Menu

Cart

IGAZI HÁZIMOZI – 2021 legjobb projektorai

A nagy képernyős filmnézés páratlan élmény, a legjobb házimozi projektorok pedig pontosan ezt kínálják – elhozzák otthonunkba a mozik egy darabját. Ehhez vegyük még hozzá a suttogásnál is halkabb működésüket, egy tisztességes AV erősítőt és surround hangfalakat, és minden készen áll egy hamisítatlan mozizós estéhez.

 

 

Összeállítottuk egy listába az általunk legjobbnak ítélt projektorokat, köztük Full HD és natív 4K felbontást kínáló modelleket is, melyek HDR támogatással is rendelkeznek, továbbá helyet kapott köztük rövid vetítési távolságú készülék is azok számára, akiknek csekélyebb hely áll rendelkezésükre. Akad továbbá a listán hordozható modell is, mely a kertipartik izgalmas kiegészítője lehet. Az egyetlen kérdés csupán, hogy mindez mégis mennyibe kerül?

Természetesen egy jó 4K projektor többet kóstál, mint egy Full HD-s változat, továbbá egy valódi, natív 4K felbontást kínáló készülék is magasabb árcédulával rendelkezik, mint azok a társai, melyek a pixel shift eljárás segítségével imitálják a csúcsfelbontást. Azonban aggodalomra semmi ok, hiszen listánkon minden költségvetéshez találni megfelelő projektort. Csak el ne felejtsünk pénzt szánni a vetítővászonra és a popcornra!

 

EPSON EH-TW7100 – Egy remek 4K projektor, elfogadható áron

 

 

Noha ára egy belépő szintű készülékhez képest kissé magasnak tűnhet, ez ne bátortalanítson el bennünket, hiszen a kedvező árú 4K projektorok királyáról van szó. Beüzemelése egyszerű, ami pedig a képét illeti, határozottan mozikat idéző látványt kínál. Már a gyári beállítások használata mellett is nagyszerű képet kapunk, így nem szükséges bajlódnunk a finomhangolással. Valamennyi előre beállított képmód jól el lett találva, árcédulájához képest pedig feketéi is kimondottan mélyeknek mondhatók, valamint a sötét részletek megjelenítésére sem lehet panaszunk. A színek kellően kiegyensúlyozottak, a mozgások pedig természetesen simák.

Mindezekkel együtt az Epson készülékét az általa kínált kényelem teszi igazán figyelemre méltóvá. Bluetooth-os képességeinek köszönhetően közvetlenül csatlakoztathatjuk vezeték nélküli hangszóróhoz vagy soundbarhoz, a magas fényerő pedig lehetővé teszi használatát közepesen megvilágított helyiségekben is. Mindez pedig azt jelenti, hogy AV receiver, hangfalszett és házimozi terem nem is feltétlenül szükségesek hozzá. Mi ez, hogyha nem egy kiváló családi projektor?

 

 

Sony VPL-VW270ES – A Sony ámulatba ejtő, natív 4K-s projektora

 

 

Ha valaki a jelenleg kapható egyik legjobb 4K projektorra, valamint igazán magával ragadó képre vágyik, a Sony VPL-VW270ES modelljét semmi esetre se tévessze szem elől. A Sony számos másik 4K-s modelljéhez hasonlóan ez a projektor is a márka saját 4K SXRD paneljeit alkalmazza a valódi DCI 4K, vagyis a 4096 x 2160 felbontás megvalósításához. A készülék emellett támogatja a 4K/60 fps lejátszást, megnövelt feldolgozóereje, valamint gyorsabb válaszideje és csökkentett input lag-je pedig bizonyára a gamerek számára is kimondottan vonzóvá teszik.

Lenyűgöző részletgazdagsága és fantasztikusan sima képe köröket ver alacsonyabb árú riválisaira. A megjelenített képek csodálatosan élesek és hívogatók, illetve 3,67 és 7,55 m közötti távolságból akár 120”-es méretben is képes vetíteni. Ha valaki „valódi” 4K felbontásra vágyik, és a borsos árcédula sem riasztja vissza, ez a házimozi projektor ideális választásnak ígérkezik.

