Menu

Cart

NAD M10 V2 hálózati sztereó erősítő teszt

Újfent egy minden földi jóval ellátott DAC/streamer/erősítő megoldást kaparítottunk a kezeink közé a NAD műhelyéből, típus szerint az M10 V2 felségjelű berendezést. A szintén tesztelt NAD C 700 a család belépő tagja, az M10 V2 egy jócskán feljavított és plusz szolgáltatásokkal teletűzdelt verzióra sikeredett, pazar kijelzővel, valamivel nagyobb teljesítménnyel és rakat plusz lehetőséggel.

 

 

A NAD C 700-ban a DAC áramkör egy ESS ES9010 DAC chip köré épül, az erősítő pedig ugyanazon az UcD modulon alapul, mint a kanadai cég C 268 és C 368 modelljeiben. A nagyobbik testvér a drágább ESS ES9028 DAC áramkört és a Hypex nCore 100 W erősítőt tartalmazza. Van még Dirac Live és vezeték nélküli 4.0, 4.1 és 4.2 csatornás surround opció, BluOS-kompatibilis, vezeték nélküli hangfalak hozzáadásával.

 


NAD M10 V2 hálózati sztereó erősítő front

 

Hatalmas, érintős, 7 colos LCD kijelző színesíti a képet, kétirányú Bluetooth opció is jár a pénzünkért. A BluOS alkalmazásban támogatott prémium zenei szolgáltatások széles választéka található, köztük az Amazon, a Spotify, a TIDAL, a TuneIn, a Napster, a Deezer, a Qobuz és sok más is rendelkezésre áll nem beszélve a Roon Ready lehetőségről.

 

A NAD Dirac beállítási opciót is ad, ha letöltjük a megfelelő szoftvert, a mikrofont mellékeli hozzá a dobozban.

 


NAD M10 V2 hálózati sztereó erősítő Dirac

 

Gombamód szaporodnak azok a gyártmányok, amikbe a gyártók belezsúfoltak minden elképzelhető lehetőséget és a vásárlónak csak be kell dugnia a konnektorba és máris működőképes. A NAD M10 V2 egyike ezeknek a megoldásoknak, használhatjuk streamerként, DAC-nak és akár külön erősítőnek is, egy külső forrással egybekötve.

 

Megszámlálhatatlan lehetőséget kapunk hozzá a BluOS rendszerrel együtt, minden elképzelhető netes zenei forrást kezel, tud MQA-t akár a Radio Paradise-on belül és természetesen a TIDAL-on. Basszus imádóknak jár két darab szubkimenet, a vezeték nélküli kapcsolat lehet a kétirányú Bluetooth aptX HD és WiFi 5.

 


NAD M10 V2 hálózati sztereó erősítő hátlap

 

Külön kell szót ejteni a kijelzőről, ami nem egy szokványos megoldás, 7 colos IPS LCD egészen kivételes színekkel és érzékenységgel, ugyanis érintés érzékenynek álmodták meg a NAD mérnökei.

 

Hab a tortán a Dirac beállítási lehetőség, ami igen jól jöhet nem csak a pocsék, hanem az átlagos akusztikával rendelkező szobákban.

 


NAD M10 V2 hálózati sztereó erősítő

 

Kinézet, csatlakozók

 

Ez a készülék is a szobadíszként is funkcionáló gyártmányok sorát gyarapítja az egészen kivételesen jóra sikerült, hatalmas, 7 colos, IPS LCD kijelzővel az előlapon.

 

Rátérnénk a többi előlapi kezelőszervre is, de konkrétan abból nincs egy darab sem… mindent a kijelzőn keresztül és az okostelefonos vagy PC-re letöltött BluOS appal intézhetünk.

 


NAD M10 V2 hálózati sztereó erősítő kijelző BluOS

 

Hátul már jóval szélesebb a kínálat, trigger ki- és bemenet, két analóg bemenet, két db szub- és egy darab pre-out RCA kimenet, optikai/koaxiális és HDMI eARC csatlakozók és egy Ethernet aljzat foglalkozik a digitális résszel, az USB csatlakozó külső tárolók részére szolgál.

