Menu

Cart

HIGH END 2022 München kiállítás beszámoló

Két év kihagyás után ismét megnyitotta kapuit Európa és a világ egyik legfontosabb hifi kiállítása. A COVID-19 utóhatásaként nem volt olyan sok látogató, mint a járványhelyzet előtti években. Ettől még nem változott meg a kiállítás hangulata, sőt, az emberek mintha még jobban örültek volna egymásnak. De nem mindenkinek maradt ideje csevegni, főleg akkor, ha A-tól Z-ig bejárta mind a 450 kiállító standját.

 

 

Személyes találkozás

 

A HIGH END 2022 nem lett kisebb az utolsó, 2019-eshez képest, ami igazolja, hogy a kiállítók is várták. "Az emberek szemtől szemben akarnak találkozni és alig várják, hogy termékeket próbálhassanak ki, miután olyan sokáig voltak elkülönítve" - állította Stefan Dreischärf, a HIGH END SOCIETY Service GmbH szervezőcég ügyvezető igazgatója. "Nemcsak a dolgok üzleti oldala maradt el, hanem a személyes kapcsolat is." A kiállítás célja több a termékek bemutatásánál. Gyártók és kereskedők találkozhatnak egymással, hogy megvitassák aktuális ügyeiket, ötleteket gyártsanak és alakítsák közös jövőjüket.

 


Alan Parsons HIGH END 2022 München

 

Alan Parsons, a HIGH END 2022 München reklámarca

 

Hagyomány, hogy a HIGH END kiállítás kinevez egy nagykövetet, akinek arcképét felhasználják a marketing kampányokhoz. Mindig olyan személyt választanak, aki különleges színfoltja a zeneiparnak. Idén Alan Parsons-ra esett a választás. A rocklegenda nemcsak szólóalbumaival és a The Alan Parsons együttes frontembereként tett hozzá a zenetörténelemhez. Hangmérnöke volt olyan klasszikusoknak, mint a Beatles - Abbey Road, vagy Let it Be albumai. De említhetnénk a Pink Floyd koncepció albumaként debütáló The Dark Side of the Moon lemezt is, vagy az 1982-ben élvonalbelinek számító Eye in the Sky munkáját, amelynek 2019-ben újra masterelt változatát Grammy-díjjal jutalmazták. Alan Parsons tiszteletét tette a HIGH END 2022 sajtótájékoztatón, ahol kellemes nosztalgiával mesélt régi munkáiról, a digitális technológiával kapcsolatos tapasztalatairól és dalszerzési rutinjáról. 73 éves kora ellenére továbbra is meglehetősen aktív. Stúdióját napokon belül fogják átépíteni, hogy Dolby Atmos tartalmak gyártására is alkalmas legyen.

 


Once HIGH END 2022 München

 

Újdonságok, kezdeményezések

 

A kiállítás 29 000 négyzetméteren fekszik, négy csarnokból és három átriumból áll. A földszinten lévő csarnokokon tartózkodik rengeteg közismert kisebb-nagyobb, régóta piacon lévő, vagy éppen szárnyait bontogató cég standja. Érdekesség, hogy idén a HIGH END-en belül egy második "mini show" is részt vett: The International OEM Show For The Audio Industry, rövidítve IPS. Utóbbival a szervezők új kapcsolatteremtési lehetőségeket kívántak nyújtani a gyártók és beszállítók között.

 


Tape Recorder HIGH END 2022 München

 

Az IPS területén lévő standokon többek között OEM alkatrészgyártókkal, áramkör beszállítókkal, valamint DSP és hangsugárzó doboz készítőkkel lehetett konzultálni. Egyébként idén először, nem egy, hanem kétnapos intervallum állt rendelkezésre a B2B partnereknek. Utóbbi azt jelenti, hogy csütörtökön és pénteken csak újságírók és kereskedelmi felek látogathatták a kiállítást. A szervezők így próbálták lehetővé tenni, hogy két év szünet után a nemzetközi üzletfelek kevésbé sürgető időkerettel, nyugodtabb körülmények között tudjanak egymással tárgyalni.

