Menu

Cart

Audio Pro A15 vezeték nélküli hangrendszer teszt

Sokan szeretnek otthon zenét hallgatni, de nem mindenki akar ehhez nagy hangfalakat és erősítőket elhelyezni a lakásában. Az Audio Pro új hangrendszere, az A15 az egyszerű, de korszerű otthoni zenehallgatáshoz lett kitalálva. Hálózati és multiroom funkciókat tartalmaz, emellett beépített akkumulátorról is üzemeltethető. IPX2 tanúsítvánnyal is rendelkezik, így, ha kiviszik egy nyári kerti bulira, akkor az esetleg rácsöpögő víz miatt sem kell aggódni.

 

 

Mit tud?

 

Az Audio Pro A15 a korábban bemutatott A10 nagyobb változatának tekinthető. A kisebb rokonhoz hasonlóan Google Chromecast és Apple AirPlay kompatibilis. Emellett beépített Spotify és TIDAL klienseket is tartalmaz, ami azt jelenti, hogy az említett szolgáltatók mobil alkalmazásából, ugyanazon a WiFi hálózaton belül közvetlenül is vezérelhető.

 


Audio Pro A15 multiroom hangszóró hátlap

 

Beépített akkumulátorral rendelkezik, amellyel legfeljebb 11 órás üzemidőre alkalmas. Háza egy 11 cm-es mélyközépsugárzót és egy 2,5 cm-es lágy dóm magassugárzót tartalmaz. Utóbbiakat egy 30 és egy 10 wattos erősítő hajtja. Az A15 rendelkezik egy 3,5 mm-es analóg sztereó Jack bemenettel. Ha csatlakoztatnak hozzá egy forráseszközt (ami lehet analóg lemezjátszó, CD-lejátszó, hordozható zenelejátszó stb.), akkor annak a jele megosztható a multiroom hálózatban lévő, többi lejátszóval. Érdekesség, hogy aktív mélysugárzó kimenet is került a hátuljára - ilyennel nem gyakran találkozni egydobozos, vezeték nélküli hangrendszeren.

 


Audio Pro A15 multiroom hangszóró

 

Küllem

 

Az A15-ről első ránézésre is rögtön megállapítható, hogy masszív eszköz. Egyértelműen a nagyobb Bluetooth hangrendszerek kategóriájába esik, és súlya (3,4 kg) miatt sem mondható olyannak, amelyet hátizsákban boldogan visznek mindenfelé. De ha szükséges, akkor hordozható is, amire mindjárt visszatérünk részletesebben.

 


Audio Pro A15 multiroom hangszóró hátlap

 

Az Audio Pro A15 elsősorban otthoni felhasználásra készült, amit megjelenése is sugall. A skandináv dizájn nem letagadható, hiszen a legtöbben már ilyen bútorboltokból szerzik be az otthoni berendezést. A formaterv hasábszerű, elegánsan ívelt oldalakkal és kerekített élekkel rendelkezik. Visszatérő motívum a gyártó egyéb termékeinél is megjelenő (A10, G10, A26, A36) szövetborítású előlap. A hátuljába egy fogantyút helyeztek, amivel már probléma nélkül hordozható. Kreatív megoldás, hogy a mélyedés egyúttal
basszreflex nyílás is.

 


Audio Pro A15 multiroom hangszóró

 

A hangrendszer oldalán körbefutó szövet otthonos hatású, diszkréten elhelyezett emblémával az előlapon. Talpa gumis bevonatú. A tetőlap fém, ami egyrészt sokat dob az esztétikán, másrészt a fém hidegsége és a szövet komfortosságának ellentéte jól passzol egymással. A tetőlap fizikai nyomógombokat és állapotjelző LED-eket tartalmaz. A hátulján található továbbá egy RESET gomb és a fentebb említett Jack aljzat, az aktív mélysugárzó kimenet társaságában, továbbá a töltésre szolgáló "piskóta" tápkábel aljzat. Két színben vásárolható meg: világos- vagy sötétszürkében.

 


Audio Pro A15 multiroom hangszóró

 

Használat közben

 

Az A15 kevés helyet igényel, ezáltal könnyen elhelyezhető polcon, pulton vagy akár egy íróasztalon.

 

Ráadásul hordozható, ezért minden gond nélkül vihettük magunkkal egyik szobából a másikba, így ezzel az egy hangrendszerrel hallgathatunk zenét akár a házon kívül is.

 


Audio Pro A15 multiroom hangszóró

 

A tetőlap vezeték nélküli hangrendszer viszonylatban sok gombot kínál: be/kikapcsolót, bemenetválasztót, zenei navigációra szolgáló kezelőszerveket és hangerő (jelszint) gombokat. Ezen kívül hat számozott gomb is szerepel rajta, amelyekre programokat állíthattunk be, mint például kedvenc lejátszási listát, streaming szolgáltatót, podcastet, rádióállomást.

