Menu

Cart

ACOUSTIC SOLID – 110 METALL LEMEZJÁTSZÓ

…”A legmodernebb technológia egyszerű szépsége tökéletesebbé teszi a hallgatás örömét”… – vallják az Acoustic Solid tulajdonosai és munkatársai. A vállalat szokásához híven ebben a modellben is kiváló minőséget, logikus funkcionalitást és egyszerűen gyönyörű kivitelezést nyújt.

A CNC-technológiával megmunkált, polírozott felületű alumínium nemcsak esztétikájával, de a hangszerek hangzásának reprodukciójával is rabul ejt. Legfőképpen, ha akad egy szakember aki mesterien bánik az anyaggal, ismeri a rezonancia viselkedést, a bonyolult munkát szenvedélyének tekinti és hallja a különbségeket. Talán mondani sem kell, az Acoustic Solid esetében minden alapanyag és szerszám a helyén, tapasztalt szenvedélyes munkatársak, precíziós szerelők, mérnökök és elektronikai technikusok dolgozzák ki az új modelleket. A Wirth Tonmaschinenbau német családi vállalat csapata ezúttal is bizonyítja, hogy tud valamit erről a szakmáról.

Hajtási elv: szíjhajtás
Sebességtartomány: 33,3, 45 ford./perc
Motor: Berger Lahr szinkron motor
Sebességtartás: 0,08% (Ortofon mérő számítógéppel mérve)
Méretek: 310 x 310 x 190 mm
Tömeg: 12 kg
Ár: 1 900 EUR

 

 

Az Acoustic Solid 110 Metall látványa légies, mégis határozott és együtt-álló benyomású, a fény megcsillan a polírozott felületeken és ez megelégedettségi érzést kelt. Az alumínium aránylag könnyen formázható és a rezgések vezetése szempontjából eléggé merev anyag, már többször bizonyított, hogy a lemezjátszók előállításához éppen megfelelő. A 110 Metall lemezjátszó, egy egyszerű összeépítési trükkel, azonos funkcionalitással, pontosan ugyanazokat az alkatrészeket ötvözi egy csomagban, mint egy-két nagyobb modelljük.

 

 

 

A teljes szerkezet rezonancia-optimalizált. A köralakú alaplemez 50 mm vastag, átmérője 180 mm, tömör alumíniumból készül. Az egyes alapelemek leválaszthatók, az összerelés stabilitásának biztonságát és a rezonanciák terjedésének megakadályozását speciális teflon alátétekkel és szilikon keverékkel ellátott szerelvények biztosítják.

 

 

 

A szabályos háromszöget bezáró három tüskén álló alátámasztás – bár kisebb alap területet fed le, mint azt megszoktuk – mégis stabilitást, az alváz részére kiváló rezgéscsillapítást garantál. A vízszintezés és a magasságállítás menetes tüskékkel történik, a hegyes lábak alá speciális filccel bevont lábalátétek (papucsok) kerülnek.

 

 

A 6 kg lendítő-tömegű, 30 mm vastag, masszív, alumínium/ólom ötvözetéből készült lemeztányér CNC precíziós esztergálással és kézi csiszolással készül. Mint minden termék esetében, itt is különös figyelmet fordítottak a csapágyazásra. Semmi extra, „csak” egy hagyományos orientációjú rozsdamentes szerszámacél csapágy, ami egy öntött perselyben forog.

 

 

A teflon betétes, rozsdamentes acél-öntvény persely és a polírozott kerámia golyó biztosítja az alacsony dübörgési értékekkel megvalósított, zökkenőmentes futást. A persely tökéletesen illeszkedik a tengelyhez, a forgás függ a csapágy tengely megmunkálásának pontosságától.

 

 

A lemeztányérra valódi bőr, majd erre 3 mm vastag plexi-lap kerül. A bőrre azért van szükség, mert a lemeztányér bár vastag, mégis minimális csengése van, a hanglemezt el kell különíteni ettől.

 

 

A hajtásforma szíjhajtás, a precíziós szinkron motor a Berger Lahr terméke. A Berger Lahr teljes Motion Control meghajtó motor és vezérlés termékpalettát kínál, testreszabott termékeket és megoldásokat fejleszt és gyárt. 2008-ban Berger Lahr GmbH. megváltoztatta a cég nevét Schneider Electric Motion Deutschland névre, termékeit és szolgáltatásait beépítette a Schneider Electric kínálatába. Az Acoustic Solid 110 Metall lemezjátszóhoz készült szíj nylon és szilikon keverékből származik.

