Menu

Cart

SONUS FABER LUMINA III ÁLLÓ HANGSUGÁRZÓ

Az olasz Sonus faber cég volt az első, aki megmutatta a világnak, hogy egy hangsugárzónak sokkal vonzóbbnak kell lenni, mint egy almás-ládának. Egy hangsugárzópár ott áll a szobánkban, mint egy bútordarab, lehetőleg harmonizálnia kell a lakberendezés többi elemével és akkor is szépnek kell lennie, ha nem szól. Harmonizálni kell a lakberendezéssel(?) – igen, de, van még egy fontos tényező és ez a „ház úrnőjének” ízlése. A többi a hangzás.

Hangszórót és egyben hangsugárzót tervezni és készíteni nem kis feladat, sok profi és amatőr próbálkozik az ideális hangzás megközelítésével szerte a világon. Hangsugárzót venni olyan gyártótól érdemes, aki ebben a szakmában rengeteget letett az asztalra, van több évtizedes tapasztalata és soha nem gyártott kávédarálót. A Sonus faber esetében a kiváló alapanyagok és a gyártási tapasztalat meghozza az eredményt, mindamellett az élményszámba menő hangzást technikai szabadalmak biztosítják.

 

 

Teljesítmény: 100 / 200 Watt
Frekvencia átvitel: 38 Hz – 25 000 Hz
Érzékenység: 90 dB SPL (2,83V/1m)
Impedancia: 4 Ohm
Keresztezési frekvencia: 250 Hz / 2 500 Hz
Méretek: 989x227x277,7 mm
Tömeg: 18,9 kg
Ár: 2000 EUR/pár


A „Lumina” latinul fényt jelent, de egyben energia- és életforrás is. A Sonus faber esetében a név első két betűje a luxus kifejezésre utal, a második két betű a minimalistát jelenti. Tehát a Lumina az értékes pillanatok íze, a kifinomult részletek felfedezése és az igazán releváns dolgok megértése.

A Sonus faber tagadhatatlanul olasz stílusban, és a saját stílusjegyei felhasználása mentén alkotta meg ennek a hangsugárzónak szekrényét. A klasszikus olasz készségekkel és csodálatos famegmunkálási hagyományokkal képes a tompa, kubista formákba is lelket önteni. A klasszikus anyagok, például a bőr használata, valamint az időtlen stílusú kivitelezés tükrözi a Sonus faber szenvedélyét, amelyet minden szerelmese azonnal észlel – még mielőtt az első hang megszólal. Az igen ígéretesnek bizonyuló egyszerű, de nagyszerű külső jegyek megelőlegezik a muzikalitást. A Sonus faber termékei mindig is az audio-környezet díszei voltak, ez most sincs másként. Gyönyörű élő szín ez a sötétebb wengé előlap, a kabinet többi oldala valódi fekete bőr.

A hangszórók kialakítása is abszolút művészetre emelkedett, fizikai és zenei szépséggel a legkisebb részletekig – ez az olasz márka erről szól. Az összes hangszóró és azok összetevői a Sonus faber saját fejlesztéseinek eredménye. Mivel nem egy minden fényűzéstől és hangzás minőségtől megfosztott, lecsupaszított hangsugárzóról van szó, a Lumina modell több összetevője a drágább modellekben bevált alapanyagok és módszerek átörökítése.

 

 

A Lumina III konstrukciója, három jelút, négy hangszóróval megoldva. A magas hangszóró egy 29 mm membrán-átmérőjű merevített szövet dóm, ugyanaz, amit a Sonetto szériában használ a gyártó. Ez egy „Kurt Mueller”*, kézzel készített selyem membránra épülő hangszóró, amely 24 000 Hz-ig képes a magas tartomány lineáris átvitelére. A magas-sugárzó membrán speciális típusú, kemény alapanyagból, erős injektálással készül.

 

 

A laminált papír membrán, a zenei hangok közép-tartományáért, mint például az énekhangnak élethű reprodukciójáért felelős. A 4 inch átmérőjű középhangszóró ehhez a szériához fejlesztett újdonság. A Lumina III álló hangsugárzó közép-hangszórója a Sonetto szériában használt, szintén jól bevált darab lineáris felfüggesztéssel, öntött kosárral készített változata. A merített papírpép membrán természetes elemi szálakat tartalmaz, amelyek a merevséget fokozzák.

