Menu

Cart

ADVANCE PARIS WTX-TUBES BLUETOOTH EGYSÉG

 

A vezeték nélküli jelátvitel nem ördögtől való, mára egyre jobb megoldások kerülnek terítékre, az audio-rajongók legnagyobb örömére. A francia gyártónak már eddig is több ilyen terméket sikerült letenni az asztalra, nagy múltja van a Bluetooth-vevők gyártása terén. Számos jó megoldást kínált az évek során, legutóbb egy RCA dugós kivitellel találkoztunk, aminek logikusan egyszerű csatlakoztatása kivívta elismerésünket. Ez volt az Advance Acoustic WTX 500. Ez a kis eszköz a Bluetooth szolgálatát valódi tehetséggel teszi.

Az új Advance Paris WTX-TUBES egy kicsit más, ebben a modellben a mérnökök által tovább vitt gondolat, a fejlesztés során nagyon különleges megoldást szült. A WTX-TUBES készüléke, nagy teljesítményű modell lévén, az „analóg hangzás szellemében” új megoldást indít a multimédia és a vezeték nélküli eszközök terén.

Topológia: QCC / Wolfson / Raytheon
Átviteli rendszer: BT 5.0
Feldolgozás: DualCore 32 -Bit, SingleCore 120MHz
Kodekek: aptX, aptX HD, AAC, SBC
DAC: WM8740 24-bit / 192kHz
Dinamika: 117dB
Méretek: 130 x 110 x 42 mm
Ár: 349 EUR


Az Advance Paris WTX-Tubes Bluetooth egység kivitelezésében a fejlesztők nem egy teljes-méretű komponensre, inkább a kicsi méretre koncentráltak. Mindenképpen bravúrnak tekinthető a szelence méretű, elegáns, a cég többi termékével összhangot mutató termék, amely több elektronikai fokozatot integrál.

 

 

A fémház fekete, az előlap magasfényű fekete akril, van egy ezüst-króm bekapcsológomb, és ami különösen szembetűnő az a kis ablak, amelyen keresztül betekintést kapunk az elektroncsövekre. A párosítás indításáról, a kapcsolat létrejöttéről és a nagy-felbontású tartalmak érzékeléséről LED-állapotjelzők gondoskodnak. Nagyon jó minőségű kivitelezés.

 

 

Az elektronika több részegységből/fokozatból áll. A Bluetooth vevőben hárommagos processzor felelős az adatfeldolgozásért, amely valójában egy 32 bites kétmagos processzor és egy 120 MHz-es egymagos processzor kombinációja. A feladat sokrétű, egyrészt az adatok időzítésének óraszinkronja, másrészt a konverzió maximalizálása és a jitter korlátozása. Az új Bluetooth 5.0 konfigurációjú jelközvetítő és vevő-rendszert kifejezetten az okostelefonokról, táblagépekről vagy PC/Mac számítógépekről történő audio-jelek hibátlan átvitelére fejlesztették. Ez nemcsak a veszteséges SBC és AAC kodekeket kezeli, hanem az aptX és az aptX HD jeleinek konvertálásával is foglalkozik, ami a jó hangminőség záloga. A nagy felbontású, legalább 24 bit / 48 kHz mintavételi frekvenciával rendelkező tartalom jel-továbbítása nem jelent problémát. Ha forráseszközünk nem tudja az aptX HD-t kínálni, a WTX-TUBES lefelé kompatibilis a régebbi Bluetooth protokollokkal is.

 

 

 

Az Advance Paris WTX-Tubes Bluetooth egység a jelkonvertáláshoz egy 24 bites, 192 kHz-es DAC Wolfson WM8740-et használ. A bitpontos jelátvitel természetesen nem elhanyagolható. Az Advance nem a Qualcomm által a szokásos Bluetooth lapkakészletbe integrált digitális-analóg átalakítót építette be készülékébe, helyette az egyedi és magasabb besorolású Cirrus Logic/Wolfson WM8740 (24bit / 192kHz) DAC-ot telepíti. Annak ellenére, hogy a Bluetooth 5.0 HD maximális felbontása 24 bit / 48kHz, gyönyörű hangja miatt a WM8740-et nagyobb felbontással használják, van értelme, mert minimális torzítást és alacsony háttérzajt biztosít. Mindehhez természetesen hozzájárul az alacsony jitterű órajel generálása is.

