Menu

Cart

HEGEL H95 INTEGRÁLT ERŐSÍTŐ

Egy modern erősítőnek szinte mindenre képesnek kell lennie, amit a mai zene-fogyasztói szokások diktálnak. A népszerű digitális és a megszokott analóg jelforrásokat kezelni mára alapvető. De ezen felül hálózati képességekkel is rendelkezni kell, és még elegendő teljesítmény is szükséges a különböző típusú hangsugárzók táplálásához. A követelmények láthatóan szerteágazóak és magasak.

A norvég vállalat ahelyett, hogy elégedett lenne státuszával, még kifinomultabb hangminőséggel és gazdagabb szolgáltatással látja el alap erősítőjét, az új H95 modellt. Elképzelésük, szándékuk és a piac igényei szerint a „kicsit drágább lehet sokkal jobb!” A Hegel egy olyan zsonglőr, aki a többiekhez képest több labdával játszik, és még ugrik is egy nagyot. Az új erősítő esetében éppen az integráltság foka az erősség.

Teljesítmény: 2 x 60 W (8 Ohm)
Frekvenciamenet: 5 Hz – 100 000 Hz
Jel-zaj viszony: nagyobb, mint 100 dB
Áthallási csillapítás: kisebb, mint -100 dB
Teljes harmonikus torzítás: kevesebb, mint 0,01% (25 W/8 Ω/1 kHz)
Intermodulációs torzítás: kevesebb mint 0,01% (19 kHz – 20 000 Hz)
Csillapítási tényező: nagyobb, mint 2000
Méretek: 100 x 430 x 310 mm
Tömeg: 8,6 kg
Ár: 599 000 HUF


Kívülről ismét nincs semmi meglepő. A H95 erősítő kivitele már sok éve Hegel általánosság, bármely polcon felismerhető megjelenésű, mindenben megfelel a norvég gyártó minimalista arculatról alkotott felfogásának. Természetesen a tervezők tudják tartani az ergonómiai egyszerűség és a funkciók mennyiségének egészséges arányait. Egy Hegel erősítő előlapját soha nem borítja el a sok kapcsoló, mérőműszer és nyomógomb. (amennyiben erre vágyunk sok más, kiváló erősítő létezik a piacon) A végeredmény egy tiszta, sima megjelenésű, de sokoldalú erősítő, amely drágábbnak néz ki, mint amilyen, a H95 egy kellemes felhasználói élmény. Az alapanyag megmunkálása és kivitel minősége példaértékű, egyszerű, kifinomult esztétikával, amely nem tűnik elavultnak. A készülékház színe imponáló, amelyet a Hegel feketének nevez, de inkább mélyszürke, az előlap finom textúrája miatt nehéz megmondani, hogy fémmel ellentétben műanyagból készül.

 

 

A kijelző a megszokott hallgatási távolságból jól olvasható, szemet nem bántó oled-kijelző. Mindkét kezelőgomb lépcsős vezérlővel működik, amelyet végállás nélkül lehet forgatni mindkét irányba. A hangerőt 0,5dB-es osztásokban lehet szabályozni, finoman hangolni.

H95 újdonságot hoz a tápegységben és az analóg erősítő fokozat előerősítő szakaszában. A H95 egy klasszikus A/B-osztályú analóg fokozatot tartalmazó erősítő, hasonlóan az előd H90-hez és a H80-hoz, viszont 2 Ohm stabil! A H95 áramköri topológiája a cég SoundEngine 2 technológiáját használja. A Hegel Music Systems alapítója és fő tervezője Bent Holter 2001-ben szabadalmaztatta a SoundEngine technológiát. A Hegel SoundEngine 2 technológia a szabadalom legújabb verziója, amely az elektromos jel egyfajta aktív zajcsillapításaként működik. A dolog lényege, hogy a SoundEngine logikai áramköre folyamatosan figyeli a zenei jelet, és valós időben eltávolítja a nem kívánt zajt. A SoundEngine rendszer alapja és az áramkör topológiája szembe megy a legtöbb erősítőben alkalmazott visszacsatolás gyakorlatával, amely szerintük jelentősen csökkenti az összes torzítást.

