Menu

Cart

Magnat MMS 730 hálózati zenelejátszó teszt

A Magnat lépett egy merészet és piacra dobta az első streaming masináját MMS 730 néven, egy olyan piacra, ahová mostanság elég nehéz belépni, ugyanis se szeri, se száma az ugyanerre a célra készült gyártmányoknak. Bátor lépés ez, akárhonnan nézzük, a konkurencia óriási és itt már nagyot kell villantani, ha sikeres szeretne lenni ezen a telített területen. Mindenesetre az árazása barátságos, a tudása is bőven elég a teljes körű használathoz. Érdeklődve és kíváncsian vettük szem és fülügyre az MMS 730-at.

 

 

A Magnat eddig az elérhető árú, és elfogadható minőségű piaci szereplők közé tartozott, elsősorban talán a hangfalairól ismert. Gyártott és gyárt még erősítőket, sőt még lemezjátszó is van a választékában. Viszont - követve a trendeket - előálltak egy streamerrel, mégpedig az MMS 730 típusjelű, az árát tekintve egy belépő színtű megoldással. A tudását nézve azonban minden, csak nem belépőszint az, amit nyújtani tud.

 

 

 

 

Spotify, TIDAL, Tuneln, iHeartRadio, Napster, Qobuz audio, Amazon Music streaming, DLNA audio streaming az, amit kínál alapból, ami több, mint elegendő szinte mindenkinek. A Wolfson WM8740 garantálja a jó hangot, persze önmagában a DAC chip csak egy része az egésznek, de ez egy bíztató első lépés a minőségi zenehallgatáshoz.

 

 

 

 

Nem mellékesen kapunk még DAB/DAB+ (egyszer csak lesz nálunk) és FM rádiót, Bluetooth-szal is tudunk hozzá csatlakozni mégpedig az 5.0 verzióval és aptX kodekkel.

 

 

 

 

Kinézet, csatlakozók

 

Karcsú és lapos a Magnat MMS 730, a bal oldalán hangsúlyosan elhelyezkedő, fehér színű, pontmátrix kijelzővel. Alatta egy ki/bekapcsoló nyomógomb a visszajelző LED lámpácskával és egy USB aljzattal. Jobbfelé haladva (már ha szemből nézzük) középtájon találjuk a kijelző fényerő szabályzóját, utána a klasszikusnak számító hármast a léptető lejátszás/szünet és menü vezérlésére szolgáló gombokat, a maradék helyet a Return, Home és a Source triója foglalja el.

 

 

 

 

Hátul WiFi antenna, Ethernet aljzat, DAB/FM antenna csatlakozó, egy-egy optikai és koaxiális digitális kimenet, opcionális Bluetooth vevő hely, egy pár analóg RCA kimenet, a teljes készüléket áramtalanító gomb és egy némileg érthetetlen borotva aljzat (IEC helyett) zárja a sort.

 

 

 

 

A teljes ház fémből készült, szálcsiszolt alumínium előlappal, ami egészen jó dizájnnal bír és strapabírónak néz ki.

 

 

 

 

Jár még egy kis, kézreálló távirányító is a Magnathoz, a megszokott műanyag kivitelben.

 

 

 

 

Belül

 

Két NYÁK lapon elfér az egész elektronika, digitális részért felelős és az (ebben a kategóriában) egészen bizalomgerjesztőnek tűnő tápellátás részleg.

 

 

 

 

A D/A átalakítást a Wolfson WM8740 típusjelű chip végzi, amit a Cirrus Logic gyárt és maximum 24 bit/192 kHz felbontásra képes.

 

 

 

 

Használat közben

 

A Magnat MMS 730 is a Plug 'n Play lejátszók sorát erősíti, bedugjuk az Ethernet kábelt, összekötjük RCA-val az erősítővel és kész is vagyunk. Automatikusan csatlakozik a helyi hálózathoz routeren vagy switchen keresztül, egyéb dolgunk nincs vele.

 

 

 

 

Az első indítás kifejezetten komótosra sikeredett vagy fél percig molyolt az aktuális modul betöltésével (USB, Network, Stream, etc.), de utána gyors és pörgős a kezelés. A DAB és az FM rádiósávokat is villámgyorsan megkeresi, közel az adóhoz elég a mellékelt antennának kinevezett zsinór, ha távolabb lakunk az adótól, akkor érdemes egy normális antenna beszerzése.

 

 

 

 

Itt is kezelhetjük az MMS730-at az előlapi kezelőszervekkel, ha valaki nem rest kézzel böködni az apró nyomógombokat. Ott van még természetesen a távirányító, de sokkal kényelmesebb és célravezetőbb a megfelelő áruházból letölthető Magnat applikáció beszerzése és használata. Ami applikáció kísértetiesen hasonlít a Gold Note IS-1000 ugyanerre a célra szolgáló megoldásához, minimális az eltérés a két kezelőfelület között és tudásban is ugyanazt nyújtja. Villámgyorsan teszi a dolgát és elérhető a helyi hálózaton belül a Cocktail Audio X50D belső SSD-je és természetesen a saját számítógépünkön tárolt fájlok is.