 


NAD M10 V2 hálózati sztereó erősítő hátlap

 

Egy USB szerviz portot, egy készenléti kapcsolót fedezhetünk fel még az IEC tápcsatlakozó aljzat mellett. A hangfal csatlakozók aranyozottak és banándugót is fogadnak.

 

A készülékház edzett üveg és alumínium keveréke, mestermunka.

 

Használat közben

 

Rém egyszerű a beüzemelés, mivel driver nem kell, így csak bedugjuk a LAN kábelt, párosítjuk az okostelefonra és/vagy PC-re letöltött BluOS appal és használatra kész.

 


NAD M10 V2 hálózati sztereó erősítő

 

Bekapcsoláskor először pirosan világít a tetején lévő NAD felirat, ami fehérre vált az üzemképes állapot elérésekor jelezvén, hogy most már kedvünkre nyüstölhetjük kedvencünket.

 

Most sem mehetünk el szó nélkül a kijelző kinézete és kezelhetősége mellett. Még napfényben is borotvaéles felbontással és élénk színekkel vehetjük szemügyre a rajta lévő tartalmat, ami nem kevés. Itt is elérhetjük a beállításokat, konfigurálhatjuk kedvünk szerint az összeset, maga a kijelző pontosan és reszponzívan érzékeli tapicskoló ujjainkat, alig van mellényúlás és hibás érzékelés (az is inkább csak kisméretű feliratoknál fordult elő).

 


NAD M10 V2 hálózati sztereó erősítő kijelző

 

Nagy sikere volt az analóg bemeneten keresztül előcsalogatható analóg kivezérlés jelzőnek, igen látványosra sikeredett (igaz ez a lehetőség már a C700-nál is megvolt).

 

Ha valaki mégis inkább a BluOS App mellett dönt, az ugyanazokkal lehetőségekkel találkozik csak kicsit más formában, de a lényeg megmarad. PC-re is letölthetjük az alkalmazást, ott talán a legegyszerűbb a beállítások elvégzése. Az irányítás legkézenfekvőbb módja az okostelefonos vezérlés, az szinte mindenkinél kéznél van még a fotel kényelmes kuckója mélyén is.

 


NAD M10 V2 BluOS App

 

Reménytelen dolog lenne felsorolni mi mindenre képes az M10 V2 a zenei szolgáltatások terén, az összes fontos streaming szolgáltatót elérhetjük, ezerféle netes rádiót, Radio Paradise-t MQA kódolással, a hálózaton láthatjuk a PC-t, a NAS-t, nálunk még a Cocktail Audio-ba szerelt SSD-t is látta háttértárként. Természetesen ez a NAD is Roon Ready képes.

 


NAD M10 V2 hálózati sztereó erősítő Roon

 

Ha vannak aktív hangfalaink, akkor létrehozhatunk 4.0, 4.1 és 4.2 csatornás surround hangot is WiFi kapcsolattal és a BluOS közreműködésével.

 

Vezérelhetjük (angolul) hanggal is Amazon Alexa, az Apple Siri vagy a Google Assistant segítségével, ha nem lenne elég a "normál" megoldás.

 

A mellékelt távirányítóval sajnos csak a minimális funkciókat tudjuk állítani hangerő, bemenet váltás, kikapcsolás és egyéb alap módokat.

 


NAD M10 V2 hálózati sztereó erősítő

 

A Dirac használatához le kell tölteni a szoftvert és a mellékelt mikrofonnal elvégezni a beállítást, ezzel kiegyengetvén a frekvenciagörbe hibáit.