 

 

Kényelmes a sebességváltás. A mikroprocesszor vezérlésű fordulatszám-szabályzó elektronika garantálja a pontos szinkronizálási értékeket, stabil frekvenciát generál, amelyet a hálózati zavarok nem befolyásolnak. Egy gombnyomással lehetővé teszi a 33 vagy 45 fordulat/perc sebesség megváltoztatását, de finombeállítás is lehetséges. A külső egységet képező, 240 Volt 47-63 Hertz / 32 Volt 0,46 Amper áramot szolgáltató hálózati táp, a lemezjátszó mögött elrejthető.

 

 

A hangkar az angol Rega cégtől származik, mérnökeik Karl Wirth saját tervei alapján hajtották végre a változtatásokat, így lett a WTB-303-ból WTB 370 típusszám. Nincs látható antiskating, a szabályozás a hangkar fenék belsejében lévő mechanizmuson keresztül történik. A karba beépített mágneses antiskating jól működik, de hiányzik minden dokumentáció arról, hogy melyik beállítás a legjobb az egyes hangszedő típusokhoz.

MEGHALLGATÁS


A gyártó használatra előkészítetten szállítja termékét, az üzemelési hely kiválasztása, a vízszintbe helyezés, a meghajtó szíj felhelyezése és a csatlakoztatás után gyorsan használatba vehető. (mi minden beállítani valót ellenőriztünk) A kiegészítők között szerepel a digitális-kijelzővel ellátott tűmérleg és a csapágyolaj. A hangzás-minőség elbírálásához hozzá kell számolni, hogy itt 12 kg alumínium „dolgozik”. Mint minden lemezjátszó egységnél itt is ajánlatos a fejlődés irányának tekintetbe vétele, amit a hangszedő cseréje jelöl ki.

Az Acoustic Solid 110 szinte bedobta magát, dinamizmust és pezsgő ritmusokat kaptunk a stabil, mély basszus mellé. Sokszor elmondtuk már, hogy hangszedőt kell cserélni, de most ez a lemezjátszó, még így, a gyárilag beszerelt hangszedővel is, képes hirdetni az analóg hangzás fölényét.

Van finom, pontos felbontás – a jó pontok megszerzéséhez az időzítés is hozzájárul. A hangszeresek összhangja, helyes arányok és egy kis színpad-mélység is hallható. A középhangok részletességével növelhető a zene folyamatának jobb érzékelése, ez bizony jobb hangszedők használata közben jön elő. A gyárilag beszerelt AT hangszedővel súlyosabb, sötétebb előadást kapunk, a nagyobb mélyhang-tömeg és a szélesebb dinamika egyértelműen az egy-két kategóriával felette lévő hangszedőkkel jön létre. Mindenképpen erény, hogy ha továbbfejlesztünk, megmutatja a különbségeket, és ez egy olyan lemezjátszót jelez, amely minden szempontból keveset ad hozzá a zenében zajló történésekhez. Különösen a jó, a jazz-felvételeken hallható, összetett közép-tartományi részlet. Az Acoustic Solid 110 Metall lemezjátszó jól választja el ezeket a meghatározó részeket, a hangzásnak nincs un. bájos karaktere, mint egyes konkurenciák esetében. Mindez elősegíti a jazz-muzsikában oly elengedhetetlen időzítést.

A barázdákból kinyerhető zenei reprodukció rendkívüli módon együtt-álló, hangszerhangokhoz közeli. Rendkívül gazdag a részletekben, és ami ettől a hangkartól és a hangszedőtől elvárható azt hűen teljesíti. Feszesebb, de kevésbé terjedelmes basszusokkal rendelkezik, de valahogy egyenletesebbnek hangzik, és hajlamos arra, hogy a zenét egy kicsit természetesebben tolmácsolja. Ha kell izomból játszik, az Acoustic Solid 110 bebizonyította, hogy gond nélkül bírja a metált! A basszusgitár elég jó, nem olyan pattogóan lelkes, mint néhány más modell esetében, viszont teljesen hiányzik a káros rezonancia. Fent említettek nem elhanyagolható különbségek, még a szomszéd szobából is hallani.

