Menu

Cart

Denon AVR-S960H házimozi erősítő teszt

Tavaly került bemutatásra a Denon legkisebb, AVR-S szériája, amiből a belépő modell, a 650H elég magabiztosan szerepelt nálunk. Most, a sorozat középső tagját, 750H-t átugorva térjünk egyből a csúcsra az AVR-S960H által, ami a trió legnagyobb típusa.

 

 

Belépők között a legnagyobb

 

A készülék külsejét elnézve nem találunk változtatást, hiszen a klasszikusan két szélre elhelyezett bemenetválasztó és hangerőtárcsa közé továbbra is méretes kijelző került, aminek most is örülünk, mert a rajta megjelenő jelentősebb információk távolról is jól olvashatók. Az előlapról elérhetők az alapvető funkciók, attól függően, hogy mi a jelforrás, amelyekhez igazíthatjuk a hangzásbeli módot, de itt van lehetőségünk a fejhallgató, USB, vagy a bemérő mikrofon csatlakoztatására is.

 

 

 

 

A hátlap a kistestvérhez képest valamivel zsúfoltabb, hiszen ez a készülék már 7.2 csatornás, így a szabvány kivitelű, de banándugók fogadására képes bemenetek száma is ehhez igazodik, ahogyan HDMI aljzatokból is összesen nyolcat találunk, amelyekből hat bemenet, kettő pedig kimenet. Ezek által a készülék képes a 8K/60Hz 4K/120Hz jeltovábbításra, a Dolby Vision-t, HDR10, HDR10+, Dynamic HDR, HLG-t, 8K felskálázást, és a HDCP 2.3 támogatást nyújt (az egyik) HDMI bemeneten. A már említett előlapi USB az alapvető MP3 mellett a Hi-Res audio formátumokat, úgy, mint WAV, FLAC, ALAC és DSD 2,8/5,6 MHz fájlok lejátszását is támogatja.

 

 

 

 

Szolgáltatások terén a Spotify, az Amazon Music HD, a TIDAL is elérhető, emellett Bluetooth, AirPlay 2 és WiFi kapcsolaton keresztül és a beépített HEOS segítségével is zenélhetünk, a hangvezérlés terén pedig az Amazon Alexa, a Google Assistant és az Apple Siri áll a rendelkezésünkre. A környezethez való kalibrálást a cégtől már megszokott, és jól bevált Audyssey rendszer végzi el. 3D audiót a Dolby Atmos vagy DTS:X-en keresztül nyújtja, még úgy is, ha nincsenek dedikált mennyezeti hangsugárzóink, hiszen a Dolby Atmos Height Virtualization Technology és a DTS Virtual:X ezen hiányosságok enyhítésében is a segítségünkre van, így akár 13.2 csatornássá is "alakíthatjuk" rendszerünket.

 

 

 

 

A Dynamic HDR és a Quick Media Switching (QMS) a filmek területén fontos, hiszen általuk elkerülhetjük a jelátvitel esetleges csúszását, amire bizony hatványozottabban szükségünk lehet, hiszen a HDCP 2.3 mellett a 8K felskálázás lehetősége is adott. A játékos kedvű felhasználók a 4K/120Hz-es átengedést és kalibrálást is élvezhetik, a Variable Refresh Rate (VRR), a Quick Frame Transport (QFT), valamint az Auto Low Latency Mode (ALLM) pedig csökkenti, vagy megakadályozza a késést és képkocka törést.

 

A készülék beüzemelése nem komplikált, minden megy simán, így számos lehetőségünk van a phono fokozatól kezdve, egészen a multiroom szolgáltatásig. Egy egészen jól felszerelt készülékkel, úgymond mindenessel van dolgunk, ami bizony központi szerepet játszhat egy egész család életében. A gyerekek a játék élményét fokozhatják jelentősen, a felnőttek pedig mozizhatnak kedvükre, de még zenehallgatásra is bőven megfelelhet az AVR-960H, ha nincsenek audiofil igényeink.

 

 

 

 

Családbarát felhasználás, szolgáltatások és hangzás

 

Az erősítő beüzemelése tehát roppant egyszerű. A Denon Setup Assistance program átlátható, abszolút követhető és logikus, a csatlakoztatás után már tényleg gyerekjáték a beállítások elvégzése. A bejáratást DALI OBERON hangsugárzókon, Egreat A11 médialejátszó segítségével, "szimpla" zenékkel végeztük el, és megállapítottuk azt, hogy ennek a Denonnak, hiába tulajdonképpen még mindig csak belépő/középkategóriáról van szó, nagyon is kiegyensúlyozott a produkciója.