 


Campfire HIGH END 2022 München

 

A korábbi kiállítások alkalmával már törekedtek arra, hogy különböző fejhallgatókat lehessen egyetlen helyen kipróbálni. Mivel az említett termékkör évről évre növekszik, mostanra már nemcsak néhány pult, hanem komplett sziget (World of Headphones névvel) várta a high end fejhallgatók iránt érdeklődőket.

 


Fejhallgatók HIGH END 2022 München

 

Másik hasznos kezdeményezés, hogy létrehoztak egy Start-Up-Area nevű területet, amelyen az audio iparágba érkező, fiatal cégek mutathatták be magukat. Itt friss ötletekkel, példaértékű technológiai sikerekkel találkozhattak a látogatók. Végül, de nem utolsósorban a HIGH END Society arra is lehetőséget nyújtott a cégeknek, hogy 5000 eurónál olcsóbb, komplett hangrendszer ajánlataikat láthatóbbá tegyék.

 


Iluminia HIGH END 2022 München

 

Ha szerepelt ilyen konfiguráció standjukon, akkor bekerült a Soundclever gyűjteménybe. Az ilyen szetteket jól látható címkével jelölték a standon és a HIGH END katalógusban is.

 


EarMen HIGH END 2022 München

 

Benyomások a HIGH END 2022 kiállításról

 

Az alsó hallokban három slágertéma tért vissza rendszeresen: fejhallgatók, streaming-képes eszközök és vinyl lemezjátszók. Ezeken kívül további termékkörök és szolgáltatók tömkelege várta a látogatókat.

 


Thorens HIGH END 2022 München

 

Például akusztikai panelek, hifi állványok, hanglemez tisztítók vagy kábelek is színesítették a felhozatalt. De említhetnénk még a japánból importáló hanglemez árusokat, vagy a Hi-End Japan GmbH céget, akik több évtizede gyártott komponensek igényes restaurációjára szakosodtak.

 


Hi-End Japan HIGH END 2022 München

 

Mindig a fenti átriumok és emeleti folyosók adnak otthont azoknak a cégeknek, akik a legtöbbet hajlandók kiállításra költeni. Olyan high end és ultra high end egzotikumok fészkelnek e terekben, mint az Avantgarde Acoustic, Burmester, Kharma, Mark Levinson, Nagra, Steinway Lyngdorf, TAD, T+A, YG Acoustics, ZenSati és még hosszasan sorolhatnánk.

 


JBL Synthesis HIGH END 2022 München

 

A sajtótájékoztatón külön tapsot kapott a HIGH END Society szervezőcsapata, hiszen évről évre felelnek a rendezvény technikai és logisztikai lebonyolításáról. Aki járt akár a mostani, akár a 2020 előtti HIGH END kiállításokon, megtapasztalhatta a német szervezőkészség legjavát.

 


Fyne Audio HIGH END 2022 München

 

A kereskedelmi látogatókat mentrend szerint, külön buszjáratok hozzák szállodáiktól a MOC-hoz. Telefonos alkalmazás segítségével könnyedén lehet böngészni a kiállítók és események között. Bent különféle bisztrók, kint sörkert biztosít étkezési és pihenési lehetőséget. Minden HIGH END kiállításon sort kerítenek legalább egy élőzenei eseményre is, idén Lori Liebermann koncertezett a nagyközönségnek.

 


Grand Master HIGH END 2022 München

 

Magyar hifi gyártók

 

Büszkén jelenthetjük ki, hogy 2022-ben is voltak magyar cégek a HIGH END 2022 München kiállítói között. Például a felsőkategóriás csöves erősítőiről ismert Audio Hungary elhozta legújabb Qualiton Classic szériás termékeit.

 


Audio Hungary HIGH END 2022 München

 

A korszerűen kivitelezett C200 előerősítő, P200 végerősítő és X200 integrált sztereó erősítő belsejébe is bele pillanthattunk. Fábián András, a cég vezérigazgatója készséggel válaszolt minden kérdésünkre az eszközök funkcióit illetően. Mindhárom készülék Magyarországon is kipróbálható és reményeink szerint hamarosan mi is tesztelni fogjuk őket!

