Menu

Cart

Sivga P-II síkmágneses hifi fejhallgató teszt

Ha a Kedves Olvasónak elsőre, sőt még másodikra sem tűnik ismerősnek a Sivga P-II márkanév, mint olyan, azért a legkevésbé sem hibáztatható. Az AV-Online szerkesztőségének sem volt ismerős, szinte lehetetlen követni a gombamód szaporodó kínai gyártókat, és az ezerféle típusválasztékot, amik közül most egy nyitott kialakítású fejhallgatót veszünk fülügyre. Meglehetősen konzervatív adatlap, síkmembrános megoldás, kézzel gyártott fa fülkagylók és kategórián túlmutató hang szerepelnek a kínálatban.

 

 

Fejhallgatókkal Dunát lehet rekeszteni, van a párezer forintostól, a több millióba kerülő gyártmányokig ezerféle fajta. Ha valaki ma veszi a bátorságot és csatlakozni szeretne ebbe a táborba, annak alaposan fel kell kötnie az alsóneműjét, nagyon nehéz kitűnni a sok közül. A Dongguan Sivga Electronic Technology Co. Ltd. vette ezt a bátorságot és a piacra küldte a Sivga P-II néven fémjelzett fejhallgatóját, egy nyitott kivitelű, síkmembrános megoldást.

 

 

 

 

A Sivga P-II gyártójáról próbáltunk összeszedni némi információt, de sokat nem találtunk sajnos. A cég honlapja nem tűnik összecsapottnak, rendesen megcsinálták és az értékesítési metódus sem az az átverős fajta, ugyanis például az Amazonnal is leszerződött, az Amazon biztonsági metódusaival egyetemben, ergo bizalommal lehet tőlük (is) vásárolni.

 

A 2016-ban alapított Dongguan Sivga Electronic Technology Co. Ltd. a kínai Dongguan városban található. Ez egy átfogó vállalkozás, amely integrálja a K+F-et, a termelést és az ügyfélszolgálatot. A Sivga a csúcskategóriás fejhallgatók innovációjára és gyártására összpontosít. Gazdag tapasztalattal és technológiával rendelkezik a fejhallgató akusztikai iparban. A kulcsmérnöki csapatot számos szakértő vezeti az elektronikus és az akusztikus területről. A nyersanyagoktól a késztermékeken át a Sivga munkatársainak alkotó szelleme garantálja, hogy átlag feletti, minőségi életstílust hozzon létre az ügyfelek számára.

 

 

 

 

Ha netán valakinek feltűnne a kísérteties hasonlóság a Sendy Audio termékeivel, az nem téved nagyot, ugyanis ugyanarról a cégről beszélünk: a Sendy Audio a Dongguan Sivga Electronic Technology Co. Ltd. almárkája. Elkötelezett a minőségi termékek készítése és a különféle csúcskategóriás fejhallgatók gyártása mellett.

 

 

 

 

Kinézet, tartozékok

 

A felsőkategóriát megidéző érzete támad az embernek, mikor kézbe vesszi és kicsomagolja a dobozból a Sivga P-II-t, egy kicsit hasonlít kinézetre a Focal fejhallgatókra. Az összhatás egészen kiváló, a fabetétek, a bőr és a fém harmonikus egységet alkotnak, pazarul néz ki. A hátoldalán perforált, a nyitott membránt védő megoldás található, minőségi és strapabíró fém betéttel, amiben még a hifisták ősi és örök ellenségének számító porszívó csövével sem lehet kárt tenni.

 

 

 

 

A fülpárnák bőr és memóriahab keverékei és jó vastag egyedi, a fül formáját utánzó ovális formával, ami ráadásul még ki is bővül a nyaki rész felé, hogy ott is biztosan zárjon, ne legyen felesleges hangszivárgás, minden hang csak a fülbe jusson. A kagylók elforgathatók 90 fokban a könnyebb tárolás érdekében, valamint felettük a pánt és a kagyló között jókora "R és L" felirat díszeleg, erősen megkönnyítve ezzel a jobb/bal csatorna felismerését.

 

 

 

 

A Sivga P-II 97x76 mm-es ultranano kétoldalas síkmembránt használ, fekete diófából készült kagylóval, fémből és bőrből készült, állítható fejpánttal. A kivitelezés példás, sok high end fülessel felveszi a versenyt a kinézete és az anyaghasználata/minősége.

 

 

 

 

A kemény műanyag doboz megfelelően védi a külső behatásoktól a Sivga P-II-t, a kinézete kicsit polgárpukkasztóra sikerült - a konkrétan egy popsira - hasonlító formájával, amiben maga a fejhallgató és a sodrott 6N rézből készült kábel található. A kábel egyik végén két darab szabvány 2,5 mm-es mono csatlakozó, a másik végén pedig egy 4,4 mm-es szimmetrikus dugó - amihez gyárilag mellékelnek egy 4,4 mm szimmetrikus aljzat/3,5 mm normál átalakítót - a kábel hossza 1,6 m az adapter nélkül. Érdekes módon a gyártó nem ad a Sivga mellé 6,3 mm/3,5 mm átalakítót, de ez legyen a legnagyobb bajunk.

