Menu

Cart

T+A Solitaire P és HA200 bemutató - Headfonics

A T+A Solitaire P egy High-End teljes méretű nyitott kör alakú fejhallgató magneto-sztatikus driverrel. Tesztelve az 5000 fontos kategóriában.

 

 

A háttér:

 

A T+A (Theory and Application) egy High-End német gyártó, amely már negyven éve van jelen a piacon. A Focalhoz hasonlóan a T+A is hangfal építéssel kezdte, és mára már széles termék kínálattal van jelen az európai piacon.

Francia versenytársához hasonlóan a T+A is megpróbál betörni a fejhallgató piacra az új Solitaire P magneto-sztatikus fülesével. Merészen alkalmazott új anyagok felhasználásával gazdagítják a kínálatukat. A Solitaire P a rendkívül magas 5000 fontos szegmensben található, amely a gyenge szívű vásárlókat távol tarthatja.

 

 

 

 

Műszaki tartalom:

A Solitaire P különleges planár magnetosztatikus technológiát alkalmaz, amely erős neodymium mágneseket és fém gőzöléses eljárással készített speciális membránt tartalmaz. A cég új szintre emelte a technológiát azzal, hogy a mágnesek elhelyezésével optimalizálta az erővonalak elrendeződését. Egyedi szerelő gyűrű és más anyagok felhasználásával a hang torzítást extrém alacsony szintre csökkentették, és a dinamikát a maximálisra növelték.

Ezzel együtt bemutatták a HA200 fejhallgató erősítőt, amely megoldást kínál például a Solitaire P meghajtására. Az erősítő A-osztályú, és kiváló mérnöki megoldásokat tartalmaz az impedancia beállításokra. A HA 200 sem nevezhető olcsónak, mivel 6600 fontért rendelhető.

 

 

Design és komfort:

A Sennheiserből merített ihletnek köszönhetően a Solitaire P megjelenése hasonló a HE-1-hez. Minimalista fülpárna fedél, kellemes tapintású anyagok, és CNC megmunkálású alumínium. Rendkívül pontos, a német mérnökökre jellemző szerelés és illesztések. A fejpánt részen szintetikus bőr, a fülpárna pedig Alcantara, mindkettő teljesen anti allergén. Fekete alumínium háló a hátlap.

 

A transducer planár technológia, amely nagy hatékonysággal képes a hangot előállítani. Teljesen lineáris mágneses erőtérben helyezkedik el az ultra könnyű membrán. A viselése komfortos, az anyagok tapintása kellemes. Annak ellenére, hogy a súlya 490 gramm, kényelmes volt a viselése, a fülpárna és a fejpánt jól beállítható.

 

 

Csomagolás és a tartozékok:

A Solitaire P hatalmas dobozban érkezik. A külső tapintása olyan volt, mint egy sportautó belső kárpitja, jól hangsúlyozza a luxus érzést. A kábelek szépen vannak a helyükre hajtogatva. 6,35 mm-es jack és 4,4 mm-es szimmetrikus kábelekkel szállítják. Kicsit hiányoltuk belőle az utazáskor használható méretű tokot, mert a saját doboza nagy helyet foglal a bőröndben, de ez csak kósza ötlet.

 

 

Általános benyomások:

Annak ellenére, hogy igen merész belépő a HiFi arénába, a Solitaire P nem okoz azonnali Nirvána érzést, sokkal inkább kitűnik a teljes sávon jól érzékelhető kohézióval, és a szépen kidolgozott egyenletes frekvencia átvitellel. A rekordnak számító ultra alacsony (0,015 alatt 100 dB-en) torzításnak köszönhetően a mikrodinamika igazi bajnoka, képes a legcsekélyebb változásokat is megmutatni. A tonális karaktere összességében kellemes, a semlegesnél kicsit melegebb megszólalás móddal. Hallgatása nem fárasztó, nincs olyan tartomány, amit önkényesen előtérbe helyez.

Mélytartomány:

A mélytartomány természetes, kiegyenlített. Nincs érzékelhető kiemelés az alacsony frekvencia tartományban, ezért kontrollált, precíz és gyors. Jól kezeli az összetett mélytartalmat is. A HE1000SE-vel összehasonlítva annak mélyei textúráltak, de az ultramély tartományban nem tud versenyezni a Soliter P kontrolláltságával.

Jafu Bag of Tricks felvételében a bonyolult basszus bemutatás módja kiválóan érzékelteti a Solitaire P kimagasló képességeit.

Közép tartomány:

A közép tartomány tonálisan kiegyenlített, az együttfutás pontos. Mivel nincs sehol kiemelése, a hangja teljesen természetes. Egy másik nehézsúlyúval, a Hifiman Susvarájával összehasonlítva a Solitaire P jobban hangsúlyozza a bekezdéseket, míg a másik inkább diffúz képet mutat.

