Menu

Cart

Oriveti O800 fülhallgató teszt

Sokat dicsértük az Oriveti többhangszórós fülhallgatóit, amelyek csúcsát az O800 képviseli. A gyártó közleménye alapján fő célja, hogy a lehető legjobb hangminőséget nyújtsa. Oldalanként nyolc darab villámgyors hangszórót tartalmaz, hogy a zenét még valósághűbben szólaltassa meg. Bárhol, bármikor.

 

 

Mindennapos luxus

 

Naponta kettő darab, vagyis egy pár készül a fülhallgatókra specializálódott cég csúcsmodelljéből, amelynek létezik egy "ikertestvére" is, az OV800. Az annyiban más, hogy mechanikus hangszínszabályzó
kapcsolókkal is rendelkezik. De biztos, hogy kell oldalanként 8 db hangszóró? Remélhetőleg e kérdésre is választ kap a Kedves Olvasó, mire a cikk végére jut. A speciális kivitel és a hozzá társuló magas ár azt érzékelteti, hogy az Oriveti O800 nem mindenkinek készült, csak azoknak, akik hangminőség terén a legjobbat keresik. A fülhallgató e sorok írásakor 319 990 forintért kapható. Leendő tulajdonosa lehet zenész, hangmérnök, sokat utazó zenerajongó, vagy akár egy ingázó irodista.

 

 

 

 

Sok hangszóró kis helyen is elfér?

 

Ha BA (Balanced Armature, vagy ahogy sokan hívják, rezgőnyelves) technológia kerül a fülhallgatóba, akkor viszonylag kis térfogat is elegendő. Az O800 egyedi formájú, elegáns sötétzöldre színezett műgyanta házában miniatűr hangszórók rejtőznek. A rezgőnyelves technológia nem kör alakú membrán, hanem elektromágneses keretben föl-le mozgó lamella segítségével szólaltatja meg a hangokat. Hátránya, hogy egymaga még nem képes elegendő légtömeget megmozgatni. Ezért az egy, vagy kettő BA hangszórós fülhallgatók leggyakoribb kompromisszuma a korlátozott basszus.

 

 

 

 

Az O800 kettő Knowles által gyártott basszus hangszórót tartalmaz. A közép- és magassugárzó páros az Oriveti saját tervezése, mert találtak olyan gyártót, aki a számukra ideális frekvencia-átvitelt
biztosította volna. A nyolc hangszórót precízen hangolt, miniatűr háromutas keresztváltó egészíti ki. A hanghullámok repülőgépipari alumíniumból formált hangkivezető nyílásokon jutnak a hallójáratba.

 

 

 

 

Küllem

 

Az Oriveti O800 azt a formatervet viszi tovább, mint a korábban bemutatott O400 fülhallgató, viszont olcsóbb testvérétől eltérően nem műanyag, hanem a fentebb említett, fém hangkivezető résszel. Említést érdemelnek a példásan összeválogatott tartozékok: elegáns védőtok, 6,3 mm-es Jack és repülős adapter, továbbá egy kisméretű tisztító kefe. A csomag része három pár különböző méretű szilikonos és két pár közepes méretű szivacsos, továbbá két pár kettős redővel ellátott fülilleszték. Ezen kívül a védőtokban még három pár AZLA SednaEarfit illeszték is található, amely a standard szilikonhoz képest még pontosabb illeszkedést tesz lehetővé.

 

 

 

 

A fülhallgató magas minőségű nyolceres kábele kézzel fonott, ezüstözött réz vezetőt tartalmaz. Csatlakozója 3,5 mm-es Jack, szimmetrikus kábel nem része a csomagnak, pedig sokan örülnének még egy 4,4 mm-es Pentaconn vagy 2,5 mm-es Jack opciónak. Ettől függetlenül az összkép elegáns és igényes, szemgyönyörködtető azzal együtt, hogy a sötétzöldön kívül nincsen más színopció.

 

 

 

 

Használat közben

 

A fülhallgató hangszórókamrája viszonylag vastagnak tűnt, de egyedi, fülbe ékelődő formája által kívülről egyáltalán nem volt feltűnő látvány. Megfelelő fülillesztékkel a sima, csúszós műanyag szinte teljesen kitöltötte a helyét. A komfortszint jó volt, de a széles ház folyamatosan enyhe nyomást fejtett ki, ami fülforma függvényében egyeseknek gondot jelenthet. A vásárlás előtti személyes próba elengedhetetlen. A fülhallgatóból kijövő kábelrészt átlátszó, rugalmas külső réteggel egészítették ki, hogy a fül mögé kanyarítható legyen. Így nem kellett kieséstől tartanunk akkor sem, ha kicsit meghúzódott a kábel.