 

 

 

 

Használat közben

 

Meglehetős súlya van a Sivga P-II-nek (420 gramm) ezért kissé félve raktuk a fejünkre, mondván "fejnehéz" lesz tőle az aktuális tesztelő, de zenehallgatás közben ez egyáltalán nem, vagy csak kevéssé érződik, jó a súlyelosztása. A fülpárnák is kényelmesek, bár egy picit hajlamosak korlátozni a fülbe jutó levegő mennyiségét a nyitott kialakítás ellenére, érdemes néha kiszellőztetni odabent, ha hosszútávon hallgatunk vele zenét. A hozzáadott kábel megfelelő hosszúságú, pont elég a legtöbb helyzetben (besüppedve a fotel mélyébe) nem szed össze zajt, nem zizeg és recseg, ha elfordítjuk a fejünket, meg úgy (ez is) általában minőségi érzetet kelt, ezzel sem volt gond.

 

 

 

 

Az állítható fejpánt még a Shrek szindrómával megáldott tesztelő böhöm fejére is probléma nélkül illeszkedett, itt nem igazolódott a kici kínai-kici termék irányvonal és a szemüvegesek örök átka, a szemüveg szár sem volt különösebb akadály a Sivga P-II-nek, azt is lazán körbe ölelte, nem fújt ki fals levegőt a membrán, csökkentve ezzel a basszus mennyiségét.

 

 

 

 

Nyitott voltából adódóan elég sok zene jutott ki a külvilágba, nem csak be a fülünkbe, érdemes csukott ablaknál abszolválni a zenehallgatás folyamatát, esetleg - felidézve gyermekkorunkat - sátrat építeni az ágyneműből és alábújni a megfelelő hangszigetelés érdekében, ha netán zavarna minket a szomszéd, békebeli traktor hangosságú fűnyírója.

 

 

 

 

Összeségében egy elég kényelmes fejhallgató a Sivga P-II, valahol középtájon helyezkedik el az ultrakényelmes és az asztalos szorító kényelmével vetekedő kínzóeszközök között, egyedüli hátránya a zajszigetelés hiánya, de mivel ez a nyitott kivitelből adódik, ez valójában nem hátrány, ez a nyitott kivitel átka, valamit valamiért.

 

 

 

 

A 98 dB érzékenység és a 32 Ohm impedancia megkívánja a nem szívbajos fejhallgató erősítő használatát, mondjuk akár telefonokkal is lehet próbálkozni, de azokkal egészen biztosan nem azt halljuk és kapjuk vissza, amit a Sivga P-II valójában tud, ezért Topping A30 Pro erősítőt kapott játszópajtásul, amivel remekül együttműködött.

 

Futottak még a Cambridge Audio 851A füles - amúgy nem rossz - kimenete, zenék minden stílusban és formátumban.

 

Forráskészüléknek a Musician Pegasus R2R DAC és Singxer SU2 Bridge szolgált.

 

Hangminőség

 

A meghallgatás előtt konkrétan, fogalmunk sem volt mire számítsunk, ennyiért ilyen minőséget és síkmembránt együtt, nem láttunk a piacon, ezért (bejáratás után) rögtön össze is kötöttük a Topping A30 Pro erősítőt és a Sivga P-II-t. Nagyjából kiegyenlített, egy kicsit a két szélei felé kiemelő hangot hallottunk elsőre, ami folyékony és torzítástól mentes volt, a sáv két legszélén enyhén lehajló kivitelben, amit már ezerszer hallottunk más fejhallgatóktól, vagy hangfalaktól.

 

De.

 

Amit középsávban - az a legfontosabb, döntő része a zenének - produkált a Sivga P-II, az még a high end fejhallgatóknál is ritka erény. Kaptunk egy olyan sima, levegős, könnyed és átlátható, végtelen sokáig hallgatható hangot, amit igen kevés készülék tud, legyen az füles, DAC, vagy erősítő. Valami olyan magától értetődően könnyedén, valóságosan és abszolút torzításmentesen szólaltatta meg a hangszereket, ami bőven túlmutatott a kategóriáján, levegő volt a hangszerek és az énekesek között - nem plusz visszhang - ahol önálló életet élt Mike Oldfield gitárja, Paul Simon énekhangja, vagy egy templomi kórus felvétel a 2L kiadótól. Simogató részletes, de nem klinikai steril, hanem dús és telt hangokkal kényeztette a füleinket, megtartva az egészen kivételes könnyedséget, nehezünkre esett levenni a fejünkről a Sivga P-II-t.

 

 

 

 

Hans Zimmer prágai koncertjén hatalmas színpadot tárt elénk, nem akkorát, mint mondjuk egy klasszikus nyitott füles, de bőven megfelelőt, érzékeltetni tudta a színpad méreteit és itt is játékos könnyedséggel rajzolta meg a hangszereket. A kicsit púpos felső basszushoz és alsó magastartományhoz kifejezetten jól illeszkedtek az elektronikus zenék (Yello, Depeche Mode) magabiztosan hordozta a hátán az ezekhez a zenékhez illő dinamikát és ritmust.

