sokat veszít a muzikalitásból, sokszor hiányzik vonzó sebesség és az izgalom. A Pro-Ject Phono Box DS3B sokkal több részletet produkál, a kitartott hangok és a hosszú lecsengés valamint az abszolút csendes háttér hatására az összes hangszer meggyőzőbb, valóságosabb és háromdimenziós hatású. Miért? Mert a színpadkép fokozott rétegződést mutat, például egy jól ismert jazz felvételen a nagybőgő basszusa jóval a szaxofon mögött jelenik meg.

KONKLÚZIÓ


Általános hangzásbeli egyénisége mellett erényei a helyes hangszedő illesztés rugalmassági oldalán mutatkoznak meg. Rendelkezik az összes kívánatos phono-előerősítő funkcióval (folyamatosan változtatható lezárási impedancia és kapacitás, felüláteresztő szűrő, változtatható erősítés) nem beszélve a szimmetrikus jelút továbbvitelének lehetőségéről. Ugyanakkor lenyűgöző részletességgel és tiszta, jól körülhatárolható magas frekvenciájú tranziensekkel is rendelkezik.

Pro
+ Kifinomult előadás, tágas sztereó képalkotás
+ Szigorú specifikációk alacsonyabb áron
+ Szépen néz ki és élvezet használni

Kontra
– nincs Decca korrekció

 

Forrás: Hangzásvilág.hu

Ingyenes szállítás

Ingyenes szállítás

100.000 Ft feletti megrendelés esetén, Magyarország egész területére.

Ügyfélszolgálat

Ügyfélszolgálat

Tel: +36209533324, email: info@bartimexaudio.hu Hétfő-Vasárnap 8:00 - 20.00. Bemutató, árukiadás, személyes átvétel kizárólag előre egyeztetett időpontban bemutatótermünkben:1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Fizetési lehetőségek

Fizetési lehetőségek

Webáruházunkban bankkártyával, utánvéttel, előreutalással és bemutatótermi átvétel esetén készpénzzel fizethet.

Garancia

Magyar jótállás

Termékeink tiszta forrásból, márkaimportőrökön keresztül, vagy közvetlen gyári importból érkeznek. A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi és az európai márkaképviseletek támogatásával értékesítjük.

Cégünk erősségei:

- Több mint tíz éves szakmai tapasztalat

- Széles termékválaszték, több mint 3000 féle termék a hi-fi, audiofil és high-end kategóriákban

- Vásárlás előtti és utáni tanácsadás

- Professzionális termék demó a bemutatótermünkben

- A termékeink többsége otthoni körülmények között is kipróbálható

- A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi márkaképviseletek támogatásával értékesítjük


Térkép

terkep

Kapcsolat

Cégnév: Bartimex Audio Bt.

Bemutatóterem:  1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Nyitvatartás: Kizárólag előre egyeztetett időpontban!

Elérhetőség: Tel: +36209533324

Email: info@bartimexaudio.hu

Írja meg véleményét:

Hírlevél feliratkozás


Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön akcióinkról, újdonságainkról. Feliratkozását egy egyszeri 4%-os kedvezményre jogosító kuponnal honoráljuk!
Használati feltételek
Alulírott, a fenti jelölőnényzet kipipálásával - az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, továbbá a 7. cikk rendelkezése alapján - hozzájárulok, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelje, és hírlevelet küldjön a számomra. Tudomásul veszem, hogy a GDPR 7. cikk (3) bekezdése szerint a hozzájárulásomat bármikor visszavonhatom.

Bejelentkezés vagy Regisztráció