 

 

Mindannyiunk kedvencei a mély-hangok – igen nehéz a torzítás nélküli megvalósításuk – a kamra-reflexiós elv alkalmazásával érhető el. A mély szekcióban kettő, 150 mm-es méretű, papír-rost membrán, lineáris felfüggesztéssel, öntött kosárral. A membrán és a kosár illesztése nagy hatással van a hangszóró minőségére. A „megfelelő” ragasztó kiválasztása nem kevésbé fontos, mint az alkatrészek pontos előkészítése a beillesztés előtt. A nagy amplitúdót lesugárzó hangszórókhoz rezgésálló ragasztó-rendszereket használnak. A ragasztó dinamikai jellemzői és az adott alkalmazáshoz használt membrán és a kosár anyaga között nagyon fontos az optimális egyensúly.

 

 

A keresztváltó szintén nagy körültekintéssel tervezett, egymáshoz válogatott alkatrészekből készülő, új egység. Kettős kábelezést és kettős erősítést biztosító csatlakozó-terminálhoz kapcsolódik.

MEGHALLGATÁS


A Sonus Faber hangsugárzói mindig úgy hangzottak, amilyennek látszanak – történt ez azért is, mert a tervezők a zene szerelmesei. A mérnökök, ideértve a kabinet tervezőit is, behatóan foglalkoznak az egyes zenei stílusok képviselte hangzással, hogy összehangolják, integrálják a hangsugárzókban mindazokat a jellemző jegyeket, amik a zenei hatást prezentálják. Az utóbbi tíz év is fejlesztéssel telt, elég áttekinteni ebben az árkategóriában megjelent, több évig gyártásban tartott modellek karakterét. A Toy, a Venere, a Cameleon sorozatok mintegy fejlődési folyamatot mutattak, még akkor is, ha a különböző modellekkel más-más vásárlói réteg lett megcélozva. A Lumina III hangzásában mindegyikből felfedezhető, de ez nem egy vegyes-felvágott. Értsük úgy, hogy mindből az erények lettek megtartva.

Az erények a következők. Nem akar méreténél nagyobbnak látszani, sem nagyobbat szólni, és a felső-kategóriás „nagyfiúkkal” versenyezni. Nagyobb nyíltsággal szól, mint amit ebben a kategóriában megszoktunk, sőt amiket a régi (húsz évvel ezelőtti) modellek képviseltek. A hangzási balansz – a mély-tartomány dallamosságát is figyelembe véve – erősítő függő. Ez azt jelenti, hogy képes bemutatni az eléje kapcsolt erősítők hang-karakterét. Ebből egyenesen következik, hogy a különböző hangmérnöki munkákba és felvétel készítési jellegzetességekbe is bepillantást enged. Segítségével könnyebben selejtezzük a rossz felvételeket tartalmazó lemezeket.

Ha nagy-formátumú hangzás előállítása a feladat álló hangsugárzót kell vásárolni. Első ránézésre az álló hangsugárzók nagyok, mindig szem előtt vannak. Második ránézésre már lehet gyönyörködni a valódi faburkolat csodálatosan természetes színében erezetében. Amikor megszólal egy három utas álló hangsugárzó, elkápráztat, szobánkba hozza a nagy-zenekart a kórussal vagy a templomi orgona hangját. Igen ám, de ez a Lumina viszonylag kis méretű, mégis, a tájolási élesség, valamint a zenei színpad élethű leképezése folytán képes megjeleníteni egy nagyobb zenekart is. A tiszta, gyors hangszerhangok és a transzparens hangzástér megvalósításával képes megmutatni az egy hangszer/több hangszer viszonyát – valóságot megközelítő a hangerő/hangnyomás aránya.

Akár basszusgitár, akár nagybőgő muzsikáját akarjuk élvezni a lefelé sugárzó basszusreflex kamra a bent rekedt energiákat a térbe sugározza. Még akkor is, ha egyesek kevesellnék a specifikációban megadott alsó határfrekvencia értékét, ez a hangsugárzó bebizonyítja, nem attól függ a mély-hang érzet, hogy a „síron túli” legalacsonyabb frekvenciák is lineárisak. Egyszerűen jó a hangzási balansza és az energia tömegeknek megfelelő a megjelenítése. Kimutatja hang-láncunk esetleges hiányosságát, teret enged az ésszerű kábelezésnek, érzékenysége, transzparenciája és részletező képessége folytán az egyéb hangzásjavító alkalmazásoknak. Az új Lumina III modellben találkozik az esztétikum, a praktikum, a lélek és a szellem a mai, csiszolt technikával. Kiváló amplitúdó- és fázis együttfutás mellett tökéletes idő domain jellemzi. A Sonus faber Lumina III telitalálatos belépő a gyártó által képviselt muzikalitásba.