 

 

 

 

A csatornánkénti 90 W bőven alkalmas és elegendő arra, hogy meghajtson egy átlagos érzékenységű hangsugárzót. Ugyan nem éri el egy hasonló árfekvésű sztereó erősítő szintjét, ami mondjuk maga lenne a csoda, de nagyon egyenletes és dinamikus a hangképe, ráadásul túlzásoktól mentes. Hosszútávon is hallgatható, kellően izgalmas, de nem tolakodó, amolyan emberbarát. A Bluetooth kapcsolat is pillanatok alatt létrejött, aztán stabil is maradt, a hangminőség persze alapanyag függő, de mindvégig élvezetes volt. Ezt a szintet bizony nem kapjuk meg minden hasonlóan árazott modelltől más cégek repertoárjában. De most jöjjön a lényeg, tehát a házimozi!

 

Az Audyssey kalibrálás és a rendszer-optimalizálás által tiszta és dinamikus hangot kaptunk, jó térhatás mellett. Az AVR-960H remekül fel van szerelve, pont ezért nem vártunk csodákat a hangzását illetően, még annak ellenére sem, hogy sztereóban már meggyőzött, hiszen ritka az, amikor ennyi tudás még minőséggel is párosul. Hiba volt ez a részünkről, mert nagyon jól tud szórakoztatni. A csatornák elválasztása pontos volt, a hangkép pedig olyan erőteljes, hogy egy 30 m2-es nappalit megtöltsön, habár a csillárt nem tudta megmozgatni. Hangsugárzók terén sem nagyon kellett válogatnunk, de azért szívesen vette, ha testesebb, izmosabb dobozokat kötöttünk rá.

 

 

 

A mai világban, amikor ismét divat a filmeket zenei aláfestéssel telepakolni, nagyon is jól jött a készülék 7.2-es felépítése, ami finoman szét tudta választani az effekteket, a beszédhangot és a hátteret, de mindezt egységgé is tudta kovácsolni. Ebben a kategóriában még nem ildomos nagy szavakat használni, de ez a Denon bizony tudja azt, ami ebbe az árba belefér, mi pedig joggal elvárunk. Tudott ugyan morcos és röfögős is lenni, de mindezt azért kulturáltan tette, tehát izgalomba hozott egy film alatt, viszont nem borzolta túl az idegeinket.

 

 

 

 

A hangképe minden cicomától mentes, inkább könnyen befogadható és simulékony volt, a dinamikája abszolút elégnek bizonyult, a részletekre pedig odafigyelt. Képes volt még hangulatot is teremteni, ami szintén nem feltétlenül várható el ebben a kategóriában. A cég éllovasa volt már 20 évvel ezelőtt is a minőségi belépő házimozi erősítőknek, igaz valamivel magasabb áron, mint a konkurenciái, de már akkor is megérte ez a plusz kiadás. Szerencsére ez most sem változott. A Denon készülékei az AVR-S960H felett már egy magasabb kategóriába tartoznak, más külsővel, kontrolláltabb hanggal, viszont drágábban, és ezek a pluszok nem biztos, hogy mindenkinek számítanak, vagy beleférnek a büdzsébe. Ez a modell kimaxolja az alsó-középkategória szintjét, abszolút felhasználóbarát, jobban nem is lehetne felszerelve, a teljesítménye bőven elegendő, ahogyan az adrenalin is olyan szintre emelkedik általa, ami egy család minden tagjának, minden téren megfelel. Felráz, de halláskárosodást vagy álmatlan éjszakákat nem okoz.

 

 

 

 

Soha rosszabb nyitást!

 

A Denon 7.2 csatornás házimozi erősítőt kínál olcsóbban és drágábban is, az AVR-S960H amolyan arany középútnak tekinthető felszereltség, teljesítmény és
minőség tekintetében. Kisebb nappaliba, egyesek számára elég lehet egy soundbar, ezek között persze találunk igazi nagyvadakat is, amelyek képesek hatalmas tereket is megtölteni, esetleg bővíthetők is, de azok korántsem ennyire jól felszereltek, továbbá sztereó zenehallgatásban bárhogy is erőlködnek, nem fognak maradandót nyújtani. Az AVR-S960H még ezen a területen is megfelel hétköznapi használatra, egy vehemensebb koncertfilmtől sem riad vissza, az igazi otthona, a házimozi terén pedig igazán elemében van. A beépített technológiák révén a jelenen kívül a jövőre is fel van készítve, és a bakelitrajongóktól kezdve, a játékkedvelőkön át a mozirajongókig mindenkit kiszolgál, akár több szobában is. A megépítési minőség jó, a kezelhetősége egyszerű, a hangja pedig kiegyensúlyozott, és elegendően izgalmas, valamint részletező. Egy nagyon korrekt mindenes, ami a szórakoztatás központja lehet, ha már van, esetleg tervezünk többcsatornás hangrendszert venni. Ajánlott mindenkinek, aki mindezekben, és ebben az árban gondolkozik.

