Menu

Cart

Sendy Audio Peacock síkmágneses high end fejhallgató teszt

A Sendy Audio a Peacock fejhallgatóval húzott egy merészet, és kilépett a "kicióccó" kategóriából. Ez a gyártmány már nem az átlagvásárló réteget célozza meg, ami nem megszokott a kínai gyártóktól. Különleges belső felépítés, prémium anyaghasználat jellemzi a Peacock-ot. Az eddigi jóval olcsóbb verziók sem vallottak szégyent, sőt, így aztán várakozásteljes kíváncsisággal vetettük rá magunkat a tesztre, ami minden tekintetben hozta a papírformát.

 

 

 

 

 

Új mérce ebben a kategóriában?

 

Ha Kína, akkor olcsó. Ez volt eddig - kevés kivételtől eltekintve - a jelszó, ha valamilyen hifi gyártmányról volt szó. Ezen változtatott most a Sendy Audio Peacock fejhallgató, ami nem olcsó. Nagyon nem olcsó, sőt, egészen drága, és ezen a szinten már illik mutatni valamit. Valami olyat, ami kiemeli a tömegből, ami miatt érdemes lehet ezt választani. Nem könnyű feladat és sokaknak nem is sikerül.

 

Halljuk tehát mire ment a Sendy Audio Peacock a tesztpadunkon, igazolta-e az árát az új kiadás?

 

 

 

 

 

Kinézet, kialakítás

 

A Sendy Audio Peacock nevű zászlóshajója nyitott hátlapú, síkmágneses fejhallgató. CNC marással készült  faburkolattal és alumínium házzal/ablakrácsokkal rendelkezik, alkatrészeit 24k arannyal vonták be. A fejpánt és a bársonyosan puha párnák fémmel merevített, rugalmas kecskebőrből készültek.

 

 

 

 

 

A fülpárnák szintén bőrrel borítottak, amit kombináltak egy memóriahabos, fül köré felfekvő kivitellel. Kábele 8 magos, fonott réz, ami mini XLR csatlakozóval köthető össze a fejhallgatóval, másik végén 4,4 mm-es Pentaconn dugóval. XLR és 6,5 mm-es Jack adaptereket is kapunk egy kis vászonzacskóban.

 

 

 

 

 

A hordtáska szintén kemény bőrből készült, világos barna színű - a popsira hasonlító kinézet itt sem maradt el, az alján kis bronz talpakkal.

 

A füles hátoldala egy, a pávára hasonlító mintázatot kapott (innen a Peacock név) a farktollak a díszére hasonlít nyílások vannak kivágva a hátsó részén.

 

 

 

 

 

Plusz jópont: a fejpánt két oldalán, külön kis fém táblácskán a jól olvasható Left-Right felirat, nem kell percekig fület vakarni, vajon melyik a jobb- és a bal oldal.

 

 

 

 

 

Belül

 

A Peacock ultra high-tech síkmembrános hangszórókat használ - Quad Former technikával. A membrán mindkét oldalán dupla tekercsek találhatók, dupla mágnesekkel, ami technológia nagyban hozzájárul a pontos impulzus átvitelhez és a rendkívül alacsony torzításhoz egyaránt. Egész bíztatónak tűnik ez a kialakítás, kérdés mi valósul meg belőle a gyakorlatban, a meghallgatás során mennyire hallani a különbséget a szokványos megoldásokkal szemben?

 

 

 

 

 

Használat közben

 

A Sendy Peacock nem szemérmeskedett az anyaghasználat során, készített egy (szó szerint) nehézsúlyú versenyzőt (több, mint fél kiló). Ennek ellenére - a fejen felfekvő kialakítás miatt - nem érződik nehéznek és kényelmetlennek a viselése. Még a nagyobb füllel megáldott (Dumbo-effektus) hifisták is fáradtság nélkül tehetik a fejükre, szépen körbe öleli a hallószervünket, nem nyomja agyon még hosszabb távon sem.

 

 

 

 

 

A fejpánt állíthatósága még pont elég határok között mozog, igaz kicsit nehezen, de ugye azt elég egyszer beállítani - hacsak nem cserélünk fejet - és ott marad.

