Menu

Cart

Marantz PM6007 integrált sztereó erősítő és CD6007 CD-lejátszó teszt

A Marantz bőven megfizethető kategóriájú termékei közül a hatvanas, majd hatezres modellek mindig nagy népszerűségnek örvendtek. Ez nem meglepő, hiszen megfelelő minőséget, stabil megépítést és jó felszereltséget nyújtottak a megbízhatóság mellett. A tervezők persze mindig tudnak valami újat nyújtani ebben az ársávban, így történt ez az aktuális modellváltást követően is.

 

 

Nem nagy léptékű, de jótékony változtatások

 

A külső jegyeket elnézve nem találunk tulajdonképpen semmi forradalmit, a Marantz hű maradt a bő 10 éve bevált megoldásokhoz, gondolunk itt a frontoldal középső szekciójára, ahol a kezelőszervek találhatók, valamint annak a két szélére, ami kapott egy enyhén lekerekített ívet. De a rend kedvéért kezdjük az elejéről. A PM6007 integrált sztereó erősítő 1-1 tárcsával oldja meg a hangerő állítását, valamint a bemenetek közötti váltást, az utóbbihoz vízszintesen elhelyezett LED-ek tartoznak. Nem maradhattak ki a (szerencsére) kikapcsolható hangszínszabályzók és a fejhallgató kimenet sem, de a hangszórók közötti választást is elérhetjük innen, hiszen összesen kettő pár is ráköthető.

 

 

 

 

Amennyiben a bemeneteknél tartunk, érdemes megemlíteni az optikaihoz és koaxiálishoz tartozó digitális filtert, ami szintén itt található. Ezek folytatásához az alumínium fedőlapon át juthatunk el, illik is megjegyeznünk, hogy elég bőséges a felhozatal. A hangsugárzó csatlakozók masszívak és aranyozottak, az analóg szekcióhoz CD, network, tuner és recorder bemenet tartozik, tehát találkozik a jelen, és tulajdonképpen a múlt, de a magnósok örömére az utóbbi aljzatból még kimenetet is találunk, továbbá még mélysugárzót is köthetünk rá, ha az alkalmazott hangdobozok mélyhangját kevésnek találnánk.

 

 

 

 

A vinyl szerelmesei sem maradnak parlagon, ehhez természetesen földelés is jár, valamint remote control aljzat is van, amivel összeköthetjük az erősítőt egy másik Marantz modellel, mondjuk a CD6007-tel.

 

 

 

 

Az ő esetében középen a lemeztálca, alatta a kijelző, két oldalukon pedig az alap kezelőszervek találhatók. Fejhallgató kimenetet itt is elhelyeztek, aminek a szintje állítható egy potméter segítségével. Az áramköre kikapcsol, amikor nem használják, ami csökkenti a szükségtelen áramfelvételt és megszünteti a további zajok lehetőségét.

 

 

 

 

Manapság nem jelent nagy extrát, de a WAV, MP3, AAC, WMA, FLAC HD, ALAC, AIFF és 5,6 MHz-es DSD fájlok kezelése azért nem megszokott a kategóriában, a minőségben segít a két szűrő módot is kínáló AK4490 DAC, az USB bemenetet pedig elől találjuk könnyen hozzáférhető helyen. A korábbi modell nem tudta kezelni a DSD-fájlokat, csak a 48 kHz-eseket, ez jelentős továbblépés.

 

 

 

 

A 6006-hoz viszonyítva 120 %-kal nagyobb kondenzátorokat alkalmaztak, ami által a stabilitás nőtt, az elektromos zaj viszont csökkent. Hátul az analóg szekció mellett szintén található optikai és koaxiális kimenet, valamint a remote sem maradt ki, a hálózati tápkábel pedig itt is cserélhető, ahogyan az erősítő esetében is.

 

 

 

 

Találunk még más hasonlóságot is a két készülék között. A HDAM-SA2 áramkör itt a fejhallgató erősítő része, a PM6007 esetében pedig a szélesebb dinamika tartomány, valamint az alacsonyabb zaj érdekében alkalmazták ezt a klasszikus áram-visszacsatolásos erősítési topológiát. A már említett AK4490 DAC az erősítőben is helyet kapott, így akár Hi-Res audio felvételeket is élvezhetünk a 192 kHz/24 bites konverter által.

 

 

 

 

Mindkét készülék stabil lábakon áll, ami a lejátszó esetében teljesen újratervezett, ráadásul még megerősített padlólemezt is kapott, amit indokolt az áramkört érő rezgések elnyelése érdekében.

 

 

 

 

Az erősítőben toroid transzformátor van, általa 8 ohmos impedancia mellett csatornánként 45 W teljesítményre képes, ami nem túl nagy, de egy kevésbé éhes hangsugárzóhoz bőven elég kell, hogy legyen.

