Menu

Cart

Bővülő GOOVIS termékkínálat

Legutóbb szeptemberben szerepelt hírünkben a GOOVIS fullHD-s headsetje, amikor is egy újabb hazai tesztben kapott dicséretet. Azóta sok minden történt világszerte, de a kínai-amerikai gyártónál láthatóan nem állt meg az élet. Olyannyira nem, hogy mostantól a Cinego G2 mellé már két további modell (egy olcsóbb és egy drágább), valamint számos kiegészítő is rendelhető!

Több, mint 1 éve, tavaly áprilisban mutattuk be a GOOVIS Cinego G2 headsetet, annak örvendezve, hogy végre egy fullHD-s, elsősorban mozizáshoz, játékkonzolokhoz és nem virtuális valósághoz kifejlesztett 3D-s headset, amely OLED kijelzőivel minőségi látványt biztosít, valódi moziélményt kínál akár otthon a fotelben, de hordozható lejátszójának köszönhetően akár utazás közben is.

 

 

A Cinego G2 forgalmazása során szerzett tapasztalatok számos új igényre mutattak rá a vásárlók vagy éppen az ezen igények miatt nem vásárlók részéről. A G2 gyakorlatilag egy csomag, amely a (side-by-side 3D megjelenítésére is képes) headsetet, egy hordozható lejátszót (amely egyébként egy teljes értékű Android 4.4 rendszert futtató számítógép) és egy kemény fedelű hordtáskát tartalmaz. Ideális összeállítás azoknak, akik nem csak odahaza élveznék a headset által megjelenített 23 méter(!) átmérőjű virtuális vetítővászon látványát. Tény azonban, hogy nem mindenkinek van erre a komplett összeállításra szüksége, mivel:

Van aki csak odahaza, egy meglévő média- vagy Blu-ray lejátszó, játékkonzol, set-top-box, drón távirányítója stb. HDMI-kimenetére csatlakoztatná a headsetet, és kb. sosem akar mondjuk a repülőn ülve vagy akár egy szállodában ilyen módon filmet nézni. Ennek a felhasználónak semmi szüksége a hordozható lejátszóra és általában a kemény tokra sem.
Vannak akiknek a hordozható lejátszójuk inkább a mobiltelefonjuk lenne, hiszen az már adott, azon elérhető számos online tartalom (YouTube, Netflix, HBO Go, TVGO, stb.), a hordozható lejátszóra nekik sincs szükségük.
Van aki elsősorban a 3D-s mozizáshoz használná a GOOVIS headsetet, hiszen a 3D-nek valójában csak vetítővászon-méret mellett van értelme (ezért is tűntek el a 3D-s tévék, miközben a mozikban továbbra is elérhető minden 3D-ben), és a fejfájásmentes mozizáshoz szükséges szeparációt a két szem között semmilyen más eszköz sem valósítja meg jobban, mint a két szemünknek egy-egy külön képernyőt mutató headset. Viszont a G2 csak a side-by-side 3D-t kezeli, ahol a vízszintes felbontást megfeleződik, így már nem fullHD-s képkockákat látunk, ami egy 23 méter átmérőjű képnél már látható minőségromlást eredményez az úgynevezett Blu-ray 3D (vagy packed frame 3D) látványához képest. De a G2-höz mellékelt lejátszó sem képes a packed frame formátum kezelésére, nem csak a headset kevés ehhez.
Nem minden arcformára ideális a G2-höz mellékelt szivacs mérete, amely a szemek körül hivatott lezárni a réseket, hogy csak az OLED panelekből jusson fény a szembe. Illetve ezek a szivacsok „kopó” alkatrészek, szükség lehet a cseréjükre bármikor.
A fentiekből a gyártó az alábbi tanulságokat vonta le a kibővített termékkínálat kialakításakor:

Mind a hordtáska, mind a hordozható lejátszó opcionális kiegészítő kell, hogy legyen, csak annak kelljen megvenni ezeket, akinek szüksége van rá, ne drágítsa feleslegesen a headset árát.
Szükség van – főleg a fiatalok körében – egy olyan headsetre, amely közvetlenül csatlakoztatható a mobiltelefonokra, a képet és a tápellátást is onnan véve.
Igény van egy packed frame 3D megjelenítésre is képes headsetre, hogy maximális 3D-élményt kapjanak azok, akiknek ez hiányzott eddig, akik a 3D-s látványért választották a headsetet.
Egy olyan hordozható lejátszót is kínálni kell, amely a packed frame 3D vagy akár a 40K/60fps, HDR fájlokat is képes lejátszani, hogy ezt a 3D-s élményt ne csak otthon, egy asztali lejátszó mellett élvezhessék, illetve ne kelljen konvertálgatni (pl. 4K-ról 1080p-re). A Blu-ray 3D tartalmak vezeték nélküli lejátszáshoz kevés az 802.11n sebességű wifi, tehát 802.11ac-ra van szükség a hordozható, és a fentiek miatt immár HDMI2.0 kimenettel rendelkező eszköznél.
Kell egy szivacspárna, amely a fülek felé vastagodik, hogy a kisebb átmérőjű fejekhez jobban igazodjon a headset íve.

 

 

Megszületettek hát a GOOVIS Pro és Young (T2) headsetek, a D3 hordozható lejátszó és számos egyéb kiegészítő, adapter, kábel. Mivel már valamennyi rendelhető webshopunkból, alapos leírásokat találtok a részletes termékoldalon, most csak a fontosabb jellemzőket soroljuk fel, és linkeljük a terméket. Íme tehát az aktuális GOOVIS-kínálat:

GOOVIS Cinego G2

Továbbra is kapható a legelső modell, pontosabban termékcsomag. Speciális HDMI-kábellel ellátott 3D heaset, a tápellátást is a HDMI-csatlakozó másra nem használt lábain kapja. A csomagban található 8-magos Cortex-A7 processzort és Android 4.4 rendszert használó hordozható akkumulátoros lejátszó HDMI-kimenete biztosítja a tápellátást, így egy feltöltéssel kb. 4,5 órán át mozizhatunk (SD-kártyáról, WiFi-hálózatról vagy USB-s tárhelyről). Ha egyéb HDMI-forrásról (pl. médialejátszó, Blu-ray-lejátszó) használnánk a G2-t, a mellékelt Y-adapterkábellel egy USB-portról megtáplálható. 3D-s megjelenítés side-by-side 3D formátumú fájlokból lehetséges. 50 vagy 60 Hz-es videójellel érdemes használni, 24 Hz-en még villogás látható. Saját maga nem skálázza fel a kisebb bemeneti képfrekvenciákat, de természetesen a tartozék lejátszója igen. Kör alakú, cipzáros kemény hordtáska – a készlet erejéig – ajándékként mellékelve, amelybe minden kiegészítő belefér.

 

 

 

GOOVIS Pro

HDMI-csatlakozós headset (HDMI-USB Y-tápkábel tartozék), amely a side-by-sise 3D mellett már a packed frame 3D megjelenítésére is képes megfelelő HDMI-forrásból (pl. Blu-ray lejátszó, médialejátszó). Minden bemeneti képfrekvenciát professzionálisan skáláz fel 60 Hz-re, és így jeleníti meg. Kör alakú hordtáska és USB Y-tápkábel itt is mellékelve, de nem kapunk lejátszót hozzá. Elsősorban azoknak kínáljuk, akik a legtökéletesebb 3D moziélményre vágynak, olyanra, amit még a legjobb moziban sem kapnak meg, hiszen a passzív 3D-s megoldásoknál mindig van áthallás a két szem között.

 

 

GOOVIS Young

Ahogy a neve is utal rá, a fiatalabb, mobiltelefonnal (USB Type-C csatlakozóssal) már rendelkező felhasználóknak készült pénztárcabarát modell. 3D-t side-by-side formátumból sem támogat, tehát csak 2D-s megjelenítésre használható. Jelen állás szerint fekete és fehér színben is kapható (nálunk még csak fekete rendelhető). Az USB3.1 (Type-C) kimenetükön HDMI-jel kiadására is képes androidos mobiltelefonok és tabletek legtöbbje (pl. Samsung, Google, Sony, LG, Huawei, Oppo, HTC) kezeli. IPhone-hoz, iPad-hez csak az Apple Lightning to Digital AV adapter HDMI-kimenetét használva csatlakoztatható, és szükség lesz még a GOOVIS HDMI-Type-C adapterére, valamint egy USB-s tápcsatlakozóra is, tehát nem mobil módon használható az Apple termékeivel – amíg azokon nincs Type-C aljzat. Természetesen az Apple és más gyártók újabb laptopjai már közvetlenül csatlakoztathatóak, ha azokon van Thunderbolt vagy USB Type-C. Amennyiben a Young headsetet otthon HDMI-s forrással (pl. játékkonzol, médialejátszó) is használnánk, akkor az előbb említett HDMI-Type-C átalakítót (hivatalosan Video Adapter HC2.0) is meg kell külön vásárolni. Minden más kiegészítő (pl. hordtáska) is opciós, nem tartozék.