 

Műszaki adatok


Teljesítmény:

2 csatornán mérve: 90 W/8 Ohm (20 Hz-20 kHz, 0,008 % THD)


125 W/6 Ohm (1 kHz, 0,7 % THD)


1 csatornán mérve: 145 W/6 Ohm (1 kHz, 0,7 % THD)


185 W/6 Ohm (1 kHz, 10 % THD)

Frekvencia átvitel: 10 Hz-100 kHz (+ 1/-3 dB)
Jel/zaj viszony: 100 dB
Audio dekódolás: DTS HD Master, DTS:X, DTS Neural:X, DTS Virtual:X, Dolby TrueHD, Dolby Atmos, Dolby Surround, Dolby Height Virtualization
Lejátszható fájlformátumok: AAC, ALAC, DSD, FLAC, MP3, WAV, WMA
Bemenetek: 6 db HDMI, 2 db optikai, 2 db kompozit, 2 db komponens, 4 db analóg RCA, phono MM, USB
Kimenetek: 2 db HDMI, kompozit, komponens, 2 db mélysugárzó, fejhallgató, mikrofon, FM antenna, 2 db Bluetooth vevő
Méretek: 434 x 167 x 330 mm
Tömeg: 9,5 kg
Ár: 259 990 Ft
 

 

 

 

 

Mérleg

 

+ Remek, dinamikus, szellős, egészséges hangkép még sztereóban is

 

+ Házimozin betartja az arányokat, ereje bőven elegendő, egészséges a hangképe

 

+ Multiroom kihasználása esetén is jut a teljesítményből mindenhová

 

+ Nagyon jól felszerelt, a phonótól, a játékon át a házimoziig minden felhasználót kielégíthet

 

- A dizájn a megszokott "Denonos", ezt egy picit fel lehetne rázni, de nem keverni

 

Szubjektív véleményHangminőség házimozira: 4,5 
Hangminőség zenére: 4,5
Kivitel: 4,5 
Kezelhetőség: 4,5 
Szolgáltatások:
Formaterv:
Ár/érték arány:

 

Forrás: AV-Online.hu

Ingyenes szállítás

Ingyenes szállítás

100.000 Ft feletti megrendelés esetén, Magyarország egész területére.

Ügyfélszolgálat

Ügyfélszolgálat

Tel: +36209533324, email: info@bartimexaudio.hu Hétfő-Vasárnap 8:00 - 20.00. Bemutató, árukiadás, személyes átvétel kizárólag előre egyeztetett időpontban bemutatótermünkben:1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Fizetési lehetőségek

Fizetési lehetőségek

Webáruházunkban bankkártyával, utánvéttel, előreutalással és bemutatótermi átvétel esetén készpénzzel fizethet.

Garancia

Magyar jótállás

Termékeink tiszta forrásból, márkaimportőrökön keresztül, vagy közvetlen gyári importból érkeznek. A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi és az európai márkaképviseletek támogatásával értékesítjük.

Cégünk erősségei:

- Több mint tíz éves szakmai tapasztalat

- Széles termékválaszték, több mint 3000 féle termék a hi-fi, audiofil és high-end kategóriákban

- Vásárlás előtti és utáni tanácsadás

- Professzionális termék demó a bemutatótermünkben

- A termékeink többsége otthoni körülmények között is kipróbálható

- A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi márkaképviseletek támogatásával értékesítjük


Térkép

terkep

Kapcsolat

Cégnév: Bartimex Audio Bt.

Bemutatóterem:  1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Nyitvatartás: Kizárólag előre egyeztetett időpontban!

Elérhetőség: Tel: +36209533324

Email: info@bartimexaudio.hu

Írja meg véleményét:

Hírlevél feliratkozás


Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön akcióinkról, újdonságainkról. Feliratkozását egy egyszeri 4%-os kedvezményre jogosító kuponnal honoráljuk!
Használati feltételek
Alulírott, a fenti jelölőnényzet kipipálásával - az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, továbbá a 7. cikk rendelkezése alapján - hozzájárulok, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelje, és hírlevelet küldjön a számomra. Tudomásul veszem, hogy a GDPR 7. cikk (3) bekezdése szerint a hozzájárulásomat bármikor visszavonhatom.

Bejelentkezés vagy Regisztráció