 

 

A Hegel SoundEngine audio-technológia ötvözi az „A/B”-osztályú és az „A”-osztályú erősítők előnyeit, anélkül, hogy hátrányaikat átörökíti. A SoundEngine technológia kiküszöböli az „A/B”-osztályú erősítők minden típusában előforduló keresztirányú torzulásokat. Ez a technológia megszünteti a normál hangerősítőkben előforduló nagyfrekvenciás torzításokat. A Hegel SoundEngine nem használ semmilyen mértékben negatív visszacsatolást, hanem lokális és adaptív technológiát használ, ha valaha is szükség lenne a torzítás megszüntetésére az audio erősítő fokozatain belül.

A különleges technológia ugyanígy csökkenti az erősítő kimeneti impedanciáját, és nagyon magas csillapítási tényezőt eredményez, ami a H95 esetében 2000 feletti. A „csillapítási tényező” technikailag akár 20-szor nagyobb, mint az ipar átlag. Bár a Hegel nem határoz meg effektív frekvenciát vagy frekvenciatartományt, ennek jobb hangszóró vezérlést kell eredményeznie, mint azt a legtöbb erősítő tenné.

 

 

A Hegel H95 univerzális felhasználású erősítő logikusan, digitális és analóg módon is csatlakozik a forrás-készülékekhez. A modellbe egy teljesen új digitális szekció került beépítésre. A DAC egy, az eddigiektől jobb minőségű, Asahi Kasei Microdevices AK4490 chipkészleten alapul. Az USB-t a jól ismert Tenor-chip kezeli. Ez a DAC nem a nagy számok bűvölete, hanem a lehető legjobb hangzás szempontjai szerint lett megépítve. A H95 DAC-ja minden digitális bemeneten képes fogadni a 24 bites/192 kHz felbontású PCM jeleket, az USB kivételével, amely 24/96 PCM-et támogat – ez a H90-ben is használt Tenor TE7022 vevő chip korlátja. A streaming-hangok szinte megegyeznek a koaxiális bemenetével, ami nem meglepő, hiszen a jel ugyanazon a dac-chipen megy keresztül.

A H95 mindazzal a lehetőséggel rendelkezik, amire szükség lehet. Az iPhone-felhasználók az otthon készített hálózaton az AirPlay protokollon keresztül „áramoltathatják” a zenét, míg az Android-rajongók letölthetik az Mplayer, a Bubble UPnP vagy más, a DLNA szabvány szerint működő alkalmazásokat, és ezek segítségével játszhatnak. Ami ma intelligens, az nem feltétlenül intelligens holnap. A Hegel szándékai szerint a termékeknek a lehető leghosszabb ideig kell működni. Ez azt jelenti, hogy képesek legyenek változni az idővel. A H95 integrált erősítő a jövőben közvetlenül az interneten keresztül frissíthető. Ha a H95 készülék Ethernet port-on és a router-en keresztül kábel segítségével csatlakozik az internethez, az Update segítségével a firmware pár perc alatt gond nélkül frissül.

A H95 „digitális agya” nem támogatja a Master Quality Authenticated (MQA) és a DSD fájlok lejátszását, és nem működhet Roon-végpontként. A felhasználói többség nem igénylik ezeket, nem értékeli jelentős hiányosságnak. Az MQA olyan zenei formátum, amelynek technológiáját megkérdőjelezhetőnek tartom, míg a DSD a zenefájl-lejátszási piac nagyon kis szegmensét képviseli. A felhasználók sokkal nagyobb számát értékeli az Apple AirPlay és a Spotify Connect firmware-frissítéssel történő jövőbeni támogatása.

 

 

Rendelkezésre áll 3 optikai, 1 koaxiális, és egy USB bemenet, analóg jelforrások részére kettő aszimmetrikus (RCA) bemenet. Kimenetek tekintetében csak két lehetőség adódik, egy változtatható jelfeszültségű vonali (RCA) kimenet dedikált végerősítő(k) részére és egy 6,3 mm-es fejhallgató csatlakozás.