 


NAD M10 V2 hálózati sztereó erősítő

 

Belül

 

A Hypex nCore erősítő kialakítását más NAD Masters Series modellekben is nagy sikerrel használták. Ez több szempontból is nagyon egyedi. D osztályú architektúra, de nem használ órajelet vagy fűrészfog generátort a modulációhoz; inkább egy önoszcilláló kialakítás, amely több egymásba ágyazott visszacsatoló hurkot használ. Ennek a szabadalmaztatott megoldásnak számos pozitív tulajdonsága van. Diszkrét, és szinte mérhetetlen zajjal és torzítással rendelkezik. Nincs benne az a keresztezési bevágásnak nevezett torzítás, amely a legtöbb AB osztályú erősítőt sújtja. Az M10 szíve a BluOS, a nagy felbontású zene operációs rendszere. Ez a teljesen egyedi operációs rendszer Linux kernelen alapul, és egy nagy teljesítményű, 1 GHz-es NXP ARM processzoron fut.

 

ESS ES9028 DAC felelős az átalakításért.

 


NAD M10 V2 hálózati sztereó erősítő

 

Tesztkörnyezet

 

Cambridge Audio 851A erősítő, Topping D70S, S.M.S.L M400 DAC, Cocktail Audio X50D hálózati futómű és streamer, Topping A90 fejhallgató és előerősítő, Neat Ministra, Satori és Monitor Audio
Gold 100 (5G) hangfalak, SVS SB-3000 szubláda, VIABLUE és AudioQuest kábelezés. Hangminőség

 

Ha rövidre szerettük volna zárni a tesztet, akkor egyszerűen kijelenthettük volna, a NAD M10 V2 a C 700 feltuningolt változata nagyobb teljesítménnyel, szebb kinézettel és kifinomultabb hanggal.

 

Persze a helyzet ennél jóval árnyaltabb, nem fekete és fehér, nem olyan, mint a szabóhoz elvitt, megvarratott rongyos nadrág (ilyen volt, ilyen lett) az ördög most is a részletekben rejtőzött.

 


NAD M10 V2 hálózati sztereó erősítő kijelző volume

 

A (fülre) lényegesen megnövekedett teljesítmény volt az, ami elsőnek feltűnt, az a 20 W plusz jóval többnek tűnt, több energiát szállított főleg a mélytartományban, ez nyilvánvalóvá vált Yello és Malia felvételein. Nem csak több, hanem pontosabb, hangszerszerűbb lett ez a tartomány. Jobban különváltak a dobok, nem csak egy általános pufogás hallatszott, hanem maga a dob, ahogy megütik a dobverővel és megszólal. Szervesebben kapcsolódott a felette lévő középtartományhoz, hihetőbb lett az egész megszólalás, egy fél-egy oktávval lejjebb csúszott a basszus, amiből főleg a Satori hangfal profitált sokat.

 


NAD M10 V2 hálózati sztereó erősítő

 

Fentebb a dinamikus és határozott jelleg dominált, főleg a magastartomány alja szerepelt hangsúlyosan, a zizzenések és a dobseprű vált ki hangyányit a hangkép egészéből. Igaz ezt meglehetősen "látványosan" tette, inkább tűnt dinamikai plusznak, mint zavaró jellegnek. Felette sem volt különösebb probléma, torzításnak a nyoma sem volt, inkább csak a Sabre DAC frissessége hallatszódott Mike Oldfield és Mark Knopfler felvételein. Nem lehetett azt mondani, hogy ezeken a zenéken élt igazán, mert minden zenén jól érezte magát, ellenben itt azért egy kicsi fűszert hozzá tudott csempészni az előadáshoz. Mint általában a Sabre chipekkel szerelt masináknál itt is érezhető volt egy pici sziporka, fényes rátét a legfelső tartományon, ami mondjuk igen jót tett a Neat Ministra a némileg a "sötét oldal" felé hajló hangjának.