 

 

 

 

Más kérdés, hogy a vékony csővel rugalmassá tett fülhorog nem tartotta a kábelt annyira szorosan a fülhöz. Ezt a "problémát" a kábelen lévő, fekete gyöngyszemmel oldhattuk meg. Ha a tarkó mögé vezettük a kábeleket, akkor a szűkítőt egészen a fejünkig húzhattuk, ami így megfeszítette a fülhorgokat. Eredményül egész jó stabilitást kaptunk. Séta közben tökéletesen helyén maradt az O800, viszont nem kifejezetten sportfülhallgató, ezért futópályára vagy konditerembe már nem vittük magunkkal.

 

 

 

 

Vastag és tömör házának köszönhetően, tesztalanyunk kifejezetten jó passzív zajszigetelésre volt képes. Megfelelő illesztékkel jobb csillapítást végzett, mint a barkácsboltokban kapható zajvédelmi füldugók. Ennél jobbat csak az ANC-vel rendelkező fülesek tudnak, de tapasztalatból tudjuk, hogy az aktív zajkioltás számos kompromisszumot hozna magával.

 

 

 

Hangminőség

 

Az iBasso DX240 hordozható zenelejátszóhoz csatlakoztatott Oriveti O800 hozta a gyártótól megszokott pontosság és érzékiség ügyes keverékét. Ehhez viszont hozzáadódott még egy csipetnyi artikuláció, határozottabb információ adagolás a magas frekvenciákban és egy kicsit kerekebb, kiterjedtebb basszus megjelenítés. A BA hangszóróval épített fülhallgatók nem bivalyerős basszusaikról híresek és az O800 esetében sincsen másképp. Precízen kimért, egyenletes mélyhangokat biztosított, ha a zene nem tette indokolttá, akkor még véletlenül sem emelte ki magától a legalsó oktávokat. És mégsem utasította vissza a masszív basszusokkal megtámogatott számokat. Ilyen volt többek közt a Post Malone - Wow. is, melynek monumentális mélyhangjait joggal bömböltetik táncbajnokságokon és autóhifis összejöveteleken. Még ez a zene sem változtatta mélyládaszerű dübörgéssé az Oriveti basszusát - annál sokkal jobb történt.

 

 

 

 

Az O800 megosztotta a jelben eltárolt információt, hitelesen, szépítés nélkül visszaadva még a legmélyebb basszusokat is, viszont nem engedte, hogy azok bármilyen mértékben dominánssá váljanak. Tehát a basszus hallhatóvá vált (ha eleve bekerült a mixbe), de nem nyomta el a magasabb frekvenciákat. Kimért, kontrollált jellege a professzionális stúdiómonitorokat juttatta eszünkbe. Egyenes, felesleget nélkülöző karaktere minden zenei stílusnak jól állt.

 

 

 

 

Az Oriveti zászlóshajója minden pillanatban a szórakoztatás és az analitikus őszinteség között ingadozott. Ez a törekvés minden zenei stílusnak jól állt, legalábbis azok közül, amiket a teszteléshez használt iBasso DAP beolvasott memóriakártyánkról. Cassandra Wilson - Red Guitar c. számában mesteri dinamikával jelentek meg az ütős hangszerek, a gitár a fejünkben pendült, az énekesnő sávja közeli volt, de nem túlerőltetett. Dave Brubeck - Take Five c. klasszikusának 24 bites kiadását hallgatva megkaptuk a cintányérokat övező, jellegzetes fémes lecsengéseket, a szaxofon 50/50 % arányban édes/szára karakterét, a zongora ugrándozó dinamikáját és a mindehhez keretet biztosító, szellős atmoszférát. Az Oriveti O800 olyan fülhallgató, amin a Dave Brubeck - Take Five tökéletesen szól. Többször végig hallgattuk ezt a darabot és a hangminőségbe nem tudtunk belekötni. A hangmező közvetlenebb volt, mint az olcsóbb Oriveti fülhallgatók esetében. Erősebb volt a kapocs köztünk és a reprodukált jel között, a fókuszunkat jobban megragadta a nyolc BA hangszóró.

 

 

 

 

A hangmező egységes, integrált volt, hallás alapján nem gondoltuk volna, hogy egy háromutas, nyolchangszórós fülhallgatóból jött a zene. Ami egy kicsi megszokást igényelt, az a magashangok szépítés, lágyítás, kerekítés nélküli jellege volt. Nem frusztrált vagy bántott az O800 őszintesége, de mivel az előző hónapokban főleg síkmágneses és Bluetooth fejhallgatókat teszteltünk, azokhoz képest az Oriveti olyan volt, mint városi szmogból egy svájci tehénlegelőre váltani (trágyaszag nélkül). Az olcsó(bb), kommersz(ebb) fülhallgatóktól eltérően az O800 nem arra törekedett, hogy kényeztesse hallgatóját. Egyszerűen csak mutatta, szinte műszerek tárgyilagosságával, hogy mit tartalmazott a neki küldött jel.