 

 

 

 

Egy apró furcsaság tűnt fel, a PC és a Cocktail csak úgy nagyjából 1 perc után jelent meg a vezérlő app menüjében, amire nem találtunk magyarázatot, mindenesetre, ha elsőre nem találjuk a menüben, akkor várni kell egy kicsit.

 

 

 

 

Összességében a kezelés egyszerű és gyors, nem találtunk problémát vagy hibás működést a tesztelés közben.

 

Sajnos (egyelőre) nem Roon Ready képes az MMS 730, így Roon alól nem tudtuk használni, ellenben a Jriver minden további nélkül felismerte, mint hálózati eszközt és megbízhatóan kezelte is.

 

 

 

 

Működés közben alig melegszik, a langyos szintet még hosszabb távon is alig érte el.

 

Ami még plusz pont, nem pattog/recseg zajong a különböző üzemmódok váltása közben, ami egyáltan nem triviális ebben a kategóriában.

 

Tesztkörnyezet

 

Cambridge Audio 851A erősítő, S.M.S.L M400 DAC, Cocktail Audio X50D digitális futómű és streamer, Singxer SU-2 Bridge, Topping A90 fejhallgató és előerősítő, Sennheiser HD 600 és AudioQuest NightOwl Carbon fejhallgató, SVS SB-3000 szubláda, teljes VIABLUE és QED kábelezés (IC, hangfal, táp).

 

 

 

 

Hangminőség

 

Érdeklődve vártuk mit produkál a Magnat MMS 730, ugyanis sok pénzért könnyű jót gyártani (rosszat már nehezebb, de néha az is sikerül) de ezen a szinten már jóval nehezebb. A bemutatkozása alapból jól sikerült, percek alatt működőképessé lehet varázsolni és a megjelenése is a minőségi kategóriát idézi.

 

Ha már lúd, legyen kövér alapon belecsaptunk a lecsóba az első zeneszámmal, Beethoven ötödik szimfóniájával, ami erős megrázkódtatást okoz néhány hasonló árú masinának. Kellemes meglepetésként ért minket, hogy ha nem is teljesített úgy, mint a felsőbb kategóriába tartozó testvérei, de egészen elfogadható hangot produkált. Lágyan lekerekítette a sávszéleket, középre húzódott a sztereó kép, de semmi olyat nem tett, ami miatt diszkvalifikálni kellet volna a Magnatot. Minimális mértékben kiemelt a felső basszus és prezensz tartományban, klasszikus loudnesses hangképet produkált finoman és érzéssel, betartva a jó ízlés szabályait.

 

 

 

 

Könnyebb műfajokra evezve már jobban érezte magát, főleg akusztikus zenéken. Paul Simon visszafogott, egyben ritmusos stílusa kifejezetten tetszett neki. Tiszta érthető és nyílt hangzásvilágot mutatott be a lemezein, itt már a levegőt sem hiányoltuk a hangszerek körül.

 

A TIDAL lejátszási listáit csemegézve és tesztelve a hosszútávú hallgathatóságot - ami erős fokmérő egy készülék megítélésében, mennyire tudja lekötni a figyelmet, mikor kapja fel a fejét a tesztelő zenehallgató egy-egy részletre a zenéből. Ezen a teszten sem bukott meg az MMS 730, visszafogottan kellemes hangot hallottunk, olyant, ami túlzásoktól mentes, de igen jól hallgatható.

 

Sima és nyugodt maradt Mike Oldfield és Mark Knopfler hallgatása alatt is könnyedén és némileg visszafogottan játszott a két művész a hangszerein. A nagyobb dinamika csúcsokat lesimította, visszafogta, mégsem éreztük úgy, hogy ezt másképp kellene "neki" csinálni, el tudta adni magát a saját stílusával.

 

 

 

 

Bevetve a szokásos nagyágyút, azaz Hans Zimmer prágai koncertjét, ahol minden létező hangszer, énekes és kórus egyaránt szerepel, ott sem nagyon találtunk benne semmi kivetnivalót. A határain belül még a lenyűgöző basszusfutamokkal sem vallott szégyent, ott is képes volt összeomlás nélkül megrezgetni az ablakokat, nem mosta össze zagyvalékká az alsó tartományt. Megbízhatóan hozta a saját stílusát, ami ugyan egy adott sávszéleségen belül van, de azt a tartományt ízléssel kezeli.