 


Audio Pro A15 multiroom hangszóró

 

Bekapcsoláshoz hosszan kell nyomnunk a bekapcsoló gombot. Ezután a forrás kiválasztógombbal eldönthetjük, hogy min szeretnénk zenét hallgatni: WiFi-n, Bluetooth-on vagy Jack bemeneten keresztül. Ha a Bluetooth-t választjuk, akkor a Bluetooth gombot is be kell nyomnunk, ezután tudjuk párosítani a telefonunkkal.

 

A Bluetooth kapcsolattartással elégedettek voltunk, nem szakadozott vagy akadozott a zenelejátszás, a hatótávolsága pedig kb. 10 m volt.

 

Az akkumulátor töltöttségi szintjét szintén a vezérlőpultnál figyelhetjük, ezt három LED jelzi. 50 %-os hangerőn használva akár 11 órán keresztül is hallgathatunk rajta zenét, teljes hangerőn pedig 8 órán át, tehát akár egész nap szólhatnak a kedvenceink.

 


Audio Pro A15 App

 

Letölthetünk a telefonunkra applikációt is az A15-höz. Kezelhetjük ezen belül azokat az alkalmazásokat, amiken szívesen hallgatunk zenét. Kiválaszthatjuk itt is, hogy melyik forrást szeretnénk használni, figyelhetjük a töltöttségi szintet, elnevezhetjük a hangrendszerünket, személyre szabhatjuk a hangot, beállíthatjuk, hogy mennyi idő után kapcsoljon ki, de akár ébresztőt is kérhetünk.

 

Hangminőség

 

Az A15 hasonló hangkaraktert nyújtott, mint a korábban kipróbált A10, de a kisebb testvérhez képest több terhelhetőséggel, testességgel és részletességgel. Azt a fülbemászó hangkaraktert biztosította, amiért sokan kedvelik e gyártót: bátor, de nem agresszív basszus, megfogott, de nem túl tolakodó középső hangok és kissé lekerekített, harsányság nélküli magashangok. Félúton helyezkedett el a széles átlagnak tetsző populáris hangzás és a hifis őszinteség között. Ennek köszönhetően, ha a lejátszott zeneszám megkövetelte, lendületesen, vagy éppen józanul ábrázolta annak kulcs összetevőit.

 


Audio Pro A15 multiroom hangszóró

 

Ahogy Apashe meglehetősen intenzív Work c. száma elindult rajta, az A15 méretéhez képest megdöbbentően robbanékony effekteket és mélyhangokat szólaltatott meg. Ütős, feszes basszus tört elő a kis
dobozból, olyan mennyiségben, ami egy kisebb lakásban még szolid házibulira is elegendő lett volna. A hátulján lévő fogantyú "rejtett" egy basszreflex nyílást. Ha sarkokhoz, vagy falhoz közel volt letéve, akkor hallhatóan felerősödtek a mélyhangok.

 

Nils Frahm és Ólafur Arnalds közös munkájaként jelent meg a Trance Friendz, mely művészi módon kever ambient, elektronikus és klasszikus zenei motívumokat. Az A15 kellemes társként állt helyt az egész album végighallgatásához. Szépen kirajzolódtak a "koszos" zongorabillentyűk tétova leütései és a lustán úsztatott elektronikus effektek. Önmagában az nem tudott széles sztereó hangszínpadot létrehozni, de háttérzenei eszközként nem is arra tervezték, hogy a szoba minden pontját betöltse. Bár utóbbi szükség esetén lehetséges lett volna, több Audio Pro hangrendszerrel akár egy egész házat is ki lehetne hangosítani.

 


Audio Pro A15 multiroom hangszóró

 

Papíron kevésnek tűnt a hangszórók mérete és az erősítő teljesítménye. A valóságban nem éreztük gyengének. Szükség esetén váratlanul magas hangnyomásszinttel szólalt meg. 60-70 %-terhelési szintig még csak jelét sem mutatta az erőltetettségnek. Afölött a basszus feltűnően keménnyé vált és a magas frekvenciás felbontás romlott. Hozzá kell tenni, hogy utóbbi egy 15-20 négyzetméteres szobában már emberi beszédet elnyomó hangerőnek számít. Szubjektív véleményünk, hogy más, hasonló értékű és méretű hangrendszerekhez képest nem kellett szégyenkeznie az A15-nek.