 

 

 

 

Végszó

 

Az Oriveti O800 tisztaság, gyorsaság, színpad középpont és dinamika tekintetében egy kifogástalan fülhallgató. Komfortja elsősorban fülformától függ, ezért mindenképpen érdemes vásárlás előtt személyesen kipróbálni legalább 5-10 percre. Mellékelhettek volna hozzá szimmetrikus csatlakozóval szerelt kábelt és a fülhorgos rész talán megérdemelne még egy kis finomítást. E szubjektív kompromisszumok elfogadásával az O800 megfelelő minőségű műsorral és elektronikával sokaknak végállomás fülmonitor lehet.

 

Műszaki adatok

 

Rendszer típusa: hallójáratba illeszkedő (in-ear)
Hangszóró: 8 db BA (Balanced Armature)
Frekvencia-átvitel: 10 Hz-40 kHz
Impedancia: 15 Ohm
Érzékenység: 110+-3 dB/mW, 1000Hz
Torzítás: < 1 %
Kábelhossz: 1,2 m
Csatlakozó: 3,5 mm-es analóg sztereó Jack
Tömeg (egy fülhallgató): 7 g
Ár: 319 990 Ft
   

 

Mérleg

 

+ A kisebb Oriveti fülhallgatókhoz képest jobb jelenlét érzet, erősebb térhatás

 

+ Sebesség és dinamika tekintetében kifogástalan

 

+ Igényesen összeválogatott, átgondolt tartozékok, vastag, időtálló kábel

 

+ Zeneileg mindenevő, fülmonitorként is teljesen megállja a helyét

 

- A magashangokat meglehetősen őszintén és egyenesen közli, ami nem mindenkinek való, bár utólagos EQ használatával lehet rajta finomítani

 

- Hangszórókamrája szinte ugyanaz, mint az O400 fülhallgatóé; kissé nagy, ezért vásárlás előtt érdemes személyesen kipróbálni

 

Szubjektív vélemény

 

Hangminőség:
Kivitel:
Stabilitás:
Zajelnyomás hatékonyság: 4,5 
Komfort:
Szolgáltatások:
Ár/érték arány:

 

Forrás: AV-Online.hu

Ingyenes szállítás

Ingyenes szállítás

100.000 Ft feletti megrendelés esetén, Magyarország egész területére.

Ügyfélszolgálat

Ügyfélszolgálat

Tel: +36209533324, email: info@bartimexaudio.hu Hétfő-Vasárnap 8:00 - 20.00. Bemutató, árukiadás, személyes átvétel kizárólag előre egyeztetett időpontban bemutatótermünkben:1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Fizetési lehetőségek

Fizetési lehetőségek

Webáruházunkban bankkártyával, utánvéttel, előreutalással és bemutatótermi átvétel esetén készpénzzel fizethet.

Garancia

Magyar jótállás

Termékeink tiszta forrásból, márkaimportőrökön keresztül, vagy közvetlen gyári importból érkeznek. A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi és az európai márkaképviseletek támogatásával értékesítjük.

Cégünk erősségei:

- Több mint tíz éves szakmai tapasztalat

- Széles termékválaszték, több mint 3000 féle termék a hi-fi, audiofil és high-end kategóriákban

- Vásárlás előtti és utáni tanácsadás

- Professzionális termék demó a bemutatótermünkben

- A termékeink többsége otthoni körülmények között is kipróbálható

- A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi márkaképviseletek támogatásával értékesítjük


Térkép

terkep

Kapcsolat

Cégnév: Bartimex Audio Bt.

Bemutatóterem:  1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Nyitvatartás: Kizárólag előre egyeztetett időpontban!

Elérhetőség: Tel: +36209533324

Email: info@bartimexaudio.hu

Írja meg véleményét:

Hírlevél feliratkozás


Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön akcióinkról, újdonságainkról. Feliratkozását egy egyszeri 4%-os kedvezményre jogosító kuponnal honoráljuk!
Használati feltételek
Alulírott, a fenti jelölőnényzet kipipálásával - az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, továbbá a 7. cikk rendelkezése alapján - hozzájárulok, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelje, és hírlevelet küldjön a számomra. Tudomásul veszem, hogy a GDPR 7. cikk (3) bekezdése szerint a hozzájárulásomat bármikor visszavonhatom.

Bejelentkezés vagy Regisztráció