Menu

Cart

NYÁRRA SEM MARADUNK KEDVENCEK NÉLKÜL

A skandináv dizájn és az akusztikus átalakítók éllovasa Dánia a magas hangzás kultúra letéteményese. A hangzás és a dizájn kombinációja révén a Davone Audio vállalat mindkét területen úttörő szerepet játszik. A csúcskategóriás hangzással kapcsolatos fejlesztés és gyártás 2007 óta kézműves technológiával történik. A dán hagyományokat követő Davone Audio a rugalmas és kisüzemi gyártás lehetőségeit kihasználva kísérletezik és olyan ötleteket valósítson meg, amelyeket nem lehet nagyüzemi termelésben. Természetesen a hangsúly a zenei reprodukción van, a Davone hangsugárzók a High-End hangminőséget kínálják.

 

 

 

Izgalmas kihívást jelent minden új hangsugárzó létrehozása. A kézművesség, a dizájn és a hangzás benne van minden Davone hangsugárzó DNS-ében. Az új Meander hangsugárzó és a WISA vezeték nélküli erősítő modul tiszta integrálása a Davone all-in-one hangrendszer az intelligens otthonok minden eddiginél könnyebb, ideális audio-megoldása.

 

 

 

…”A Davone Audio vállalat mérnökei szeretnek alkotni, de nem korlátozódnak egyetlen mesterségre. Hisszük, hogy a zene terjesztése önmagában is gyönyörű dolog. A kreativitás a Davone világában sokféle formában jelenik meg”… – nyilatkozták.

 

Az angol Exposure megújítja a 3000 Series erősítő-családot, aminek első lépéseként elkészült egy új integrált erősítő, továbbá egy elő- és egy teljesítményerősítő is. Az Exposure természetesen ezúttal sem próbál forradalmi változásokkal leteríteni minket a lábunkról. Mindegyik készülék, az ebben a kategóriában kötelezővé vált precíziósan megmunkált, magas minőségű alumínium készülékházban szerelt, bár a márka ismerői talán meglepőnek, amikor észreveszik, hogy megváltozott az előlap.

 

 

 

A 3510 integrált erősítő ígéretesen szép teljesítménye 110 Watt csatornánként (1000 Hz / 8 Ohm) és egyéb műszaki paraméterei tekintetében meghaladja a szakmai átlagot. Ennél is figyelemre méltóbbak a fejhallgató kimenetével kapcsolatos tulajdonságok, amikkel egészen biztosan hódítani fog a felhallgatókat kedvelők táborában. Maximális kimeneti teljesítmény 150mW (330 Ohm / 1kHz) a teljes harmonikus torzítás nem haladja meg 0.02 %-ot.

A 3510 elő-erősítő tudományának és kvalitásainak alapja egy külön erre a modellre tervezett toroid transzformátorral és nagy kapacitású kondenzátorbankkal alátámasztott tápegység. A 6 vonalszintű bemenet és a 2 fő kimenet bőséges lehetőséget biztosít audio-háztartásunkban fellelhető számos berendezés csatlakoztatására. Opcionálisan MM / MC phono-modul is rendelhető, valamint áramkörei felkészítettek DAC-kártya csatlakoztatására is. A bemenetek vezérlését mikroprocesszorral, magas minőségű, légritka tokozású relék kapcsolásával oldották meg. A topológia, a jól bevált, diszkrét felépítésű, „A”-osztályú félvezetős áramkörön nyugszik. Az Exposure készülékét teljes távvezérléssel kínálja, beleértve a beneti választót, a hangerőszabályozást és a csendesítő szűrő kapcsolását.

A 3510 Mono teljesítmény erősítő csatornánkénti 100 Watt teljesítményre képes (8 Ohm). Teljesítmény sávszélessége 60 000 Hz (-3dB / 1 kHz), ehhez kisebb, mint 0.01 % teljes harmonikus torzítást szolgáltat. Az elérhető legjobb jel-zaj viszony sem megvetendő, ami 110dB (A-súlyozott) referencia-értékkel bír. Tulajdonságai között a hangzásminőség lényeges lépcsői találhatók: kiváló minőségű alumínium készülékház, nagyméretű, egyedi gyártású toroid transzformátor és szűrőkondenzátor-bank, bipoláris tranzisztorok, gondosan kiválasztott alkatrészek, elektronikus, nem invazív túlterhelés-védelmi áramkör és hőkioldás, szimmetrikus és aszimmetrikus be- és kimenetek, dupla hangsugárzó kimenet.