 

Így még talán soha nem szólt Mike Oldfield - The Songs of Distant Earth című lemeze fejhallgatón keresztül, még a csúcsmodelleken sem. A Denon AH-D9200 például túl sok információt akar egyszerre nyújtani, és még a Focal Clear MG sem ilyen könnyed ezen a területen és sávban - le a kalappal az előtt, amit a Sivga P-II művelt a középtartományban.

 

 

 

 

Tulajdonképpen rakhattunk fel bármilyen zenét, mindenhol jól érezte magát, nem válogatott a műfajok között, konzekvensen hozta a saját stílusát, a könnyed és barátságos megszólalást.

 

Persze semmi sem tökéletes, ahogy fentebb is írtuk, a frekvenciasáv két legszéle - a szubbasszus és legfelső magastartomány - enyhén lehajlik és azok előtt kicsit kiemel, így generál egy barátságos és a meleg jelleg felé hajló összhangzatot.

 

Konklúzió

 

Összegezve, egészen kivételes produktum a Sivga P-II ennyiért. A frekvenciasáv közepe az párját ritkító minőségű, jóval túlmutat ezen az árkategórián. Ha valaki megbocsájtja a minimális hiányt a legalsó és a legfelső tartományban, annak tökéletes választás lehet a Sivga P-II, de még ha ezeket figyelembe is vesszük és rákacsintunk az árcédulára, akkor egy szavunk sem lehet. Ebben az ársávban még nincs félelem és gáncs nélküli lovag, valahol, valamiben mindegyik hibázik, de a Sivga P-II közelít a hiba nélküli megoldáshoz. Simogatóan könnyed megoldás, vita nélkül Ajánlott Vétel címke jár neki.

 

Műszaki adatokKivitel: nyitott, fül köré fekvő
Membrán: Planar Magnetic
Frekvencia-átvitel: 5 Hz-55 kHz
Impedancia: 32 Ohm
SPL: 98 ±3 dB
Kábelhossz: 1,6 m
Tömeg: 400 g
Ár: 145 990 Ft
   
   

 

Mérleg

 

+ Kategóriáján jóval túlmutató könnyed, levegős, rendkívül tiszta középtartomány

 

+ Masszív és prémium kivitel, fa fülkagylók, minőségi kábelezés

 

+ A súlya ellenére, nem okoz fáradtságot a használata

 

- A nyitott kivitelből adódóan, minimális a zajelnyomás és zajszigetelés

 

Szubjektív véleményHangminőség:
Kivitel:
Stabilitás:
Zajelnyomás hatékonyság:
Komfort:
Szolgáltatások: 4,5 
Formaterv:
Ár/érték arány:

 

 

Forrás: AV-Online.hu

 

Ingyenes szállítás

Ingyenes szállítás

100.000 Ft feletti megrendelés esetén, Magyarország egész területére.

Ügyfélszolgálat

Ügyfélszolgálat

Tel: +36209533324, email: info@bartimexaudio.hu Hétfő-Vasárnap 8:00 - 20.00. Bemutató, árukiadás, személyes átvétel kizárólag előre egyeztetett időpontban bemutatótermünkben:1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Fizetési lehetőségek

Fizetési lehetőségek

Webáruházunkban bankkártyával, utánvéttel, előreutalással és bemutatótermi átvétel esetén készpénzzel fizethet.

Garancia

Magyar jótállás

Termékeink tiszta forrásból, márkaimportőrökön keresztül, vagy közvetlen gyári importból érkeznek. A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi és az európai márkaképviseletek támogatásával értékesítjük.

Cégünk erősségei:

- Több mint tíz éves szakmai tapasztalat

- Széles termékválaszték, több mint 3000 féle termék a hi-fi, audiofil és high-end kategóriákban

- Vásárlás előtti és utáni tanácsadás

- Professzionális termék demó a bemutatótermünkben

- A termékeink többsége otthoni körülmények között is kipróbálható

- A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi márkaképviseletek támogatásával értékesítjük


Térkép

terkep

Kapcsolat

Cégnév: Bartimex Audio Bt.

Bemutatóterem:  1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Nyitvatartás: Kizárólag előre egyeztetett időpontban!

Elérhetőség: Tel: +36209533324

Email: info@bartimexaudio.hu

Írja meg véleményét:

Hírlevél feliratkozás


Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön akcióinkról, újdonságainkról. Feliratkozását egy egyszeri 4%-os kedvezményre jogosító kuponnal honoráljuk!
Használati feltételek
Alulírott, a fenti jelölőnényzet kipipálásával - az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, továbbá a 7. cikk rendelkezése alapján - hozzájárulok, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelje, és hírlevelet küldjön a számomra. Tudomásul veszem, hogy a GDPR 7. cikk (3) bekezdése szerint a hozzájárulásomat bármikor visszavonhatom.

Bejelentkezés vagy Regisztráció