Menu

Cart

AURENDER ACS100 HÁLÓZATI-LEJÁTSZÓ

 

Az Aurender célkitűzései közé tartozik a számítógép eltávolítása a digitális alapon működő zene-lejátszásból. Mint ismeretes, a hangláncban egy számítógép forráskénti használata jelentős mértékben csökkenti az audio-élményt. Jobban, mint gondolnánk! Ezért készülnek a célgépek.

Az új Aurender ACS100 típus a fent említett kategóriából is egy jellemző, univerzálisan használható készülék. A megcélzott fogyasztói csoport az olyan audiofilek tábora, akiknek sok a CD-lemeze vagy több CD-gyűjteménnyel rendelkező barátja is van, és az előfizetős streamelhető tartalmak valamint a digitális zene-tárolás irányába kacsintgat. Az ACS100 modellel az Aurender teljes palettán mindebben a legfejlettebb, kényelmes megoldást kínálja. Árkategóriájában talán a legtöbb szolgáltatást nyújtó készülék került teszt asztalunkra. Az ACS100 támogatja a nagy felbontású adatok kezelését, a CD-lemezek műsorának mentését, a metaadatok szerkesztését, a könyvtárkezelést és alkalmazásvezérlést – és, még csak nem is szaladtunk előre.

CD-mechanika: TEAC sík-töltésű típus
Szoftver: Aurender Conductor + ACS Manager
Processzor: Intel N4200 Quad CPU
Bemenetek: 2 x USB 3.0, 1 x USB 2.0 x 1,
LAN port (1 Gbps)
Kimenet: USB 2.0, Digital Audio Class 2.0, DoP 256, natív DSD 512
PCM 384 kHz / 32 bites
Tárolás: 2 x 2,5″ SATA HDD 7 mm 2 x 2 TB
vagy 2 x 2,5″ SSD (legfeljebb 2 x 4 TB)
Méretek: 215 x 111 x 257.3 mm
Tömeg: 5 kg
Ár: 3 500 EUR


A több módszerrel és megoldással rezonancia mentesített készülékház anyaga megmunkált alumínium, rajta nagyon jól mutat a frontlap nagy részét elfoglaló, négy hüvelyk képátlójú, színes LCD panel. A színes kijelző távolabbról, akár a zenehallgatás hangsugárzóktól elhelyezett három méteren belüli foteljéből is olvasható információkkal látja el a felhasználót. A képernyőn a kezelési menühöz, a rendszer-információkhoz, az albumok borítójának előnézetéhez és a felvétel meta-adataihoz férünk hozzá. A szuper-kondenzátorok „csomagja” által szolgáltatott, szűrt, sima, 19 Volt-os tápfeszültség, és a zavar-védett külső tápegység lehetővé teszi mind a 11 fontos részegység számára az áramellátást.

 

 

Az Aurender ACS100 hálózati-lejátszó elsődleges funkciója és használatának jelentősége (mint zenei szerver belső tárral és a streamelés) nagyra értékelhető. Az ACS100 zenei szerver, streamer, támogatja a nagy felbontású fájlok lejátszását, a CD-lemezek másolását, a metaadat-szerkesztést és zenei-könyvtárunk kezelését. Egy fedél alatt biztosítja a zenei élvezeteket számítógép nélkül, beágyazott Tidal, Qobuz és Spotify fizetős műsor-szolgáltatók zenei könyvtárának hozzáférésével. A Tidal műsor választékában fellelhető MQA kódolt műsor anyagok remekül játszhatók, mert az Aurender alkalmazáson keresztül vásárolhatunk egy MQA Core dekódert, ezzel lehetővé téve az MQA állományok kibontását, és a jeltovábbítást az MQA képességgel nem rendelkező DAC-egységek részére. A PCM-jelfolyamhoz 32bit/786 kHz felbontásig zökkenőmentes az átalakítás, és képes feldolgozni a natív DSD512, 32 bit/384 kHz PCM, vagy akár a 256 DoP fájlok műsorjelét. Az Aurender ACS100 CD-rip esetén a legnépszerűbb kodek-választékkal (FLAC, WAV, AIFF) operál.

 

 

Az ACS100 típus egyik fontos szolgáltatása a CD-lemezek zenei anyagának a tárhelyre történő „másolása”. (nem CD-lejátszó, erre a funkcióra nem használható) A másolás/betöltés céljára a TEAC sík-töltésű mechanikáját és a saját tervezésű OneTouch metódust használhatjuk. A zeneanyag bevitele gyors, pontos s megbízható, az Acronova Nimbie Autoloader a CD-lemez alapú másolást és tárolást segíti elő. Címke szerkesztő szoftvere a Meta-Tag Editing In-App tetszés szerinti műsorszerkesztést, válogatást, törlést és rendezést biztosít.