 


NAD M10 V2 hálózati sztereó erősítő hátlap

 

A mélység és a sztereó kép teszteléséhez bevetettük Hans Zimmer prágai koncertjét és újfent Malia művésznőt. Ebben a versenyszámban sem maradt el az ebben a kategóriában megszokottól, tisztességes mélységet mutatott fel a hangdobozok mögötti térben, jól megfoghatóan és meglehetősen precízen mutatta meg a hangszereket. Malia lemezein hangulatot tudott érzékeltetni, szépen egyberakott színpaddal, tudta hozni a pub jellegű az intim, csak nekem szól a zene varázslatot.

 


NAD M10 V2 hálózati sztereó erősítő

 

A színpad nem nagyon nyúlt túl a két hangfal szélességén, de ami közte volt, ott tudott egy jókora, levegős teret nyitni, kellemes térábrázolással, ahol mindenkinek megvolt a helye.

 

Hosszútávú tesztünk állandó vendége a Radio Paradise, amivel a hallgathatóságot teszteljük, mennyire zavaró, vagy fordítva, mennyire szól kellemesen a háttérben az adott tesztkészülék. Nos, a NAD bőven hagyott minket dolgozni, miközben szólt a háttérben, semmiféle zavaró momentummal nem hívta fel magára a figyelmet, viszont sokszor éreztünk késztetést a zenehallgatásra, amikor a zeneszám felhívta magára a figyelmet.

 


NAD M10 V2 hálózati sztereó erősítő

 

Konklúzió, ajánlás

 

A NAD M10 V2 egy jókora előrelépés a C 700-hoz képest főleg szolgáltatások terén, de hangban is történt javulás. A kinézetre egy szavunk sem lehet, illetve mégis, mégpedig a már említett pazar jelző. Ilyen kijelzőt talán mini tévéken lát az ember, de még ott sem mindenhol, elképesztően jól néz ki. Ha ez a NAD kerül a nappalinkba, akkor nem nagyon kell más készülék után nézni, ha zenét szeretnénk hallgatni. Stream zenei szolgáltatók tárháza, netes rádiók, hálózati lejátszás PC-ről, akármiről. Van Dirac szobakorrekciós lehetőség, van négycsatornás (plusz szub) surround, van Roon Ready, hangvezérlés és a többi.

 

Megéri váltani vagy egyből ezt venni a C 700 helyett? Szerintünk feltétlenül, amennyiben engedi a pénztárcánk, ezzel jó időre letudhatjuk a hifi vásárlási késztetésünket.

 

Nagyon tetszett a NAD M10 V2, szívből ajánlunk mindenkinek egy meghallgatást.

 

Műszaki adatokFolyamatos kimenő teljesítmény 8 ohm és 4 ohm között:

>100 W (20 Hz-20 kHz névleges THD mellett, mindkét csatorna vezérelve)


>230 W (1 kHz-en 4 Ohm 0,1% THD)

IHF dinamikus teljesítmény: 160 W/8 Ohm, 300 W/4 Ohm
Csillapítási tényező: >190 (8 Ohm, 20 Hz-6,5 kHz)
Jel/zaj viszony: >85,1 dB (A-súlyozott, 500 mV-os bemenet, 1 W, 8 Ohm)
Frekvencia-átvitel: 20 Hz-20 kHz (±0,6 dB)
THD (20 Hz–20 kHz): <0,03 % (250 mW-100 W között, 8-4 Ohm)
Csatorna elválasztás:

>83 dB (1 kHz)


>70,5 dB (10 kHz)

Bemeneti érzékenység: vonal bemenet: 456 mV (100 W-hoz 8 Ohm-on)
DAC rész  
DAC chip: ESS Sabre 9028 DAC
Támogatott audio fájlformátumok: MP3, AAC, WMA, OGG, WMA-L, ALAC, OPUS
Nagyfelbontású hangformátumok:

MQA, FLAC, WAV, AIFF


támogatja a konvertált DSD lejátszást a BluOS asztali alkalmazáson keresztül

Mintavételi gyakoriság: 32 bit/192 kHz PCM-ig
BluOS rész  
Támogatott operációs rendszerek: zenét játszik le a hálózati megosztásokról a következő asztali operációs rendszereken: Microsoft Windows XP, 2000, Vista, 7, 8 a jelenlegi Windows operációs rendszerek és Mac OS X
Felhasználói felület: mobil operációs rendszer BluOSBluOS - ingyenes Android és iOS alkalmazás elérhető online a Google Playen és az Apple App Store-ban
Támogatott felhőszolgáltatások: Amazon Alexa, Amazon Music, Spotify, TIDAL, Deezer, Qobuz, HDTracks, HighResAudio, Murfie, JUKE, Napster, Slacker Radio, KKBox, Bugs
Ingyenes internetes rádió: TuneIn Radio, iHeartRadio, Calm Radio, Radio Paradise
Bluetooth minőség: Bluetooth aptX HD beépített
Bluetooth kapcsolat: kétirányú (vételi és fejhallgató üzemmód)
Hálózati kapcsolat: Gigabit Ethernet RJ45, WiFi 5
Méretek: 215 x 100 x 260 mm
Tömeg: 5 kg
Készenléti teljesítmény-felvétel: <0,5 W
Ár: 1 199 999 Ft
   

 

Mérleg

 

+ D osztályhoz méltó dinamika, nem válogatós a zenei stílusok között, erőteljes és dús magastartomány

 

+ Bőséggel meghajtja még az elég érzéketlen hangfalakat is

 

+ A kijelző valahol a pazar és az elképesztően szép között helyezkedik el

 

- Nincs fejhallgató kimenet

 

- A mellékelt távirányító nem sok mindenre elég

 

Szubjektív vélemény

 

Hangminőség: 4,5 
Kivitel:  5
Kezelhetőség:  5
Szolgáltatások:  5
Formaterv:  5
Ár/érték arány:  5

 

Forrás: AV-Online.hu

 

 

Ingyenes szállítás

Ingyenes szállítás

100.000 Ft feletti megrendelés esetén, Magyarország egész területére.

Ügyfélszolgálat

Ügyfélszolgálat

Tel: +36209533324, email: info@bartimexaudio.hu Hétfő-Vasárnap 8:00 - 20.00. Bemutató, árukiadás, személyes átvétel kizárólag előre egyeztetett időpontban bemutatótermünkben:1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Fizetési lehetőségek

Fizetési lehetőségek

Webáruházunkban bankkártyával, utánvéttel, előreutalással és bemutatótermi átvétel esetén készpénzzel fizethet.

Garancia

Magyar jótállás

Termékeink tiszta forrásból, márkaimportőrökön keresztül, vagy közvetlen gyári importból érkeznek. A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi és az európai márkaképviseletek támogatásával értékesítjük.

Cégünk erősségei:

- Több mint tíz éves szakmai tapasztalat

- Széles termékválaszték, több mint 3000 féle termék a hi-fi, audiofil és high-end kategóriákban

- Vásárlás előtti és utáni tanácsadás

- Professzionális termék demó a bemutatótermünkben

- A termékeink többsége otthoni körülmények között is kipróbálható

- A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi márkaképviseletek támogatásával értékesítjük


Térkép

terkep

Kapcsolat

Cégnév: Bartimex Audio Bt.

Bemutatóterem:  1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Nyitvatartás: Kizárólag előre egyeztetett időpontban!

Elérhetőség: Tel: +36209533324

Email: info@bartimexaudio.hu

Írja meg véleményét:

Hírlevél feliratkozás


Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön akcióinkról, újdonságainkról. Feliratkozását egy egyszeri 4%-os kedvezményre jogosító kuponnal honoráljuk!
Használati feltételek
Alulírott, a fenti jelölőnényzet kipipálásával - az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, továbbá a 7. cikk rendelkezése alapján - hozzájárulok, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelje, és hírlevelet küldjön a számomra. Tudomásul veszem, hogy a GDPR 7. cikk (3) bekezdése szerint a hozzájárulásomat bármikor visszavonhatom.

Bejelentkezés vagy Regisztráció