A HE1000-V2 hangja levegősebb, de a Solitaire mindkét Hifiman típusnál kontrolláltabb a középtartományban. Nincs emelés a felső közepeken sem, ezért néhány esetben úgy tűnhet, hogy kicsit kevesebb benne a részlet.

A német füles hosszan hallgatható, nem fárasztó a rengeteg részlet, ennek ellenére megőrzi a felbontást, még akkor is, ha azt nem hangsúlyozza. A hangszer ábrázolás világszínvonalú, ami a Solitaire P hangját kiemeli a többi közül. A Meze Empyrean fülessel összehasonlítva több benne a részlet, és természetesebb a hang. ZMF Verité Open szerzeményén talán kevesebb volt benne az energia, inkább a valóság ábrázolásra törekedett.

Magas tartomány:

A magas tartomány ábrázolás módja régóta viták forrása a zenehallgatók táborában. Van, aki az átvitel kiterjesztésére esküszik egy kis kiemeléssel, mert ezzel jó tranziens átvitel érhető el. A T+A viszont úgy döntött, hogy inkább hosszan, fáradság nélkül hallgatható fejhallgatót épít. A Solitaire P a magas tartományban visszafogott. A felbontás kiváló, de a csillapítás megakadályozza, hogy csillogjon a hang. A Hifiman Susvara és a HE1000SE magas tartománya is kiterjedtebb, csillogóbb.

Színpad ábrázolás:

A Solitaire P színpad ábrázolása nem a legnagyobb méretű, a Hifiman és az Abyss planár fülesekkel összehasonlítva. Azt viszont a javára kell írni, hogy fantasztikus módon képes a hangszereket ábrázolni, és pontos képet mutat a színpadról. Igazi belemerülést enged a muzsikába, könnyű vele bele feledkezni a zenehallgatásba. Zökkenőmentes a bal és jobb oldal közötti átmenet, emiatt nem feltűnő a színpad szélesség limitált mértéke.

 

 

Szinergia:

T+A HA200 fejhallgató erősítő és DAC:

 • A HA200 a gyártó új fejlesztésű dedikált fejhallgató erősítője. A-osztályú erősítő és DAC kombináció. Igazi All-In-One megoldás két toroid trafós nagy teljesítményű tápegységgel, amely szinte bármelyik más típusú fejhallgatót is képes meghajtani.
 • A DAC 32 bit 786 kHz PCM, és DSD1024 jeleket is képes feldolgozni. Ehhez a T+A saját valódi 1-bites technológiáját alkalmazza. A többféle kimeneti csatlakozáson külön-külön be lehet állítani a csatlakoztatott füles impedanciáját.
 • Megjelenése fantasztikus, hasonlít a Chord hasonló egységére. Jól kezelhető, modern, és minden beállítható. Ránézésre is látszik, hogy komoly darab.
 • A Solitair P és HA200 szinergiája tökéletes, hiszen egymásnak teremtették őket. Szimmetrikus meghajtás módban a hangszer ábrázolás és a sebesség verhetetlen, úgy érezheti magát vele, mintha magasabb fokozatra kapcsolt volna.

Schiit Yggdrasil DAC a Mjolnir 2 erősítővel:

 • A Schiit Yggdrasil évek óta mindenkit elbűvöl az áttekinthető hangjával és a réteges ábrázolás módjával. A Mjolnir 2 erősítővel együtt használva némi harmonikus felhangot adnak a Solitaire bemutatójának, és a színpadkép is szélesedik. Míg ebben a párosban több az agilitás, a HA200 hosszabban hallgatható.
 • Schiit Gungnir Multibit DAC a Violectric V281 erősítővel
 • Ezzel a párosítással a Solitaire P hangja olyan, mintha elektroncsöves erősítéssel hallgatná, pedig a végfok félvezetős. A közép basszus tartomány és az alsó közép több testet kap. Ez a kombináció lágy, nem csillogtat apró részleteket.

T+A HA200 csak DAC az Auris Audio Nirvana erősítővel:

 • Ezzel a kombinációval már meg lehet közelíteni a Solitaire határait. A színpad ábrázolás határai kitolódnak, és gyönyörű három dimenziós képet mutat. A basszus karakteresebbé válik, a hangzás gazdagabb. Olyan a hang, mintha hangfalak szólnának. A Nirvana a HA200-hoz hasonlóan kínál többféle impedancia beállítás lehetőséget, amivel pontosan össze lehet hangolni a fülessel.