 

 

 

A kis méret miatt az analóg fokozatban szükség volt egy pár Raytheon 5703 szub-miniatűr elektroncső felhasználására, a kimeneti szakaszban, közvetlenül a D/A átalakító után és a kimenet előtt, került kialakításra. A katonai minősítésű elektroncsövek, a mikrofónia elnyomása és az állandó hőmérséklet fenntartása érdekében, külön panelen, műanyag csőfoglalat/tokban szerelve kerültek elhelyezésre.

A Raytheon 5703 egy szuper miniatűr, melegített katódú trióda, amely kiváló hangteljesítményt nyújt, hosszú élettartamú és stabil paraméterekkel rendelkező elektroncső. Jól tűri a magas hőmérsékletet és a mechanikai rezgéseknek, ütésnek is ellenáll. Amerikai gyártmány, a második világháború után kikísérletezett típus, egyértelműen katonai, kommunikációs célokat szolgált, az USA hadseregének szigorú szabványainak megfelelően. (optimálisan teljesít rakétairányító egységekben, számítógépekben, kommunikációban és radarokban, sugárzásmérő műszerekben) Teljesítménye 500 MHz frekvencián 750mW. Számos audio-gyártó, például a Musical Fidelity és a Telefunken több termékben, a Neumann M és KM sorozatú mikrofonokban használja.

 

 

A WTX-TUBES egység analóg és digitális kimenetet egyaránt kínál. A hátsó panelen található egy pár RCA aljzat, valamint egy optikai és koaxiális S/PDIF interfészt. Az analóg kimenet RCA / Cinch kábellel csatlakoztatható egy erősítő vagy vevő analóg bemenetéhez (Line In vagy AUX). Az áramellátást egy külső tápegység biztosítja, amely a működéshez 5 V DC/1 A feszültséget/áramerősséget szolgáltat. Az Advance Paris a technológia és az exkluzív alkatrészek felhasználásával egy tisztességesen megépített eszközt biztosít az igényes kütyü-rajongók részére.

MEGHALLGATÁS
…”Itt semmi sem hangozhat digitálisan”… – állítják az Advance Paris Sarl mérnökei. Nos, ami számunkra a legfontosabb, az a megszólalás, a zene varázslatának létrejötte! Minden szkepticizmus ellenére az egyre jobb és életszerűbb hangminőség létrejön a bitekre váltott zenei tartalmakból.

Igen jó minőségű a hangzás regenerálás a tömörített zenei állományokból. Életteli, lüktető, gazdag és tömören együttálló a megszólalás, még akkor is ha tudjuk, hogy egy internet rádiót (persze nem a legrosszabbakat) hallgatunk. A telefonunk memóriájába feltöltött nagyobb mintavételi rátával rendelkező felvételek hallgatása esetén sokat javul a zenei megszólalás minősége, részletgazdagabb, dinamikusabb, muzikálisabb hangzást élvezhetünk. Ugyan ez a jelenség a Deezer és Tidal stream-szolgáltatók műsorának élvezetekor. Meglepően jó hangzású a beépített D/A konverter és az elektroncsöves analóg erősítés, hatásos a zene bemutatása.

Sokat segít egy külső jelátalakító, amelynek használatával a muzsika minden egyes részlete még meggyőzőbbé válik. Természetesen egy remek analóg fokozattal rendelkező Bluetooth készüléknek nem az a feladata, hogy egy külső DAC-egység hozzákapcsolásával beférjen a High-End ligába, de az aptX HD jelátvitel a nagy felbontású fájlok lejátszása esetén be tudja bizonyítani a muzsika játékosságát. A nagyon kiegyenlített hangzási balansz visszaadja az eredeti hangfelvétel hangulatát. Az így rendszerbe kapcsolt egységgel némi kábel-teszt is előállítható, hiszen a digitális és analóg összeköttetésnél bekerül a hangzásképbe a kábelek hatása is.

A nagy-felbontású fájok átvitele és konvertálása az aptX HD metódusnak köszönhetően pontos és kiegyensúlyozott. A kapott hangreprodukció meghökkentő, felidézi azt a zeneiséget, amelyet az audiofilek ápolnak. A reklámban beígért vinyl-lemez -féle analóg hangzás csak kisebb mértékben jön létre, de le kell szögeznünk, hogy ennél jobb, külön épített bluetooth készüléket még nem hallottunk. És akkor most összekapcsoltuk a „zeneiség” szót a Bluetooth technológiával? Ezt mindenki döntse el maga egy bemutató alkalmával!