 


Audio Hungary Qualiton HIGH END 2022 München

 

A Core Audio új Reference szériájának zeneszerverét, vagy ahogy ők nevezik, audio PC-jét hozta magával. Az eszköz érdekessége, hogy kétdobozos. Az első doboz tartalmazza többek között a CPU-t és egy master clock rendszert. A két doboz között SFP+ optikai kapcsolatot használnak, az elkülönített készülékházak fő oka nem a tápegység szeparáció, hanem a hozzáadott árnyékolás.

 


Core Audio HIGH END 2022 München

 

A Core Audio PC-ből minden elemet eltávolítottak, ami nem szükséges zene lejátszáshoz, szoftver és hardver tekintetében egyaránt. Az SSD tárolók és egyéb kártyák nyolckörös lineáris tápegységről és diszkrét órajelekkel üzemelnek. A szerver 7 col átlójú érintős kijelzőt is tartalmaz, amelyről teljes egészében vezérelhető, ezáltal a streamer eszközök felhasználói élményét próbálja megközelíteni. A második doboz feladata, hogy a ki- és bemeneti egységeket a PC-től elkülönítse. A számítógép processzora így nem szennyezi például az ethernet áramkört elektromágneses vagy rádiófrekvenciás zavarokkal. A bemenetről gondoskodó hálózati kártya és az adatkimenetért felelős kártya is órajel-vezérelt. A készülékek teljes mértékben magyar tervezésűek. Egyes alkatrészek értelemszerűen előre gyártottak (pl. SSD, RAM, processzor). A NYÁK-ok Kínában készülnek a Core Audio elvárásainak megfelelően, de a tápegység, a szoftveres háttér és órajel technológia a Core Audio sajátja épp úgy, mint a masszív, vibrációcsökkentett házak.

 


BAYZ Audio HIGH END 2022 München

 

A Core Audio forráseszközökről biztosított jelet a szintén magyar tervezésű BAYZ Audio hangsugárzók szólaltatták meg. A különleges megjelenésű hangfalak teljesen egyedi, 360-fokban
sugárzó magasfrekvenciás moduljukkal és 100 %-ban szénszálas házukkal kuriózumnak számítanak ultra high end körökben.

 

Forrás: AV-Online.hu

Ingyenes szállítás

Ingyenes szállítás

100.000 Ft feletti megrendelés esetén, Magyarország egész területére.

Ügyfélszolgálat

Ügyfélszolgálat

Tel: +36209533324, email: info@bartimexaudio.hu Hétfő-Vasárnap 8:00 - 20.00. Bemutató, árukiadás, személyes átvétel kizárólag előre egyeztetett időpontban bemutatótermünkben:1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Fizetési lehetőségek

Fizetési lehetőségek

Webáruházunkban bankkártyával, utánvéttel, előreutalással és bemutatótermi átvétel esetén készpénzzel fizethet.

Garancia

Magyar jótállás

Termékeink tiszta forrásból, márkaimportőrökön keresztül, vagy közvetlen gyári importból érkeznek. A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi és az európai márkaképviseletek támogatásával értékesítjük.

Cégünk erősségei:

- Több mint tíz éves szakmai tapasztalat

- Széles termékválaszték, több mint 3000 féle termék a hi-fi, audiofil és high-end kategóriákban

- Vásárlás előtti és utáni tanácsadás

- Professzionális termék demó a bemutatótermünkben

- A termékeink többsége otthoni körülmények között is kipróbálható

- A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi márkaképviseletek támogatásával értékesítjük


Térkép

terkep

Kapcsolat

Cégnév: Bartimex Audio Bt.

Bemutatóterem:  1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Nyitvatartás: Kizárólag előre egyeztetett időpontban!

Elérhetőség: Tel: +36209533324

Email: info@bartimexaudio.hu

Írja meg véleményét:

Hírlevél feliratkozás


Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön akcióinkról, újdonságainkról. Feliratkozását egy egyszeri 4%-os kedvezményre jogosító kuponnal honoráljuk!
Használati feltételek
Alulírott, a fenti jelölőnényzet kipipálásával - az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, továbbá a 7. cikk rendelkezése alapján - hozzájárulok, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelje, és hírlevelet küldjön a számomra. Tudomásul veszem, hogy a GDPR 7. cikk (3) bekezdése szerint a hozzájárulásomat bármikor visszavonhatom.

Bejelentkezés vagy Regisztráció