 

 

 

 

A távirányító tulajdonképpen megegyezik a korábbi modellekével, de a lejátszóén néhány gomb már több funkciót is ellát, mindenesetre más Marantz készülékek vezérlésére is alkalmas, tehát egy rendszertávval van dolgunk.

 

 

 

 

Stabil belépő kategória, megbízható hifi, zenei hang, sok szolgáltatás

 

A Marantz elektronikái ebben a kategóriában a karakterüket tekintve, ha szigorúak akarunk lenni, akkor tulajdonképpen változatlanok. Tudják, hogy ennyi pénzért nem a világot akarják megváltani, csak egyszerűen zenélni, azt viszont határozottan, tisztán, pontosan és mindenki által befogadhatóan. Mindezek mellett elég populárisak, simulékonyak, ezért az ízlésünkhöz és a lakásunkhoz passzoló hangsugárzóval lehet őket párosítani.

 

 

 

 

Focallal a technicista jellege volt a domináns, főleg egy állványos darabnál, ezért ezt a megoldást relatív gyorsan elvetettük. Szépen szólt, talán túlzottan finoman is, inkább az erőt és a dinamikát hiányoltuk belőle. Álló dobozra váltva a karakter megmaradt, de a hangsugárzó fizikai adottságai által kapott plusz már sokkal barátságosabbá, allrounderebbé tette a hatezres párost. A csatornánkénti 45 W nem tekinthető soknak, inkább átlagosnak, de egy 90 dB körüli érzékenységű hangsugárzóval könnyedén elboldogul. Ebben az esetben is ez történt, hiszen már halkan is megfelelő energiával tudta ellátni az álló hangdobozokat, háttérzene hallgatásra tökéletes volt. Feljebb tekerve a potmétert is megmaradt a Marantzok karaktere, tehát a pontosságból és tisztaságból nem veszített, de a zene testéből és a mélytartományból természetesen több jött át.

 

 

 

 

A lejátszó lemezbeolvasása gyors, de ezt már megszoktuk. Ugyanez történt az USB-n csatlakoztatott eszközzel, és akkor sem gondolkozott sokáig, ha olyan adattárolót használtunk, amin nem kompatibilis fájlok voltak, mert 1-2 másodpercen belül jelezte, hogy ezekkel bizony nem tud mit kezdeni. A könnyűsúlyú kifejezés degradáló lenne, és nem is feltétlenül valóságos, inkább a légies jelző az, ami illik a CD6007-hez. Eléggé kontrollált, a részleteket nem rejtette el, de nem is sziporkázott nagyon, tehát próbált egységes maradni. Így a karaktere maradt a már kitaposott mezsgyén, ami szintén egy jó pont, hiszen hosszú távon hallgathatóvá teszi, az elődjéhez képest viszont valamivel pontosabb, drámaibb és határozottabb képet rajzol.

 

 

 

 

Az erősítő nagyon jól felszerelt, és a finoman állítható hangszínszabályzóktól sem kell félnünk, de aki a valósághű hangzást kedveli, iktassa ki azokat! Basszusimádóknak pedig lehetőségük van egy aktív mélyláda csatlakoztatására is. Nem vállalja túl magát a PM6007, de az ereje teljes kihasználása esetén sem erőlködik, vagy omlik össze, tehát végig egységes, és egészséges a megszólalása. Egy kis plusz dögösséget el tudtunk volna viselni, de az elődjeit ismerve, ez csak áhított remény volt, viszont így csalódás sem ért.

 

Mind a két készülék beépített fejhallgató erősítője, a kategóriájukban tisztességesnek mondható, a lejátszóén pedig kifejezetten érezhető a javulás. Ez nem meglepő, hiszen mindenki tudja, hogy a fülesek jelenleg nem csupán az utcán divatosak, hanem az otthonokban is, így kihagyhatatlan ziccer volt tulajdonképpen ennek a szekciónak a finomítása. Ugyanez mondható el a phono fokozatra is, ami eddig sem hiányzott a Marantz erősítőkről, de jelen esetben is tisztességes alapot tud nyújtani egy belépő kategóriájú lemezjátszónak. Érdemes még megemlíteni a beépített filtert, ami az egyikben a magashangokra és a precizitásra, a másikban pedig a mélyhangok felé billenti a mérleg nyelvét, ennek használata már abszolút ízléstől függő. Mindenképpen érdemes megemlíteni a távirányítókat is, amelyek továbbra is jól használhatók, ráadásul a páros esetében elég az egyiküket elővenni a dobozból, hiszen mindkét készülék funkciói vezérelhetők általa.