KONKLÚZIÓ
A Bluetooth vevő lehetővé teszi a zene közvetlen lejátszását okostelefonról vagy táblagépről. Az eddig felépített audio-rendszer nagy-szintű (AUX) sőt, egy kiváló DAC beiktatásával a koaxiális (SPDIF) vagy optikai bementére kapcsolva bármilyen audio-rendszert alkalmassá tesz a mai digitális szolgáltatások kényelmének biztosítására.

Az Advance rendszeresen vákuumcsöveket is használ termékeiben, például CD-lejátszókban és erősítőkben. A vákuumcsövekkel ellátott Bluetooth vevő konstrukciója és bevezetése nyilvánvaló volt. A francia fejlesztők most először kombinálták a Bluetooth vevőt egy „A”-osztályú, elektroncsöves erősítő-fokozattal, hogy különösen jó hangzást nyújtsanak.

A mérnökök számára minden új irányzat és az azzal járó kereslet kielégítése kihívás. Amennyiben dematerializált zenét akarunk minél jobb minőségben prezentálni, a hitelesen jó megvalósítás cseppet sem egyszerű. Az Advance Paris WTX-Tubes Bluetooth egység esetében a siker a túl digitálisnak ható hangzás „megszelídítése”, ami számos technológia kombinálásával lehetségessé vált. Az Advance kellően innovatív gyártó, az aktuális lehetőségekből ki tudja hozni a legtöbbet, így még az olyan hétköznapi eszközökből is születnek valódi különlegességek, mint egy Bluetooth csatoló. Az audiofilek körében, jelenlegi ismereteink szerint, ez a kis készülék állja meg legjobban a helyét, szolgálja célját, mindannyiunk örömét a zenét – amolyan perfekte Werkzeug.

Pro
+ Cirrus Logic/Wolfson WM8740 chip
+ digitális audio kimenetek
+ elektroncsöves, „A”-osztályú elektronika
+ a versenytársaktól többet nyújt

Kontra
– nincs mintavételi kijelzés

 

Forrás: Hangzásvilág.hu

 

Ingyenes szállítás

Ingyenes szállítás

100.000 Ft feletti megrendelés esetén, Magyarország egész területére.

Ügyfélszolgálat

Ügyfélszolgálat

Tel: +36209533324, email: info@bartimexaudio.hu Hétfő-Vasárnap 8:00 - 20.00. Bemutató, árukiadás, személyes átvétel kizárólag előre egyeztetett időpontban bemutatótermünkben:1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Fizetési lehetőségek

Fizetési lehetőségek

Webáruházunkban bankkártyával, utánvéttel, előreutalással és bemutatótermi átvétel esetén készpénzzel fizethet.

Garancia

Magyar jótállás

Termékeink tiszta forrásból, márkaimportőrökön keresztül, vagy közvetlen gyári importból érkeznek. A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi és az európai márkaképviseletek támogatásával értékesítjük.

Cégünk erősségei:

- Több mint tíz éves szakmai tapasztalat

- Széles termékválaszték, több mint 3000 féle termék a hi-fi, audiofil és high-end kategóriákban

- Vásárlás előtti és utáni tanácsadás

- Professzionális termék demó a bemutatótermünkben

- A termékeink többsége otthoni körülmények között is kipróbálható

- A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi márkaképviseletek támogatásával értékesítjük


Térkép

terkep

Kapcsolat

Cégnév: Bartimex Audio Bt.

Bemutatóterem:  1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Nyitvatartás: Kizárólag előre egyeztetett időpontban!

Elérhetőség: Tel: +36209533324

Email: info@bartimexaudio.hu

Írja meg véleményét:

Hírlevél feliratkozás


Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön akcióinkról, újdonságainkról. Feliratkozását egy egyszeri 4%-os kedvezményre jogosító kuponnal honoráljuk!
Használati feltételek
Alulírott, a fenti jelölőnényzet kipipálásával - az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, továbbá a 7. cikk rendelkezése alapján - hozzájárulok, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelje, és hírlevelet küldjön a számomra. Tudomásul veszem, hogy a GDPR 7. cikk (3) bekezdése szerint a hozzájárulásomat bármikor visszavonhatom.

Bejelentkezés vagy Regisztráció