Nick Mason, mint azt minden rajongó kívülről fújja, az ikonikus Pink Floyd együttes társalapítója. Nick új zenekara, a Saucerful Of Secrets (tagjai Nick Mason, a basszusgitáros Guy Pratt, a gitárosok, Gary Kemp és Lee Harris, valamint a billentyűs Dom Beken) legendás dobos új, teljesen felszerelt stúdiójában dolgozik.

 

 

 

 

A zenekar az Egyesült Királyságban, Európában és az Egyesült Államokban turnézott 2018 és 2019 során a Pink Floyd régi zenéjével. A zenekar megújult és friss szemléletet hozott a korai Pink Floyd zenéjéhez. Előadásaik vitathatatlanul az eredeti számok legjobb változatai. A túrák példátlan fogadással világszerte sikeresek voltak.

 

 

 

A koncertek élő felvételeit a camden-i londoni Roundhouse-ban keverték és Miles Showell által az Abbey Road Studios-ban vágott dupla vinylen adták ki. Miles emellett remaster és félsebességű vágást is készített Nick három korábbi, albumként kapható szóló albumáról – az „Unattended Luggage” -ről, ami hihetetlenül hangzik. A box set tartalma; Fictitious sports – 1981, Profiles – 1985 (benne Rick Fenn a 10CC gitárosa) White of the eye – 1987 (teljes filmzene)

 

 

Külön érdekesség, hogy Nick Mason a stúdió és a demo-szoba hangrendszereinek kábelezésére a Vertere kábeleit választotta. Az elkészült lemezeket Vertere MG-1 lemezjátszón, Phono-1 előerősítővel és Pulse-R kábelekkel felszerelt hangláncon hallgatja.

A Vertere örömmel mutatja be a Tempo nevet viselő új, digitális, precíziós motorvezérlőt. A Tempo a referencia meghajtón alapul, és a legfejlettebb vezérlő áramkör-kialakítást használja, amely az SG motoros hajtáson túlmutatóan valósult meg.

 

 

 

Mivel a motor az egyetlen energiaforrás egy lemezjátszó-rendszerben, ez az energia forgatja a lemezt. A meghajtórendszer bármilyen mértékű zaja vagy ingadozása hátrányosan befolyásolja a zenét. A részletesség, a dinamika, a hangszín, az időzítés és a zeneiség csak néhány tulajdonság, amelyek ennek következtében szenvedni fognak. A Tempo egy mikroprocesszort használ digitális szinusz-és koszinus hullámok előállításához, amelyeket a fedélzeti DAC analóg jellé alakít. Az előlapon egy üzemmód/sebesség választó található, amely három programozható lehetőséget kínál, lehetővé téve a 33 és 45 fordulat/perc közötti egyszerű váltást.

 

 

 

A Vertere cég szerint az alkatrészek gondos megválasztása – beleértve az aranyozott pályával ellátott nyomtatott áramköri lapot, a négy teljesen szabályozott feszültségű áramkört. Pulse-R kábelezés segít csökkenteni a zajokat és a torzításokat és egy külön D-Fi LED tápkábel biztosítja a „tisztább” áramszállítást, így biztosabb a motor teljesítménye. A Tempo átveszi az irányítást a lemezjátszó motorja felett, alacsonyabb zajjal és kisebb torzításokkal egyenletesebb meghajtást biztosít. Belső áramköre, mint a referencia minőségű meghajtó esetében is, mikroprocesszor vezérlésű, tiszta szinusz hullámot biztosít. A Tempo fokozza a hajtás-teljesítményt. A Tempo a Vertere SG-1 és RG-1 lemezjátszóival és SG-1 hangkarjaival kerül forgalomba, sőt az MG-1 ügyfelei örömmel fogják tudni, hogy ők is képesek frissíteni.