 

 

 

 

Mindent megkapunk, ami ebbe az árba belefér

 

A Marantz 6007 típusszámú párosa hozza azt a formát és szintet, amit tulajdonképpen már évtizedekre visszamenően ismerünk, ám nem minden esetben sikerült jól. Tesztalanyaink esetében nincs okunk panaszra, egy nagyon jó hifi párost alkotnak együtt. Az audiofil jelzőt nem említhetjük, hiszen ez a szint még nem az, viszont zenét lehet általuk hallgatni, és az bizony kellemes perceket fog nekünk szerezni. Nem akar bántani, olyan sokat nyújtani sem, de a stabil alapok, a tisztaság, precizitás, sokoldalúság, és továbbra is tetszetős forma egy olyan párost nyújt, ami a Marantz rajongóknak megdobogtatja a szívét, a vele kacérkodóknak pedig egy remek alternatívát nyújt.

 

Műszaki adatok

 

Marantz PM6007 integrált sztereó erősítőTeljesítmény: 2x45 W/8 Ohm
Jel/zaj viszony: 102 dB
Frekvencia-átvitel: 10 Hz-70 kHz
THD: 0,08 %
Bemenetek: 5 pár analóg RCA, digitális koaxiális, 2 db optikai, phono
Kimenetek: mélysugárzó, fejhallgató, recorder
Méretek: 440 x 105 x 370 mm
Tömeg: 7,6 kg
Ár: 209 990 Ft

 

 

Marantz CD6007 CD-lejátszó
Lejátszható formátumok: CD, CD-RW, WAV, MP3, AAC, WMA, FLAC HD, ALAC, AIFF és 5,6 MHz-es DSD fájlok kezelése USB-n keresztül
Kimenetek: analóg sztereó RCA, digitális koaxiális és optikai, fejhallgató
Bemenet: USB
Frekvencia-átvitel: 2 Hz-20 kHz
THD: 0,0002 %
Dinamika-tartomány: 100 dB
D/A konverter: multi-bit, Delta Sigma
Méretek: 440 x 105 x 340 mm
Tömeg: 6,5 kg
Ár: 169 990 Ft

 

 

 

Összesített mérleg

 

+ A korábbi 6000-es modellek modernizált változata, apróbb, de hasznos fejlesztésekkel

 

+ Levegős, laza és precíz hangkép, ami sokáig hallgatható

 

+ A megszokott dizájn és jó minőségű kivitelezés mindkét esetben

 

+ Remek távirányítók, amelyekről tulajdonképpen minden funkció elérhető, amit cégen belül sztereóban kínálnak

 

+ DSD fájlok lejátszása az USB DAC-on keresztül

 

- Elsősorban testesebb karakterű hangdobozokhoz ajánljuk, szerényebb állványosokkal az előadás könnyűsúlyú lehet

 

Összesített szubjektív vélemény

 

Hangminőség: 4,5
Kivitel: 4
Kezelhetőség: 4,5
Szolgáltatások: 4,5
Ár/érték arány: 4,5

 

Forrás: AV-Online.hu

Ingyenes szállítás

Ingyenes szállítás

100.000 Ft feletti megrendelés esetén, Magyarország egész területére.

Ügyfélszolgálat

Ügyfélszolgálat

Tel: +36209533324, email: info@bartimexaudio.hu Hétfő-Vasárnap 8:00 - 20.00. Bemutató, árukiadás, személyes átvétel kizárólag előre egyeztetett időpontban bemutatótermünkben:1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Fizetési lehetőségek

Fizetési lehetőségek

Webáruházunkban bankkártyával, utánvéttel, előreutalással és bemutatótermi átvétel esetén készpénzzel fizethet.

Garancia

Magyar jótállás

Termékeink tiszta forrásból, márkaimportőrökön keresztül, vagy közvetlen gyári importból érkeznek. A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi és az európai márkaképviseletek támogatásával értékesítjük.

Cégünk erősségei:

- Több mint tíz éves szakmai tapasztalat

- Széles termékválaszték, több mint 3000 féle termék a hi-fi, audiofil és high-end kategóriákban

- Vásárlás előtti és utáni tanácsadás

- Professzionális termék demó a bemutatótermünkben

- A termékeink többsége otthoni körülmények között is kipróbálható

- A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi márkaképviseletek támogatásával értékesítjük


Térkép

terkep

Kapcsolat

Cégnév: Bartimex Audio Bt.

Bemutatóterem:  1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Nyitvatartás: Kizárólag előre egyeztetett időpontban!

Elérhetőség: Tel: +36209533324

Email: info@bartimexaudio.hu

Írja meg véleményét:

Hírlevél feliratkozás


Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön akcióinkról, újdonságainkról. Feliratkozását egy egyszeri 4%-os kedvezményre jogosító kuponnal honoráljuk!
Használati feltételek
Alulírott, a fenti jelölőnényzet kipipálásával - az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, továbbá a 7. cikk rendelkezése alapján - hozzájárulok, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelje, és hírlevelet küldjön a számomra. Tudomásul veszem, hogy a GDPR 7. cikk (3) bekezdése szerint a hozzájárulásomat bármikor visszavonhatom.

Bejelentkezés vagy Regisztráció