 

 

Epson EH-TW9400 – Egy nagyteljesítményű 4K-s projektor ütős képpel

 

 

Ennél a robosztus modellnél a natív 4K felbontást kínáló projektorok alatti mezőnyben aligha találunk jobbat. Részletgazdagsága ugyan nem olyan lenyűgöző, mint csúcskategóriát képviselő testvéréé, azonban ami a színek pontosságát, a kontrasztot, valamint a HDR-kezelést illeti, egy igazán ütős készülékkel van dolgunk. Képe olyannyira magával ragadó, mely ezen az árszinten ritkaságnak számít, a részletek kibontakoztatásában pedig szintén otthon van, így még kedvenc filmjeinknél is megfigyelhetünk olyan részleteket, melyeket korábban nem is érzékeltünk.

Praktikusság tekintetében ugyancsak lenyűgöző. Az 50-től 300 hüvelykig terjedő képátlót számos különböző vetítési távolságból képes biztosítani, a motorizált lencse pedig lehetővé teszi, hogy fotelünk kényelméből állítsuk be a projektort, melyben a remek kialakítású, háttérvilágítással ellátott távirányító ugyancsak a segítségünkre lesz. Ezután pedig elég hátradőlnünk, és átadnunk magunka a moziélménynek.

 

 

JVC DLA-N5 – Még egy nagyteljesítményű prémium projektor a JVC-től

 

 

 

A JVC D-ILA készülékei az egyik legjobbaknak számítanak a házimozi projektorok körében, ami kivételesen jó kontrasztkezelésüknek, pontos színkeverésüknek, és remek feketeszintjeiknek köszönhetően egyáltalán nem meglepő. Noha az N5 a jóhírű 4K termékcsalád legkisebbik tagja, még így is igazán ütősre sikerült.

Ugyan nagyobb és drágább testvérei határozottan jobb teljesítményt és mélyebb feketéket nyújtanak, a DLA-N5-nek sincsen oka szégyenkezni a sötét részek megjelenítése terén. Rendkívül magával ragadó látványt, illetve 3D-s érzetet biztosít, legyen szó akár 4K, akár Full HD felbontásról, a JVC HDR funkciókat illető folyamatos upgrade-jei pedig az idő előrehaladtával még lenyűgözőbb képekről gondoskodnak.

A motorizált optikának, az egyszerű menürendszernek, valamint a gyárilag beállított képmódok remek választékának köszönhetően a projektor üzembe helyezése pofonegyszerű. Ár-érték arány tekintetében ugyan aligha kelhet versenyre a listánkon szereplő több más készülékkel, azonban teljesítménye alapján a győztesnek mondható mind közül.

 

 

Epson EH-TW7000 -Egy igazán jól sikerült, belépő szintű 4K projektor

 

 

Ez a belépő szintű 4K projektor nem más, mint a listánk elején szereplő Epson kistestvére. A készülékház és legtöbb funkció tekintetében megegyeznek, leszámítva az ebből a modellből hiányzó belső hangszórókat, melyek amúgy is kissé feleslegesek.

A lényeges különbség a belsejükben található. Ez esetben is egy 3LCD technológiát alkalmazó készülékről van szó, azonban kontrasztaránya a TW7100 100.000:1 értékével szemben csupán 40.000:1. Mindezek ellenére képminősége így is kitűnő, különösen ezen az árszinten. A HDR-kezelés és a sötét képrészletek megjelenítése terén ugyancsak igen jól muzsikál a TW7000, árához képest pedig különösen lenyűgöző részletgazdagsággal örvendezteti meg nézőjét.

A feketék mélysége, valamint a mozgásmegjelenítés ugyan meg se közelítik a drágább modellek által kínált szintet, azonban a végeredmény még ezzel együtt is igen megnyerő, így viszonylag kis költségvetésből juthatunk csodálatosan természetes hatású moziélményhez. A belépő szintű projektorok körében nehezen akad kihívója.