 

 

A rendszer gyors működtetésének záloga az Intel N4200 Quad CPU, amely mindenki számára egyértelműen kiemelkedő minőséget nyújt. A rendszerhez és a gyorsítótárhoz szükséges belső memória egy 240 GB-os SSD-n található. Mint a cég összes eszköze, az ACS100 is a gyorsítótáras lejátszást alkalmazza. A lejátszás indításakor a készülék beolvassa a fájlokat az SSD memóriába és onnan végzi a lejátszást. A megoldás következtében a könyvtári „meghajtó” alapjáraton megy, csökkentve ezzel a mechanikai és elektromos zajt, miközben csökken a kopás lehetősége is.

 

 

Az ACS100 lehetővé teszi, hogy magunk döntsük el, mennyi tárhelyet (legfeljebb 8 TB) és mikor szeretnénk a készülék hátsó fiókjaiban elhelyezni. A hátsó panelen kettő csúszótálca került beépítésre, amelyek 2TB-ig fogadják a SATA HDD-ket. A felhasználó dönthet úgy, hogy egy vagy két meghajtót telepít, a kívánt tárolókapacitás alapján. A HDD-k fizikai méret függősége (7 mm vastagság) miatt, főleg ha nagyobb tárterület szükséges, ajánlottabb az SSD-kel történő üzemeltetés. A kettő Raid-1 2,5”-os merevlemez tartalma tükrözhető, ekkor az adatok olvasása a HDD-ről párhuzamosan történik, felgyorsítván az olvasás sebességét, az írás normál sebességgel, párhuzamosan történik a meghajtókon. Az eljárás igen jó hiba védelmet biztosít, bármely meghajtó meghibásodása esetén folytatódhat a működés. A SmartCollect segítségével, és egy második Aurender készülékkel, könyvtári másolatok készíthetők. A két fiókos tár kapacitásán kívül lehetőség van külső tárak rendszerbe-kapcsolására, így már biztosak lehetünk benne, hogy életünk végéig hallgathatunk zenét.

A RAID koncepció megközelítőleg 1987-ben született meg. A Kaliforniai Egyetem számítástudományi tanszéke (University of California, Berkeley) ekkor dolgozta ki a RAID rendszert, melynek első célkitűzései csupán a két vagy több merevlemez összekapcsolása oly módon, hogy az a számítógép számára egy darab logikai meghajtónak látszódjon (RAID 0), majd ezt követően fejlesztések során 1-től 5-ig határoztak meg különböző szinteket (RAID levels), amelyek mind más és más elven valósítják meg az összekapcsolást, olyan szempontokat figyelembe véve, mint a nagyobb kapacitás, nagyobb biztonság, illetve nagyobb sebesség elérése. A tükrözés akkor hasznos, ha az olvasási teljesítmény vagy a megbízhatóság fontosabb, mint az eredő adattárolási kapacitás.

 

 

A készülék működtetésre komplex vezérlő applikáció áll rendelkezésre, táblagép és telefon egyaránt használható. Az Aurender alkalmazás iPad/iPad mini és android alapon működő készülékekhez letölthető. Egyszerűen páratlan felhasználói támogatást nyújt egy saját fejlesztés, a Conductor alkalmazás. Használatával lehetővé válik az Aurender mérnökei számára, hogy gyorsan diagnosztizálják és kijavítsák az esetleges problémákat az interneten keresztül. A felhasznált alkatrészekre és a szakszerű munkára vonatkozó jótállás alapszolgáltatás.

 

 

Egy jól izolált LAN port csatlakozik az útválasztóhoz, két USB 3.0 port a gyors adatátvitelhez. Rendelkezésre áll egy második, hátsó paneli USB 2.0 kimenet hubként való alkalmazáshoz, vagy USB tároló meghajtóként történő felhasználáshoz. A készüléket USB 2.0 kimeneten csatlakoztathatjuk egy külső DAC-egységhez. Mivel alapanyagunk kiváló innen már a rákapcsolt DAC kvalitásai döntik el a hangzásminőség élvezhetőségét.