 

 

Mindhárom GOOVIS headset mechanikája és képalkotó paneljei egyformák, így mindegyikre igaz, hogy két darab 1920×1080 pixeles, 1,8 cm átmérőjű Sony OLED kijelzőt tartalmaz, +3 és -8 közötti dioptriát és egyedi szemtávolságokat állíthatunk be az optikán, hogy szemüveg nélkül is felvehesse őket felnőtt és gyermek is, tömegük csak 200g, 3,5 mm-es sztereó jack fejhallgató-kimenettel rendelkeznek amelyen a HDMI-n érkező PCM hangsávot tudják továbbítani. 6-tengelyes mozgás- és gyorsulásérzékelőt tartalmaznak, amelyeket androidos alkalmazások (pl. 360 fokos videólejátszó), játékok tudják kihasználni. Opcionálisan kapható asztigmatikus lencse is. A fényerő 5 lépésben állítható. A szem körüli szivacspárna illetve a homlokra támaszkodó párna cserélhető, mosható. Kb. 53 fokos látómezőt biztosítanak 42 pixelt jelenítve meg egy fokon, a látvány egy kb. 23 méteres átmérőjű kép 20 méterről való megtekintésével egyezik meg. Minden bemeneti képfrekvenciát 60 Hz-re skáláz fel professzionális algoritmussal, hogy az OLED kijelzők villódzásmentes képet nyújtsanak.

GOOVIS D3

A Cinego G2 csomagban található eredeti lejátszó továbbfejlesztett változata. Újabb (Cortex-A53) processzor, erősebb grafikus chip (Mali-T720), gyorsabb és immár kétsávos WiFi (802.11a/b/g/n/ac), Android 7.0 operációs rendszer, 4K/HDR képfeldolgozás és videokimenet, valamint jelentősen nagyobb kapacitású (8000 mAh) akkumulátor jelentik a főbb változásokat. De a Bluetooth is fejlődött, 4.0 helyett 4.1-es került az új mobil GOOVIS lejátszóba. FullHD felbontásnál a Blu-ray 3D (packed frame) is megjelenik a HDMI2.0-ás kimenetén (ez ugye manapság mobiltelefonokkal nem érhető el még, csak asztali médialejátszókkal), amit a Pro headset natív módon meg is tud már jeleníteni. A D3 mérete alapvetően nem változott (148,1×61×17,9 mm), és az előlap alsó harmadát továbbra is az egérvezérlésre használható touchpad foglalja el. Súlya – már csak a nagyobb akku miatt is – nőtt az elődhöz képest, most 216g. USB-s háttértárból vagy SD-kártyából akár 4 TB-os kapacitásút is csatlakoztathatunk.

 

 

Tekintve, hogy egy Android 7-es számítógépről van szó a D3 kapcsán, gyakorlatilag tetszőleges online tartalmakat is lejátszhatunk (Netflix, Amazon Prime, YouTube, HBO GO, TVGO stb.) megfelelő internetkapcsolat esetén.