A H95 menüje hasznos lehetőségeket kínál. A menüben konfigurálhatók a bemenetek (kivéve az Ethernet-t), annak érdekében, hogy a különböző forrás-készülékek jelszintje közel azonos legyen – ez hasznos pl.: audio/video processzor csatlakoztatásához. Alvó üzemmód is választható, a készülék készenléti állapotba kapcsol, ha egy meghatározott idő elteltével nem észlel hangjelet, vagy teljesen kikapcsol. Jól jön a H95 maximális hangerejének programozása, de egyéb, más funkciók is rendelkezésre állnak. Ezek eléréséhez és konfigurálásához már szükséges a Hegel fémházas RC8 típusú távirányítójára, ami külön megvásárolható. Az RC8 segítségével külön indítási és maximális hangerőt állíthatunk be a hangsugárzó és a fejhallgató kimenetéhez (mindkettő gyári indítási alapértelmezett értéke „20”, ami alacsony szintet jelent).

 

 

Érdemes figyelembe venni a H95 fejhallgató-kimeneti részét, ami jóval jobb minőségű, mint elődje esetében. Több energiát és sokkal élénkebb hangzást kapunk akár még olyan fejhallgatókon keresztül is, mint a világ legjobb második helyezettje.

MEGHALLGATÁS


Amennyiben nincs szükség nagy teljesítménytöbbletre, hogy hangosan és erőteljesen szóljon a zene válasszuk a Hegel H95 modellt! Miért állítjuk ezt(?), mert tapasztalataink a következők:

A szokásos szobai hangerő beállítása esetén, mérsékelt hangszintnél és kissé felette szép és rendezett hangkép jelenik meg. Ettől függetlenül, valójában kevesebb erővel gazdálkodik, mint néhány vetélytárs, de a H95-nek a legtöbb helyzet megoldására „izom” áll rendelkezésére. Gyorsabb és egyértelműbb, mint sok más készülék, beleértve néhány drágább versenytársat is. Az előd-modellekhez képest a dinamika leképezése jobb és a csúcsoknál is sziklaszilárd a hangzáskép. A sztereó perspektíva némileg diffúzabb.

A Hegel nem szupergyors és nem patika-mérlegszerű törvényszéki döntnökként mutatja magát, amely egy szempillantás alatt elindul és leáll, de még mindig elég ügyes, és magabiztos ahhoz, hogy képes legyen az erények nagy részének bemutatására, akár egy popdalból is. Hangzása kissé lágyabb és lekerekítettebb a frekvenciamenet szélein, viszont mindig sok részlet és ritmikus csábítás található megszólalásában. Az tény, hogy a klasszikus heavy-metal stílusú, nehézsúlyú gitárnyargalást és dübörgő dob-ütéseket, valamint a zenében felvonultatott gyomorrengető basszus-meneteket és a gitár-torzító hatását néhány rivális nagyobb súllyal tudja megjeleníteni. Érzésünk szerint a H95 megtervezésénél nem ez volt a cél.

A zenei bemutatás alappillére a tiszta tonalitás, amely nem mesterségesen hízeleg, és nem csökkenti a megszólaltatott felvételeken lévő hangszeres és hangmérnöki munkát. Sima, kiegyensúlyozott és árnyalt hangzást nyújt, ami soha nem tolakszik vagy torzít, végig megtartja a figyelmemet. Ez az erősítő a sokoldalú képesség és a veleszületett egyenletesség kombinációja. A zenehallgatás közben kialakul egy érzés, mi szerint nyugodtak lehetünk, erősítőnk „megugorja” a nehéz feladatokat is. Szinte önfeledt egyenletesség és egyensúly, ami nagyszerűvé teszi a zenei műfajokhoz való alkalmazkodás széles keresztmetszetét. Amit csinál, olyan jól csinálja, hogy azt nem kell különösebben ragozni. Ne aggódjuk, zene gyűjteményünk teljes skáláját minden aggodalom nélkül élvezni fogjuk!