 


Audio Pro A15 multiroom hangszóró

 

Végszó

 

Az Audio Pro A15 kompakt, masszív, egybeépített streaming hangrendszer kategóriában tisztességes összképet kínál. Esztétikus dizájnjának köszönhetően nagyon jól illeszkedik a legtöbb stílusú belső térbe. Egyszerűen hallgathatunk vele zenét a lakás bármelyik pontján mobilitásának köszönhetően. Kezelése egyszerű és a csatorna beállításokkal vagy az applikációval remekül személyre szabható. Azoknak a figyelmébe ajánljuk az A15-öt, akik nem szeretnének hangfalra és erősítőre beruházni, vagy akik kisebb lakásban élnek, ezért olyan hangrendszert keresnek, amely nem túl nagy, mégis minőségi zenehallgatást tesz lehetővé.

 

Műszaki adatokErősítő: D osztály
Teljesítmény: 10 W + 30 W
Hangszórók:

2,5 cm-es lágy dóm magassugárzó


11 cm-es mélyközépsugárzó

Frekvencia-átvitel: 45 Hz-22 kHz
Keresztváltási frekvencia: 2800 Hz
Lejátszható formátumok: Apple lossless, MP3, WMA, AAC, FLAC
Streaming szolgáltatások: Spotify Connect, TIDAL Connect
Multiroom kompatibilitás: Multiroom Audio Pro, Multiroom AirPlay2, Multiroom Google Cast
Bluetooth verzió: v4.2
WiFi: 802.11 b/g/n/ac, 2,4 GHz/5 GHz
Csatlakozók: 3,5 mm-es Jack (AUX) bemenet, mélyláda kimenet
Vízállóság: IPX2
Akkumulátor: 7,4 V/5 Ah/37 Wh
Akkumulátoros üzemidő: kb. 10-11 óra
Teljesítmény-felvétel: 7,4 W
Készenléti teljesítmény-felvétel: 0,48 W
Szín: világosszürke vagy sötétszürke
Méretek: 286 x 206 x 137 mm
Tömeg: 3,4 kg
Ár: kb. 170 000 Ft
 

 

 

Mérleg

 

+ Esztétikus, masszív kivitelezés

 

+ WiFi és Bluetooth kapcsolattal, továbbá Jack-en keresztül is hallgathatunk zenét

 

+ IPX2 tanúsítvány

 

- Kicsit lassan reagál a tetején lévő nyomógombokra

 

Szubjektív vélemény

 

Hangminőség: 4,5 
Teljesítmény:
Kivitel: 4,5 
Kezelhetőség: 4,5 
Szolgáltatások:
Ár/érték arány: 4,5 

 

Forrás: AV-Online.hu

Ingyenes szállítás

Ingyenes szállítás

100.000 Ft feletti megrendelés esetén, Magyarország egész területére.

Ügyfélszolgálat

Ügyfélszolgálat

Tel: +36209533324, email: info@bartimexaudio.hu Hétfő-Vasárnap 8:00 - 20.00. Bemutató, árukiadás, személyes átvétel kizárólag előre egyeztetett időpontban bemutatótermünkben:1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Fizetési lehetőségek

Fizetési lehetőségek

Webáruházunkban bankkártyával, utánvéttel, előreutalással és bemutatótermi átvétel esetén készpénzzel fizethet.

Garancia

Magyar jótállás

Termékeink tiszta forrásból, márkaimportőrökön keresztül, vagy közvetlen gyári importból érkeznek. A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi és az európai márkaképviseletek támogatásával értékesítjük.

Cégünk erősségei:

- Több mint tíz éves szakmai tapasztalat

- Széles termékválaszték, több mint 3000 féle termék a hi-fi, audiofil és high-end kategóriákban

- Vásárlás előtti és utáni tanácsadás

- Professzionális termék demó a bemutatótermünkben

- A termékeink többsége otthoni körülmények között is kipróbálható

- A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi márkaképviseletek támogatásával értékesítjük


Térkép

terkep

Kapcsolat

Cégnév: Bartimex Audio Bt.

Bemutatóterem:  1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Nyitvatartás: Kizárólag előre egyeztetett időpontban!

Elérhetőség: Tel: +36209533324

Email: info@bartimexaudio.hu

Írja meg véleményét:

Hírlevél feliratkozás


Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön akcióinkról, újdonságainkról. Feliratkozását egy egyszeri 4%-os kedvezményre jogosító kuponnal honoráljuk!
Használati feltételek
Alulírott, a fenti jelölőnényzet kipipálásával - az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, továbbá a 7. cikk rendelkezése alapján - hozzájárulok, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelje, és hírlevelet küldjön a számomra. Tudomásul veszem, hogy a GDPR 7. cikk (3) bekezdése szerint a hozzájárulásomat bármikor visszavonhatom.

Bejelentkezés vagy Regisztráció