Az új hangsugárzó egy gondolat jegyében született – most minden eddiginél fontosabb időt szánni magunkra és megünnepelni az élet értékes pillanatait.

KONKLÚZIÓ


A Sonus faber a valódi fa, dió vagy cseresznye, felhasználásával, a legfinomabb hegedűkre emlékeztető ívekkel, mintákkal és fényezéssel indított az 1980-as években. Páratlan gyorsasággal tette hatását az audio-iparra, az 1990-es évek közepére több utánzója volt, mint bármelyik márkának az audio történetében. Kézműves termékek, technológia és érzékenység. Ez a Sonus faber három alapvető értéke, példa a szakértelemre a nagy hűségű hang-visszaadás világában, a fa- és a fémmegmunkálás modernebb technológiájának tökéletes kombinációjában. A Sonus faber arra törekszik, hogy a hangsugárzók hallgatója körül megszűnjön a világ, csak a zene létezzen, és az a lelki varázs, amit a zeneszerzők és muzsikusok a lemezbe rejtettek.

Az elmúlt évtizedben elindított hangsugárzók a Sonus faber-t az audio-világban Fabergé szintre emelték. De a piac az állandó megújulás ösztökélése képpen új, ráadásul hozzáférhető árfekvésű, modellek megjelentetését szorgalmazza. A cég saját disztribúciós köre és a viszonteladók ezért olyan hangsugárzókat is várnak, amik nemcsak a luxus kategóriában számíthatnak vásárlókra. Az alkalmazott tudomány mély megértésével és több ezer órás hallgatási tesztekkel a cég mérnökei létrehozták az új Lumina III modellt. A Lumina III megalkotása belépő a high-fidelity audiofil világába, és úgy tervezték, hogy megfeleljen sok zeneértő számára, aki ebben az árkategóriában a szokásostól magasabb hangzás minőséget keres.

Pro
+ valódi bőr bevonat a kabineten
+ egyedi hangszórók alkalmazása
+ lefelé sugárzó basszus reflex-nyílás
+ egyenletes hangzáskép
+ jó terhelhetőség

Kontra
– a hangszekrény néhány literrel lehetne nagyobb

 

Forrás: Hangzásvilág.hu

Ingyenes szállítás

Ingyenes szállítás

100.000 Ft feletti megrendelés esetén, Magyarország egész területére.

Ügyfélszolgálat

Ügyfélszolgálat

Tel: +36209533324, email: info@bartimexaudio.hu Hétfő-Vasárnap 8:00 - 20.00. Bemutató, árukiadás, személyes átvétel kizárólag előre egyeztetett időpontban bemutatótermünkben:1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Fizetési lehetőségek

Fizetési lehetőségek

Webáruházunkban bankkártyával, utánvéttel, előreutalással és bemutatótermi átvétel esetén készpénzzel fizethet.

Garancia

Magyar jótállás

Termékeink tiszta forrásból, márkaimportőrökön keresztül, vagy közvetlen gyári importból érkeznek. A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi és az európai márkaképviseletek támogatásával értékesítjük.

Cégünk erősségei:

- Több mint tíz éves szakmai tapasztalat

- Széles termékválaszték, több mint 3000 féle termék a hi-fi, audiofil és high-end kategóriákban

- Vásárlás előtti és utáni tanácsadás

- Professzionális termék demó a bemutatótermünkben

- A termékeink többsége otthoni körülmények között is kipróbálható

- A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi márkaképviseletek támogatásával értékesítjük


Térkép

terkep

Kapcsolat

Cégnév: Bartimex Audio Bt.

Bemutatóterem:  1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Nyitvatartás: Kizárólag előre egyeztetett időpontban!

Elérhetőség: Tel: +36209533324

Email: info@bartimexaudio.hu

Írja meg véleményét:

Hírlevél feliratkozás


Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön akcióinkról, újdonságainkról. Feliratkozását egy egyszeri 4%-os kedvezményre jogosító kuponnal honoráljuk!
Használati feltételek
Alulírott, a fenti jelölőnényzet kipipálásával - az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, továbbá a 7. cikk rendelkezése alapján - hozzájárulok, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelje, és hírlevelet küldjön a számomra. Tudomásul veszem, hogy a GDPR 7. cikk (3) bekezdése szerint a hozzájárulásomat bármikor visszavonhatom.

Bejelentkezés vagy Regisztráció