 

 

Epson EH-TW650 – Mozivarázs a nappaliban – kedvező áron

 

 

Az alacsony árkategóriás házimozi projektorok sokáig nem győztek meg bennünket, azonban ez a jó adottságokkal rendelkező és kompakt Epson modell remek példája annak, hogy akár igen kis befektetéssel is kitűnő nagyképernyős élményben lehet részünk, ha elég kitartóan keresgélünk.

Ez az LCD paneles projektor rövid, akár 1,35 és 1,64 m közötti távolságból is képes vetíteni, így ideális lehet mindazoknak, akiknek nemcsak szűkösebb költségvetés, hanem szűkösebb hely is áll a rendelkezésükre.

A fényerő, a színek és a részletek kezelését rendkívül ügyesen végzi, és összességében olyan kiegyensúlyozott és visszafogott megjelenítés jellemzi, mely sok alacsony árszintű házimozi vetítőnek hasznára válna. Felbontása meglehet, hogy 4K helyett „csak” Full HD, azonban az EH-TW650 még így is képes a mozivarázs egy kis darabját nappalinkban megvalósítani, méghozzá viszonylag csekély áron.

 

 

Epson EH-TW7400 – Az Epson „majdnem 4K-s”, sokoldalú és kedvező árú projektora

 

 

Noha belsejében csak Full HD chip lakozik, az Epson EH-TW7400 furfangos „4K feljavító” technológiájának köszönhetően képes a 4K, valamint HDR-es tartalmak kezelésére. Noha a legjobb, natív 4K felbontást kínáló, jóval magasabb árcédulával ellátott projektorokkal nem veszi fel a versenyt, árához képest kivételes látványról gondoskodik.Élességben és színekben nincsen hiány, és az Epson által vetített képek kellően ütős és dinamikus hatást keltenek. A sötét jeleneteknél is egész szépen jeleníti meg a részleteket, motorizált optikájának, valamint praktikus távirányítójának segítségével pedig kezelése is kényelmes.

Ha valami nagyobbra vágyunk, mint egy nagyképernyős TV, ugyanakkor a natív 4K-s projektorokat túl drágának találjuk, az Epson EH-TW7400 nagyszerű középútként kínálkozik.

 

 

Optoma UHD65 – Egy ragyogóan teljesítő 4K HDR modell igen versenyképes árcédulával

 

 

Az Optoma kifinomult, 4K-képes HDR projektorának ára határozottan versenyképesnek mondható. Tekintve, hogy számos olyan, drágább modell található a piacon, melyek sem 4K, sem HDR-kompatibilitást nem kínálnak, hogyha egy igazi, elsőosztályú házimozi vetítőre vágyunk, az UHD65-öt mindenképpen érdemes fontolóra vennünk.Noha nem büszkélkedhet a prémiumkategóriás 4K projektorokra jellemző vonzó extrákkal, és még csak natív 4K felbontással sem, képe mindezek ellenére lenyűgöző, páratlan mozgásmegjelenítéssel, színreprodukcióval, valamint kiváló felskálázó képességgel.

A készülék ráadásul kellően jövőbiztos ahhoz, hogy évekre bebiztosítsuk vele magunkat. Árkategóriáját tekintve igazán figyelemre méltó, és hogyha kifogunk egy akciót, egy percig se habozzunk a megvásárlásával.

 

 

 

 Sony VPL-VW550ES – Egy kimagaslóan teljesítő 4K HDR projektor

 

 

A Sony már nem egy és nem két natív 4K-s projektort dobott piacra az elmúlt évek alatt, melyek mindegyike tagadhatatlanul prémiumkategóriát képvisel, és bármikor bátran ajánlanánk őket.Noha a Sony eme modellje sok tekintetben feltűnést kelt, színpalettája – javára szóljon – sokkal inkább az élethűségre és a természetességre helyezi a hangsúlyt, semmint a szemkápráztató telítettségre – pontosan, ahogyan azt mi szeretjük.