 

 

 

 

 

A teszt jó része a nyári hőhullám alatt zajlott, amikor csak tesztelők és mazochisták tesznek a fejükre egy ekkora fülest, amikor legszívesebben a bőrét is levenné az ember, ha tehetné. Meglepő módon sokkal kevesebb kellemetlenséget okozott a viselése, mint amire számítottunk, a nyitott kialakítás és a prémium anyaghasználat megtette a magáét, nem változott mini fürdőkáddá a fülünk zenehallgatás közben.

 

 

 

 

 

A mellékelt kábel bőven elég hosszú a zavartalan elhelyezkedéshez a kényelmes fotelban, nem kell kínosan vigyázni a hirtelen mozdulatokkal, még a kezünk ügyébe helyezett vizes flakonért is kényelmesen le tudunk hajolni. Zavaró sercegésekkel, pattogásokkal, zajjal nem találkoztunk, ha mozgattuk a fejünket.

 

 

 

 

 

A mini XLR csatlakozók stabilan rögzültek a helyükön, a véletlen kihúzódásnak még csak a gondolata sem merült fel. Itt jegyezzük meg, a használt XLR csatlakozók nem három, hanem négy pólussal rendelkeznek, azaz nem igazán cserélhető könnyedén, ha esetleg más kábelt szeretnénk a gyári helyett. Igaz szinte bármelyik nagyobb kínai boltból rendelhető hozzá ilyen csatlakozó, akár kábellel együtt.

 

Összességében az egész konstrukció megbízhatóságot és robusztusságot sugall, vélhetőleg nem igazán lesz vele gond, még hosszútávon sem.

 

 

 

 

 

Tesztkörnyezet

 

Topping A90, Musician Andromeda fejhallgató erősítők; Musician Pegasus DAC, Cambridge Audio 851N streamer, Gustard A22 DAC, SMSL M400 DAC; Core Audio USB kártya, PC és zenék TIDAL-ról, Apple Music-ról és merevlemezről egyaránt.

 

 

 

 

 

Hangminőség

 

A Sendy Audio Aiva és a Sivga PII után nagyok voltak az elvárásaink a Sendy Peacock fülestől, erősen kíváncsiak voltunk vajon mire képes ez a változat. Itt már ennyiért nincs semmi kifogás vagy elnézés, ha valami, valahol hibádzik akár hangban, akár minőségben.

 

Az eddigi tapasztalatok alapján a Sendy Audio inkább a barátságos, sokáig hallgatható hangot szereti, és arra hangolja a fejhallgatóit, kerülve minden durvaságot és sterilséget.

 

 

 

 

 

A legelső benyomás sokszor meghatározó egy készülék hangjának a megítélésében - ami persze kerülendő, ugyanis a hang változik a bejáratódás során - ám ez a hang már elsőre meggyőzött minket.

 

Az alapvető hangzáskép ugyanaz, mint amit az korábban tesztelt, olcsóbb verzióknál hallottunk, de már kategóriákkal volt magasabb szinten. A nyitott kivitelhez méltóan kaptunk egy jókora hangszínpadot, ami, ha nem is méterekkel a fejünk előtt, de már nem csak a fejünkben szólt, hanem a homlokunk előtt. Pontosan rétegzett háromdimenziós teret rajzolt elénk, ahol kényelmes távolságban helyezkedtek el egymástól a hangszerek és a zenészek, nem zavarták egymás köreit. Nem akartak mindenáron a képünkbe tolakodni életszerű, de nem kínosan precíz volt az előadás.

 

 

 

 

 

Basszusa jóval mélyebbre ment, mint akár az Aiva-é, akár a PII-é, itt már nem hallottunk hiányt, zökkenőmentesen fonódott össze a középsávval, nem érződött, hogy ez két, külön tartomány.

 

Ami eddig is a Sendy-k erőssége és különlegessége volt, az a közép és a középmagas tartomány. Az előző típusokat is kevés, más fejhallgató verte meg ebben a részlegben, de most ez is valami egészen különlegesre sikerült. Nyílt, tiszta, bársonyos volt, benne valami lebegő érzettel, könnyedséggel, hetekig lehetne hallgatni fáradtság nélkül.