És végül, egy német analóg fórumból idevágó megjegyzést olvastunk: …„A hanglemez pattogását, az analóg hallgató fülében lévő szűrőhatás miatt, a psziché nem dolgozza fel. Éppen ellenkezőleg! A digitális technológiából hiányzó mechanikai zajt negatív jelként érzékeli”…hoppá!

KONKLÚZIÓ


Az Acoustic Solid Németországból ismét egy különleges lemezjátszót indított útjára, éppen a 35. évfordulójuk alkalmából. A 110 Metall, kézzel összeállított lemezjátszó, magas színvonalú gyártási minőséget képvisel, az exkluzív speciális vonal első (alap) készüléke. Az intelligens forma a levegő rezgéseinek kevés érintkezési felületet hagy, a kiváló hajtás és a minőségi csapágyazás kialakítása sima futás-teljesítményt nyújt. Könnyen beállítható, megbízható.

Mindenekelőtt a „karakter” hiánya miatt, árkategóriájában vezető színezetlensége van, valóban áttetsző közép-tartománnyal és finom magashang kiterjesztéssel. Ismét egy „zenésszel” volt dolgunk és első osztályú teljesítménnyel, ami meggyőző. Ebben a modellben nemcsak a szenvedély, de a tapasztalat és a szakértelem is vezérli a fejlesztést. Röviden: ajánlható, mert sokoldalú és tovább fejleszthető.

Többféle analóg-rajongó, lemez-hallgató létezik. A kezdő, a haladó, a soha el nem tántorodó és a visszatérő. A visszatérők, minden bizonnyal, a lemezjátszó stílusát is figyelembe veszik. Feltehetjük a kérdést, hogy a megfelelő elegáns kialakítás nélkül vajon milyen lenne a legmodernebb technológia és a ragyogó hangzás? Mi már halljuk azt amit a szemünk lát.

Pro
+ extravagáns kivitel
+ precíziós mechanika
+ könnyű kezelhetőség, karbantartást nem igényel
+ jelenleg is remek, de fejleszthető hangzás

Kontra
– nem a saját-fejlesztésű karral szállítják

 

Forrás: Hangzásvilág.hu

Ingyenes szállítás

Ingyenes szállítás

100.000 Ft feletti megrendelés esetén, Magyarország egész területére.

Ügyfélszolgálat

Ügyfélszolgálat

Tel: +36209533324, email: info@bartimexaudio.hu Hétfő-Vasárnap 8:00 - 20.00. Bemutató, árukiadás, személyes átvétel kizárólag előre egyeztetett időpontban bemutatótermünkben:1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Fizetési lehetőségek

Fizetési lehetőségek

Webáruházunkban bankkártyával, utánvéttel, előreutalással és bemutatótermi átvétel esetén készpénzzel fizethet.

Garancia

Magyar jótállás

Termékeink tiszta forrásból, márkaimportőrökön keresztül, vagy közvetlen gyári importból érkeznek. A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi és az európai márkaképviseletek támogatásával értékesítjük.

Cégünk erősségei:

- Több mint tíz éves szakmai tapasztalat

- Széles termékválaszték, több mint 3000 féle termék a hi-fi, audiofil és high-end kategóriákban

- Vásárlás előtti és utáni tanácsadás

- Professzionális termék demó a bemutatótermünkben

- A termékeink többsége otthoni körülmények között is kipróbálható

- A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi márkaképviseletek támogatásával értékesítjük


Térkép

terkep

Kapcsolat

Cégnév: Bartimex Audio Bt.

Bemutatóterem:  1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Nyitvatartás: Kizárólag előre egyeztetett időpontban!

Elérhetőség: Tel: +36209533324

Email: info@bartimexaudio.hu

Írja meg véleményét:

Hírlevél feliratkozás


Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön akcióinkról, újdonságainkról. Feliratkozását egy egyszeri 4%-os kedvezményre jogosító kuponnal honoráljuk!
Használati feltételek
Alulírott, a fenti jelölőnényzet kipipálásával - az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, továbbá a 7. cikk rendelkezése alapján - hozzájárulok, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelje, és hírlevelet küldjön a számomra. Tudomásul veszem, hogy a GDPR 7. cikk (3) bekezdése szerint a hozzájárulásomat bármikor visszavonhatom.

Bejelentkezés vagy Regisztráció