Beállítása viszonylag könnyedén eszközölhető, és ha egyszer üzembe helyeztük, utána olyan látványban lehet részünk, mely garantáltan a vetítővászonra von minden tekintetet.

 

 

 

LG CineBeam HU80KSW – Minden az egyben hordozható projektor

 

 

Ritkán találkozni olyan házimozi projektorral, melyben úgy hemzsegnek a funkciók, mint az LG „CineBeam” modelljében, amit joggal hasonlíthatunk egy izgalmas bűvészdobozhoz. Pusztán teljesítménye alapján nem sorolnánk listánk legjobbjai közé, azonban így is tisztességes 4K HDR képet biztosít, teszi ezt ráadásul több különböző – mind vezeték nélküli, mind kábeles – forrásból, mint összeállításunk bármelyik szereplője.Az LG a CineBeam-et kitűnő webOS kezelőfelülettel látta el, így WiFi-n keresztül használhatók kedvenc video applikációink, Miracast és Bluetooth képességei pedig lehetővé teszik, hogy könnyűszerrel kapcsolhassuk össze az általunk lejátszási forrásként kiválasztott mobil eszközzel, illetve külső hangsugárzóval.

Azonban nem drága egy kicsit? Meglehet, azonban mindazok számára, akiknek fontos az olyan szintű rugalmas használhatóság, hogy a készüléket bárhol és bármikor elővéve rögtön vetíthessenek, az LG mindentudó doboza – elfogadható hangzásával és dicséretes képével – az ideális választást kínálja. Szabadtéri használatra az egyik legjobb projektor, melyet ajánlhatunk.

 

Forrás: Sztereómagazin.hu

 

 

Ingyenes szállítás

Ingyenes szállítás

100.000 Ft feletti megrendelés esetén, Magyarország egész területére.

Ügyfélszolgálat

Ügyfélszolgálat

Tel: +36209533324, email: info@bartimexaudio.hu Hétfő-Vasárnap 8:00 - 20.00. Bemutató, árukiadás, személyes átvétel kizárólag előre egyeztetett időpontban bemutatótermünkben:1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Fizetési lehetőségek

Fizetési lehetőségek

Webáruházunkban bankkártyával, utánvéttel, előreutalással és bemutatótermi átvétel esetén készpénzzel fizethet.

Garancia

Magyar jótállás

Termékeink tiszta forrásból, márkaimportőrökön keresztül, vagy közvetlen gyári importból érkeznek. A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi és az európai márkaképviseletek támogatásával értékesítjük.

Cégünk erősségei:

- Több mint tíz éves szakmai tapasztalat

- Széles termékválaszték, több mint 3000 féle termék a hi-fi, audiofil és high-end kategóriákban

- Vásárlás előtti és utáni tanácsadás

- Professzionális termék demó a bemutatótermünkben

- A termékeink többsége otthoni körülmények között is kipróbálható

- A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi márkaképviseletek támogatásával értékesítjük


Térkép

terkep

Kapcsolat

Cégnév: Bartimex Audio Bt.

Bemutatóterem:  1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Nyitvatartás: Kizárólag előre egyeztetett időpontban!

Elérhetőség: Tel: +36209533324

Email: info@bartimexaudio.hu

Írja meg véleményét:

Hírlevél feliratkozás


Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön akcióinkról, újdonságainkról. Feliratkozását egy egyszeri 4%-os kedvezményre jogosító kuponnal honoráljuk!
Használati feltételek
Alulírott, a fenti jelölőnényzet kipipálásával - az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, továbbá a 7. cikk rendelkezése alapján - hozzájárulok, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelje, és hírlevelet küldjön a számomra. Tudomásul veszem, hogy a GDPR 7. cikk (3) bekezdése szerint a hozzájárulásomat bármikor visszavonhatom.

Bejelentkezés vagy Regisztráció