Összehasonlítás a versenytársakkal

 

 

Meze Empyrean (2999 USD)

 • Úgy a Meze, mint a Solitaire P modern technológiákat használ. mindkettő hangján meghallatszik a több éves kutatás és finomítás. Míg a Solitaire egyszerűbb letisztult modern megjelenéssel bír, a Maze mintha egy tudományos-fantasztikus regényből lépett volna elő.
 • Hangjukat összehasonlítva az Empyrean gazdagabb, tolós ami a kiemeléseknek köszönhető. A Solitaire P magas frekvenciás szelídítése miatt természetesebb hangzást eredményez, és több részletet tálal egyértelmű hangszer ábrázolás móddal.

Hifiman HE1000SE Dana Lazuli referencia kábellel (3499+1099 USD)

 

 

 • A füles más világ, amig rá nem kerül a referencia kábel. Amikor bekövetkezik a fejlesztés, a mélyek erőteljesebbé válnak, tekintély és lendület költözik bele. Ugyanakkor a Solitaire jobb felbontást és mikro dinamikát nyújt az alsó régióban. A közepeken a HS1000SE folyékony és testesebb. A magas frekvenciákon a kábel miatt a hang fényesebb, mint a Solitaire.

Hifiman Susvara (6000 USD)

 • A Susvara egy igazi zászlós hajó, a három évvel ezelőtti megjelenése óta piacvezető. A Solitaire P-hez képest a hangja levegősebb, tágabb hangzást kínál, ám a Solitaire jobb a mikro és makro dinamikus részletekben.
 • A HA200 erősítővel a Solitaire kontrolláltabb mélyeket mutat, a Susvara pedig nyíltabb. Mindkettő csúcsminőségű előadás, egyéni ízlés döntheti el, hogy a Susvara kicsit U-alakú átvitele, vagy a Solitaire semlegessége tetszik-e jobban.

 

 

Ítélet:

A Solitaire P fejhallgató hatalmas gyártási tapasztalattal rendelkező márkanévtől származik, kivételes úgy a felépítésében, mint a hangjában. Rendkívüli kohézió, pontos tér ábrázolás jellemzi. A Solitaire P-nek helye van a csúcskategóriás fülesek világában.

Sajnos a magas ára miatt csak azok választhatják, akiknek nem probléma 10000 font elköltése, ami természetesen a dedikált erősítővel együtt értendő.

Csak remélni tudom, hogy a T+A ezzel a darabbal szeretné az elektro-akusztikus modell palettáját felvezetni, és idővel lesznek majd elérhetőbb árú termékek is a kínálatukban. A füles kissé visszafogott magasai megakadályozzák a durva éleket, és tetszeni fog azoknak, akik ezt a típusú bemutatót kedvelik.

Összegzésképpen elmondható, hogy a Solitaire P egy lenyűgöző darab, és türelmetlenül várjuk a hasonló technológiát alkalmazó testvéreit.

 

Forrás: Audiophile-szalon.hu

Ingyenes szállítás

Ingyenes szállítás

100.000 Ft feletti megrendelés esetén, Magyarország egész területére.

Ügyfélszolgálat

Ügyfélszolgálat

Tel: +36209533324, email: info@bartimexaudio.hu Hétfő-Vasárnap 8:00 - 20.00. Bemutató, árukiadás, személyes átvétel kizárólag előre egyeztetett időpontban bemutatótermünkben:1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Fizetési lehetőségek

Fizetési lehetőségek

Webáruházunkban bankkártyával, utánvéttel, előreutalással és bemutatótermi átvétel esetén készpénzzel fizethet.

Garancia

Magyar jótállás

Termékeink tiszta forrásból, márkaimportőrökön keresztül, vagy közvetlen gyári importból érkeznek. A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi és az európai márkaképviseletek támogatásával értékesítjük.

Cégünk erősségei:

- Több mint tíz éves szakmai tapasztalat

- Széles termékválaszték, több mint 3000 féle termék a hi-fi, audiofil és high-end kategóriákban

- Vásárlás előtti és utáni tanácsadás

- Professzionális termék demó a bemutatótermünkben

- A termékeink többsége otthoni körülmények között is kipróbálható

- A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi márkaképviseletek támogatásával értékesítjük


Térkép

terkep

Kapcsolat

Cégnév: Bartimex Audio Bt.

Bemutatóterem:  1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Nyitvatartás: Kizárólag előre egyeztetett időpontban!

Elérhetőség: Tel: +36209533324

Email: info@bartimexaudio.hu

Írja meg véleményét:

Hírlevél feliratkozás


Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön akcióinkról, újdonságainkról. Feliratkozását egy egyszeri 4%-os kedvezményre jogosító kuponnal honoráljuk!
Használati feltételek
Alulírott, a fenti jelölőnényzet kipipálásával - az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, továbbá a 7. cikk rendelkezése alapján - hozzájárulok, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelje, és hírlevelet küldjön a számomra. Tudomásul veszem, hogy a GDPR 7. cikk (3) bekezdése szerint a hozzájárulásomat bármikor visszavonhatom.

Bejelentkezés vagy Regisztráció