MEGHALLGATÁS


Naná, hogy először néhány CD-lemez berippelésével kezdtük a teszt-procedúrát! Az Acronova Nimbie Autoloader technológia tud valamit ami nincs az átlag és a középkategória orrára kötve. Nemcsak a gyorsaság, egyszerűség, pontosság, hanem a hangzás amivel meg tud lepni. Az ezerszer meghallgatott műsoranyag apró eltérésével, lágyabb megszólalásával, áttűnő energia bombáival magabiztos, erőteljes, ugyanakkor mégis természetes, valósághoz közeli teres hangzás fogad, rengeteg részlettel. Már a mikrodinamikai képességek is lehengerlők. A saját CD-lemezek bevitele szinte vonzza a többit, a barát és a szomszéd gyűjteményét. Egyre másra kerülnek a mechanikába a kiváló hangfelvételek.

A nagy hangerejű részleteknél és a nagy tranziensek átvitelénél agyunknak hagy helyet és időt összehasonlítani egy CD-játszó hangzásának emlékeivel. Új értelmezést kap középsáv tartománya – ahol a zene szól – a zenészek hangszeres dialógusai annyira közvetlenek, mintha a szobánkban lennének. A már említett egyensúly valóban elvitathatatlan, a finom hangok, a legapróbb neszezés is mindig jól körülírhatóan tálalt. A kortárs drámai filmzenék szuggesztív erejét jól osztja be, a teljes dinamikai skálát nem kihasználva is jól megjáratja a hangsugárzóinkat. Az egyes hangszerek a rájuk jellemző hangterjedelemben és az általuk keltett aurának mennyiségi érzékeltetésével szólnak.
A mű lehet izgalmas, vagy zaklatott, az érzelmeknek teljes skáláját be tudja mutatni. Sztereó hívők figyelem! Még a kemény diónak számító komolyzene is magával ragadó, nagy levegővel, igényes köntösben szólal meg Beethoven, Mozart, vagy Verdi muzsikája is. Vonósai szállnak, repülnek, a zenekar mintha pár centivel a talaj felett lebegne, annyira tágas a tér, és jó az atmoszféra. Tempója jó a produkció így is kiváló és szórakoztató. Lírai darabok hangzását a hajlékonyság, kecsesség jellemzi, míg a drámai hatások is mindig pontosan célba találnak. Mindösszesen a fontos kritériumoknak kiválóan megfelel, kár, hogy sokak számára az álmok mezejére kalauzol.

A digitális műsor-szolgáltatók, valamint az internetes rádiók hangzását összehasonlítva megállapítható, hogy egymástól nagymértékben eltérnek. Viszont van biztonságérzet, ami valószínűleg abban rejlik, hogy nemigen hallani megemelt hangerőn sem torzítást. Sajnos az élvezetekből levon a tömörítés és az adatvesztés. Azért kell ezt tisztázni, mert e készüléken keresztül hallható mindez. Dicséretére válik, hogy a minőségi zenehallgatás felé viszi a hallgatót. Gazdagon, kellő telítettséggel tárul elénk a muzsika. A néhány zeneszerszámra hangszerelt műveket, mint a jazz trió/kvartett vagy a kamarazene a legjobban képes érzékeltetni. Levegős megjelenítéssel tálalja a művészetet. A dinamikai mennyiség az ütőhangszerek megvalósításának esetén egészen jó. Az elektronikus hangszerek szólója esetén egy kicsit fedi a zenekar többi tagjának hangzását, éppen ezért úgy tűnik a szólógitár és a szintetizátorok uralta pop és rock muzsikák kellő részletezettséggel szólnak.

Mindenképpen kihallható a közelmikrofonozott felvételek hangzásfölénye, a kevés hangszeres művek tiszta, jól elkülöníthető hangszínpada. Az összes elektronikus hangszer, melynek hangját már a felvételi stúdióban kreálják dinamikusan, lendületesen szól. Mivel a torzított gitár és a szintetizátorok matematikailag kiszámított felharmonikusai abszolút tisztán hallhatók hajlamosak vagyunk azt hinni, más/több van a felvételen, mint amit eddig hallgattunk. Együtt álló, kellemesen ható, rendkívül sokáig fáradság-érzet nélküli hangzás. Nem nagyon tömör, kellő mértékű, a felvételeken hallhatóan másképpen megvalósított basszus, akár a bőgő, akár a basszusgitár megjelenítése. Nem borús hangzás, nem dünnyög, hiteles mély-tartomány, jól hangsúlyozott alsó oktávok.