Akár a beépített digitális átalakítót használjunk, akár egy kiváló minőségű analóg forrással tápláljuk bemenetein keresztül, a H95 kivételesen tiszta, rendkívül részletes, dinamikus, zenei hangzást biztosít feltéve, hogy nem lépjük túl a teljesítmény korlátokat. Egy Hegel H95 alapú jó rendszer magához vonzza a figyelmet!

KONKLÚZIÓ


A Hegel új erősítőjében felszereltség-választékot és tisztességes felépítést kínál megfizethető áron. Mégis inkább azoknak szól, akik a funkciók ésszerű, szép hangzású ötvözését akarták, nem pedig egy egyszerű, csak analóg erősítőt. A Hegel H95 számos digitális és analóg bemenettel rendelkezik, valamint közvetlen hálózati elérést biztosít. Nem igazán érdekel, hogy ezt vezeték nélkül nem lehet megtenni, a kábel stabilabban működik, és jó kábellel gyakran jobb hangminőséget lehet elérni. Természetesen az új H95 nem univerzális csodaszer – nem válasz mindenki problémáira – mégis nagyon sok mindent kapunk az árért.

…”Az intelligencia mértéke a változás képessége”… – mondta Albert Einstein. Úgy gondoljuk, hogy a Hegel ezt az állítást a H95 modellel igazságosan tette meg.

Pro
+ az anyag megmunkálás és a kivitel minősége példaértékű
+ 2 Ohm stabil
+ 2000 feletti csillapítási tényező
+ nem mesterségesen hízelgő hangzás
+ a szerteágazó és magas követelményeknek megfelel

Kontra
– a Bluetooth hiánya

 

 

Forrás: Hangzásvilág.hu

 

Ingyenes szállítás

Ingyenes szállítás

100.000 Ft feletti megrendelés esetén, Magyarország egész területére.

Ügyfélszolgálat

Ügyfélszolgálat

Tel: +36209533324, email: info@bartimexaudio.hu Hétfő-Vasárnap 8:00 - 20.00. Bemutató, árukiadás, személyes átvétel kizárólag előre egyeztetett időpontban bemutatótermünkben:1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Fizetési lehetőségek

Fizetési lehetőségek

Webáruházunkban bankkártyával, utánvéttel, előreutalással és bemutatótermi átvétel esetén készpénzzel fizethet.

Garancia

Magyar jótállás

Termékeink tiszta forrásból, márkaimportőrökön keresztül, vagy közvetlen gyári importból érkeznek. A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi és az európai márkaképviseletek támogatásával értékesítjük.

Cégünk erősségei:

- Több mint tíz éves szakmai tapasztalat

- Széles termékválaszték, több mint 3000 féle termék a hi-fi, audiofil és high-end kategóriákban

- Vásárlás előtti és utáni tanácsadás

- Professzionális termék demó a bemutatótermünkben

- A termékeink többsége otthoni körülmények között is kipróbálható

- A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi márkaképviseletek támogatásával értékesítjük


Térkép

terkep

Kapcsolat

Cégnév: Bartimex Audio Bt.

Bemutatóterem:  1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Nyitvatartás: Kizárólag előre egyeztetett időpontban!

Elérhetőség: Tel: +36209533324

Email: info@bartimexaudio.hu

Írja meg véleményét:

Hírlevél feliratkozás


Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön akcióinkról, újdonságainkról. Feliratkozását egy egyszeri 4%-os kedvezményre jogosító kuponnal honoráljuk!
Használati feltételek
Alulírott, a fenti jelölőnényzet kipipálásával - az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, továbbá a 7. cikk rendelkezése alapján - hozzájárulok, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelje, és hírlevelet küldjön a számomra. Tudomásul veszem, hogy a GDPR 7. cikk (3) bekezdése szerint a hozzájárulásomat bármikor visszavonhatom.

Bejelentkezés vagy Regisztráció