Az új headsetek és lejátszó megjelenésével párhuzamosan az alábbi GOOVIS kiegészítők is bemutatkoznak:

Video adapter HC2.0 – A Type-C csatlakozós GOOVIS Young-hoz használható, segítségével HDMI-forrásra is csatlakoztatható a headset. Az adapter tápellátáshoz egy szabad USB-portra vagy USB-s töltőre lesz szükségünk.
Type-C charging cable – Szintén a Young-hoz kínált kiegészítő. Lehetővé teszi, hogy a headset használata közben töltőre is dughassuk a telefont, mivel egy USB-dugós leágazást is tartalmaz.
Face cushion – Tépőzáras, így cserélhető, mosható, a GOOVIS headseteken gyárilag taláható szem körüli szivacspárna, amely vastagabb a szemek széleinél, hogy jobban kövesse a kisebb átmérőjű fej ívét.
Mechanical headband – Valamennyi GOOVIS headsethez használható, a gyári gumis fejpánt alternatívája. Akkor vehetjük jó hasznát, ha ugyanazt a headsetet többen is használják rendszeresen, és különböző hosszúságúra kellene beállítani a pántot. Ezen a változaton egy mechanikusan forgatható gombbal gyorsan az adott fejkerülethez igazítható a pánt.
Volume control cable – Rövid hosszabbító kábel a headset fejhallgató-kimenetéhez, a rajta található gombbal gyorsan módosítható a hangerő, nincs szükség a lejátszón állítani a videó hangerején.
HDMI with USB – 3 hosszúsággal (80/200/400 cm) kapható, a HDMI-bemenetes GOOVIS Cinego G2 és Pro headsetekhez használható. Az eredetileg mellékelt 20 cm-es kábelnél lényegesen hosszabb. Segítségével a lejátszótól jóval távolabb is használható a headset.
Carrying case – Gyári hordtáska, amely a Pro modellnél alaptartozék (jelen írásunk pillanatában a Cinego G2-höz ajándékba adjuk), így elsősorban a Young mellé javasoljuk. Belefér a headset, a szükséges kábelek, de még a GOOVIS saját lejátszói is.
Astigmatic lens – Asztigmia látászavarban szenvedők számára készült speciális lencse.
Hands free arm – Asztal szélére erősíthető, a karos lámpákhoz hasonlító állvány, amely bármelyik GOOVIS headsethez használható. Főleg kiállításokon, bemutatókon, illetve olyan munka során lehet praktikus, amikor folyamatosan le és fel kellene vennünk a headsetet.

 

Forrás: Lejátszó.hu

Ingyenes szállítás

Ingyenes szállítás

100.000 Ft feletti megrendelés esetén, Magyarország egész területére.

Ügyfélszolgálat

Ügyfélszolgálat

Tel: +36209533324, email: info@bartimexaudio.hu Hétfő-Vasárnap 8:00 - 20.00. Bemutató, árukiadás, személyes átvétel kizárólag előre egyeztetett időpontban bemutatótermünkben:1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Fizetési lehetőségek

Fizetési lehetőségek

Webáruházunkban bankkártyával, utánvéttel, előreutalással és bemutatótermi átvétel esetén készpénzzel fizethet.

Garancia

Magyar jótállás

Termékeink tiszta forrásból, márkaimportőrökön keresztül, vagy közvetlen gyári importból érkeznek. A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi és az európai márkaképviseletek támogatásával értékesítjük.

Cégünk erősségei:

- Több mint tíz éves szakmai tapasztalat

- Széles termékválaszték, több mint 3000 féle termék a hi-fi, audiofil és high-end kategóriákban

- Vásárlás előtti és utáni tanácsadás

- Professzionális termék demó a bemutatótermünkben

- A termékeink többsége otthoni körülmények között is kipróbálható

- A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi márkaképviseletek támogatásával értékesítjük


Térkép

terkep

Kapcsolat

Cégnév: Bartimex Audio Bt.

Bemutatóterem:  1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Nyitvatartás: Kizárólag előre egyeztetett időpontban!

Elérhetőség: Tel: +36209533324

Email: info@bartimexaudio.hu

Írja meg véleményét:

Hírlevél feliratkozás


Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön akcióinkról, újdonságainkról. Feliratkozását egy egyszeri 4%-os kedvezményre jogosító kuponnal honoráljuk!
Használati feltételek
Alulírott, a fenti jelölőnényzet kipipálásával - az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, továbbá a 7. cikk rendelkezése alapján - hozzájárulok, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelje, és hírlevelet küldjön a számomra. Tudomásul veszem, hogy a GDPR 7. cikk (3) bekezdése szerint a hozzájárulásomat bármikor visszavonhatom.

Bejelentkezés vagy Regisztráció