Nem egy-kaptafás játékos, szignifikáns a források, a felvételek és a felbontás közötti hangzás különbség. Meglepő, hogy csak egy egyszerű USB-rézkábel használata esetén is milyen egyenletes, erőteljes, telt hangok szólalnak meg. Nem ígér és teljesít egy picivel sem kevesebbet, minthogy nagy-sebességű jelfeldolgozásra képes. Látszik, hallatszik, hogy az ACS100 egy tőről fakad a cég A30 típusjelű csúcs-modelljével. Természetesen nem akarjuk összeereszteni a majdnem húszezer euró értékű „nagytestvérrel”, bár bizonyos párhuzamok vonhatók, viszont arra mindenképpen felhívjuk a figyelmet,, hogy a Harry Lee alapította cég kiválóan tudja ezt a műfajt árban „beljebb is” művelni.

KONKLÚZIÓ


A feltételezés, hogy már sokan rendelkeznek bőséges ismeretekkel a digitális tárolásról és streaming-ről, arra predesztinálja a céget, hogy összetett megoldást nyújtson a temérdek felmerülő igényre. Az Aurender ACS100 hálózati-lejátszó egy fantasztikusan jól használható készülék a zenei szerverek kínálatában. A teljes zenegyűjteményt egy helyen tartva egy zenei szerverként működik. CD-lemezek rippelése után tárolja és katalógusba rendezve játssza le a teljes gyűjteményt. Az ACS100 a zenei fájlok tartalmát digitális audio jelként továbbítja egy általunk választott DAC felé, ami szintén előny. Az ACS100-at azzal a céllal fejlesztették, hogy az ACS10 költséghatékonyabb változata legyen, esztétikailag kellemes, egyszerű, haszálata kényelmes. Egyszerűen sokkal többet nyújt, mint a többi versenyképes márka ebben az árkategóriában. Ennek tükrében az ára reális.

Ne elégedjünk meg a cikkben lévő „csendes” megjelenítéssel, mindenképpen szerezzünk személyes benyomást a készülékről, hallgassuk meg az általa kínált hangzásminőséget!

Pro
+ informatív, színes LCD panel
+ CD-lemezek másolása
+ bőséges tárolási lehetőség
+ Tidal, Qobuz és Spotify kliens
+ komplex vezérlő applikáció, diagnosztizáló és javító alkalmazás

Kontra
– nincs koax vagy optikai csatoló, csak USB kimenet

 

Forrás: Hangzásvilág.hu

 

Ingyenes szállítás

Ingyenes szállítás

100.000 Ft feletti megrendelés esetén, Magyarország egész területére.

Ügyfélszolgálat

Ügyfélszolgálat

Tel: +36209533324, email: info@bartimexaudio.hu Hétfő-Vasárnap 8:00 - 20.00. Bemutató, árukiadás, személyes átvétel kizárólag előre egyeztetett időpontban bemutatótermünkben:1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Fizetési lehetőségek

Fizetési lehetőségek

Webáruházunkban bankkártyával, utánvéttel, előreutalással és bemutatótermi átvétel esetén készpénzzel fizethet.

Garancia

Magyar jótállás

Termékeink tiszta forrásból, márkaimportőrökön keresztül, vagy közvetlen gyári importból érkeznek. A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi és az európai márkaképviseletek támogatásával értékesítjük.

Cégünk erősségei:

- Több mint tíz éves szakmai tapasztalat

- Széles termékválaszték, több mint 3000 féle termék a hi-fi, audiofil és high-end kategóriákban

- Vásárlás előtti és utáni tanácsadás

- Professzionális termék demó a bemutatótermünkben

- A termékeink többsége otthoni körülmények között is kipróbálható

- A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi márkaképviseletek támogatásával értékesítjük


Térkép

terkep

Kapcsolat

Cégnév: Bartimex Audio Bt.

Bemutatóterem:  1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Nyitvatartás: Kizárólag előre egyeztetett időpontban!

Elérhetőség: Tel: +36209533324

Email: info@bartimexaudio.hu

Írja meg véleményét:

Hírlevél feliratkozás


Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön akcióinkról, újdonságainkról. Feliratkozását egy egyszeri 4%-os kedvezményre jogosító kuponnal honoráljuk!
Használati feltételek
Alulírott, a fenti jelölőnényzet kipipálásával - az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, továbbá a 7. cikk rendelkezése alapján - hozzájárulok, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelje, és hírlevelet küldjön a számomra. Tudomásul veszem, hogy a GDPR 7. cikk (3) bekezdése szerint a hozzájárulásomat bármikor visszavonhatom.

Bejelentkezés vagy Regisztráció