 

Popzenén és főleg Phil Collinson kezdett felnőni a nagyobbakhoz puha, meleg mélyeket és bársonyosan fekete háttért teremtett az énekes mögött. Eltűnt az eddig visszafogott előadásmód és maradt a dinamikus, dobokat vehemensen ütő Phil mester. Ebben az esetben kifejezetten jól jött az a hangyányit loudnesses hang, amit már említettünk. Ez a kiemelés pedig pláne ízlett a most divatos zenéknek, sőt Yello-t hallgatva egyáltalán nem hiányoltuk a parkettát borzoló basszusokat.

 

 

 

 

Összefoglalás, ajánlás

 

Van a Magnat MMS 730-nak egy sajátos bája, ami miatt szerethető, egy olyan könnyed (főleg a fülnek) és összefogott hangzásvilága, ami kiemeli a hasonló streamerek közül. Picit lekerekít, picit vág a dinamikából, picit vágja a frekvencia sáv legszéleit, mégis élvezettel tudtuk hallgatni. Sokáig le tudott minket kötni a Magnat a sztereó székben, nem éreztünk késztetést egy másik streamerre való váltásra, ami azért jelent (sokat) valamit.

 

A Magnatnak sikerült elsőre eltalálnia egy olyan gyártmányt, ami a saját jogán is remek, de később akár alapja lehet a nagyobb testvéreknek, kezdésnek mindenesetre kiváló belépő erre a piacra.

 

Tetszett, sőt nagyon tetszett nekünk az MMS 730!

 

Műszaki adatokFrekvencia-átvitel: 20 Hz-20 kHz (+/-0,5 dB)
Támogatott audio formátumok: WAV, FLAC, APE, MP3, WMA, AAC
USB bemenet: támogatja az USB adathordozót 8 GB-ig (FAT 16/32)
Maximális felbontás: 24 bit/192 kHz
Bluetooth verzió: v5.0
Digitális kimenetek: koaxiális és optikai
Streaming szolgáltatások:

Spotify, TIDAL, Tuneln, iHeartRadio, Napster, Qobuz audio, Amazon Music streaming


DLNA audio streaming


Internet rádió


Többszobás funkciók

DAC: Wolfson DAC (WM8740) minden bemeneti forráshoz
Tömeg: 3,3 kg
Ár: 239 990 Ft
 

 

 

Mérleg

 

+ Sima, nyílt kellemesen nyugodt hangkép, ami igen sokáig hallgatható, kicsit megemeli a felső basszust és a középmagas tartományt, de ezt ízléssel teszi

 

+ Egyszerűen kezelhető és gyors mind maga a készülék, mind a vezérlés

 

+ Remek távvezérlő applikáció

 

- Roon Ready hiánya

 

Szubjektív véleményHangminőség:
Kivitel:
Kezelhetőség:
Szolgáltatások:
Ár/érték arány:

 

Forrás: AV-Online.hu

Ingyenes szállítás

Ingyenes szállítás

100.000 Ft feletti megrendelés esetén, Magyarország egész területére.

Ügyfélszolgálat

Ügyfélszolgálat

Tel: +36209533324, email: info@bartimexaudio.hu Hétfő-Vasárnap 8:00 - 20.00. Bemutató, árukiadás, személyes átvétel kizárólag előre egyeztetett időpontban bemutatótermünkben:1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Fizetési lehetőségek

Fizetési lehetőségek

Webáruházunkban bankkártyával, utánvéttel, előreutalással és bemutatótermi átvétel esetén készpénzzel fizethet.

Garancia

Magyar jótállás

Termékeink tiszta forrásból, márkaimportőrökön keresztül, vagy közvetlen gyári importból érkeznek. A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi és az európai márkaképviseletek támogatásával értékesítjük.

Cégünk erősségei:

- Több mint tíz éves szakmai tapasztalat

- Széles termékválaszték, több mint 3000 féle termék a hi-fi, audiofil és high-end kategóriákban

- Vásárlás előtti és utáni tanácsadás

- Professzionális termék demó a bemutatótermünkben

- A termékeink többsége otthoni körülmények között is kipróbálható

- A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi márkaképviseletek támogatásával értékesítjük


Térkép

terkep

Kapcsolat

Cégnév: Bartimex Audio Bt.

Bemutatóterem:  1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Nyitvatartás: Kizárólag előre egyeztetett időpontban!

Elérhetőség: Tel: +36209533324

Email: info@bartimexaudio.hu

Írja meg véleményét:

Hírlevél feliratkozás


Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön akcióinkról, újdonságainkról. Feliratkozását egy egyszeri 4%-os kedvezményre jogosító kuponnal honoráljuk!
Használati feltételek
Alulírott, a fenti jelölőnényzet kipipálásával - az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, továbbá a 7. cikk rendelkezése alapján - hozzájárulok, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelje, és hírlevelet küldjön a számomra. Tudomásul veszem, hogy a GDPR 7. cikk (3) bekezdése szerint a hozzájárulásomat bármikor visszavonhatom.

Bejelentkezés vagy Regisztráció