 

 

 

 

 

A legmagasabb tartomány is átlagon felüli volt, ha nem olyan sziporkázó, mint mondjuk egy Sennheiser HD 800-é, de nem is annyira túlbuzgó, tökéletesen integrálódott a hangkép egészébe. Torzításról vagy túlzott kiemelésről szó sem volt, mégis határozottan "jelen volt" a zenében.

 

Mike Oldfield sziporkáin és harangjain kifejezetten jól érezte magát, többször is "visszatekertünk" egy-egy részlethez, annyira élvezetes volt az előadás. Még a nem kimondottan a basszusáról híres felvételeken is testesen és dinamikusan szólt.

 

Hans Zimmert elővéve, mint mélyhang és dinamika tesztelő zenét, ott is a rendkívüli nyíltság és levegő volt az, ami megfogott minket. Hallottunk már mélyebbre menő fejhallgatót is (Denon AHD-9200 például) de az ugye zárt és azokat nehéz megverni ebből a szempontból és annak meg más gyengéi vannak (már amennyi…). A Peacock viszont itt is egy komplett egészet nyújtott, hiba
nélkül gyúrva egybe a mélyhangokat a középtartománnyal, libabőrös élményt adott ezekkel a zenéklel is.

 

 

 

 

 

Áttértünk az emberi hangra, azt mennyire tudja az eddig megismert szinten megszólaltatni a Sendy Peacock, nevezetesen Paul Simon dalaival tettük próbára a fülest. Ha lehetett volna fokozni az élvezeteket, akkor ezek, azok voltak. A jó öreg Paul itt termett a szobában, csak és kizárólag nekünk énekelt, valami olyan intim és bensőséges jelleggel, ami nagyon kevés hifi kütyü sajátja. Transzparens, lágy és dinamikus volt egyszerre, kézzelfogható közelségbe hozta Paul Simon hangját, a kisérőhangszerek maradtak a háttérben, pont ott ahol kell, kiegészítve az éneket.

 

Összeségében nehéz belekötni a Sendy Audio Peacock hangjába. Minimális hibák - de nevezzük inkább hangolásbéli különbségnek - voltak, viszont az összhatás egy kerek, komplex egész, egy egységes és szerethető hangkép. A Sendy Audio Peacock rábeszélt arra, hogy helyezkedjünk el kényelmesen, vegyünk elő valami nemes italt, esetleg gyújtsunk rá egy szivarra és engedjük el magunkat egy fárasztó nap után. Majd "Ő" megsimogatja és megnyugtatja az összegubancolódott idegeinket a kedvenc zenéinkkel. Színes és hatalmas színpadképet rajzolt, a megszokottan mágikusan tiszta és csábítóan lágy középtartománnyal, bőségesen elég részletekkel és dinamikával.

 

Felbontás tekintetében remekül megmutatta a Musician Andromeda és a Topping A90 közötti különbséget, azaz nem mosta egybe és kente el a saját egyéniségével a két fejhallgató erősítő közötti hangbéli eltérést.

 

A Sendy Audio Peacock belépett a high end mágikus birodalmába.

 

 

 

 

 

A görbén az látszik, hogy 50 Hz alatt nem igazán akar kérkedni az “aranypáva” fejhallgató. Nem basszusok tekintetében akarja lekenyerezni hallgatóját. Az óvatosan induló, keménységet és durvaságot mellőző alsó frekvenciákat tanmesébe illő, egyenletes szakasz ellensúlyozza 70 Hz-től egészen 1 kHz-ig. 4 kHz-nél sajnos van egy több, mint 30 dB mértékű beesés, ami például az énekhangban némi extra kristályos érzetet kelthet. Jó hír viszont, hogy 6 kHz után még becsülettel visszakapaszkodik a görbe egészen 20 kHz-ig, ezáltal a legmagasabb hangoknál finom, józan ábrázolásra lehet számítani. Az 1 kHz alatti, középső frekvenciák így, vizuális ábra alapján nagyon ígéretesek, az összkép jóval kontrolláltabb, mint olcsóbb testvére, az Aiva esetében.