A High-End világában a gyönyörűt és a funkcionálist egyszerre választhatjuk. A Bassocontinuo először vezette be a dizájn és a praktikum ötvözetét, felfedezve, hogy lehetséges ötleteket és anyagokat keverni a legkülönbözőbb területekről, és a teljesítményt az esztétikával kommunikálni.

 

 

 

 

 

A Bassocontinuo Aeroline F2 Isostatic Audio Rack modell önmaga objektumnak tekinthető, amelyben az anyagok és textúrák tökéletesen keverednek egymással, kontrasztokat hozva létre, amelyek fokozzák a formákat. A tervezés Marco Acerbis, a nemzetközileg elismert díjnyertes építész érdeme, aki együttműködik a Foster + Partner stúdióval és Mario Bellini építésszel. Marco Acerbis építész a teljes Aeroline sorozatot a Bassocontinuo részre tervezte, amely olyan esztétikai értéket képviselnek, amelyek nem vetik meg az élvonalbeli technikai megoldásokat. A tökéletesen integrált, tiszta és harmonikus vonalak olyan csúcstechnológiájú anyagokkal kerültek kiképzésre, mint a szénszál (amelyet a tartószerkezet és a polc közötti összeköttetés minden pontján használnak), vagy a klasszikusabb anyagok, például a porcelán kőagyag és a szatén felületű acél. Az Aeroline újabb kihívást jelent és új korszakot nyit. Öröm a szemnek és a fülnek.

 

 

A tervezők felforgatták a szabályokat, és felfedezték azokat a horizontokat, amelyek eddig elképzelhetetlenek voltak, meggyőződésük, hogy a tervezés és a teljesítmény kombinációja működik. A pontos kontúrok, erős identitást és hatalomérzetet kölcsönözve, kiemelik a masszív vonalakat. Az elegancia, az innováció, a merészség csak néhány olyan jelző, amely leírja az objektumot, amely készen áll egy új szabvány meghatározására. A szilárd, 50 mm átmérőjű rozsdamentes acélszerkezetet speciális szénszálas csatlakozókkal rögzítik a polcokhoz, amelyek megvalósítják a stabilitást és egyben csillapítóként is működnek. Minden polcot leválasztanak a már bevált rendszer segítségével, garantálva az első osztályú teljesítményt. Mint mindig, a modularitás a tervezés szerves része, ami a terméket bővíthetővé teszi. A padlóval való érintkezés pontja állítható magasságú félgömbök segítségével történik, amelyek egy stabilizátor alátéttel társítva garantálják az extrém finomhangolást.

Japán egyik legismertebb csúcskategóriás gyártója a Luxman fennállásának 95. évfordulóját az L-595A Special Edition integrált erősítővel ünnepli. Az új modell nemcsak az időtlen szépségű 1989-es L-570-re emlékeztet, amely még mindig az egyik legnépszerűbb az audiofil rajongók körében, hanem műszaki megoldásai tekintve az „A”-osztályú technika telivér erősítőjeként mutatkozik be.

Az elegáns készülékház, a szálcsiszolt alumínium előlap, a LED-es megvilágítású szintjelzők, a recézett hangerőszabályzó gomb kialakításától, az áramkör kiképzésén keresztül az alkatrészeinek megválasztásáig, semmi sem véletlen, a Luxman filozófiájának példaértékű megtestesítője.

 

 

 

Az L-595A Special Edition a legjobb alkatrészekkel és bőségesen túlméretezett tápegységgel rendelkezik, korszerű fejlesztésekkel ragyog, mint a relé alapú, ultrapontos LECUA-1000 hangerőszabályzó, a C-900u zászlóshajó előerősítő diszkrét puffer áramköre és a legújabb verzió ODNF visszacsatolási technológia. A konzisztens „A”-osztályú áramköri kialakítású erősítő előfeszültséggel működik, ami megkerüli az „A/B”-osztályú, push-pull áramkörök, a pozitív és negatív félhullám közötti átmeneti területen fellépő, problémáit. A tranzisztorokon azonban állandó alapfeszültség fut át, ami magasabb üzemi hőmérséklethez és nagyobb energiafogyasztáshoz vezet. Másrészt az „A”-osztályú erősítőkre kivételesen élénk, zenei és alacsony torzítású hang jellemző, még kisebb teljesítmény mellett is, amint ez általában az elektroncsöves erősítőkhöz társul.

A hat nagy-szintű bemenet közül kettő szimmetrikus. A kiváló minőségű phono előerősítő kompatibilis mind az MM-, mind az MC-pickup rendszerekkel. A szubszonikus szűrő kiküszöböli a vinyl hanglemezek lejátszáskor előforduló alacsony frekvenciájú rezgéseket.

 

 

 

Az L-595A Special Edition különleges modelljének fejlesztésekor a Luxman mérnökei nagy hangsúlyt fektettek az audiofil hangzásra, amely célt csak következetes „A”-osztályú kialakítással lehet elérni. A mély- és magas hangszínszabályzás valamint a saját szabadalmú LECUA hangerő-áramkör lehetővé teszi, hogy a hangzást pillanatok alatt személyes preferenciákhoz igazítsuk, de egyetlen gombnyomással megkerülhetjük az összes szűrőfunkciót. Az előerősítő és a kimeneti fokozat között különálló, kapcsolható hurok bekötési út biztosítja a szétválaszthatóságot, valamint két pár hangszóró csatlakozás teszi teljessé a kapcsolatok széles skáláját.

Az L-595A Special Edition teljesíti az összes követelményt, hogy újabb hifi legendává válhasson, gyártása 600 példányra korlátozódik, forgalmazása Japánon kívül 300 példányig szigorúan limitált.

 

Forrás: Hangzásvilág.hu

 

Ingyenes szállítás

Ingyenes szállítás

100.000 Ft feletti megrendelés esetén, Magyarország egész területére.

Ügyfélszolgálat

Ügyfélszolgálat

Tel: +36209533324, email: info@bartimexaudio.hu Hétfő-Vasárnap 8:00 - 20.00. Bemutató, árukiadás, személyes átvétel kizárólag előre egyeztetett időpontban bemutatótermünkben:1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Fizetési lehetőségek

Fizetési lehetőségek

Webáruházunkban bankkártyával, utánvéttel, előreutalással és bemutatótermi átvétel esetén készpénzzel fizethet.

Garancia

Magyar jótállás

Termékeink tiszta forrásból, márkaimportőrökön keresztül, vagy közvetlen gyári importból érkeznek. A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi és az európai márkaképviseletek támogatásával értékesítjük.

Cégünk erősségei:

- Több mint tíz éves szakmai tapasztalat

- Széles termékválaszték, több mint 3000 féle termék a hi-fi, audiofil és high-end kategóriákban

- Vásárlás előtti és utáni tanácsadás

- Professzionális termék demó a bemutatótermünkben

- A termékeink többsége otthoni körülmények között is kipróbálható

- A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi márkaképviseletek támogatásával értékesítjük


Térkép

terkep

Kapcsolat

Cégnév: Bartimex Audio Bt.

Bemutatóterem:  1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Nyitvatartás: Kizárólag előre egyeztetett időpontban!

Elérhetőség: Tel: +36209533324

Email: info@bartimexaudio.hu

Írja meg véleményét:

Hírlevél feliratkozás


Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön akcióinkról, újdonságainkról. Feliratkozását egy egyszeri 4%-os kedvezményre jogosító kuponnal honoráljuk!
Használati feltételek
Alulírott, a fenti jelölőnényzet kipipálásával - az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, továbbá a 7. cikk rendelkezése alapján - hozzájárulok, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelje, és hírlevelet küldjön a számomra. Tudomásul veszem, hogy a GDPR 7. cikk (3) bekezdése szerint a hozzájárulásomat bármikor visszavonhatom.

Bejelentkezés vagy Regisztráció