 

 

 

 

 

Összegzés, ajánlás

 

Ha valakinek kétségei lettek volna, hogy Kína nem tud minőséget gyártani, azoknak itt a csattanós válasz a Sendy Audio Peacock. Nem, ez már nem az olcsó kategória, itt már meg kell fizetni a minőséget. Ami minőség viszont - ennyiért - kiemeli a versenytársai közül. Vannak más fejhallgatók, amik egy-egy részletben jobbak, de ebben az esetben egy olyan komplett egészet kapunk a pénzünkért, kevés gyártmány tud felülmúlni.

 

Kivételesen sokáig hallgatható sima, bársonyos hang, valami egészen különleges középtartománnyal.

 

Ha valaki ebben az ársávban keres fejhallgatót, az feltétlen fülelje meg, mert kevés nála jobban ajánlható létezik a piacon.

 

Műszaki adatokHangszóró: 88 mm-es, síkmembrános
Érzékenység: 103 dB
Impedancia: 50 Ohm
Frekvencia-átvitel: 20 Hz-40 kHz
Kábel: 2 m-es (4,4 mm -es szimmetrikus dugó; dual mini XLR)
Tömeg: 578 g
Ár: 499 990 Ft
   

 

Mérleg

 

+ A Sendy-féle legendásan tiszta és bársonyos középsáv itt is tetten érhető

 

+ Rendkívül egységes hang, amit nehezen közelít meg, szinte bármilyen másik fejhallgató

 

+ Prémium kivitel, prémium anyaghasználat és masszív felépítés

 

+ Nem válogatós, hozza a minőségét számtalan rendszerben

 

- A mini XLR csatlakozók miatt nehézkes lehet a kábel cseréje

 

Szubjektív véleményHangminőség:
Kivitel: 4,5 
Zajelnyomás hatékonyság: 2,5 
Szolgáltatások:
Komfort:
Formaterv:
Ár/érték arány:

 

Forrás: AV-Online.hu

 

Ingyenes szállítás

Ingyenes szállítás

100.000 Ft feletti megrendelés esetén, Magyarország egész területére.

Ügyfélszolgálat

Ügyfélszolgálat

Tel: +36209533324, email: info@bartimexaudio.hu Hétfő-Vasárnap 8:00 - 20.00. Bemutató, árukiadás, személyes átvétel kizárólag előre egyeztetett időpontban bemutatótermünkben:1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Fizetési lehetőségek

Fizetési lehetőségek

Webáruházunkban bankkártyával, utánvéttel, előreutalással és bemutatótermi átvétel esetén készpénzzel fizethet.

Garancia

Magyar jótállás

Termékeink tiszta forrásból, márkaimportőrökön keresztül, vagy közvetlen gyári importból érkeznek. A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi és az európai márkaképviseletek támogatásával értékesítjük.

Cégünk erősségei:

- Több mint tíz éves szakmai tapasztalat

- Széles termékválaszték, több mint 3000 féle termék a hi-fi, audiofil és high-end kategóriákban

- Vásárlás előtti és utáni tanácsadás

- Professzionális termék demó a bemutatótermünkben

- A termékeink többsége otthoni körülmények között is kipróbálható

- A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi márkaképviseletek támogatásával értékesítjük


Térkép

terkep

Kapcsolat

Cégnév: Bartimex Audio Bt.

Bemutatóterem:  1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Nyitvatartás: Kizárólag előre egyeztetett időpontban!

Elérhetőség: Tel: +36209533324

Email: info@bartimexaudio.hu

Írja meg véleményét:

Hírlevél feliratkozás


Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön akcióinkról, újdonságainkról. Feliratkozását egy egyszeri 4%-os kedvezményre jogosító kuponnal honoráljuk!
Használati feltételek
Alulírott, a fenti jelölőnényzet kipipálásával - az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, továbbá a 7. cikk rendelkezése alapján - hozzájárulok, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelje, és hírlevelet küldjön a számomra. Tudomásul veszem, hogy a GDPR 7. cikk (3) bekezdése szerint a hozzájárulásomat bármikor visszavonhatom.

Bejelentkezés vagy Regisztráció